Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gyvenu savo pačios susikurtoje nelaisvėje...
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Mamos užsienyje
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Ruby Tuesday
QUOTE(Jamila @ 2009 04 16, 14:22)
Taciau ar ne Dubajuje nukentejo viena anglu pora, kuri papludimyje glamzes ir po poros policininku perspejimo buvo arestuoti uz viesos tvarkos pazeidima.
*

Jie ne tik kad glamzesi, jie papludimyje pasimylejo. Ir gavo nuobauda, nes nebuvo susituoke. Ir kazkoks anglas buvo ikliuves, kai viesumoje gere, jam dave pasirinkti tarp keliu menesiu kalejimo ir 40 kirciu, jis pasirinko kircius, tada tarptautinis skandalas kilo, atseit, ko jam fizine bausme taiko, bet juk jis pats pasirinko biggrin.gif

Ir beje, del sariato tikrai nesamone parasiau, berasydama apie kircius pati susivokiau blush2.gif Juk butent pagal sariata ir skiriamos fizines bausmes... blush2.gif

O del kiaulienos, tai pati buvau nustebinta. Emirates airlines meniu galima pasirinkti kiaulienos kepsni (pazymeta zvaigzdute ir apacioje parasyta: "*contains pork" lotuliukas.gif ), o kadangi mus su MB netiketai Dubajuje uzlaike, tai dave nemokama viesbuti su maitinimu, ten irgi kruvos kiaulienos patiekalu buvo.

Manau tekedama autore zinojo, kad musulmonai meldziasi 5 kartus i diena, tai nelabai suprantu, kas jai cia netinka, nepatinka, jei jau istekejo. O be to, ka zmogus daro blogo, jei jis meldziasi?

Na, jei MB staiga pradetu melstis 5 kartus per diena, man truputeli neramu butu, nes jis niekada taip nedaro. Ir man kazkaip truputeli kvaila tie 5 kartai - manau, melstis reikia tada, kai jauti tam poreiki, o ne kai is mecetes mikrofono kviecia... Nemanau, kad ziurint telika ar skaitant laikrasti staiga pajunti poreiki melstis, jei isgirsti kvietima biggrin.gif

O autore dar rase, kad jos vyras su draugais ziurejo reportaza apie sprogimus Londone ir saipesi. Va cia vercia sunerimti...

Rico
QUOTE(_Ruby_ @ 2009 04 16, 14:45)
O autore dar rase, kad jos vyras su draugais ziurejo reportaza apie sprogimus Londone ir saipesi. Va cia vercia sunerimti...
*

Mano ex, grynas lietuvis, saipesi kai per rugsejo 11d. lektuvai krito, na, nesoko is laimes, bet sake- taip jiem ir reikia blink.gif na, bet negirdejau, kad butu palinkes i terorizma unsure.gif
Man atrodo cia is tos serijos, kur kaimyno namas dega, tai svesti reikia, tiesiog antiamerikieciai- antivakarieciai ir pan.

Man irgi keista, kad nei autores, nei SW19 (gal tikrai tas pats asmuo) nera g.gif o gal neturi laiko ax.gif bet tikrai idomu ar ji su vyru kalba kas negerai, galu gale psichologai turetu buti... bet aisku svarbiausias klausimas ar ji dar myli savo vyra...
MichGirl
QUOTE(Jamila @ 2009 04 16, 03:51)
Del vyno gurksnojimo iki paryciu- miela moteriske, ar nezinojai  i kokia sali vaziuoji, ar nezinojai, kad ten tokie dalykai nesidaro jei bent vienas seimos narys musulmonas?O ar paciai patiktu, kad vyras gurksnotu iki paryciu, o vaikai matytu apsvaigusi teva nuo mazumes????Norejai palaido ir laisvo gyvenimo, reikejo likt Europoje

ne nu please tik nereikia... jei su drauge nuo seimos atsipalaiduosi ir vyno isgersi tai esi pasileidus ir laisvo elgesio... Ai ai.. kaip prasiplove smegeneles.... tavo informacijai ir negeriant vyno galima but pasileidus ir laisvo elgesio. Ir gerti tiek vyrai tiek moterys gali neprisigerdami, priesingai nuo to ka cia bandai nupaisyt (apie vaikus matancius apsvaigusi teva). Neabejoju, kad tavo tiek mama tiek tetis retkarciais su draugais pasisedi ir po stikla vyno isgeria... ar jie abu pasileideliai? nereikia nusisneketi...

mano seimoj, mes daznai su vyru kazkur iseinam po viena. As kur kas dazniau, nes as dienos metu daugiau namie sedziu, man reikia istrukti, pabendrauti su suaugusiais zmonem, o ne vien vaikishka kalba. Mazdaug karta per savaite su draugem susitinkam restorane, paskui i kina nuciuoziam, ar namie pas kazka pasibudam, arba pas mane kartais atvaziuoja. Ir beveik 100% tokie pasisedejimai buna su vynu ar kokteiliu... Visada is tokiu parvairuoju namo pati, reiskia nenusigeriu iki samones netekimo... ir prie kitu diedu nesikabineju nei leidziuosi kabinama... ai ai kokia as pasileidele... doh.gif doh.gif bet garantuoju, kad pati ta pati darei keleta metu atgal ir tikrai nelaikei saves nei alkoholike nei pasileidele, kol neuzkariavo galveles naujos tiesos, ir iki tokio lygio, kad jautiesi galinti kitiems pamokslaut ir pasileidusiais juos vadint doh.gif doh.gif doh.gif ir iki tokio lygio, kad temos autorei labai agresyviai rasai jos vyra gindama. Idomu jei tas vyras butu lietuvis su tom paciom problemom, ar taip pat aktyviai ja aukletum ar priimtum kita pozicija?
Papildyta:
QUOTE(Rico @ 2009 04 16, 10:54)
Mano ex, grynas lietuvis, saipesi kai per rugsejo 11d. lektuvai krito, na, nesoko is laimes, bet sake- taip jiem ir reikia  blink.gif na, bet negirdejau, kad butu palinkes i terorizma  unsure.gif
Man atrodo cia is tos serijos, kur kaimyno namas dega, tai svesti reikia, tiesiog antiamerikieciai- antivakarieciai ir pan.

kai rugsejo 11d. as sedejau pakraupus ir asaras liejau is baimes ir siaubo, vos kelios val nuo Niujorko, tai man mamos bendradarbe: issilavinusi moteris, dirbanti skyriaus vedeja savivaldybeje, atsiunte email'a, kad "taip tiems pasiputeliams amerikieciams ir reikia" doh.gif doh.gif
baltic*girl
QUOTE(Jamila @ 2009 04 16, 11:37)
nes niekada nebuna seimoje kaltas vienas sutuoktinis.

Buna. Ir ypac atvejais kai vienas kontroliuoja ar smurtauja (ne visiems patinka sis zodis, tai siai situacijai paliekam kontrole), negalima atsakomybes perkelti ant dvieju zmoniu. Nes tada ant aukos uzkraunam kalte kurios ji nepadare, o nuo kitos puses nuimam atsakomybe.

Tad reikia atsargiai su tokiom isvadom nezinant ar si sitaucija nera tikra ir gal isties moteris yra po padu.

QUOTE(Nova @ 2009 04 16, 12:17)

Na ir as kortele tik prekinuosi, man patogu  biggrin.gif Kur cia problema - irgi negaliu iziuret.

As matau didele problema, nes man labai nepatiktu buti sekamai. Kur buvau, ka isleidau, kiek atsiskaiciau. Cia rodo vyro nepasitikejima zmona. Tokiais atvejais kiek teko susidurt, zmona nebuna to nepasitikejimo sukeleja.

