Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šviečiantys dažai (tamsoje)
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2
redstrawberry
Sveiki, išnaršiau didžiąją dalį forumo temų, tačiau niekur neradau info ar darbų pavyzdžių iš šviečiančių tamsoje dažų. Būtų įdomu sužinoti, gal kam nors teko išbandyti juos? Planuoju dekoruoti vaikų kambario sieną. Labai lauksiu patarimų smile.gif
_Smalsutė_
QUOTE(redstrawberry @ 2009 05 11, 19:24)
Sveiki, išnaršiau didžiąją dalį forumo temų, tačiau niekur neradau info ar darbų pavyzdžių iš šviečiančių tamsoje dažų. Būtų įdomu sužinoti, gal kam nors teko išbandyti juos? Planuoju dekoruoti vaikų kambario sieną. Labai lauksiu patarimų smile.gif
*

O kas konkrečiai tuose dažuose švyti? g.gif Labai įtariu, kad fosforas. Bent aš tai vaikų sveikata dėl grožio nerizikuočiau. schmoll.gif
redstrawberry
na, kas švyti tai tikriausiai, kad fosforas smile.gif o dėl kenksmingumo, kiek teko skaityti viename užsienio saite, kad nekenkia sveikatai. Yra ir tokių šviečiančių dažų, kuriais net kūną galima išpaišyti.
ladyinwhite
Isbandyti siu dazu man dar neteko, bet mano drauge nesenai isigijo ju dekupazui. Kadangi ir mane domina dekoravimas sviecianciais dazais, pranesiu, kaip jai sekesi smile.gif
redstrawberry
Tikiuosi ilgai laukti neteks smile.gif
Nasty Fairy
Nezinau kiek tokie dazai yra naudojami gyv. patalpose, bet pas mus laiptineje pirmo auksto laiptu dali (pakopu apacia) isdaze tokiais dazais, kad nakti koju nenusisukti (jai kartais sviesos nebutu) biggrin.gif Nezianau nei kur pirkta, nei kiek kainavo. Bet spavyke tokia ryski zalia, kaip kad kelininku apranga biggrin.gif
ladyinwhite
Tai va, pasirodo drauge pirko ne dazus, o svieciancius pigmentus (milteliu pavidalu) smile.gif jie yra visiškai nekenksmingi ir neradioaktyvūs; dienos sviesoje yra vienokios spalvos, o tamsoje gali sviesti zaliai, raudonai, geltonai, melynai ir tt. Juos galima maisyti i ivairius lakus ir dazus, taip pasigaminami svieciantys dazai smile.gif sake, jau paveiksliukas i pabaiga smile.gif
redstrawberry
O gal žinai, kiek tie pigmentai kainuoja ir kokioj parduotuvėj pirko? Laukiam paveiksliuko smile.gif
Tadūnas
Grazu, bet ilgainiui pradeda erzinti jai kambrayje.
Vonia toletas taip.
Bet kitur tikrai nepatariu wink.gif
redstrawberry

Bet kokia prasmė tualete ar vonioje dažyti šiais dažais: juk ten tamsoje nesėdėsi? smile.gif

QUOTE(Tadas BALDAI @ 2009 05 14, 15:57)
Grazu, bet ilgainiui pradeda erzinti jai kambrayje.
Vonia toletas taip.
Bet kitur tikrai nepatariu wink.gif
*

ladyinwhite
Sveiki, siandien gavau svieciancio paveiksliuko foto: man tai atrodo super thumbup.gif

Paveiksliukas sviesoje

user posted image

Paveiksliukas tamsoje

user posted image

sausas
tikrai super paweiksliukas gawosi thumbup.gif ,o kur butu galima daugiau gauti info apie sios pigmentus?kur juos pirko?
ladyinwhite
Pasidomejau - pigmentus pirko internetu is narvita.com, pasirodo juos galima daug kur naudoti smile.gif , ten gana placiai aprasyta. Drauge pirko ivairiu spalvu pigmentu po 100g, o butent sitam paveiksliukui isnaudojo po 3-5g kiekvieno pigmento.
redstrawberry
Labai faina žuvytė thumbup.gif būtent tai, ko aš ieškojau smile.gif ladyinwhite, gal žinai į kokius dažus dėjo šiuos pigmentus (kokios firmos)? Dabar lieka sugalvoti, kokį vaizdą norėtume matyti ant sienos smile.gif
Renata K
pries domintis kur ju yra tu dazu patarciau pasidomet ju sudetimi. I juos ieeina fosforas, o apie fosforo zala manau ir sakyt nereikia smile.gif
manomega
QUOTE(Renata K @ 2009 05 18, 15:09)
pries domintis kur ju yra tu dazu patarciau pasidomet ju sudetimi. I juos ieeina fosforas, o apie fosforo zala manau ir sakyt nereikia  smile.gif
*

