Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Geoterminis šildymas - 5
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
liniux

i 
Kelias temas sujungiau į vieną - taip teko pribaigti senąją temą.
Beje, ši tema yra penktoji, ne ketvirtoji - taigi pataisyti ir pavadinimai.
Taigi, tęsiam toliau.

Moderatorė
kykute

Pirma tema: Geoterminis šildymas (šilumos siurbliai)

Antra tema: Geoterminis šildymas

Trečia tema: Geoterminis šildymas 2

Ketvirta tema: Geoterminis šildymas - 4

gal paskubejau su savo prognozem. ziuriu siandien i UAB "Geoterminis sildymas" puslapi ir sunku patiket - numestos kainos apie 8000 LT. http://www.geoterminissildymas.lt/index.ph...e&Itemid=45

raso kad ribotas skaicius SS sioms kainoms, bet, kadangi pats karts nuo karto kuriu marketingines frazes, tuo labai abejoju ax.gif
kaban
QUOTE(liniux @ 2009 03 12, 16:02)
gal paskubejau su savo prognozem. ziuriu siandien i UAB "Geoterminis sildymas" puslapi ir sunku patiket - numestos kainos apie 8000 LT. http://www.geoterminissildymas.lt/index.ph...e&Itemid=45

raso kad ribotas skaicius SS sioms kainoms, bet, kadangi pats karts nuo karto kuriu marketingines frazes, tuo labai abejoju  ax.gif
*

ir tai tik pradzia smile.gif
EVOY
QUOTE(liniux @ 2009 03 12, 16:02)

raso kad ribotas skaicius SS sioms kainoms, bet, kadangi pats karts nuo karto kuriu marketingines frazes, tuo labai abejoju  ax.gif
*

Kad siurbliai taip pigtų ne Lietuvos rinkoje- pražiopsojau tokią informaciją. Gal šis atvejis- pirmas pranašas to, kad tautiečiai po truputi mažina savo maržas iki civilizuotų standartų.

Gal būt tai paskatino ebay- nuolaidos ten visus metus, ir kiekis neribotas. Pirmas pasitaikęs analogas minėtam pasiūlymui.
Drakoša
Norėčiau pakalbėti apie šilumos siurblius Altherma. Šiaip mane domina atsiliepimai apie jau veikiančias sistemas. Tai manau būtų įdomu visiems kas planuoja ją įsirengti ir kas neapsisprendžia kokį šildymo būdą pasirinkti.
Atsiliepimuose norėtūsi matyti konkrečius skaičius (plotai, suvartojamos elektros kiekiai, sumokėta per mėn., kaip elgiasi sistema per didžiuosius šalčius).
SAKYČIAU ŠIE DUOMENYS VISIEMS PRAVERSTŲ IR NAUDOJANTIEMS ŠIĄ SISTEMĄ IR BESIRENGIANTIEMS.
liniux
....ir as tapau dar plius temos kureju biggrin.gif tebunie. svarbu mintys lietusi laisvai ir produktyviai!
tuo paciu EVOY klausima turiu del EBAY.. Matau esat susipazines su pasiula EBAY kas link SS, kaip butu jeigu as ji isigyciau?? turiu galvoje - kas pajungtu, garantini aptarnavima tiektu ir t.t. Ar cia kaip ir su visais kitais normaliais produktais, kuriuos oficialus distributorius privalo aptarnauti? g.gif

QUOTE(giedre.v @ 2009 03 16, 12:25)
cia moderatore sujunge kelias temas i viena, todel ir gavosi tokia mano nesamone  biggrin.gif
*

kykute
QUOTE(giedre.v @ 2009 03 16, 11:25)
cia moderatore sujunge kelias temas i viena, todel ir gavosi tokia mano nesamone  biggrin.gif

Upss, nepratryniau per skubėjimą ax.gif Tuoj pasitaisysiu pioneer.gif

QUOTE(liniux @ 2009 03 16, 11:38)
....ir as tapau dar plius temos kureju  biggrin.gif

A ką, blogai? bigsmile.gif mirksiukas.gif
liniux
nea, viskas OK 4u.gif

QUOTE(kykute @ 2009 03 16, 12:53)
Upss, nepratryniau per skubėjimą  ax.gif Tuoj pasitaisysiu pioneer.gif
A ką, blogai?  bigsmile.gif  mirksiukas.gif
*

