Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiek per mėnesį išleidžiate maistui?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Ups...
Tęsiam temą toliau ir dalinamės patirtim ir patarimais kaip taupyti 4u.gif
Llaume
QUOTE(Eligint @ 2009 04 06, 11:45)
Tęsiam temą toliau ir dalinamės patirtim ir patarimais kaip taupyti 4u.gif
*

Registruojuos naujoj temoj biggrin.gif
Dellema
Laba,

Kovo mėn sudėjus visus čekius gavau 1287 lt ax.gif du suaugę ir keturmetis unsure.gif Plius neįskaičiuoti kasdieniniai MB pietūs darbe(10-13 lt /dieną)O mėsos pirkta gal du kartus natūralios iki kg,ir du kart 0,5 kg faršo blink.gif nuo Maximos stengiuosi laikytis atokiau,bet tenka užsukti ax.gif Daržovės pagrinde iš kiosko,bet jau ten irgi kainos darosi blink.gif Tai pagrinde kovą apsipirkinėjau IKI(nes pakeliui namo doh.gif )ir keletas kartų Norfoj.

Ir sakiau balandį neisiu išvis į parduotuvę lotuliukas.gif
JUNIGEDA2
sveikos krize ir mane atvede i jusu skyreli. blush-anim-cl.gif2:skaiciuot pradejau tik 3 savaite g.gif 3 asmenu seima jau isleidom vien maistui 447 litukus g.gif nu atrodo nieko tokio kruto nevalgom,o pinigeliai kazzkur dingsta doh.gif o kur ne maistas ir visokie mokesciai...
Aelija
Keturiu asmenu seima kova pravalgem apie 600 lt .viska gaminau pati,jokiu desreliu,tik tikra mesa,vaikams vietoj vieno kasnio sureliu pirkau varske,kepiau baneles.produktus pirkau per akcijas.
lairam
QUOTE(mergaiciumama @ 2009 04 06, 18:54)
Keturiu asmenu seima kova pravalgem apie 600 lt .viska gaminau pati,jokiu desreliu,tik tikra mesa,vaikams vietoj vieno kasnio sureliu pirkau varske,kepiau baneles.produktus pirkau per akcijas.
*

Sveikinu, mokate taupiai gyventi. Reiketu man pasimokyti... Mes per menesi +- 1000 Lt maistui isleidziame. Esame du suauge ir vienas pusantru metuku mazius.
Aelija
Bet zinokit is virtuves beveik neislendu.cia i ta suma dar ieina juru kiaulytes maistas,zuvu tauku kapsules vaikams,toletinis pop ir panasiai.tiesa,darzoves savo valgom,mama kiausiniu parupina,visa kita perkam.
Student3
Mes dviese apie 300lt
ssanta
mes tryse išleidžiam iki 1000lt doh.gif iur vis nesuprantu kur taip norisi sutaupyti
bjaurybe
QUOTE(mergaiciumama @ 2009 04 06, 20:26)
Bet zinokit is virtuves beveik neislendu
*

Užjaučiu ir žinau ką tai reiškia, aš virtuvėje beveik gyvenu, nes maniškiai iš parduotuvės nieko į burną neima ir kas ne mano daryta irgi schmoll.gif. Čia nebloga buvo apsinuodijimo patirtis biggrin.gif. Dar sužinosit kiek paaugliai valgo, tada teks ir miegoti virtuvėje lotuliukas.gif
Papildyta:
Mes pravalgom apie 1000 lt, bet čia su skanumynais ir kavomis, prie kavos darbe blush2.gif, kartais tenka pirktis pietus ir pan. Realiai grynai maistui išeina 600 lt, aišku netaupant, valgom sočiai, bet laiko surija doh.gif . Per šventes gaunasi daugaiu ,kokie 800 lt. Bet su 1000 lt išsisuku visada, ir kas kelintą mėn. į šitą sumą ieina ir buitinės prekės. Paprastai vieną kartą užsiperku daugiau ir turiu atsargų, tada kitą už tuos pinigėlius perku buičiai ax.gif
fuksė
Mes 2suauge +1 paaugle - maistui iseina apie 900-1000 lt.
Kaip dar taupiau pragyventi neisivaizduoju!!!!
Katusik
QUOTE(Student3 @ 2009 04 06, 21:20)
Mes dviese apie 300lt
*

blink.gif o ką jūs valgot? gal vien kruopom gyvi? mastau.gif
lairam
QUOTE(Katusik @ 2009 04 08, 16:16)
*