Ir isvis manau lengva smerkti nepatyrusioms. Man keli komentarai, kad ir is uosvio del vaiku, rodo, kad seimoje yra smurto. Tebunie psichologinio. Yra begaline kontrole. Musulmoniskoje seimoje tas kaip ir norma. Turiu drauge is Irano kuri gyvena kitapus zemyno nuo savo tevo, ir tai jauciasi jo autoritetas jos kasdienybeje. Taciau mes neuzaugome su ta kultura. Ir moteris kaip autore manau puikiai zinojo kuo musulmonai skiriasi nuo krikscioniu, bet nenutuoke, kaip ta isgyvens. Atejo zmogus issilieti (jei si istorija ir netikra, tikiu tokiu tikru yra ne viena), o mes davai su kocelu. Na man tai geda skaityti. Zmogus laikrodzio atgal juk nepasuksi.
Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2009 04 16, 18:21)

kai rugsejo 11d. as sedejau pakraupus ir asaras liejau is baimes ir siaubo, vos kelios val nuo Niujorko, tai man mamos bendradarbe: issilavinusi moteris, dirbanti skyriaus vedeja savivaldybeje, atsiunte email'a, kad "taip tiems pasiputeliams amerikieciams ir reikia"  doh.gif  doh.gif
*

Tai tik pavyzdys, kad zmogiskumas nera tas pats, kas protas.
mzheartless
yra ne tik musulmonu vyru, kuriems nepatinka, kai ju zmonos su draugem po viena kazkur linksminasi. nemanau, kad autorei buvo siurprizas, kad jos vyras yra priesiskai nusiteikes pries tokius dalykus, arba ji tai zinojo tiesiog mane, kad gales gyventi be tokiu pasisedejimu. Jei mano lietuvis vyras kartais islenktu su draugais po stilliuka, tai gal ir nepykciau, bet jei tas vyktu kiekviena diena,nesvarbu ar tik siek tiek apsvaigtu nuo to ar labai, tai tikrai to netoleruociau. Dabartinis mano vyras musulmonas bigsmile.gif yra visiskai negeriantis, tik ragaves kazkada per Kaledas hihihi.gif. ir man gerai, o jei pradetu gerti, tai pagalvociau, kad kazkas nenormalaus vyksta, nes as visada zinojau, kad jis negeria, o jis apie mano pasilinksminimus ir ivairiausius nuotykius visada zinojo, as niekada neapsimetinejau, kad esu kazkokia kitokia nei kitos europietes merginos, todel ir dabar, nors aisku jam ir nepatinka,(tikrai NEDRAUDZIA) tyliai kencia, jei su draugem siek tiek pauzauju, nors is tiesu, tai paskutiniu metu man net nera noro kazkur lekti, man ir namuose gerai, o jei drauges (ne tai, kad cia ju yra kruvos) atvaziuoja ir atsiveza kokio birzgaliuko, tai jei noras yra ir pati gurgsteliu, o man kadangi nedaug reikia, tai poto ir ant sokiu patraukia rolleyes.gif bet netaip daznai tas vyksta, nes atstumas ir uzimtumas visgi savo daro, speju jei gyvenciau Lietuvoj, tai butu daug daugiau ivairiausiu pasisedejimu unsure.gif

mzheartless
QUOTE(OILILY @ 2009 04 16, 17:35)
Atejo zmogus issilieti (jei si istorija ir netikra, tikiu tokiu tikru yra ne viena), o mes davai su kocelu.
*

o as kazkaip galvojau, kad autore ne vien tik pasiguosti, o ir bande patarima duoti - mazdaug nesituokit su musulmonais, bent jau antraste po temos pavadinimu man taip pasufleravo g.gif Kad ir kas toj seimoje bevyktu, jos vyras nera visi musulmonai.
QUOTE(OILILY @ 2009 04 16, 17:35)
Yra begaline kontrole. Musulmoniskoje seimoje tas kaip ir norma.
*

ir vel apibendrinimai rolleyes.gif velgi priklauso nuo zmoniu - issilavinusioj musulmoniskoj seimoj partneriai buna lygiaverciai, zmona nespjaudo ir nestaugia ant vyro, o vyras nespjaudo ar dar kitaip nezemina savo zmonos, nereikia per daug tiketis, kad vyras, nesvarbu kokio jis tikejimo ar tautybes, ignoruos jam rodoma nepagarba ir nesvarbu kas nutiktu nesios savo zmona ant ranku, toks vyras man siek tiek i sliure nesa mirksiukas.gif
ir seip patriarchatas ne tik musulmoniskose seimose paplites, viena is daugelio pavyzdziu yra pietu Italija (ne is forumo istoriju girdejau, bet praleidau ten 7 menesius) kur paskutini zodi beveik visada turi vyras ax.gif
nezaidziu
pamastymas nevisai i tema... kazkaip cia siandien dauguma "ant" to vyno uzsikabino biggrin.gif cituoju, ka autore raso: "vyno galiu isgerti tada, kada mano vyrui yra nuotaika", kaip suprantu, nera jau taip baisiai uzdrausta, bet beda, matyt, tame, kad nera su kuo ta vyna gerti g.gif ax.gif
MichGirl
QUOTE(nezaidziu @ 2009 04 16, 14:26)
pamastymas nevisai i tema... kazkaip cia siandien dauguma "ant" to vyno uzsikabino  biggrin.gif  cituoju, ka autore raso: "vyno galiu isgerti tada, kada mano vyrui yra nuotaika", kaip suprantu, nera jau taip baisiai uzdrausta, bet beda, matyt, tame, kad nera su kuo ta vyna gerti  g.gif  ax.gif
*

o man buna ir labai daznai, kad be jokios progos paprasciausiai prie vakarienes ar prie TV vaikui nuejus miegoti atsidarau buteli vyro ir pasimegauju, tai kas cia ir butu jei vyras galetu ta reguliuoti??? Is vis kaip galima kazka sutuoktiniui iki tokio lygio nurodinet... doh.gif
baltic*girl
Sutinku, kad daug kur nera lygiaverciu santykiu, vyro zodis lemiamas. Siuo atveju autore turejo lygiaverte santuoka pakol neissikele i vyro gimtine. Taip kad jai ne tik aplinka pasikeite, o ir vyro savotiskai neteko.

Nzn, man labai nepatiktu jei kitas zmogus uz mane galvotu kada galiu isgerti taure vyno g.gif As cia izvelgiu ne moters nora nusigerti, bet velgi - kad ji nebesprendzia nieko uz save, kad jai viskas paduota, na, kaip gyvunui. Ji net savo seksualumo negali isreiksti kaip JAI noretusi. Ir daug cia smulkmenu duota kaip pvz. Man tai autores gaila. Nematau nieko blogo, kad zmogus atejo jei ne patarimo tai uzuojautos. Mes, moterys, turetume ja palaikyti. Nesmerkti zmogaus, o isklausyti kaip ji jauciasi. Man sioje temoje istrigo tik vienas patarimas kurio klausyciau autores vietoje - paimti is situacijos geriausia kas yra, pazvelgti is kitos puses. Nes pakeisti ar pabegti is jos, turbut butu blogiau. Bet kokiu atveju jai ir tokioms kaip ji linkiu stiprybes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mzheartless @ 2009 04 16, 20:06)
ir vel apibendrinimai rolleyes.gif velgi priklauso nuo zmoniu - issilavinusioj musulmoniskoj seimoj partneriai buna lygiaverciai

Gal vakarietiskoj aplinkoj ir taip. Bet musulmoniskoje salyje as neizvelgiu 'lygiavertiskumo', as matau labai dideli paskirstyma tarp vyras-moteris, kad ir su abipuse pagarba.

Bet kokiu atveju man ten buti moterimi butu sunkiau nei buti vyru.

QUOTE(nezaidziu @ 2009 04 16, 20:26)
kaip suprantu, nera jau taip baisiai uzdrausta, bet beda, matyt, tame, kad nera su kuo ta vyna gerti  g.gif  ax.gif
*

Na, jo va gyveno V.Europoj tai panasu is pasakojimo - nuolat girtuokliavo bigsmile.gif
O jus viska taip tiesiogiai suprantat? Nematot, kad zmogus negali pasirinkti? Kodel jos vyras nelaukia kol jai uzeis meilumo priepuolis arba kol ji leis jam pakelti taure?

Kodel moteru forume moteris nesulaukia uzjautimo o butinai sulauks igelimo, man nesuprantama.

QUOTE(MichGirl @ 2009 04 16, 20:28)
o man buna ir labai daznai, kad be jokios progos paprasciausiai prie vakarienes ar prie TV vaikui nuejus miegoti atsidarau buteli vyro ir pasimegauju, tai kas cia ir butu jei vyras galetu ta reguliuoti??? Is vis kaip galima kazka sutuoktiniui iki tokio lygio nurodinet... doh.gif
*

Na pijoke tu lotuliukas.gif Sutka mirksiukas.gif O vaikas leidzia?
Paryskinta prajuokino lotuliukas.gif
nezaidziu
QUOTE(MichGirl @ 2009 04 16, 19:28)
*

kazkaip apie tai nepagalvojau, nes man be kompanijos nebuna noro... tada tenka ikalbineti musulmona baisuji, kad kompanija palaikytu, bet jis ne visada pasiduoda biggrin.gif

o siaip tai manau, kad visa problema toje autores istorijoje yra tarpusavio nesusikalbejimas. ar buvo bent kur zodziu pamineta, kad "bandziau su vyru kalbetis..."? lyg ir ne... vienintelis, kas tikrai kliuva ir piktina mane, tai, kad draudziama svesti krikscioniskas sventes ir su vaikais lietuviskai kalbetis... na ir dar ta didele uosvio itaka... taciau visa tai, manau, issprendziama, jei tik butu abieju noras...
Papildyta:
QUOTE(OILILY @ 2009 04 16, 19:44)
Na, jo va gyveno V.Europoj tai panasu is pasakojimo - nuolat girtuokliavo bigsmile.gif
O jus viska taip tiesiogiai suprantat? Nematot, kad zmogus negali pasirinkti? Kodel jos vyras nelaukia kol jai uzeis meilumo priepuolis arba kol ji leis jam pakelti taure?

prie ko cia girtuokliavimas? galeciau pasakyt, kad jus viska tiesiogiai suprantat biggrin.gif tiesiog norejau pasakyti, kad moteris vienisa jauciasi, draugiu neturi...
MichGirl
QUOTE(OILILY @ 2009 04 16, 14:44)

1. Kodel moteru forume moteris nesulaukia uzjautimo o butinai sulauks igelimo, man nesuprantama.
2. Na pijoke tu lotuliukas.gif Sutka mirksiukas.gif O vaikas leidzia?
Paryskinta prajuokino lotuliukas.gif
*

1. man rodos jos vyro veiksmus gina tik tos, kurios vienaip ar kitaip su musulmonais yra susijusios. Asmenishkai kazkaip priimama ir tiek...

