Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gyvenu savo pačios susikurtoje nelaisvėje...
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Mamos užsienyje
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Asteria
Parasysiu savo istorija, apie katalikes ir musulmono meile, pasibaigusia santuoka. Gal kuriai merginai, mano istorija, pades apsispresti ir pasirinkti teisinga sprendima, draugaujant su musulmonu.

Irasidejo pries 8 metus Londone. Atvaziavau, kaip ir daugelis lietuvaiciu, ieskoti laimes ir uzsidirbti pinigu. Kadangi atvaziavau per universiteta, tai darba jau turejau, o po to mokant anglu kalba, darba nebuvo sunku susirasti ir isikurti Londone. Viena vakara, besedint pube, sutikau savo busima vyra - pavadinkim ji Adil. Man is karto jis krito i sirdi - aukstas, tamsaus gymio, bet baltaodis, kaip ir daugelis arabu, didelem rudom akim ir nepaprastai seksualus. Uzbure jis mane savo saldziom kalbom, demesiu, audringom glamonem. Tada netrukde, kad jis negeria alkoholio, nes kad as isgeriu, problemu niekada nekilo, nei kad kartais uzklumpu ji besimeldziant, fanatikas niekada nebuvo. Buvo inteligentiskas, sviesaus proto, iseiviu tevu is Saudo arabijos, gyvenanciu UAE, sunus. Adil studijavo medicina ir jo studijos ejo i pabaiga. Po metu draugystes pasijutau, kad laukiuos. Santykiai buvo idealus, kaip man jaunai ir naiviai tada atrode, buvau akla nuo meiles, daugelio dalyku nesupratau, nemaciau ir nenorejau matyti. Tada man atrode, kad meile yra galinga, kad kulturiniai skirtumai, religija yra smulkmenos, svarbu, kad mes vienas kita mylime ir visa tai yra suderinama. O kaip as klydau, ir dieve, kokia as buvau naivi. Oficialai mes susituokeme Londone , o ceremonija nusprendeme atideti po kudikio gimimo, kada nuvyksime i UAE. Gime grazi dukryte, nepaprastai panasi i teti, vyras ja dievino ir mylejo be galo, zinoma ir dabar dievina. Baigesi Adilo studijos ir reikejo pasirinkti, kur atlikti praktika. Kadangi jo tevas turi klinika Dubajuje, UAE, salis yra turtinga ir issivysciusi, mes nusprendeme kraustytis tenai gyventi ir vyras tures gera darba. Pradzia buvo nuostabi, nauju namu irengimas, nuostabi salis, kurios as dabar nekenciu, nuolat sviecianti saule, silta jura, siltas klimatas. Labai greitai gime kitas vaikas, rudaplaukis ir rudaakis sunus - tevo dziaugsmas ir pasididziavimas. Vyras daug dirbo, o as auginau vaikucius, su dviem pametinukais vaikais darbo namuose niekada netruko, nors ir turejau kasdien ateinancia pagalbininke.
Vyras, begyvendamas musulmoniskoje aplinkoje ir kasdien bendraudamas su savo tevu, pradejo keistis (o gal ir buvo toks is pradziu, tik as buvau per jauna ir akla, kad pastebeciau). Pradejo dazniau melstis, nekesti vakaru, nors naudojasi visu geriu, kas sukurta vakaru. Man uzdraude sneketi su vaikais lietuviskai, tik angliskai arba arabiskai (kazkiek pramokau, bet niekada nesnekejau taip gerai, kaip angliskai). Namuose mes nesvenciame kaledu, velyku ir kitu krikscionisku svenciu ir vaikai auginami ir auklejami islamiska dvasia (tevo ir uosviu pagalba ir aisku musulmoniskos aplinkos). Mylimes tada, kad vyras nori, o ne as, vyno galiu isgerti tada, kada mano vyrui yra nuotaika, apsipirkineti galiu tik kortele, kad matytu kur isleidziu ir negaleciau susitaupyti pinigu, zinoma galiu sau pirktis ir rubus, ir kosmetika ir t.t. Skaros nesioti man nereikia, mes rengiames vakarietiskai, religijos irgi nesu pakeitusi. Vyras manes nemusa, nors uosvis, slykstus senis amzinai reguliuojantis musu gyvenima, ir patare ne karta man proto ikresti. I LT galiu nuvykti kada noriu, bet tik su vienu vaiku, taip ir vazineju, viena karta su vienu vaiku, kita karta su kitu. Vaikai auga nezinodami nieko apie mamos sali, kultura ir paprocius. Sugalvojau dirbti, tai buvau idarbinta part time pas pazystamus arabus, kad galetu mane pastoviai stebeti. Pradejau neakivaizdiniu budu studijuoti, tai siek tiek prasiblaskau, tik nezinau kur ir kada as savo studijas pritaikysiu.
Taip ir bega mano graziausi jaunystes metai, vaikai auga, o as gyvenu savo pacios susikurtame kalejime. Mama manes nesupranta ir liepia nevaryti dievo i medi, nes jos akimis turiu gera gyvenima, malonu zenta, du grazius vaikucius, puikius namus ir be rupesciu finansini gyvenima. Bet butu labai gerai, jeigu zmogui tik tai uztektu. Kaip as pasiilgau paprastu, man sirdziai mielu dalyku, kaledu senelio, sniego, lietaus, zoles, savos kulturos, plepesiu iki ausros su vyno taure su draugemis, ir prarastos jaunystes, kurios jau niekada nebesusigrazinsiu. Ir ka galiu kaltinti, tik save. Vienintelis mano dziaugsmas vaikai, jie man suteikia noro gyventi.

Aisku jus man patarsite ji palikti, bet musulmoniskoje salyje, issiskyrus vaikai atitenka tevui, o as ju palikti negaleciau. Pagrobti vaikus ir pabegti i LT, ar kita sali. Gal ir imanoma butu, gera plana sugalvojus, bet ar as turiu moraline teise atskirti vaikus nuo tevo, kuri jie dievina, ju namu, draugu, mokyklos, jiems mielos aplinkos, artimuju, gero nerupestingo gyvenimo ir isvezti juos i nezinia, skurda ir neritekliu. Kas manes laukia LT, dvieju kambariu butukas, blokiniame name, ir kukliai besivercianciais tevais. Ar mano rudaplaukai ir rudaakai vakai, islamiskais vardais, butu laimingi jiems svetimame kraste, kur taip mazai tolerancijos svetimsaliams. Ar pasirinkti kita sali, pvz UK. O kas ten manes laukia, be pinigu, savo namu ir su mazais vaikais?...

Taip ir gyvenu, laukiu kol vaikais uzaugs, arba gal kas nors pasikeis mano gyvenime...

Indr
[quote=Asteria,2009 04 08, 17:06]
Sveika smile.gif
visai netycia perskaiciau tavo istorija.

O gal tikrai nevaryk dievo i medi, kaip lt yra sakoma ir susirask tai kas tau malonu sirdziai ir akiai,ka nors ... kad ir toj saly, kuri tikrai yra turtinga daugeli prasmiu smile.gif nes gailedama saves tikrai nepadesi sau, o ir vaikams autoritetu nelabai busi ... Beje vaikams galima net ir pasaku forma pasakoti apie saly is kurios yra kilus mama, o uzauge patys nuspres ar jiems idomu smile.gif