As irgi nesuprantu, ka jie valgo blink.gif blink.gif blink.gif . Kad tuos 300 Lt galima laisviausiai per viena apsipirkima palikti parduotuvele. Jeigu eini i parde karta per savaite, tai laisvai galima 300 Lt palikti
Katusik
QUOTE(lairam @ 2009 04 08, 15:25)
As irgi nesuprantu, ka jie galvo  blink.gif  blink.gif  blink.gif . Kad tuos 300 Lt galima laisviausiai per viena apsipirkima palikti parduotuvele. Jeigu eini i parde karta per savaite, tai laisvai galima 300 Lt palikti
*

ar net daugiau doh.gif
--------
pradėjau ir aš rinktis čekius iš parduotuvių. pačiai įdomu pasidarė, kiek čia mes pravalgom ir kiek kam išleidžiam mastau.gif

beje, taip pat pradėjau ir taupyti lotuliukas.gif
vietoj mano mėgstamų tortų ir pyragų prisipirkau Norfoj tų konservuotų vaisių su nuolaida (sutaupiau net 10 lt hihihi.gif ). dabar vyrui sakau, kad jei nori ko nors saldaus, lai valgo tuos konservus biggrin.gif
Llaume
QUOTE(Katusik @ 2009 04 08, 16:16)
*

Dviems 300Lt tikrai uztenka pilnaverciam prasimaitinimui. Pakanka atsisakyti tik pusfabrikaciu ir visokiu sureliu, jogurtuku ir sokoladuku.

Seniau sunkiai isitekdavau dviem zmonems ir i 600Lt. Bet nemazai ismesdavau ir sugedusio maisto. Kai nutariau taupyti, idemiai perziurejau savo pirkiniu sarasa. Isbraukiau produktus, kuriuose yra daug visokiu E ir konservantu. Perku tik naturalius produktus. I parduotuve einu viena kart i savaite su sarasu (kuri sudarau nusimacius savaites meniu). Piena ir lasinius perku viename kaime pas ukininkus. Nemokamu produktu is niekur negaunu.
lairam
QUOTE(Llaume @ 2009 04 08, 16:33)
Dviems 300Lt tikrai uztenka pilnaverciam prasimaitinimui. Pakanka atsisakyti tik pusfabrikaciu ir visokiu sureliu, jogurtuku ir sokoladuku.

Seniau sunkiai isitekdavau dviem zmonems ir i 600Lt. Bet nemazai ismesdavau ir sugedusio maisto. Kai nutariau taupyti, idemiai perziurejau savo pirkiniu sarasa. Isbraukiau produktus, kuriuose yra daug visokiu E ir konservantu. Perku tik naturalius produktus. I parduotuve einu viena kart i savaite su sarasu (kuri sudarau nusimacius savaites meniu). Piena ir lasinius perku viename kaime pas ukininkus. Nemokamu produktu is niekur negaunu.
*

As ir i 600 nesutipciau. Sauniai Jus cia. Gal galetumete pvz vienos savaites meniu +- surasyti.

