Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar teko guiti padirbtą banknotą?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2
/ Lisa /
Ar Jums, ar Jūsų pažįstamiems teko gauti padirbtą banknotą ?

Siandien gavau padirbta 100lt. verysad.gif Niekur netikrinau, bet manau kad tikrai padirbti.
Isiziurejus radau daug nesutapimu.

Rasma
Nežinau, gal aš naivi, bet žinodama kur gavau ir iš ko - kreipčiausi į policiją ax.gif Tikiuosi tokiu būdu įmanoma atgauti tikrus pinigus, o ne pačiam tapti įtariamam dėl padirbinėjimo unsure.gif
SoJa
Labai uzjauciu sad.gif
Bet siulyciau nesti ji policijon. Abejoju ar ras ir nubaus sukciu (nors visko gali buti, gal netycia kada ir uztrumpins "fabrikeli"), bet bent jau sau nemalonumu nepasidarysit. Nes bandant padirbtus pinigus realizuoti galit ir pati policijon ikliuti, o tokiu atveju tai jau labai akeles reiketu pusti ir gintis, kad dievazi, net neitaret, kad jis netikras.
/ Lisa /
QUOTE(Rasma @ 2009 05 23, 21:12)
Nežinau, gal aš naivi, bet žinodama kur gavau ir iš ko - kreipčiausi į policiją ax.gif Tikiuosi tokiu būdu įmanoma atgauti tikrus pinigus, o ne pačiam tapti įtariamam dėl padirbinėjimo unsure.gif
*

Nezinau net. Manau ta mergina pati nezino. O gal ir zino g.gif
Pastebejau jau kai ji isejo. Kilo itarimas, kad yra sidabrine blizganti juosta kaip ant 200lt banknoto. Pagalvojau dar, gal nauji kokie.. g.gif
Keiti
Man taip buvo prieš kelis metus, gavau grąžą iš turgaus kioskelio. Padariau negerai, bet tame pačiame turguje juos ir išleidau... 4u.gif
Tutti
QUOTE(/ Lisa / @ 2009 05 23, 20:16)
Nezinau net. Manau ta mergina pati nezino. O gal ir zino  g.gif
Pastebejau jau kai ji isejo. Kilo itarimas, kad yra sidabrine blizganti juosta kaip ant 200lt banknoto. Pagalvojau dar, gal nauji kokie.. g.gif
*

įtariu, kad geri jūsų litai biggrin.gif 2007 metų jų nedaug yra apyvartoj. Pasitikrinkit pagal šitą nuorodą http://www.lb.lt/lt/banknotai/banknotas_100lt7.html
Eeyore_
Man irgi atrodo kad nepadirbtas pinigėlis 4u.gif

Man prieš porą mėnesių taip nutiko, nusiimiau bankomate ir užsukau pavalgyt, kai sumokėjau padavėja labai ilgai grąžos neatnešė, po kiek laiko atėjo sako nepriimsim... padirbtas, nu susimėčiau, kortele atsiskaičiau, bet paskuj internete išsiaiškinau kad visgi tikras thumbup.gif
P.s, Gerai, kad policijos neiškvietė lotuliukas.gif
/ Lisa /
QUOTE(Tutti @ 2009 05 23, 22:15)
įtariu, kad geri jūsų litai  biggrin.gif  2007 metų  jų nedaug yra apyvartoj. Pasitikrinkit pagal šitą nuorodą http://www.lb.lt/lt/banknotai/banknotas_100lt7.html
*

blush2.gif Gal tikrai geri. g.gif
Man abejones sukele dar patikrinau poperiu. Bandziau plesti, tai laisvai pliso, kaip paprastas poperius. . O kitu banknotu negalejau iplesti.
Dat tas 100lt mazas skaiciukas neblizgejo, kaip kitu auksine spalva. Sitas zalia spalva , be perlamutero.
Dar sukele itarima tekstas salia Simono Daukanto . Senuose banknotose jis skirtingu spalvu. Ruda, juoda, ruga. O naujeme banknote tik vienspalvis.
Ai, dar banknot ilgis kokiais 2 mml. ilgesnis, nei seni. biggrin.gif
Viska ziurinejau, liginau. lotuliukas.gif

Bet dabar daug nesutapimu atkrito , kaip paziurejau duota nuoroda. lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Eeyore_ @ 2009 05 23, 22:35)
Man irgi atrodo kad nepadirbtas pinigėlis 4u.gif