Sekmes!
Dziaugsmukas
Sveika smile.gif Yra l.panasi tema apie katalikes ir musulmonus.Nezinau ar kas pasimokina is svetimu istoriju,kiekviena galvoja,kad jai taip neivyks,o sutiktas musulmonas draugas bus atviras ir jos religijai,kulturai,tradicijoms ir tt Na kartais juk ir taip buna,bet gaila ne daznai unsure.gif Tavo istorija nera dar l.baisi,mano draugei baisiau baigesi,ji nemato ir nezino apie savo vaika jau pora metu verysad.gif Jos vyras is visiskai sueuropejusio staiga pradejo nekesti "supuvusios europos",nenorejo,kad jo dukra augtu apsupta europietisku normu,nors irgi europa jam paciam l. daug dave,ko jis neivertino,kaip ir tu sakai.Ir ne po vienu metu jis taip pasikeite,daugelis entuziastingai raso apie draugus ar vyrus musulmonus,bet jos nezino ka reiskia su tokiu vyru gyventi 10 metu ar ilgiau,dazniausiai tai buna grazi draugystes pradzia,ziurima isimylejusiomis akimis.Tavos situacijoj priklausys,kiek tu ilgai su tuo taikstysies.Gali buti,kad per metams begant visiskai prie to gyvenimo budo priprasi ar apsiprasi,o jei ne reiks atsirinkti kas svarbiau,ar su vaikais dvieju kambariu blokiniam butuke,bet turedama laisve,ar tiesiog dabartinis gyvenimo budas.
trylika
QUOTE(Asteria @ 2009 04 08, 11:36)
Parasysiu savo istorija

liudna istorija...
verysad.gif
tau tikrai sunku console.gif
*liolia*
QUOTE(Asteria @ 2009 04 08, 12:36)
Parasysiu savo istorija,
*

console.gif jei kada noresi paplepet gali man rasyt i AZ 4u.gif
Sensuelle
sad.gif sad.gif sad.gif Na ir istorija.Kaip iš knygos berods vadinasi "Tik su dukra" tik čia dar galo nesimato.Ištvermės tau ir stiprybės,bet aš ir manau jau geriau 2jų kambarių butuke gyventi kukliai negu kaip kalejime ir nelaimingai. unsure.gif
gedvy
QUOTE(Asteria @ 2009 04 08, 12:36)
Parasysiu savo istorija,

liudna verysad.gif sekmes tau 4u.gif
Asteria
QUOTE(Sensuelle @ 2009 04 08, 15:01)
sad.gif  sad.gif  sad.gif Na ir istorija.Kaip iš knygos berods vadinasi "Tik su dukra" tik čia dar galo nesimato.Ištvermės tau ir stiprybės,bet aš ir manau jau geriau 2jų kambarių butuke gyventi kukliai negu kaip kalejime ir nelaimingai. unsure.gif
*

Jeigu ne vaikai, tai as seniai jau buciau pabegus nuo savo vyro. Bet as manau, kad neturiu teises vaiku isvezti is jiems brangiu namu, atskirti juos nuo tevo, kurie ji dievina, nuo puseseriu ir pusbroliu, tetu, dedziu, seneliu ir isvezti juos i skurda ir nepritekliu i LT, kur jiems viskas svetima ir nemiela. LT as neturiu nei savo kampo, nei santaupu, pragyvenimas sunkus. Ka as jiems galesiu pasiulyti? Man daug nereikia, bet jie tai auga, visko nori, jiems reikia ir gero issilavinimo, bureliu, gero maisto. O be to lietuviai dar labai tolerancija nepasizymi, mano vaikai neatrodo, kaip sviesiaplaukiai lietuvukiai su arabiskais vardais. Jei ir isvezciau, tai tevas labai greitai mus surastu Lt. Vaikai neturi net LT pilietybes, vyras neleido man suteikti. Man uosvis viena karta pasake, jei pagrobsi anukus, tai tave is po zemiu surasiu ir svao rankom pasmaugsiu. Po to kai vyrui pasakiau, tai nusijuoke ir sake pajuokavo. Bet is jo visko galima tiketis verysad.gif, jis bjaurus ir slykstus senis, visas europietes vadina kur---mis ir alkaholikemis,
J.R.
sekmes tau 4u.gif ,tikrai labai liudna,o dar toks biaurus uosvis verysad.gif ,isivaizduoju,kaip tau sunku g.gif
*oxi*
QUOTE(Asteria @ 2009 04 08, 15:32)
Jeigu ne vaikai, tai as seniai jau buciau pabegus nuo savo vyro. Bet as manau, kad neturiu teises vaiku isvezti is jiems brangiu namu, atskirti juos nuo tevo, kurie ji dievina, nuo puseseriu ir pusbroliu, tetu, dedziu, seneliu ir isvezti juos i skurda ir nepritekliu i LT, kur jiems viskas svetima ir nemiela. LT as neturiu nei savo kampo, nei santaupu, pragyvenimas sunkus. Ka as jiems galesiu pasiulyti? Man daug nereikia, bet jie tai auga, visko nori, jiems reikia ir gero issilavinimo, bureliu, gero maisto. O be to lietuviai dar labai tolerancija nepasizymi, mano vaikai neatrodo, kaip sviesiaplaukiai lietuvukiai su arabiskais vardais. Jei ir isvezciau, tai tevas labai greitai mus surastu Lt. Vaikai neturi net LT pilietybes, vyras neleido man suteikti. Man uosvis viena karta pasake, jei pagrobsi anukus, tai tave is po zemiu surasiu ir svao rankom pasmaugsiu. Po to kai vyrui pasakiau, tai nusijuoke ir sake pajuokavo. Bet is jo visko galima tiketis  verysad.gif, jis bjaurus ir slykstus senis, visas europietes vadina kur---mis ir alkaholikemis,
*

as tai irgi manau, kad cia tik gasdinimai unsure.gif bet tavo reakcija i jo pasakyma buvo tokia, kokios jis ir tikejosi taip sakydamas - tu issigandai ir tikrai taip niekad nepasielgtum unsure.gif
turiu drauge ispane ji irgi su musulmonu gyvena, tai labai panasi istorija i tavo...visiskai nuo jo priklausoma ir su asarom akyse aiskina, kaip jo nekencia,jis turi kitu moteru, vaikais nesirupina(na tik finansiskai), musa,engia, tyciojasi..... o poto pranesa, kad laukiasi nuo jo trecio vaiko blink.gif nu , man tai niekaip nesuprantama, kaip reikia ibauginti, kad galetum bet ka daryti su kitu zmogum doh.gif jam tai kas, kuo daugiau vaiku, tuo ji labiau nuo jo priklausoma bus, ir niekur nepabegs doh.gif beto, visi beveik pametinukai unsure.gif nu zodziu baisu, bandziau jai padeti, juolab cia uk tikrai yra kur kreiptis, bet kad ji nenori, nes irgi bijo, kad vaikus atims verysad.gif
o tu ten kokiu nors draugiu turi?gal ir lietuviu ten yra?
Sensuelle
QUOTE(Asteria @ 2009 04 08, 15:32)
Jeigu ne vaikai, tai as seniai jau buciau pabegus nuo savo vyro. Bet as manau, kad neturiu teises vaiku isvezti is jiems brangiu namu, atskirti juos nuo tevo, kurie ji dievina, nuo puseseriu ir pusbroliu, tetu, dedziu, seneliu ir isvezti juos i skurda ir nepritekliu i LT, kur jiems viskas svetima ir nemiela. LT as neturiu nei savo kampo, nei santaupu, pragyvenimas sunkus. Ka as jiems galesiu pasiulyti? Man daug nereikia, bet jie tai auga, visko nori, jiems reikia ir gero issilavinimo, bureliu, gero maisto. O be to lietuviai dar labai tolerancija nepasizymi, mano vaikai neatrodo, kaip sviesiaplaukiai lietuvukiai su arabiskais vardais. Jei ir isvezciau, tai tevas labai greitai mus surastu Lt. Vaikai neturi net LT pilietybes, vyras neleido man suteikti. Man uosvis viena karta pasake, jei pagrobsi anukus, tai tave is po zemiu surasiu ir svao rankom pasmaugsiu. Po to kai vyrui pasakiau, tai nusijuoke ir sake pajuokavo. Bet is jo visko galima tiketis  verysad.gif, jis bjaurus ir slykstus senis, visas europietes vadina kur---mis ir alkaholikemis,
*

Na dėl vaikų ištikrųjų tu gal ir teisi bet faktas tas kad tavo gyvenimas visiškai priklausomas nuo tavo vyro.O jūsų abiejų kokie santykiai?Tu jautiesi mylima ar tik dėl vaizdo esi ir dėl giminės pratęsimo?Ir dar nežinia kokio amžiaus vaikučiai?Tu manai kad neturi teisės išvežti vaikų,o kokia teisę turi tavo vyras su tavimi taip elgtis?Sakau tavo istorija kaip ta knyga kuri tikra istorija yra nežinau ar esi ją skaičiusi.Gal iš jos kokių minčių galėtum pasisemti unsure.gif
Domke
QUOTE(Sensuelle @ 2009 04 08, 18:41)
Na dėl vaikų ištikrųjų tu gal ir teisi bet faktas tas kad tavo gyvenimas visiškai priklausomas nuo tavo vyro.O jūsų abiejų kokie santykiai?Tu jautiesi mylima ar tik dėl vaizdo esi ir dėl giminės pratęsimo?Ir dar nežinia kokio amžiaus vaikučiai?Tu manai kad neturi teisės išvežti vaikų,o kokia teisę turi tavo vyras su tavimi taip elgtis?Sakau tavo istorija kaip ta knyga kuri tikra istorija yra nežinau ar esi ją skaičiusi.Gal iš jos kokių minčių galėtum pasisemti unsure.gif
*

