Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Taupau kaip išmanau (čia ne apie maistą)
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
denaxa
QUOTE(Miaška @ 2009 07 10, 23:13)
Man atrodo, tavo atveju automobilis neišvengiamas. Man gerai, darbas netoli, yra sąlygos ten persirengti ir nusiprausti, gyvenu šalia centro, vaikai dideli, galiu sau leisti dviračiu lakstyt. Ne visoms vienodai smile.gif
*

Na,gyvenau juk anksciau be automobilio kazkaip...o bendradarbiai irgi ne visi nuosavom masinom darban vaziuoja,ypac kai pravaziavimas nemokamas.Na,savaite ir as taip vazinejau,kai masina remonte buvo,daugiau nebenoriu,labai nerealiai pavargau per ta laika,labai miego truko,tuo labiau kad grizti namo su persedimais reikia,nors netoli-nera tiesioginio transporto,tai as budavo puse kelio pescia einu,nelaiko man nervai 10-15 min. stoteleje stypsoti doh.gif Beda cia kita dar yra,man auto-ne tik transporto priemone,bet ir gyvenimo budas,uztat ir neiseina be jos niekaip doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Miaška @ 2009 07 10, 23:13)
O kas ten tokio siaubingo? Užauginau du vaikus, visuomeniniu transportu važinėdama, važinėjau ir su visai mažytėmis, nesėdėsi gi namie, o ir pėsčiomis ne visur su mažsi nueisi, nieko tokio nenutiko smile.gif
*

drinks_cheers.gif Pritariu.As irgi vaikus uzauginau be nuosavos auto,vazinejom visuomeniniu,dabar pati kitus vezioju-nieko ten tragisko nera.Na,aisku,isskyrus tas valandas,kai visi vaziuoja i darba ir autobusai guminiais patampa-tokiais atvejais tik peskom,nepriklausomai nuo atstumo lotuliukas.gif
Sophi
QUOTE(denaxa @ 2009 07 10, 22:59)
O masina niekada neatsipirks,ypac jei intensyviai eksploatuojama,na,nebent su ja pinigai uzdirbami ax.gif

Atsipirkti gali ne tik pinigais, bet ir, pvz., laiku. Koks pusvalandis nieko nereiškia, bet jei sutaupyt kelias valandas galima, jau galima pasvarstyt. Nors, aišku, viskas nuo gyvenimo būdo priklauso ax.gif
d-krall
QUOTE(fuksė @ 2009 07 10, 10:52)
Faina gi tau, o stai man dal.kostiumas, rankine + kablai ir su dviraciu...  blink.gif na neiseitu. Tiesa, labai teisingai pastebejai - sudetinga judeti su dviraciu, musu keliai tam visai nepritaikyti.
O stai mes su MB sportuojame namuose- nusipirkome treniruoklius ir jokiu sporto saliu nereik.
*

Užsieny, kur populiarūs dviračiai, moterys su kostiumėliais važinėja. Į maišelį įsimeta aukštakulnius, o numina su sportbačiais. Man gražu. Mano viena draugė labai gražiai atrodo važinėdama. Dviratis miesto, klasikinis, jokios spec. aprangos nedėvi. Apsivelka kokią romantišką suknelę, aukštakulnius arba balerinos batelius. Atrodo stulbinamai, kaip XX a. pradžios ledi. Jai dviratis - vienintelė tr. priemonė thumbup.gif .
Papildyta:
QUOTE(eiven @ 2009 07 10, 16:57)
O bandėt pati pravažiuoti? Manau, kad ne. Nes jei pravažiuotumėte, taip nekalbėtumėte.
Kadangi kasdien į darbą minu dviračiu, tai mūsų dviračių takai mieste - neduok tu Dieve.   doh.gif   Nebent žaliakelis kažkuo skiriasi. Nežinau, kas sumąstė dviračių takus daryti šaligatvių sąskaita, kloti juos trinkelėmis ir nepagalvoti apie bordiūrus. Viso to rezultatas - pėstieji dviračių takuose (skambinu likus mažiausiai 10 metrų, bet niekam nerūpi, traukiasi retas), ypač šiurpstu, kai mamos vaikus paleidžia dviračių takais, juk ne vaikas ir ne mama bus kalti, kai palįs man po ratais  doh.gif     Apie bordiūrus galima kalbėti be galo be krašto, ypač būna smagu, kai dviračių takas vienoj gatvės pusėj užsibaigia, o kitoj prasideda 15 cm bordiūru. Nekalbant jau apie tokius šaunius dalykus, kaip gatvės stulpas, paliktas vidury dviračių tako
Spynas reik turėt normalias, jei jau palikinėti viešose vietose, ne siūlelius ir ne grandines už 20-30 Lt
Kaip sakiau - nėra ko pavydėti
*

Lyginu su Vilniumi ir kitais miestais. Vilniuje šaligatviai siauri, o kitur - vienos duobės, o gatve važiuoti pavojinga. Klaipėdoje pati važiavau, draugai į darbus važinėja kiekvieną dieną, mina iš Bandužių į H. Manto gatvę kasdien arba į uostą, taip pat į Girulius važiuoja. Be problemų. O pėstieji po truputėlį jau susipranta. Mane pačią labai paveikė kritinė masė, tai nebevaikštau dviračių takais. Visgi, Klaipėdoje procentaliai yra daugiausiai dviratininkų Lietuvoje. Mano draugai nesiskundžia, kurie pratę, o bambekliams visada viskas bus negerai.
Zai
QUOTE(d-krall @ 2009 07 11, 10:21)
Lyginu su Vilniumi ir kitais miestais. Vilniuje šaligatviai siauri, o kitur - vienos duobės, o gatve važiuoti pavojinga. Klaipėdoje pati važiavau, draugai į darbus važinėja kiekvieną dieną, mina iš Bandužių į H. Manto gatvę kasdien arba į uostą, taip pat į Girulius važiuoja. Be problemų. O pėstieji po truputėlį jau susipranta. Mane pačią labai paveikė kritinė masė, tai nebevaikštau dviračių takais. Visgi, Klaipėdoje procentaliai yra daugiausiai dviratininkų Lietuvoje. Mano draugai nesiskundžia, kurie pratę, o bambekliams visada viskas bus negerai.
*