O kur pietaujate? Nes i musu 1000 Lt ieina ir vyro pietus. Mieste pietauja ne kiekviena diena. Kartais ima maista is namu.
Katusik
QUOTE(lairam @ 2009 04 08, 15:38)
As ir i 600 nesutipciau. Sauniai Jus cia. Gal galetumete pvz vienos savaites meniu +- surasyti.
*

aha, ir man smalsu, kaip sutilpti bent į 600 lt per mėnesį (mūsų šeima 2 suaugę + 1 metukų vaikas).
pasidalinkite savo valgiaraščiu rolleyes.gif ax.gif
Azazella
QUOTE(Katusik @ 2009 04 08, 16:41)
aha, ir man smalsu, kaip sutilpti bent į 600 lt per mėnesį (mūsų šeima 2 suaugę + 1 metukų vaikas).
pasidalinkite savo valgiaraščiu  rolleyes.gif  ax.gif
*

To paties norejau prasyti, neisivaizduoju kaip galima prasimaitinti uz 300 per menesi schmoll.gif
lairam
QUOTE(Katusik @ 2009 04 08, 16:41)
pasidalinkite savo valgiaraščiu  rolleyes.gif  ax.gif
*

Pasiziurejau i savo failiuka, tai mes per sio men 8 dienas maistui isleidome 220 Lt. Kur gi man uz 120 Lt isgyventi dar 22 dienas blink.gif Niekaip schmoll.gif Nemoku ax.gif . Bet butu visai neblogai... Po 700Lt atliktu per men...
Miaška
*

Jogurtas - mano ir dukros pusryčiai, nemanau, kad pakeitus jį kiaušiniene ar sumuštiakais, daug sutaupyčiau. Be to, tai vienas iš tų kelių pieniškų produktų, kuriuos vartojam, nematau prasmės atsisakyti.
Pusfabrikačių neperkam seniai... Šokoladukus perku vaikams, kasdien po vieną mažiuką (iki 1,5 Lt). Dėlei tikslo sulįsti į 300 Lt/mėn tikrai neatimsiu iš vaikų to vieno skanėsto schmoll.gif

Kitoje temoje kažkada dalinomės informacija, už kiek maždaug prasimaitina vienas šeimos narys per dieną, pas mane ir dar keletą kitų gavosi 9 Lt žmogui dienai (mes trise: aš ir dvi paauglės). Pas jus gaunasi apie 5 Lt žmogui, neįsivaizduoju, koks tai gali būti pilnavertis maistas... g.gif
qqte
QUOTE(Llaume @ 2009 04 08, 15:33)

*

o toks klausimas kaip sugebi islaikyt visa savaite duona?man bent duonos vistiek prireikia i parduotuve ax.gif
summmer

Man pilnavertis maitinimas tai yra ir vaisių, daržovių valgymas, ....Mes 2 asmenų šeima šiuo metu vien vaisiams daržovėms per savaite išleidžiam apie 40-50 lt...tai per mėnesį apie 200lt vien tam. Žinoma svarbu prioritetai - aš pavasarį negailiu tam pinigėlių, nes šiuo metu ypač svarbu vitaminai. Džiaugiamės kad jau greitai bus salotų, ridikėlių, petražolių, pipirmėčių mūsų šiltnamyje, tuomet galbūt susitaupys smile.gif bet vis tiek ir tuomet mums maistas kainuos apie 700lt (su visomis kavinėmis ir važiavimais į svečius..).

lairam
QUOTE(Miaška @ 2009 04 08, 16:52)
Kitoje temoje kažkada dalinomės informacija, už kiek maždaug prasimaitina vienas šeimos narys per dieną, pas mane ir dar keletą kitų gavosi 9 Lt žmogui dienai (mes trise: aš ir dvi paauglės). Pas jus gaunasi apie 5 Lt žmogui, neįsivaizduoju, koks tai gali būti pilnavertis maistas... g.gif
*

Na pas mus gaunasi +- 9-10 Lt per diena viena zmogui (kaip rasiau, esame 3). Jeigu nebutu vaiko tai tarkime gal kaip nors i 600 Lt per men butu galima isiterpti. O siaip taupyti tai net nezinau kur... Kartais perkame pusfabrikaciu. Megstame koldunus, bet juos perkame tiesiai is gamintojo, tai 40 proc pigiau negu parduotuveje. Vyras be mesos negali biggrin.gif . Vaikui perku versiena, kalakutiena, suriukus. Bet vaiko saskaita gi netaupysi... Visokiu pirktiniu darzovieniu neperku vaikui, nes nevalgo smile.gif . Vaikiskas sultis perkame retai - spaudziu pati namuose, kompota sviezia isverdu.
Miaška
QUOTE(lairam @ 2009 04 08, 17:02)
Bet vaiko saskaita gi netaupysi...
*