2. butely vyro lotuliukas.gif lotuliukas.gif beraste nu ka padarysi.... o pijoke tai as juoda tikrai ir dar paleistuve pasirodo lotuliukas.gif , nes vynas ui kaip cia eina pas mane.. ir vaika dar maitinu.. zodziu... i lauza mane ir vsio smile.gif
baltic*girl
QUOTE(nezaidziu @ 2009 04 16, 20:54)

prie ko cia girtuokliavimas? galeciau pasakyt, kad jus viska tiesiogiai suprantat  biggrin.gif  tiesiog norejau pasakyti, kad moteris vienisa jauciasi, draugiu neturi...
*

Sutinku mirksiukas.gif

Man rodos jie bande kalbetis, is to ir uosvio zodziai atsirado. Vyrams turbut uzsiminta, kad ji nera visai laiminga.
Nova
QUOTE(mzheartless @ 2009 04 16, 21:06)
o as kazkaip galvojau, kad autore ne vien tik pasiguosti, o ir bande patarima duoti - mazdaug nesituokit su musulmonais, bent jau antraste po temos pavadinimu man taip pasufleravo  g.gif 

Lygiai taip pat ir man pasirode. Jei siulo pasimokyti is jos istorijos, tai manau reikejo paciai pries tekant atkreipti demesi i lygiai tokias pacias istorijas, juk tokiu pasakojama x+y. Kiekvienoje seimoje yra problemu, ir nieko cia nepatarsi, kaip bebutu gaila... Vienintelis dalykas, apie kuri cia galima padiskutuot, tai tiesiog bendrai apie misrias seimas, kas kokiu pazista, koks gyvenimas verda jose, kokie santykiai tarp vyro ir moters. Ir is pasakojimu juk matome - kiek seimu, tiek gyvenimu. Pasipasakoti cia galima, ir lygiai taip pat mes galime pareiksti savo nuomone, jei pacios pazistame musulmonus, o ne siaip is lempos kalbame, kad tik kalbet. Kadangi pati bendrauju su musulmonu, tai drasiai sakau - kai kurie autores norai, kaip is fantastikos filmo. Kai kurie dalykai mums nepriimtini ir nesuprantami, kai kurie jiems. Ir nieko cia stebetino. Jei pasirenki gyvenima su skirtingos kulturos zmogumi, tai turi ir pati prie to taikytis, ne tik reikalauti, kad vyras gyventu tavo ritmu.

Bet kiek man teke bedraut ir klausyt merginu, kurios isteka uz musulmono - iki santuokos jos mato tik vyra ir daugiau nieko. Jokio pasidomejimo kita religija, kita kultura, paprociais, kai kurios net su jo seima nesusipazista iki santuokos. Tada tokia laime buna kaip loterija.
Jamila
QUOTE(MichGirl @ 2009 04 16, 21:21)
ne nu please tik nereikia... jei su drauge nuo seimos atsipalaiduosi ir vyno isgersi tai esi pasileidus ir laisvo elgesio... Ai ai.. kaip prasiplove smegeneles.... tavo informacijai ir negeriant vyno galima but pasileidus ir laisvo elgesio. Ir gerti tiek vyrai tiek moterys gali neprisigerdami, priesingai nuo to ka cia bandai nupaisyt (apie vaikus matancius apsvaigusi teva). Neabejoju, kad tavo tiek mama tiek tetis retkarciais su draugais pasisedi ir po stikla vyno isgeria... ar jie abu pasileideliai? nereikia nusisneketi...

mano seimoj, mes daznai su vyru kazkur iseinam po viena. As kur kas dazniau, nes as dienos metu daugiau namie sedziu, man reikia istrukti, pabendrauti su suaugusiais zmonem, o ne vien vaikishka kalba. Mazdaug karta per savaite su draugem susitinkam restorane, paskui i kina nuciuoziam, ar namie pas kazka pasibudam, arba pas mane kartais atvaziuoja. Ir beveik 100% tokie pasisedejimai buna su vynu ar kokteiliu...  Visada is tokiu parvairuoju namo pati, reiskia nenusigeriu iki samones netekimo... ir prie kitu diedu nesikabineju nei leidziuosi kabinama... ai ai kokia as pasileidele...  doh.gif  doh.gif  bet garantuoju, kad pati ta pati darei keleta metu atgal ir tikrai nelaikei saves nei alkoholike nei pasileidele, kol neuzkariavo galveles naujos tiesos, ir iki tokio lygio, kad jautiesi galinti kitiems pamokslaut ir pasileidusiais juos vadint  doh.gif  doh.gif  doh.gif ir iki tokio lygio, kad temos autorei labai agresyviai rasai jos vyra gindama. Idomu jei tas vyras butu lietuvis su tom paciom problemom, ar taip pat aktyviai ja aukletum ar priimtum kita pozicija?
Papildyta:
kai rugsejo 11d. as sedejau pakraupus ir asaras liejau is baimes ir siaubo, vos kelios val nuo Niujorko, tai man mamos bendradarbe: issilavinusi moteris, dirbanti skyriaus vedeja savivaldybeje, atsiunte email'a, kad "taip tiems pasiputeliams amerikieciams ir reikia"  doh.gif  doh.gif
*

Nu sorry, vienas dalykas pasisedeti, bet ji raso, kad truksta pasisedejimo iki paryciu ir su alkoholiu. Kas del manes, deja as nevartoju alkoholio ir niekad to nedariau, nesakau, kad nebandziau, bet jis man nei skanus, nei patiko, ir su draugem, net ir tos, kurios uzsisako vyno taure pietaujant ar vakarieniaujant, as maloniai praleidziu laika gerdama sultis. O jos jei isgeria vyno ar ko stipresnio susitikimo metu tikrai nesvajoja visa nakti gurksnoti (kazin ar viena taure tada gautus, net ir ne dvi). O savo tevu niekada nesu maciusiu baliavojant iki paryciu, mama niekada nevartojo alkoholio, o tevas kol vartojo, ji vartojo svenciu ar suejimu su giminemis ar draugais metu ir niekad neuzbaliavojo iki paryciu. Taciau jau 15 metu ir jis net sampano nenori, nes jam tai sake irgi nebeskanu, net ir poreikio nera. Ir abejoju ar tu istrukusi is namu nori sedet visa nakti su vynu, zmones susitinka, pasiplepa ir kiekvienas grizta i seima, o ne svajoja naktinet, nes juk sukure seima jie vistiek jau turi jaust atsakomybe. Nors pilna tokiu, kurie jos nejaucia ir tokiu zmoniu as nei pateisinu, nei gailiu kazkurio is ju.Jei vienas seimos narys nevartoja alkoholio, o kitas iki paryciu nori ji lakt, net ir gryni lietuviai susiplaktu del to, o cia gyvena su musulmonu ir dar praktikuojanciu (t.y. tikinciu). Pilna musulmonu, kurie nera tikintys, ir laka kaip reikiant, butu toki suradus tai tas ir pats jai sakes ipiltu, maisytos su vandeniu. Tiesiog autore matyt per daug gauna, kad kaip mazas vaikas verkslena del visai nereiksmingu kai kuriu dalyku, cia kaip vaikas jei negauna ko nori rekia, koks blogas pasaulis ji supa ir jai matyt visko pilna ir nebezino ko noret.
Nova
QUOTE(Jamila @ 2009 04 17, 12:14)
zmones susitinka, pasiplepa ir kiekvienas grizta i seima, o ne svajoja naktinet, nes juk sukure seima jie vistiek jau turi jaust atsakomybe. Nors pilna tokiu, kurie jos nejaucia ir tokiu zmoniu as nei pateisinu, nei gailiu kazkurio is ju.Jei vienas seimos narys nevartoja alkoholio, o kitas iki paryciu nori ji lakt, net ir gryni lietuviai susiplaktu del to, o cia gyvena su musulmonu ir dar praktikuojanciu (t.y. tikinciu).