O aš dėl dviračių takų bambu ir bambėsiu. Nes jei padaroma bet kaip, tai geriau nedaryti visai. Pagal KET, ten kur yra dviračių takas, draudžiama važiuoti gatve ar šaligatviu. Net tada, kai dviračių taku visu pločiu varo bobutė ar mamos su vežimėliais.

Todėl siūlyčiau paminti kasryt į darbą ir iš kokį mėnesiuką bent - įprast įprasit, bet rožinius akinius nusiimsit
denaxa
Aha,kai vazinedavau tai tie vaiksciojantys dviraciu takais uzknisdavo negyvai,tuos kur nesitraukia dar apkoliodavau pravaziuodama kai jau visai nervai nelaikydavo blush2.gif o dabar tai labiausiai nervina dviratininkai viduriu gatves ir autobusu juostomis vazinejantys,kai greta yra tustutelis ir geros kokybes dviraciu takas doh.gif
Miaška
QUOTE(denaxa @ 2009 07 11, 19:20)
Aha,kai vazinedavau tai tie vaiksciojantys dviraciu takais uzknisdavo negyvai,tuos kur nesitraukia dar apkoliodavau pravaziuodama kai jau visai nervai nelaikydavo blush2.gif o dabar tai labiausiai nervina dviratininkai viduriu gatves ir autobusu juostomis vazinejantys,kai greta yra tustutelis ir geros kokybes dviraciu takas doh.gif
*

biggrin.gif
Aš tai pagal save galiu pasakyt, kad kol nepabūni įvairių eismo dalyvių kailyje, tai nelabai ir supranti, kaip ten kitam atrodo. Pradėjusi vairuoti, kitaip ėmiau elgtis ir pėsčia vaikščiodama, supratau, kaip kartais nelengva staigiai sustabdyt, kaip nesimato išbėgančio žmogaus ir t.t. Pradėjusi važinėti dviračiu, nebevaikštau dviračių takais pėstute biggrin.gif , nes pačią užknisa, kai šalia turėdamos platų asfaltuotą taką, mamos vaikus kažkodėl gano dviračių take, o man lekiant smagia nuokalne, tenka stabdyt.
denaxa
QUOTE(Miaška @ 2009 07 11, 20:54)
biggrin.gif
Aš tai pagal save galiu pasakyt, kad kol nepabūni įvairių eismo dalyvių kailyje, tai nelabai ir supranti, kaip ten kitam atrodo. Pradėjusi vairuoti, kitaip ėmiau elgtis ir pėsčia vaikščiodama, supratau, kaip kartais nelengva staigiai sustabdyt, kaip nesimato išbėgančio žmogaus ir t.t. Pradėjusi važinėti dviračiu, nebevaikštau dviračių takais pėstute biggrin.gif , nes pačią užknisa, kai šalia turėdamos platų asfaltuotą taką, mamos vaikus kažkodėl gano dviračių take, o man lekiant smagia nuokalne, tenka stabdyt.
*

drinks_cheers.gif Butent.As irgi niekada nevaikstau dviraciu takais.Ir niekada nera ateje i galva vaziuoti autobusu juostom su savo masina (su dviraciu-tuo labiau) cool.gif kai pereini visas stadijas-pradedi geriau suprasti kitus eismo dalyvius:)
prieblanda
iech, aš va porą dienų pavažiavau trūliku ir jau darosi gaila laiko, per dieną valandos daugiau transportavimuisi eikia doh.gif

o dėl dviračių, tai pėsčiųjų braidymas dviračių takais yra peiktinas dalykas, lygiai kaip ir dviratininkų elgimasis kaip pėstieji. kol važinėjau mašina, tai labai dažnai per pėsčiųjų perėją (tiek reguliuojamą, tiek nereguliuojamą) dviratininkai norėdavo pralėkti nė nenulipdami nuo dviračio ir dar nepatenkinti pūsdavo akis, ko nepraleidi. man žalias, jam raudonas, ką ten praleist?
Miaška
QUOTE(prieblanda @ 2009 07 12, 11:52)
kol važinėjau mašina, tai labai dažnai per pėsčiųjų perėją (tiek reguliuojamą, tiek nereguliuojamą) dviratininkai norėdavo pralėkti nė nenulipdami nuo dviračio ir dar nepatenkinti pūsdavo akis, ko nepraleidi. man žalias, jam raudonas, ką ten praleist?
*

Jo, už vairo būdama ir aš burnoju: nori naudotis pėsčiųjų perėja - tapk pėsčiuoju, lipk nuo dviračio! biggrin.gif Pati nulipinėju, nors ir užknisa tas reikalas, ale taisyklės visiems galioti turi...
d-krall
QUOTE(eiven @ 2009 07 11, 13:22)
O aš dėl dviračių takų bambu ir bambėsiu. Nes jei padaroma bet kaip, tai geriau nedaryti visai. Pagal KET, ten kur yra dviračių takas, draudžiama važiuoti gatve ar šaligatviu. Net tada, kai dviračių taku visu pločiu varo bobutė ar mamos su vežimėliais.