Drakoša
Būtų malonu gauti atsiliepimus apie jau veikiančias sistemas oras-vanduo. Visokia bilitristika ar pamastymai jau nebeįdomūs, nes kaip matau visi prisiskaitė gamintojų infos iki soties, be to ir temos dalyviai gana aktyviai dėsto savo mintis. Šiap galvoju įsigyti "Altherma" įrengimuką, gal jau kas turi informacijos apie veikiančias sistemas. Manau būtų įdomu visiems mastantiems įsirengti ką nors panašaus sužinoti ar verta šią sistemą panaudoti. Be to galima būtų pasiaiškinti, žinant įrengtos sistemos detales, kaip ją sutvarkyti kad pasiektum maksimalios naudos taupant šiluminę energiją. cool.gif
kaban
QUOTE(Drakoša @ 2009 03 16, 13:49)
Būtų malonu gauti atsiliepimus apie jau veikiančias sistemas oras-vanduo. Visokia bilitristika ar pamastymai jau nebeįdomūs, nes kaip matau visi prisiskaitė gamintojų infos iki soties, be to ir temos dalyviai gana aktyviai dėsto savo mintis. Šiap galvoju įsigyti "Altherma" įrengimuką, gal jau kas turi informacijos apie veikiančias sistemas. Manau būtų įdomu visiems mastantiems įsirengti ką nors panašaus sužinoti ar verta šią sistemą panaudoti. Be to galima būtų pasiaiškinti, žinant įrengtos sistemos detales, kaip ją sutvarkyti kad pasiektum maksimalios naudos taupant šiluminę energiją.  cool.gif
*

verta ar neverta - paskaicioti gi nesunku.. kiek pas jus namo silumos praradimai prie -10?
Drakoša
QUOTE(kaban @ 2009 03 16, 13:35)
verta ar neverta - paskaicioti gi nesunku.. kiek pas jus namo silumos praradimai prie -10?
*

Skaičiavimai man neįdomūs nes tai tik teorija, o ir pats šiek tiek projektuoju. Mat įdomu kaip šie įrenginiai dirba realybėje. cool.gif
kaban
QUOTE(Drakoša @ 2009 03 16, 15:16)
Skaičiavimai man neįdomūs nes tai tik teorija, o ir pats šiek tiek projektuoju. Mat įdomu kaip šie įrenginiai dirba realybėje.  cool.gif
*

kaip jie nedirbtu realybeje pas kazka - pas jus jie dirbs visai kitaip..
liniux
jei skaiciavimai jums neidomus, belieka beletristika biggrin.gif

QUOTE(Drakoša @ 2009 03 16, 15:16)
Skaičiavimai man neįdomūs nes tai tik teorija, o ir pats šiek tiek projektuoju. Mat įdomu kaip šie įrenginiai dirba realybėje.  cool.gif
*

Drakoša
Matote, vieni supranta apie ŠS kiti gaudosi, o kiti nieko apie juos nežino. Bet mes juk ne mokslininkai ir visa ta teorija kokia ji bebūtų praktikoje nieko nereiškia. Žymiai ydomiau ir daugiau informacijos suteikia veikiantys pavyzdžiai. Tik matant realius skaičius galima spresti ar ŠS mūsų klimato sąlygomis yra geras sprendimas ar tai tik pinigų išmetimas, kad ir kokį komfortą įrengus šią sistemą turėtum. Be to juk pateikiant pavyzdžius galima būtų ir aprašyti apie veikiančia sistemą, o jau iš to surinkus daugiau pvz galima būtų surasti ir tau tinkancius atitikmenis. cool.gif
kaban
QUOTE(Drakoša @ 2009 03 16, 15:23)
Matote, vieni supranta apie ŠS kiti gaudosi, o kiti nieko apie juos nežino. Bet mes juk ne mokslininkai ir visa ta teorija  kokia ji bebūtų praktikoje nieko nereiškia. Žymiai ydomiau ir daugiau informacijos suteikia veikiantys pavyzdžiai. Tik matant realius skaičius galima spresti ar ŠS mūsų klimato sąlygomis yra geras sprendimas ar tai tik pinigų išmetimas, kad ir kokį komfortą įrengus šią sistemą turėtum. Be to juk pateikiant pavyzdžius galima būtų ir aprašyti apie veikiančia sistemą, o jau iš to surinkus daugiau pvz galima būtų surasti ir tau tinkancius atitikmenis.  cool.gif
*

