Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: SODYBA 7
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Žmona
Taigi toliau pradžiai svajojame, paskui konstruojame, tada statome, sejame, akėjame ir galiausiai grožimės savo SVAJONIŲ krašteliais - savo SODYBOMIS biggrin.gif
Iliustracija "Svajonių sodyba" biggrin.gif
user posted image

Ankstesnė tema

barric
valiooo 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif nauji namuciai
audroneta
Na jūs merginos ir duodat:))
Nepaskaityk pora dienų- ir nauja temelėsmile.gif

Labai faina nuotraukytes pažiūrinėti. Man reikia fotiko baterijas pakraut, tik niekaip neprisiruosiu.
Kadangi pas mane namuose sugedo klaviatūra, tai trumpai ir aiškiai parašysiu ka gero nuveikem savo namučiuose.

1. pasodinom tujas (60 štukų) , maniau kad bus didesnes, bet normaliai:)
2. pasidarem vandentieki, kanaliacija, issilygino kad savaitgalį galėtume betonuoti, jau ruoštis vidaus įrengimui.
3. Išsiretinau ridikus, pasodinau porų (jau lauke), nes šiltnamyje labaisausa-tikriausiai nieko nebus.
4. Iškasiau ne vietoje augančius bukmedžius, kokio 1,5 auksčio. gerai kad smelis-bet dirbau pusdienį. Svairainiams irgi toks pat likimas buvo.

Taip kad kol kas grozio jokio, dar tik naikinimu uzsiimu:)
IngridaB
Sveikos naujouose namučiuose.user posted image
Žmona,čia gal tavo kurio nors atžalos piešinys? g.gif
Audroneta,įsivaizduoju kaip gera buvo svarainius persodinėti. doh.gif Kažkada kolektyviniame sode turėjome iš abiejų pusių gyvatvorę. doh.gif Kai reikėdavo ravėti-ne duok dieve. bigsmile.gif
O lelijos tikrai nesunku auginti.Pas mane šiuo metu dviejų rūšių yra.Prisidaugina labai geritai jų.Karališkos vienais metais įššąlo. g.gif Labai jau skaniai jos kvepėdavo.
Radvyle
Kaleda, mes Rūdininkų girioj., Šalčininkų r. Namas grynai baltarusiškos stilistikos mirksiukas.gif
Langinės ir durys savu laiku buvo ryškiai mėlynos wub.gif

Čia dar praeito pavasario vaizdelis:

user posted image

Aš tai vis prisimenu, kaip mes pirmą kartą su pardavėju įvažiavom į tą miško proskyną ir pamatėm savo būsimą džiaugsmą ir rūpestį wub.gif wub.gif wub.gif Tada tiesiog atkaro žandikaulis wub.gif

Cioca
Naujoj temoj kviečiu apžiūrėti mano sodybą smile.gif

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
barric
Ciocia, labai grazios erdves drinks_cheers.gif aplinka labai gerai sutvarkyta, drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif o nama turbut jau greit dazysit, nes lyg biski matos nubluke dazai? smile.gif ar cia man vaidenas? be galo megstu rudus ir geltonus namus smile.gif

musu kaime tai yra rozines spalvos namukas, gana originaliai atrodo biggrin.gif
g00te
ee, norejau pasakyti, kad Šelmos labai grazus interjeras, man patiko detales visokios, ir asoteliai variniai, ir zvakides, ir sviestuvai smile.gif
Cioca ir Radvyle thumbup.gif
o musu nauju namuciu iliustracija tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Donatuke
Nu bet faina thumbup.gif ir tema nauja.. ir piesinys thumbup.gif ir dar kiek fotkiu nauju smile.gif

Kaip smagu, kad ir musu daugeja.. 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(g00te @ 2009 04 20, 16:47)
Cioca ir Radvyle  thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif super foto.. lauksim dabar vis naujesniu pasikeitimu.. mirksiukas.gif siose sodybose.. mirksiukas.gif
Papildyta:
thumbup.gif beje norejau pasidziaugti, kad jau tris savaites veikia kurmiu baidymo sistema.. net vyrui keista, kad ne vieno kurmiarausio sklype naujo neranda jau net tris savaitgalius.. taip kad skudureliai su dyzeliu mums kol kas pasiteisino.. thumbup.gif

Kai neveiks, pasakysiu lotuliukas.gif
Donatuke
QUOTE(audroneta @ 2009 04 20, 15:52)
Na jūs merginos ir duodat:))
Nepaskaityk pora dienų- ir nauja temelėsmile.gif

Labai faina nuotraukytes pažiūrinėti. Man reikia fotiko baterijas pakraut, tik niekaip neprisiruosiu.
Kadangi pas mane namuose sugedo klaviatūra, tai trumpai ir aiškiai parašysiu ka gero nuveikem savo namučiuose.

1. pasodinom tujas (60 štukų) , maniau kad bus didesnes, bet normaliai:)
2. pasidarem vandentieki, kanaliacija, issilygino kad savaitgalį galėtume betonuoti, jau ruoštis vidaus įrengimui.
3. Išsiretinau ridikus, pasodinau porų (jau lauke), nes šiltnamyje labaisausa-tikriausiai nieko nebus.
4. Iškasiau ne vietoje augančius bukmedžius, kokio 1,5 auksčio. gerai kad smelis-bet dirbau pusdienį. Svairainiams irgi toks pat likimas buvo.