Jo, teko ir man karta skaityti sita knyga TIK SU DUKRA .. Kazkas panasaus i sia istorija .. Tik ji baigesi laimingai, autore pabego su dukra.. Bet jau kiek jai teko isgyventi.. Kol su vyru gyveno JAV, viskas klojosi puikiai, o va grizus i JAE, vyras tapo tarsi kitu zmogumi .... Si istorija aprasyta kaip autores biografija ...Tikrai gera knyga, bet va sios
temos autorei pabegimas - ne iseitis, kaip ji sako.. g.gif
Behnaz
Sveikute 4u.gif

Na liudna,kad taip jautiesi verysad.gif

QUOTE(Sensuelle @ 2009 04 08, 15:41)
*

Man atrodo,kad si istorija visiskai nepanisi i ta is kygos "tik su dukra".

Asteria tu vis rasai apie vaikus ir kaip butum pabegus nuo tokio vyro jei ne jie.Bet as taip ir nesupratau nuo kokio vyro?ka jis daro netaip?tu nieko blogo apie ji neparasei g.gif tik,kad pradejo daugiau melstis.
Mano supratimu tai tau tiesiog reikia draugu,veiklos...
Svetima salis,namai,vaikai...
Tu pasiilgai pasisedijo su draugem per naktis,as lygiai taip pat ilgiuosi paseliojimu klubuose su draugem.Bet kazkada tai baigiasi...Kiekvienas kuriam savo seimas ir zinom,kad tie laikai nebegris...
Man idomu kiek laiko gyveni toj saly?Ir kiek vaikuciams metu? 4u.gif

Asteria
QUOTE(Bechnaz @ 2009 04 08, 17:24)
Sveikute  4u.gif

Na liudna,kad taip jautiesi  verysad.gif
Man atrodo,kad si istorija visiskai nepanisi i ta is kygos "tik su dukra".

Asteria tu vis rasai apie vaikus ir kaip butum pabegus nuo tokio vyro jei ne jie.Bet as taip ir nesupratau nuo kokio vyro?ka jis daro netaip?tu nieko blogo apie ji neparasei g.gif tik,kad pradejo daugiau melstis.
Mano supratimu tai tau tiesiog reikia draugu,veiklos...
Svetima salis,namai,vaikai...
Tu pasiilgai pasisedijo su draugem per naktis,as lygiai taip pat ilgiuosi paseliojimu klubuose su draugem.Bet kazkada tai baigiasi...Kiekvienas kuriam savo seimas ir zinom,kad tie laikai nebegris...
Man idomu kiek laiko gyveni toj saly?Ir kiek vaikuciams metu? 4u.gif
*

nuo vyro tapusio Despotu, nuo vyro, kuris is liberaliu, demokratisku paziuru jaunuolio (kada susipazinome), tapo tipisku musulmonu - nekencianciu vakaru kulturos, reikalaujanciu is moters paklusnumo ir nuolankumo, besimeldzianciu penkis kartus alachui, kuris abejoju ar is vis egzistuoja g.gif ir t.t. Kada Londone sproginejo bombos, pries keleta metu, ir zuvo nemazai nekaltu zmoniu, tai jis su draugais dziaugesi ir saipesi (slykstu). Mano vaikams uzdraude svesti vakarietiskas/krikscioniskas sventes, kalbeti lietuviskai. Ko dar reikia, kad vyras butu blogas ???? Kad girtas mustu kasdiena???? Ne must jis mane nemusa, rankos dar nebuvo pakeles pries mane, bet moralinis skausmas kartais buna stipresnis uz fizini. Nezinau ar jis mane myli, man atrodo, kad jam tik labai svarbu, kad as visalaika graziai atrodyciau pries kitus, prilaikyciau figura, buciau visa laika pasidazius ir kad rupinciaus vaikais ir namais. O kas yra blogo, kartais pasisedeti su draugem per nakti prie vyno butelio ir paplepeti apie moteriskus dalykus. Be proto pasiilgau sito, kai nuvaziuoju i LT, tai atsigaunu. Turejau viena drauge lietuve UAE, bet jai kazkas galveleje apsisuko ir tapo atsidavusia musulmone zmona fool.gif, pamirsusia is kur yra kilusi, ir pastoviai bandancia mane peraaukleti doh.gif doh.gif

UAE esu 5 metai, dukrytei 6 metai, o sunui beveik penki.
Marija78
Tu pati saves nenuteikinek taip priesiskai. Mazai yra musulmonu, kuriu vaikai auga krikscioniais. Su tuo susitaikyk.
Ir geriau vyras jau meldziasi, negu geria.
Tu pabandyk surasti sviesias puses. Jisai gi nei religijos nepriverte keisti, nei skaros tu nenesioji. O delm lietuviu kalbos pabandyk paaiskinti. Kodel jisai taip priesiskai nusiteikes yra?

Pati gi sakai, kas taves laukia Lietuvoj. O kas laukia vaiku?
Aisku, geriausias variantas jums butu isvykti gyventi i europietiska sali. Tenai ne taip itakuoja visas islamiskas gyvenimas.
Behnaz
QUOTE(Asteria @ 2009 04 08, 16:46)
nuo vyro tapusio Despotu, nuo vyro, kuris is liberaliu, demokratisku paziuru jaunuolio (kada susipazinome), tapo tipisku musulmonu - nekencianciu vakaru kulturos, reikalaujanciu is moters paklusnumo ir nuolankumo, besimeldzianciu penkis kartus alachui, kuris abejoju ar is vis egzistuoja  g.gif  ir t.t. Kada Londone sproginejo bombos, pries keleta metu, ir zuvo nemazai nekaltu zmoniu, tai jis su draugais dziaugesi ir saipesi (slykstu). Mano vaikams uzdraude svesti vakarietiskas/krikscioniskas sventes, kalbeti lietuviskai. Ko dar reikia, kad vyras butu blogas ???? Kad girtas mustu kasdiena???? Ne must jis mane nemusa, rankos dar nebuvo pakeles pries mane, bet moralinis skausmas kartais buna stipresnis uz fizini. Nezinau ar jis mane myli, man atrodo, kad jam tik labai svarbu, kad as visalaika graziai atrodyciau pries kitus, prilaikyciau figura, buciau visa laika pasidazius ir kad rupinciaus vaikais ir namais. O kas yra blogo, kartais pasisedeti su draugem per nakti prie vyno butelio ir paplepeti apie moteriskus dalykus. Be proto pasiilgau sito, kai nuvaziuoju i LT, tai atsigaunu. Turejau viena drauge lietuve UAE, bet jai kazkas galveleje apsisuko ir tapo atsidavusia musulmone  zmona fool.gif, pamirsusia is kur yra kilusi, ir pastoviai bandancia mane peraaukleti doh.gif  doh.gif

UAE esu 5 metai, dukrytei 6 metai, o sunui beveik penki.
*

Aciu uz atsakyma 4u.gif
Is patikimu saltiniu suzinojau,kad lygiai tokia pati storija(beveik zodis zodin) jau buvo publikuota pries mazdaug pora metu g.gif Tai kaip cia ta suprast g.gif
Ir sitas tavo atsakymas man nuskambejo labai jau SW19 stiliumi g.gif
Tikiuosi klystu...Nors nuojauta retai apgauna... ax.gif
J.R.
QUOTE(Bechnaz @ 2009 04 08, 20:03)
Aciu uz atsakyma  4u.gif
Is patikimu saltiniu suzinojau,kad lygiai tokia pati storija(beveik zodis zodin) jau buvo publikuota pries mazdaug pora metu  g.gif Tai kaip cia ta suprast  g.gif
Ir sitas tavo atsakymas man nuskambejo labai jau SW19  stiliumi  g.gif
*

jau idomu darosi blink.gif
vasaros_saule
siaip tai perskaiciau istorija ir nematau kazko tooookio baisaus. na gal po tiek pragyventu kartu metu atsirado daugiau rutinos, dingo aistra ir meile? jei nebutum parasius kad vyras musulmonas, tai pagalvociau- va eiline eilines seimos istorija!
pries tai 'vyrai ir moterys' skyrelyje skaiciau, kaip moteriske skundzias kad vyras visa laika garaze praleidzia, su vaiku visai nebuna, ji visur viena, pinigu nera. Va ja suprantu, taves kazkaip nelabai. unsure.gif na aisku, esi svetimoj saly, viena - ta jausma zinau, bet vyras visgi tavim rupinasi ir nevercia taves tapti musulmone. Niekad nemuse, net jei kaip sakai uosvis ir patare. Reiskias tave myli ir gerbia labiau nei teva.

