nirvana
2009 03 22, 22:37
Na mamytės, argi tai, kas vyksta, ne pasaulio pabaiga? Ar galima visa tai leisti?
http://www.bernardinai.lt/index.php?url=articles%2F92903http://www.patriotai.lt/?q=node/433http://kauno.diena.lt/naujienos/lietuva/li...ie-gejus-207599žinoma, reikia tikėtis, kad visa tai bus laiku sustabdyta... bet man vis tiek neramu, kai pagalvoji, jog tos mažumos su savo teisėm peržengia visas ribas ....
Iki šiol maniau, kad esu labai tolerantiška. Man nesvarbu kas su kuo miega savo miegamajame. Bet seksualinės mažumos pačios provokuoja neapykantą. Tai negali būti toleruojama. Gindami savo teises jie ima pažeisti mūsų teises. Sužinojusi apie tokią demagogiją savo vaiko darže tikrai jį atsiimčiau. Psichologo konsultacijos paauglystėje, suluošintos psichikos paaugliui, tikrai kainuos daugiau nei auklė.
121akela
2009 03 23, 13:19
dianita
2009 03 23, 14:26
Siandien per LNK ziurekit 18.45 reportaza, o delfyje turetu dabar pasirodyti intervju. Tikiuosi, seimu asociacija atsakys uz savo dezinformacija, nes 320 aukletoju apmokytu buk tai islauzti is lubu, tokiu niekada nebuvo ir jau tiek Vilnius, tiek kiti miestai jau paneige sia informacija. Kazkas cia buvo suinteresuotas, o ponas Ramonas turbut turi savu interesu su savo zmona ministerijoje.. slykstus reikalas.
O jus moteriskes, bent paskaitykite ta brosiura, nes matau, visi diskutuoja tik 6 eiluciu pastraipa, o apie ka rasoma visoje brosiuroje tai visi pamirsta.. o ten pagrinde kalbama apie lyciu lygybes idiegima darzeliuose, kad vaikai nesiskirstytu zaisdami pagal lyti (mergaites tik su lelemis zaidzia, o berniukai stato ar su masinelem), kad vaikai neturetu isankstiniu nusiteikimu vienos ar kitos lyties atzvilgiu, kaip pvz mergaites kvailos, o berniukai yra stiprus ir t.t. niekas apie tai net nekalba...
O apie mazumas tai cia nusisnekat, nei vienas vaikas netampa zmogzudziu nuo to, kad jam skaito pasakas apie raganas, kurios eda vaikus arba zudo ir panasiai...
Antra - kaip vaikui paaiskinsite toki fakta, jei kita vaika i darzeli atves du vienos lyties tevai ir kiti vaikai klausines, kodel?? sakysite savo vaikui, kad tai nenormalu? Juk naturalu, kad vaikai klausia kas ir kaip.. bet nereiskia, kad jis toliau analizuos, tokiame amziuje jie tik domisi... cia suauge per daug analizuoja..
Kol kas daugiausia vaiku psichikai zala daro tevai ir ju homofobija bei stereotipai.. o ne darzeliai.. nereikia versti kalte kitiems.. be to si brosiura buvo skelbiama tik internete, kas galejo ja taikyti?? jei taip, pulkit tuos, kurie taike jei taike (jauciu tokiu nerasite)..
Sveikos mamytės,
Na aš nenorėčiau, kad mano sūnus darželyje klausytųsi pasakos apie "princą ir princą kurie susituokė"...

o dėl tų vaikų, kuriuos atves į darželį vienos lyties tėvai, tai čia mano problema, kaip aš tai paaiškinsiu

Aš žinau koks mano vaikas, koks jo mąstymas ir kokiais žodžiais tai paaiškinti.
Aš įsitikinusi, kad mūsų vaikams reikia kuo mažiau visokių programų. Nes nuo masiškumo ir bandymo pritaikyti visiems t.y. adaptuoti - gaunasi didžiausia nesąmonė.

Atsimenu, kai po vienos tokios programos (ne lytiškumo) mano draugė turėjo bėdos, kol savo sūnui išaiškino žodelio "reikia" prasmę

Pas jį buvo tik "aš to dabar nenoriu ir nedarysiu"
Taip kad aš prieš šitokias nenormalias programas!

Juk dievas, na, o jei kas netiki, tai dar kažkas

sukūrė ne du vyrus ir ne dvi moteris, o VYRĄ IR MOTERĮ

Todėl, mano manymu, tai yra teisinga, tobula ir gražu.

O į tos netradicinės orientacijos žmones aš žiūriu kaip į ligonius, kaip į pvz. , alkoholikus, narkomanus, ŽIV/AIDS... Juk neateina į darželius narkomaninės programos ir nesako, kadangi plinta narkomanija, mes parodysime vaikučiams kaip saugiai leistis narkotikus
dianita
2009 03 23, 20:01
Prasau, paskaitykite.. pasirodo, yra Lietuvoje zmoniu, kurie nepatingejo, perskaite ta brosiura (o ne programa) ir issake savo tikra nuomone, o ne tokia, kuria jus cia destote net akyse nemate tos brosiuros (nes ji yra tik internete vokietijos sukurtame tinklalapyje, o spausdintos versijos niekas neturi)..
http://klaipeda.diena.lt/blogas/austejalan...e/gender-loops/
sena niekšė
2009 03 23, 20:07
panašu kad kažkas iš degtuko priskaldė vežimą -- nauja tema pasibart, o paskui muilo burbulas susprogs ir visi pamirš
QUOTE(dianita @ 2009 03 23, 14:26)
Antra - kaip vaikui paaiskinsite toki fakta, jei kita vaika i darzeli atves du vienos lyties tevai ir kiti vaikai klausines, kodel?? sakysite savo vaikui, kad tai nenormalu? Juk naturalu, kad vaikai klausia kas ir kaip.. bet nereiskia, kad jis toliau analizuos, tokiame amziuje jie tik domisi... cia suauge per daug analizuoja..
taip, tai NENORMALU
QUOTE(Ugdona @ 2009 03 23, 16:58)
Sveikos mamytės,
Na aš nenorėčiau, kad mano sūnus darželyje klausytųsi pasakos apie "princą ir princą kurie susituokė"...

o dėl tų vaikų, kuriuos atves į darželį vienos lyties tėvai, tai čia mano problema, kaip aš tai paaiškinsiu

Aš žinau koks mano vaikas, koks jo mąstymas ir kokiais žodžiais tai paaiškinti.
Aš įsitikinusi, kad mūsų vaikams reikia kuo mažiau visokių programų. Nes nuo masiškumo ir bandymo pritaikyti visiems t.y. adaptuoti - gaunasi didžiausia nesąmonė.

Atsimenu, kai po vienos tokios programos (ne lytiškumo) mano draugė turėjo bėdos, kol savo sūnui išaiškino žodelio "reikia" prasmę

Pas jį buvo tik "aš to dabar nenoriu ir nedarysiu"
Taip kad aš prieš šitokias nenormalias programas!

Juk dievas, na, o jei kas netiki, tai dar kažkas

sukūrė ne du vyrus ir ne dvi moteris, o VYRĄ IR MOTERĮ

Todėl, mano manymu, tai yra teisinga, tobula ir gražu.

O į tos netradicinės orientacijos žmones aš žiūriu kaip į ligonius, kaip į pvz. , alkoholikus, narkomanus, ŽIV/AIDS... Juk neateina į darželius narkomaninės programos ir nesako, kadangi plinta narkomanija, mes parodysime vaikučiams kaip saugiai leistis narkotikus

Su viskuo sutinku, o ypac geras palyginimas su alkoholikais, narkomanais! Isivaizduokit, dabar alkoholikai, narkomanai surengtu mitingus, eisenas, tokias kaip, kad daro kitos oreantacijos zmones, ir prasytu savo teisiu, pripazinimo... Nenoreciau, kad mano vaikai klausytusi tokiu pasaku. Ateis laikas, kai per biologijos pamokas suzinos apie psichologines ligas, tarp ju ir apie netradicine oreantacija.
QUOTE(dianita @ 2009 03 23, 15:26)
Siandien per LNK ziurekit 18.45 reportaza, o delfyje turetu dabar pasirodyti intervju. Tikiuosi, seimu asociacija atsakys uz savo dezinformacija, nes 320 aukletoju apmokytu buk tai islauzti is lubu, tokiu niekada nebuvo ir jau tiek Vilnius, tiek kiti miestai jau paneige sia informacija. Kazkas cia buvo suinteresuotas, o ponas Ramonas turbut turi savu interesu su savo zmona ministerijoje.. slykstus reikalas.
anyway, jeigu tai būtų tik kaip sakote, dezinformacija, tegul žino "nuskriaustieji", kad gaus per nosį, jeigu imsis griauti tradicines vertybes.
O jus moteriskes, bent paskaitykite ta brosiura, nes matau, visi diskutuoja tik 6 eiluciu pastraipa, o apie ka rasoma visoje brosiuroje tai visi pamirsta.. o ten pagrinde kalbama apie lyciu lygybes idiegima darzeliuose, kad vaikai nesiskirstytu zaisdami pagal lyti (mergaites tik su lelemis zaidzia, o berniukai stato ar su masinelem), kad vaikai neturetu isankstiniu nusiteikimu vienos ar kitos lyties atzvilgiu, kaip pvz mergaites kvailos, o berniukai yra stiprus ir t.t. niekas apie tai net nekalba...
tai čia tik tamstos darželyje taip kalba ir moko, tokiais stereotipais. Ir norma laikote, kad vaikus skatina persirengti? berniukus suknelėmis? o pasidažyti? nagus pasilakuoti? irgi nieko tokio?
berniukai tampa vyrais, ir jie iš tikro STATO. Nes moterims yra per sunku statyti namus. Kas čia blogo, kad vaikai nuo mažens žino, kad berniukai yra stiprioji lytis? Aš tai su užuojauta žiūriu į moteris, kurios dėl "lygių teisių" aria kartu su vyrais tiesdamos kelius. Vargšės.
ir pasakysiu, kaip yra. Kad žmonės turi psichikos sutrikimus. Kad tas vaikas neturi nei tėvo, nei mamos, o turi du pasimetusius, savęs nepažįstančius žmones.
Kol kas daugiausia vaiku psichikai zala daro tevai ir ju homofobija bei stereotipai.. o ne darzeliai.. nereikia versti kalte kitiems.. be to si brosiura buvo skelbiama tik internete, kas galejo ja taikyti?? jei taip, pulkit tuos, kurie taike jei taike (jauciu tokiu nerasite)..
BUVO SKELBIAMA? Kodėl BUVO? jeigu tokia šventa ta brošiūra, kodėl ji išimta?
Darželių čia niekas nekaltina. Piktinamės žmonėmis, kurie dėl finansavimo iš ES fondų gatavi parduoti mažų vaikų psichinę sveikatą.
stereotipai.. nejuokinkit.. yra vaikų psichologija, paauglių, netgi vyrų ir moterų psichologija skiriasi.. pradėkit griauti ir čia.
sena niekšė
2009 03 23, 21:05
kažkas bapkes darosi. kažkas nori tokią programą prakalt ir gaut algą už tai. kažkam taipogi finansiškai ar politiškai naudinga dėl to sukelt didelį šyšą. o ant jūsų vaikų vertybių visiems yra nusispjaut.
ingaaaa
2009 03 24, 17:50
vakar ziurejau k/f,,Milk''.
Ir tikrai mes geju bijom(ka bijom ta ir neigiam)