Todėl siūlyčiau paminti kasryt į darbą ir iš kokį mėnesiuką bent - įprast įprasit, bet rožinius akinius nusiimsit
*

Sakot, geriau nedaryti visai? Kad nebūtų dviračių takų? Nežinau, mano draugė mina kasryt, jokio skundo negirdėjau nei karto, o ir kiek pati myniau, kažkaip nesinervuoju. Tik pačiam centre, kur daugiau pėsčiųjų, bet centre aš ir nevažinėja.
denaxa
QUOTE(d-krall @ 2009 07 12, 19:05)
Sakot, geriau nedaryti visai? Kad nebūtų dviračių takų? Nežinau, mano draugė mina kasryt, jokio skundo negirdėjau nei karto, o ir kiek pati myniau, kažkaip nesinervuoju. Tik pačiam centre, kur daugiau pėsčiųjų, bet centre aš ir nevažinėja.
*

Vat vat,o as kai vazinejau tai pagrinde buvo Senamiestis,centras-prasikeikdavau per tuos pesciuosius,toks jausmas,kad dviraciu takas padarytas jiems specialiai pasivaikscioti.naujuose rajonuose tai taip,normaliai galima vazineti,vienas kitas tik pasitaiko ax.gif
fuksė
Susigalvojau pati keletas papuosaliuku sau pasidaryt. Maciau pardeje idomia apyranke (brangoka), paciai pasidarius pigiau bus. ax.gif Na irgi budas sutaupyti...
prieblanda
QUOTE(fuksė @ 2009 07 14, 07:24)
Susigalvojau pati keletas papuosaliuku sau pasidaryt. Maciau pardeje idomia apyranke (brangoka), paciai pasidarius pigiau bus.  ax.gif Na irgi budas sutaupyti...
*

jei iš pigių medžiagų darysit, tai sutaupysit, nes priešingu atveju nuo kainų galit ir apakti rolleyes.gif neseniai draugei gimtadieniui pati gaminau auskarus ir apyrankę. rodos, ir paprasta, ir akmenų mažai, bet rinkausi sidabrines detales, tai sumoj gavosi 150 Lt. nieko pigaus biggrin.gif
fuksė
QUOTE(prieblanda @ 2009 07 14, 08:11)
jei iš pigių medžiagų darysit, tai sutaupysit, nes priešingu atveju nuo kainų galit ir apakti  rolleyes.gif  neseniai draugei gimtadieniui pati gaminau auskarus ir apyrankę. rodos, ir paprasta, ir akmenų mažai, bet rinkausi sidabrines detales, tai sumoj gavosi 150 Lt. nieko pigaus  biggrin.gif
*

pradziai is modelino noriu pabandyti kai ka pasidaryt. blush2.gif ax.gif
dirty_kiss
QUOTE(fuksė @ 2009 07 14, 09:37)
pradziai is modelino noriu pabandyti kai ka pasidaryt.  blush2.gif  ax.gif
*

Iš modelino gražu, bet aš nemoku daryti...

p.s. fukse, gal turi kokį pradžiamokslį šito reikalo? mirksiukas.gif
fuksė
QUOTE(dirty_kiss @ 2009 07 14, 10:45)
Iš modelino gražu, bet aš nemoku daryti...

p.s. fukse, gal turi kokį pradžiamokslį šito reikalo?  mirksiukas.gif
*

D_K, ziurek as cia pasiganiau:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=431237
Cia SM bendrauja sia tema. thumbup.gif
Skambanti tyla
QUOTE(fuksė @ 2009 07 14, 07:24)
Susigalvojau pati keletas papuosaliuku sau pasidaryt. Maciau pardeje idomia apyranke (brangoka), paciai pasidarius pigiau bus.  ax.gif Na irgi budas sutaupyti...
*

Aš apnertukais susižavėjau, bandysiu.
Dar reikėjo dukros draugei dovanėlė, šiaip . be progos, kad nudžiuginti.Žinojom jos stilių ir per dvi dienas nunėriau diržiuką iš gėlyčių, surišamą juostelėmis , geltonas vasariškas. Mergaitei ( paauglei) labai patiko smile.gif
dirty_kiss
QUOTE(fuksė @ 2009 07 14, 12:27)
D_K, ziurek as cia pasiganiau:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=431237
Cia SM bendrauja sia tema.  thumbup.gif
*

Ačiū, bandysiu žiūrėt 4u.gif
fuksė
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 07 14, 13:10)
Aš apnertukais susižavėjau, bandysiu.
Dar reikėjo dukros draugei dovanėlė, šiaip . be progos, kad nudžiuginti.Žinojom  jos stilių ir per dvi dienas nunėriau diržiuką iš gėlyčių, surišamą juostelėmis , geltonas vasariškas. Mergaitei ( paauglei) labai patiko  smile.gif
*

thumbup.gif galetum foto imest savo darbeliu, SM manau nesupyktu. Na tai irgi sakyciau taupymo budas.
birbusiukas
Sveikos taupukes drinks_cheers.gif ir as noriu prie jusu. Siaip esu ziauri taupykle doh.gif ir MB daznai uzstrojinu, kad to ar ano neimtu lotuliukas.gif tai jis vis is name juokias.
Ale cia pas jus geru minciu radau thumbup.gif
pvz. pradejau nerti vaikiska pleduka, bus draugei dovanu, nes jau ant dienu gimdys.
Dar reikia i ta mokesciu sistema isigilint g.gif
fuksė
QUOTE(birbusiukas @ 2009 07 15, 15:37)
Sveikos taupukes  drinks_cheers.gif  ir as noriu prie jusu. Siaip esu ziauri taupykle  doh.gif  ir MB daznai uzstrojinu, kad to ar ano neimtu  lotuliukas.gif  tai jis vis is name juokias.
Ale cia pas jus geru minciu radau  thumbup.gif
pvz. pradejau nerti vaikiska pleduka, bus draugei dovanu, nes jau ant dienu gimdys.
Dar reikia i ta mokesciu sistema isigilint  g.gif
*