Del svenciu, lietuviu kalbos tai taip, cia nera gerai. Bet tai gal gali normaliai su juo pasikalbet ir paaiskint, kad nori jog vaikai bent minimum lietuviskai sneketu.

na siaip ar taip sekmes!
Asteria
QUOTE(Bechnaz @ 2009 04 08, 18:03)
Aciu uz atsakyma  4u.gif
Is patikimu saltiniu suzinojau,kad lygiai tokia pati storija(beveik zodis zodin) jau buvo publikuota pries mazdaug pora metu  g.gif Tai kaip cia ta suprast  g.gif
*

taip, sia istorija buvau parasiusi pries kelis metus i femina.lt svetaine, kurios jau nebera. O mano gyvenime per kelis metus taip niekas ir nepasikeite, tik vaikai paaugo. Kokia nuojauta? Prie ko cia SW19? Kad musulmonai dziaugiasi, kada sprogdinami krikscionys?
Saddiqah
QUOTE(Asteria @ 2009 04 08, 17:46)
Turejau viena drauge lietuve UAE, bet jai kazkas galveleje apsisuko ir tapo atsidavusia musulmone  zmona fool.gif, pamirsusia is kur yra kilusi, ir pastoviai bandancia mane peraaukleti doh.gif  doh.gif

Tai kad tau visi blogi ir tik tu viena teisi... smile.gif Gal savo mąstymą reikia pradėt keist? O tai gerai yra tik tai, kas tau pačiai patinka, tai, kaip tu nori gyventi, o visi kiti, kurie galvoja kitaip nei tu, yra dundukai... smile.gif
O dėl tų visų švenčių, tai ar tu pati tikinti esi, kad tau tai taip svarbu? Nes neatrodo, jei sakai, kad vyras "greičiausiai neegzistuojančiam Alachui meldžiasi", tai Dievu turbūt netiki, nes tai ir tėra arabiškas žodis, kuris reiškia Dievą... smile.gif Iš viso beveik teįžiūriu tik vieną problemą iš visos šios istorijos - kad vaikai lietuviškai negali kalbėt, o daugiau, tai tik nuobodžiaujančios moteriškės paistalai, na, galbūt moteriškos draugijos dar trūkumas, betgi vyras tau tų draugių neprigamins...
Nors kam aš čia rašinėju, ši istorija tėra kopija to, ką jau yra tekę skaityt, tik dabar neatsimenu, ar tai straipsnis kažkoks buvo, ar dar kas. Na, žodžiu, provokacija greičiausiai iš neturėjimo ką veikt - pavarykim ant musulmonų! biggrin.gif
londonas
Niekada nesulauksi cia nuosirdzios uzuojautos ir kai kuriu... Bet man nuosirdziai gaila taves ir linkiu tau kantrybes gyvenant svetimoj sali su taves nepalaikancia seima. O geriausiai, tai butu su vaikais i LT iskeliauti, geriau skupiau ir paprasciau gyventi, bet but laisvai ir nepriklausomai, kalbet savo kalba , svest savo sentes, iseit su draugais pasibuti 4u.gif Juk moterys isteka ne tam,kad taptu namu seimininkem ar vergem, gimdytu vaikus konvejeriais, butu kontroliuojamos kiekvienama zinksnuje ir nosies nekistu is namu, visiska nesamone,kuo mes blogesnes uz vyrus, o gi niekuo...
Ir isvis nesuprantu kaip lietuvaites taip nusileidzia kitatauciams, aisku dabar mane daug kas puls, bet man tai nera svarbu as nesu kokia rasiste,tik issakau savo nuomone, ziauru yra skaityti tokias istorijas. Sekmes 4u.gif
J.R.
QUOTE(londonas @ 2009 04 08, 20:54)
Niekada nesulauksi cia nuosirdzios uzuojautos ir kai kuriu... Bet man nuosirdziai gaila taves ir linkiu tau kantrybes gyvenant svetimoj sali su taves nepalaikancia seima. O geriausiai, tai butu su vaikais i LT iskeliauti, geriau skupiau ir paprasciau gyventi, bet but laisvai ir nepriklausomai, kalbet savo kalba , svest savo sentes, iseit su draugais pasibuti 4u.gif Juk moterys isteka ne tam,kad taptu namu seimininkem ar vergem, gimdytu vaikus konvejeriais, butu kontroliuojamos kiekvienama zinksnuje ir nosies nekistu is namu, visiska nesamone,kuo mes blogesnes uz vyrus, o gi niekuo...
Ir isvis nesuprantu kaip lietuvaites taip nusileidzia kitatauciams, aisku dabar mane daug kas puls, bet man tai nera svarbu as nesu kokia rasiste,tik issakau savo nuomone,  ziauru yra skaityti tokias istorijas. Sekmes 4u.gif
*

sutinku su tavim,kad yra sunku gyvent svetimoje salyja,kur nera artimu zmoniu,kaip negali su niekuo pasidalinti savo skausmu verysad.gif
Behnaz
QUOTE(Asteria @ 2009 04 08, 17:29)
taip, sia istorija buvau parasiusi pries kelis metus i femina.lt svetaine, kurios jau nebera. O mano gyvenime per kelis metus taip niekas ir nepasikeite, tik vaikai paaugo. Kokia nuojauta? Prie ko cia SW19? Kad musulmonai dziaugiasi, kada sprogdinami krikscionys?
*

SW19 ne prie sakinio apie sprogdinimus, o prie minciu destymo stiliaus ir intonacijos,kuria jauciu skaitydama blush2.gif
Tiek to mano nuojautas palikim ramybej...

Rasei,kad pradejai dirbti tai gal pavyko susirast draugiu?Nejaugi taip niekas ir nepasikeite unsure.gif
O TB neturi seseru ar pusseseriu su kuriom sutartum,galetum moteriskai pasiplepet?
ugniukas
Tikrai uzjauciu tave , ir nujauciu , kad sitas gyvenimas tave isitrauke pilnu pajegumu...ir niekur tu nepabegsi (deja) tereikia tik susitaikyti , ir pasistengti is viso sito gauti kazka gero . Suprant , kad yra be galo sunku kada negali savo vaiku aukleti ir auginti kaip noretum pati ... negali ziureti ir skaityti lietuvisku knygeliu ir suzinoti apie \Zalius miskus ir skaidrius ezerus...bet kaip kazkuri jau minejo , galima jug pasaku forma jiems perduoti unsure.gif sunku , bet nors kaip sakai nei tau , nei vaikuciams nieko gyvenime netruksta ... bet is esmes noriu palinketi sekmes ir kantrybes 4u.gif

QUOTE(Bechnaz @ 2009 04 08, 17:03)
Aciu uz atsakyma  4u.gif
*

hmm.. nelabai suprantu kame problema , kad zmogus keliose vietose savo nuoskaudas ir sirdgela islieja g.gif kokios cia nuojautos ? keistai kazkaip skamba...
MichGirl
QUOTE(Saddiqah @ 2009 04 08, 13:40)
Tai kad tau visi blogi ir tik tu viena teisi...  smile.gif Gal savo mąstymą reikia pradėt keist? O tai gerai yra tik tai, kas tau pačiai patinka, tai, kaip tu nori gyventi, o visi kiti, kurie galvoja kitaip nei tu, yra dundukai... smile.gif
O dėl tų visų švenčių, tai ar tu pati tikinti esi, kad tau tai taip svarbu? Nes neatrodo, jei sakai, kad vyras "greičiausiai neegzistuojančiam Alachui meldžiasi", tai Dievu turbūt netiki, nes tai ir tėra arabiškas žodis, kuris reiškia Dievą... smile.gif Iš viso beveik teįžiūriu tik vieną problemą iš visos šios istorijos - kad vaikai lietuviškai negali kalbėt, o daugiau, tai tik nuobodžiaujančios moteriškės paistalai, na, galbūt moteriškos draugijos dar trūkumas, betgi vyras tau tų draugių neprigamins...
Nors kam aš čia rašinėju, ši istorija tėra kopija to, ką jau yra tekę skaityt, tik dabar neatsimenu, ar tai straipsnis kažkoks buvo, ar dar kas. Na, žodžiu, provokacija greičiausiai iš neturėjimo ką veikt - pavarykim ant musulmonų! biggrin.gif
*

aisku pavyzdingos musulmonu zmonos, jos vyra gins, o sita moterele sumals i miltus. Mol i nosi neduoda tai visai geras vyras... Sakai vienintele problema matai, kad vaikams neleidzia tevas lietuvishkai mokytis? O cia maza problema skaitosi? Kokia teise kas turi uzdraust tokius dalykus? Turbut nepastebejai, kad jai ir i LT neleidziama skraidyt su abiem vaikais is karto... ar tai irgi visishkai normalu????