nes esam susikure stereotipus,kad taip negalima,kad tai neegzistuoja,bet nepamirskim,kad gyvenam XXI amziuj-ne su kuokom mosuojames
naitas-
pagal jus-visus kitaip mastancius ir besielgiancius-i psichuske,o gejus-ant lauzo.
Kaip gaila kad lietuvos visuomene taip pasiduota zurnalistu paistalams - negi nesuprantat kad jiems svarbiausia rasti sensacija - del to is degtuko kalna malku gali priskaldyt! Jus bent pasidomekit apie ka ten eina kalba! Perskaitykit pacia koncepcija!
Arba bent jau uzsukit cia -
Austejos blogas - labai daug tasku ant i sudeta ;-) Ir komentarai verti demesio.
Rekomenduociau ir cia -
Indres blogas. Bent jau akirati praplesit
Naitui, homosexualizmas jau seniai nebelaikomas psichikos liga
nirvana
2009 03 25, 16:16
QUOTE(dianita @ 2009 03 23, 13:26)
O apie mazumas tai cia nusisnekat, nei vienas vaikas netampa zmogzudziu nuo to, kad jam skaito pasakas apie raganas, kurios eda vaikus arba zudo ir panasiai...
Brangioji, visa tai tikrai ne pasakos, ir nebandykit viso to paneigti. Kai tik žmonės sužinojo, kas darosi, visa tiesa apie šią programą iš interneto puslapių buvo ištrinta. O dabar bandot žmones paveikt tokiom kalbom. Kaip man šlykštu klausytis. Ir pikta, kad šitaip bandoma apgaudinėti žmones, kad šitaip malipuliuojama.
Kuo blogos lietuvių pasakos? Taip, juk jūs norit sunaikinti visą mūsų tautosaką, mes juk žengiam į dvidešimt pirmą amžių, visi lygūs, nesvarbu kas su kuo miega, ar moteris su moterim, ar vyras su vyru, ar vyras su moterm. Idealus pasaulis - tai pasaulis be moralės normų, freelove, sex. Taip, Lietuvių pasakos žiaurios, bet jos bent pamokančios, juose pavaizduotas gėris ir blogis. Kur gėris visada laimi prieš blogį. O jūs norit visą blogį paversti gėriu. Šlykštynės.
QUOTE(naitas @ 2009 03 23, 19:58)
BUVO SKELBIAMA? Kodėl BUVO? jeigu tokia šventa ta brošiūra, kodėl ji išimta?
Darželių čia niekas nekaltina. Piktinamės žmonėmis, kurie dėl finansavimo iš ES fondų gatavi parduoti mažų vaikų psichinę sveikatą.
stereotipai.. nejuokinkit.. yra vaikų psichologija, paauglių, netgi vyrų ir moterų psichologija skiriasi.. pradėkit griauti ir čia.
BŪTENT
QUOTE(ingaaaa @ 2009 03 24, 16:50)
nepamirskim,kad gyvenam XXI amziuj-ne su kuokom mosuojames

Teisingai, mosuojamės ne su kuokom. Tad laisvę seksui, orgijom, aids, živ, narkotikam, psichiniam ligoniam
siūlau visiems pasiskaityti čia
http://www.patriotai.lt/?q=node/439
nirvana
2009 03 25, 16:52
sena niekšė
2009 03 25, 17:30
darželinukai dar nelabai supranta kas yra seksualumas, o čia jiems jau kišamas homoseksualumas.

aš ne prieš toleranciją, nu bet ne tokių eksperimentų forma. kažkas darosi karjerą, kažkas pinigus, o viskas paprastiems žmogeliams ant galvų.

nors patriotai.lt man nelabai imponuoja
ingaaaa
2009 03 25, 21:13
QUOTE(nirvana @ 2009 03 25, 16:16)
Teisingai, mosuojamės ne su kuokom. Tad laisvę seksui, orgijom, aids, živ, narkotikam,
psichiniam ligoniamsiūlau visiems pasiskaityti čia
http://www.patriotai.lt/?q=node/439jei jusu vienas is seimos nariu turetu psichine negalia-jus ji izoliuotumete,ignoruotumet,nepripazintumet ar kitaip susidorotumet?
brangute
2009 03 26, 13:51
QUOTE(ingaaaa @ 2009 03 25, 20:13)
jei jusu vienas is seimos nariu turetu psichine negalia-jus ji izoliuotumete,ignoruotumet,nepripazintumet ar kitaip susidorotumet?
ne, bet savo vaiko įtakoti vienaip ar kitaip neleisčiau.
Čia gi niekas nešneka apie tai, kad seksualines mažumas reikia išmesti, apspjaudyti, neduoti jiems darbo ar išguit juos iš visuomenės, žemintis ar niekinti bet kodėl jie turėtų pagal save formuoti mūsųs vaikus:? KODĖL?
Sitas straipsnis mane tiesiog sokiravo
http://www.patriotai.lt/?q=node/346 As isvis nesuprantu, kas galejo isleist tokias knygas???

Atvirai, mane net supykino paskaicius ir pagalvojus, kad ateity gali but taip, kad visi vaikai skaitys tokias knygutes (net pavadint ju taip nesinori). Jeigu taip homosexualai pradejo listi i musu vaiku gyvenima, as tuomet butinai pasirupinsiu savo vaikams idiegti visiska neapykanta sitiems slikstynems. Anksciau galvojau, tegu jie gyvena, svarbiausia manes jie neliecia, o tuo labiau mano vaiku, man net ju gaila buvo. Bet jeigu SITAIP, as kaip liute ginsiu savo vaikus. Tolerancija skiepysiu viskam isskyrus sitiems iskrypeliams!!!
nirvana
2009 03 28, 14:34
QUOTE(ingaaaa @ 2009 03 25, 20:13)
jei jusu vienas is seimos nariu turetu psichine negalia-jus ji izoliuotumete,ignoruotumet,nepripazintumet ar kitaip susidorotumet?
aš šneku ne apie ignoravimą, o apie tai, kad sveikus vaikus šie psichiniai ligoniai nori paversti panašius į save
Pangasija
2009 03 28, 14:53
ar čia nėra kokia nors provokacija? kodėl projekto pavadinimas į lietuvių kalbą net neišverstas?
nirvana
2009 03 28, 22:03
QUOTE(Dios @ 2009 03 28, 13:53)
ar čia nėra kokia nors provokacija? kodėl projekto pavadinimas į lietuvių kalbą net neišverstas?
visas šis projektas buvo išverstas į lietuvių lkalbą ir buvo galima lengvai jį pasiekti internete kol neiškilo skandalas, tada kažkodėl buvo suskubta viską ištrint
bet iš čia galima parsisiųsti
http://rapidshare.com/files/214179589/gender_loops.rar.html įdomaus pasiskaitymo
QUOTE(dianita @ 2009 03 23, 13:26)
O jus moteriskes, bent paskaitykite
ta brosiura, nes matau, visi diskutuoja tik 6 eiluciu pastraipa, o apie ka rasoma visoje brosiuroje tai visi pamirsta.. o ten pagrinde kalbama apie lyciu lygybes idiegima darzeliuose, kad vaikai nesiskirstytu zaisdami pagal lyti (mergaites tik su lelemis zaidzia, o berniukai stato ar su masinelem), kad vaikai neturetu isankstiniu nusiteikimu vienos ar kitos lyties atzvilgiu, kaip pvz mergaites kvailos, o berniukai yra stiprus ir t.t. niekas apie tai net nekalba...
jei jus pati pasistudijuotumete ne tik brosiura, tai suzinotumete ir siuos faktus. Gender mainstreaming ideologijos tikslai yra šie:
1) Drastiškas pasaulio gyventojų skaičiaus sumažinimas.
2) Panaikinimas visų skirtumų tarp moters ir vyro. Teisiškai nustatant žmogaus lytį turi būti atsižvelgiama ne į fizinius lyties požymius, o tik į subjektyvią žmogaus savimonę.
3) Visą dieną namuose dirbančių motinų panaikinimas.
4) Laisvas priėjimas prie kontracepcijos visiems, net paaugliams, bei abortas (dabar vadinamas reprodukcine sveikata) turi būti pripažintas žmogaus teise. Homoseksualaus elgesio platinimas kaip gyventojų skaičiaus mažinimo priemonė.
5) Lytinis ugdymas vaikams ir paaugliams, jų skatinimas lytiniam eksperimentavimui. 1951 m. Bertrandas Russellas suformulavo principą: kiekvienas gali kiekvienam įkalbėti bet kokį dalyką, su sąlyga, jei mokinys yra pakankamai jaunas, o mokytojas iš valstybės gauna pakankamai pinigų ir priemonių.
6) tėvų teisių į vaikus panaikinimas.
7) 50/50 kvota vyrams ir moterims visose darbovietėse. Skirtingi vyrų ar moterų gabumai tam tikriems darbams turi būti atmesti kaip lyčių stereotipai.
8) Visos moterys turi kuo ilgiau dirbti mokamą darbą.
9) Religijos, kurios nepritaria šioms idėjoms, turi būti išjuoktos. Pajuoka yra vienas veiksmingiausių nutildymo metodų, tik nedaugelis prieš jį atsilaiko. Kita priemonė masiniai grasinimai, išvadinimas fundamentalistu, sektantu, rasistu, teisinis persekiojimas.
nirvana
2009 03 29, 10:25
QUOTE(Frane @ 2009 03 28, 22:38)
jei jus pati pasistudijuotumete ne tik brosiura, tai suzinotumete ir siuos faktus. Gender mainstreaming ideologijos tikslai yra šie:
2) Panaikinimas visų skirtumų tarp moters ir vyro. Teisiškai nustatant žmogaus lytį turi būti atsižvelgiama ne į fizinius lyties požymius, o tik į subjektyvią žmogaus savimonę.
4) Laisvas priėjimas prie kontracepcijos visiems, net paaugliams, bei abortas (dabar vadinamas reprodukcine sveikata) turi būti pripažintas žmogaus teise. Homoseksualaus elgesio platinimas kaip gyventojų skaičiaus mažinimo priemonė.
5) Lytinis ugdymas vaikams ir paaugliams, jų skatinimas lytiniam eksperimentavimui. 1951 m. Bertrandas Russellas suformulavo principą: kiekvienas gali kiekvienam įkalbėti bet kokį dalyką, su sąlyga, jei mokinys yra pakankamai jaunas, o mokytojas iš valstybės gauna pakankamai pinigų ir priemonių.
7) 50/50 kvota vyrams ir moterims visose darbovietėse. Skirtingi vyrų ar moterų gabumai tam tikriems darbams turi būti atmesti kaip lyčių stereotipai.
9) Religijos, kurios nepritaria šioms idėjoms, turi būti išjuoktos. Pajuoka yra vienas veiksmingiausių nutildymo metodų, tik nedaugelis prieš jį atsilaiko. Kita priemonė masiniai grasinimai, išvadinimas fundamentalistu, sektantu, rasistu, teisinis persekiojimas.
gal būtų galima nurodyti šaltinį ?

