Miledi.N
2005 08 19, 15:43
Pradedu naują temą,

man labai aktualią
Vakar pas notarę apiforminom žemės sklypo (sodų bendrijoje) dovanojimo sutartį.
Šiendien pridaviau dokumentus į Registrą kainavo 216 Lt
Vilnietiems patarimas neeiti į Bokšto gatvę ten nerealios eilės, o eiti į Kudirkos g. ten žymiai mažesnės eilės.
Gal kas nors paralėliai su manim darosi dokumentus, tai pasidalintume patirtimi ir naudinga informacija
Galiu tik pasisakyti apie padalinimo problemas.
Padalinti sklypą reikia kreiptis:
1. į Vilniaus r. Žemėtvarką, Manto g., (skambiname visą savaitę bet niekas nekelia ragelio, turbūt teks važiuoti nieko tiksliai nežinant).
2. Rašai prašymą (abu savininkai) dėl padalinimo. Atsakymą gauni maždaug po 1mėn.
3. Kreipiesi į Vilniaus r. savivalybę, kad ten dar gauti kažkokią pažymą.
4. Eini pas geodezininkus, kurie turi licenziją daryti padalinimus (nes ne visi turi pagal naują tvarką) ir tada dalinu.
Šitą viską man papasakojo vienas žmogus, kuris su tuo dirba. Mes dar nepradėjome, nes tie žmonės su kuriais dalinsimės yra ne Lietuvoje, o jų parašų reikia būtinai.
Tai vat.
QUOTE(Kozete @ 2005 08 19, 13:21)
Galiu tik pasisakyti apie padalinimo problemas.
Padalinti sklypą reikia kreiptis:
1. į Vilniaus r. Žemėtvarką, Manto g., (skambiname visą savaitę bet niekas nekelia ragelio, turbūt teks važiuoti nieko tiksliai nežinant).
2. Rašai prašymą (abu savininkai) dėl padalinimo. Atsakymą gauni maždaug po 1mėn.
3. Kreipiesi į Vilniaus r. savivalybę, kad ten dar gauti kažkokią pažymą.
4. Eini pas geodezininkus, kurie turi licenziją daryti padalinimus (nes ne visi turi pagal naują tvarką) ir tada dalinu.
Šitą viską man papasakojo vienas žmogus, kuris su tuo dirba. Mes dar nepradėjome, nes tie žmonės su kuriais dalinsimės yra ne Lietuvoje, o jų parašų reikia būtinai.
Tai vat.
nu ne visai i tema..
QUOTE(MamyteSirdele @ 2005 08 19, 18:27)
nu ne visai i tema..

Kodėl netgi labai į temą. Jei žmonės kooperuojasi pirkt sklypą, jį dalint, o po to ten statyt namą manau, kad tai irgi statybų dalis.
Mano patarimas klaipėdiečiams, kam reikia pasidaryti topo nuotraukas ar kitus žemės matavimus - pas Matininkus geriau neit, eilės didelės, geriau į Geometrą (Liepų g. ) .Jie greičiau padarys,k o reikia
Miledi.N
2005 08 22, 08:07
Gal kas pasakys ką daryti toliau?
Registrui dokumentus pridavaiu o kada eiti į žemėtvarką? Gal dar ką?
QUOTE(MamyteSirdele @ 2005 08 19, 17:27)
nu ne visai i tema..