Sveika prisijungusi prie musu puikios kompanijos, o mums kokiu ideju del taupymo ar pametetum, na is savo patirties, please? mirksiukas.gif
Irma77
Sveiki,
Kokia sauni tema. Ir as noriu pasidalinti savo patirtimi.
1. Cia jau kazkas minejo kad dovanoms neria, mezga. As ir is tokiu tarpo. Keliom jau dovanojau leliams batukus nertus, kepurytes. Kaledinem dovanom ir prasisukau su neriniais - serveteles buvo pats tas.
2. Mokescius mokedama pvz dujos, atlieku surinkimas moku pavedimu is saskaitos ir tik karta metuose. susitaupo uz pervedimus pinigeliai. Elektrai (gaila is kart daug moketi - uz kelius menesius) tai einu i vieta kur priima pinigelius.
3. Maistas - pietus atisnesu is namu. Saldumynus kepu ir taip gaunasi pigiau, beja eidama i svecius ir labai daznai nesuosi savo kepta pyraga. Beja ir kad tureciau svieziu "zoliu" pasisodinau balkone vazonuose: salotu, lapiniu ridikeliu, krapu, svogunu, petrazoliu ir dar tiplo pomidorai.
4. Dar del dovanu. Na tenka eiti i svecius ir geliu nestis. Tai pradejau auginti sanpaulijas jos man sekmingai dauginasi ir tokias smagu dovanoti. Jos tiesiog grazios ir man ir gaunantiems.
5. Rubai - na sau galima ir pataupyti. Vaikui tenka suktis - mezgu megztukus. O kai prireikia sau uzsuku i isparduotuves, antru ranku parduotuves. Ten tikrai galima rasti tokiu rubu. Na su apatiniasi nieko nepadarysi tenka pirkti naujus bet skalbti tena rankomis tada ilgiau kaip nauji atrodo.
6. Kosmetika - lupdazius keiciu vazelinu (su atspalviu) ir lupoms geriau ir pigiau. Sveitikli atstoja kavos tirsciai. Plaukus auginuosi ir nebedazau. Manikiuras pedikiuras namie. Vaika kerpu ir namie.
7. Svarinimasis namie - nenaudoju jokios chemijos fairi toki jau kuris laikas atsisakiau (nepakanka perlieti vandeniu, vistiek lieka ant indu sieneliu, nuo ju man kyla spuogai ant kuno). Geriausi sveitikliai druska, soda, actas.
Atrodo viskas blush2.gif
Llaume
QUOTE(Irma77 @ 2009 07 15, 22:24)
Sveiki,
Kokia sauni tema. Ir as noriu pasidalinti savo patirtimi.
1. Cia jau kazkas minejo kad dovanoms neria, mezga. As ir is tokiu tarpo. Keliom jau dovanojau leliams batukus nertus, kepurytes. Kaledinem dovanom ir prasisukau su neriniais - serveteles buvo pats tas.
2. Mokescius mokedama pvz dujos, atlieku surinkimas moku pavedimu is saskaitos ir tik karta metuose. susitaupo uz pervedimus pinigeliai. Elektrai (gaila is kart daug moketi - uz kelius menesius) tai einu i vieta kur priima pinigelius.
3. Maistas - pietus atisnesu is namu. Saldumynus kepu ir taip gaunasi pigiau, beja eidama i svecius ir labai daznai nesuosi savo kepta pyraga. Beja ir kad tureciau svieziu "zoliu" pasisodinau balkone vazonuose: salotu, lapiniu ridikeliu, krapu, svogunu, petrazoliu ir dar tiplo pomidorai.
4. Dar del dovanu. Na tenka eiti i svecius ir geliu nestis. Tai pradejau auginti sanpaulijas jos man sekmingai dauginasi ir tokias smagu dovanoti. Jos tiesiog grazios ir man ir gaunantiems.
5. Rubai - na sau galima ir pataupyti. Vaikui tenka suktis - mezgu megztukus. O kai prireikia sau uzsuku i isparduotuves, antru ranku parduotuves. Ten tikrai galima rasti tokiu rubu.  Na su apatiniasi nieko nepadarysi tenka pirkti naujus bet skalbti tena rankomis tada ilgiau kaip nauji atrodo.
6. Kosmetika - lupdazius keiciu vazelinu (su atspalviu) ir lupoms geriau ir pigiau. Sveitikli atstoja kavos tirsciai. Plaukus auginuosi ir nebedazau. Manikiuras pedikiuras namie. Vaika kerpu ir namie.
7. Svarinimasis namie - nenaudoju jokios chemijos fairi toki jau kuris laikas atsisakiau (nepakanka perlieti vandeniu, vistiek lieka ant indu sieneliu, nuo ju man kyla spuogai ant kuno). Geriausi sveitikliai druska, soda, actas.
Atrodo viskas blush2.gif
*