dėkui
Na mūsų darželyje tokių temų nieks negvildeno, tai į šią temą nelabai ir gilinausi, bet būtent kas liečia lyčių lygybę, tai man tikrai nepatinka vis dar vaikams kalamos rolės, kad tik princai būna didvyriai, o mergaitės laukia kada jas išvaduos. Ne visos princesės nori būt išgelbėtos. Aš saviškei istorijų prikuriu maždaug po lygiai. Kartais princesėms reik pagalbos, o kartais princai būna tinginio pančiai ir dėl tokių net neverta gaišt laiko, todėl princesės viską pasidaro pačios taip kaip joms reikia
Pangasija
2009 03 30, 11:44
QUOTE(Frane @ 2009 03 28, 22:38)
šitas skraido po visą internetą kaip kažkada skraidė Nostradamuso-Vangos pranašystės. dėl to ir sakau -- tikėtina provokacija

juk krizė Lietuvoj dabar, reikia žmonių dėmesį nuo to atitraukt.
nirvana
2009 03 30, 13:40
QUOTE(Dios @ 2009 03 30, 10:44)
šitas skraido po visą internetą kaip kažkada skraidė Nostradamuso-Vangos pranašystės. dėl to ir sakau -- tikėtina provokacija

O man atrodo žodis "provokacija" tai tik nevykusi savigina
QUOTE(garbane @ 2009 03 24, 19:06)
Kaip gaila kad lietuvos visuomene taip pasiduota zurnalistu paistalams - negi nesuprantat kad jiems svarbiausia rasti sensacija - del to is degtuko kalna malku gali priskaldyt! Jus bent pasidomekit apie ka ten eina kalba! Perskaitykit pacia koncepcija!
Austejos blogas - labai daug tasku ant i sudeta ;-) Ir komentarai verti demesio.
Rekomenduociau ir cia -

o ta Austėja? O Indrė? Čia tik paprastos moterys, kurios save reklamuoja? Kiek pastebėjau knygyne, Austėja yra išleidusi knygą vaikams. Jeigu pasakysiu, kaip vertinu tą knygą, vėl užsipulsit.
(o vertinu kaip instrukciją amerikonui - maždaug - nepilk kavos sau į tarpkojį, bo ana yra karšta, nudegsi).Man užtenka, kad Lietuvos žymus vaikų psichiatras Linas Slušnys vertina šitą programą kaip pavojingą vaiko psichikai. Tik tiek.. taigi austėjos, indrėjos tikrai čia ne rodiklis.
QUOTE(Dios @ 2009 03 30, 10:44)

tik idomu kodel jei jau tas LOOPSas toks geris, staiga kilus skandalui puole trinti info is interneto ir visaip kaip sleptis ir t.t. tai gal ne viskas jau ten taip ir svaru?
-simona-
2009 03 30, 16:19
QUOTE(garbane @ 2009 03 24, 18:06)
Rekomenduociau ir cia -

ot gaila, kad jau nebeskaitoma, nesuprantu kokią teisę sex mažumos turi kišti trigrašį prie mūsų vaikų, aš -už tai kaip gamta sukūrė.
man šių ,,autorių blogo" mintys visiškai nepatiko...
Pangasija
2009 03 30, 16:28
QUOTE(Frane @ 2009 03 30, 13:39)
tik idomu kodel jei jau tas LOOPSas toks geris, staiga kilus skandalui puole trinti info is interneto ir visaip kaip sleptis ir t.t. tai gal ne viskas jau ten taip ir svaru?
todėl ir manau, kad tai provokacija. jei tai būtų rimtas projektas, būtų kažkokie atsakingi žmonės ar įstaigos. o dabar -- viskas pliurpalų lygyje. triukšmas sukeltas, o kas iš tikro jį sukėlė?
kitas dalykas, manau kad kažkam naudinga suplakti lyčių lygybės klausimą su neva homoseksualumo propaganda. Lietuvoj ta lyčių lygybė sunkokai skinasi, o į gėjus reaguojama kaip bulius į raudoną skudurą. dėl to jei visur vaidensis gėjai, apie lygybę bus patylima.
juolab, kai prezidente gali tapti Grybauskaitė
QUOTE(Dios @ 2009 03 30, 15:28)
juolab, kai prezidente gali tapti Grybauskaitė

na apie Grybauskaite irgi viskas tik gandu lygyje. cia panasiai kaip Gender Loopsas, kuris neva lygybe skiepyja
Papildyta:QUOTE(nirvana @ 2009 03 29, 09:25)
gal būtų galima nurodyti šaltinį ?

dėkui

isimeskite i google "Inge M. Thürkauf Gender Loops" ir jums ismes straipsnius kur tai nagrinejama.
laukinė kriaušė
2009 03 31, 12:15
QUOTE(dianita @ 2009 03 23, 14:26)
jus juk dar neturite vaiku? jei teisingai suprantu? tai ir blevyzgojat.
QUOTE(Frane @ 2009 03 28, 23:38)
Kas cia per briedas?