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
-Astreja-
As irgi pritariu kad ji kogero biski perdaug isisvaigsta apie naktis su vyno taure blush2.gif
suprantu su draugem susitikimus, bet gi kai seima yra nesinori visa nakti bastytis kazkur schmoll.gif schmoll.gif
O del leidimo tik viena vaika vestis su savim i LT tai irgi manau kad taip pagasdino vyra kelis kartus ir tas dabar bijo kad negris su vaikais g.gif

o ka manot apie sita? g.gif
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/...conviction.html
Taurė
QUOTE(Jamila @ 2009 04 16, 04:22)
Mano vyro sesers sunus ten gyvena, tai ju istatymuose yra sariato teises normu (nes jis teisininkas). Del kiaulienos nezinau, o jei ten gali laisvai ir gyventi kaip nori, tada ko jai betruksta? O siaip dar neaisku, kurioje dalyje gyvena, gal ten yra kazkokie suvarzymai.O Dubajus tai imigrantu miestas irgi. Taciau ar ne Dubajuje nukentejo viena anglu pora, kuri papludimyje glamzes ir po poros policininku perspejimo buvo arestuoti uz viesos tvarkos pazeidima. Bet bet kokiu atveju, ta situacija moteriskes, nezinancios ko nori viesas verkslenimas. Nes paverksleno ir dingo, tai arba buvo apsipykus su vyru ir savo tulzi isliejo cia, kokia ji nelaiminga, arba kaip kazkas minejo, kad tokia situacija buvo kazkur publikuota pries keleta metu ir kazkas ja nukopijaves imete, o dabar gal i delna juokias, kiek guodeju atsirado. Gal as ir bejausme, taciau tikrai nejauciu nei gailescio, nei liudesio zmogui, kuris pats nezino ko nori. doh.gif
*

Aš ne į temą, bet nesusituriu nepaklausus, jūs musulmonų tikėjimo nepriėmusi ?

Ir beje, manau ta anglų pora nesiglamžė, o mylėjosi g.gif

Kas liečia autorės gyvenimo .. užjaučiu. Gyvenimas blizgantis, bet liūdnas ir manau daugelis ištekėjusių už musulmonų išvežtos į vyrų gimtines būtent tokius liūdnus gyvenimus ir gyvena. Ir viskas dėl to, kad jų tikėjimas ir papročiai perdaug kitokie ...

Nesakykit, kad lietuviai tokie ir anokie. Visokių lietuvių yra, bet užknistai tokio lietuvio gali susikrauti lagaminą, sėsti į troleibusą ir minti pas draugę ar mamą, o čia .. kur galvos žmonių prieš priimant tokius sprendimus verysad.gif

Pasiskaičius kelis postus susidarė toks jausmas, kad rašo jau " pasikeitusios" musulonų žmonos mirksiukas.gif

Kaip bebūtų, sėkmės visoms 4u.gif
J.R.
QUOTE(Taurė @ 2009 04 18, 06:02)

Ir beje, manau ta anglų pora nesiglamžė, o mylėjosi  g.gif 

Kas liečia autorės gyvenimo .. užjaučiu. Gyvenimas blizgantis, bet liūdnas ir manau daugelis ištekėjusių už musulmonų išvežtos į vyrų gimtines būtent tokius liūdnus gyvenimus ir gyvena. Ir viskas dėl to, kad jų tikėjimas ir papročiai perdaug kitokie ...

Nesakykit, kad lietuviai tokie ir anokie. Visokių lietuvių yra, bet užknistai tokio lietuvio gali susikrauti lagaminą, sėsti į troleibusą ir minti pas draugę ar mamą, o čia .. kur galvos žmonių prieš priimant tokius sprendimus  verysad.gif

Pasiskaičius kelis postus susidarė toks jausmas, kad rašo jau " pasikeitusios" musulonų žmonos  mirksiukas.gif

Kaip bebūtų, sėkmės visoms  4u.gif
*

drinks_cheers.gif
Jamila
QUOTE(Taurė @ 2009 04 18, 08:02)

Ir beje, manau ta anglų pora nesiglamžė, o mylėjosi  g.gif 

Nesakykit, kad lietuviai tokie ir anokie. Visokių lietuvių yra, bet užknistai tokio lietuvio gali susikrauti lagaminą, sėsti į troleibusą ir minti pas draugę ar mamą, o čia .. kur galvos žmonių prieš priimant tokius sprendimus  verysad.gif

Pasiskaičius kelis postus susidarė toks jausmas, kad rašo jau " pasikeitusios" musulonų žmonos  mirksiukas.gif
Kaip bebūtų, sėkmės visoms  4u.gif
*

Pala, o prie ko cia tikejimas ar atsivertimai i viena ar kita religija??? Jei zmogus tikintis ar atsivertes i kazkuria religija, tai jis jau fanatikas ar trenktas pagal tave? Kodel tu uzjausdama ja, galvoji, kad esi protingesne, nei kitos, kurios pasako, kad del susidariusiu problemu, autore pati kalta? Zmones savo gyvenime, jei nori gali daug ka keist ir nereikia lialia, kad kad neimanoma keist, kad kokie mes nuskriaustieji, nes kazkas mumis manipuliuoja. Su zmogum galima elgtis blogai iki tos ribos, iki kurios jis pats tai leidzia, kad su juo elgtus. Jei neleisi, kad tave kas nors zemintu ir menkintu, to niekada ir nebus, bet yra rusis zmoniu, kuriems aukos vaidmuo labai jau patinka. Ir galu gale, tai ne pirmoji ledi, kuri isvaziavo i musulmonini krasta, tai, kad lietuves teka uz musulmonu, tai jau vyksta ilgus metus, tai gal jai reikejo pasidomet kokios ten galimybes, kaip ji jausis, ar gales priimt kitos kulturos normas, ar gales atsisakyt to, prie ko pripratus, juk ne visos moterys net ir myledamos vyra gali prisitaikyt prie to, kas joms svetima. Tiek pat ir vyrai. Pasakysi meile akla? Taip ji akla, bet ne ant tiek, kad zmogus nertu stacia galva bet kur, kas skiriasi visu 100 procentu i priesinga puse nuo to, kad turejo cia, ir net nemastytu, o kaip gyvens toliau? Autore apime nostalgija, netodel, kad jai ten blogai (materialine puse ji viska turi, kencia dvasinis pasaulis), o todel, kad jai liudna, kad negali vest savo gyvenimo budo, koki turejo Europoje, nes neturi bendraminciu ir neras, nes ten visai kitas pasaulis, kuris turi savo kultura, poziuri ir visa kita, nors net neabejoju, kad ten pilna ir kataliku, taciau dauguma ten traukia, nes jie jaucias saugus labiau nei europoje. Musu seimos draugai isvyko ten dirbti ir gyventi, ne todel, kad jiems cia europoje buvo blogai, bet todel, kad jie pavargo nuo smurto, kuris tapo kasdienybe europoje, nuo nesaugumo, o ten jie net neuzrakintom durimis nebijo per diena but, nebijo vakare iseit i gatve, jauciasi saugus. O is tikruju, neaisku, kokia tikroji jos nostalgijos situacija, nemanau, kad ji cia viska pasake is dusios. Nors ir esu karjeriste, siakianti pasiimti is gyvenimo kuo daugiau, bet man nieko, kaip moteriai nera svarbiau uz sveikus vaikus ir sveika, nesmurtaujanti, savo seima mylinti vyra. Visa kita laikini dalykai, kurie ateina ir pareina, kad ir liudesys. Ten matyt pasimete siltas jausmas seimai, todel vidus cypte cypia laisves. Nepaneigsim, kad tokiu moteru (tiek ir vyru) yra, kurie turi seimas, bet prabunda pasilakstymo jausmas ir tada visas pasaulis kaltas jei negali kur i sona nuslyst, tik garsiai to nepasakys, nes niekas nesupras, todel reikia budu, kai pavaizduot seimos auka.
oksike
[quote=Asteria,2009 04 08, 11:36]
Sveika, as ne piktai - bet noreciau kreiptis i autore. Nepyk , neteisk, ir jai gali tai isklausyk. Visu pirma noreciau pasakyti kad mano atzvilgiu tavo gyvenimas neatrodo nei baisus, nei apgailetinas, nei sunkus, (nepyk aisku). Jai tu tik zinotum kiek merginu ir moteru kencia didziulius nepriteklius Lietuvoj, ir netgi cia UK. Man atrodo tu turi viska, mylinti, nors ir siek tiek kitoki vyra, grazius vaikucius, didele seima, namus, tai yra labai svarbu patikek manimi. Daugybe moteru cia skriaudziamos vyru, negerbiamos, ir alchocholis seimoj dazniausiai buna didziulis vargas jai supranti ka as turiu omeni. Rasai kad pasiilgsti vakaru su taure vyno, bet patikek nieko tauraus tie vakarai neatnesa, ar ne maloniau paskaityti knyga? pasekti pasaika vaikam, ar seip rasti i jusu seimos remus itelpanti hobi, kuris galetu atnesti siek tiek dziaugsmo jums paciai ir jusu seimai.Pasiilgstate Kaledu,Velyku, ir tt. Nemanau kad nepazinodama savo vyro buvote labai gera katalike, tai kodel jums nepmeginus ismokti svesti Eid, svente labai panasi, be to siek tiek dziaugsmo sukeltumete vyrui parodydama iniciatyva domedamasi jo kultura ir realigija.
Is jusu pasakojimo supratau kad nemegstate savo uosvio, ir supratau kad jis labai religyngas grieztas senis, na ir tegu sau, o jus raskite kita apejimo buda, ir kiek imanaoma pataikaukite jam, manau po kokio laiko jam atsibos ir jis tikrai nustos pasiepti jus ar vakarietiska kultura, beja kuria nors ir budama katyalike vakariete as pati nesizaviu, ir manau kad dauguma aspektu jusu uosvis gali buti teisus.
Vyras draudzia kalbeti Lietuviskai su vaikais, cia jau kita tema, bet kam jiems augantiems toli nuo lt ir neketinantiems ten gristi reikalynga ta lietuviu kalba?! pati gerai pamastykite, jiems daug naudingiau anglu, zinoma uzjauciu kad negalite pabendrauti lietuviskai, bet viskam savo kaina...
Jus atleiskit man, bet tikrai pasvarstykite ar negali buti kad jus tiesiog biski pavargot? isisukot i nuobodoka rutina?! gal ne viskas taip jau ir blogai, gal jums biski poilsio reiketu, atitrukti atsipalaiduoti, gal seip nuveikti kazka apie ka ilgai svajojiot.Pavyzdziui isvykit atostogu viena, sokit is parasuto, slidinekit kopkit i kalnus, darykit viska ko nedarytumet namie, galu gale prisigerkit su draugem to nelemto vyno tiek kad uztektu metam keliem i prieki. Ir nesikrimskit per daug, jus turit gera vyra, nuostabia seima, juk ne viskas visada gyvenime turi buti taip kaip mes norim, bet kartais tereikia biski pasistenti ir laime buna salia salia tik mes nevisad ja pastebim ir laiku priglaudziam prie sirdies.
Aciu kad isklauset.
Ruby Tuesday
Oi oi, kiek autore gauna pylos uz skundus biggrin.gif As pabandysiu siek tiek ja uztarti.