Vat čia pagrindinė "išlaidumo" priežastis ir mano šeimoje: paburbu, kad nevalgo to ar ano, bet apsisukus vėl nuperku dukroms tai, ką tikrai žinau, kad suvalgys. Iš miltinių gaminių man pilnai pakaktų juodos duonos ir makaronų, o joms reikia ir bandelių, ir riestainių, ir džiūvėsių, ir sausainių, ir pranc. batono... Ir vaisių reikia, ir jogurtukų, ir sūrelių - o aš galėčiau maitintis kefyru ar pasukomis biggrin.gif
Tik tiek, kad mes visos nelabai mėsinės, valgom praktiškai tik vištieną, dažniausiai - kartą/du per savaitę. Na ir dar būna šaldytuve kokios vytintos nugarinės šmotukas tongue.gif
lairam
QUOTE(Miaška @ 2009 04 08, 17:07)
Vat čia pagrindinė "išlaidumo" priežastis ir mano šeimoje: paburbu, kad nevalgo to ar ano, bet apsisukus vėl nuperku dukroms tai, ką tikrai žinau, kad suvalgys.
*

man tai ir burbeti nesigauna, nes vaikui dar tik pusantru metu biggrin.gif .
Llaume
QUOTE(lairam @ 2009 04 08, 16:38)

O kur pietaujate? Nes i musu 1000 Lt ieina ir vyro pietus. Mieste pietauja ne kiekviena diena. Kartais ima maista is namu.
*

Maista visada nesames is namu.

Pirmadienis
pusryciai - aviziniu dribsniu kose
pietus - saltibarsciai (svogunu laisku uzsiauginu ant palanges, burokeliu turiu savo konservuotu). Uzteko dviem dienoms.
vakariene - susiai su lasisa ir agurku.

Antradienis

pusryciai - karsti sumustiniai su suriu ir pievagrybiais.
pietus - saltibarsciai
vakariene - blynai is rugpienio (liko uzkandziavimui ir kitai dienai)

Treciadienis

pusryciai - sumustiniai su lasisa
pietus - moliugu sriuba (moliuga islaikiau nuo vasaros. Ji gavau dovanu is bendradarbes). uzteks dviem dienoms. Pangasiju file troskinta garuose su burokeliu salotoms.
Privalgiau lasiniu biggrin.gif (siandien pirkau kaime), tai nezinau ar noresiu vakarienes.

Pries miega visada isgeriam stikline karsto pieno. Papildomiems uzkandziams nuo savaitgalio turim namie kepto moliugu pyrago, obuoliu, apelsinu, zefyru. Tad tikrai nebadaujam. Duonos gaminiu naudojam palyginus mazai. Daznai duona kepu pati namie pagal SM rasta Oliverio recepta.
Miaška
QUOTE(Llaume @ 2009 04 08, 17:16)
Pirmadienis
pietus - saltibarsciai (svogunu laisku uzsiauginu ant palanges, burokeliu turiu savo konservuotu). Uzteko dviem dienoms.
...
*

Na kad ir jūsų pirmadienį paėmus pavyzdžiu, aš čia niekaip neįtelpu į 10 Lt - t.y. jūsų vidutinę sumą dviem žmonėms dienai. Nebent tie šaltibarščiai skystutėliai, be grietinės, bulvių prie jų irgi nėra...
Tarkim, pavyko pasidaryti pigius liesus šaltibarščius. O sušiai? Lašiša vien kiek kainavo?
Šiaip tai biednai atrodo man toks meniu, tinka nebent besikūdinantiems ir mažai judantiems, jau aš mažavalgė, bet taip maitindamasi greitai nugriūčiau.
lairam
biggrin.gif
QUOTE(Llaume @ 2009 04 08, 17:16)
Maista visada nesames is namu.