Taip kad kol kas grozio jokio, dar tik naikinimu uzsiimu:)
*

Na sakyciau tujos - tai jau grozis smile.gif gal smulkiau gali apie jas, kokio ugio ir uz kiek nupirkai... man aktualus klausimas..
kaleda
Valio, nauja tema. Piešinys jėginis.
Radvyle, matai, susimoviau, galvojau, kad čia aukštaitiška trioba doh.gif
Ciocia, nugi gražu pas jus. Aplinka tikrai labai sutvarkyta. thumbup.gif
Audroneta, ir aš jungiuos prie klausimo po kiek?
Radvyle
QUOTE(kaleda @ 2009 04 20, 19:45)

Radvyle, matai, susimoviau, galvojau, kad čia aukštaitiška trioba doh.gif

*

Koks čia susimovimas irnesakyk.gif Kai namo galų nematai, sunku spręsti apie jo architektūrinę visumą mirksiukas.gif
Kažkada rodė per žinias reportažą iš Baltarusijos kaimelio, kur ketina atominę statyt. Linksma buvo matyti visą gatvę vienodų (tokių kaip mano) namų, tik visi skirtingų (bet ryškių) spalvų thumbup.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Donatuke @ 2009 04 20, 17:09)

drinks_cheers.gif  super foto.. lauksim dabar vis naujesniu pasikeitimu..  mirksiukas.gif siose sodybose..  mirksiukas.gif

*

Oj, tos pusės, kuri laukia pasikeitimų, net nerodau kol kas blush2.gif Apmažintų raudonojo namo žavesį lotuliukas.gif
trr
QUOTE(Radvyle @ 2009 04 20, 16:32)
Kaleda, mes Rūdininkų girioj., Šalčininkų r. Namas grynai baltarusiškos stilistikos  mirksiukas.gif
Langinės ir durys savu laiku buvo ryškiai mėlynos  wub.gif

*

nu žiūriu ir nesuprantu, paaiškinkit man tamsuolei - o kas čia tame name baltarusiško?.. blush2.gif g.gif tiesiog smalsu pasidarė... smile.gif ax.gif

oi kokios gražios ir sutvarkytos jūsų visų sodybos, kai parodysiu savo brūzgynus suprasit. biggrin.gif
o šiaip galvoju juk sodyba tai nėra baigtinis darbas - tai visą gyvenimą trunkanti kūryba... rolleyes.gif biggrin.gif vadinas ir skubėti nėra kur... čia aš taip guodžiu visas (ir save), kurios pergyvena, kad kažko nespėjo, kad kažko nepadarė, kad kažkas atsidėjo, kad oras ar biurokratai ar dar kas darbus stabdo.. svarbiausia suderinti vidinį tempą su išoriniu.. ir bent laiks nuo laiko pasidžiaugti tuo, kas aplink mus jau yra. 4u.gif
kaleda
trrr, kai tu parodysi savo brūzgynus, aš parodysiu savo doh.gif lotuliukas.gif
trr
QUOTE(kaleda @ 2009 04 20, 23:09)
trrr, kai tu parodysi savo brūzgynus, aš parodysiu savo doh.gif   lotuliukas.gif
*

jei tikitės varžytis, tada man reikia paruošti išsamesnę vaizdinę medžiagą biggrin.gif , nes ten ne tik brūzgynai, bet ir šiukšlių kelios duobės, t.p. pilnas namas ir aplink namą, dar šernų išraustos/perraustos žemės - visur duobės, dar žolė iki ausų, neperregimas sodas (atkreipkit dėmesį čia be lapijos), pastatų griuvėsiai, visokie krūmai, krūmokšniai, atžalynai, jaunuolynai, seni prigulę ar begriūną medžiai, etc, etc ir visai tai maždaug 1ha plote.
tikrai laimėčiau biggrin.gif biggrin.gif
julchenukas
LABAS RYTAS 4u.gif
Nu SAUNUOLES VISOS,cia JUMS KIEKVIENAI po 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Nuotraukos nuostabios,darbai juda kruta,planu ir svajoniu daug- thumbup.gif .Tai ir yra tikras gyvenimo dziaugsmas wub.gif Ir net nesvarbu,kad kazkieno finansai riboti,laikas ribotas ar dar kazkas.negerai tik,kai jau sveikata suslubuoja.
Stiprybes,RELIJA TAU ir TB. 4u.gif
mano svajoniu geles po truputi tarpsta mano darzeliuose,tik nezinau kas jas veliau taip myles ir priziures,nes del tu paciu finansiniu sunkumu persideste planai ir teks grizt i darba (greiciausia ax.gif ),o MB eis vaiku toliau augint.todel pakolkas,kas jau ispuoseleta,tai itariu gali patapti"vel apleista".
na,bet gal bent B kokius rimtus darbus greiciau nudirbs isvien namie budamas
barric
QUOTE(trr @ 2009 04 21, 00:19)
jei tikitės varžytis, tada man reikia paruošti išsamesnę vaizdinę medžiagą  biggrin.gif , nes ten ne tik brūzgynai, bet ir šiukšlių kelios duobės, t.p. pilnas namas ir aplink namą, dar šernų išraustos/perraustos žemės - visur duobės, dar žolė iki ausų, neperregimas sodas (atkreipkit dėmesį čia be lapijos), pastatų griuvėsiai, visokie krūmai, krūmokšniai, atžalynai, jaunuolynai, seni prigulę ar begriūną medžiai, etc, etc ir visai tai maždaug 1ha plote.
tikrai laimėčiau  biggrin.gif  biggrin.gif
*

nu ir kas, o pas mane pvz plikas pushektaris, 1 medis ir sabakstynai smile.gif, pas jumi geriau - daugiau dirvos kurybais, is nugriuvusiu medziu skulpturas galima daryt, is krumynu formuot kazka, etc. o pas mumi viska reik atsivezt, pasodint:)
audroneta
QUOTE(kaleda @ 2009 04 20, 18:45)
Audroneta, ir aš jungiuos prie klausimo po kiek?
*