Taip apie fosforo žalą tikrai esame labai daug girdėję dar Sovietiniais laikais, tačiau kiek teko domėtis švytinčiais dažais, (ši naujovė mane užkabino, kadangi užsiimu sienų dekoravimu) tai į juos niekas jokio fosforo nededa, juo lab, kad jie kiek suprantu yra skirti naudoti buityje. Žinau tik tiek, kad dažams naudojami aliuminatai, o jie yra visiškai nekenksmingi ir naudojami keramikoje, optinio stiklo gamybai ir dar daug kur. Manau, kad ladyinwhite draugė taip pat naudoja naujos kartos kokybiškus dažus, o ne iš Sovietinių karinių dalinių (jei tokių dažų išvis buvo) biggrin.gif
P.s. jei pasidomėtume indų ploviklių sudėtimi, tai manau reiktu daugiau iš jais išplautų indų nebevalgyti lotuliukas.gif
redstrawberry
Parašiau užklausimą į tą firmą dėl šviečiančių pigmentų poveikio sveikatai. Ištrauka iš jų atsakymo:

"Liuminescenciniu pigmentu, kuriais prekiauja musu imone, poveikis sveikatai yra visapusiskai istirtas. Jie nera toksiski ar radioaktyvus, nekenkia sveikatai bei aplinkai, todel gali buti naudojami tiek ivairiose pramones srityse, tiek buityje. Pigmentu atitikima sveikatos saugos reikalavimams patvirtina isduoti sertifikatai. Pries gaminant liuminescencinius dazus rekomenduojame atidziai rinktis dazus ar laka (pasidomekite sudetimi, poveikiu sveikatai), i kuri bus maisomi pigmentai."
manomega
QUOTE(redstrawberry @ 2009 05 18, 18:08)
Parašiau užklausimą į tą firmą dėl šviečiančių pigmentų poveikio sveikatai. Ištrauka iš jų atsakymo:

"Liuminescenciniu pigmentu, kuriais prekiauja musu imone, poveikis sveikatai yra visapusiskai istirtas. Jie nera toksiski ar radioaktyvus, nekenkia sveikatai bei aplinkai, todel gali buti naudojami tiek ivairiose pramones srityse, tiek buityje. Pigmentu atitikima sveikatos saugos reikalavimams patvirtina isduoti sertifikatai. Pries gaminant liuminescencinius dazus rekomenduojame atidziai rinktis dazus ar laka (pasidomekite sudetimi, poveikiu sveikatai), i kuri bus maisomi pigmentai."
*

Apsilankiau ladyinwhite minėtoje svetainėje narvita.com ir galiu pasakyti jog ši įmonė pateisino mano lūkesčius, jie išties prekiauja būtent tokiais švytinčiais pigmentais kurie
maišomi į įvairius dažus ar lakus skirtus dažyti vidaus sienas. Šiaip tai maniau, kad rasiu iškart gatavų dažų, kuriuos iškart galėčiau dažyti verysad.gif . Na, bet gal ir geriau, juk užsimaišiai reikiamą kiekį ir tiek, kiek suprantu nuo pigmento kiekio priklauso ir švytėjimo intensyvumas, o tai leidžia pasigaminti švytėjimą pagal savo skonį. Na ką reiks ir man pradėti mastyti apie dekoravimą naudojant šią naujieną. kol tai dar netapo įprastu reiškiniu interjere. biggrin.gif
redstrawberry
Laukiu ir daugiau šviečiančių darbelių. Kas išbandėte, prašome pasirodyti smile.gif
dije
QUOTE(redstrawberry @ 2009 05 15, 13:53)
Bet kokia prasmė tualete ar vonioje dažyti šiais dažais: juk ten tamsoje nesėdėsi?  smile.gif
*

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif na nabent dėl įdomumo kakosi patamsyje , kad šviečiančiom sienom pasigrožėti..