Na, šiaip tai manau, kad namo statybos kaip tik ir prasideda nuo žemės dokumentų. Jeigu ką...
Ir visiškai nemanau, kad ne į temą.
QUOTE(gerlenda @ 2005 08 19, 14:43)
Pradedu naują temą,

man labai aktualią
Vakar pas notarę apiforminom žemės sklypo (sodų bendrijoje) dovanojimo sutartį.
Šiendien pridaviau dokumentus į Registrą kainavo 216 Lt
Vilnietiems patarimas neeiti į Bokšto gatvę ten nerealios eilės, o eiti į Kudirkos g. ten žymiai mažesnės eilės.
Gal kas nors paralėliai su manim darosi dokumentus, tai pasidalintume patirtimi ir naudinga informacija

niu va,būtum anksčiau parašius būčiau nestovėjus tokios eilės Bokšto g..
Miledi.N
2005 08 23, 10:17
QUOTE(Kozete @ 2005 08 19, 16:21)
Tavo žemė Vilniaus rajone? Nes kai aš skambinau į Vilniaus m. žemėtvarką Europos a. 1 tel. 275-75-95 tai man sakė, kad man nereikia žemėtvarkoj s/b sklypo registruoti ar panašiai. Bet iš ten reikėjo imti s/b sklypo planą
Miledi.N
2005 08 23, 10:20
QUOTE(anna @ 2005 08 23, 10:16)
niu va,būtum anksčiau parašius būčiau nestovėjus tokios eilės Bokšto g..

Kada stovėjai? Kokius dokumentus dar tvarkai pasidalink o tai aš jau pasiklydau
Matai,dokumentus tai man tvarkys architektas,nes aš bijau lįsti į tą kebeknę,tai aš tvarkiausi tik dėl sklypo pirkimo ką man riekėjo,t.y. pas notarą ir bokšto g. ir vsio
ai,dar kadangi mūsų tame sklpye prieš n metų buvo gautas leidimas statybai,tai aš nuėjau ir man jį pratęsė,tas vyko 5 min.

o dabar mes tipo darom projekto pakeitimą (ar kažkaip panašiai vadinas) ir jau čia architektas mum vaikščios į savivaldybę..
Miledi.N
2005 08 23, 11:48
QUOTE(anna @ 2005 08 23, 10:30)
architektas mum vaikščios į savivaldybę..
Už tai reikia mokėti, kiek galėsiu ir pajėgsiu bandisiu pati lakstyti
Tas tai taip,bet tiesiog nei aš, nei vyras neturime tam laiko, mano darbas toks,kad išsiprašyti darbo metu beveik nerealu,na nebent tai būtų koks ekstra atvejis,ir tai labai retai,o vyras dirba ne vln,tai kad jam važinėt su popieriais po savivaldybę irgi ne vtemu būtų,tai pagalvojau ai dzin,aš net nežinau kiek čia atskirai tai kainuoja,nes mum architektas su viskuo pasakė sumą ir tiek..
Gerlenda, jei nori sutaupyti laiko,tai uzsisakyk toponuotrauka ir tiksliuosius matavimus. Kol ja padarys, gausi nuosavybes dokumentus tikrai
QUOTE(gerlenda @ 2005 08 23, 09:17)
Tavo žemė Vilniaus rajone? Nes kai aš skambinau į Vilniaus m. žemėtvarką Europos a. 1 tel. 275-75-95 tai man sakė, kad man nereikia žemėtvarkoj s/b sklypo registruoti ar panašiai. Bet iš ten reikėjo imti s/b sklypo planą

Vilniaus r. dėl to man reikia eiti į Manto g.
Bet ten po šiai dienai niekas nekelia tel. ragelio. Paskambinom į Vilniaus r. savivaldybės inf., tai iš viso kažkokį nesamoningą tel. davė.
Miledi.N
2005 08 23, 16:13
Gal aš ir labai pigiai noriu