Aukstis kazkur 50-60 cm. Paprastos vakarines tujos. Mokejom po 3lt, nors oficialiai 4 ar tai 5 lt
IngridaB
QUOTE(julchenukas @ 2009 04 21, 09:36)

mano svajoniu geles po truputi tarpsta mano darzeliuose,tik nezinau kas jas veliau taip myles ir priziures,nes del tu paciu finansiniu sunkumu persideste planai ir teks grizt i darba (greiciausia ax.gif ),o MB eis vaiku toliau augint.todel pakolkas,kas jau ispuoseleta,tai itariu gali patapti"vel apleista".
na,bet gal bent B kokius rimtus darbus greiciau nudirbs isvien namie budamas
*

Na ir kas?Pas mane irgi kol nedirbau roviau dilgėles,šabakštynus,pradėjau dirbti liko nors viena šaknelė dilgelės vėl subujojo dilgėlynai........... doh.gif Mažinu savo gėles,darau minimaliai.Braškės mano irgi viena velėna,senas,kur jau žadėjau užleisti MB su žoliapjove pravažiavo net.Žiūriu šiemet-nieko atsigauna.Gal dar reikės prakrapštyti,jei spėsiu? g.gif Nenusimink,gyventi tai reikia. 4u.gif
Cioca
[quote=barric,2009 04 20, 16:46]
Ciocia, labai grazios erdves drinks_cheers.gif aplinka labai gerai sutvarkyta, drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif o nama turbut jau greit dazysit, nes lyg biski matos nubluke dazai? smile.gif ar cia man vaidenas? be galo megstu rudus ir geltonus namus smile.gif

Taip, namas nusilupęs, nublukęs, tad vasarą tikrai laukia didžiulis darbas. Namo dažymas.Gal kas žinote, kokie dažai būtų ir nebrangūs, ir geri? g.gif Dažysim geltonai, nes man tai pati mėgstamiausia spalva biggrin.gif
Aplinkoj irgi daug ką norėtusi pakeisti, nes nepatinka tas trikampis darželis, bet kol kas tai ne mano galimybėms blush2.gif . Dar kartą ačiū Kalėdai ir IngridaiB, kad pamokė ką daryt su darželiu pavasarį smile.gif Va dabar vėl nesugalvolu,o kaip išravėt bijūnus, nes tarp jų daug priaugę žolių, bet pabandžius ravėt lūžta jaunos atžalėlės doh.gif
Apie gandrus..buvau išsigandus, kai pasakojot, kad jie į kiemą primėtys gyvačių, varlių ir pan., nes jų aš labiausiai bijau. Bet stebėdama juos supratau, kad jie pas mane labai mandagūs biggrin.gif ir niekada neskrenda nei pro kiemą, nei pro sodą. O lyg tikri kaimynai skrenda į pievas, o jei tenka darbuotis netoli jų, tai išskrenda ir negrįžta kol aš nenueinu. Matyt bijo man varlę ant galvos užmest lotuliukas.gif

Brukne86
Žmona, ačiū už temos pratęsimą thumbup.gif thumbup.gif Fain, kad tema įgavo tokį pagreitį, štai ką reiškia pavasaris mūsų širdyse ir... darbuose biggrin.gif (Tiesa, ar tiko pečiaus išmatavimai?)

Radvyle, Ciocia, jūsų namučiai thumbup.gif , Jei tvarkysit namo išorę, nepadarykit klaidos, kaip mes - langų rėmus nutamsinom ir jie prarado visą grožį. Žinoma, tai dar pataisoma. Radvyle, Jūsų namukas primena iš pasakos tą meduolinį, kur Grytutė su Jonuku miške surado, manau, galit šitą pasaką pasirinkti kaip vizitinę sodybos kortelę biggrin.gif Ciocia, labai jauki aplinka 4u.gif

Donatuke, esu išbandžiusi skudurėlį su dyzelinu - atrodo, kad tiems padarams viskas laikina lotuliukas.gif Dabar bandau šeivamedžio šakeles, sako, kad jų kvapas irgi labai nepatinka, - bus matyt. Paskutinis patarimas (seno vietinio gyventojo) - tam tikra žmonių atliekų rūšis į duobutę. Kaimynas išbandė pernai, sakė laaabai veiksminga, bet .... Gal geriau kiaušinis?????????????

Audroneta, mūsų sode irgi nemažas svairainynas, man per didelis, gal gali patarti, ką su juo daryti? Pernai apgenėjau, tai per vasarą be proto išsiplėtė, gal geriau palikti mažiau, tiesiog iškasti?

Brukne86
Ei, Kaleda, trr, ir aš brūzgynų daug turiu, drąsiai galiu prisijungti bigsmile.gif
Bet jau išmokau prieš pradėdama kokio kampo valymą nusifotkinti kiek galima stambesniu planu,- kad gerai matytųsi. Užtai po tvarkymo vaizdelis būna thumbup.gif Kai palygini abi nuotraukas - taip miela širdžai pasidaro biggrin.gif
Žmona
Sveikutes pleputės 4u.gif