Man prieš porą mėnesių taip nutiko, nusiimiau bankomate ir užsukau pavalgyt, kai sumokėjau padavėja labai ilgai grąžos neatnešė, po kiek laiko atėjo sako nepriimsim... padirbtas, nu susimėčiau, kortele atsiskaičiau, bet paskuj internete išsiaiškinau kad visgi tikras thumbup.gif 
P.s, Gerai, kad policijos neiškvietė lotuliukas.gif
*

Rytoj nesiu ir uz juos ka nors nusipirksiu. biggrin.gif
Viskas sutampa issirus kad poperius lengvai plista ir tekstas vienos spalvos. smile.gif
Tutti
100 lt su holograma padirbtų nebūna kiek žinau smile.gif
/ Lisa /
Bet kokiu atveju lauksime nauju istoriju apie padirbtus pinigus. 4u.gif

ACIU, kad padejote issiaiskinti smile.gif
Muli@
QUOTE(/ Lisa / @ 2009 05 23, 21:49)

Ai,  dar banknot ilgis kokiais 2 mml. ilgesnis, nei seni.  biggrin.gif

Rytoj nesiu ir uz juos ka nors nusipirksiu.  biggrin.gif
Viskas sutampa issirus kad poperius lengvai plista ir tekstas vienos spalvos.  smile.gif
*

Ir seno, ir naujo pavyzdžio 100 litų yra vienodo dydžio.
Banknotas neturi lengvai plyšti. Teko matyti nemažai padirbtų pinigų, ir daugelį iš jų buvo galima perplėšti kaip parastą popierių.

Galit bandyt juo atsiskaityti, bet rizikuojat, kad bus iškviesta policija ir banknotas konfiskuotas, nes padirbti pinigai turi būti išimami iš apyvartos.
Geriau atiduokit tam, iš ko esat gavę, pasakykit, kad abejojat dėl jo tikrumo.
Cesi
Neteko, niekad nemačiau padirbtų pinigų
Fiolita
Idomu kaip baiges temos autorei su tuo banknotu? g.gif
Pries kelis menesiu ir mes su vyru buvom atkreipe demesi jog 100lt banknotai nevienodi-piesineliai skyresi ir dydis keliais mm g.gif bet tai buvo firmos pinigai, atiduoti i banka. Prieme, viskas gerai buvo ax.gif
sdjhkdf
Kazkada buvau gavus netikra 100LT banknota. Vaistinej neprieme, tai vaistininke patare eiti i 'kioska' nusipirkt ka nors, nes ten netikrina, ir issikeitus pinigus, uzmoketi jai normaliais.
Zinau, kad negerai padariau, na, bet, o kas belieka? Tu 100LT man tikrai policininkai i normalius nepakeis schmoll.gif
vilite
o aš buvau gavus 200 lt ir ėjau i kioska, nes man tai pinigai nors žinau kad negerai padariau blush2.gif

o va seneliai kai pardavinėjo sodyba ir atvežė grynais tai va tada tai stipriai nudegė nemaža suma buvo padirbtu verysad.gif
lingė
mes gyvenam kaime , vasara renkam ciut ne visa gimine melynes, jie renka o mes su sunum prekiaujam tai mano sunui 100 lituku irgi dede ikiso , vaikas labai pergyveno verysad.gif bet pinigely teko sudegyt, nors tai mum tikrai pinigai ir uz sunku darba ,bet kitam zmogui toke pacia sunybe iskrest schmoll.gif tikrai ne iseitis . Pasitikryt labai paprasta nuaikit prie bankomato kur pinigus neisduoda o paima ir suzinosit ar automatui pinigas skanus lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Muli@
Būna, kad automatai "nevalgo" ir tikrų banknotų, todėl vien tik jais pasikliauti nevertėtų schmoll.gif
pitchy
man pries savaite alga ismokejo simtinemis, tarp kuriu pasitaike viena padirbta...kadangi dirbu aptarnavimo sferoje, tai kazkoks klientas su tuo netikru pinigeliu prasisuko, o po to jis pateko pas mane...labai nemalonu, kai nori atsiskaityti, o tau pasako, kad tavo pinigai padirbti...
/ Lisa /
QUOTE(Fiolita @ 2009 05 29, 10:17)
Idomu kaip baiges temos autorei  su tuo banknotu?  g.gif
Pries kelis menesiu ir mes su vyru buvom atkreipe demesi jog 100lt banknotai nevienodi-piesineliai  skyresi ir dydis keliais mm  g.gif  bet tai buvo firmos pinigai, atiduoti i banka. Prieme, viskas gerai buvo  ax.gif
*