deje, dauguma dalyku pas mus taip ir daroma: pas kaimina gerai veikia reishkia ir man to reikia.. arba teta Prane pasakojo, kad pas juos sunena kaime blogai veikia todel shudas.. Kiekvienas daiktas naudojamas pagal poreiki.. pradeti reikia ne nuo daikto - o nuo poreikiu savo.. koks namas, kur stoves, kokie silumos nuostoliai maksimalus puciant siauriniam vejui o kokie svieciant saulei, kur norima sildomu grindu o kur radiatoriu, kiek to kiek to, koks poreikis karsto vandens, kiek zmoniu gyvens, kiek sveciu atvazines, ir dar milijonas kitu smulkiu klausimeliu.. ir tik zinzant pilna namo energetini poreiki artimiausiom 10-15 metu - galima bus pasidometi, su kokia sistema tuos metus geriausia butu isgyventi..
liniux
pritariu. juk pirmiausia ziuri ko paciam reikia, pagal savo poreikius ir t.t. perkant SS juk savo namo duomenis sakai, o ne kaimyno pas kuri ta sistema puikiai veikia.

QUOTE(kaban @ 2009 03 16, 15:35)
deje, dauguma dalyku pas mus taip ir daroma: pas kaimina gerai veikia reishkia ir man to reikia.. arba teta Prane pasakojo, kad pas juos sunena kaime blogai veikia todel shudas.. Kiekvienas daiktas naudojamas pagal poreiki.. pradeti reikia ne nuo daikto  - o nuo poreikiu savo.. koks namas, kur stoves, kokie silumos nuostoliai maksimalus puciant siauriniam vejui o kokie svieciant saulei, kur norima sildomu grindu o kur radiatoriu, kiek to kiek to, koks poreikis karsto vandens, kiek zmoniu gyvens, kiek sveciu atvazines, ir dar milijonas kitu smulkiu klausimeliu.. ir tik zinzant pilna namo energetini poreiki artimiausiom 10-15 metu  - galima bus pasidometi, su kokia sistema tuos metus geriausia butu isgyventi..
*

Drakoša
QUOTE(liniux @ 2009 03 16, 14:43)
pritariu. juk pirmiausia ziuri ko paciam reikia, pagal savo poreikius ir t.t. perkant SS juk savo namo duomenis sakai, o ne kaimyno pas kuri ta sistema puikiai veikia.
*

Na sakysim aš pasakysiu kokie mano nomo ir t.t. duomenys, o kas realiai pasakys kaip man viena ar kita sistema veiks? Kiek suprantu niekas. Todėl ir noriu žinoti kaip realiai veiks ŠS oras-vanduo, nes šiai sistemai gruntas jokios įtakos neturi, šilumos poreikiai priklauso tik nuo to kaip tu šiltai namą įsirengsi, planuojant įsirengti ŠS šildymo sistema tik grindinė, na o kaip tas įrenginys dirbs iš tikrųjų, prie +5, 0 ar -15 oC, pasakyti gali tik jau veikiančią sistemą turintis žmogus.
O kiek tu tos teorijos neprivalgysi protingesnis nuo to nebūsi. Jei kam reikia teorijos galiu prikloti kiek tik nori anglų ir rusų kalbomis. Paprasčiausiai mane domina tik sistema Oras-vanduo ir noriu žinoti ar tai mūsų oro sąlygomis nebus tik labai brangus elektrinis katiliukas.
Papildyta:
Šiap aš nenoriu būti įkyrus, aš tik noriu išsiaiškinti ar taip įkyriai pardavėjų peršama ŠS oras-vanduo įranga verta dėmesio ar tai tik muilo burbulas už kurį reikia taip brangiai mokėti. Be to gavus bent pagrindinius rodiklius, jau po vieno sezono galima daryti kažkokias išvadas. Oras juk lieka tas pats, šilumos rodikliai irgi mažai kuo skirsis. cool.gif
kaban
QUOTE(Drakoša @ 2009 03 16, 15:58)
Na sakysim aš pasakysiu kokie mano nomo ir t.t. duomenys, o kas realiai pasakys kaip man viena ar kita sistema veiks? Kiek suprantu niekas. Todėl ir noriu žinoti kaip realiai veiks ŠS oras-vanduo, nes šiai sistemai gruntas jokios įtakos neturi, šilumos poreikiai priklauso tik nuo to kaip tu šiltai namą įsirengsi, planuojant įsirengti ŠS šildymo sistema tik grindinė, na o kaip tas įrenginys dirbs iš tikrųjų, prie +5, 0 ar -15 oC,  pasakyti gali tik jau veikiančią sistemą turintis žmogus.
    O kiek tu tos teorijos neprivalgysi protingesnis nuo to nebūsi. Jei kam reikia teorijos galiu prikloti kiek tik nori anglų ir  rusų kalbomis. Paprasčiausiai mane domina tik sistema Oras-vanduo ir noriu žinoti ar tai mūsų oro sąlygomis nebus tik labai brangus elektrinis katiliukas.
*