Ajajai darbas, namų ūkis, sodybos reikalai aš nebesuspėju su jumis doh.gif doh.gif verysad.gif liūdna net totalus laiko trūkumas verysad.gif pavasaris vadinasi darbelis darbą veja ir dabar sėdžiu darbe, apsidirbu ir į sodyba varysiu tuoj reik pažėt kaip kas einasi, kaip medį pjauna kaip pamatėlius daro, many many nuvežt lotuliukas.gif vakar visa vakara AutoCad'u tvora braižiau bandžiau irodyti sau ir B kad taip kaip sumanyta bus gražu lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tai va tokios tokeles
QUOTE(Brukne86 @ 2009 04 20, 09:59)
Žmona, pečių išmatavau. Ilgis-165, plotis-115 (iš jų liptukas, ant kurio sėdima - 52 cm pločio). Kaminas 45 ir 52 cm, jis už duonkepio, šalia "liptuko". Dalis su rinkėmis - 93 ilgio ir 63 pločio, duonkepis - 73 ilgio ir 63 pločio, jis aukštesnis per kokius tris koklius. Židinys prilipdytas prie pat pečiaus atskirai - 118 ir 65 cm, padarytas įvedimas į tą patį kaminą, traukia labai gerai. Aišku, visi tie centimetrai su tam tikra paklaida, bet esmė, manau, aiški. Jei reikės, rytoj arba vakare dar įmesiu nuotraukas, bandžiau nufotkinti, kad matytųsi duonkepis ir ta vieta su rinkėmis  kartu.
*

QUOTE(Brukne86 @ 2009 04 21, 10:23)
Žmona, ačiū už temos pratęsimą thumbup.gif  thumbup.gif Fain, kad tema įgavo tokį pagreitį, štai ką reiškia pavasaris mūsų širdyse ir... darbuose  biggrin.gif (Tiesa, ar tiko pečiaus išmatavimai?)

Taigi vat ar teisingai supratau viską??
user posted image
Ačiū tau labai ale kaip norėčiau didensiu aiškensių foto bigsmile.gif , tavo ikvėpta jau perku gražuolių asočių,
pvz vienas is ju user posted image
B baras sako dar namo pamatų nėr ji jau interjerinasi lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(IngridaB @ 2009 04 20, 15:22)
Žmona,čia gal tavo kurio nors atžalos piešinys? g.gif
*

Ne ne maniškiams toli dar iki tokiu dailės darbų 4u.gif

audroneta
QUOTE(Brukne86 @ 2009 04 21, 10:23)

Audroneta, mūsų sode irgi nemažas svairainynas, man per didelis, gal gali patarti, ką su juo daryti? Pernai apgenėjau, tai per vasarą be proto išsiplėtė, gal geriau palikti mažiau, tiesiog iškasti?
*

Patarciau isiskasti ir pasilikti maziau. Pas mane buvo seni, nes vidus krumo tik stagarai, o aplinkui jaunos sakeles. Viska iskasiau, bet manau kad dar kitais issaugs, nes saknu tikrai liko.

Radvyle
QUOTE(Brukne86 @ 2009 04 21, 11:23)
Radvyle, Jūsų namukas primena iš pasakos tą meduolinį, kur Grytutė su Jonuku miške surado, manau, galit šitą pasaką pasirinkti kaip vizitinę sodybos kortelę biggrin.gif
*

Tiksliai pastebėta thumbup.gif
julchenukas
QUOTE(IngridaB @ 2009 04 21, 09:45)
Na ir kas?Pas mane irgi kol nedirbau roviau dilgėles,šabakštynus,pradėjau dirbti liko nors viena šaknelė dilgelės vėl subujojo dilgėlynai........... doh.gif Mažinu savo gėles,darau minimaliai.Braškės mano irgi viena velėna,senas,kur jau žadėjau užleisti MB su žoliapjove pravažiavo net.Žiūriu šiemet-nieko atsigauna.Gal dar reikės prakrapštyti,jei spėsiu? g.gif Nenusimink,gyventi tai reikia. 4u.gif
*

drinks_cheers.gif ,uztai ir sakau,kad gal kaip nors 4u.gif
Svarbiausia,kad vaikai sprandu nenusisukiotu su B budami biggrin.gif ,o jei jis dar dirs namuose taip,kaip pas ji dbr toks entuziazmas,tai bus isviso thumbup.gif
Radvyle
QUOTE(trr @ 2009 04 20, 21:39)
nu žiūriu ir nesuprantu, paaiškinkit man tamsuolei - o kas čia tame name baltarusiško?..  blush2.gif  g.gif  tiesiog smalsu pasidarė...  smile.gif  ax.gif

o šiaip galvoju juk sodyba tai nėra baigtinis darbas - tai visą gyvenimą trunkanti kūryba...  rolleyes.gif  biggrin.gif  vadinas ir skubėti nėra kur...
*

Šiaip tai jis yra toks permaišytas kaip mes juokaujam - lygiai kaip ir žmonių tautybės susimaišę Šalčininkų r. ir sunku beatrinkti kas yra kas mirksiukas.gif Po Lietuvą daug trankausi, bet panašių trobų matau tik netoli Baltarusijos sienos (kalbu ir apie spalvinį koloritą, ir apie drožybinius elementus, ir vidaus išplanavimą, net langų skaičių mirksiukas.gif )

Skubėti tikrai niekur su kardinaliais darbais nereikia. Reikia KLAUSYTIS. Aš asmeniškai tikiu, kad neateiname iš niekur ir neišeiname nepalikę savo pėdsakų. Mes labai atsargiai jaukinomės šituos užmirštus bei apleistus namus ir šiai dienai jau galime teigti, kad jaučiame jų palankumą. Iš žemės pradėjo lysti rožių daigeliai, atsidengia betoniniai takeliai, kurių net nesitikėjome ten esant. Yra labai jauku ir gera wub.gif
Papildyta:
QUOTE(trr @ 2009 04 21, 00:19)
jei tikitės varžytis, tada man reikia paruošti išsamesnę vaizdinę medžiagą  biggrin.gif , nes ten ne tik brūzgynai, bet ir šiukšlių kelios duobės, t.p. pilnas namas ir aplink namą, dar šernų išraustos/perraustos žemės - visur duobės, dar žolė iki ausų, neperregimas sodas (atkreipkit dėmesį čia be lapijos), pastatų griuvėsiai, visokie krūmai, krūmokšniai, atžalynai, jaunuolynai, seni prigulę ar begriūną medžiai, etc, etc ir visai tai maždaug 1ha plote.
tikrai laimėčiau  biggrin.gif  biggrin.gif
*