Pirmadienis

Antradienis

pusryciai - karsti sumustiniai su suriu ir pievagrybiais.
pietus - saltibarsciai
vakariene - blynai is rugpienio (liko uzkandziavimui ir kitai dienai)

Treciadienis

pusryciai - sumustiniai su lasisa
pietus - moliugu sriuba (moliuga islaikiau nuo vasaros. Ji gavau dovanu is bendradarbes). uzteks dviem dienoms. Pangasiju file troskinta garuose su burokeliu salotoms.
Privalgiau lasiniu biggrin.gif  (siandien pirkau kaime), tai nezinau ar noresiu vakarienes.

Pries miega visada isgeriam stikline karsto pieno. Papildomiems uzkandziams nuo savaitgalio turim namie kepto moliugu pyrago, obuoliu, apelsinu, zefyru. Tad tikrai nebadaujam. Duonos gaminiu naudojam palyginus mazai. Daznai duona kepu pati namie pagal SM rasta Oliverio recepta.
*

Visai gal neblogai g.gif . O jusu seimos asmenys tai du suauge ar 1 suauges ir 1 vaikas?
Na reik man si men atydziau pasekti, kaip cia mes maistus tausojame biggrin.gif
Katusik
QUOTE(Miaška @ 2009 04 08, 16:07)
Tik tiek, kad mes visos nelabai mėsinės, valgom praktiškai tik vištieną, dažniausiai - kartą/du per savaitę. Na ir dar būna šaldytuve kokios vytintos nugarinės šmotukas tongue.gif
*

o pas mus visada šaldytuve yra kokios rūkytos mėsos (dešrų seniausiai atsisakėm). iš pusfabrikačių perkam tik koldūnus, ir tai tik tam, kad extra atvejui ,kai neturi laiko gaminti kažko rimto, būtų ko pavalgyti.

duonos aš pati beveik nevalgau. vyras irgi nedaug. iš tiesų labai daug duonos išmetam, nes nesuvalgom, o pas mus ji labai greit supelyja unsure.gif

o štai džiuvesėliai, baronkos ir t.t. - čia vaiko maistas. dabar auginasi dantis, tai labai kramto rolleyes.gif

QUOTE(Llaume @ 2009 04 08, 16:16)
Pirmadienis
Antradienis
Treciadienis
*

išstudijavau. ir kilo tik vienas, bet labai didelis klausimas : o kur mėsa? blink.gif g.gif

mes su vyru abu mėsiniai. ypač MB. jei aš jam vakarienei patiekčiau blynų, pati likčiau nesuprasta, o vyras - neprivalgęs schmoll.gif
Llaume
QUOTE(Miaška @ 2009 04 08, 17:29)
Na kad ir jūsų pirmadienį paėmus pavyzdžiu, aš čia niekaip neįtelpu į 10 Lt - t.y. jūsų vidutinę sumą dviem žmonėms dienai. Nebent tie šaltibarščiai skystutėliai, be grietinės, bulvių prie jų irgi nėra...
Tarkim, pavyko pasidaryti pigius liesus šaltibarščius. O sušiai? Lašiša vien kiek kainavo?
Šiaip tai biednai atrodo man toks meniu, tinka nebent besikūdinantiems ir mažai judantiems, jau aš mažavalgė, bet taip maitindamasi greitai nugriūčiau.
*

Musu seima:1 suauges + 1 vaikas. Mesos nevalgome visai.

Kaip minejau, piena perku kaime. I savaite 6l. Savaitei pienas kainuoja 9Lt. Pienas tikrai riebus ir grietines saltibarsciams nereikia. Bulves irgi perku kaime. 1kg kaina 0,6Lt. 10kg mums uztenka maziausiai trim savaitems. Lasisa pirkau savaitgali, kai buvo akcija. Uz ja sumokejau 34Lt. Supjausciau i 4 dalis. Viena pasisudziau ir su ja valgome sumustinius, susius. Kitas sukisau i kamera. Is galvos ir uodegos issivirsim riebia zuviene.