Gender mainstreaming tikrai yra ne tai!!!
Gender mainstreaming reiskia kad priimant bet koki politini (nebutinai) sprendima reikia atizvelgti i jo poveiki abiems lytims. Pvz sprendziant apie darzelio uzdaryma reikia apsvarstyti ar ji uzdarius nepabloges vietiniu moteru padetis, ar jos netures mesti darbo tam kad galetu pasirupinti vaikais, ar yra alternatyvu. Lygiai taip pat priimant sprendima del tarkim zemes privatizavimo Afrikoje reikia atsizvelgti i tai kad ten moterys dazniausiai neturi zemes nuosavybiu teisiu, todel privatizavus "niekieno" zeme gali buti kad vienisos moterys nebetures is ko pamaitinti savo vaiku. Ir taip toliau. Gender mainstreaming implikacijos labai placios, taciau tai tikrai nera tai ka jus apraset.
Gender mainstreaming is esmes yra moteru judejimu issikovotas dalykas. Matyt jis kazkam labai nepatinka, todel ir skleidziama tokia dezinformacija.
Tas kazkas labai sauniai naudojasi musu visuomenes baimemis ir stai prisigalvoja tokiu nesamoniu (per lengvas zodis). Moterys, bent pasidomekit pries platindamos tokia klaidinancia info!!!
Papildyta:GM yra oficiali ES pozicija.
Pasiskaitymui.
Pangasija
2009 03 31, 13:48
va būtent. kažkam labai nepatinka. dėl to sukeliamas triukšmas, kad neva pederastai ruošia planą užpult vaikus. aišku kad tas visiems kelia tik siaubą. šitas provokacinis "projektas" bus nukenksmintas, o į visokias lygybę skatinančias iniciatyvas ateityje bus žiūrima labai įtariai, nes ilgai dra vaidensis prie vaikų lendantys gėjai.
nirvana
2009 03 31, 20:02
tie patys pederastai dbr skleidžia gandus, kad tai ne tiesa, kad tai provokacija, kad žmonės kvaili ir viskuo tiki... Fu, šlykštu.
Ir negali būti visiškos lygybės tarp moterų ir vyrų, man pilnai užtenka tos lygybės, kuri yra pasiekta dabar. Kam reikalingas tas visiškas susivienodinimas moterų su vyrais? Tai visiška nesąmonė, mes nuo prigimties esam skirtingi ir nieko čia lygint nereikia. JAu ir taip gana kad moterys pasikeitusios lytį į vyrų vaikus gimdo. Čia matyt to ir siekiama
dianita
2009 04 07, 11:55
2009.04.06 - Nr. 14
Brangi visuomenės sutelkimo kaina
Dainius Pūras
VU TSPMI docentas, JT Vaiko teisių komiteto narys
Šio projekto idėją ir vykdymą interpretavusi viešųjų ryšių kompanija verta dėmesio ir atskleidžia sudėtingas Lietuvos visuomenės ir valstybės raidos problemas.
Priminsiu, kad viena organizacija kartu su užsienio partneriais pradėjo vykdyti šį Europos Sąjungos vertybes atitinkantį projektą, o kita organizacija pranešė valdžiai kad šiuo projektu ketinama tvirkinti vaikus. Visuomenei tendencingai pateikiant medžiagą apie projekto esmę, aktyviai dalyvavo jau ir valdžios atstovai. Projekto siekis ugdyti toleranciją ir pagarbą žmogaus teisėms, atitinkantis ES pamatines vertybes, buvo pavadintas homoseksualizmo skatinimu tarp vaikų ir net diversija prieš Lietuvos valstybę bei jos pamatines vertybes.
Natūralu, kad taip tendencingai pristačius situaciją nedaug kas drįso gilintis ar juo labiau abejoti. Vienu metu atrodė, kad visa Lietuva pagaliau susivienijo: lenktyniaudami, kas parinks sodresnį žodį, "vaikų tvirkinimo" projektu piktinosi politikai, žiniasklaida, netgi mokslininkai. Nuo pykčio ir pagiežos kaito interneto komentarai. Buvo tėvų, kurie išsigando šito neatsakingai sukelto moralinės panikos priepuolio ir norėjo atsiimti vaikus iš ugdymo įstaigų.
Kas gi atsitiko? Kaip ir visame laisvame pasaulyje, kuris pilnas įvairovės, susidūrė dvi stipriai besiskiriančios vertybių sistemos. Būtų galima čia ir padėti tašką, jei ne nerimą keliantys Lietuvos nacionaliniai ypatumai.
Projekto "Gender Loops" idėja remiasi ES ir Jungtinėse Tautose įtvirtintais lyčių lygybės ir seksualinės orientacijos nediskriminavimo principais. Paprasčiau šnekant, kadangi kai kuriose šalyse dar dažnai diskriminuojami seksualinių mažumų atstovai, Europos Sąjunga ir Jungtinės Tautos skatina, jog įvairios gyventojų grupės, taigi ir vaikai, gautų žinių apie tai, kad tai tokie patys žmonės kaip ir visi kiti ir kad nevalia iš jų tyčiotis. Siekiant įveikti gausius prietarus ir stereotipus, Europa siūlo diegti vaikų ugdymo programose atitinkamas metodikas. Ypač Lietuvoje, kur labai daug nepakantos seksualinėms mažumoms, prieš tai, kai suaugusiųjų pasaulis jiems suformuos homofobiškas nuostatas, tegul vaikai gauna tolerancijos pradžiamokslį kaip priešnuodį.
Manau, kad tokia buvo projekto "Gender Loops" idėja. Kitose tokius projektus vykdančiose valstybėse niekam į galvą neateitų tokia mintis, kad nuo tokio tolerancijos ugdymo vaikas gali "užsikrėsti" kitokia lytine orientacija.
Bet šalia šios vertybių sistemos egzistuoja kita. Toje kitoje barikadų pusėje tradiciškai yra Katalikų bažnyčia ir politikai, ginantys konservatyvias vertybes. Ideologinė šių jėgų nuostata homoseksualizmas yra didelė nuodėmė, o kalbėjimas apie jį vaikams prilygsta nuodėmės propagavimui, taigi dar viena nuodėmė. Iš čia kūrybiškai plėtojama nuomonė, ir čia jau prasideda Lietuvos ypatumai, kad tokių projektų vykdymas būtų pamatinių vertybių naikinimas, vaikų psichikos žalojimas, netgi vaikų tvirkinimas ir homoseksualumo, kaip iškrypimo, propaganda.
Europos valstybėse, kad ir ne visada draugiškai, šitos dvi labai skirtingos ideologijos išmoko sugyventi. Suvokta, kad abiejų pusių ketinimai yra geri, tik priemonės siekti gerų ketinimų suprantamos labai skirtingai. Piliečiai, o juo labiau politikai, apsisprendžia, kurioje pusėje jie yra, nusistovi tam tikra jėgų pusiausvyra.
Absoliučioje daugumoje Europos valstybių, net ir katalikiškose, pasaulietiniu lygiu stipriau įsitvirtinusi liberalioji pozicija. Neteko girdėti, kad Vokietijoje ar Ispanijoje, kur bedievių tikrai ne daugiau negu Lietuvoje, tokių projektų iniciatoriai būtų kompromituojami. Ten, pavyzdžiui, tokio pobūdžio veiklas tolerancijos kitokiems žmonėms pradžiamokslį, pradedant nuo vaikų, neabejotinai gintų ir remtų pirmiausia socialistai ir liberalai bei nemaža dalis mokslininkų. Be abejo, nepritartų jam Katalikų bažnyčia, kai kurios konservatyvios partijos ir dalis katalikiškos pakraipos mokslininkų.
Lietuvos padėtis šiuo požiūriu labai ypatinga. Kovo mėnesį vykusi karinga viešųjų ryšių akcija parodė, kad civilizuota diskusija šia tema Lietuvoje neįmanoma.
Man ši istorija kažkuo priminė neseniai vykusį Rusijos ir Gruzijos karą. Gruzija gal ir ne visai gudriai pasielgė (nors buvo teisi), o Rusija tik to telaukė ir sąmoningai atsakė didžiulio masto agresija, versdama visą kaltę Gruzijai, kuri esą "pirma pradėjo". Štai taip ir čia kaip atsakas į projektą vyko parodomoji akcija, kaip esą Lietuvos valdžia gelbėja vaikus nuo tvirkintojų ir jų rėmėjų.
Suprantu, kad paprasčiau būtų patylėti, jei nenori būti įrašytas į tautos priešų sąrašus. Tačiau sunku tylėti matant, kaip Lietuvoje skatinamos primityvios nusivylusių žmonių nuostatos ieškoti atpirkimo ožių.
Neramu, kad sukėlus tokią panikos bangą iš politikos žemėlapio Lietuvoje išnyksta ir socialistai, ir liberalai. Katalikų bažnyčia ir konservatoriai neturėtų labai džiaugtis žinodami, kokiais visuomenės jausmais jie žaidžia, eskaluodami panašius moralinės panikos priepuolius. Ne paslaptis, kad už homofobiškų ir ksenofobiškų nuostatų, kuriomis Lietuva tvirtai pirmauja Europos Sąjungoje, slypi ne meilė Dievui, o bejėgiškumas ir jo palydovė agresija, išvirstanti į kraupią Lietuvos visuomenės savinaikos epidemiją. Ryšys tarp didžiulio savižudybių, prievartos, girtavimo paplitimo ir neapykantos aplink esantiems kitokiems žmonėms yra akivaizdus šios dvi tendencijos skatina viena kitą. Ar tai ir yra mūsų pamatinės vertybės?
Užuot provokavusi pasiligojusios mūsų visuomenės tamsiausius instinktus ir pavojingai gilinusi šį ydingą prievartos ir neapykantos ratą, Lietuvos valdžia galėtų pagaliau imtis civilizuotų būdų apsaugoti mūsų vaikus nuo itin prastos dvasinės sveikatos būklės, kurioje jie yra atsidūrę.
Skaudžiausi klausimai yra apie vertybes, kuriomis gyvena mūsų visuomenė. Štai kur didžiausias paradoksas: tarsi ir toliau gyventume totalitarinėje valstybėje, mes ginamės nuo moderniosios Europos vertybių sistemos, nors būtent nuoseklus tolerancijos dvasios skiepijimas padeda Europai turėti daug sveikesnius visuomenės dvasinės sveikatos rodiklius, negu turime mes, užsidarę savo fobijose ir dar jomis sugebėdami didžiuotis.
Galima tik spėlioti, kokie motyvai slypi už šių ciniškų technologijų, kurios buvo aktyviai naudojamos 2009 metų kovo mėnesį, veikiant visuomenės nuomonę ir pavojingai žaidžiant su ugnimi. Aišku tik viena tokiais išpuoliais lygiuojamės į dabartinės Rusijos pamatines vertybes.
Manau, rimčiausia klaida, kurią padarė Europos Komisijos paremtas projektas "Gender Loops", buvo ta, kad nebuvo kritiškai įvertintas Lietuvos kontekstas. Mūsų vaikų asmenybės raidai kelia grėsmę šis kontekstas, kurį lemia suaugusiųjų pasaulio prietarai, nemeilė sau ir kitiems, veidmainiškumas. Todėl kitą kartą, rengiant tokio pobūdžio projektą, šalia Ispanijos ir Vokietijos vaikų reikėtų įrašyti Lietuvos suaugusiuosius. Visiems nepakenktų tolerancijos pagrindų pradžiamokslis.
Laimėtojų šioje istorijoje nėra. Visi pralaimėjome. Visuomenės susipriešinimas padidėjo, tolerancijos ugdymo iniciatyvos sukompromituotos. Reikia tikėtis, kad šis regresas laikinas. Esame sugrįžę į Europą, ir sveikimas nuo fobijų neišvengiamas. Būtų gerai, jei pasimokytume iš klaidų ir suvoktume, kad tokie moralinės panikos priepuoliai neprideda sveikatos nei mums, nei mūsų vaikams.
Pangasija
2009 04 07, 12:19
Neapykantos kurstymo kampanija slepia neetišką lobizmą
Tolerantiško jaunimo asociacija, atsižvelgdama į 2009 03 31 pateiktas Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos ir socialinės apsaugos ir darbo ministerijos darbo grupės išvadas, kad Gender Loops projektas Lietuvoje nebuvo vykdomas, smerkia neapykantos kurstymo kampaniją, kurią 2009 m. kovą vykdė lobistinė organizacija Nacionalinė šeimų ir tėvų asociacija (toliau NŠTA), Respublikos leidinių grupė ir aukšti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pareigūnai. Manome, kad melagingo pranešimo apie darželiuose vykdomą Gender Loops projektą ir po jo sekusios neapykantos kurstymo kampanijos tikslas yra paskatinti Seimą priimti Konstitucijai, Lietuvos Respublikos tarptautinėms sutartims ir teisės sistemai prieštaraujantį Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymo pakeitimo įstatymo projektą, sulaukusį tarptautinių žmogaus teises ginančių organizacijų pasmerkimo ir Europos Sąjungos institucijų dėmesio.
Balandžio 2 dieną Tolerantiško jaunimo asociacija išplatino kreipimąsi į Seimo komitetus, kuriame atkreipia jų narių dėmesį į pateiktą Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymo pakeitimo įstatymo projekto Nr. XIP-110 prieštaravimą Konstitucijai, Lietuvos Respublikos, Europos Sąjungos ir Europos Tarybos teisės aktams. Kreipimesi, adresuotame Socialinių reikalų ir darbo, Švietimo, mokslo ir kultūros, Teisės ir teisėtvarkos bei Žmogaus teisių komitetams, asociacija prašo nepritarti pateiktai projekto redakcijai.
Rašte Seimo komitetų nariams teigiama: Lietuvos Respublikos Konstitucijos 25 str. nurodyta, kad žmogus turi teisę turėti savo įsitikinimus ir juos laisvai reikšti. Žmogui neturi būti kliudoma ieškoti, gauti ir skleisti informaciją bei idėjas.
Kreipimesi nuogąstaujama, kad įstatymo projekto 4 str. 13 p. nuostata agitavimas už homoseksualius santykius nėra apibrėžta, todėl gali būti labai plačiai interpretuojama siekiant visiškai apriboti bet kokios informacijos skleidimą.
Tokia nuostata turės aibę neigiamų pasekmių. Pavyzdžiui, mokytojai, bijodami kaltinimų agitacija už homoseksualius santykius, vengs palaikyti homoseksualius mokinius, patiriančius homofobinius priekabiavimus bei patyčias. Ši nuostata galės būti naudojama bauginti ir persekioti visuomenės veikėjus, pasisakančius už homoseksualių asmenų lygias teises, − teigiama kreipimesi į Seimo komitetų narius. Agitavimo už homoseksualius santykius koncepcija apskritai yra ydinga, nes remiasi dabartinėms mokslo žinioms prieštaraujančia prielaida, kad seksualinė orientacija yra pasirenkama. Asociacijos nuomone, tokios teisės normos priėmimas gali tapti žmogaus teisių pažeidimų priežastimi ir taip pat kelti rimtą grėsmę demokratijos plėtrai valstybėje. Tolerantiško jaunimo asociacija taip pat kreipėsi į Europos Sąjungos teisės departamentą prašydama paaiškinti, kodėl 2006 m. ir 2008 m. Europos teisės departamento pateiktos išvados skiriasi, nors vertinami buvo beveik vienodi įstatymo projektai ir į Seimo kanceliarijos Teisės departamentą, prašydama iš naujo išsamiai įvertinti minėto įstatymo atitikimą Konstitucijai ir kitiems teisės aktams.
Asociacija taip pat kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama ištirti, ar Seimo narys Valentinas Stundys, teikdamas Konstitucijai prieštaraujantį įstatymo projektą be atitinkamų Konstitucijos pataisų ir aiškinamajame rašte nurodydamas klaidingą informaciją neva įstatymo projektas neprieštarauja Konstitucijai ir kitoms teisės normoms, nenusižengė Seimo nario etikai ir nesulaužė Seimo nario priesaikos, kuri įpareigoja gerbti Lietuvos Respublikos Konstituciją.
Asociacija atkreipia dėmesį, kad lobistinės organizacijos NŠTA skundą tyrė tos pačios organizacijos narė ir jos tarybos nario Algimanto Ramono žmona, Socialinės apsaugos ir darbo ministro Rimanto Jono Dagio patarėja Jolanta Ramonienė. Asociacija pabrėžia, kad praktika, kai tirti lobistinių organizacijų narių pateiktus skundus skiriami giminystės ryšiais su jais susiję asmenys, yra nepriimtina.
Tokie veiksmai pažeidžia Viešųjų ir privačių interesų valstybės tarnyboje derinimo įstatymą, todėl TJA, siekdama užkirsti kelią korupcinei praktikai, kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, prašydama ištirti ir įvertinti socialinės apsaugos ir darbo ministro Rimanto Jono Dagio patarėjos Jolantos Ramonienės galbūt padarytus Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo pažeidimus.
Tolerantiško jaunimo asociacijos tikslas skatinti pagarbą žmogui ir jo teisėms, vienyti jaunimą veiklai prieš visų rūšių diskriminaciją. Organizacijos veikloje dalyvauja per 200 narių.
QUOTE(dianita @ 2009 04 07, 12:55)
Buvo tėvų, kurie išsigando šito neatsakingai sukelto moralinės panikos priepuolio ir norėjo atsiimti
vaikus iš ugdymo įstaigų.
...........
Projekto "Gender Loops" idėja remiasi ES ir Jungtinėse Tautose įtvirtintais lyčių lygybės ir seksualinės orientacijos nediskriminavimo principais. Paprasčiau šnekant, kadangi kai kuriose šalyse dar dažnai diskriminuojami seksualinių mažumų atstovai, Europos Sąjunga ir Jungtinės Tautos skatina, jog įvairios gyventojų grupės, taigi ir
vaikai, gautų žinių apie tai, kad tai tokie patys žmonės kaip ir visi kiti ir kad nevalia iš jų tyčiotis. Siekiant įveikti gausius prietarus ir stereotipus, Europa siūlo diegti
vaikų ugdymo programose atitinkamas metodikas. Ypač Lietuvoje, kur labai daug nepakantos seksualinėms mažumoms, prieš tai, kai suaugusiųjų pasaulis jiems suformuos homofobiškas nuostatas, tegul
vaikai gauna tolerancijos pradžiamokslį kaip priešnuodį.
..
gal tas ponas Pūras apsispręstų ir nurodytų, apie kokio amžiaus vaikų grupę kalba??
Vaikai - nuo gimimo iki 18 metų. Ar trimečiai keturmečiai turi pradėti studijuoti pasakas apie karalių ir karalių