nu jei daryti prielaida, kad OSS dirba sudinai - tai kam isvis juo dometis.. o jei daryti prielaida kad jis dirba pagal savo parametrus - labai lengva apskaicioti ar verta ar neverta.. o vieno kito zmogaus nuomone - tai ne statistika.. netgi 100 zmoniu tai ne statistika.. tiek visoj lietuvoj matyt dar nera irengus ir GSS jau nekalbant apie OSS

nu tai konkreciau reikia ir ziureti? ka tokio persa, konkreciai: toki daikta, kainuoja tiek, galingumai tiek, COP tiek prie -10
mano namas - silumos nuostoliai tiek, prie -10 tiek , prie -20 tiek
suskaiciojame ir gauname - neapsimok, arba apsimoka..
labai jums pades nuomone kad "va pas mane dirba ir labai man gerai.. tiesa smulkmenu nzn, vyras uzsiima, bet man tai gerai.."
Drakoša
QUOTE(kaban @ 2009 03 16, 15:10)
nu jei daryti prielaida, kad OSS dirba sudinai - tai kam isvis juo dometis.. o jei daryti prielaida kad jis dirba pagal savo parametrus - labai lengva apskaicioti ar verta ar neverta.. o vieno kito zmogaus nuomone - tai ne statistika.. netgi 100 zmoniu tai ne statistika.. tiek visoj lietuvoj matyt dar nera irengus ir GSS jau nekalbant apie OSS
*

Aš nesakau kad ji dirba šudinai. Matote jei OŠS COP vidutiniškai per sezoną yra bent 2 tai jau visai neblogai. O nuomonė jau besinaudojančių tam tikru produktu nors ir 2 jau daug ką reiškia. Žinant bent dalį parametrų, jei naudotojas nepatingės jų parašyti, jau daug ką galima spresti apie produktą. cool.gif
Papildyta:
nu tai konkreciau reikia ir ziureti? ka tokio persa, konkreciai: toki daikta, kainuoja tiek, galingumai tiek, COP tiek prie -10
mano namas - silumos nuostoliai tiek, prie -10 tiek , prie -20 tiek
suskaiciojame ir gauname - neapsimok, arba apsimoka..
labai jums pades nuomone kad "va pas mane dirba ir labai man gerai.. tiesa smulkmenu nzn, vyras uzsiima, bet man tai gerai.."
*

[/quote]

Jei aklai tikėti gamintojų pateikta skaičiavimo metodika, gal jūs ir teisus. Na jei atsakymas bus "man patinka daugiau nieko nežinau" tai gal geriau visai nerašyti. Aš juk daug neprašau, pasidalinti patirtimi ir tiek, o iš gautų pvz as jau pats prisimesiu ar verta ar ne. cool.gif
EVOY
QUOTE(liniux @ 2009 03 16, 12:38)
... tuo paciu EVOY klausima turiu del EBAY.. Matau esat susipazines su pasiula EBAY kas link SS, kaip butu jeigu as ji isigyciau?? turiu galvoje - kas pajungtu, garantini aptarnavima tiektu ir t.t. Ar cia kaip ir su visais kitais normaliais produktais, kuriuos oficialus distributorius privalo aptarnauti?...

ebay nėra pats pigiausias variantas (nors su mažiausiai atvirų klausimų)- daugiau naudoju kainoms pasitikrinti, todėl apart to, kas ten ir taip surašyta apie garantijas, nelabai ką turiu pridurti. Galiu tik pasamprotauti: įsigijęs ŠS ebay, susirasčiau pas atstovus Lietuvoje žmogų, kuris sumontuotu, ir (reikalui esant) patvarkytų įrangą- nebus problemų, jei kas atsitiktų. Svarbu tvarkinga sutartis (civilizuota "chalturkė").