Taip, tikrai esu mazai judanti. I darba vaziuoju masina. Darbas sedimas. Vis svajoju numest 10kg, bet jie nenori kristi blush2.gif
Miaška
QUOTE(Llaume @ 2009 04 08, 17:56)
Mesos nevalgome visai.

Taip, tikrai esu mazai judanti. I darba vaziuoju masina. Darbas sedimas. Vis svajoju numest 10kg, bet jie nenori kristi blush2.gif
*

Tai šį tą paaiškina biggrin.gif
Gal nelabai į temą, bet kuo kompensuojate mėsos nevalgymą? Mano brolis vegetaras jau daug metų, bet maistui išleidžia daug daugiau, negu aš - nevegetarė. Ir sveikatos problemų neatsigina.

Įtariu, jei pabandytumėt gyventi kaip aš - tokios mitybos neužtektų biggrin.gif
Dirbu du darbus, tiesa - irgi sėdimus, į darbą važiuoju dviračiu arba einu pėsčiomis, beveik kasdien sportuoju, pati remontuojuosi butą... Už tai nei numesti, nei priaugti man nieko nesinori - viskas vietoje, o kadangi reguliariai duodu kraujo, tai pagal daromus tyrimus matau, kad ir su sveikata viskas neblogai.
qqte
QUOTE(Llaume @ 2009 04 08, 16:56)
Musu seima:1 suauges + 1 vaikas. Mesos nevalgome visai.

*

ir vaikas mesos nevalgo? g.gif o kaip su hemoglobinu reikalai?
Llaume
QUOTE(Miaška @ 2009 04 08, 18:06)
Tai šį tą paaiškina biggrin.gif
Gal  nelabai į temą, bet kuo kompensuojate mėsos nevalgymą? Mano brolis vegetaras jau daug metų, bet maistui išleidžia daug daugiau, negu aš - nevegetarė. Ir sveikatos problemų neatsigina.

Įtariu, jei pabandytumėt gyventi kaip aš - tokios mitybos neužtektų biggrin.gif
Dirbu du darbus, tiesa - irgi sėdimus, į darbą važiuoju dviračiu arba einu pėsčiomis, beveik kasdien sportuoju, pati remontuojuosi butą... Už tai nei numesti, nei priaugti man nieko nesinori - viskas vietoje, o kadangi reguliariai duodu kraujo, tai pagal daromus tyrimus matau, kad ir su sveikata viskas neblogai.
*

Tikrai niekam nesiulau gyventi taip, kaip gyvenu as. Tiesiog Jus papraset, kad pasidalinciau savo valgiarasciu, as tai ir padariau 4u.gif
Neesu vegetare, bet mesos nevalgau butent del sveikatos. Dabar jau lygiai metai. Sveikatos problemos labai susitvarke, praktiskai jos dingo. Taip, kad gautumem pakankamai gelezies, vartojam ivairius vaisius, darzoves, seklas, kuriuose yra gelezies. Turim arbatos gryba. Nuolat geriam sia arbata. Ji turi labai daug vitamino C. O kaip zinia sis vitaminas gerina gelezies isisavinima. Musu seimos gydytoja zino, kad nevalgome mesos, tai mus nuosirdziai priziuri, nuolat daro kraujo tyrimus. Siaip niekada gyvenime neturejau nei as, nei dukra mazakraujystes. Jos nebuvo ir nestumo metu, nors negeriau jokiu gelezies preparatu. Kai nustojau valgyti mesa, jos atsisake ir dukra. Pradzioje reikalavau, kad ji butinai valgytu. Bet gydytoja nuramino, kad tikriausia musu genotipas labai panasus ir greiciausiai ir jos organizmui mesa nereikalinga.
Kadangi dar dukra maza, tai galiu dirbti tik viena darba. Visus remontus namie irgi daromes pacios.
ingakyca
Kas nevalgo mėsos galima hematogeno kartais suvalgyti mirksiukas.gif
Llaume
QUOTE(ingakyca @ 2009 04 08, 19:54)
Kas nevalgo mėsos galima hematogeno kartais suvalgyti  mirksiukas.gif
*