Užpraeitą rudenį būčiau laimėjusi aš biggrin.gif Dabar jau gerokai šabakštynų mažiau. Šių metų priešas Nr. 1 - dilgėlės ir avietės lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Žmona
Panos ale kokios gražios visų jūsų sodybos šita gi, visų tokios skirtingos, bet kiekviena savita ir superinė thumbup.gif thumbup.gif
Prisiminiau kad nepagyriau fotkiu, na ir išvarau į sodybas aš..kol kas tik lauka su medžiais ir svirnu biggrin.gif biggrin.gif
Radvyle
Trr, nemanau, kad sukrausit didesnį kalną skudurų nei mes buvom sukrovę. Galėjo būti beveik muziejinė ekspozicija vaikų, paauglių ir suaugusiųjų avalynės ir paltų kažkur nuo 1960 m. Gerai degė hihihi.gif
Maia
laba,

ar priimsite nauja vienos labai labai senos ir nepriziuretos sodybos seimininke?

nusipirkom visai nesenai, tai dabar turim nemazai darbeliu...
senas namukas, reik jame nemzai remonto, tai savaitgali dazem ir glaistem vidines sienas, kad galetume jau ten bent eprnakvoti, bet nezinau kada isdrysiu...
man dar tas kvapas... dar nesusigyvenau... o dar tik viena kambari ipusejam, o dar is kito nesutvarkyto kvapas eina...

isgenejom jau medelius, dar darzines stoga reik pakeisti....
dar labai kliedziu del langiniu, nors dar iki langu dazymo toli toli, bet jau vienas nuziurejau smile.gif
audroneta
Sveika prisijungus:)

Kuriam kraste sodybele?

O kvapas ir pas mus jauciasi- kol kas svetimas:) Bet gal greitai bus savas:)
Radvyle
QUOTE(audroneta @ 2009 04 21, 15:44)
Sveika prisijungus:)

Kuriam kraste sodybele?

*

Mes vasarą visokių vaistažolių šluotų prisikabinom troboj, tai mmm kaip skaniai kvepia dar dabar wub.gif
IngridaB
QUOTE(audroneta @ 2009 04 21, 15:44)

*

Pas mus jau buvo pranykęs senovės kavapas.Mažius su draugais penktadienį sugalvojo pasikurti krosnį.Užkūrė ir išėjo žaisti krepšinio,po keik laiko atėjo per dūmus kelio nesimatė. doh.gif blink.gif Tai dabar kvapas vėl kaip dūminėje pirkioje. schmoll.gif Vėdinome vėdinome sekmadienį tikiuosi su laiku išsivėdins. blush2.gif
Maia-sveika. drinks_cheers.gif Klok dabar apie save-mes smalsios. ax.gif
Maia
Sodyba
yra Varenos ra. Kudrenu km.
tai vienkiemis, salia tek aupelis ir miskas... maciau pedsakus stirnu, tai tikiuosi musu nebijos....
upelyje gyvena bebrai, nes apgrauzti medziai smile.gif

o ka cia apie save papasakoti?

jolita123
NA PRISIREGISTRUOJU NAUJOUOSE NAMUOSE 4u.gif TAI PASISODINAU SEKMADIENĮ BULVYTES PORA KAŠIKŲ TAI MANAU KAD MAN UŽTEKS. Bet velnias šalčio kas padavė tai jau nejuokinga pasidarė, pomidorus palikau verandoj manau kad jiems kaput.Visoms prisijungusioms sveikutės thumbup.gif Tai aišku kaip aš augalų ligonė tai man jau knieti iš maksimos nusipirkti stiebinę rožę. Gal kuri auginate ir dar katilėlis toksai medijinis , vargšas buvo beveik pamirojęs tai nučiupau, kaži ar lauke jie gyvena?
Radvyle prajuokinai su tais skudurais, kaip mes nusipirkom sodybą tai kai pradėjau traukti skudurus , radau dar žiurkių doh.gif tokių mumifikuotų siaubas, gerai kad buvo vasaris, patikėkit kvapas tai irgi buvo toksai nekoks. na senovė ir dar kakalų, na žodžiu vau. Tai pirmiausiai kuopiau spintas po to langus valiau na ir iš eilės. O dabar jau sakyčiau kad ir kvepėti pradėjo. Smilkalų dar pasmilkau lotuliukas.gif
Maia
QUOTE(jolita123 @ 2009 04 21, 16:54)
NA PRISIREGISTRUOJU NAUJOUOSE NAMUOSE 4u.gif TAI PASISODINAU SEKMADIENĮ BUVYTES PORA KAŠIKŲ TAI MANAU KAD MAN UŽTEKS.
*

tai smagu, man iki ko nors sodinimo, dar toli grazu, gal kitamet....
trr
QUOTE(barric @ 2009 04 21, 09:46)
nu ir kas, o pas mane pvz plikas pushektaris, 1 medis ir sabakstynai smile.gif, pas jumi geriau - daugiau dirvos kurybais, is nugriuvusiu medziu skulpturas galima daryt, is krumynu formuot kazka, etc. o pas mumi viska reik atsivezt, pasodint:)
*

nu gal gerai sakai.. g.gif g.gif biggrin.gif kūrybai ten erdvės tikrai daug, dar nė nemačiau tos vietos sužaliavusios, nežinau kas per krūmai ten visur... vo apynius tai tikrai paliksiu, ai daug paliksiu, bus natūrali laukinė gamta, tik sodo vieta reiks pakeist..