Niekas nieko negali garantuoti 100 %, tačiau gal neverta per daug bijoti tų "šaldytuvų". Įsirengęs ŠS, žmogus dažniausiai pamiršta, kur jį pasistatė.
EVOY
QUOTE(Drakoša @ 2009 03 16, 16:06)
... O kiek tu tos teorijos neprivalgysi protingesnis nuo to nebūsi. Jei kam reikia teorijos galiu prikloti kiek tik nori anglų ir  rusų kalbomis. Paprasčiausiai mane domina tik sistema Oras-vanduo ir noriu žinoti ar tai mūsų oro sąlygomis nebus tik labai brangus elektrinis katiliukas...

Būtų labai malonu, jei atskleistumėte- o nuo ko gi tampama protingesniu? Jei jau laisvai valdote kalbas, tai gal prisėskite prie Google, ir skaitykite oficialias monitoringo ataskaitas. Konkrečiai OŠS- mūsuose nerasite net visų įrengimo variantų. Be to- greičiau pasiklausysite "pasakėlių", nei gausite išsamią informaciją. Kas gi iš įsirengusių labai gilinasi į tokius niuansus- tik jei kyla problemos (o jos ne taip dažnai pasitaiko).

Idomu, kada tautiečiai pradės statytis savo namus, neatsiklausdami kaimyno leidimo pasirinkti tą ar kitą įrangą, statybines medžiagas? g.gif
MantasR
p. Drakoša, jei nesunku, gal galite atsiūsti tą mokslinę info (anglų, rusų k.), nes atliekų ŠS tyrimą ir domiuos visomis įmanomomis informacijomis (teorinėmis), nes praktines gausiu iš tyrimo rezultatų. Kai bus pirmieji rezultatai, būtinai paskelbsiu.
Drakoša
QUOTE(EVOY @ 2009 03 17, 00:08)
Būtų labai malonu, jei atskleistumėte- o nuo ko gi tampama protingesniu? Jei jau laisvai valdote kalbas, tai gal prisėskite prie Google, ir skaitykite oficialias monitoringo ataskaitas. Konkrečiai OŠS- mūsuose nerasite net visų įrengimo variantų. Be to- greičiau pasiklausysite "pasakėlių", nei gausite išsamią informaciją. Kas gi iš įsirengusių labai gilinasi į tokius niuansus- tik jei kyla problemos (o jos ne taip dažnai pasitaiko).

Idomu, kada tautiečiai pradės statytis savo namus, neatsiklausdami kaimyno leidimo pasirinkti tą ar kitą įrangą, statybines medžiagas? g.gif
*

Čia ir problema, kad su kalbomis nelabai. Su rusu dar išeina, tačiau ir jie žengia tik pirmuosius žingsnius, tad informacijos neperdaugiausiai (pagrinde tik teorija). O gal aš blogai ieškau, nes tam laiko marių neturiu.
Dėl tautiečių tai šiaip jau niekam dar nepakenkė vienas ar kitas geras patarimas.
MANO_manyte
Labai daug skaityti, o aš noriu sužinoti vieną dalyką, tuomet bus aišku ar verta domėtis toliau. Ar įmanoma įsirengti geoterminį šildymą su visu grindininiu šildymu, medžiagomis ir monatvimu už 45 000 lt? Šildomo ploto 150 kv, vieno aukšto naujas namas. Labai lauksiu Jūsų nuomonių 4u.gif
liniux
viskas priklausys nuo firmos kuria pasirinksite. Naujos idejos, Vilpra, GS, ir t.t. katilai ten kainuoja apie 20,000-30,000, grindinis paskutini karta kaip domejausi apie 100 lt.kv, jusu atveju jau 15,000, dar visokie pajungimai, paleidimai, ir jei nesirinksit vertikalaus kolektoriaus, tai ziurekit visai ir tilpsit i koki 50,000.