QUOTE(ladyinwhite @ 2009 05 15, 19:10)
Sveiki, siandien gavau svieciancio paveiksliuko foto: man tai atrodo super  thumbup.gif

*

Tikrai super. thumbup.gif thumbup.gif
O gal ir pardavimui kas nors darote..norėčiau užsakyti savo vaikučių kambariams tokius paveiskliukus.
ladyinwhite
as jau issiprasiau, kad nupiestu ka nors grazaus rolleyes.gif tik nezinia, kiek teks laukti, nes dabar drauge visokius eksperimentus daro su tais pigmentais, vienu zodziu - uzsikabliavo biggrin.gif
redstrawberry
Pas mane jau yra dizaineris, padėsiantis dekoruoti vaikų kambarį būtent šviečiančiais dažais biggrin.gif dabar renkuosi paveiksliukus ir laukiu kitos savaitės, kai prasidės tapyba ant sienos biggrin.gif
manomega
QUOTE(redstrawberry @ 2009 05 21, 14:19)
Pas mane jau yra dizaineris, padėsiantis dekoruoti vaikų kambarį būtent šviečiančiais dažais  biggrin.gif dabar renkuosi paveiksliukus ir laukiu kitos savaitės, kai prasidės tapyba ant sienos  biggrin.gif
*

Džiaugiuosi, kad radote kas išdekoruos jūsų vaikų kambarį, gal galėsite kokią nuotraukikę įdėti, būtu smagu pamatyti ir įvertinti švytintį šedevrą. smile.gif
manomega
Tiesa noriu paklausti mamytės redstrawberry, ar Jūsų sienų dekoravimui naudos švytinčius pigmentus pirktus Lietuvoje? Klausiu, kadangi aš įsigijau jų įmonėje Narvita, jie tikino jog tikrai galiu juos maišyti su įvairiais dažais, tad norėčiau pasikonsultuoti su žmogumi kuris juos jau yra išbandęs dekoruodamas sienas. Gal galima būtu gauti kokius kontaktus pasikonsultavimui. Ačiū smile.gif
ladyinwhite
Man taip pat butu idomu pamatyti svieciancia siena, tad lauksiu foto ax.gif
redstrawberry
Taip, pigmentus pirkau iš tos firmos Lietuvoje, kiekį jau buvo paskaičiavęs mano dekoratorius. Dabar jis dekoruoja sienas akriliniais dažais, bet sakė yra bandęs maišyti pigmentus ir su įvairiais lakais, aliejiniais dažais - visur tiko smile.gif galite jam skambinti tiesiogiai, jeigu reikia išsamiau, tel.nr. 8681 90265.
Jau pas mane darbai prasidėjo, siena kasdien vis gražėja thumbup.gif

QUOTE(manomega @ 2009 05 23, 20:12)
Tiesa noriu paklausti mamytės redstrawberry, ar Jūsų sienų dekoravimui naudos švytinčius pigmentus pirktus Lietuvoje? Klausiu, kadangi aš  įsigijau jų įmonėje Narvita, jie tikino jog tikrai galiu juos maišyti su įvairiais dažais, tad norėčiau pasikonsultuoti su žmogumi kuris juos jau yra išbandęs dekoruodamas sienas. Gal galima būtu gauti kokius kontaktus pasikonsultavimui. Ačiū smile.gif
*

ladyinwhite
Palandziojau truputi po uzsienio forumus ir atradau sienu dekoruotu sviecianciais dazais biggrin.gif pasigrozekite mirksiukas.gif

Fejos

user posted image

Suniukas

user posted image

Zeme

user posted image
redstrawberry
Tikrai gražu thumbup.gif ypač tas šuniukas neblogai įsikomponuotų vaikų kambaryje ant sienos smile.gif o gal buvo įdėta ir foto, kaip atrodo šie piešinukai šviesoje? Įdomu su kokios spalvos pigmentais buvo maišyti dažai.
redstrawberry
Sveiki, įdedu vaikų kambario dekoruojamos sienos foto, čia jau plaukioja keletas jūros gėrybių biggrin.gif kol kas viskas nupiešta akriliniais dažais, o vėliau bus dažoma šviečiančiais dažais arba laku.

