Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiek turite pinigų?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3, 4
mutantė
Išgirdau per laidą, kad krizes laikais reikia turėti tiek pinigų kiek uždirbate per 10 mėnesių, aš tai dar gyvenu nuo atlyginimo iki atlyginimo, bet tai išgirdus susimasčiau g.gif
Čia taip patarė, nes galima prarasti darbą, nebus kaip atiduoti bankams skolas ir t.t.
Ingakalnis
na deje, neturiu ir aš tiek (10atlyginimų laisvų)
kumiko
neapsimoka db kaupt pinigus..gali nuvertet..
mutantė
na, bet kokius du atlyginimus turite? aš atsidedavau truputi, bet kai atslinkdavo liga viska išleisdavau blush2.gif na ir dabar pakliuvau neseniai avarijon tai neturiu pinigų, bet vėl stengiuosi taupyt ax.gif, nors dabar beveik visad išeina gyvent nuo atlyginimo iki atlyginimo
Jurgitak
QUOTE(kumiko @ 2009 03 27, 19:59)
*

g.gif dabar apsimoka kaupt tualetinį popierių su 40 proc. nuolaida. Šitas niekada nenuvertės lotuliukas.gif
zaltys
Stengiuos kad mazdaug metus galeciau padenkt visusus isipareigojimus tai iseina apie 8000lt bet svarstau kad geriau investuot i akcijas nes dabar laikydamas grynus daug prarandu.
mutantė
QUOTE(Jurgitak @ 2009 03 27, 20:15)
g.gif dabar apsimoka kaupt tualetinį popierių su 40 proc. nuolaida. Šitas niekada nenuvertės  lotuliukas.gif
*

Žinai atsiranda vis geresnis ir geresnis, be to nuvertėja lotuliukas.gif kitas išeigines per puse pigiau bus kažkoks toletinis popierius (akcija)IKI parduotuvėje
Jurgitak
QUOTE(mutantė @ 2009 03 27, 20:18)
Žinai atsiranda vis geresnis ir geresnis, be to nuvertėja  lotuliukas.gif kitas išeigines per puse pigiau bus kažkoks toletinis popierius (akcija)
*

Va nepagalvojau, kad gi gali dar pigiau pasiūlyti doh.gif Tai ką dabar kaupt? g.gif
mutantė
QUOTE(zaltys @ 2009 03 27, 20:15)
Stengiuos kad mazdaug metus galeciau padenkt visusus isipareigojimus tai iseina apie 8000lt bet svarstau kad geriau investuot i akcijas nes dabar laikydamas grynus daug prarandu.
*

Nors pati neinvestuoju, bet gandai eina, kad akcijos irgi nuvertinėja mirksiukas.gif , bet esi malačius thumbup.gif, kad taupai, kad mano vyras taip sad.gif
Algirdasas
atsargos apie du atlyginimus, dalis eur...(just in case)...smile.gif
mutantė
QUOTE(Jurgitak @ 2009 03 27, 20:22)
Va nepagalvojau, kad gi gali dar pigiau pasiūlyti  doh.gif Tai ką dabar kaupt?  g.gif
*

sako vaikai geriausia investicija lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Jurgitak
QUOTE(mutantė @ 2009 03 27, 20:26)
sako vaikai geriausia investicija lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

aga, investicija biggrin.gif tik nelabai aišku su kokiom palūkanom? mastau.gif O jeigu irgi nuvertės? g.gif
Malena
Na jo,labai jau protinga skelbtis kiek turi pinigu,dar pageidautina parasykite kur juos laikote ir kaip apeiti apsaugas.Plius paminekite kokias turite ir kur laikote brangenybes,kompus,telikus ir kitas vertybes.Labai ismintinga.Daugiau sioj temoj neturiu ka bepasakyti.

Nors kad atsakyciau i temos klausima isduosiu,kad turiu lita baltais centais lotuliukas.gif
Algirdasas
QUOTE(Malena @ 2009 03 27, 21:29)
Na jo,labai jau protinga skelbtis kiek turi pinigu,dar pageidautina parasykite kur juos laikote ir kaip apeiti apsaugas.Plius paminekite kokias turite ir kur laikote brangenybes,kompus,telikus ir kitas vertybes.Labai ismintinga.Daugiau sioj temoj neturiu ka bepasakyti.
*

manau supyksit, ponia, bet komentaras tikrai duuurrrrnaaasss...
kumiko
QUOTE(Algirdasas @ 2009 03 27, 22:33)
*

pritariu smile.gif
Malena
QUOTE(Algirdasas @ 2009 03 27, 21:33)
*

Kad panele as,o argumentu turit?
mutantė
QUOTE(Malena @ 2009 03 27, 20:29)