Labai racionalus ir praktiski patarimai thumbup.gif , saunuole 4u.gif
birbusiukas
ax.gif na dauguma metodu jau isvardintu as seniai naudoju thumbup.gif
Maista stengiames gaminti namie. Taip pat ir i svecius daznai nesuosi koki nors savo padaryta patiekala thumbup.gif . I barus einame nu labai labai retai, tik kokiom ipatingom progom. Kai silta tai laika mieliau gamtoj leidziam.
Ir draugus kai kvieciames tai iskepu pvz koki kugeli, visi privalgo ir nereikia kruvos uzkandziu thumbup.gif
uogienes pati verdu.
* dar neminetas dalykas, sumasciau ismokti is vyro mociutes suktinukus daryti ax.gif tai ir sveikiau ir kaina mazesne nei parduotuvej.
Na del kosmetikos tai naudoju brangius(nes mano akys labai jautrios), bet tik seselius piestuka ir tusa. Kaukes plaukam namines thumbup.gif pedikiuorai manikiurai visada namie thumbup.gif jau atkaliau siatema super gaunas. Depiliacija koju namie su aparaciuku mirksiukas.gif gaunasi nemokama.
Rubu siaip nedaug perku. Na dabar uzsisakiau is interneto, jei tik dydziai tiks tai zymiai pigiau( 5 bliuskos 60lt su parsiuntimu)
Na net nezinau, daba taip staigiai nesugalvoju. Jei dar ka prisiminsiu parasysiu mirksiukas.gif
Papildyta:
doh.gif dar prisiminiau
labai megstu zvakes. Tai neismetu galiuku ir pringuls dezuciu( buna , kad sveciai atsinesa) Pasidarysiu knata is siulo ir islydzius supilsiu ta vaska. Gausis thumbup.gif dideles dryzuotos zvakes
fuksė
QUOTE(birbusiukas @ 2009 07 16, 08:37)
ax.gif  na dauguma metodu jau isvardintu as seniai naudoju  thumbup.gif
Maista stengiames gaminti namie. Taip pat ir i svecius daznai nesuosi koki nors savo padaryta patiekala  thumbup.gif . I barus einame nu labai labai retai, tik kokiom ipatingom progom. Kai silta tai laika mieliau gamtoj leidziam.
Ir draugus kai kvieciames tai iskepu pvz koki kugeli, visi privalgo ir nereikia kruvos uzkandziu  thumbup.gif
uogienes pati verdu.
* dar neminetas dalykas, sumasciau ismokti is vyro mociutes suktinukus daryti  ax.gif  tai ir sveikiau ir kaina mazesne nei parduotuvej.
Na del kosmetikos tai naudoju brangius(nes mano akys labai jautrios), bet tik seselius piestuka ir tusa. Kaukes plaukam namines  thumbup.gif pedikiuorai manikiurai visada namie  thumbup.gif  jau atkaliau siatema super gaunas. Depiliacija koju namie su aparaciuku  mirksiukas.gif  gaunasi nemokama.
Rubu siaip nedaug perku. Na dabar uzsisakiau is interneto, jei tik dydziai tiks tai zymiai pigiau( 5 bliuskos 60lt su parsiuntimu)
Na net nezinau, daba taip staigiai nesugalvoju. Jei dar ka prisiminsiu parasysiu  mirksiukas.gif
Papildyta:
doh.gif  dar prisiminiau
labai megstu zvakes. Tai neismetu galiuku ir pringuls dezuciu( buna , kad sveciai atsinesa) Pasidarysiu knata is siulo ir islydzius supilsiu ta vaska. Gausis  thumbup.gif  dideles dryzuotos zvakes
*

thumbup.gif kaip saunu!
SM nesupykite, labai birbusiuko noriu paklausti del manikiuro ir pedikiuro. Na jau taip gerai skamba, na as nemoku, siam reikalui turiu rankas, be matomai dvi ,,kaires". Svarstau, gal kas naudingo ir greito? g.gif
Birbusiuke, tad gal atskleistum savo ta atkalta sistema, ka naudoji, kaip ir t.t.
Aciu. 4u.gif
prieblanda
o kas ten tam pedikiūre ar manikiūre sudėtingo?
aš kol duše maudausi pašveičiu su dilde padus. pedikiūrą visada darau sausą: atstumiu nagų odeles, patrumpinu nagus ir nulakuoju. nu dar kremu patepu. kodėl tai visiems taip sudėtingai atrodo? mastau.gif

manikiūrą irgi pati sausai darausi.

šiaip dar prie tokių taupymo patarimų būtų žiūrėti į viską paprasčiau wink.gif
vilite
QUOTE(prieblanda @ 2009 07 16, 10:14)
aš kol duše maudausi pašveičiu su dilde padus. pedikiūrą visada darau sausą: atstumiu nagų odeles, patrumpinu nagus ir nulakuoju. nu dar kremu patepu. kodėl tai visiems taip sudėtingai atrodo?  mastau.gif

*

drinks_cheers.gif nieko sunkaus, darais darais ir išmoksti ax.gif

fuksė
QUOTE(prieblanda @ 2009 07 16, 10:14)
aš kol duše maudausi pašveičiu su dilde padus. pedikiūrą visada darau sausą: atstumiu nagų odeles, patrumpinu nagus ir nulakuoju. nu dar kremu patepu. kodėl tai visiems taip sudėtingai atrodo?  mastau.gif