ir tai neva lygybė tarp lyčių

Kad apie tolerancijas pasakotų, ugdytų paaugliams, niekas gi ir neprieštarauja.
subinlandų reklama čia, už kurią daug sumokėta.
dianita
2009 04 07, 14:41
QUOTE(naitas @ 2009 04 07, 12:42)
gal tas ponas Pūras apsispręstų ir nurodytų, apie kokio amžiaus vaikų grupę kalba??
Vaikai - nuo gimimo iki 18 metų. Ar trimečiai keturmečiai turi pradėti studijuoti pasakas apie karalių ir karalių

ir tai neva lygybė tarp lyčių

Kad apie tolerancijas pasakotų, ugdytų paaugliams, niekas gi ir neprieštarauja.
subinlandų reklama čia, už kurią daug sumokėta.
esme ta, kad tu pasaku niekas nera net akyse mates... metodikoje (jei nepatingesit ir atsiversite internetine svetaine) tik minima, kad tokia pasaka buvo skaitoma ispanijoje ir pateikiamas pavadinimas bei trumpas turinys apie ka ta pasaka.. deja, ziniasklaida, gavusi uzduoti ibauginti visuomene (kam to reikia ir patys suprantat), surado internete ta pasaka, isleista Olandijoje ir JAV ir pateike ja visame grazume, buk tai ja jau skaite LT... idomu kodel neatsirado nei vieno tevo, kuris tipo "skundesi" kad jo vaikas ta pasaka girdejo?? juk nera net oficialaus skundo, nors visi apie tai kalba.. ogi todel, kad tos pasakos net nera lietuviu kalboje, jos niekas negalejo skaityti ir neprivalo skaityti, nes tai tik pavyzdys kas buvo daroma kitoje salyje.. ir nemeluokit, vaikai jau nuo 3 metu girdi zodi "gejus" ar "lesbiete", tik jie nezino ka tai reiskia. jus bent isiskaitykit i to autoriaus zodzius neieskodami "kabliu", protingai zmogus raso.. o jus skaitote tik tuos zodzius, kuriuos norite skaityti, bet esmes nesuprantat.. o gaila.. todel valdzia mumis ir manipuliuoja kaip kokia aviu banda...
dagiui eilini karta nuskilo.. ramonas, ramoniene... seimos ministerija.. nenuskilo tik, kad projektas buvo vykdomas ne geju asociacijos, butu labai jau lengva viska surezisuoti... o dabar sunkiau.. jau pripazino savo klaidas, bet negali pasirodyti kalti, tai dabar is kitos puses siukslina.. ministerijos juk reikia, ar ne? ohhh...
QUOTE(dianita @ 2009 04 07, 15:41)
ir nemeluokit, vaikai jau nuo 3 metu girdi zodi "gejus" ar "lesbiete", tik jie nezino ka tai reiskia.
aš ir nemeluoju.
Vaikai tokius žodžius girdi ne tik nuo trijų metų. Kai kuriose šeimose vaikai girdi tokius, ir ne tik tokius, žodžius dar negimę, tskant, per pilvo sieną. Ir į kuprą gauna. Čia kaip kiekvienas ką toleruoja...
o mano vaikams nuo trijų metų (ar keturių) NIEKAS apie gėjus ar lesbes SISTEMINGAI darželyje neskies ir neaiškins, ir nevadins tai "tolerancija".
Žmogus gimė iš skirtingų lyčių meilės, taip ir turi po savęs palikti - skirtingų lyčių meilės vaisių.
Kaip sakė Kazys Saja, senovės kaimuose tokius likimo nuskriaustus vadindavo subinlandomis, ir jiems jausdavo gailestį bei užuojautą.
Aš jiems taip ir jaučiu - gailestį ir užuojautą. Tačiau prieštarauju, kad tokie žmonės eitų pas keturmečius su savo "tolerancijos" programomis.
http://www.anonsas.lt/portal/index/article/21903o čia ištrauka:
2) Paminėtos grupės nariai domėjosi Lietuvos Respublikos lopšeliuose-darželiuose ir lopšelyje-darželyje Ežiukas" vykdomomis ugdymo programomis, pateikė klausimų, kodėl nesą darželyje auklėtojų vyrų,
kodėl berniukai nedėvi moteriškų drabužių ir pan. Užsieniečiai fotografavo darželį, jo patalpas bei delegacijos narius;
nuuuu, ir kogi berniukai nedėvi moteriškų drabužių
aliooo, gal kuri nors čia ginanti "tolerancijos" idėjas, rengiat savo sūnus moteriškais drabužiais?
Papildyta:aš čia, žinote, pradėjau rimčiau nagrinėtis per užsienio saitus.. vėl mane atmetė į lietuviškas "sektas". Va viena jų:
http://www.lpf.lt/lt/apiesif.htmlTeisės aktų nustatyta tvarka dalyvauti lobistinėje veikloje, siekiant įgyvendinti socialines inovacijas aukščiau minėtose sferose. taigi, jie kaip sektantai.. remiasi
olandų patirtimi (nėra matai kuo remtis Lietuvoje, reikia olandais), lobistinė veikla - na tai tas pats, kaip parsiduoti ir parsidavus dar šiek tiek pataisyti įstatymus. Ką ir bandė padaryti, tik va.. nesėkmingai.. dabar ir sriūbauja..
Papildyta:http://www.genderloops.eu/?pg=57&lang=5&menu_id=3 puslapyje yra netgi minima Lietuva su savo PATIRTIMI ŠIAULIŲ vaikų darželiuose: "Coliukė", "Žirniukas", "Bangelė", "Pupų pėdas", "Žiogelis", "Saulutė".
Mielosios mamos, labai siūlyčiau pasiskaityti gėjų manifestą (jis buvo išspausdintas laikraštyje XXI amžius, 2008 m. ), kurį į Lietuvą atvežė advokatas Skotas Laivlis iš Amerikos, daug metų dirbantis judėjime "pro laif", kadangi pati auginu tris sūnus man labai rūpi jų sveika mąstysena.
Papildyta:
revoliucingujų gėjų manifestas
2009-03-20 13:00
Mes ištvirkinsime jūsų sūnus - jūsų apgailėtino vyriškumo, lėkštų svajonių ir vulgaraus melo simbolius - paversdami juos pederastais. Suviliosime juos jūsų mokyklose ir bendrabučiuose, sporto salėse, persirengimo kambariuose, sporto aikštelėse, seminarijose, jaunimo grupėse, kino teatrų tualetuose, kareivinių barakuose, automobilių stovėjimo aikštelėse, visuose vyrų klubuose, Kongresų rūmuose, visur, kur tiktai vyrai sutinka vyrus. Jūsų sūnūs taps mūsų paklusniais tarnais ir vykdys visa, ką mes liepsime. Jie bus perdirbti pagal mūsų atvaizdą ir pavidalą. Jie geis mūsų ir dievins mus.
We shall sodomize your sons, emblems of your feeble masculinity, of your shallow dreams and vulgar lies. We shall seduce them in your schools, in your dormitories, in your gymnasiums, in your locker rooms, in your sports arenas, in your seminaries, in your youth groups, in your movie theater bathrooms, in your army bunkhouses, in your truck stops, in your all male clubs, in your houses of Congress, wherever men are with men together. Your sons shall become our minions and do our bidding. They will be recast in our image. They will come to crave and adore us.
Moterys, jūs šaukiatės laisvės? Sakote, kad jūsų vyrai blogi ir kad jūs su jais nelaimingos? Mes, vyriško veido ir kūno žinovai, atsiimsime jūsų vyrus iš jūsų. Mes pralinksminsime juos, apmokysime juos, apkabinsime, kai jie verks. Moterys, sakote, kad norite gyventi viena su kita, be vyrų? Tad ir eikite viena pas kitą, o mes suteiksime jūsų vyrams malonumų, kurių jie niekada nėra patyrę, nes mes esame pirmarūšiai vyrai. Tik vyras teišmano, kaip iš tikrųjų patenkinti kitą vyrą, tik jis supranta kito vyro jausmų gilumą, jo protą ir jo kūną.
Women, you cry for freedom. You say you are no longer satisfied with men; they make you unhappy. We, connoisseurs of the masculine face, the masculine physique, shall take your men from you then. We will amuse them; we will instruct them; we will embrace them when they weep. Women, you say you wish to live with each other instead of with men. Then go and be with each other. We shall give your men pleasures they have never known because we are foremost men too, and only one man knows how to truly please another man; only one man can understand the depth and feeling, the mind and body of another man.
Visi įstatymai, draudžiantys homoseksualizmą, bus atšaukti. Jų vietoje bus leidžiami įstatymai, sudarantys sąlygas meilei tarp vyrų.
All laws banning homosexual activity will be revoked. Instead, legislation shall be passed which engenders love between men.
Visi homoseksualai turi veikti išvien, tarytum broliai: apsijunkime mene ir filosofijoje, vienykimės visuomeniškai, politiškai ir finansiškai. Triumfuosime tik tada, kai parodysime savo bendrą veidą pagiežingam heteroseksualiam priešui.
All homosexuals must stand together as brothers; we must be united artistically, philosophically, socially, politically and financially. We will triumph only when we present a common face to the vicious heterosexual enemy.
Jeigu drįsite vadinti mus pederastais, žydrais ar iškrypėliais, mes smogsime jums į jūsų bailias širdis ir suteršime jūsų menkus, merdinčius kūnus.
If you dare to cry faggot, fairy, queer, at us, we will stab you in your cowardly hearts and defile your dead, puny bodies.
Mes rašysime poemas apie meilę tarp vyrų, rengsime spektaklius, kuriuose vyrai atvirai glamonės vienas kitą, kursime filmus apie meilę tarp herojiškų vyrų, kurie pakeis pigią, paviršutinišką, sentimentalią, infantilišką, lėkštą, ir kvailą heteroseksualią meilę, šiandien vis dar vyraujančią kino teatrų ekranuose.
We shall write poems of the love between men; we shall stage plays in which man openly caresses man; we shall make films about the love between heroic men which will replace the cheap, superficial, sentimental, insipid, juvenile, heterosexual infatuations presently dominating your cinema screens. We shall sculpt statues of beautiful young men, of bold athletes which will be placed in your parks, your squares, your plazas. The museums of the world will be filled only with paintings of graceful, naked lads.
Mes sukursime jaunų gražių vyrų, drąsių atletų skulptūras ir jas pastatysime jūsų parkuose, skveruose ir aikštėse. Pasaulio muziejai bus pripildyti paveikslų, kur vaizduojami grakštūs, nuogi vaikinai.
Our writers and artists will make love between men fashionable and de rigueur, and we will succeed because we are adept at setting styles. We will eliminate heterosexual liaisons through usage of the devices of wit and ridicule, devices which we are skilled in employing.
Mūsų rašytojų ir menininkų dėka vyrų tarpusavio meilė taps madinga, ji bus laikoma gero skonio ženklu: mūsų sėkmę garantuos didžiulė patirtis kaip diktuoti stilių.
Mes išstumsime heteroseksualius meilės ryšius, pasitelkdami pašaipas ir patyčias, kam turime puikius įgūdžius.
We will unmask the powerful homosexuals who masquerade as heterosexuals. You will be shocked and frightened when you find that your presidents and their sons, your industrialists, your senators,your mayors, your generals, your athletes, your film stars, your television personalities, your civic leaders, your priests are not the safe, familiar, bourgeois, heterosexual figures you assumed them to be. We are everywhere; we have infiltrated your ranks. Be careful when you speak of homosexuals because we are always among you; we may be sitting across the desk from you; we may be sleeping in the same bed with you.