, bet ką man daryti, babkių nėra, o už projektą kaip pažistamiems užgiedojo apie 8 000 Lt
Teks dar bandyti ieškoti
Miledi.N
2005 08 23, 16:15
QUOTE(Avita @ 2005 08 23, 13:07)
Gerlenda, jei nori sutaupyti laiko,tai uzsisakyk toponuotrauka ir tiksliuosius matavimus. Kol ja padarys, gausi nuosavybes dokumentus tikrai
Ar tikrai reikia tiksliųjų matavimų sužinosiu tik savivaldybėj, o į savivaldybę eisiu tik gavus nuosavybės dokumentus
Kažkoks užburtas ratas ir diena šiendien sunki
Jei jusu sklypas dar nesuformuotas, tai tiksiliuju matavimu reikes. O sodu bendrijose sklypai nebuvo formuojami gyvenamajai valdai,tai jei noresi oficialiai priduoti nama,tai tau tu matavimu tikrai reikes. Gali negaisti laiko ir daryti iskart. Beje,dar gali nueiti i el. tinklus,persirasyti sutarti su jais, jei sklype buvo elektra,nes tas p[ersirasymas mums menesi uztruko
Gal kas žino kai turi atrodyti tie tikslieji matavimai?nes aš turiu kažkokį popierėlį,kur nubraižytos koordinačių ašys ir surašyti tie taškai,tai čia tas ar dar ne?
Miledi.N
2005 08 24, 09:47
QUOTE(Avita @ 2005 08 24, 08:58)
Beje,dar gali nueiti i el. tinklus,persirasyti sutarti su jais, jei sklype buvo elektra,nes tas p[ersirasymas mums menesi uztruko
Pas mus sklype yra elektra namuke, tik mums tą namuką reiks išrinkti tai dabar nežinau kaip tai daroma reiks užeiti į elektros tinklus išsiaiškinti. Skaitliukas yra ir reikės jį kažkur nors ant medžio kabinti, statyboms elektros reikės, o namuko tai nebus. Žinau kad dar reiks kažką keisti nes ten elektra skirta sodo namukui, o negyvenamajam, gal ką žinai?
Isrinkti nieko nereikes. Mano vyras paprase,kad atvaziuotu is el tinklu ir nuimtu skaitiklio parodymus ju atstovas. Tada pats lipo i stulpa,nukirpo laidus su spec. replemis (uz nukirpima el tinklai uzsiprase 180 Lt),o tada isarde ta namuka. Dabar jau pasiraseme sutarti su el tinklais,tai reikia arba juos samdyti, arba patiems nuo elektros laidu neleisti laidus i dezute (ji kabes ant stulpo). Ir tada jau pakviesti vel is el tinklu,kad skaitliuka pajungtu vel.
Alchemie
2005 08 24, 11:33
ANNA TEN TURI BUTIVISA BYLA, KUR NUSTATYTA SKLYPO PASKIRTIS, IR TADA SURASYTA, KUR KOKIOS KOORDINATES, PLIUS VISOKIOS REGISTRACIJOS ZEMETVARKOS IR KADASTRO PARASAI. jEI TURI TOKI, TAI CIA DETALUS PLANAS SUMATAVIMAIS.
QUOTE(anna @ 2005 08 24, 08:10)
Gal kas žino kai turi atrodyti tie tikslieji matavimai?nes aš turiu kažkokį popierėlį,kur nubraižytos koordinačių ašys ir surašyti tie taškai,tai čia tas ar dar ne?

Ne,kaip rase,cia ne tikslieji matavimai,cia elementarus sklypo planas
Ačiū labai už atsakymus,kiek supratau,tai teks ir man tuos tiksliuosius daryti..
Miledi.N
2005 08 24, 15:20
QUOTE(Avita @ 2005 08 24, 11:41)
Ne,kaip rase,cia ne tikslieji matavimai,cia elementarus sklypo planas
Kaip paaiškėjo aš turiu tik sklypo planą
QUOTE(gerlenda @ 2005 08 24, 14:20)
Kaip paaiškėjo aš turiu tik sklypo planą

tai uzsisakyk iskart toponuotaruka ir tiksliuosius matavimus.
Miledi.N
2005 08 24, 16:21
QUOTE(Avita @ 2005 08 24, 16:03)
tai uzsisakyk iskart toponuotaruka ir tiksliuosius matavimus.
Gal žinai kainas?