šiaip dar prie tokių taupymo patarimų būtų žiūrėti į viską paprasčiau wink.gif
*

thumbup.gif bandysiu pradet nuo pedikiuro, padrasinote. blush2.gif na maciau kaip man daro, taciau maniau, kad namu salygomis nesugebesiu pati.
Varysiu sian priemoniu.....
birbusiukas
QUOTE(fuksė @ 2009 07 16, 09:44)
thumbup.gif kaip saunu!
SM nesupykite, labai birbusiuko noriu paklausti del manikiuro ir pedikiuro. Na jau taip gerai skamba, na as nemoku, siam reikalui turiu rankas, be matomai dvi ,,kaires". Svarstau, gal kas naudingo ir greito? g.gif
Birbusiuke, tad gal atskleistum savo ta atkalta sistema, ka naudoji, kaip ir t.t.
Aciu. 4u.gif
*

drinks_cheers.gif tei aisku galiu pasipasakot, gi negimiau mokedama.
Pedikiurui:
Atmirkinu kojytes siltam muiluotam vandeni. Poto gerai odeles nusikarpo su znypliukem. Turiu tuos kempiniukus kur tarp pirstu kisas(angscaiu naudojau susuktus vatos tamponelius) nu ka padildzioji ir nutepi laku. Jei issitepa oda pavalau ausu krapstuku pamirkytu acitone.

Manikiurui:
kad ismokciau tvarkingai nusilakuoti nusipirkau rysku laka ir lakavau kiekviena diena per nauja po kelis kartus kol atkaliau ranka thumbup.gif
Prancuziskam manikiuruo angsciau naudodavau tokius lipdukus. O dabar nusipirkau labai plona sepeteli ir dar graziau gaunasi is akies kai piesiu .
mirksiukas.gif na cia tik is pradziu reik daug pastangu idet, o poto gaunasi thumbup.gif
Pvz man vestuvem kai padare prancuziska, tai as pati graziau pasidarau ax.gif
Netgi rastelius atkaliau kaip pasidaryt thumbup.gif bet dazniausiai tingiu ax.gif
fuksė
QUOTE(birbusiukas @ 2009 07 16, 10:44)
drinks_cheers.gif  tei aisku galiu pasipasakot, gi negimiau mokedama.
Pedikiurui:
Atmirkinu kojytes siltam muiluotam vandeni. Poto gerai odeles nusikarpo su znypliukem. Turiu tuos kempiniukus kur tarp pirstu kisas(angscaiu naudojau susuktus vatos tamponelius) nu ka padildzioji ir nutepi laku. Jei issitepa oda pavalau ausu krapstuku pamirkytu acitone.

Manikiurui:
kad ismokciau tvarkingai nusilakuoti nusipirkau rysku laka ir lakavau kiekviena diena per nauja po kelis kartus kol atkaliau ranka  thumbup.gif 
Prancuziskam manikiuruo angsciau naudodavau tokius lipdukus. O dabar nusipirkau labai plona sepeteli ir dar graziau gaunasi is akies kai piesiu .
mirksiukas.gif  na cia tik is pradziu reik daug pastangu idet, o poto gaunasi  thumbup.gif
Pvz man vestuvem kai padare prancuziska, tai as pati graziau pasidarau  ax.gif
Netgi rastelius atkaliau kaip pasidaryt  thumbup.gif  bet dazniausiai tingiu  ax.gif
*

aciuks.gif good.gif bandysiu butinai, jo lakavimui reikia ,,nedrebancios" rankos.
Manau burbusiuko pvz. pades ne tik man vienai.
birbusiukas
bigsmile.gif dar prisiminiau
suniukui perkam pati brangiausia pasara didziausion pakuotem g.gif po 25kg berots.
Zinokit visokiu isbandem mirksiukas.gif brangiausias gaunasi pigiausiai.
Nuo pigiausio tai isvis kruvas vitaminu reikdavo duot doh.gif neesdavo visiskai , tai reikdavo kokio aliejau pilt ar su mesa maisyt. Vidutines rusies suesdavo po 2 blidukus per diena ir bezdedavo tai dieve padek doh.gif . O sito brangiausio po 1 bliuduka uztenka lotuliukas.gif ir tai padla sugebejo nutukt, nors kartais nei tiek nesueda. Ir nei vitaminu nei veterinaru nereik thumbup.gif ir kai paskaicioji kokiam laikui uztenka, tai gaunas pigiau thumbup.gif
prieblanda
odelių karpymai paskui baigiasi tuo, kad reikia karpyti, karpyti, karpyti. o čia atstumdai kas kažkiek laiko ir ramu. ir žymiai greičiau. laiką irgi reikia taupyt smile.gif
mirkymas muiliname vandenyje, mano supratimu, nėra būtinas, jei pentinai neužaugę. nes tas mirkymas muiluose išsausina odą rolleyes.gif
ir šiaip naudojamas vanduo, muilas, tai nenaudojant taupiau gaunasi biggrin.gif
birbusiukas
QUOTE(prieblanda @ 2009 07 16, 13:17)
odelių karpymai paskui baigiasi tuo, kad reikia karpyti, karpyti, karpyti. o čia atstumdai kas kažkiek laiko ir ramu. ir žymiai greičiau. laiką irgi reikia taupyt smile.gif
mirkymas muiliname vandenyje, mano supratimu, nėra būtinas, jei pentinai neužaugę. nes tas mirkymas muiluose išsausina odą  rolleyes.gif
*