user posted image
Ievukis
Idomu kiek laiko siena sviecia g.gif Juk nesviecia per visa nakti.Gal kas gali pasakyt? ax.gif
redstrawberry
Pas mane piešinėliai jau lakuojami šviečiančiu laku smile.gif man sakė, kad švytėjimo laikas priklauso nuo pigmento tipo - vieni gali šviesti tik 1-2 val, o kiti net 10-12val. Iš pradžių (išjungus šviesą) šviečia ryškiai, palaipsniui tas švytėjimas silpsta, bet išlieka iki 12 val. (kaip ir minėjau priklauso nuo pigmento tipo).
Už poros dienų gal jau siena bus baigta, įdėsiu foto ax.gif
ladyinwhite
QUOTE(redstrawberry @ 2009 05 27, 15:34)
Tikrai gražu  thumbup.gif ypač tas šuniukas neblogai įsikomponuotų vaikų kambaryje ant sienos  smile.gif  o gal buvo įdėta ir foto, kaip atrodo šie piešinukai šviesoje? Įdomu su kokios spalvos pigmentais buvo maišyti dažai.
*

deja, ten buvo tik foto tamsoje idetos, taigi del to, kaip atrodo sviesoje nieko negaliu pasakyti g.gif
pvz, zuvytes paveiksliuke (kur buvau anksciau idejusi) bangos yra piestos 2 rusiu pigmentais: virsutiniu spalva sviesoje - sviesiai gelsva, o tamsoje zydra; apatiniu bangeliu spalva sviesoje balta, o tamsoje-melyna.

ir idomu bus pamatyti tavo svieciancia siena smile.gif
redstrawberry
Pagaliau svieciantis akvariumas ant sienos baigtas biggrin.gif lieka tik baldus isigyti smile.gif

Sviesoje

user posted image

Tamsoje

http://images50.fotki.com/v1512/photos/0/1...riumas_n-vi.jpg
Funambola
redstrawberry, labai graziai atrodo ir dienos sviesoje ir tamsoje thumbup.gif
originali ideja
kazi, ilgaamzis toks dazymo budas? g.gif
redstrawberry
šviesoje tai ilgaamžis, o tamsoje švytėjimas išsilaiko 10 metų. Po to galima pakartotinai nulakuoti ir švytės kaip naujas biggrin.gif , bet vaikui (jau paaugliui) turbūt nebebus aktualios žuvytės po tiek metų, susikurs savo stiliu kambariui biggrin.gif
ladyinwhite
man taip pat labai patiko sis akvariumas thumbup.gif idomu butu si kambariuka ir su baldais pamatyti, t.y. jau pabaigta bigsmile.gif gal pastebėjai, kuri spalva ilgiausiai sviecia po sviesos isjungimo?
manomega
QUOTE(ladyinwhite @ 2009 06 03, 22:19)
man taip pat labai patiko sis akvariumas  thumbup.gif  idomu butu si kambariuka ir su baldais pamatyti, t.y. jau pabaigta  bigsmile.gif  gal pastebėjai, kuri spalva ilgiausiai sviecia po sviesos isjungimo?
*

Manau kol aplankys sapnų karalius tol ir švies, o jau paskui nebesvarbu biggrin.gif
redstrawberry
QUOTE(ladyinwhite @ 2009 06 03, 21:19)
man taip pat labai patiko sis akvariumas  thumbup.gif  idomu butu si kambariuka ir su baldais pamatyti, t.y. jau pabaigta  bigsmile.gif  gal pastebėjai, kuri spalva ilgiausiai sviecia po sviesos isjungimo?
*

Visą naktį kol kas neteko žiūrėti į sienos akvariumą smile.gif bet kiek pastebėjau ilgiausiai ryškiausia išlieka salotine-žalsva spalva g.gif
kai bus kambario baldai būtinai įdėsiu dar foto smile.gif
ladyinwhite
na, aisku del to svytejimo smile.gif pas mane kita savaite jau turetu buti sviecianti papugele (paveiksliukas) - pagaliau drauge ikvepimas pagavo lotuliukas.gif
uogyteG
as turejau vaikystei tokiu zvaigzduciu sviecianciu-fosforiniu:) ant lubu prikabindavau. zodziu prisigerdavo sviesos jos ir nakti sveisdavo:) saunu, o dabar kaip matau viskas patobulejo, jau net dazu tokiu yra:)
Laume007
Tikrai gražios idėjos su tais šviečiančiais pigmentais thumbup.gif įdomu, ar į mediumus naudojamus dekupažui juos galima dėti?
manomega
QUOTE(Laume007 @ 2009 06 06, 19:45)
Tikrai gražios idėjos su tais šviečiančiais pigmentais  thumbup.gif  įdomu, ar į mediumus naudojamus dekupažui juos galima dėti?
*