O tai gal verta palaukti dar ir atlyginimo
QUOTE(gerlenda @ 2005 08 24, 15:21)
Gal žinai kainas?

viskas kartu kainuos ne mažiau 1000 Lt, na, nebent turi atitinkamų pažįstamų, kurie padarytų pigiau.
Miledi.N
2005 08 24, 16:55
QUOTE(kava @ 2005 08 24, 16:33)
viskas kartu kainuos ne mažiau 1000 Lt, na, nebent turi atitinkamų pažįstamų, kurie padarytų pigiau.
Dabar belieka tik ir traukti pinigus iš kišenės, tokiais tempais kišenės labai greit ištuštės
Sveiki,prisijungsiu ir as sia tema pakalbet,kadangi mums taip pat dabar tai aktuali tema.Rugsejo pradzioje gausim sklypo nuosavybes dokumentus.Noriu paklausti,ar butina daryt tuos tiksliuosius matavimus,ir kas tai yra?Mes dar visiskai nieko nesigaudom toje srityje,jei kas tai dare, patarkit.(Pas mus namu valda).
.greitai.
2005 08 24, 22:43
QUOTE(gerlenda @ 2005 08 24, 15:55)
Dabar belieka tik ir traukti pinigus iš kišenės, tokiais tempais kišenės labai greit ištuštės

Nu pinigelius ruosti reikes, o ka darysi, nori tureti savo namus reikia moketi uz tai
QUOTE(gerlenda @ 2005 08 24, 15:21)
Gal žinai kainas?

Minimum 1000 Lt (topo+tikslieji),o jei oficialiai per firmas,tai ir 1500 praso, ir dar eiles po kelis menesius i prieki.
Nori namo, reikia ir moketi... Cia tik gelytes tie matavimai
QUOTE(Avita @ 2005 08 25, 07:22)
Minimum 1000 Lt (topo+tikslieji),o jei oficialiai per firmas,tai ir 1500 praso, ir dar eiles po kelis menesius i prieki.
Nori namo, reikia ir moketi... Cia tik gelytes tie matavimai

Avita,tu teisi mes domejomes per fiirmas,nerealios eiles.gal zinai kas daro neoficialiai,gal zinai koki tel.nr.dekoju is anksto.
QUOTE(palura @ 2005 08 25, 20:50)
Avita,tu teisi mes domejomes per fiirmas,nerealios eiles.gal zinai kas daro neoficialiai,gal zinai koki tel.nr.dekoju is anksto.
Zinau,bet jis dare tik atostogu metu,o jo atostogos jau pasibaige,tai deje,negaliu padeti
Aisku.Nenoriu buti ikyri,bet dar paklausiu:ar darant toponuotrauka reikia jau tureti tiksliuosius matavimus?Ar yra koks skirtumas ka pirma daryti:ar nuotrauka ar matavimus?
Miledi.N
2005 08 26, 15:06
QUOTE(palura @ 2005 08 26, 14:40)
Aisku.Nenoriu buti ikyri,bet dar paklausiu:ar darant toponuotrauka reikia jau tureti tiksliuosius matavimus?Ar yra koks skirtumas ka pirma daryti:ar nuotrauka ar matavimus?
Man irgi labai įdomu
Viskas daroma kartu. Tie patys,kas daro topo nuotrauka, daro ir tiksliuosius matavimus. Reikia tureti nuosavybes dokumentus (galima juos paduoti ir veliau) ir sklypo plana (iskart)
QUOTE(Avita @ 2005 08 26, 14:21)
Viskas daroma kartu. Tie patys,kas daro topo nuotrauka, daro ir tiksliuosius matavimus. Reikia tureti nuosavybes dokumentus (galima juos paduoti ir veliau) ir sklypo plana (iskart)
Aciu uz informacija. O tai dabar kai pradejom dometis tuo reikalu tai gaunasi kaip toj patarlej:"Kuo toliau i miska, tuo daugiau medziu".
Kas zino,ka toliau daryti po tiksliuju matavimu ir toponuotraukos?Grunto tyrimus ar as dar kazka praleidau?
Miledi.N
2005 09 05, 08:53
QUOTE(palura @ 2005 09 04, 19:49)
Kas zino,ka toliau daryti po tiksliuju matavimu ir toponuotraukos?Grunto tyrimus ar as dar kazka praleidau?