*

Turbut daug pinigų ir brangenybių turi, bijai, kad apvogsiu, tada tikrai nieko nesakyk, aš galvojau piniginėje nesilanko milijonierei doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurgitak @ 2009 03 27, 20:28)
aga, investicija  biggrin.gif tik nelabai aišku su kokiom palūkanom?  mastau.gif O jeigu irgi nuvertės?  g.gif
*

Tikėkimes nenuvertės, nors vienas dalykas lotuliukas.gif
zaltys
QUOTE(mutantė @ 2009 03 27, 21:23)
Nors pati neinvestuoju, bet gandai eina, kad akcijos irgi nuvertinėja mirksiukas.gif , bet esi malačius thumbup.gif, kad taupai, kad mano vyras taip sad.gif
*

As nesakau kad investicija i akcijas iskarto pelno nebus gal po i 5m minimum
Mijja
QUOTE(mutantė @ 2009 03 27, 20:25)
Išgirdau per laidą, kad krizes laikais reikia turėti tiek pinigų kiek uždirbate per 10 mėnesių, aš tai dar gyvenu nuo atlyginimo iki atlyginimo, bet tai išgirdus susimasčiau g.gif
Čia taip patarė, nes galima prarasti darbą, nebus kaip atiduoti bankams skolas ir t.t.
*

Jeigu skaičiuoti vieno iš mūsų algą - turim. Jeigu šeimos pajamas - tik per pus kiek reikia blush2.gif

QUOTE(Jurgitak @ 2009 03 27, 21:22)
Va nepagalvojau, kad gi gali dar pigiau pasiūlyti  doh.gif Tai ką dabar kaupt?  g.gif
*

Manau druska biggrin.gif Jos visais laikais ir visiems (na dabar - beveik) reikia
Malena
QUOTE(mutantė @ 2009 03 27, 21:41)
Turbut daug pinigų ir brangenybių turi, bijai, kad apvogsiu, tada tikrai  nieko nesakyk, aš galvojau piniginėje nesilanko milijonierei doh.gif
*

Ateina cia tokia panele pasigirt kad alga pakele krizes metu,bet nikais neminesim.
Siaip galejo pasakyt,kad as paranojiskai atsargi,o cia iskarto durnina verysad.gif
Algirdasas
QUOTE(Malena @ 2009 03 27, 21:35)
Kad panele as,o argumentu turit?
*

Sveiki, panale, malonu susipazinti smile.gif
na gal as cia per astriai issireiskiau, ir noreciau atsiprasyt...bet tokios emocijos suemo...
argumentai - "...labai jau protinga skelbtis kiek turi pinigu..." - koks skirtumas kiek as pasakysiu, kad turiu pinigu, kas juos gali atimti, pavogti, juk negi atsiras nors vienas, kuris "...parasykite kur juos laikote ir kaip apeiti apsaugas.Plius paminekite kokias turite ir kur laikote brangenybes,kompus,telikus ir kitas vertybes..." ir jeigu "...sioj temoj neturiu ka bepasakyti..." tai kam cia rasyti...
Temos tikslas - labai aktualus siais laikasi, jei ka, nes zmones pasidalins patirtim, kiek reikia tureti atsargu (patartina atlyginimu skaiciumi ar isipareigojimu dalimis) tam, kad kiek nors ramaiau isgyventu ta nelemta slykstu zodi "krize" (oj kaip man jis atsibodo)...

mutantė
QUOTE(zaltys @ 2009 03 27, 20:41)
As nesakau kad investicija i akcijas iskarto pelno nebus gal po i 5m minimum
*

akcijos manau kils kai praeis krizė jai pasirenges išsiskirt su pinigais ilgiau nei 5 metai tai bandyk, nors turbut gaila rizikuot g.gif
Jurgitak
QUOTE(mutantė @ 2009 03 27, 20:41)
Tikėkimes nenuvertės, nors vienas dalykas lotuliukas.gif
*

Tai gal reikia pagalvot ir pakaupt g.gif lotuliukas.gif O gal kas žino, kur su nuolaida įsigyti? g.gif Tada pakaupčiau du. lotuliukas.gif

QUOTE(Mijja @ 2009 03 27, 20:42)
Manau druska  biggrin.gif Jos  visais laikais ir visiems (na dabar - beveik) reikia
*