Turiu mylinti vyra, del kurio isvykau is Lietuvos. Per pusantru metu mes sugebejome is beveik nieko susikurti gana nebloga gyvenima. Turime busta, automobili, nieko netruksta. Isigijome suniuka, apie kuri ilgai svajojau. Vyras nedirba nuo 9 iki 17, gali pats pasireguliuoti savo darbo grafika, tai kada panoreje galime kur nors istrukti is namu kelioms dienoms. Netrukus planuosime vaikuti. Ir mano vyras, ne taip kaip autores, su manim svencia Kaledas ir Velykas, pats pramoko kelias frazes lietuviskai ir netgi nori, kad musu vaikai moketu lietuviu kalba.

Atrodo, neblogas gyvenimas?

Bet esu toli nuo namu, visi man brangus zmones Lietuvoje like (isskyrus MB, zinoma), draugiu kaip ir neturiu, nes kiek pabendrauju su merginomis, tiek kalba buna apie ora (labai jau musu pomegiai skiriasi), darbo susirasti negaliu del kalbos barjero, tiesa, zadu pradeti studijuoti, bet tam iki rugsejo reikia laukti.

Ir va visi siti dalykai kartais paima ir sugadina nuotaika. Tiesiog truksta Lietuvisko gyvenimo budo, veiklos, paplepejimu apie bernus su draugemis ir pan. dalyku. Lietuvoje atrode, prie visko iprasiu. Bet is tiesu labai truksta dalyku, prie kuriu taip ilgai buvau ipratusi...

Ir visu situ norejau pasakyti, kad ir koks gyvenimas atrodytu geras, kartais mazos smulkmeneles siek tiek ji pagadina. Nebutinai nuolat, tiesiog kartais uzeina tokia nuotaika, kad tik tas smulkmeneles ir matai. Tada ir kyla minciu parasyti ir pasiskusti rolleyes.gif
Taurė
QUOTE(Jamila @ 2009 04 18, 04:54)
Pala, o prie ko cia tikejimas ar atsivertimai i viena ar kita religija??? Jei zmogus tikintis ar atsivertes i kazkuria religija, tai jis jau fanatikas ar trenktas pagal tave? Kodel tu uzjausdama ja, galvoji, kad esi protingesne, nei kitos, kurios pasako, kad del susidariusiu problemu, autore pati kalta? ....

Aš taip nesakiau, JŪS TAIP PASAKĖTE smile.gif Nematau reikalo nervuotis, išsakiau savo nuomonę ir niekas neįtikins, kad gyvenimas su musulmonu JO šalyje gali būti labai linksmas. Taip pat prisipažįstu, kad neskaičiau toliau jūsų posto, nes įtariu, kad nerasiu nieko naujo, tik pasikartojimą to, ką jau skaičiau šioje temoje.

Jūs turbūt matot tai ką norite. Man atrodė, kad ir taip aišku, kad autorė pati kalta dėl susidarusios situacijos ...

Proto deficito kolkas nejaučiu rolleyes.gif

Kiekvienas turi laisvę rinktis su kuo gyventi ir ką galvoti, taip ? Bent jau aš taip maniau mirksiukas.gif
Jamila
mirksiukas.gif
QUOTE(Taurė @ 2009 04 20, 08:02)
Aš taip nesakiau, JŪS TAIP PASAKĖTE  smile.gif Nematau reikalo nervuotis, išsakiau savo nuomonę ir niekas neįtikins, kad gyvenimas su musulmonu JO šalyje gali būti labai linksmas. Taip pat prisipažįstu, kad neskaičiau toliau jūsų posto, nes įtariu, kad nerasiu nieko naujo, tik pasikartojimą to, ką jau skaičiau šioje temoje.

Jūs turbūt matot tai ką norite. Man atrodė, kad ir taip aišku, kad autorė pati kalta dėl susidarusios situacijos ...

Proto deficito kolkas nejaučiu  rolleyes.gif

Kiekvienas turi laisvę rinktis su kuo gyventi ir ką galvoti, taip ? Bent jau aš taip maniau mirksiukas.gif
*

O tamstai labai norejosi kaip ir ikast, bet neisejo ax.gif Ir niekas niekur nesinervuoja, kaip ir tu issako savo nuomones, nes kiek zmoniu, tiek nuomoniu. mirksiukas.gif
O del to, kad kiekviena renkasi teise gyventi su kuo nori ir taip aisku. Nes niekas per prievarta neveda tuoktis. Tik siuo atveju labai keistai jau nuskambejo, kad tokia meile, pati pasirinko su kuo ir kur gyvent ir staiga jos didzioji meile tapo despotu, kaip ji rase. Ne viena moteris istekejusi uz kitataucio ar net lietuvio ir gyvenancios tarkim ne savo salyje jauciasi vienisos, nors ir kaip tarkim kt europietiska salis butu panasi i savaja sali. Bet jos nesako, kad vyrai del to despotai, nes jos pasijuto vienisos ir nelaimingos. Nes kitoje salyje rasti tikra drauge nekiekvienai sekasi ir tai galbut ir veda ja pacia i depresija, bet prie ko vyras? Nors siaip retai stoju i vyru puse, tik siuo atveju tai kazkokia nesamone su jos tokiais verkslenimais. Maza to, ir LT nemazai moteru jauciasi vienisos, lyg ir visi artimieji salia, bet vistiek truksta giminingos sielos, kuriai galbut galetu atsivert, nes daugelis moteru sukuria seimas ir uzsidaro savam kiaute, o ypac jei seimoj viskas labai gerai, nelabai tada jos nori bendraut su draugemis, iki tol kol seimoje kas nors nepasisuka tarkim nesantaikos link, tada jau ir vel iesko draugiu, o tos tiesiog veliau neranda ir bendros kalbos per ilga nebendravimo tarpa. Todel savaime suprantama, kad toks zmogus jausis ir vienisas ir atstumtas, neziurint tai, kad ir mama galbut salia, ir tetis ir t.t. Nors nedidele dalis musu galetu pasigirti ideliais santykiais su tevais ar bent jau mama, nedidele dalis musu gali kalbetis su mama visais klausimais. Todel savaime suprantama, kad kartais minioje zmoniu, zmogus vistiek jauciasi vienisas, nes, kad nesijaustu vienisas jis turi tureti kam atverti siela, o jei negali atsiverti, net ir budamas pazistamu ar artimuju rate, jis vistiek jausis vienisas. O, kad nukreipti neigiamas mintis kazkur, kas taves nedepresuotu, reikia uzsiimti tai kas tau patinka: plaukioti, begioti, piesti, siuti ar mokytis kalbu, kai mintys bus uzimtos tada lengviau atsiples nuo vienatves ir per savo pomegius suras draugu su kuriais gales nesustodama kalbet apie aistra savo hobiui, galbut seima ir t.t. Todel tik nuo musu paciu ir musu pastangu priklauso musu vidinio pasaulio ramybe.
Nova
Man dar is autores pasakojimo atrodo, kad ji paprasciausiai pavargo nuo nerupestingo gyvenimo. Dirbt nereikia, del pinigu galvos sukt nereikia, tik pasiimi vyro kortele, kai nori, apsiperki kada nori. O va jei reiktu galva kasdien sukt, kaip istempt nuo algos iki algos, ir ar bus uz ka rytoj vaikui apelsina nupirkt, tai i viska butu ziurima kitaip. Nuo gero gyvenimo irgi pavargstama. Cia be ironijos sakau. Tiesiog nuobodu pasidaro. Niekas neidomu, tada ieskoma, prie ko galima prikibti, vyras negeras, oras blogas, nera nuotaikos ir t.t. Kai kazko neturi, tai gyveni mintim, kaip ta gaut, kaip kazka isigyt, atsiranda kazkoks susidomejimas vienu ar kitu dalyku. O jei vyras viskuo aprupina, tai koks domejimasis gali but. Ir cia kiekvienas is savo varpines kalbes - kas visko turi pertekes, tas sakys, kad laime ne piniguose, o kas skaiciuoja centa nuo algos iki algos, tai sakys, kad be pinigu laimes irgi nera, ir vien meile gyvas nebusi smile.gif Pripazinkit, juk taip ir kalbama smile.gif Kiekvienam savas gyvenimas.
viktutes
QUOTE(nezaidziu @ 2009 04 16, 12:19)
yra toks lietuviskas zodis - "savizudybe"  mirksiukas.gif  4u.gif
*