Eik pas architektą,

(jei kaimynai pasidarę grunto tyrimus tai gal tau ir nereiks, paklausinėk)
Miledi.N
2005 09 05, 15:09
Tai va, buvau aš penktadienį savivaldybėje, dėl projektavimo sąlygoms prašymo užpildymo. Tai ta moteriške, man išaiškino, kad reikia į savivaldybe siusti jau savo projektuotoją, nes sako: "neužpildysit jus ponia šito prašymo." Tai pasižiūrėjus į prašymą

supratau kad tikrai neužpildysiu
Patarimas kitoms siuskite savo architektus-projektuotojus

nu nebent norite pavaikščiuoti su spec. leidimais po savivaldybe (tarp kitko ten gražu

) ir pavažinėti liftu su veidrodžiais, o ne tokiu kaip daugiabučiuose
QUOTE(gerlenda @ 2005 09 05, 14:09)
Tai va, buvau aš penktadienį savivaldybėje, dėl projektavimo sąlygoms prašymo užpildymo. Tai ta moteriške, man išaiškino, kad reikia į savivaldybe siusti jau savo projektuotoją, nes sako: "neužpildysit jus ponia šito prašymo." Tai pasižiūrėjus į prašymą

nu nebent norite pavaikščiuoti su spec. leidimais po savivaldybe (tarp kitko ten gražu

gerlenda, juk jau buvo rašyta (beje, į pačios klausimą), kad geriau pildant sąvadą pasitarti su architektu, arba kad jis pats jį užpildytų, o dabar iškėlei tai kaip naujieną kokią
QUOTE(kava @ 2005 09 05, 16:07)
gerlenda, juk jau buvo rašyta (beje, į pačios klausimą), kad geriau pildant sąvadą pasitarti su architektu, arba kad jis pats jį užpildytų, o dabar iškėlei tai kaip naujieną kokią