Mes nuimsime kaukes nuo galingų homoseksualų, kurie dedasi heteroseksualais. Būsite sukrėsti ir pašiurpę, kai pamatysite, kad jūsų prezidentai ir jų sūnūs, jūsų pramoninkai ir senatoriai, jūsų merai ir jūsų generolai, jūsų sportininkai, kino ir televizijos žvaigždės, jūsų valstybių vadovai ir kunigai visai nėra tos patikimos, pažįstamos, buržuazinės heteroseksualios personos, kokias norėjote matyti.
There will be no compromises. We are not middle-class weaklings. Highly intelligent, we are the natural aristocrats of the human race, and steely-minded aristocrats never settle for less. Those who oppose us will be exiled.
Mes - visur, mes persmelkėme jūsų gretas. Būkite atsargūs kalbėdami apie homoseksualus, nes mes visada esame tarp jūsų: galbūt, sėdime per vieną suolą nuo jūsų ir gali nutikti, kad miegosime vienoje lovoje su jumis.
We shall raise vast private armies, as Mishima did, to defeat you. We shall conquer the world because warriors inspired by and banded together by homosexual love and honor are invincible as were the ancient Greek soldiers.
Nebus jokių kompromisų. Mes nesame viduriniosios klasės paliegėliai. Pasižymėdami nepaprastu intelektu, mes esame tikrieji žmogiškosios rasės aristokratai, o tvirto proto aristokratai niekada nepasitenkina mažu. Tie, kurie mums priešinasi, bus ištremti.
Sutelksime didžiules privačias armijas, kaip Mišima, kad nugalėtume jus. Mes užkariausime pasaulį, nes kariai, įkvėpti ir surišti homoseksualios meilės ir garbės, yra neįveikiami, kaip senovės graikų kareiviai.
Šeima yra melo, išdavystės, vidutinybių, veidmainystės ir smurto židinys, todėl ji bus panaikinta. Šeima tik slopina vaizduotę ir pažaboja laisvą valią, todėl ji turi būti likviduota. Genetinėse laboratorijose bus pradėti ir išauginti tobuli berniukai. Jie augs komunose, prižiūrimi bei auklėjami homoseksualių eruditų.
Visos bažnyčios, kurios mus pasmerks, bus uždarytos. Vieninteliai mūsų dievai yra gražūs jauni vyrai ir mes esame atsidavę grožio, moralės ir estetikos kultui. Visa, kas bjauru, vulgaru ir banalu, bus panaikinta. Atstumti heteroseksualių viduriniosios klasės nuostatų, galime gyventi taip, kaip mums diktuoja laisva vaizduotė. Mums per daug niekada nėra gana.
Nauja rafinuota visuomenė bus valdoma elito, sudaryto iš gėjų poetų. Vienas didžiausių reikalavimų užimti aukštą postą naujoje homoerotikos visuomenėje bus pasišventimas graikiškajai aistrai. Bet koks vyras, susitepęs heteroseksualiu geismu, bus iškart atskirtas nuo įtakingo posto. Visi vyrai, kurie primygtinai reikalaus teisės pasilikti kvailais heteroseksualais, bus teisiami homoseksualų teismuose ir dings iš visuomenės akiračio.
Mes perrašysime istoriją, kurią sumenkino jūsų heteroseksualus melas ir iškraipymai. Mes aprašysime didžiuosius homoseksualius vadus ir mąstytojus, kurie formavo šį pasaulį.
Mes jums parodysime, kad homoseksualumas, intelektas ir vaizduotė yra neatskiriamai susiję, kad homosesualumas yra būtinas tikrajam vyro kilnumui ir grožiui.
Mes laimėsime, nes mus maitina nuožmus prislėgtųjų kartėlis, nes ištisus amžiupasirodymuose. s buvome priversti tenkintis tik menka dalimi jūsų kvailuose heteroseksualiuose
Mes irgi pajėgūs naudotis ginklais ir stoti prie pabūklų barikadose, kylant žūtbūtinei revoliucijai.
Drebėk, hetero kiaule, kai pasirodysime tau be kaukių.
The family unit-spawning ground of lies, betrayals, mediocrity, hypocrisy and violence--will be abolished. The family unit, which only dampens imagination and curbs free will, must be eliminated. Perfect boys will be conceived and grown in the genetic laboratory. They will be bonded together in communal setting, under the control and instruction of homosexual savants.
All churches who condemn us will be closed. Our only gods are handsome young men. We adhere to a cult of beauty, moral and esthetic. All that is ugly and vulgar and banal will be annihilated. Since we are alienated from middle-class heterosexual conventions, we are free to live our lives according to the dictates of the pure imagination. For us too much is not enough.
The exquisite society to emerge will be governed by an elite comprised of gay poets. One of the major requirements for a position of power in the new society of homoeroticism will be indulgence in the Greek passion. Any man contaminated with heterosexual lust will be automatically barred from a position of influence. All males who insist on remaining stupidly heterosexual will be tried in homosexual courts of justice and will become invisible men.
"We shall rewrite history, history filled and debased with your heterosexual lies and distortions. We shall portray the homosexuality of the great leaders and thinkers who have shaped the world. We will demonstrate that homosexuality and intelligence and imagination are inextricably linked, and that homosexuality is a requirement for true nobility, true beauty in a man.
"We shall be victorious because we are fueled with the ferocious bitterness of the oppressed who have been forced to play seemingly bit parts in your dumb, heterosexual shows throughout the ages. We too are capable of firing guns and manning the barricades of the ultimate revolution.
Tremble, hetero swine, when we appear before you without our masks.
Pasitaisymas:Straipsnis apie gėjų manifestą išspausdintas XXI laikraštyje 2007.10.12. priede pro vita.
"XXI amžiaus priedas apie gyvybės apsaugą Nr.10 (83)
2007-iųjų spalio 12 d.
Atsargiai revoliucingieji gėjai
Gintaras VISOCKAS
Judėjimo Apsaugokime šeimą visame pasaulyje lyderis advokatas Skotas Laivlis
iš JAV mano, kad Lietuvos laukia niūrūs laikai, kadangi agresyvieji gėjai bando įsitvirtinti ir čia, Baltijos kraštuose. Ir agresyviesiems gėjams gali pasisekti kadangi jie jau turi patirties, kaip papirkti įstatymus kuriančius ir jų vykdymą
kontroliuojančius politikus. O tradicinės orientacijos piliečiai dar nesuvokia, koks
didelis pavojus kyla iš tarptautinio gėjų judėjimo Homoseksualizmo, gėjų tema niekad nesidomėjau. Tokios problemos man nebuvo aktualios, mat su vyriškos meilės geidžiančiais vyrais niekad nebuvau susidūręs piktuoju. Akis į akį susitikdavau tik su neagresyviais, itin išsilavinusiais, tolerantiškais netradicinės orientacijos vyrais, kurie man apie savo polinkius niekad neužsimindavo. Jie puikiai žinojo, kad aš ne jų klano, todėl nesusilaukdavau jokių užuominų, nerodė jie man neapykantos, pagiežos, nepagarbos dėl to, kad nepritariu jų polinkiams. Kadaise su vienu žymiu homoseksualios orientacijos kino kritiku teko keletą dienų gyventi tame pačiame viešbučio numeryje, kai pačioje Atgimimo pradžioje su visa Literatūros ir meno redakcija buvome išvykę į kelionę po Lenkiją. Kelios naktys, praleistos viešbutyje su homoseksualu, paliko neišdildomą įspūdį kalbėjomės apie kiną, teatrą, rašytojus, kūrybą. Ir visa tai su abipuse tolerancija bei pagarba. Štai kodėl man sąvoka homoseksualizmas tarsi ir neegzistavo: jie netrukdo gyventi man, aš netrukdau gyventi jiems.
Drebėk, hetero kiaule
Šiais metais atsitiktinai į rankas pakliuvo kažkokio Maiklo Svifto 1987 metais pasirašytas manifestas keistu pavadinimu Revoliucingieji gėjai. Perskaičiau tą gėjams priskiriamą manifestą ir pašiurpau. Jeigu tikrieji homoseksualų, gėjų tikslai surašyti būtent šiame manifeste, jeigu tas rašinys nesuklastotas, jeigu dauguma netradicinės orientacijos vyrų pritaria manifeste išguldytoms mintims - tada man belieka pasakyti, jog aš - mirtinas jų priešas. Paklausykite, kas ten rašoma.
Mes paversime jūsų sūnus, jūsų lėkštų svajonių, vulgaraus melo, silpnai išvystyto vyriškumo simbolius, pederastais. Mes suviliosime juos mokyklose ir bendrabučiuose, sporto salėse, persirengimo kambariuose, sporto aikštelėse, seminarijose, jaunimo grupėse, kino teatrų tualetuose, kareivinių barakuose, krovininių automobilių stovėjimo aikštelėse, visuose vyrų klubuose, Kongresų rūmuose, visur, kur tik esama vyrų. Jūsų sūnūs taps mūsų klusnūs tarnai ir vykdys tai, ką jiems liepsime. Jie įgaus mūsų veidą. Jie geis mūsų ir dievins mus.
Moterys, jūs norite laisvės? Sakote, kad jūsų vyrai blogi, kad daro jus nelaimingas? Mes, vyriško veido ir raumenų žinovai, atsiimsime jūsų vyrus iš jūsų. Mes pralinksminsime juos, išmokysime juos, apkabinsime, kai jie verks.
Visi įstatymai, draudžiantys homoseksualizmą, bus atšaukti. Vietoj jų bus išleisti įstatymai, sudarantys sąlygas meilei tarp vyrų.
Mes nuplėšime kaukę nuo galingų homoseksualų, kurie dedasi heteroseksualais. Būsite sukrėsti ir išsigandę, kai pamatysite, kad jūsų prezidentai ir jų sūnūs, jūsų pramoninkai ir senatoriai, jūsų merai ir jūsų generolai, jūsų lengvaatlečiai, filmų ir televizijos žvaigždės, jūsų civiliai vadovai ir kunigai visai nėra tie patikimi, artimi buržua heteroseksualai, kokiais juos laikote.
Šeima yra melo, išdavystės, vidutiniškumo, veidmainystės ir smurto židinys, todėl ji bus panaikinta. Šeima tik slopina vaizduotę ir pažaboja laisvą valią, todėl ji turi būti likviduota.
Tobuli berniukai bus pradėti ir auginami genetikos laboratorijose. Jie augs bendruomenėse ir juos prižiūrės bei mokys homoseksualai eruditai.
Visos bažnyčios, kurios mus pasmerks, bus uždarytos. Vieninteliai mūsų dievai yra gražūs jauni vyrai ir mes esame atsidavę grožio, moralės ir estetikos kultui. Visa, kas yra bjauru, vulgaru ir banalu, bus panaikinta.
Mes perrašysime istoriją istoriją, kurią sumenkino jūsų heteroseksualus melas ir iškraipymai. Mes aprašysime didžių vadų ir mąstytojų, kurie formavo šį pasaulį, homoseksualumą.