Baiges viskas gerai, uzipilem benzino uz 100lt. biggrin.gif
Riole
tiesa sakant man pasitaike padirbtas tik 10 lt banknotas...tada dar papildomai uzsidirbdavau prekiaudama sventese alumi....tai va kaip ji gavau, taip ramia sazine atidaviau toliau kazkam naudojimui... rolleyes.gif tikrai nesiruosiau is savo kiesenes dengti , kad ir tokios nedideles sumos...
Lemyna
Labai seniai pardavėl automobilį dar doleriais. Beveik pusė banknotų buvo padirbtų. Nežinojom, nešėm į banką, kad pasidėtume į sąskaitą. Banko darbuotoja iškvietė policiją, policija kamantinėjo kur gavom, papasakojom. Pinigus konfiskavo.
Muli@
Jei atsiskaitoma grynais, geriausia abiem pusėm (ir pirkėjui, ir pardavėjui) ateiti į banką ir pinigus patikrinti arba įnešti į sąskaitą.
Paprastai pinigus paduoda pirkėjas, banko darbuotojas suskaičiuoja, patikrina ir atiduoda pardavėjui arba įneša į jo sąskaitą. Nebus rizikos, kad gausit "lėlę" arba padirbtų banknotų. smile.gif
Blondinė :)
Man buvo pakliuvęs 50 lt banknotas, tai ilgokai jį tampiausi piniginės atskirame skyrelyje, o paskui atidaviau policijai, ot sąžininga bigsmile.gif , kelių policija svetimame mieste sustabdė, dar tais laikais, kai į auto kviesdavosi, liepė dėt į kepurę, jei nenoriu baudos mokėt, tai ir įdėjau lotuliukas.gif , ačiū dievui, kad miestas svetimas, nes jei antrą kart būtų pagavę..... doh.gif bigsmile.gif
Dusele
smile.gif+2009 06 03, 00:26-->
QUOTE(Blondinė smile.gif @ 2009 06 03, 00:26)
Man buvo pakliuvęs 50 lt banknotas, tai ilgokai jį tampiausi piniginės atskirame skyrelyje, o paskui atidaviau policijai, ot sąžininga  bigsmile.gif , kelių policija svetimame mieste sustabdė, dar tais laikais, kai į auto kviesdavosi, liepė dėt į kepurę, jei nenoriu baudos mokėt, tai ir įdėjau  lotuliukas.gif , ačiū dievui, kad miestas svetimas, nes jei antrą kart būtų pagavę.....  doh.gif  bigsmile.gif
*

hihihi.gif
Jammin1
smile.gif+2009 06 03, 01:26-->
QUOTE(Blondinė smile.gif @ 2009 06 03, 01:26)
Man buvo pakliuvęs 50 lt banknotas, tai ilgokai jį tampiausi piniginės atskirame skyrelyje, o paskui atidaviau policijai, ot sąžininga  bigsmile.gif , kelių policija svetimame mieste sustabdė, dar tais laikais, kai į auto kviesdavosi, liepė dėt į kepurę, jei nenoriu baudos mokėt, tai ir įdėjau  lotuliukas.gif , ačiū dievui, kad miestas svetimas, nes jei antrą kart būtų pagavę.....  doh.gif  bigsmile.gif
*

lotuliukas.gif čia tai geras lotuliukas.gif
Man ankščiau irgi yra tekę gauti netikrų pinigų. Na bet tuos pinigus poto šeimininkui atiduodavom, o ką jis su jais darydavo, tai nežinau ax.gif
amileta
kanceliarinej parduotuvej pirkau toki kaip flamasteri pinigam tikrint.perbrauki ir ant netikro pinigo ar popieriaus lieka spalvota juostele,o ant tikro pinigo -nieko.
Ingakalnis
QUOTE(amileta @ 2009 06 08, 14:30)
kanceliarinej parduotuvej pirkau toki kaip flamasteri pinigam tikrint.perbrauki ir ant netikro pinigo ar popieriaus lieka spalvota juostele,o ant tikro pinigo -nieko.
*