aisku po duso labai gerai tokiom procedurom uzsiimt thumbup.gif tada jau viskas buna atmirke.
unsure.gif o man tai butinai reikia pakarpyt, nes labai daug uzauga ant mazu pirstuku
Irma77
As ir stengiuosi nekarpyti, bet ne visada taip iseina.
Miaška
Tai aš, tikriausiai, patį paprasčiausią variantą darau: pėdas pašveičiu pemza, kai maudausi, paskui perbraukiu kremu, jei nepamirštu. Nagus patrumpinu dilde, nulakuoju.
Rankos - čia kiek ilgiau tenka užtrukti, nagai greitai auga, o kai neturiu laiko trumpinti - užauga ilgi. Kas savaitę ar dvi trumpinu dilde iki norimo ilgio, odelės man neauga, nes niekada jų nekarpiau, kartais tik pastumdyt reik. Rankų nagų nelakuoju, nebent proga kokia, ar šiaip užsimanau, kartą ar du metuose biggrin.gif
Niekad nesu dariusi manikiūro ar pedikiūro pas specialistę, tai gal ką darau ne taip, bet kai to nežinau, o atrodo gražiai - tai man tinka biggrin.gif
prieblanda
QUOTE(Miaška @ 2009 07 16, 13:15)
Tai aš, tikriausiai, patį paprasčiausią variantą darau: pėdas pašveičiu pemza, kai maudausi, paskui perbraukiu kremu, jei nepamirštu. Nagus patrumpinu dilde, nulakuoju.
Rankos - čia kiek ilgiau tenka užtrukti, nagai greitai auga, o kai neturiu laiko trumpinti - užauga ilgi. Kas savaitę ar dvi trumpinu dilde iki norimo ilgio, odelės man neauga, nes niekada jų nekarpiau, kartais tik pastumdyt reik. Rankų nagų nelakuoju, nebent proga kokia, ar šiaip užsimanau, kartą ar du metuose biggrin.gif
Niekad nesu dariusi manikiūro ar pedikiūro pas specialistę, tai gal ką darau ne taip, bet kai to nežinau, o atrodo gražiai - tai man tinka biggrin.gif
*

aš manikiūrui buvau vienintelį kartą gyvenime, nieko geriau nepadarė, nei aš pati moku irnesakyk.gif labai keistai manikiūrininkei pasirodė mano prašymas nekarpyt odelių doh.gif
Malena
QUOTE(prieblanda @ 2009 07 16, 12:17)
mirkymas muiliname vandenyje, mano supratimu, nėra būtinas, jei pentinai neužaugę. nes tas mirkymas muiluose išsausina odą  rolleyes.gif
*

papriestarausiu del mirkymo,vistik odeles geriausia po duso atstuminet ir pageidautina medinem mentelem,ne metalinem.As todel ir einu kartais manikiuro,kad odeles gerai prilipe prie nago,trukineja nelygiai,zodziu tik profes man jas gerai sutvarko.Bet uztad i salona nebeisiu,radau kas namie gerai padro,susitaupo thumbup.gif
dirty_kiss
Malena, tas tiesa, kad namuose dirbančios merginos manikiūrą padaro geriau nei salonuose sėdinčios... Tuo įsitikinau ne kartą mirksiukas.gif
prieblanda
QUOTE(Malena @ 2009 07 16, 13:32)
papriestarausiu del mirkymo,vistik odeles geriausia po duso atstuminet ir pageidautina medinem mentelem,ne metalinem.As todel ir einu kartais manikiuro,kad odeles gerai prilipe prie nago,trukineja nelygiai,zodziu tik profes man jas gerai sutvarko.Bet uztad i salona nebeisiu,radau kas namie gerai padro,susitaupo thumbup.gif
*

aš po dušo su rankšluosčiu prasieinu, o ant sauso su guminiu galu, bo jis geriau ir už medinius nail.gif

QUOTE(dirty_kiss @ 2009 07 16, 13:35)
Malena, tas tiesa, kad namuose dirbančios merginos manikiūrą padaro geriau nei salonuose sėdinčios... Tuo įsitikinau ne kartą  mirksiukas.gif
*

su "namudininkėm" reik atsargiai, geriau pagal rekomendacijas, va neseniai mano draugei manikiūrininkė stalą sugadino su lako valikliu doh.gif
kastonele
QUOTE(birbusiukas @ 2009 07 16, 07:37)
ax.gif  na dauguma metodu jau isvardintu as seniai naudoju  thumbup.gif
Maista stengiames gaminti namie. Taip pat ir i svecius daznai nesuosi koki nors savo padaryta patiekala  thumbup.gif . I barus einame nu labai labai retai, tik kokiom ipatingom progom. Kai silta tai laika mieliau gamtoj leidziam.
Ir draugus kai kvieciames tai iskepu pvz koki kugeli, visi privalgo ir nereikia kruvos uzkandziu  thumbup.gif
uogienes pati verdu.
* dar neminetas dalykas, sumasciau ismokti is vyro mociutes suktinukus daryti  ax.gif  tai ir sveikiau ir kaina mazesne nei parduotuvej.
Na del kosmetikos tai naudoju brangius(nes mano akys labai jautrios), bet tik seselius piestuka ir tusa. Kaukes plaukam namines  thumbup.gif pedikiuorai manikiurai visada namie  thumbup.gif  jau atkaliau siatema super gaunas. Depiliacija koju namie su aparaciuku  mirksiukas.gif  gaunasi nemokama.
Na net nezinau, daba taip staigiai nesugalvoju. Jei dar ka prisiminsiu parasysiu  mirksiukas.gif
Papildyta:
doh.gif  dar prisiminiau
labai megstu zvakes. Tai neismetu galiuku ir pringuls dezuciu( buna , kad sveciai atsinesa) Pasidarysiu knata is siulo ir islydzius supilsiu ta vaska. Gausis  thumbup.gif  dideles dryzuotos zvakes
*