Nesveika lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Malena @ 2009 03 27, 20:44)
Ateina cia tokia panele pasigirt kad alga pakele krizes metu,bet nikais neminesim.
*

Dar kartais ateina ir valdybos pirmininkė su skambiais pareiškimais lotuliukas.gif
mutantė
QUOTE(Malena @ 2009 03 27, 20:44)
*

Jai čia apie mane tai aš vaiką auginau iki trijų metų, o paskui kai įsidarbinau tai pajamos žymiai padidėjo, bet tikrai nieks algos nekelė mirksiukas.gif o norėčiau bigsmile.gif
Subjektyvi
QUOTE(kumiko @ 2009 03 27, 19:59)
*

Kam bus blogiau, kai nuvertės: ar tam, kuris nesukaupė, ar tam, kuri sukaupė. Juk kaupti galima įvairia valiuta. Kažkur praloši, kažkur išloši. Rizika visuomet išlieka, bet ne gi manai, kad geriau išleisti iki nulio? (ir laukti nuvertėjimo rolleyes.gif )
mutantė
QUOTE(Jurgitak @ 2009 03 27, 20:50)
Tai gal reikia pagalvot ir pakaupt  g.gif  lotuliukas.gif O gal kas žino, kur su nuolaida įsigyti?  g.gif Tada pakaupčiau du.  lotuliukas.gif
*

Su nuolaida gali būti brokuoti lotuliukas.gif
Ingakalnis
Primečiau pati sau, kad exstra atveju mūsų šeimai reikėtų turėti tikrai nemažai, o turime ne daug nes vis dar taupyti nepjutom poreikio, bet žinau kad reikia ir planuoju pradėti po atostogų.
mutantė
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 03 27, 20:52)
Kam bus blogiau, kai nuvertės: ar tam, kuris nesukaupė, ar tam, kuri sukaupė. Juk kaupti galima įvairia valiuta. Kažkur praloši, kažkur išloši. Rizika visuomet išlieka, bet ne gi manai, kad geriau išleisti iki nulio? (ir laukti nuvertėjimo rolleyes.gif )
*

Labai patiko šis pasakymas thumbup.gif
Malena
QUOTE(mutantė @ 2009 03 27, 21:50)
Jai čia apie mane tai aš vaiką auginau iki trijų metų, o paskui kai įsidarbinau tai pajamos žymiai padidėjo, bet tikrai nieks algos nekelė mirksiukas.gif o norėčiau  bigsmile.gif
*

Ne apie jus tikrai.

Algirdai,atsiprasymas priimtas smile.gif
Tevai nuo vaikystes ikele,kad turtais geriau nesigirt.Beje SM nikus daznai keicia todel,kad pazystami suseka,kam reikes tas ras.
Del kitko mano poste ironizavau.

Del nuvertejimo tai girdejau kad verta pirkt auksa.
Algirdasas
neitiketina, kokia aktuali tema - komentaru skaicius auga kaip ant mieliu smile.gif
prisipazinsiu - mes tikrai praejom taupyt, nors ekonomikos tas aisku neskatina,bet kai yra rimtu isipareigojimu (paskola bustui) - zaisti negalima, reikia elgtis atsakingai. Beje simtu procentu zinau, kad mazins alga, tai kaip kitaip elgtis..., bet ir be to atsarga gedos nedarytu...
mutantė
nu man kaupti jau nusibodo doh.gif jau rašiau tika pakliuvau avarijon per keturis metus 3 kart gulėjau ligoninėj doh.gif ir santaupas visas išleisdavau, dabar meginu, bet kažkodėl neišeina schmoll.gif
zaltys
QUOTE(mutantė @ 2009 03 27, 21:47)
akcijos manau kils kai praeis krizė jai pasirenges išsiskirt su pinigais ilgiau nei 5 metai tai bandyk, nors turbut gaila rizikuot g.gif
*

Vaikai sulauks vistiek reiks mokslams
mutantė
QUOTE(Algirdasas @ 2009 03 27, 20:59)
neitiketina, kokia aktuali tema - komentaru skaicius auga kaip ant mieliu smile.gif
*

Išpradžių nieks nerašė, galvojau gal niekam neaktualu, bet paskui pasipylė komentarai

Papildyta:
QUOTE(zaltys @ 2009 03 27, 21:05)
Vaikai sulauks vistiek reiks mokslams
*

Aš naiviai tikiu, kad kol manoji užaugs mokslas vėl bus nemokamas
Algirdasas
QUOTE(Malena @ 2009 03 27, 21:58)

Algirdai,atsiprasymas priimtas smile.gif
Tevai nuo vaikystes ikele,kad turtais geriau nesigirt.Beje SM nikus daznai keicia todel,kad pazystami suseka,kam reikes tas ras.
Del kitko mano poste ironizavau.