O del svenciu ir tikejimo, tai nereikia lia lia.. nebutina tiket i dieva, kad kazka svesti.. yra galu gale tradicijos atsinestos is vaikystes ir musu ir nebutina Kaledas ar Velykas asocijuot su Dievu. As esu visishkai netikinti i nieka, bet svenciu kaledas pvz, ir kiausinius si savaitgali dazysiu, nes man patinka, tai mano vaikystes tradicija - mano tevai beje irgi netikintys yra, bet visada sventem. Tai jei mano vyras man is niekur nieko uzdraustu dabar tokius dalykus daryt, tai kaip cia iseitu? Tipo puiku ir normalu viskas? Manishkis nors ir ne musulmonas, bet irgi ne katalikas, o kaledas svencia kartu su manim ir kiausus velykinius padeda dazyt su mielu noru, paciam atrakcija, su vasku anais metais peckiojo peckiojo liezuvi prikandes lotuliukas.gif

O kaip su pasisedejimais su draugem prie vyno taures? tik kekses ir paleistuves tai daro? pavyzdingos zmonos vien moterishka kompanija karts nuo karto pasimegaut negali? Oi oi, jei tikrai manai, kad cia normalu, tai puiku - gyvenkit kaip jusu seimai geriau, bet nekiskit i galvas kitiems, kad seimoj vienas kitam drausti kazka yra norma.

Nieko pries musulmonus tikrai neturiu, bet situo atveju cia jau nieko normalaus nera, nereikia uztarineti diedo, kuris manosi galintis vadovauti kaip tik panorejes.
Papildyta:
QUOTE(londonas @ 2009 04 08, 13:54)
Ir isvis nesuprantu kaip lietuvaites taip nusileidzia kitatauciams, aisku dabar mane daug kas puls, bet man tai nera svarbu as nesu kokia rasiste,tik issakau savo nuomone,  ziauru yra skaityti tokias istorijas. Sekmes 4u.gif
*

sakai lietuvaites lietuviams niekad nenusileidzia... vien cia SM kiek istoriju yra lotuliukas.gif pasiskaitai ir plaukai atsistoja, nors abu lietuviai... ne zmogaus tautybeje cia esme ir t.t. Mano vyras "kitatautis" bet tokiu cirku musu seimoj nebuvo ir niekada nebus.
londonas
Sakiau,kad atsiras tokiu kas prie belia ko prisikabins, sveikinu,kad pavyko gera vyra susirasti. Ne daug yra laimingu seimu, bet smagu,kad yra smile.gif
Cia ir yra visu problema,kad niekas niekada negerbia kitu isgyvenimu ir pasisakymu. Yra ir lietuviu nestu bei pamestu, bet cia klabama apie konkrecia gyvenimiska patirti, lietuve su kitatauciu....
Behnaz
QUOTE(ugniukas @ 2009 04 08, 18:12)

hmm.. nelabai suprantu kame problema , kad zmogus keliose vietose savo nuoskaudas ir sirdgela islieja  g.gif kokios cia nuojautos ? keistai kazkaip skamba...
*

Jokios problemos nera.Jeigu nebendravai kitose temose su SW19 tai ir nesuprasi ka norejau pasakyti mirksiukas.gif
MichGirl
QUOTE(londonas @ 2009 04 08, 14:21)
Sakiau,kad atsiras tokiu kas prie belia ko prisikabins, sveikinu,kad pavyko gera vyra susirasti. Ne daug yra laimingu seimu, bet smagu,kad yra smile.gif
Cia ir yra visu problema,kad niekas niekada negerbia kitu isgyvenimu ir pasisakymu. Yra ir lietuviu nestu bei pamestu, bet cia klabama apie konkrecia gyvenimiska patirti, lietuve su kitatauciu....
*

ne cia kalbama tik apie sios merginos seima, o tu pradejai stebetis kaip cia lietuves kitatauciams nusileidzia... yra merginu rusis, kurios tokios jau yra, kad joms normalu yra vyrams nusileidinet, kartais saves pasigailet, garsiai paverkt, bet nieko del to nedaryt, tokios motereles vienodai nusileidinetu tiek lietuviui, tiek amerikieciui, tiek arabui.. sakau cia ne vyro tautybes esme, o kas yra pacios moterishkes galvelej. O dar jei tokia susideda su vyru, kuris moka ta jos silpnybe pasinaudot, kaip ir situ atveju, tai rezultatas aiskus...
J.R.
QUOTE(Bechnaz @ 2009 04 08, 21:21)
Jokios problemos nera.Jeigu nebendravai kitose temose su SW19 tai ir nesuprasi ka norejau pasakyti  mirksiukas.gif
*

taiva ,kad nebendravome ir nesuprantam apie katu cia kalbi,kas ta SW19?
ugniukas
QUOTE(MichGirl @ 2009 04 08, 18:17)
aisku pavyzdingos musulmonu zmonos, jos vyra gins, o sita moterele sumals i miltus. Mol i nosi neduoda tai visai geras vyras... Sakai vienintele problema matai, kad vaikams neleidzia tevas lietuvishkai mokytis? O cia maza problema skaitosi? Kokia teise kas turi uzdraust tokius dalykus?
*

siuo atveju pritariu tau drinks_cheers.gif

QUOTE(Bechnaz @ 2009 04 08, 18:21)
Jokios problemos nera.Jeigu nebendravai kitose temose su SW19 tai ir nesuprasi ka norejau pasakyti  mirksiukas.gif
*

g.gif tai paaiskinkit , kad ir kiti suprastu , bo cia klaustuku labai daug po to atsiranda ... rolleyes.gif
QUOTE(MichGirl @ 2009 04 08, 18:25)
ne cia kalbama tik apie sios merginos seima, o tu pradejai stebetis kaip cia lietuves kitatauciams nusileidzia... yra merginu rusis, kurios tokios jau yra, kad joms normalu yra vyrams nusileidinet, kartais saves pasigailet, garsiai paverkt, bet nieko del to nedaryt, tokios motereles vienodai nusileidinetu tiek lietuviui, tiek amerikieciui, tiek arabui.. sakau cia ne vyro tautybes esme, o kas yra pacios moterishkes galvelej. O dar jei tokia susideda su vyru, kuris moka ta jos silpnybe pasinaudot, kaip ir situ atveju, tai rezultatas aiskus...
*

ziauriai tu cia ...kaip visada smile.gif bet teisingai ...
Behnaz
Manishkis nors ir ne musulmonas, bet irgi ne katalikas, o kaledas svencia kartu su manim ir kiausus velykinius padeda dazyt su mielu noru, paciam atrakcija, su vasku anais metais peckiojo peckiojo liezuvi prikandes  lotuliukas.gif
*

thumbup.gif Jei ne paslaptis kokios religijos jusu vyras? blush2.gif (atsakyt nebutina)

kad seimoj vienas kitam drausti kazka yra norma.
*

Jokiu draudimu seimoje negali buti schmoll.gif

sakai lietuvaites lietuviams niekad nenusileidzia... vien cia SM kiek istoriju yra  lotuliukas.gif pasiskaitai ir plaukai atsistoja, nors abu lietuviai... ne zmogaus tautybeje cia esme ir t.t. Mano vyras "kitatautis" bet tokiu cirku musu seimoj nebuvo ir niekada nebus.
*

drinks_cheers.gif
Sensuelle
QUOTE(MichGirl @ 2009 04 08, 19:25)
*

Siaubas kokios čia santykių specialistės rašo...Labai ydomu ką pati būdama autorės vietoj darytum?Nė per kurį galą netikiu kad labai pašokinėtum prieš jo dūdelę
Behnaz
QUOTE(J.R. @ 2009 04 08, 18:26)
taiva ,kad nebendravome ir nesuprantam apie katu cia kalbi,kas ta SW19?
*