dėkui, už lietuvių kalbos pamokėlę 4u.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Jamila @ 2009 04 20, 11:49)
..... kad nukreipti neigiamas mintis kazkur, kas taves nedepresuotu, reikia uzsiimti tai kas tau patinka: plaukioti, begioti, piesti, siuti ar mokytis kalbu, kai mintys bus uzimtos tada lengviau atsiples nuo vienatves ir per savo pomegius suras draugu su kuriais gales nesustodama kalbet apie aistra savo hobiui, galbut seima ir t.t. Todel tik nuo musu paciu ir musu pastangu priklauso musu vidinio pasaulio ramybe.
*

bet bent šioje istorijoje tai gal ji nelabai ir gali pasirinkti daryti, tai ką nori, juk sakė, kad dirbti galėjo tik par time ir tai tik pažystamų žmonių įmonėje g.gif , na rašė, kad studijuot gali, bet vėl gi, kokia motyvacija studijuoti, jei įgytų žinių nelabai galėsi kur panaudoti, sausai mokintis aš ir nenorėčiau g.gif

o pasėdėti retsykiais su draugėm ar kad ir šeimom, prie laužo, kad ir per visą naktį, ne manau, kad paleistuvystė, na nenori, negerk, o jei nori retsykiais, tai kas čia blogo, kodėl tokie kraštutinumai, juk manau, tiek autorė tuo savo noru nenorėjo pasakyti, kad nori kėkvieną naktį varyt kur pasilinksminti....
nezaidziu
zinote, skaitau as siandien sia tema ir galvoju, pati autore parase cia gal penkias zinutes ir dingo. tuo tarpu mes cia draskomes su savo nuomonemis, diskutuojam, gincijames, pykstam... biggrin.gif
gal jau laikas baigti... nes 1) zmoniu poreikiai ir norai skirtingi; 2) kas vieniems atrodo siaubinga, kitiems visiskai normalu; 3) sitos diskusijos prie nieko naujo neprives, problemu neisspres (nei autores, nei musu paciu); 4) gal autorei, kai sukure sia tema, tiesiog buvo viena is tu dienu, kai viskas aplinkui atrodo taip juoda...

4u.gif
Rico
QUOTE(nezaidziu @ 2009 04 20, 15:15)
zinote, skaitau as siandien sia tema ir galvoju, pati autore parase cia gal penkias zinutes ir dingo. tuo tarpu mes cia draskomes su savo nuomonemis, diskutuojam, gincijames, pykstam... biggrin.gif
gal jau laikas baigti... nes 1) zmoniu poreikiai ir norai skirtingi; 2) kas vieniems atrodo siaubinga, kitiems visiskai normalu; 3) sitos diskusijos prie nieko naujo neprives, problemu neisspres (nei autores, nei musu paciu); 4) gal autorei, kai sukure sia tema, tiesiog buvo viena is tu dienu, kai viskas aplinkui atrodo taip juoda...

4u.gif
*

Ir as ta pati pagalvojau g.gif gal sugris pasiskatyti ax.gif
nezaidziu
QUOTE(viktutes @ 2009 04 20, 14:08)
dėkui, už lietuvių kalbos pamokėlę 4u.gif  mirksiukas.gif

as cia nepiktybiskai, jeigu ka, tiesiog mane be proto erzina, kai zmones vartoja angliskus zodzius, kai jie turi lietuviska atitikmeni biggrin.gif 4u.gif
bet bent šioje istorijoje tai gal ji nelabai ir gali pasirinkti daryti, tai ką nori, juk sakė, kad dirbti galėjo tik par time ir tai tik pažystamų žmonių įmonėje g.gif , na rašė, kad studijuot gali, bet vėl gi, kokia motyvacija studijuoti, jei įgytų žinių nelabai galėsi kur panaudoti, sausai mokintis aš ir nenorėčiau g.gif

o as manau, kad tokiu budu vyras ne tiek ribojo jos laisve, bet tiesiog norejo suteikti zmonai lengvesni gyvenima: dirbdama part time ji galejo ne tik dirbti, bet ir skirti pakankamai laiko seimai; darbas pas pazistamus - juk visi zinom, kaip buna - ne per daugiausia isipareigojimu, o pinigai i banko saskaita vistiek plaukia mirksiukas.gif del mokslu... juk, kaip sakoma, ka ismoksi ant peciu nenesiosi... net jeigu zinias ir ne visada panaudosi praktikoje, bet bent vaikai gales didziuotis issilavinusia mama... bet velgi, viskas priklauso nuo kiekvieno asmeniniu poreikiu... as pati baigiu antra aukstaji (MB iniciatyva), su igytomis specialybemis galeciau daug pasiekti, bet mano norai kitoki... ateityje as mieliau buciau full time mama ir zmona, su part time darbu savo malonumui smile.gif kartais pagalvoju, kad mano mokslai gal tik laiko gaisimas ir pinigu svaistymas... bet is kitos puses, juk tai praplecia mano pasauleziura, ziniu bagaza, ka gali zinoti, kada ko prireiks...
MichGirl
QUOTE(nezaidziu @ 2009 04 20, 10:28)
as cia nepiktybiskai, jeigu ka, tiesiog mane be proto erzina, kai zmones vartoja angliskus zodzius, kai jie turi lietuviska atitikmeni  biggrin.gif  4u.gif

o as manau, kad tokiu budu vyras ne tiek ribojo jos laisve, bet tiesiog norejo suteikti zmonai lengvesni gyvenima: dirbdama part time ji galejo ne tik dirbti, bet ir skirti pakankamai laiko seimai; darbas pas pazistamus - juk visi zinom, kaip buna - ne per daugiausia isipareigojimu, o pinigai i banko saskaita vistiek plaukia  mirksiukas.gif  del mokslu... juk, kaip sakoma, ka ismoksi ant peciu nenesiosi... net jeigu zinias ir ne visada panaudosi praktikoje, bet bent vaikai gales didziuotis issilavinusia mama... bet velgi, viskas priklauso nuo kiekvieno asmeniniu poreikiu... as pati baigiu antra aukstaji (MB iniciatyva), su igytomis specialybemis galeciau daug pasiekti, bet mano norai kitoki... ateityje as mieliau buciau full time mama ir zmona, su part time darbu savo malonumui smile.gif kartais pagalvoju, kad mano mokslai gal tik laiko gaisimas ir pinigu svaistymas... bet is kitos puses, juk tai praplecia mano pasauleziura, ziniu bagaza, ka gali zinoti, kada ko prireiks...
*

hah.gif hah.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
siguliukas17
QUOTE(nezaidziu @ 2009 04 20, 16:15)

4u.gif
*

Pritariu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Judita83
QUOTE(nezaidziu @ 2009 04 20, 15:15)