buvom šiandien pas matininke, lyg ir viskas bus gerai, niekas nieko nekirps. thumbup.gif Paskui su kita matininke darėm pastatų kadastrinius matavimus. dabar žinau savo namuko dydį - 84m.kv. biggrin.gif na ir jei naujų kliučių neatsiras už gerų kelių mėnesių sodyba bus mūsų.. rolleyes.gif wub.gif ech, kokia šiandien saulėta diena yahoo.gif
trr
QUOTE(Radvyle @ 2009 04 21, 13:15)
Skubėti tikrai niekur su kardinaliais darbais nereikia. Reikia KLAUSYTIS. Aš asmeniškai tikiu, kad neateiname iš niekur ir neišeiname nepalikę savo pėdsakų. Mes labai atsargiai jaukinomės šituos užmirštus bei apleistus namus ir šiai dienai jau galime teigti, kad jaučiame jų palankumą. Iš žemės pradėjo lysti rožių daigeliai, atsidengia betoniniai takeliai, kurių net nesitikėjome ten esant. Yra labai jauku ir gera  wub.gif
Papildyta:

*

gražiai sakai - klausytis. tą ir ketiname daryti neskubant ir atidžiai... biggrin.gif vieta pati padiktuoja ką ir kur daryti, ir kaip joje gyventi... šiandien dar buvom atsivežę tą močiutę iš kurios pirksim, kad šulinio vietą parodytų. ji taip svajingai į viską ten žiūri, pasakoja, matau, kad žiūrėdama į tuos griuvėsius mato visą jų praeitį nors ten ne ji, o jos giminaičiai gyveno, vistiek tose apylinkėse visas gyvenimas praėjo... o man taip knieti jos atminties akimis bent akimirkai pamatyti...
tokia faina, šilta, guvi močiutė, nesutiko, kad parvežtume, sakė ką jūs, pareisiu pati, pasivaikščiosiu... biggrin.gif
barric
QUOTE(Maia @ 2009 04 21, 15:24)
laba,

ar priimsite nauja vienos labai labai senos ir nepriziuretos sodybos seimininke?

nusipirkom visai nesenai, tai dabar turim nemazai darbeliu...
senas namukas, reik jame nemzai remonto, tai savaitgali dazem ir glaistem vidines sienas, kad galetume jau ten bent eprnakvoti, bet nezinau kada isdrysiu...
man dar tas kvapas... dar nesusigyvenau... o dar tik viena kambari ipusejam, o dar is kito nesutvarkyto kvapas eina...

isgenejom jau medelius, dar darzines stoga reik pakeisti....
dar labai kliedziu del langiniu, nors dar iki langu dazymo toli toli, bet jau vienas nuziurejau smile.gif
*

nu del kvapo as visus metus parinausi ir kentejau baisiasias moralines kancias smile.gif man nepakenciamas senuju seimininku kvapas, juolab zmones nelabai tvarkingi gyveno, bet kai tik nusilupo paskutiniai baisieji kartonai nuo graziu rastini usienu - tai visi kvapai dingo smile.gif dabar kvepia apynauju mediniu namu nu ir aisku jau apgyventa viskas, sava + dazais dar paduoda smile.gif smile.gif
Maia
QUOTE(barric @ 2009 04 21, 17:44)
nu del kvapo as visus metus parinausi ir kentejau baisiasias moralines kancias smile.gif man nepakenciamas senuju seimininku kvapas, juolab zmones nelabai tvarkingi gyveno, bet kai tik nusilupo paskutiniai baisieji kartonai nuo graziu rastini usienu - tai visi kvapai dingo smile.gif dabar kvepia apynauju mediniu namu nu ir aisku jau apgyventa viskas, sava + dazais dar paduoda smile.gif smile.gif
*

jo, dazai duoda savo smile.gif
kai jau viename kamabryje sienas dazome, tai ten beveik to nemalonaus kvapo nera.. o kitame yra....
dabar galvojam, ka su lubomis daryti, plesti ta apkalta mediena, ar ne.... ar tiesiog dazyti ant jos?
barric
QUOTE(Maia @ 2009 04 21, 17:50)
jo, dazai duoda savo smile.gif
kai jau viename kamabryje sienas dazome, tai ten beveik to nemalonaus kvapo nera.. o kitame yra....
dabar galvojam, ka su lubomis daryti, plesti ta apkalta mediena, ar ne.... ar tiesiog dazyti ant jos?
*

rodyk fotkes, mes tau migam milijona patarimu duosim ka daryt? o namas rastinis? murinis?
Klumpė
QUOTE(Radvyle @ 2009 04 21, 13:16)
Trr, nemanau, kad sukrausit didesnį kalną skudurų nei mes buvom sukrovę. Galėjo būti beveik muziejinė ekspozicija vaikų, paauglių ir suaugusiųjų avalynės ir paltų kažkur nuo 1960 m.  Gerai degė  hihihi.gif
*

Nu žvengiau tai balsu. Pas mus irgi buvo viokio gero, tik ne troboj, o aplink ją žemėn įkasta. Kadangi pas mus pastatų kaip ir nebuvo, paveldėjom tik tai, ką mūsų motina žemelė išdaboti suspėjo.

Jau maniau, kad prieš porą metų vos ne viską iškasėm ir buvau baisiai nuliūdus, ale praitą savaitgalį aptikom kaži kokį aprūdijusį lenktą metalinį padargą. Gaila, nedidelis buvo. "Skupkėj" mažai mokės. Aptikau ir vyriško aulinuko liekanas. Liūdna, kad tik vienas. Padą prie pagrindo paklijavus dar vyras būt galėjęs panešiot...