QUOTE(ugniukas @ 2009 04 08, 18:31)
g.gif tai paaiskinkit , kad ir kiti suprastu , bo cia klaustuku labai daug po to atsiranda ... rolleyes.gif
*

Merginos nepykit,bet cia paaiskint neimanoma blush2.gif Tiesiog nekreipkit demesio i anuos postus....Zinau,kad temos autore suprato apie ka as cia... mirksiukas.gif
Asteria
QUOTE(Bechnaz @ 2009 04 08, 19:32)
thumbup.gif  Jei ne paslaptis kokios religijos jusu vyras? blush2.gif (atsakyt nebutina)
Jokiu draudimu seimoje negali buti schmoll.gif
  drinks_cheers.gif
*

mano vyras ir jo visa familija yra Sunni Muslimai.

aciu toms kurios mane suprantate ir palaikote. Ir as nesuprantu prie ko cia tas sw19???? g.gif
Behnaz
QUOTE(Asteria @ 2009 04 08, 16:46)
besimeldzianciu penkis kartus alachui, kuris abejoju ar is vis egzistuoja  g.gif 
Turejau viena drauge lietuve UAE, bet jai kazkas galveleje apsisuko ir tapo atsidavusia musulmone  zmona fool.gif, pamirsusia is kur yra kilusi, ir pastoviai bandancia mane peraaukleti doh.gif  doh.gif
*

Sis postas rodo,kad esi labai stipriu isitikinimu zmogus.Gal gali man paaiskinti kas tokio turejo nutikt tavo galveleje,kad vaziavai gyvent i musulmoniska sali,jeigu manai,kad ta drauge tapusi musulmone fool.gif ? Paprastai tokie zmones sitaip nesielgia... g.gif

Jeigu jau kalbam apie tolerancija seimoje tai manau,kad ne tik vyras turi toleruoti zmonos norus,bet ir zmona vyro(as cia apie meldimasi)...
J.R.
QUOTE(Sensuelle @ 2009 04 08, 21:34)
Siaubas kokios čia santykių specialistės rašo...Labai ydomu ką pati būdama autorės vietoj darytum?Nė per kurį galą netikiu kad labai pašokinėtum prieš jo dūdelę
*

man atrodo neviena nesupras temos autores ,kol nera patyre savo kailiu schmoll.gif
Sensuelle
QUOTE(J.R. @ 2009 04 08, 20:16)
man atrodo neviena nesupras temos autores ,kol nera patyre savo kailiu schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif būtent
Papildyta:
QUOTE(Sensuelle @ 2009 04 08, 20:27)
drinks_cheers.gif būtent
*

http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=414816 temos autorei reikėtų paskaityti ŠIĄ temą ir supras kas čia bandė "pamokyti" smile.gif
juarle
man labai gaila autores,bet labai sunku tokioje situacijoje patarti,nebent,kaip jus rasote,tai bus geras pamastymas kitoms,kurios galbut ruosiasi teketi uz musulmonu,nes kiek pazystu tokiu moteru istekejusiu uz arabu ar turku,tai tikrai ne pyragai. schmoll.gif .Na bet as tavo vietoje tikrai bandyciau,kaip kazkas cia jau rase,pasaku forma pasakoti apie Lietuva,kad ir apie tas pacias krikscioniskas sventes,kad jie neperimtu is tevo tos neapykantos vakarams.Juk manau jus daugiausiai laiko praleidziate su savo vaikais smile.gif .Linkiu jum stiprybes,ir nepraraskit vilties,gal ir ten galit kokizu maloniu uzsiemimu rasti,o be to ir siame tinklapyje bendrauti smile.gifO kai vyras nemato ir taure vyno isgerti paslapcia
lithuania.gif
mzheartless
bigsmile.gif

jau kaip tyngiu rasyt, bet vistiek kazkaip nu negaliu pro sali taip sakant praeit lotuliukas.gif jau tik perskaicius temos pavadinima, supratau, kad cia bus despotas musulmonas vyras isiveles bigsmile.gif
Bishky sunervino tai, kad neleidzia vaikams apie Lietuva pasakoti ir lietuviskai sneketi, nu absurdas kazkoks g.gif bet va nesuprantu, kokiu budu tai draudzia daryti, ka jis daro, jei pradedi kalbeti lietuviskai ir pan.?
mano pirmas vyras, buvo lietuvis grynuolis, tai neleisdavo man su draugem niekur uliavot,zodziu rinkdavo man drauges ,tos kurios buvo single, tai jau nepatikimos buvo ir pan., i universiteta nuvesdavo parvesdavo, budavo tokiu kurjozu, kad ir uzrakindavo namuose, kai i darba naktim eidavo. Aisku as nenusileisdavau, kibdavau su dantim ir nagais, taip sakant, visko budavo ir indai duzdavo,ir tapkes skraide. Nu bet kiek zmogus taip gyvent gali, budavo palikdavau ji, sesdavau i troleibusa ir pas tevus vaziuodavau, tai net nakties neiseidavo pabuti, nes tuoj prisistatydavo ir ismaldaudavo, o mano mama ji labai mylejo, nes iskyrus ta nesveika savininkiskumo jausma, jis nuostabus zmogus buvo, jos akyse jis angelas buvo, kuris mane nuolat neapsisprendziancia turejo jos manymu priversti i gyvenima kitaip ziureti. Ir beje ne koks senis buvo, mano metu, netgi 4 menesiais jaunesnis nei as ax.gif . Problema buvo tame, kad as buvau neissilaksciusi, o jis jau namu zidinio norejo, isivaizdavo jauciu mane mezgancia kojines ir pan.. bet seip nuosirdus be galo vaikinas,neakiplesa, mandagus, nu zodziu gerietis toks, bet va po kiek laiko pradejo "pokstaut".Nu bet aisku nenaudojo jis smurto pries mane, bet budavo toks verkslenimas ir pastovus priekaistavimas, visa energija ir nuotaika isesdavo. Beje jo mama manes labai nekente, nes as i baznycia neidavau sekmadieniais ir atseit ji is kelio vesdavau, be to pavydedavo labai kad mano tevai i svecius pas mus dazniau atvaziuodavo, budavo skusdavosi kaimynams, kad mano mama nuteikineja sunu pries motina ir pan. ir pan. Ir dabar ji manes zewriai nekencia, net girdejau kad pas kazkokia bobelka nuejo ir prakeiksma uzdejo lotuliukas.gif zodziu mano vuro nesveika meile baigesi tragiskai jam ir man. nu bet cia jau ne i tema issipleciau
o dabartinis mano vyras yra suni musulmonas, tai nori tiketi nori ne, daug daugiau laisves as turiu. Gerti tai ne tai kad neleidzia, bet nepatinka jam, nes jo religija tai draudzia, bet kai pas mane drauges aplankyti atvaziuoja, tai islenkiu po taurele su jomis, ir isgyvena tas mano vyras. Kad taip kazka draustu tai tikrai ne. As anskciau labai daug rukiau norejau mesti, bet negalejau niekaip, tai pati prasiau jo, sakau, dw uzdrausk man rukyt, nes as silpnavale esu del saves nemesiu, o va gal jei tu drausi, bus lengviau.Nu tai jis iskart buvo tokios nuomones, kad jei zmogus nori ka nors daryt pagal save, tai niekas jam nieko neuzdraus,(aisku jis visada buvo pries rukyma, ta prasme, jam nepatiko, kad as rukau ir pan.) bet as va iszyziau, tai sako nu gerai draudziu as tau rukyti. Nu ir ka jus galvojate? ta pati vakara kai uzsimaniau cigaretes, ir jis man kelyje su savo draudimu pasimaise, viskas baigesi tuo, kad jis pats ieskojo visa para dirbancios parduotuves, kad nupirktu man cigaretes. Taip kad ne kiekvienai udrausti galima.
O del visokiu kitokiu draudimu, tai nieko negaliu pasakyti, nes tikrai man niekas nieko nedraudzia. isvis nesuprantu kas cia toks per zodis DRAUSTI, brrrrr lotuliukas.gif
seip santykiuose turi buti lygiaverciai partneriai, visada reikia ieskoti kazkokiu kompromisu, nes kitaip nesvarbu kokios tautybes ar religijos zmogenai, nieko gero is to neiseis. sorry jei nusipezejau jau i gala, bet miego noriu, labanakt wub.gif