4u.gif
*

sutinku thumbup.gif
nezaidziu
QUOTE(MichGirl @ 2009 04 20, 19:34)
hah.gif  hah.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif
*

blush2.gif zinau, bet sioje vietoje kazkaip neskamba puse etato ir pilnu etatu... o kaip dar gali buti lietuviskai? g.gif
MichGirl
QUOTE(nezaidziu @ 2009 04 20, 18:19)
blush2.gif  zinau, bet sioje vietoje kazkaip neskamba puse etato ir pilnu etatu... o kaip dar gali buti lietuviskai?  g.gif
*

nezinau gal puse darbo dienos/visa darbo diena.. ar puse darbo savaites/visa darbo savaite... smile.gif tik siaip erzinuos, nes tam paciam poste abu dalykus parasei.. hehe
Taurė
QUOTE(Jamila @ 2009 04 20, 03:49)
mirksiukas.gif
O tamstai labai norejosi kaip ir ikast, bet neisejo  ax.gif Ir niekas niekur nesinervuoja, kaip ir tu issako savo nuomones, nes kiek zmoniu, tiek nuomoniu.  mirksiukas.gif
O del to, kad kiekviena renkasi teise gyventi su kuo nori ir taip aisku. Nes niekas per prievarta neveda tuoktis.  Tik siuo atveju labai keistai jau nuskambejo, kad tokia meile, pati pasirinko su kuo ir kur gyvent ir staiga jos didzioji meile tapo despotu, kaip ji rase. Ne viena moteris istekejusi uz kitataucio ar net lietuvio ir gyvenancios tarkim ne savo salyje jauciasi vienisos, nors ir kaip tarkim kt europietiska salis butu panasi i savaja sali. Bet jos nesako, kad vyrai del to despotai, nes jos pasijuto vienisos ir nelaimingos. Nes kitoje salyje rasti tikra drauge nekiekvienai sekasi ir tai galbut ir veda ja pacia i depresija, bet prie ko vyras? Nors siaip retai stoju i vyru puse, tik siuo atveju tai kazkokia nesamone su jos tokiais verkslenimais. Maza to, ir LT nemazai moteru jauciasi vienisos, lyg ir visi artimieji salia, bet vistiek truksta giminingos sielos, kuriai galbut galetu atsivert, nes daugelis moteru sukuria seimas ir uzsidaro savam kiaute, o ypac jei seimoj viskas labai gerai, nelabai tada jos nori bendraut su draugemis, iki tol kol seimoje kas nors nepasisuka tarkim nesantaikos link, tada jau ir vel iesko draugiu, o  tos tiesiog veliau neranda ir bendros kalbos per ilga nebendravimo tarpa. Todel savaime suprantama, kad toks zmogus jausis ir vienisas ir atstumtas, neziurint tai, kad ir mama galbut salia, ir tetis ir t.t. Nors nedidele dalis musu galetu pasigirti ideliais santykiais su tevais ar bent jau mama, nedidele dalis musu gali kalbetis su mama visais klausimais. Todel savaime suprantama, kad kartais minioje zmoniu, zmogus vistiek jauciasi vienisas, nes, kad nesijaustu vienisas jis turi tureti kam atverti siela, o jei negali atsiverti, net ir budamas pazistamu ar artimuju rate, jis vistiek jausis vienisas. O, kad nukreipti neigiamas mintis kazkur, kas taves nedepresuotu, reikia uzsiimti tai kas tau patinka: plaukioti, begioti, piesti, siuti ar mokytis kalbu, kai mintys bus uzimtos tada lengviau atsiples nuo vienatves ir per savo pomegius suras draugu su kuriais gales nesustodama kalbet apie aistra savo hobiui, galbut seima ir t.t. Todel tik nuo musu paciu ir musu pastangu priklauso musu vidinio pasaulio ramybe.
*

Toks jausmas, kad neskaitėte pirmo šios temos posto ...
nezaidziu
QUOTE(MichGirl @ 2009 04 21, 00:53)
nezinau gal puse darbo dienos/visa darbo diena.. ar puse darbo savaites/visa darbo savaite... smile.gif tik siaip erzinuos, nes tam paciam poste abu dalykus parasei.. hehe
*

taip ir jauciau rasydama, kad kam nors uzklius tongue.gif biggrin.gif nesiteisinu, bet kai kuriems zodziams tikrai sunku rasti lietuviska atitikmeni, kuris reikstu butent ta pati... nu bet jau kai rasoma suicidas, applicationas, bilai, tai... doh.gif
Papildyta:
tiesa, cia jau nukrypom nuo temos visiskai biggrin.gif
Jamila
QUOTE(Taurė @ 2009 04 21, 11:02)
Toks jausmas, kad neskaitėte pirmo šios temos posto ...
*

Tikrai skaiciau viska ir savo nuomone jau pasakiau.
viktutes
QUOTE(nezaidziu @ 2009 04 21, 15:05)
taip ir jauciau rasydama, kad kam nors uzklius  tongue.gif  biggrin.gif  nesiteisinu, bet kai kuriems zodziams tikrai sunku rasti lietuviska atitikmeni, kuris reikstu butent ta pati... nu bet jau kai rasoma suicidas, applicationas, bilai, tai...  doh.gif
Papildyta:
tiesa, cia jau nukrypom nuo temos visiskai  biggrin.gif
*

na žinok, taip jau yra, kadangi esu šviežiai pabaigus medicinos mokslus, o vienos iš paskutiniūjų paskaitų buvo pschiatrijos, tai ten ir vartodavo ne savižudybė, o suicidas, manęs tai ne nervina(dauguma vadovėlių lietuvių autorių laugh.gif ), tai vat ir aš taip kalbu, kaip univere paruošė lotuliukas.gif
Domke
QUOTE(viktutes @ 2009 04 24, 23:24)
na žinok, taip jau yra, kadangi esu šviežiai pabaigus medicinos mokslus, o vienos iš paskutiniūjų paskaitų buvo pschiatrijos, tai ten ir vartodavo ne savižudybė, o suicidas, manęs tai ne nervina(dauguma vadovėlių lietuvių autorių laugh.gif ), tai vat ir aš taip kalbu, kaip univere paruošė lotuliukas.gif
*

drinks_cheers.gif Del termino suicidas, tai tiesa, musu destytojai psichologijos paskaitose vartojo butent si zodi rolleyes.gif

Tik jau cia truputi ne i tema mirksiukas.gif
Kudlius
Siaip esu daugiau skaitytoja negu rasytoja ax.gif bet siuo atveju paskaicius sia visa tema atejo ir man noras pasisakyti,gal net labiau sakyciau palaikyti sios temos autore 4u.gif Neesu nei jos pazystama,nei istekejus uz musulmono tik gal vienas sutapimas tai pat gyvenu svecioj sali,kaip ir autore!
Uzkibau ant temos pavadinimo,perskaiciau autores istorija ir visus pasisakymus ir taip gan nustebau,supykau,o veliau pradejau mastyti na kodel merginos nori taip igelti?Mergina gyvena svetimoj sali,neturi draugiu atejo cia i supermamas pasikalbeti atrasti kazkoki palaikyma,o cia ja vos ne i suns dienas sudejo!Nematau nieko blogo ka ji cia parase!Mes visos buvom jaunos,kvailos,naivios pridarem vienokiu ar kitokiu klaidu ir jei jau visos pries ka nors darydamos gerai apgalvotumem tai turbut nebutu tiek dauk tu skyribu ir klaidu!Kas cia tokio,kad mergina issireiske apie vyno taure su draugem per nakti ar tai jau reiskia,kad ji neisilaksciusi ir t.t gal uztektu valandos ir jau butu viskas liuks,tiesiog mergina taip isireiske!Del svenciu,nei viena mergina turbut nesupras (cia turiu omenyje,kurios negyvenusios svetur)koks yra tu tikru svenciu ilgesys,kadangi jos uzsienyje yra svenciamos tikrai kitaip nera tos dvasios,kaip Lietuvoje!Svetimoj saly viskas kitaip ipatingas ilgesys LT,ipatingai truksta draugiu,kad ir kaip gerai sutartum su savo vyru,bet mes gi esam moterys.Ir paskui dar stebites kur dingo temos autore!Mergina turbut,kaio paskaite komentarus pasigailejo,kad cia pasisake!
Nenoriu,nei vienos nei izeisti,nei pyktis,tiesiog labai norisi palaikyti sia mergina!Sekmes tau gyvenime!Galvok apie grazius dalykus,manau ir i tavo namus viena diena ateis laime! 4u.gif
Zyliuke
QUOTE(Kudlius @ 2009 04 24, 21:56)
Siaip esu daugiau skaitytoja negu rasytoja ax.gif bet siuo atveju paskaicius sia visa tema atejo ir man noras pasisakyti,gal net labiau sakyciau palaikyti sios temos autore 4u.gif Neesu nei jos pazystama,nei istekejus uz musulmono tik gal vienas sutapimas tai pat gyvenu svecioj sali,kaip ir autore!
Uzkibau ant temos pavadinimo,perskaiciau autores istorija ir visus pasisakymus ir taip gan nustebau,supykau,o veliau pradejau mastyti na kodel merginos nori taip igelti?Mergina gyvena svetimoj sali,neturi draugiu atejo cia i supermamas pasikalbeti atrasti kazkoki palaikyma,o cia ja vos ne i suns dienas sudejo!Nematau nieko blogo ka ji cia parase!Mes visos buvom jaunos,kvailos,naivios pridarem vienokiu ar kitokiu klaidu ir jei jau visos pries ka  nors darydamos gerai apgalvotumem tai turbut nebutu tiek dauk tu skyribu ir klaidu!Kas cia tokio,kad mergina issireiske apie vyno taure su draugem per nakti ar tai jau reiskia,kad ji neisilaksciusi ir t.t gal uztektu valandos ir jau butu viskas liuks,tiesiog mergina taip isireiske!Del svenciu,nei viena mergina turbut nesupras (cia turiu omenyje,kurios negyvenusios svetur)koks yra tu tikru svenciu ilgesys,kadangi jos uzsienyje yra svenciamos tikrai kitaip nera tos dvasios,kaip Lietuvoje!Svetimoj saly viskas kitaip ipatingas ilgesys LT,ipatingai truksta draugiu,kad ir kaip gerai sutartum su savo vyru,bet mes gi esam moterys.Ir paskui dar stebites kur dingo temos autore!Mergina turbut,kaio paskaite komentarus pasigailejo,kad cia pasisake!
Nenoriu,nei vienos nei izeisti,nei pyktis,tiesiog labai norisi palaikyti sia mergina!Sekmes tau gyvenime!Galvok apie grazius dalykus,manau ir i tavo namus viena diena ateis laime! 4u.gif
*