ant geros kokybės padielkės nelieka nieko taip pat smile.gif lieka tik ant tų kurių elementariai plika akim matos kad ne tas popierius ( paskutinius metus tokių pinigų nebeliko arba sumažėjo ženkliai, dabar jei duoda padielkę tai tokios kokybės kad net aparatas pirmą kart praleidus nesupranta
S.N.A.S
QUOTE(lingė @ 2009 05 30, 18:30)
Pasitikryt labai paprasta nuaikit prie bankomato kur pinigus neisduoda o paima ir suzinosit ar automatui pinigas skanus  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

blush2.gif pirmąkart girdžiu apie tokius bankomatus blink.gif ar aš jau visisškai atsilikus??
kur tokių automatų-bankomatų būna?

kelių policija svetimame mieste sustabdė,
*

drąsu biggrin.gif

QUOTE(amileta @ 2009 06 08, 14:30)
*

apie šitą daiktą irgi pirmąkart girdžiu... blink.gif
Limcamca
Prieš kokius gal devynis metus, turėjau sumokėti nemažą pinigų sumą už kelionę. Kadangi buvo nemaža suma, doleriais, brolis lydėjo į banką. Nu ką, nueinam, paduodam, prašom keitimo į litus ir laukiam. Pažiūrėjo moteriškė, išėjo. Atėjo kita, pažiūrėjo, išėjo. Žiūrim kabinetuko durys užsidarė, iš kitos pusės apsauginis prisistatė. Ir pranešė: va teip vat: viena šimtinė padirbta doh.gif Policijos nekvietė, gal matė, kad ne kokie mafijozai esam biggrin.gif Bet, teko rašyti pasiaiškinimą, paaiškinimą: kas kur ir kaip ir pan. Aišku, tas šimtukas taip ir nuplaukė, kadangi tais laikais, kursas dolerio buvo keturi litai, tai nemaži pinigai nuplaukė unsure.gif

O, čia, UK, vyrui bendradarbis skolą atidavė dviem padirbtais 20GBP banknotų kupiūromis. Nežinau, gal jis pats nežinojo, bet kai vyras namie skaičiavo, jam iš karto kilo įtarimas, kad kažkas ne taip. Ilgai laikėm, tuos pinigėlius, šiaip padėtus. Bet, paskui išleidom, ant maisto... blush2.gif
ingakyca
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 06 10, 00:09)
blush2.gif  pirmąkart girdžiu apie tokius bankomatus blink.gif  ar aš jau visisškai atsilikus??
kur tokių automatų-bankomatų būna?

*

Yra tokių mano vyras naudojosi ne kartą mirksiukas.gif Kur būna, tai manau visuose miestuose skirtingai, o kur va vyras dėjo, tai kažkaip nekilo minties net paklausti biggrin.gif Ir jūs tikrai neatsilikusi, tiesiog negali žmogus juk visko žinoti kas pasaulyje dedasi biggrin.gif
vilite
QUOTE(lingė @ 2009 05 30, 18:30)
mes gyvenam kaime , vasara renkam ciut ne visa gimine melynes, jie renka o mes su sunum prekiaujam tai mano sunui 100 lituku irgi dede ikiso , vaikas labai pergyveno 
*

ale ir žmoniu sažinė vaika apgauti doh.gif

QUOTE(Lemyna @ 2009 06 02, 13:04)
Labai seniai pardavėl automobilį dar doleriais. Beveik pusė banknotų buvo padirbtų. Nežinojom, nešėm į banką, kad pasidėtume į sąskaitą. Banko darbuotoja iškvietė policiją, policija kamantinėjo kur gavom, papasakojom. Pinigus konfiskavo.
*