Mes irgi sugebame naudotis šaunamaisiais ginklais ir stoti prie pabūklų barikadose esant žūtbūtinei revoliucijai.
Drebėk, hetero kiaule, kai pasirodysime tau be kaukių.
Ar tikrai man, tradicinės lytinės orientacijos atstovui, reikia drebėti? Galų gale kodėl man reikia drebėti? Kas tas Revoliucinguosius gėjus parašęs asmuo provokatorius, psichikos ligonis, visuomenės dėmesio ištroškęs nevykėlis?
Homoseksualų agresyvumas.
Šių metų vasaros pabaigoje Vilniuje viešėjo JAV advokatas, judėjimo Apsaugokime šeimą visame pasaulyje prezidentas Skotas Laivlis. Negalėjau nedalyvauti jo, juridinių mokslų ir teologijos daktaro, paskaitoje, mat ramybės nedavė tas agresyvusis gėjų manifestas. Karininkų ramovės salėje surengta paskaita sukėlė dar daugiau klausimų nei atsakymų, įnešė dar daugiau sumaišties ir nerimo nei iki šiol. Svečias iš Jungtinių Valstijų pasakojo apie liūdną padėtį Kanadoje ir Australijoje, kai kuriose Europos šalyse, pavyzdžiui, Olandijoje, kur jau įkurta įtakinga pedofilų partija, atvirai, agresyviai siekianti politinės galios. S.Laivlio teigimu, tokiose šalyse priimti įstatymai jau diskriminuoja tradicinės lytinės orientacijos asmenis. Jis pateikė keletą iškalbingų pavyzdžių, kaip tradicinės orientacijos asmenys Kanadoje, Švedijoje ir Australijoje susilaukė milžiniškų baudų vien už tai, kad išdrįso nepalankiai atsiliepti apie gėjus. Pavyzdžiui, Kanados homoseksualų aktyvistai pasiekė, kad šalyje būtų įkurti vadinamieji Žmogaus teisių tribunolai, įgalioti piniginėmis baudomis bausti žmones, viešai pasisakančius prieš homoseksualumą. Pinigai vėliau perduodami homoseksualams, kurie laiko save įžeistais. Vienas iš Kamplums miesto tarybos narių, katalikas, viešai pavadino homoseksualizmą nenatūraliu ir buvo griežtai nubaustas Žmogaus teisių tribunolo. Iškalbingas ir 2004-ųjų įvykis Švedijoje. Tądien šventikas Ake Grin buvo nuteistas mėnesį kalėti už nepagarbą homoseksualų jausmams šv. Mišių Borgeholmo miesto bažnyčioje metu. Sakydamas pamokslą Ake Grin tik retoriškai paklausė, ar homoseksualizmas blogio jėgų veikimo padarinys? Švedijos Aukščiausiasis Teismas šventiką išteisino, deja, po mėnesio, praleisto kalėjime. O Didžiojoje Britanijoje visai neseniai įsigaliojo įstatymas, draudžiantis aiškinti studentams, jog homoseksualizmas nėra pozityvus reiškinys.
Atvažiavo įspėti apie pavojus
Remiantis svečio iš JAV S.Laivlio duomenimis, kai kuriose šalyse gėjams jau leidžiama išsidirbinėti, kiek tik geidžia širdis, o juos kritikuoti griežtai draudžiama. Vaizdžiai tariant, pilietis, išdrįsęs nepalankiai pažvelgti į homoseksualių nusiteikimų žmogų, susilaukia finansinio persekiojimo. Už kritiką, nukreiptą prieš gėjus, tegul ir subtilią, pagrįstą, asmuo privalo sumokėti solidžią baudą, o tūkstančiai dolerių keliauja ne į šalies biudžetą, bet į gėjo, kurio žmogiškasis orumas neva buvo įskaudintas, kišenę. Todėl bylų, kurias gėjai kelia tradicinės orientacijos asmenims, vis daugėja. Bet svarbiausia, kad pretekstas tokioms byloms iš piršto laužtas. Gėjų niekas nediskriminuoja, neįžeidinėja - tiesiog jie patys savo įžūliu, nepagarbiu elgesiu provokuoja ginčus. Tradicinės orientacijos žmonės tik ginasi. Tačiau karti patirtis byloja, kad gintis nuo agresyvių gėjų teisinėmis priemonėmis vis sunkiau. Jie paperka deputatus, kongreso narius, senatorius ir ilgainiui visuomenėje įgauna privilegijuotą statusą. Kanadoje galima kritikuoti visus, išskyrus gėjus. Pasak S.Laivlio, į Lietuvą skaityti paskaitų apie homoseksualų judėjimą jis atvyko ne šiaip sau jis mus, lietuvius, siekia įspėti apie gresiantį pavojų. Į klausimą, ar ir Lietuvoje gali tapti pavojinga kritikuoti gėjus, S.Laivlis atsakė, kad šis fašizmas jau Lietuvoje.
Trukdė skaityti paskaitą
Ir vėl pateikė kraupių pavyzdžių. Šių metų kovo 21-ąją skaitydamas paskaitą Kauno Policijos akademijoje jis susilaukė vieno homoseksualo aršios kritikos. Tas žmogus ne tik trukdė skaityti paskaitą, tačiau parašė skundą policijai, teigdamas, kad lektorius jį asmeniškai diskriminavo, įžeidinėjo, užgauliojo ir pareikalavo S.Laivlį griežtai nubausti. Svečias iš JAV neigiamai vertino ir Kauno Vytauto Didžiojo universitete neseniai įvykusią konferenciją Homoseksualizmo plėtros strategija. Joje dalyvavo homoseksualų aktyvistai iš įvairių pasaulio šalių. Toje konferencijoje vėl demagogiškai tvirtinta, esą homoseksualais gimstama, esą šios orientacijos pakeisti neįmanoma. Tuo tarpu šią teoriją paneigia realybė: tūkstančiai buvusių homoseksualų grįžta į normalų gyvenimą ir dabar aktyviai liudija prieš homoseksualizmą. Bent jau taip teigė lektorius S.Laivlis, pateikęs pavyzdžių iš asmeninės patirties.
Sumaniai apsimeta esą aukos
Svečias iš JAV S.Laivlis atkreipė dėmesį į homoseksualų sumaniai pasirinktą veikimo taktiką. Homoseksualai šiandien vaidina auką ir prisidengę tuo pretekstu reikalauja, kad būtų priimti įstatymai, draudžiantys diskriminaciją pagal seksualinę orientaciją. Priėmus tokį iš pirmo žvilgsnio nekaltą įstatymą, gali būti pradėtas aktyvus homoseksualų priešų persekiojimas. Daugeliui žmonių bus sunku patikėti, jog šeimos tradicijos yra pavojuje dėl grupės žmonių, kurie save priskiria aukoms, bet ne okupantams. Tuo tarpu tikroji homoseksualų elgsena nė kiek neprimena aukos. Agresyvūs ne tie, kurie kritikuoja homoseksualus, o patys homoseksualai, neleidžiantys netgi turėti kitokią nei jų nuomonę. Homoseksualizmo aktyvistai įtikinėja visuomenę, esą lojalumas tai visiškas pritarimas jų gyvenimo stiliui, jie reikalauja vis daugiau laisvės ne tik sau, bet ir siekia į savo gretas integruoti kuo daugiau žmonių. Didžiausias pavojus tas, kad homoseksualai nenuilsdami ieško būdų, kaip uždrausti žodžio laisvę žmonėms, nepritariantiems homoseksualizmui. Jeigu tokie įstatymai įsigalios, vadinasi, ilgainiui bus galima bausti net Popiežių Benediktą XVI, homoseksualizmą viešai pavadinusį pažeidimu.
Homoseksualo išpažintis: Nieko nėra gražiau už vyro meilę moteriai
Spalio 9 dieną šia tema buvo surengta konferencija ir Seime. Konferencijoje Pripažinti mūsų poreikius dalyvavo humanitarinių mokslų daktarė Irena Eglė Laumenskaitė, gydytojas psichoterapeutas Gintautas Vaitoška ir svečiai iš užsienio: vienuolis Daniel Ange bei tarptautinės organizacijos Living Waters International, kurios tikslas padėti žmonėms spręsti lytinės tapatybės ir seksualinės orientacijos problemas, direktoriaus pavaduotojas Toni Dolfo Smith. Labiausiai įsiminė T. Dolfo Smith išpažintis. Jis papasakojo, kodėl, jo manymu, jis buvo tapęs homoseksualu. Akivaizdi priežastis vaikystės išgyvenimai. Vaikystėje jam labai trūko tėvo dėmesio, todėl jis ūgtelėjęs ėmė ieškoti vyrų draugijos. Šiandien jis yra sukūręs normalią, tradicinę šeimą, augina trejetą vaikų ir teigia, jog nėra nieko gražesnio, prasmingesnio, kaip darnūs vyro ir moters tarpusavio santykiai. Jis priklauso tiems žmonėms, kurie įsitikinę, jog homoseksualumas nėra įgimtas, jog seksualumą galima ir būtina gydyti. Būtina gydyti jau vien dėl to, kad homoseksualų meilė nesuteikia tokios pilnatvės, džiaugsmo ir prasmės, kaip normalūs vyro ir moters santykiai. Negalima nepažymėti ir emocingo, gilaus vienuolio Daniel Ange pranešimo. Šis vienuolis jau ilgą laiką tarnauja homoseksualių asmenų sielovadoje, todėl gali drąsiai teigti, jog homoseksualai nėra laimingi žmonės. Tikrąją laimę suteikia tik vyro meilė moteriai ir moters meilė vyrui, kadangi skirtingų lyčių meilė Dievo kūrinys, kadangi tik iš tokios meilės gimsta vaikai. Tuo tarpu homoseksualumas nukreiptas prieš dieviškumą, nes nesukuria naujos gyvybės, nepratęsia giminės.
Tendencingi klausimai
Konferencija Pripažinti mūsų poreikius buvo labai tolerantiška. Čia labai atsargiai, subtiliai, giliai žvelgta į priežastis, paverčiančias vyrus homoseksualiais, o moteris lesbietėmis. Tačiau nepaisant akivaizdžios tolerancijos ir pagarbos kitaip manantiems, pranešėjai susilaukė, be kita ko, ir tendencingų klausimų. Sakykim, kodėl šiame renginyje nebuvo homoseksualumą ginančių pranešimų, kas finansavo šią konferenciją, kuo remiantis, pavyzdžiui, gydytojas psichoterapeutas teigė, jog homoseksualais negimstama, o jais tampama nepalankiai susiklosčius gyvenimo aplinkybėms. Man, eiliniam Lietuvos piliečiui, labai rūpėjo išgirsti atsakymus visai į kitus klausimus - kaip vertinti manifestą Revoliucingieji gėjai, kodėl gėjai viešai nuo jo neatsiriboja, jo nepasmerkia? Galų gale kas pasakys, kad tas atsiribojimas nuoširdus? 2007 metų gegužės 16 25 dienomis Vilniuje įvyko Vaivorykštės dienos, kurias rėmė Lietuvos Vyriausybė ir Europos Sąjunga. Šių metų rudenį Vilniuje taip pat numatomi keli triukšmingi tarptautiniai homoseksualų renginiai, o dauguma Lietuvos europarlamentarų balsavo už sankcijas valstybėms ir miestams, kurie bandys drausti gėjų paradus. O kas balsuos už sankcijas gėjams, mus, tradicinės, normalios orientacijos žmones, vadinančius kiaulėmis? Kas sudrausmins revoliucinguosius gėjus, atvirai besityčiojančius iš jų gyvenimo būdui nepritariančių asmenų?
Šie straipsniai tai atsakas į Pūro mintis. Daug domėjausi šia tema, nes mano vienam paaugliui sūnui teko patirti homoseksualo kabinėjimąsi, šios personos elgesys jokia tolerancija nepasižymėjo, elgesys agresyvus ir įžūlus. Laimė iki ištvirkavimo nenuėjo, bet sūnus vistiek išgyveno didelį pasišlykštėjimą ir sukrėtimą.
Smerkiu ne pačius žmones, bet jų elgesį. Tik toks lytiškumas, kuris tarnauja gyvybei yra kilnus, gražus ir prasmingas, tai meilė galinti duoti vaisių, o ne tas iškrypėliškumas, kuris tarnauja vien egoizmui ir malonumų ieškojimui.
QUOTE(tvine @ 2009 04 09, 10:55)
Gėjų niekas nediskriminuoja, neįžeidinėja - tiesiog jie patys savo įžūliu, nepagarbiu elgesiu provokuoja ginčus. Tradicinės orientacijos žmonės tik ginasi.
aš palaikau šitą mintį. Niekada nesikišau į jokius gėjų reikalus, kol jie nepradėjo kurti programų apie tai, KAIP GAIDINTI MANO VAIKUS