drinks_cheers.gif
fillipa
QUOTE(Kudlius @ 2009 04 24, 22:56)
Uzkibau ant temos pavadinimo,perskaiciau autores istorija ir visus pasisakymus ir taip gan nustebau,supykau,o veliau pradejau mastyti na kodel merginos nori taip igelti?Mergina gyvena svetimoj sali,neturi draugiu atejo cia i supermamas pasikalbeti atrasti kazkoki palaikyma,o cia ja vos ne i suns dienas sudejo!Nematau nieko blogo ka ji cia parase!Mes visos buvom jaunos,kvailos,naivios pridarem vienokiu ar kitokiu klaidu ir jei jau visos pries ka  nors darydamos gerai apgalvotumem tai turbut nebutu tiek dauk tu skyribu ir klaidu!Kas cia tokio,kad mergina issireiske apie vyno taure su draugem per nakti ar tai jau reiskia,kad ji neisilaksciusi ir t.t gal uztektu valandos ir jau butu viskas liuks,tiesiog mergina taip isireiske!Del svenciu,nei viena mergina turbut nesupras (cia turiu omenyje,kurios negyvenusios svetur)koks yra tu tikru svenciu ilgesys,kadangi jos uzsienyje yra svenciamos tikrai kitaip nera tos dvasios,kaip Lietuvoje!Svetimoj saly viskas kitaip ipatingas ilgesys LT,ipatingai truksta draugiu,kad ir kaip gerai sutartum su savo vyru,bet mes gi esam moterys.Ir paskui dar stebites kur dingo temos autore!Mergina turbut,kaio paskaite komentarus pasigailejo,kad cia pasisake!
*

thumbup.gif drinks_cheers.gif
J.R.
idomu,tai kur prapuole temos autore,jau senokai buvo cia g.gif
*SiguliukaS*
Netikiu, kad ir pasirodys... biggrin.gif biggrin.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(Kudlius @ 2009 04 25, 01:56)
Del svenciu,nei viena mergina turbut nesupras (cia turiu omenyje,kurios negyvenusios svetur)koks yra tu tikru svenciu ilgesys,kadangi jos uzsienyje yra svenciamos tikrai kitaip nera tos dvasios,kaip Lietuvoje!Svetimoj saly viskas kitaip ipatingas ilgesys LT,ipatingai truksta draugiu,kad ir kaip gerai sutartum su savo vyru,bet mes gi esam moterys.
*

drinks_cheers.gif Panasiai ir as neseniai rasiau. Kartais gyvenimas turetu buti laimingas, bet nera del dalyku, kurie aplinkiniams gali atrodyti kaip nereiksmingos smulkmenos. Man paciai taip yra, atrodo, esu laiminga, bet uzeina toks momentas, kai ima trukti daugumos dalyku, kuriuos Lietuvoje turejau, o cia neiseina tureti.
Pearlgirl
Uzjauciu as temos autore del susiklosciusiu aplinkybiu svetimoje salyje 4u.gif as pati esu istekejusi uz pietu afrikiecio(baltojo)ir metus ten gyvenau..toli nuo artimuju ir jauciaus be galo vienisa sad.gif Tad tikrai suprantu tavo vienatve ...as nematau siuo metu lengvos iseities is tavo padeties,nebent kai vaikai uzaugs ir tada tu galesi gryst i LT,bet velgi juk nieko ten neturi,bus sunkoka vel pradet viska nuo nulio unsure.gif Galbut visdelto jus dar sumastysit isvaziuot gyvent i kokia kita sali kaip uk ar panasiai,vel pasikeis gyvenimo stilius...pabandyk su juo sita tema pasikalbek,ka jis masto ar jis noretu isvaziuoti mirksiukas.gif Laikykis 4u.gif
Leliu_kas?
Vat per tokias kaip tu lietuviai ir prisimasto kad musulmonai yra lyg velniai, o mano vyras irgi musulmonas, ir nieko blogo negaliu apie jy pasakyti- na, gal tik tai kad jis per daug mane lepina. Jis negeria, neruko, as suurukau po pakeli per diena (visi zinom kiek tai kainuoja uzsieni) beto ir geriu kada noriu, darau viska ko noriu ir jauciuosi be galo laiminga.... O tau ka, blogai iseit i papludimi su vaikais, ilsekis, gyvenk, juk kaip nuostabu kai nereikia rupintis finansine padetimi ir visa save gali dovanoti vaikams...
*oxi*
QUOTE(Leliu_kas? @ 2009 05 05, 14:23)
Vat per tokias kaip tu lietuviai ir prisimasto kad musulmonai yra lyg velniai, o mano vyras irgi musulmonas, ir nieko blogo negaliu apie jy pasakyti- na, gal tik tai kad jis per daug mane lepina. Jis negeria, neruko, as suurukau po pakeli per diena (visi zinom kiek tai kainuoja uzsieni) beto ir geriu kada noriu, darau viska ko noriu ir jauciuosi be galo laiminga.... O
*

nesupratau, tai tu jau 35 savaites nescia ir surukai po pakeli per diena+geri ir TB pochui? g.gif as tai to nepavadinciau lepinimu..greiciau, tu jam visai nerupi ir jusu laukiamas vaikelis unsure.gif sorry, kazkoks blogas ispudis susidare paskaicius blush2.gif
mzheartless
QUOTE(katkuta @ 2009 05 05, 14:26)
nesupratau, tai tu jau 35 savaites nescia ir surukai po pakeli per diena+geri ir TB pochui? g.gif as tai to nepavadinciau lepinimu..greiciau, tu jam visai nerupi ir jusu laukiamas vaikelis unsure.gif sorry, kazkoks blogas ispudis susidare paskaicius blush2.gif
*

is ko sprendi, kad jos vyrui px? pgl tave jis ja uzdauzyt turi del rukymo? nemanai, kad rukyti ar ne pasirinka pati moteris, o ne jos vyras?yra pilna rukanciu nesciu moteru, kuriu vyrai nera musulmonai, tai nereiskia, kad jiems nerupi rolleyes.gif gal greiciau ji pati nlb rupinasi savo vaikelio sveikata,o ir mesti rukyti nera lengva,ir prie ko cia vyras? rolleyes.gif
*oxi*
QUOTE(mzheartless @ 2009 05 05, 15:33)
is ko sprendi, kad jos vyrui px? pgl tave jis ja uzdauzyt turi del rukymo? nemanai, kad rukyti ar ne pasirinka pati moteris, o ne jos vyras?yra pilna rukanciu nesciu moteru, kuriu vyrai nera musulmonai, tai nereiskia, kad jiems nerupi  rolleyes.gif gal greiciau ji pati nlb rupinasi savo vaikelio sveikata,o ir mesti rukyti nera lengva,ir  prie ko cia vyras? rolleyes.gif
*

nes parase , kad lepina, o poto isvardino, kas yra, tas lepinimas 4u.gif
nu turbut cia tik man toks ispudis susidare, jos vyras idealus 4u.gif viskas pas ja ore biggrin.gif
p.s., pati gyvenu su musulmonu, tai stoju i ginanciuju puse, bet sikart kazkaip "uzkliuvo" rolleyes.gif
mzheartless
QUOTE(katkuta @ 2009 05 05, 14:37)
nes parase , kad lepina, o poto isvardino, kas  yra, tas lepinimas 4u.gif
nu turbut cia tik man toks ispudis susidare, jos vyras idealus 4u.gif viskas pas ja ore biggrin.gif
p.s., pati gyvenu su musulmonu, tai stoju i ginanciuju puse, bet sikart kazkaip "uzkliuvo" rolleyes.gif
*

na manau ji tiesiog norejo parodyti, kad jos vyras nedraudzia gerti ir rukyti ne taip kaip temos autorei, tik labai sumale hihihi.gif

mano vyrui nepatikdavo, kai rukydavau, bet ka jis man galejo padaryti - nugi nieko biggrin.gif
bet dabar nerukau jau beveik du metus, jeigu ka rolleyes.gif 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.