*

Dziaugiuosi, kad dabar peace Malena smile.gif
auksas manau gerai, bet eur tikiu kad, nenuvertes ir juos lengva atsikeist, kada prireikia greitai pinigu...siuo metu devalvacija netikiu, bet bijau (nepabijosiu to zodzio), kad galiu ja praziopsot (nors yra istatymas del lito patikimumo)...keitimas i eur ir atgal - grynas pinigu praradimas, bet jis nera itin didelis palyginti su rizika jei devalvuos...nu va, jauciuosi valstybes priesu, kad skatinu laikyti dali santaupu eur, bet tiesiog esu laaaaaaabai atsargus smile.gif
mutantė
QUOTE(Malena @ 2009 03 27, 20:58)
*

Mačiau tą laidą kur aiškino į kokį auksą investuot, bet toks tų aukso plytelių dideles kainas sakė, kad pagalvojau, kad aukso plytelės niekad neįstengsiu nupirkt lotuliukas.gif
Algirdasas
QUOTE(mutantė @ 2009 03 27, 22:03)
nu man kaupti jau nusibodo  doh.gif  jau rašiau tika pakliuvau avarijon per keturis metus 3 kart gulėjau ligoninėj doh.gif  ir santaupas visas išleisdavau, dabar meginu, bet kažkodėl neišeina schmoll.gif
*

gal ir atsibodo, bet verciau turet, kai reikejo, nei neturet, manau tai jums netaupymas butu buves itin aktualus...stiprybes taupant...
Belty
Turim sukaupe 4 atlyginimus i prieki, bet taip gavosi netycia, kazkaip savaime..bet jau dabar pasiteisino toks kaupimas- nes vyrui algos 3-ia menesi nemoka-tempia guma.. doh.gif
mutantė
QUOTE(Belty @ 2009 03 27, 21:14)
Turim sukaupe 4 atlyginimus i prieki, bet taip gavosi netycia, kazkaip savaime..bet jau dabar pasiteisino toks kaupimas- nes vyrui algos 3-ia menesi nemoka-tempia guma.. doh.gif
*

Su tuo atlyginimu velavimu labai sunku, išgyvenau tokį dalyką
stiprybės
Jurgitak
QUOTE(mutantė @ 2009 03 27, 20:52)
Su nuolaida gali būti brokuoti  lotuliukas.gif
*

Išbandysim, brokuotus per 14 dienų, o su paslėptais defektais ir per metus galima grąžinti. Gal dar garantiją las duos g.gif

QUOTE(Malena @ 2009 03 27, 20:58)
*

Bet gali pavogt g.gif

QUOTE(Algirdasas @ 2009 03 27, 20:59)
mes tikrai praejom taupyt, nors ekonomikos tas aisku neskatina
*

Na ekonomiką ne tik vartojimas skatina, bet ir taupymas mirksiukas.gif

QUOTE(Algirdasas @ 2009 03 27, 21:08)
bet tiesiog esu laaaaaaabai atsargus smile.gif
*

arba paranojiškai atsargus lotuliukas.gif
mutantė
QUOTE(Jurgitak @ 2009 03 27, 21:26)
Išbandysim, brokuotus per 14 dienų, o su paslėptais defektais ir per metus galima grąžinti. Gal dar garantiją las duos  g.gif
*

negirdėjau, kad gandras atgal vaikus priimtu lotuliukas.gif
Algirdasas
QUOTE(Jurgitak @ 2009 03 27, 22:26)
Na ekonomiką ne tik vartojimas skatina, bet ir taupymas  mirksiukas.gif
arba paranojiškai atsargus  lotuliukas.gif
*

Kuo taupymas skatina ekonomika, jei niekur neinvestuoji?
Na gal ir siek tiek paranojiskai smile.gif , taciau pavoju, kurie gali privesti iki devalvacijos tikrai nenuneigsit, nors kaip sakiau, artimiausiu metu as ta devalvacija netikiu ne laselio...
mutantė
QUOTE(Jurgitak @ 2009 03 27, 21:26)
Bet gali pavogt  g.gif
*