Vis dar iškyla po žiemos skaldytų plytų, šiferio ir stiklo likučiai. Galėčiau dėliot mozaiką.
Mergiotės gyrėsi neperžiangiamų krūmų įvairove. Skubėkit džiaugtis, bo pasidarbavus kirviu ir pjūklu tos laimės gėrėtis šia augmenija neteksit. Mes jau per visa tai "perlipom". Kai nusipirkom sodybą, irgi panašus vaizdelis buvo. Kai išgenėjom, vienas kaimynų pasakė:- o, kaimas matytis pradėjo... (šabakšyno neliko). Neliko ne tik jo. Neliko ir kažin kada iškasto šulinio su jame palaidotais rakandais ir senu televizoriumi. Daug ko neliko- o viskas buvo taip autentiška...
Gaila, kažkaip nedaėjo įamžinti visko prieš ir po. Turim tik pastatų nuotraukas, o taip vadinamo sodo nenufotkinom. Dabar ir pačiai būtų įdomu pamatyti kaip viskas pradžioje atrodė.
relija
Ketvirtam psl tik registruojuos blink.gif blink.gif blink.gif ? Niu, lekiu skaityt drinks_cheers.gif
Maia
na, vazidelis tiek ivduje, tiek isoreje graudziai atrodo, bet viska s pataisoma smile.gif
stai foto
didysis kambarys
user posted image

virtuvele
user posted image

kitas mazesnis kambarys
user posted image

kiemas
user posted image

kiemas
user posted image

sienas, jau is vidaus uztinkavome, nes kol kas mes tik darom, taip, kad galetume nakvoti... nes reiektu griauti ta krentanti kur ne kur besilaikanti tinka, ir daryti viska is naujo...
bet kol kas neturim tam lesu, tad tvarkomes, tinkuojam lopus, jau puse didiojo kambario isdaziau smile.gif

na, ukiniu pastatu neidejau smile.gif
relija
doh.gif Perskaičiau lotuliukas.gif

Ačiū už MB sveikatos linkėjimus. Operacija nesudėtinga, tačiau svarbiausia, kad sugytų gerai - o tada vėl kibsim į darbus. Jei duos Dievas, jau liepos viduryje vėl galės dirbt kaip reikiant biggrin.gif

Žmona, tau už naują temą ir puikų piešinį 4u.gif
Ir toliau linkiu sėkmės jūsų sparčiuose darbuose mirksiukas.gif

audroneta
, tujos po tris litus blink.gif ? Pavarėt, super pasisekė. Mes su MB planuojam tėvų didžiulę gyvatvorę šiemet pasisiūlyt apgenėt ir pasiruošim sau mažų šakęlių, auginsim patys sau tujas gyvatvorei biggrin.gif , bent jau bandysim

Radvyle, nu fains fains tas tavo namelis wub.gif

Cioca, nebijok tu tų gandrų, viskas bus gerai 4u.gif

trr
, na kaip džiaugiuosi dėl jūsų drinks_cheers.gif Puikios naujienos, linkiu, kad taip ir toliau viskas vyktų drinks_cheers.gif Klausyk, įsimesk kokį vaizdelį, kažkaip man tavo "veido" trūksta biggrin.gif

Merginos, na tai rodykit visos savo šabakštynus bigsmile.gif Galim darytis tokį smagumą. Parodom visos po kokį apžėlusį kampą, o tada kai susitvarkysim, parodom skirtumą kaip pasikeitė vaizdelis. Norit pažaist?

julchenuk, tai darbas irgi gerai, o sodybą vis vien karts nuo karto apžiūrėsi, tai ir neužžels tie tavo gėlynai mirksiukas.gif drinks_cheers.gif

Brukne86, tai rodyk tas foto "prieš" ir "po" bigsmile.gif Labai įdomu pamatyti

QUOTE(Radvyle @ 2009 04 21, 13:15)
Reikia KLAUSYTIS. Aš asmeniškai tikiu, kad neateiname iš niekur ir neišeiname nepalikę savo pėdsakų. Mes labai atsargiai jaukinomės šituos užmirštus bei apleistus namus ir šiai dienai jau galime teigti, kad jaučiame jų palankumą.

friends.gif drinks_cheers.gif

Papildyta:
Maia, sveika prisijungus 4u.gif Tavo namo vidaus vaizdai man tokią nostalgiją sukėlė wub.gif Labai panašiai viskas atrodė pas mus kai atvažiavom pirmai nakčiai į savo sodybą...
Vėliau reiks surast foto įmest... Nors, man regis, jau kažkurioj temoj rodžiau g.gif Reiks pasidaryt albumą jaučiu...

Ingrida, gaila kad kokių dešrų nebuvo pakabinta, tai dabar namai laaaabai kvepėtų lotuliukas.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(trr @ 2009 04 21, 17:38)
ji taip svajingai į viską ten žiūri, pasakoja, matau, kad žiūrėdama į tuos griuvėsius mato visą jų praeitį nors ten ne ji, o jos giminaičiai gyveno, vistiek tose apylinkėse visas gyvenimas praėjo... o man taip knieti jos atminties akimis bent akimirkai pamatyti...
tokia faina, šilta, guvi močiutė, nesutiko, kad parvežtume, sakė ką jūs, pareisiu pati, pasivaikščiosiu...  biggrin.gif
*

kažkaip net susigraudinau wub.gif Labai gera....

QUOTE(Klumpė @ 2009 04 21, 19:19)
Dabar ir pačiai būtų įdomu pamatyti kaip viskas pradžioje atrodė.
*

va va, aš ir sakau - būtinai įamžinkite cool.gif Aš ir pati dar sau turiu priminti, kad kai ką nors darom - būtinai su fotiku, nes po to bus įdomu pasižiūrėti....