geras nuostolis siaubas doh.gif

Man buvo pakliuvęs 50 lt banknotas, tai ilgokai jį tampiausi piniginės atskirame skyrelyje, o paskui atidaviau policijai, ot sąžininga  bigsmile.gif , kelių policija svetimame mieste sustabdė, dar tais laikais, kai į auto kviesdavosi, liepė dėt į kepurę, jei nenoriu baudos mokėt, tai ir įdėjau  lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif va čia tai gerai padariai
satanele
Dar neteko schmoll.gif
gritte
Prieš 5 metus esu gavusi netikrą 100 banknotą. To nepastebėjau. Ėjau į banką mokėti mokesčių, bankininkė sako: nežinau, ką čia daryti, jūsų banknotas netikras. Mašinoj laukė vyras, atsivedžiau jį. Tas papokštavo, maždaug : "ar gaila priimti, vis tiek niekas nepastebės", bankininkė ir iškvietė policiją. Nuvežė mus į nuovadą, surašėm aktą, kur gavom šią kupiūrą doh.gif .
Kiek man streso buvo, jaučiaus nusikaltėlė, o dar pati nestuke.gif pradžia.
Man iki šiol paranoja gauti netikrus pinigus.
BrandNewSmile
Teko matyti kaip parduotuvej moterele sena turejo padirbta 100 lt kupiura.Esu isitikinusi,kad tikrai ne ji padirbineja,o tiesiog iki jos nuejo sie pinigai.Tai iskvete apsauga ir nebezinau kaip baigesi ;> liepe jai pasakyti is kur gavo banknota
Irma77
pinigai is banko - tikri buna...
glinglingas
kaip dirbau teko gauti ish banko pasiiminejant pinigus didele suma (tarp ju buvo). kazkaip ishleidom juos su kitais i vsio. kas cia tau atiduos ta 100 lt? o tuo labiau sakyti, kad banke dave g.gif
netikiu , kad neturetum problemu su tuo popieriu schmoll.gif
~*StarDust*~
Buvom gave doh.gif tik ,kad ne padirbta banknota,o padirbta ceki doh.gif blink.gif beje apie 1000 doleriu...aletoks buvo darbas,kad tau atsiuncia cekius,tu turi nueit issikeist ta ceki i banka,pasiimti sau procentine dali ir tada likusius pinigus pervest i ale ,,kliento" saskaita...kokie kvailiai buvom doh.gif o zodziu buvo viskas taip...
MB ir as jau buvom laimingi,kad va cia dabar pinigeliu turesim uztoki lengva ,,darba" ir pns.(beje cekiu-gyvenime neesam mate schmoll.gif ),tad taip ir nutiko,kad MB tuos cekius nunese i banka issigrynint.Nu ziuri ziuri moterele i tuos cekius,paziuri i mano MB ir nueina uzsidaro ikambariuka ir neateina kokia 15min.Tada atejo policija ir islindo ta bankininke,sako pas jumis cekis padirbtas doh.gif MB aisku likonesuprates...na ka teko jam vaziuot i komisariata,be antrankiu-be nieko matyt jau ir taip matos ,kad nepiktybinis zmogus lotuliukas.gif Ir gerai,kad pareigunai pasitaike normalus,nes kiti jau istvanotu turbut kaip ner ka blink.gif Zodziu,aplklausinejo ji ten kas ir kaip,MB viska papasakojo,kad rado per uzsienietiska saita sita ,,darbeli" tokiu ir tokiu adresu,nu zodziu pareigunai jam israse kitai savaitei saukima i apklausa ir paleido ji namo.Po kitos savaites,buvo apklaustas vel ir vel viska papasakojo...nu zodziu dabar viskas gerai baigesi,suprato pareigunai,kad ne aferistas cia ir nemeluoja zmogelis.Bet tiek daug streso buvo,tiek soko buvo ,kad nu i nafe....g doh.gif .Na,o po sio ivykio apie ,,lengvus darbelius" pagalvojus-vemt vercia,zodziu pasimokem visam gyvenimui.Tikiuosi suprantamai cia viska aprasiau biggrin.gif
Honora
Puskė parduotuvėje gavo 20 lt. Net neįtardama bandė po to už juos kažką nusipirkt papuošalų parduotuvėje, nu ir ką jūs manot, jai čiut policijos neiškvietė. Bet kažkaip gavosi, kad susitarė su ta pardavėja. Na parsinešė namo, žiūri, kad rimtai- tie sidabriniai kvadratukai su sidabriniu tušinuku nupaišyti doh.gif Vieną kartą ateinu pas ją ir klausiu "...a kodėl dvacoką ant sienos pakabinus laikai?", ji paaiškino situaciją, na ir ką, aš kai tokia nagla ir drąsi sakau "duok man- prastumsiu!" Ji vis pergyveno dėl manęs, sakė, kad siųsčiau ką kitą, kokį vaiką iš kiemo (jam sumokėtumėm 5 litus, o prie jo neprikibtų, jei sakytų "va, lauke radau") Bet kartais ir 5 litai yra pinigai, tai nesusigundžiau. schmoll.gif biggrin.gif Palaukiau kol sutems, ir išėjau į kioskelį, kuris kokie 10 metrų nuo mano namo.
-Labas vakaras.
-Laba.
-Du žalius Lays, duokit prašau. -Paduodu banknotą.
-Kažkoks pinigėlis keistas...
- blink.gif
-Tikriausiai padirbtas... -Pasiėmė iš kasos kitą 20 litų banknotą palygint.
- blink.gif blink.gif blink.gif Maximoj jį man davė. -Pardavėja pažiūrėjo dar į tą banknotą, bet vis tiek davė traškučius ir 15 lt grąžos. Jau kiek laimės man buvo. bigsmile.gif Visai nesigailiu beje, net nežinau dėl ko. Svarbiausia, kad tuo metu buvau visiškai rami ir nekėliau įtarimo. Puskė ir laiminga buvo. drinks_cheers.gif biggrin.gif
milereta
Vat mamo mama kioskelyje dirba, gavo dovanų penkiasdešimtinę padirbtą, tiesiog nepastebėjo, spėkit ar įkišo kam? Ne. Atiduot pinigus kioskelio šeimininkui turėjo tikrus, is savo algos... Nereikia džiaugtis, kad apgavot galbūt labai sąžinigngą pardavėją. Verčiau butų draugė nuėjusi į tos parduotuvės administraciją ir išsiaiškinusi situaciją.
Muli@
QUOTE(milereta @ 2009 07 31, 10:17)
Nereikia džiaugtis, kad apgavot galbūt labai sąžinigngą pardavėją
*