QUOTE(MANO_manyte @ 2009 03 17, 21:14)
Labai daug skaityti, o aš noriu sužinoti vieną dalyką, tuomet bus aišku ar verta domėtis toliau. Ar įmanoma įsirengti geoterminį šildymą su visu grindininiu šildymu, medžiagomis ir monatvimu už 45 000 lt? Šildomo ploto 150 kv, vieno aukšto naujas namas. Labai lauksiu Jūsų nuomonių  4u.gif
*

MANO_manyte
kaip suprantu mums tinka tik vertikalus kolektorius, nes sklypas 9,5 aro, daugiau nei pusė jo užima namas doh.gif
liniux
na, tai dar pridekit kokia 10,000 rolleyes.gif

QUOTE(MANO_manyte @ 2009 03 17, 22:19)
kaip suprantu mums tinka tik vertikalus kolektorius, nes sklypas 9,5 aro, daugiau nei pusė jo užima namas  doh.gif
*

tekila4me
QUOTE(MANO_manyte @ 2009 03 17, 22:19)
kaip suprantu mums tinka tik vertikalus kolektorius, nes sklypas 9,5 aro, daugiau nei pusė jo užima namas  doh.gif
*

O koks bus jūsų šildomas plotas? Ar ir bus 150 m2? Jei gruntas tinkamas, tai 100 m2 šildomo ploto pakanka ir 2 arų kolektoriui pakloti...

Čia yra tokia lentelė >> http://www.geoterminis.com/kaina, bet informacija joje tik bendro pobūdžio. Viskas priklauso nuo grunto ir parinkto siurblio galingumo (t.y. nuo šilumos poreikio jūsų namui)...
kaban
drisau biski papildyti mineta lentele..

user posted image
EVOY
Jei kaban'as drįso- kodėl man negalima bigsmile.gif ! Kaltas, kad vaizdelis nėra optimistinis- teko tilpti į duotus rėmus. Be to, nėra įtraukta investicijų į būsto šilumos nuostolių mažinimą, kas gerokai pakoreguotų skaičiavimus.
wilike
QUOTE(EVOY @ 2009 03 18, 21:59)
Jei kaban'as drįso- kodėl man negalima bigsmile.gif ! Kaltas, kad vaizdelis nėra optimistinis- teko tilpti į duotus rėmus. Be to, nėra įtraukta investicijų į būsto šilumos nuostolių mažinimą, kas gerokai pakoreguotų skaičiavimus.
*

nepaskaiciavai to, kad is taves supirktu el. tinklai pertekline el. energija, turi statyti pats pastote kurios kaina doh.gif Kaip privaciam asmeniui nezinau ar moketu, tikriausia reiktu steigti imone g.gif vel papildomos islaidos.
dar galima pakoreguoti ir tai kad el kaina zada iki 50 cnt. o supirkimo kaina jeigu neklystu is vejo jegainiu apie 26 cnt g.gif
kurmis666
pasiziurejus jusu skaiciavimus, tai nelabai ka prarasciau sildydamas tiesiai nuo elektros, naudojant naktini tarifa?! o gal as ne taip ka nors skaiciuoju? nes kaimynas antra ziema sildo nama (~250m2) ir moka ~450-600lt uz menesi. investicijos peciui ~2 k lt
kaban
QUOTE(kurmis666 @ 2009 03 18, 23:42)
pasiziurejus jusu skaiciavimus, tai nelabai ka prarasciau sildydamas tiesiai nuo elektros, naudojant naktini tarifa?! o gal as ne taip ka nors skaiciuoju? nes kaimynas antra ziema sildo nama (~250m2) ir moka ~450-600lt  uz menesi. investicijos peciui ~2 k lt
*

butent.. ir dar vien elektra ziema silciau - mokesyte maziau.. o bankui vienodai i lauko temp - palukanos mokesite visada ir ziema ir vasara.. tik galingumo reikia daug, kad per nakti is namo sildytu ir akumuliacine talpa prishiltu pakankamai, kad diena siltu

Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2009 03 18, 10:29)
drisau biski papildyti mineta lentele..

user posted image
*

dar pamirsau prirasyti kad siaip prarasyte dar 30000-40000 litu paciai irangai nupirkti.. ka irgi galima padalinti kokiems 20 metu ir gaunasi dar 1500-2000 metininiu islaidu..
EVOY
QUOTE(wilike @ 2009 03 18, 22:09)
... nepaskaiciavai to, kad is taves supirktu el. tinklai pertekline el. energija, turi statyti pats pastote kurios kaina  doh.gif  Kaip privaciam asmeniui nezinau ar moketu, tikriausia reiktu steigti imone  g.gif  vel papildomos islaidos...