Čia matyt kaip kuriam mieste ir kaip pas kurį rajono architektą. Aš išsitraukiau iš savivaldybės puslapio prašymo formą, ją aptarėm su vyru ir paskui pati nuėjau į savivaldybę. Tai visus punktus, kurie tikrai reikalauja techninių žinių (e. energijos sunaudojimas, galingumai ir pan.) padėjo užpildyti rajono architektas, t.y. valdininkas, kuris paskui pats rašosi ant projektavimo sąvadų.
Tikrai nemanau, kad už tokį darbą verta mokėti kad ir kelis šimtus architektui. Tiesiog kalbantis su juo galima jau išklausinėti arba net kartu mėginti pildyti tą prašymą. Ir tai tikrai nėra atskira paslauga, o tik kliento ir architekto nuomonių derinimas.
Na, man taip atrodo, o kitų gal kitokia patirtis.
Ir dar - gal kas nors iš jūsų jau yra dalyvavęs savivaldybės komisijoje, kuri svarsto statybos leidimų išdavimą. Koks tai procesas? Ar reikia kažkaip pasiruošti? Mūsų projektą svarstys šį ketvirtadienį ir aš žadu ten dalyvauti. Tik prieš tai noriu susigaudyti, kokia ten bus mano funkcija ir ko tikėtis.
QUOTE(AGI @ 2005 09 06, 07:58)
Čia matyt kaip kuriam mieste ir kaip pas kurį rajono architektą. Aš išsitraukiau iš savivaldybės puslapio prašymo formą, ją aptarėm su vyru ir paskui pati nuėjau į savivaldybę. Tai visus punktus, kurie tikrai reikalauja techninių žinių (e. energijos sunaudojimas, galingumai ir pan.) padėjo užpildyti rajono architektas, t.y. valdininkas, kuris paskui pats rašosi ant projektavimo sąvadų.
Tikrai nemanau, kad už tokį darbą verta mokėti kad ir kelis šimtus architektui. Tiesiog kalbantis su juo galima jau išklausinėti arba net kartu mėginti pildyti tą prašymą. Ir tai tikrai nėra atskira paslauga, o tik kliento ir architekto nuomonių derinimas.
Na, man taip atrodo, o kitų gal kitokia patirtis.
Ir dar - gal kas nors iš jūsų jau yra dalyvavęs savivaldybės komisijoje, kuri svarsto statybos leidimų išdavimą. Koks tai procesas? Ar reikia kažkaip pasiruošti? Mūsų projektą svarstys šį ketvirtadienį ir aš žadu ten dalyvauti. Tik prieš tai noriu susigaudyti, kokia ten bus mano funkcija ir ko tikėtis.
Aš ir nesakiau, kad pagalba pildant prašymą dėl projektavimo sąlygų yra papildoma, atskirai apmokama paslauga. Mums architektas užpildė, ir tiek, tai tiesiog mažytis darbelis visam projektavimo procese, už kurį mokam vieną fiksuotą sumą. O dėl pagalbos savivaldybėje.... Aš nustebusi, mes jos nesulaukėm jokios. Bet džiaugiuosi už jus, kad jums pasitaikė žmoniški valdininkai.
Taip, Kava, aš Tau ir pritariu.
Todėl visoms patariu pirma išsiaiškinti galimybes pačioms susitvarkyti, o jei negalime, tada jau samdyti. Aišku, jei per tą valandą ar kelias gali uždirbti daugiau, tai gal ir verta samdyti.
QUOTE(AGI @ 2005 09 06, 08:33)
Taip, Kava, aš Tau ir pritariu.
Todėl visoms patariu pirma išsiaiškinti galimybes pačioms susitvarkyti, o jei negalime, tada jau samdyti. Aišku, jei per tą valandą ar kelias gali uždirbti daugiau, tai gal ir verta samdyti.
Architektas uzsiimantis projektavimo darbais tam objektui, uz salygu savado gavima neisraso papildomos saskaitos
QUOTE(she @ 2005 09 06, 08:51)
Architektas uzsiimantis projektavimo darbais tam objektui, uz salygu savado gavima neisraso papildomos saskaitos

Aš AGI tą ir bandžiau pasakyti
QUOTE(gerlenda @ 2005 09 05, 14:09)

Aciu gerlenda uz informacija.Kas del grunto tyrimu tai mes galima sakyti pirmi tam kvartale zadam statytis tai dar neturim jokiu kaimynu.O kur radai architekta,per pazistamus ar per firmas?
Miledi.N
2005 09 07, 08:59
QUOTE(palura @ 2005 09 06, 21:29)
Aciu gerlenda uz informacija.Kas del grunto tyrimu tai mes galima sakyti pirmi tam kvartale zadam statytis tai dar neturim jokiu kaimynu.O kur radai architekta,per pazistamus ar per firmas?

Per interentą.
QUOTE(AGI @ 2005 09 06, 07:58)
Kuriame tu mieste gyveni?
Gal gali įdėti čia nuorodą kur tas prašymas yra? Man dar negreitai reikės, bet įdomu pasiskaityti būtu.
QUOTE(Kozete @ 2005 09 07, 10:03)
Kuriame tu mieste gyveni?
Gal gali įdėti čia nuorodą kur tas prašymas yra? Man dar negreitai reikės, bet įdomu pasiskaityti būtu.
Kaune. O prašymo forma tinka visiems miestams -
http://www.kaunas.lt/savivalda_/administra...ka_salygoms.doc
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.