Pritariu visais 100 %

Tai, kad buvot apgauti, nėra pagrindas apgaudinėti kitą. Negi, jei kas nors apvopgs, eisite ir jūs vogti, o jei primuš- duosite kam nors į akį mastau.gif

gritte
QUOTE(Muli@ @ 2009 07 31, 12:16)
Pritariu visais 100 % 

Tai, kad buvot apgauti, nėra pagrindas apgaudinėti kitą. Negi, jei  kas nors apvopgs, eisite ir jūs vogti, o jei primuš- duosite kam nors į akį  mastau.gif
*

drinks_cheers.gif šlykštu skaityti tokius atvejus kaip Honoros...
Forgete
Man teko banke matyt situacija, tais laikais kai $ vertas 4lt buvo. Zodziu paprasta moterele su vaiku atejo pasikeist 100$, kasininke apziurejo ir sako ar kvieciam policija ar naikinam. Moterele sutiko naikint, kasininke issitrauke zirkles snai per puse ta simtine ir tiek bedu. Gaila buvo moterytes tikrai nepasiturinciai atrode sad.gif
Escargot
O aš apgavau tą patį kas mane apgavo blush2.gif Šįryt turguj pirkau vyrui kojines ir buvo grąžoje šimtinė, bet labai gerai padaryta. Pardavėjas taip ilgai knisosi knisosi grąžą rinkdamas, o man įtarimas kilo kai pamačiau kad turėjo ten krūvoj šimtuką, bet man padavė iš kišenės. Dar taip prie jo varčiau tą pinigėlį, pasirodė kaip ir nieko, o ir neturėjau su kuo palyginti. Nuėjau tolyn, bet taip neramu širdy nors ką, tiesiog nuojauta. Paskambinau mamai į darbą, ji turi sąrašą, kokias nr.eina šimtinės padirbtos. Ir akurat, pasirodo padelka pas mane... Tai žinokit nužingsniavau atgal pas tą pardavėją iš pykčio raudona, pirko žmogus kaip tik, o aš nekantri visa trypčioju. Tas pardavėjas į mane taip žvilgt žvilgt. O aš jam tai nusišypsojau kreivai ir sakau - duokit man dar vieną kojinių poką. Ištiesiau jam šimtinę ta pačią ir spoksau taip piktai akis įbedus. Nelabai patenkintas atrodė, bet paėmė pinigus, gavau kojines, gražą ir nėriau iš ten. Baisu labai pačiai pasidarė. Šiaip tai galėjo gi nepriimt ir apsimest, kad nežino nieko, bet matomai labai man ten garas iš ausų stipriai veržėsi, tai gal pabijojo doh.gif O man tai per didelis pinigas, kad tiesiog išmest ir pamiršt, priedo kad senis kažkoks apgaudinėtų sad.gif Nors jei nežinočiau, iš kur gavau, tai būtų apmaudu baisiai, bet jau tada į kioskelį čipsų neičiau ax.gif
Muli@
QUOTE(Forgete @ 2009 08 01, 12:06)
Moterele sutiko naikint, kasininke issitrauke zirkles snai per puse ta simtine ir tiek bedu.
*