Kartais suvalgom. smile.gif Bet jeigu atidziai pastudijuoti, tai ju sudetis labai suprastejo. Pries kokius 6metus jie buvo daug geresni verysad.gif
ingakyca
QUOTE(Llaume @ 2009 04 08, 20:57)
Kartais suvalgom. smile.gif  Bet jeigu atidziai pastudijuoti, tai ju sudetis labai suprastejo. Pries kokius 6metus jie buvo daug geresni verysad.gif
*

Aha pastebėjau unsure.gif Bet vistiek nusiperku sau ir vaikui, nes galvoju kad geriau nei kokie ten Mars ar kiti šokoladiniai batonėliai blush2.gif Nors mėsos mes valgom nemažai, tikiuosi nebus per daug po to geležies biggrin.gif
Miaška
QUOTE(ingakyca @ 2009 04 08, 21:16)
Aha pastebėjau  unsure.gif Bet vistiek nusiperku sau ir vaikui, nes galvoju kad geriau nei kokie ten Mars ar kiti šokoladiniai batonėliai  blush2.gif Nors mėsos mes valgom nemažai, tikiuosi nebus per daug po to geležies  biggrin.gif
*

O maniškės niekada nevalgė tų hematogenų... Neskanu joms ir viskas. Bet su hemoglobinu viskas gerai, nors mėsą retai valgom. Aš irgi, atrodo, išlipau iš nuolatinės mažakraujystės biggrin.gif
Sorry, jau nusiofftopinau 4u.gif
Ups...
QUOTE(ingakyca @ 2009 04 08, 21:16)
Aha pastebėjau  unsure.gif Bet vistiek nusiperku sau ir vaikui, nes galvoju kad geriau nei kokie ten Mars ar kiti šokoladiniai batonėliai  blush2.gif Nors mėsos mes valgom nemažai, tikiuosi nebus per daug po to geležies  biggrin.gif
*

Geriau per daug, nei per mažai mirksiukas.gif
prieblanda
QUOTE(qqte @ 2009 04 08, 16:53)
o toks klausimas kaip sugebi islaikyt visa savaite duona?man bent duonos vistiek prireikia i parduotuve  ax.gif
*

aš duoną laikau tuose pačiuose maišeliuose, kur ji būna supakuota, spintelėje - savaitę išbūna ramiai, va Vilniaus duona stovi antra savaitė biggrin.gif tik po truputį žiedėja, bet nepelyja ax.gif aišku, būna, kad ir supelyja, bet tai būna koks galiukas retsykiais
airv
QUOTE(prieblanda @ 2009 04 09, 07:21)
aš duoną laikau tuose pačiuose maišeliuose, kur ji būna supakuota, spintelėje - savaitę išbūna ramiai, va Vilniaus duona stovi antra savaitė biggrin.gif  tik po truputį žiedėja, bet nepelyja  ax.gif  aišku, būna, kad ir supelyja, bet tai būna koks galiukas retsykiais
*

Mes šaldytuve laikome duoną - ilgai išbūna...savaitę drąsiai.
Mijja
QUOTE(prieblanda @ 2009 04 09, 08:21)
aš duoną laikau tuose pačiuose maišeliuose, kur ji būna supakuota, spintelėje - savaitę išbūna ramiai, va Vilniaus duona stovi antra savaitė biggrin.gif  tik po truputį žiedėja, bet nepelyja  ax.gif  aišku, būna, kad ir supelyja, bet tai būna koks galiukas retsykiais
*