Tikrai baisu, net bus namie jai vien auksas aplink žybės, vagiai greit suuodžia
Papildyta:
Na gal ir siek tiek paranojiskai smile.gif , taciau pavoju, kurie gali privesti iki devalvacijos tikrai nenuneigsit, nors kaip sakiau, artimiausiu metu as ta devalvacija netikiu ne laselio...
*

man žodžiai "krizė" ir "devalvacija" nusibodo doh.gif skaitau ir darosi pikta vien nuo tų žodžių
Papildyta:
einu miegot ryt vėl padiskutuosim biggrin.gif labanakt ačiū už nuomones
Algirdasas
QUOTE(mutantė @ 2009 03 27, 22:35)

man žodžiai "krizė" ir "devalvacija" nusibodo  doh.gif  skaitau ir darosi pikta vien nuo tų žodžių
*

man irgi bloga nuo tu zodziu..., tikiuosi ant manes nepykstat, kad juos pavartojau biggrin.gif
Jurgitak
*

Klasika: investicijos atsiranda iš taupymo - pirma pataupai, vėliau investuoji. mirksiukas.gif
O kiek išloši ar prarasi dėl devalvacijos skaičiavai? Jei vartai 100 KLTL, tada gal ir verta kinkas drebinti, kituo atveju labai abejoju g.gif
Algirdasas
QUOTE(Jurgitak @ 2009 03 27, 22:57)
Klasika: investicijos atsiranda iš taupymo - pirma pataupai, vėliau investuoji.  mirksiukas.gif
O kiek išloši ar prarasi dėl devalvacijos skaičiavai? Jei vartai 100 KLTL, tada gal ir  verta kinkas drebinti, kituo atveju labai abejoju  g.gif
*

jei yra tik zodis "taupymas", o nera "investicija" - tuomet jokio ekonomikos skatinimo nera... pati ir atsakei i mano klausima taip kaip tiketasi smile.gif

jei turesiu 1000 lt paverstu eur ir ivyks devalvacija, pvz tiketina 20 procentu, tuomet laimesiu 200lt atmetus valiutu keitimo islaidas, kas yra keliu litu eiles nuo 1000 lt...
Jurgitak
QUOTE(Algirdasas @ 2009 03 27, 22:18)
jei turesiu 1000 lt paverstu eur ir ivyks devalvacija, pvz tiketina 20 procentu, tuomet laimesiu 200lt atmetus valiutu keitimo islaidas, kas yra keliu litu eiles nuo 1000 lt...
*

na taip 200 Lt gana didelė suma biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Algirdasas @ 2009 03 27, 22:18)
jei yra tik zodis "taupymas", o nera "investicija" - tuomet jokio ekonomikos skatinimo nera... pati ir atsakei i mano klausima taip kaip tiketasi smile.gif
*

Taupymas tik turint tam tikrą sumą, tampa investicijomis, o ne iš karto.
Algirdasas
QUOTE(Jurgitak @ 2009 03 27, 23:36)
na taip 200 Lt gana didelė suma  biggrin.gif
Papildyta:

Taupymas tik turint tam tikrą sumą, tampa investicijomis, o ne iš karto.
*

nelabai suvokiu, ironija, jeigu ka...negi nuo 1000 lt 200 lt mazi pinigai?, o jeigu nuo 10000 LT(kas sakyciau nepakenktu susitaupyt, kiekvienai seimai) ir jei procentas devalvacijos didesnis netycia - pvz 30 procentu (kas kai kuriu ekspertu nuomone irgi realu)...

investuot galima tam tikra suma, bet ji tikrai nebutinai turi buti didele smile.gif
lina.pukotukas
QUOTE(Algirdasas @ 2009 03 27, 21:08)
(nors yra istatymas del lito patikimumo)...
*

uspaskichas jau uzregistravo pataisa siam istatymui... jei seimas apsvarstes priims, tai vyriausybe gales pasidarbuoti ...
Algirdasas
QUOTE(lina.pukotukas @ 2009 03 28, 00:06)
uspaskichas jau uzregistravo pataisa siam istatymui... jei seimas apsvarstes priims, tai vyriausybe gales pasidarbuoti ...
*

pataisu projektas yra, tik kas tureta galvoje "vyriausybe gales pasidarbuoti" , vyriausybe ir taip gali, o pataisos, kad kartu su seimu galetu...
lina.pukotukas
pagal pataisas seimas turetu tik aplinkybes patvirtinti... o kaip buvo su antkainiais gerai suvyste tinkamu momentu pakiso ir prieme... tai ir aplinkybes lengviau "suvynioti i vata"....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.