blink.gif Drąsi moteriškė- kasininkė blink.gif

Iš tikrųjų, taip daryti negalima, ji turėjo kviesti policiją, kuri žmogų apklausia, o banknotą perduoda ekspertizei.
Forgete
QUOTE(Muli@ @ 2009 08 01, 13:24)
blink.gif Drąsi moteriškė- kasininkė  blink.gif 

Iš tikrųjų, taip daryti negalima, ji turėjo kviesti policiją, kuri žmogų apklausia, o banknotą perduoda ekspertizei.
*

Gal tada kitokia tvarka budavo
Muli@
Ne, tikrai žinau, kad tvarka buvo tokia pati...

Kasininkė negali pati viena nuspręsti, ar banknotas padirbtas, ir tuo labiau- jį sunaikinti, nors tai būtų aišku 100 %blink.gif
Ji turi iškviesti policiją, kurie klientą apklausia ir banknotą perduoda ekonominės policijos ekspertams. Tik jie turi teisę nustatyti, ar banknotas suklastotas, ar ne...
SoJa
QUOTE(Muli@ @ 2009 08 02, 10:38)
Ne, tikrai žinau, kad tvarka buvo tokia pati...

Kasininkė negali pati viena nuspręsti, ar banknotas padirbtas, ir tuo labiau- jį sunaikinti, nors tai  būtų aišku 100 %blink.gif 
Ji turi iškviesti policiją, kurie klientą apklausia ir banknotą perduoda ekonominės policijos ekspertams. Tik jie turi teisę nustatyti, ar banknotas suklastotas, ar ne...
*

o kodel butent ekonomines policijos bigsmile.gif ? Pirma karta apie tai girdziu, lyg ir cielas KTC Liepyno gatvej tam yra, prie ko cia ta ekonomine g.gif
O naudos is tos bylos tai jokios, apklausia visus ir sustabdo, kol nustatys kalta asmeni, vat ir viskas, nes kur jau ten ta kaltininka kas kada nors ras doh.gif . Bet is tikro tai visada turi buti kvieciama policija, pradedamas ikiteisminis tyrimas, o kasininke tai mano galva labai humaniskai pasielge, bet neteisetai.
marinatas
kazkada seniai darbe teko su tokia byla dirbti, kur buvo keletas padirbtu 50 lt kupiuru ax.gif
Muli@
QUOTE(SoJa @ 2009 08 02, 20:33)
o kodel butent ekonomines policijos  bigsmile.gif ? Pirma karta apie tai girdziu, lyg ir cielas KTC Liepyno gatvej tam yra, prie ko cia ta ekonomine  g.gif
*

Gal dėl to, kad pinigų padirbinėjimas yra ekonominis nusikaltimas mirksiukas.gif

Viniuje, kiek žinau, tuo užsiima VPK ekonominių nusikaltimų tyrimo skyrius Kosciuškos g. smile.gif
Ingakalnis
QUOTE(SoJa @ 2009 08 02, 20:33)
o kodel butent ekonomines policijos  bigsmile.gif ? Pirma karta apie tai girdziu, lyg ir cielas KTC Liepyno gatvej tam yra, prie ko cia ta ekonomine  g.gif
O  naudos is tos bylos tai jokios, apklausia visus ir sustabdo, kol nustatys kalta asmeni, vat ir viskas, nes kur jau ten ta kaltininka kas kada nors ras  doh.gif . Bet is tikro tai visada turi buti kvieciama policija, pradedamas ikiteisminis tyrimas, o kasininke tai mano galva labai humaniskai pasielge, bet neteisetai.
*

tikrai su padirbtais ne KTC o ekonomine dirba mirksiukas.gif žinau 100proc mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.