gal gali pasakyt iš kur siuntiesi drabužius, tas bliuskutes? blush2.gif
birbusiukas
QUOTE(kastonele @ 2009 07 16, 14:53)
gal gali pasakyt iš kur siuntiesi drabužius, tas bliuskutes? blush2.gif
*

http://www.laredoute.fr/
ten kur kampe Les Aubaines rubai su akcijom thumbup.gif

nu aisku as pirma kart uzsisakiau ax.gif tikiuosi su dydziais pataikiau.
Mano drauge daro uzsakymus visu draugesku, o paskui uz parsiuntima metames.
Jei tiks tai labai apsimoka thumbup.gif
Miaška
QUOTE(Malena @ 2009 07 16, 13:32)
Bet uztad i salona nebeisiu,radau kas namie gerai padro,susitaupo thumbup.gif
*

Aš vaikštau depiliacijos (tos vienintelės, subtiliausios... blush2.gif ) į namus irgi, labai gerai sutvarko, jau dveji metai pas tą pačią lankausi. Tai tik šitą reikalą ir plaukuosenos trumpinimą patikiu specialistėms. Depiliacija - kartą per mėnesį, kirpykla - kartą per metus biggrin.gif
fuksė
QUOTE(Miaška @ 2009 07 16, 13:15)
*

Pemzos pakanka? blink.gif Viskas, sian darysiu pediukura, ryt galesiu parasyt, kas gavosi assa.gif
Visoms aciuks.gif ikvepete
prieblanda
QUOTE(fuksė @ 2009 07 16, 14:22)
Pemzos pakanka?  blink.gif Viskas, sian darysiu pediukura, ryt galesiu parasyt, kas gavosi  assa.gif
Visoms  aciuks.gif ikvepete
*

pemzos pilnai pakanka, jei neapsileidi mirksiukas.gif
Miaška
Tai sakau gi - nežinau, kaip ten pas profes, darau sau tik tiek, kad pėdutės būtų lygios ir švelnios, o tam man užtenka reguliariai (ne tik vasarą!) pabrūžuoti pemza ir nusimaudžius patepti pėdų kremu. Kadangi niekad neapsileidžiu ir neapaugu senomis odomis, tai tiek tereikia... smile.gif
birbusiukas
QUOTE(Miaška @ 2009 07 16, 15:18)
Aš vaikštau depiliacijos (tos vienintelės, subtiliausios... blush2.gif ) į namus irgi, labai gerai sutvarko, jau dveji metai pas tą pačią lankausi. Tai tik šitą reikalą ir plaukuosenos trumpinimą patikiu specialistėms. Depiliacija - kartą per mėnesį, kirpykla - kartą per metus biggrin.gif
*

bent jau man kojom tai labai gerai depiletorius thumbup.gif svarbiausia pries palaikau dregna ranksluosty , kad sumingstetu oda ir pirmyn.
Ir uz dyka galima sakyt thumbup.gif
dirty_kiss
QUOTE(prieblanda @ 2009 07 16, 13:47)
su "namudininkėm" reik atsargiai, geriau pagal rekomendacijas, va neseniai mano draugei manikiūrininkė stalą sugadino su lako valikliu  doh.gif
*

Aš pas save į namus nesileidžiu, važiuoju aš pas jas į namus. Tai nesvarbu ką jos ten kur išpils...

Mano kulnai kietoki, šiurkštūs, ieškosiu naminių priemonių kaip gydyt tas vietas ax.gif
Malena
QUOTE(prieblanda @ 2009 07 16, 13:47)
aš po dušo su rankšluosčiu prasieinu, o ant sauso su guminiu galu, bo jis geriau ir už medinius nail.gif
su "namudininkėm" reik atsargiai, geriau pagal rekomendacijas, va neseniai mano draugei manikiūrininkė stalą sugadino su lako valikliu  doh.gif
*

O kaip tas guminis atrodo ir kur gavai?Neturiu guminio verysad.gif O pas namudininke pati keliauju,ne viena mane ten priima.
QUOTE(Miaška @ 2009 07 16, 14:18)
*

As droviuosi tos proceduros eit,tai namie tvarkausi blush2.gif

Man regis issiplepejom sitoj temoj,nors reiktu kalbet toj temoj kur kalbam apie islaidas sau.
fuksė
QUOTE(Malena @ 2009 07 16, 14:50)
O kaip tas guminis atrodo ir kur gavai?Neturiu guminio verysad.gif  O pas namudininke pati keliauju,ne viena mane ten priima.

As droviuosi tos proceduros eit,tai namie tvarkausi blush2.gif

Man regis issiplepejom sitoj temoj,nors reiktu kalbet toj temoj kur kalbam apie islaidas sau.
*

Malena, cia as kalta, kad tema ,,nusivaziavo", bet sasaja su taupymu juk yra, ar nea?
Vaje, musu SM ne tik taupios, drovios, bet dar ir gimnastes. mirksiukas.gif Kaip ten paciai pasiekti ir susitvarkyti........ blush2.gif cia as ne apie kojas
dirty_kiss
Aš bikini srity pati tvarkausi su epiliatorium mirksiukas.gif Nėra labai maloni procedūra, bet tikrai pas nieką neičiau ir neprašyčiau kad nuravėtų...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.