: Išeitis jų programoms yra - lai įsisteigia savo vaikų darželius ir ten augina savo gėjukus.
QUOTE(tvine @ 2009 04 09, 10:55)
Tačiau karti patirtis byloja, kad gintis nuo agresyvių gėjų teisinėmis priemonėmis vis sunkiau. Jie paperka deputatus, kongreso narius, senatorius ir ilgainiui visuomenėje įgauna privilegijuotą statusą. Kanadoje galima kritikuoti visus, išskyrus gėjus. Pasak S.Laivlio, į Lietuvą skaityti paskaitų apie homoseksualų judėjimą jis atvyko ne šiaip sau jis mus, lietuvius, siekia įspėti apie gresiantį pavojų. Į klausimą, ar ir Lietuvoje gali tapti pavojinga kritikuoti gėjus, S.Laivlis atsakė, kad šis fašizmas jau Lietuvoje.
Irgi įmanoma. Netgi labai tikėtina. Kai labai palanki įstatyminė terpė (t.y. įstatymai vis dar kuriami, o sukurtieji turi daug spragų, kai įstatymus nusirašinėja nuo Europos šalių - tame tarpe ir Olandijos), ir norima įsitvirtinti politikoje, ko reikia?

reikia idėjos "arklliuko" ir daug pinigų. Priklausomai nuo idėjos, reikia dar ir chamiškumo, kad galėtum eiti prieš visuomenėje nusistovėjusias etikos ir moralės normas. Todėl papirkti kokį nors valdžios vyrą nebūtų labai sudėtinga gerai organizuotai sistemai.
O pas mus viskas gi atvirkščiai kaip visam sviete - jeigu koks politikas "prisišika", tai tik dar labiau išgarsėja ir išpopuliarėja, vietoj to, kad skristų į politikos užribį. Arba koks nors "dizaineris"

kuo chamiškiau apibūdina savo klientes, kuo labiau iš jų tyčiojasi, tuo daugiau jos moka jam pinigų už siuvamas ar parenkamas drapanas.
taip bus ir su gėjų idėjom. Kuo chamiškiau, garsiau rėkaus, šūkaus, įžeidinės tradicinės orientacijos šeimas, žmones, tuo didesni "aukos" atrodys, o nupirkę keletą lobistų, pasitvarkys įstatymus. Lietuviai gi "tolerantiški".
Įdomu, kodėl visiems taip patinka šitas žodis? ir galiu prisiekti, kad daugiau kaip pusė net nežino, kas yra ta "tolerancija", kokia ta žodžio prasmė, reikšmė. Po "tolerancija" dabar galima pakišti viską - bukumą, kvailumą, abejingumą, ignoravimą. Juk gėjams to ir reikia - būkit abejingi - ir jie pasitvarkys taip, kad patys tapsit mažuma
sena niekšė
2009 04 16, 15:39
nors pradžioj šitas reikalas labai žiauriai nuskambėjo, bet va pagalvojau, kad gal visai gerai būtų apie tuos gėjus kokiem trečiokam-ketvirtokam pažintinę pamokėlę pravest. kodėl? todėl kad tokio amžiaus jau iš "bendro išsilavinimo" yra girdėję apie gaidžius ir pydarus priedo dar vieni kitus taip pravardžiuoja. tai gal jeigu paskaitys apie "karalių ir karalių", gal mažiau bus zonos lygio "bazaro".
dianita
2009 04 17, 11:17
Na galit baigti bereikalingas diskusijas :)Dagiui jau turetu buti geda, gal kas pagaliau prades pries ji interpeliacija:
http://www3.lrs.lt/docs2/WMMGPXEH.PDFviskas, dabar reiketu pradeti kazka daryti pries dezinformatorius.. oi butu fainai
**Superblondine**
2009 04 20, 14:50
jo pati ta vieta darzelije, apie orgijas kalbeti

visiska nesamone