nerimute
Asterija, liudna tavo istorija, bet man ji pasirode nuosirdi, del to drisiu ikisti savo trigrasi: kaip tavo vyras motyvuoja, kad neleidzia kalbetis lietuviskai, svesti krikscionisku svenciu, ar vaziuoti su abiem vaikais i LT?
fillipa
QUOTE(mzheartless @ 2009 04 09, 00:37)
o dabartinis mano vyras yra suni musulmonas, tai nori tiketi nori ne, daug daugiau laisves as turiu. Gerti tai ne tai kad neleidzia, bet nepatinka jam, nes jo religija tai draudzia, bet kai pas mane drauges aplankyti atvaziuoja, tai islenkiu po taurele su jomis, ir isgyvena tas mano vyras. Kad taip kazka draustu tai tikrai ne. As anskciau labai daug rukiau norejau mesti, bet negalejau niekaip, tai pati prasiau jo, sakau, dw uzdrausk man rukyt, nes as silpnavale esu del saves nemesiu, o va gal jei tu drausi, bus lengviau.Nu tai jis iskart buvo tokios nuomones, kad jei zmogus nori ka nors daryt pagal save, tai niekas jam nieko neuzdraus,(aisku jis visada buvo pries rukyma, ta prasme, jam nepatiko, kad as rukau ir pan.) bet as va iszyziau, tai sako nu gerai draudziu as tau rukyti. Nu ir ka jus galvojate? ta pati vakara kai uzsimaniau cigaretes, ir jis man kelyje su savo draudimu pasimaise, viskas baigesi tuo, kad jis pats ieskojo visa para dirbancios parduotuves, kad nupirktu man cigaretes. Taip kad ne kiekvienai udrausti galima.
O del visokiu kitokiu draudimu, tai nieko negaliu pasakyti, nes tikrai man niekas nieko nedraudzia. isvis nesuprantu kas cia toks per zodis DRAUSTI, brrrrr lotuliukas.gif
seip santykiuose turi buti lygiaverciai partneriai, visada reikia ieskoti kazkokiu kompromisu, nes kitaip nesvarbu kokios tautybes ar religijos zmogenai, nieko gero is to neiseis. sorry jei nusipezejau jau i gala, bet miego noriu, labanakt  wub.gif
*

mzheartless, kaip suprantu gyveni UK? Autore gi pasakojo kad viskas buvo ok kol jie UK gyveno, problemos prasidiejo kai seima persikrauste gyventi i vyro sali
Temos autorei: labai liudna istorija verysad.gif istvermes
ugniukas
QUOTE(mzheartless @ 2009 04 08, 22:37)
bigsmile.gif 

*

gerai tu cia smile.gif bet esme butent ir yra tame,kad autores vyro elgsena pakeite grizimas i JAE
J.R.
QUOTE(Sensuelle @ 2009 04 08, 22:42)
drinks_cheers.gif būtent
Papildyta:

http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=414816 temos autorei reikėtų paskaityti ŠIĄ temą ir supras kas čia bandė "pamokyti" smile.gif
*

drinks_cheers.gif ir as vakar radau si ta tema tai ir supratau apie ka cia ji turejo omeny ta SW19 doh.gif
mzheartless
na apie jo sali su vyru irgi kalbejom, sako isvarytum tu visus ten is proto su savo charakteriu , na ir paciai butu nepyragai, nes ten visai kitoks gyvenimo tempas, moterys daugiau prie puodu apie vaikus tupcioja, "gossiping". sako Pakistane ir taip problemu pilna, kad as dar tave ten vezciau lotuliukas.gif ir del rubu kalbejom, tai tiesiai sviesiai pasake, kad jei ten gyvenciau, tai pati turbut po skarom pasislepciau, nes negaleciau gatve praeiti, sake suvalgytu ten mane, va taip jis su bajeriu nupiese man musu gyvenima Pakistane. Ir isvis sake, kad mums geriausia cia, nes taip saziningiausia abieju atzvilgiu, nes nei jo UK tevyne nei mano tongue.gif
o seip tai del vaiku, tai as nezinau kaip kitur bet sake Paksitane, tai seip su motina skyrybu atveju dazniausiai vaikai lieka, ten net pilietybe vaikui Pakistano nesuteikiama automatiskai, jei tik tevas pakistanietis, reikia kad motina butu piliete.asmeniskai pazistu viena is tu saliu, kur tevui neleidziama su vaikui matytis, nes jis gyvena Uk, va kaip buna biggrin.gif bet aisku, man atrodo, kad tokioj saly kaip JAE jei motina nera musulmone, tai vaikai aisku, kad liktu su tevu musulmonu. nors seip istikro, man atrodo, kad jei sugalvotu issiskirti tevai, tai turetu buti skyrybos pgl tos salies teise, kurioje susituoke, autores atveju UK. nu nors nezinau tiksliai g.gif
ugniukas
QUOTE(mzheartless @ 2009 04 09, 15:01)
na apie jo sali su vyru irgi kalbejom
*

is tavo istorijos tikrai galima suprasti , kad susikurei laiminga gyvenima...radai savo zmogu.. as neneigiu,kad visokiu zmoniu buna. saunu , kad taip sutariat , ir neisryskinat kulturiniu skirtumu smile.gif
MichGirl
QUOTE(ugniukas @ 2009 04 09, 10:02)
gerai tu cia smile.gif bet esme butent ir yra tame,kad autores vyro elgsena pakeite grizimas i JAE
*

taip tas prie visko prisidejo, bet as niekaip nenoreciau tiket, kad gyvenant UK ne menkiausios indikacijos nebuvo koks jis zmogus... nu vistiek kazkas manau turejo but, kad ir pusiau juoko forma, kas paskui i rimtus dalykus pavirto.
mzheartless
QUOTE(ugniukas @ 2009 04 09, 15:39)
is tavo istorijos tikrai galima suprasti , kad susikurei laiminga gyvenima...radai savo zmogu.. as neneigiu,kad visokiu zmoniu buna. saunu , kad taip sutariat , ir neisryskinat kulturiniu skirtumu  smile.gif
*