Mes va planuojam greitu laiku aplankyti buvusius šeimininkus, prašysim paieškoti kokių foto su sodyba, gal dar turės kur nors užkišę bigsmile.gif
Radvyle
QUOTE(Klumpė @ 2009 04 21, 19:19)
Nu žvengiau tai balsu. Pas mus irgi buvo viokio gero, tik ne troboj, o aplink ją žemėn įkasta. Kadangi pas mus pastatų kaip ir nebuvo, paveldėjom tik tai, ką mūsų motina žemelė išdaboti suspėjo.

*

Mūsų didieji turtai slėpėsi ant aukšto, taip pat šalia esančiame rūsyje, lauko virtuvėlėje, garaže, pirtyje, priepirtyje g.gif Atrodo viskas. Tvartas buvo švariausias. Tik šienelis ten. O motina žemelė tai dar tikrai daug slepia. Ne kieme, bet mūsų miškelyje. Kol kas dar nesame labai ištyrinėję ten esančių šulinėlių su neaiškia paskirtimi, bet ilgainui teks. Na ir dar yra žvyro karjeras nebeeksploatuojamas.
Papildyta:
QUOTE(relija @ 2009 04 21, 20:23)

Radvyle, nu fains fains tas tavo namelis  wub.gif

*

aciuks.gif
trr
QUOTE(relija @ 2009 04 21, 20:23)
Mes va planuojam greitu laiku aplankyti buvusius šeimininkus, prašysim paieškoti kokių foto su sodyba, gal dar turės kur nors užkišę  bigsmile.gif
*

oi, neturėk daug vilčių, mes irgi užklausėm pas tuos žmones gal turi nuotraukų senų, "ką jūs, iš kur, nieks tada jokių sodybų nefotografuodavo" net pasimečiau, sakau, na gal ne pačių sodybų, bet kad ir žmones fotografuojant juk aplinka matosi... žo neturi.
o senos fotografijos apskritai mano aistra, o dar jei savos sodybos tai tikras lobis būtų..
barric
Maia, na jo, viduje vaizdelis nekoks, bet pameginsiu padestyt savo mintis smile.gif

sienas beabejaus tinkuot smile.gif grindys man panasios i neispuvusias, lentos tiesios placios grazios, tad jas galima megint nusveist ir tada dazyt kokiu baltu arba kitokios spalvos impregnantu, kad liktu medienos faktura, o tada lakuot ant virsaus, na arba alyvuot, zodziu kaip kam labiau prie sirdies (man be galo grazu alyvuota mediena, bet bijau, kad geras tvirtas lakas sioje vietoje gal ir praktiskiau, nors nezinau, nespecialiste) wink.gif
dabar kas liecia lubas - ju gerai nesimato, bet man rodos, kad lubos is dailylenciu sudetos, ir yra balkiai - tik man neaisku ar tie balkiai kazkokiais kartonais apkalti ar kaip yra? as tai dazyciau tas lubu dailylentes baltai, o balkius meginciau atidengti - jeigu ten grazi mediena, tai sveisti su bulgarke, tada impregnuot tamsesniu (arba sviesesniu klevo pvz.) impregnantu ir blizgiu laku nulakuot smile.gif kita iseitis, nuimt velgi ta, kuom jie apsiuti (ar jie ten dazyti neiziuriu?) ir nudazyt gerais dazais, jeigu ten medis nekokio stovio vat...

aga, dabar tos idomios plytines grindys virtuveje hmmm, na galima irgi megint graziai uzpildyti tarpus tarp ju glaistu ir nusveist tas plytas ir nulakuot jas, visai graziai atrodo beje lakuotos plytos, ir palikt kaip yra, visai idomios grindys - kitas, paprastesnis variantas aisku betonuot an virsaus ir det sildomas su plytelem:)
tai gi vat, o langai dar visai geri atrodo, juos gali uztekt tik perdazyt
pas mumi deja langus teks keist schmoll.gif

miegamajame analogiskai grindis sveisciau ir kaip nors apdorociau paliekant medienos faktura

beje, jeigu vistiek jau tinkuojat tas sienas - o ne paprasciau gipskartoni sudet ir pamirst visiem laikam? nes zinau kad yra tokio gipskartonio nebijancio nei dregmes nei nieko

tai va kiek pamastymu ta tema, na cia aisku tik mano nuomone, kiekvienas tvarkosi savaip smile.gif
Radvyle
QUOTE(jolita123 @ 2009 04 21, 16:54)
Radvyle prajuokinai su tais skudurais, kaip mes nusipirkom sodybą tai kai pradėjau traukti skudurus , radau dar žiurkių  doh.gif tokių mumifikuotų siaubas, gerai kad buvo vasaris, patikėkit kvapas tai irgi buvo toksai nekoks. na senovė ir dar kakalų, na žodžiu vau. Tai pirmiausiai kuopiau spintas po to langus valiau na ir iš eilės. O dabar jau sakyčiau kad ir kvepėti pradėjo. Smilkalų dar pasmilkau lotuliukas.gif
*

Aš tai tvartelyje radau mumifikuotą katinėlį susirangiusį. Turbūt viltingai laukė sugrįžtančio šeimininko verysad.gif Ir iš viso, pradžioj niekaip negalėjom atsikratyti to jausmo, kad dar vakar čia buvo ir gyvulėliai, ir naminiai paukščiai tik štai kažkur keistai pradingo.

Aj, o ant aukšto spaliuose radau burtą - kaukolę šerno. Ji aiškiai kaip namų apsauga turėjo veikti. Bet prisimenant kaip ten viskas ištąsyta ir išdraskyta buvo, aiškiai baigęsis tos apsaugos galiojimas. Tad nukeliavo kaulai į kaitrią ugnį...
g00te
tai kraupinot pas kuria baisiau smile.gif
aj o pas mus nei siuksliu, nei krumu, nei pelyciu, nei rybu , nieko nebuvo doh.gif
ot gasdinat cia lotuliukas.gif mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.