man ypac Apetito duona patinka savo ilgaamziskumu thumbup.gif Ismetam koki gabaliuka tik, nes jau nebeikandam lotuliukas.gif
saunuolyte
jungiuos ir as i jusu gretas.riek pradet kaupt cekius. pasidare idomu, kiek mes dviese be vaiku per menesi pravalgom. o kas telpa i 300 men maistui utopija! as normalu apsiprikima darydama iki 100Lt palieku, pradejau lankytis turgelyje, nes baisu palikt kasoj 80lt ir viska suvalgyt per viena diena. reik pradet taupyt, nes laukiu algos, kaip niekad nesu laukusi blush2.gif teko palikt pinigus uz naujas duris, tai kazkaip nezusiplanavau pasilikt daugiau, nes juk 10d turi but alga, o panasu, kad alga gali veluoti...o dar komandiruotes metu isleistu pinigu negrazino, nes kartu su alga veluoja...zodziu laukiam svenciu biggrin.gif
virgutte
Jooo, nustebino mane su tais 300 lt, mes 3 asmenu seima (2 suauge, ir 10men kudikis) per savaite 300 ir daugiau isleidziam, ir atrodo nieko tokio ypatingo neperkam. Ech.. g.gif
Wilidza
Zinote kaip laikinai sumazinti islaidas meistui ? biggrin.gif Pastoti smile.gif Pirmus menesius mazai ka galejau valgyti - mitau kefyru ir vaisiais. tik va, vel islaidos gryzta i pradine busena - dviems apie 700-800 lt (be alkoholio).
gereno
QUOTE(Wilidza @ 2009 04 10, 10:52)
Zinote kaip laikinai sumazinti islaidas meistui ? biggrin.gif Pastoti smile.gif Pirmus menesius mazai ka galejau valgyti - mitau kefyru ir vaisiais. tik va, vel islaidos gryzta i pradine busena - dviems apie 700-800 lt (be alkoholio).
*

Nesupyk, prajuokinai biggrin.gif
liūdnasis pelėnas
blogas būdas
prisideda dar viena burna, o posakis, kad davė dievas dantis, duos ir duonos, šiais laikais ne visada pasiteisina, nes dievas gali atsiųsti vietoj duonos tik lentinėlę tiems dantims pasidėti g.gif
saunuolyte
:DDD na tikrai su pastojimu noritn sutaupyt pinigu nuosirdziia prajuokinai:DD as radau kita bud ataupyt maisto saskaita - negaminu maisto:d nevaizuoju i parduotuve, o kadnagi darzoves vezuosi is mamos kaime tai sakaiu gal pereit ant keptu bulviu su kefyru:DDDD juokauju.bet jei ritmai kai nebeturiu pinigu nevaziuoju i prekybcentrius, tik i turgeli te nusiperki pagrindiniu produktu ir nera te kur prisipirkt akcijiniu slamsto:d
Diminuendo
Va su tuo nevažiavimu į prekybcenrius ir man neblogai sekasi, tik gal ne maistui sutaupyti, o skudurų ir pan. dalykėlių nebeperku kaip anksčiau blush2.gif O su maistu tai...ech, tikiuosi lėtai, bet užtikrintai pavyks atsikratyti įpročio pirkti ne tik tai kas būtina unsure.gif
qqte
QUOTE(prieblanda @ 2009 04 09, 07:21)
*

nu vat as kai valgau juoda duona tai man gerai, o mb juodos ne i burna jam baltos reik..meginom pirkt visa kepala is kart, tai supelijo ir ismetem, tenka pirkinet po puse pora kartu i savaite, nors visas kepalas pigiau sad.gif
ir dar as valgau rugelio duona, gal kas matet kur nors jos po visa kepala gal buna pirkti?nes as tik po puse supakuota randu tai itariu irgi kaina padidinta
QUOTE(Wilidza @ 2009 04 10, 09:52)
*

nu neaaa....cia jau nuo nestumo priklauso, as kaip tik dabar apetitu nesiskundziu ir daugiau suvalgau nei pries..ir dar maista ziuriu brangesni valgau smile.gif nes kaip uzsimanau ko nors doh.gif
joliteee
Tie 300 lt yra imanomi jei gaunama siokia tokia parama is kaimo, mes kovo menesi du suauge ir vaikas isleidome 357lt. Gauname bulves, morkas, sultis, uogienes, raugintu agurku ir kopustu, kartais gauname koki visciuka, grietines,varskes,pieno, bet sitie buna retai gaunami, ir viska gaminu namie, saldumynu neperkam, kepu pyragus
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.