Kad į akrilinius dažus dėti galima tai tikrai, o dėl dekupažo tai reiktu bandyti. Nors žiūrint į pradžioje įdėtą Ladyinwhite foto, paveiksliuko rėmas dekupažuotas, tai turbūt galima. smile.gif
redstrawberry
QUOTE(uogyteG @ 2009 06 06, 17:10)
as turejau vaikystei tokiu zvaigzduciu sviecianciu-fosforiniu:) ant lubu prikabindavau. zodziu prisigerdavo sviesos jos ir nakti sveisdavo:) saunu, o dabar kaip matau viskas patobulejo, jau net dazu tokiu yra:)
*

Jo patobulėjo: girdėjau, kad net siūlus šviečiančius gamina smile.gif galima kokį šaliką nusimegzti tamsiems žiemos vakarams, kad visi vairuotojai pastebėtų smile.gif
ladyinwhite
pagaliau turiu ir as savo nuosava sviecianti paveiksla thumbup.gif

taip atrodo sviesoje
user posted image

o taip sviecia nakti biggrin.gif

user posted image
Žanė
mmmmmmda, na, aš nuomonių įvairovei pasakysiu, tik neįsižeiskit... man būtų kraupu tos šviečiančios akys ir šiaip vaizdeliai tokie naktį doh.gif
pradžiai gal sau į miegamuosius pasipaišykit, paskui tik vaikams - pajusite, ar tikrai tai tinkama.... blush2.gif

ir dar, kad ir testuoti tokie dažai, kad ir kaip jie tariamai nekenksmingi, aš tuo nelabai tikiu, manau tokie dažai tikrai kenksmingesni už paprastus, o jau nuo paprastų kiek nuodingų medžiagų skiriasi į aplinką, o nuo tokių... miegamojo patalpoje, ypač, kur miega vaikai - na niekada taip nepieščiau 4u.gif

nepykit, čia kaip ir sakiau, nuomonių įvairovė. tiesiog, apsvarstykite visas puses prieš darydami 4u.gif
ladyinwhite
kadangi pas mane vaiku dar nera, tai ant saves testuoju smile.gif
Man paveiksliuka piese akriliniais dazais , i kuriuos kazkiek buvo imaisoma to svieciancio pigmento. Kiek man zinoma sie dazai yra vandens pagrindo ir nekenksmingi.

Žane, norejau paklausti, o kas jusu nuomone yra "paprasti dažai"? kokius siulytumete naudoti piesimui? g.gif
manomega
QUOTE(Žanė @ 2009 06 09, 23:19)
mmmmmmda, na, aš nuomonių įvairovei pasakysiu, tik neįsižeiskit... man būtų kraupu tos šviečiančios akys ir šiaip vaizdeliai tokie naktį  doh.gif
pradžiai gal sau į miegamuosius pasipaišykit, paskui tik vaikams - pajusite, ar tikrai tai tinkama....  blush2.gif

ir dar, kad ir testuoti tokie dažai, kad ir kaip jie tariamai nekenksmingi, aš tuo nelabai tikiu, manau tokie dažai tikrai kenksmingesni už paprastus, o jau nuo paprastų kiek nuodingų medžiagų skiriasi į aplinką, o nuo tokių... miegamojo patalpoje, ypač, kur miega vaikai - na niekada taip nepieščiau  4u.gif

nepykit, čia kaip ir sakiau, nuomonių įvairovė. tiesiog, apsvarstykite visas puses prieš darydami  4u.gif
*

Žanė, aš labai atsiprašau, bet matosi jog lankotės tik maisto prekių parduotuvėse, nes turbūt net nežinote jog jau prieš kokius 10 metų buvo ir yra iki šiol pirkti vaikų kambariui na ir ne vien skirtu tapetų su švytinčiomis žvaigždutėmis, kaip manote kas labiau pakenks vaikų sveikatai ar šviečiantys piešinukai ar COCA-COLA su čipsais lotuliukas.gif . Manau, kad "maistas", bet čia taip pat tik mano nuomonė 4u.gif
Žanė
QUOTE(ladyinwhite @ 2009 06 09, 23:09)
Žane, norejau paklausti, o kas jusu nuomone yra "paprasti dažai"? kokius siulytumete naudoti piesimui? g.gif
*

aš turėjau omenyje paprastus sienų dažus. o tų pigmentų nekenksmingumu aš tiesiog netikiu, bijau, kad kaip ir daug dalykų, naudojamų buityje, turi lėtinį toksinį poveikį. na, kai gamintojas nori, tai prasitestuoja taip, kaip jam patogiau...