... dar galima pakoreguoti ir tai kad el kaina zada iki 50 cnt. o supirkimo kaina jeigu neklystu is vejo jegainiu apie 26 cnt ...

... pasiziurejus jusu skaiciavimus, tai nelabai ka prarasciau sildydamas tiesiai nuo elektros, naudojant naktini tarifa?! o gal as ne taip ka nors skaiciuoju? nes kaimynas antra ziema sildo nama (~250m2) ir moka ~450-600lt  uz menesi. investicijos peciui ~2 k lt...

Ten dar daug faktorių neįtraukta, į kuriuos vertėtų atsižvelgti, ir kurie ženkliai įtakotų eksploatavimo kaštus ir atsipirkimo laiką- tenorėjau parodyti, kad neverta skaičiuoti atsipirkimo, ištraukus ŠS iš konteksto.
Elektros padavimas į tinklus techniškai sprendžiasi daug paprasčiau ir pigiau. Vargu ar verta tikėtis, kad be valstybės įsikišimo, skirstomieji tinklai nustos atvirai kaišioti pagalius į ratus. Tik gal verta ruoštis tam, kad naujos AE greičiausiai nebus, tuo pačiu ir nebeliks argumentų prieš perteklinės elektros supirkimą iš gyventojų.

0,50 LTL- tėra 0,14 EUR. Pažiūrėjus kainas Europos šalyse, pridėjus mūsų skirstomųjų tinklų maržas, bei pridėjus keliasdešimt metų vyksiančio senos AE uždarymo finansavimą- mažai tikėtina kaina (nebent tik pradžioje). Turbūt niekas nemano, kad šiame sektoriuje reikalai klostysis kitaip, nei dujų ar naftos perdirbimo.

Šiandien- gal. Tačiau, po elektros pabrangimo ši suma mažiausiai dvigubės, o atėjus laikui į užtarnautą poilsį, gali nebe užtekti pensijos būstui išlaikyti.
kurmis666
QUOTE(EVOY @ 2009 03 19, 11:21)
...
0,50 LTL- tėra 0,14 EUR. Pažiūrėjus kainas Europos šalyse, pridėjus mūsų skirstomųjų tinklų maržas, bei pridėjus keliasdešimt metų vyksiančio senos AE uždarymo finansavimą- mažai tikėtina kaina (nebent tik pradžioje). Turbūt niekas nemano, kad šiame sektoriuje reikalai klostysis kitaip, nei dujų ar naftos perdirbimo.

Šiandien- gal. Tačiau, po elektros pabrangimo ši suma mažiausiai dvigubės, o atėjus laikui į užtarnautą poilsį, gali nebe užtekti pensijos būstui išlaikyti.
*

tuomet geriau jau valdzia ir ypatingai energetikos ministerija tiesia jungtis is svedus ar lenkija. visgi paprastas vartotojas nesunaudoja tiek kiek suryja dideles kompanijos, o jos neturetu but suinteresuotos tokiomis kainomis.
liniux
Grizau is Namu pasaulio parodos. Nieko gero, su resta ner ka lygint, bet vis sis tas. pakalbejau su Naujom Idejom. Ten stende stovejo naujasis Thermia Dimplomat G2. brangus bjaurybe.
kaip visgi ten del tu 97 laipsniu karsto vandens? Niekaip nesuparantu kaip be elektros tokia t pasiekiama. g.gif bent taip jie tvirtina.
apie si siurbli pats mastau, tikiu kad jis geras, nes kiek narsiau po svediskus forumus, giria ten ji vartotojai.. tik man mistiska ta temperatura atrodo. unsure.gif
liniux
pasiziurejus jusu skaiciavimus, tai nelabai ka prarasciau sildydamas tiesiai nuo elektros, naudojant naktini tarifa?! o gal as ne taip ka nors skaiciuoju? nes kaimynas antra ziema sildo nama (~250m2) ir moka ~450-600lt  uz menesi. investicijos peciui ~2 k lt
*

Stebuklai!!!! Tegul kviecia jusu kaimynas pasaulio ziniasklaida! Ypac svedus ir vokiecius, kurie vietoj "pigaus" sildymo elektra yra susideje SS smile.gif
EVOY
QUOTE(liniux @ 2009 03 20, 22:26)
... Ten stende stovejo naujasis Thermia Dimplomat G2. brangus bjaurybe... apie si siurbli pats mastau, tikiu kad jis geras, nes kiek narsiau po svediskus forumus, giria ten ji vartotojai.. tik man mistiska ta temperatura atrodo...