nu kaip cia pasakius, as isryskinu tuos skirtumus daznai, kadangi esu labai didele savanaude ir eogiste, nu bet cia jau ne mano kalte, palepinta as esu -pripazinsiu blush2.gif bet dabar nebegaliu peraukleti saves, jau ir amzius nlb tas lotuliukas.gif zodziu, kadangi mano vyras yra vyriausias sunus, tai jam priklauso, padeti islaikyti jaunesnius brolius ir seseris, tai jis karts nuo karto nusiuncia ten kelis simtus svaru, aisku pries tai su manim pasitaria kiek mes galim tu svaru isskirti ir pan., as atseit duodu savo "pritarima", bet kai tik koks nors tarp musu nesutarimas iskyla iskarto prikisu,kad va savo sesems (nors toms sesems tik 12,13 metu tongue.gif ), tai pinigu duoda, o man tai jau taupyt reikia bigsmile.gif tada pradedu as jam dejuoti, kokia as jam antraeile ir pan. pan. nu tikra dramu karaliene pasidarau rolleyes.gif pradedu akis draskyti, kad man reikia visko ir kad as turiu buti pati svarbiausia ir t.t., nu zodziu auka vaidinti pradedu, tai mano vyras man visada atsako, kad as jam ir esu svarbiausia, nes jis mane pats pasirinko, niekas jam neliepe ir niekas jo taip neauklejo, kad su manim but, o va del savo broliu ir seseru, tai jis ju nepasirinko, ir be to pas juos tokios tradicijos. NU tai as aisku labai pamaloninta jauciuosi lotuliukas.gif nors is tikro as ir taip zinau, kad a sjam svarbi, tiesiog toks mano budas, as visada tokia buvau dar iki jo mirksiukas.gif zinau, kad tai keuliska ir nesveika, bet deja deja as taip darau blush2.gif blush2.gif
o seip, jei butu mano vyras koks nors despotas, tai tikrai nesiaukociau, net ir del vaiku su tokiu negyvenciau, as pvz visada zinojau, kad mano su juo vaikai bus musulmonai,ir autore manau beje taip pat. As esu pati uzaugus ne super religingoje seimoje, ta prasme Dieva tikrai tikiu, esu pakrikstyta ir tuos visus kitus sakramentus priemus, ir baznycioj pirma karta susituokus, man tiesiog tos katalikiskos apeigos niekada prie sirdies labai nebuvo, ypac poto kai universitete studinom apie kanonu teise, del to ir i baznycia per daug nelekdavau, bet sventes krikscioniskas svesdavau, svenciu ir svesiu, nors tai duagiau darau del tradicijos o ne del beribio krikscioniskumo,mano vyras pvz per kaledas eglute kiekvienais metais vaziuoja pirkti, ir va kiausinius dazysim ryt ryte, del to kad sitos linksmos sventes tokios,smagumas per jas, visi svencia neimanoma neuzsikresti smile.gif nors tikrai nemanau, kad kokiam Pakistane svestume, nes nebutu ten tos sventiskos dvasios, bet man tikrai niekas neuzdraustu schmoll.gif
fillipa
QUOTE(mzheartless @ 2009 04 09, 17:01)
na apie jo sali su vyru irgi kalbejom, sako isvarytum tu visus ten is proto su savo charakteriu , na ir paciai butu nepyragai, nes ten visai kitoks gyvenimo tempas, moterys daugiau prie puodu apie vaikus tupcioja, "gossiping".  sako Pakistane ir taip problemu pilna, kad as dar tave ten vezciau  lotuliukas.gif ir del rubu kalbejom, tai tiesiai sviesiai pasake, kad jei ten gyvenciau, tai pati turbut po skarom pasislepciau, nes negaleciau gatve praeiti, sake suvalgytu ten mane, va taip jis su bajeriu nupiese man musu gyvenima Pakistane. Ir isvis sake, kad mums geriausia cia, nes taip saziningiausia abieju atzvilgiu, nes nei jo UK tevyne nei mano  tongue.gif
o seip tai del vaiku, tai as nezinau kaip kitur bet sake Paksitane, tai seip su motina skyrybu atveju dazniausiai vaikai lieka, ten net pilietybe vaikui Pakistano nesuteikiama automatiskai, jei tik tevas pakistanietis, reikia kad motina butu piliete.asmeniskai pazistu viena is tu saliu, kur tevui neleidziama su vaikui matytis, nes jis gyvena Uk, va kaip buna  biggrin.gif bet aisku, man atrodo, kad tokioj saly kaip JAE jei motina nera musulmone, tai vaikai aisku, kad liktu su tevu musulmonu. nors seip istikro, man atrodo, kad jei sugalvotu issiskirti tevai, tai turetu buti skyrybos pgl tos salies teise, kurioje susituoke, autores atveju UK. nu nors nezinau tiksliai  g.gif
*

Jis tau labai jau graziai apie Pakistana papasakojo. Mano drauge visai kitaip pasakoja, pvz. del skaros nedeviejimo tave ten akmenemis apmeciotu blink.gif Ir del vaiku jei tevas reikalaus - vaikai pas ji pasiliks, jis turi pirmienybe.
O del skyrybu gi jie gyvena ne UK ir manau JAE neturi tai jokios reiksmes kur jie susituoke, vaikus jisai pas save paliks (kad vaikai uzaugtu tikrais musulmonais)
mzheartless
QUOTE(fillipa @ 2009 04 09, 17:02)
Jis tau labai jau graziai apie Pakistana papasakojo. Mano drauge visai kitaip pasakoja, pvz. del skaros nedeviejimo tave ten akmenemis apmeciotu blink.gif Ir del vaiku jei tevas reikalaus - vaikai pas ji pasiliks, jis turi pirmienybe.
O del skyrybu gi jie gyvena ne UK ir manau JAE neturi tai jokios reiksmes kur jie susituoke, vaikus jisai pas save paliks (kad vaikai uzaugtu tikrais musulmonais)
*

oi tik nepradekim nusisneket cia:lotuliukas: jei tavo drauge i kokia tundra Pakistane vaziavo, kur net teise neegzistuoja,kur zmonems toks dalykas kaip mokslas taip pat sunkiai paaiskinamas, kaip mums koks nors NSO, tegul neskleidzia dezinformacijos,kad visur taip, niekas del tokio dalyko kaip skaros nenesiojimas akmenimis neuzmeto. Nes "plikagalviu" moteru Pakistane pilna GYVENA tarp ju ir mano vyro seimos moterys ir tikrai netraumuotos ar kokiais akmenimis neapmetytos! tongue.gif mano vyras is didmiescio ir nieko jis man negrazino apie savo Pakistana viska papasakojo, kaip kas butu, ir kaip kas yra, ir kas ten blogai ir kas gerai, ir nieko jis manes neikalbineja vaziuot ir pan, man iskart pasake kad man ten nepatiktu rolleyes.gif . O del vyro musulmono ir vaiku, tai kaip ir sakiau, jei zmona nemusulmone tai aisku kad vaikai pas teva musulmoniskoj saly bus palikti, ir tai kiekviena tekanti uz musulmono zino, kad vaikas bus auklejamas musulmonu tradicijom ir nera cia ko poto stebetis,ir naivias vaidinti, tegul atsivercia i Islama jei jau taip vaikais nepasidalina biggrin.gif tikiuosi niekas neisizeide 4u.gif o del gyvenimo su vyru jo salyje tai aisku, kad nera smagu,dar jei uosviai kokie Vingiai, bet man pvz buvo kancia gyventi su savo vyru Lietuvoj jo tevu namuose, bet aisku mes greitai is ten issinesdinom, nes neimanoma jau buvo doh.gif tai ka jau kalbeti apei tokia situacija, bunant svetimoj saly rolleyes.gif isvis tokios temos tai juokingos, mazdaug "tikiuosi, kad is mano istorijos pasimokins ikas nors", cia savo tevu niekada neklausai, nors daznai simta tukstantaji karta isitikini kad jie teisus buna, o cia kazkas dar galvoja, kad perskaitys mergelike kokia nors forume tema apie nedora vyra, ir tipo paklausys patarimo blink.gif buna pilna musulmonu pakistanieciu svolaciu, viena gera pazistama VGTU susipazino, istekejo, o paaiskejo, kad del paso, jis po keliu menesiu leidima gyvent gaves i Ispanija padus papuste, paliko nescia ja, cia pries 6 metus buvo, pareiske,kad vaikas ne jo, ir dabar dar vaiko jis nemates, ir jie neissiskyre, tai gal nepradesiu as dabar del kazkokio brudo savo vyro niekinti, taip sakant mokintis is kazkieno klaidu. mano labai gera drauge, gaudavo i skudurus gerai nuo savo lietuvio vaikino, kai kartu gyveno, mes ja visi atkalbinejom kad paliktu, ir jam grasinom,bet ji matai ji mylejo,prase nesikisti, nu veliau aisku kad i prota atejo, poto kai ligoninej atsidure, ir visi aplinkui tai zinojo, o jos pusesere kuri buvo visu tu ivykiu liudininke, po metu pati su juo skudurus sumete, tai cia apie konkretu zmogu kalba buvo kur ir irodymai akivaizdus, o ne kazkokie pletkai sklande, tai kokiu pasimokymu galima tiketis is tokiu forumu istoriju, na nebent seip pasiguost.
ugniukas
QUOTE(MichGirl @ 2009 04 09, 16:41)
taip tas prie visko prisidejo, bet as niekaip nenoreciau tiket, kad gyvenant UK ne menkiausios indikacijos nebuvo koks jis zmogus... nu vistiek kazkas manau turejo but, kad ir pusiau juoko forma, kas paskui i rimtus dalykus pavirto.
*

tas irgi abejotina, bet kaip autore rase tikriausiai per daug buvo apakinta meiles ir graziu zodziu , kad pastebetu kazkokius "mazmozius" rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.