QUOTE(manomega @ 2009 06 11, 08:09)
Žanė, aš labai atsiprašau, bet matosi jog lankotės tik maisto prekių parduotuvėse, nes turbūt net nežinote jog jau prieš kokius 10 metų buvo ir yra iki šiol pirkti vaikų kambariui na ir ne vien skirtu tapetų su švytinčiomis žvaigždutėmis, kaip manote kas labiau pakenks vaikų sveikatai ar šviečiantys piešinukai ar COCA-COLA su čipsais lotuliukas.gif . Manau, kad "maistas", bet čia taip pat tik mano nuomonė 4u.gif
*

taip, maiste yra taip pat kenksmingų dalykų. todėl coca colos ir čipsų mano racione ir vaiko tuo labiau nėra 4u.gif

perskaičiau knygoje, tyrimai rodo, kad cheminių medžiagų, tvyrančių namų ore užterštumas yra 20 kartų didesnis nei lauke; lauke - net smogo persmelktuose rajonuose. tai reiškia, kad tarša dėl cheminių medžiagų mūsų pačių namuose viduje (skalbikliai, valikliai, dažai, laminatų klijai ir t.t.) yra ženkliai didesnė už tą, kurią mes sukvėpuojame lauke - išmetamų dujų, pramonės ir t.t.

visada galima gyventi taip, kad "niekada nesužinosi, nuo ko mirsi" - ir nesukti sau galvos. o galima tiesiog rinktis saugesnius dalykus - ekologiškus produktus, sveikas, mažiau kenkiančias natūralias medžiagas ir t.t. - pirmiausia žinoma vaikams.

aš nieko neagituoju, tiesiog parašiau kitokią nuomonę šioje temoje, kad prieš dažant vaikų kambarį susimąstyt akimirką. ir, arba persigalvot, arba numoti ranka.
4u.gif
vilmama.
Sveikutes,ar as nepastebejau ar taip niekas ir nepaminejo,kokia ju kaina?
Ar LT galima nupirkt? blush2.gif
redstrawberry
QUOTE(Žanė @ 2009 06 11, 23:40)
na, kai gamintojas nori, tai prasitestuoja taip, kaip jam patogiau...
taip, maiste yra taip pat kenksmingų dalykų. todėl coca colos ir čipsų mano racione ir vaiko tuo labiau nėra  4u.gif 

perskaičiau knygoje, tyrimai rodo, kad cheminių medžiagų, tvyrančių namų ore užterštumas yra 20 kartų didesnis nei lauke; lauke - net smogo persmelktuose rajonuose. tai reiškia, kad tarša dėl cheminių medžiagų mūsų pačių namuose viduje (skalbikliai, valikliai, dažai, laminatų klijai ir t.t.) yra ženkliai didesnė už tą, kurią mes sukvėpuojame lauke - išmetamų dujų, pramonės ir t.t.

visada galima gyventi taip, kad "niekada nesužinosi, nuo ko mirsi" - ir nesukti sau galvos. o galima tiesiog rinktis saugesnius dalykus - ekologiškus produktus, sveikas, mažiau kenkiančias natūralias medžiagas ir t.t. - pirmiausia žinoma vaikams.

aš nieko neagituoju, tiesiog parašiau kitokią nuomonę šioje temoje, kad prieš dažant vaikų kambarį susimąstyt akimirką. ir, arba persigalvot, arba numoti ranka.
4u.gif
*

Tuomet išeina, kad negalima tikėti ir tais, kurie rašo ir skelbiasi, kad tai ekologiški produktai, laminatai ar tapetai. Jų tikslas taip pat parduoti, taip kad aš netikiu, kad ekologiški produktai/gaminiai yra tikrai ekologiški (nors gali turėti sertifikatus) smile.gif bet čia, aišku, tik mano nuomonė smile.gif turbūt tokiu atveju reiktų visiems kraustytis į miškus gyventi su palapinėmis, bet ne palapinių geriau nereikia imti - jos taip pat gali būti kenksmingos... doh.gif
Ir, beje, jaučiuosi nepagrįstai apkaltinta vaikų nuodijimu protest.gif nesuprantu tokių žmonių, rašančių abstrakčiai ir nepagrindžiančių savo nuomonės tikrais faktais ar įrodymais (t.y. apie pigmentus).
Ir prieš dekoruojant vaikų kambarį buvo labai susimąstyta, ir ne akimirką ar sekundę protest.gif , o ištisus metus domėjausi, kas čia per medžiaga ir jos poveikiu. Tik va Lietuvoje čia dar naujiena, o užsienio valstybėse jau senai visiems žinoma ir išbandyti šios rūšies pigmentai įvairiose srityse thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.