... kaip visgi ten del tu 97 laipsniu karsto vandens? Niekaip nesuparantu kaip be elektros tokia t pasiekiama.  g.gif bent taip jie tvirtina...

Jei koks žodis ne taip nuskambės- iš esmės šis siurblys netgi labai patinka (kaip ir daugelio kitų gamintojų) thumbup.gif .

Thermia gana logiškai išmąstė, kad tobulinant pačius ŠS, daug neišsiskirsi iš konkurentų, todėl nukreipė dėmesį į karšto vandens ruošimą. Jei su Thermia Dimplomat G2 ruošiamas karštas vanduo, gamintojo deklaruojami metiniai rodikliai- gana vidutiniški (tokia kaina už komfortą). O kai dėl greito karšto vandens ruošimo, aukojamas metinis sistemos efektyvumas (gamintojas deklaruoja 2,98- 3,44)- tai gerokai atsilieps investicijos grąžai.

Be tenų tokia temperatūra pasiekiama dalinai šildymo sąskaita. Tai, kas gamintojo pristatoma kaip "perteklinės šilumos iš vidaus šildymo sistemos panaudojimas"- greičiau galima būtų įvardyti "vagyste iš vidaus šildymo sistemos".

Vertėtų tinkamai interpretuoti Thermia Dimplomat G2 pristatantį šūkį "rinkoje lygių neturintis šilumos siurblys". Visų rimtesnių gamintojų ŠS kuo tai "rinkoje lygių neturintys"- kitam gal aktualiau yra tai, kad pvz. Vaillant jau daug metų niekam neužleidžia pozicijų testų pirmose vietose. "Rinkoje lygių neturinčių" ŠS pasirinkimas yra kiekvienam poreikiui.

Taip kad šis naujas ŠS modelis nieko nekeičia- karšto vandens ruošime, saulės kolektoriai ir toliau lieka be konkurencijos. Tačiau tiems, kas ieško komforto su "viskas viename"- šis pasirinkimas tikrai nenuvils (būkime teisingi- kaip ir daugelio kitų gamintojų ŠS).
liniux
EVOY, o koks paciam SS yra geriausias? Idomu butu suzinoti nuomone.

QUOTE(EVOY @ 2009 03 21, 10:27)
Jei koks žodis ne taip nuskambės- iš esmės šis siurblys netgi labai patinka (kaip ir daugelio kitų gamintojų) thumbup.gif .

Thermia gana logiškai išmąstė, kad tobulinant pačius ŠS, daug neišsiskirsi iš konkurentų, todėl nukreipė dėmesį į karšto vandens ruošimą. Jei su Thermia Dimplomat G2 ruošiamas karštas vanduo, gamintojo deklaruojami metiniai rodikliai- gana vidutiniški (tokia kaina už komfortą). O kai dėl greito karšto vandens ruošimo, aukojamas metinis sistemos efektyvumas (gamintojas deklaruoja 2,98- 3,44)- tai gerokai atsilieps investicijos grąžai.

Be tenų tokia temperatūra pasiekiama dalinai šildymo sąskaita. Tai, kas gamintojo pristatoma kaip "perteklinės šilumos iš vidaus šildymo sistemos panaudojimas"- greičiau galima būtų įvardyti "vagyste iš vidaus šildymo sistemos".

Vertėtų tinkamai interpretuoti Thermia Dimplomat G2 pristatantį šūkį "rinkoje lygių neturintis šilumos siurblys". Visų rimtesnių gamintojų ŠS kuo tai  "rinkoje lygių neturintys"- kitam gal aktualiau yra tai, kad pvz. Vaillant jau daug metų niekam neužleidžia pozicijų testų pirmose vietose. "Rinkoje lygių neturinčių" ŠS pasirinkimas yra kiekvienam poreikiui.

Taip kad šis naujas ŠS modelis nieko nekeičia- karšto vandens ruošime, saulės kolektoriai ir toliau lieka be konkurencijos. Tačiau tiems, kas ieško komforto su "viskas viename"- šis pasirinkimas tikrai nenuvils (būkime teisingi- kaip ir daugelio kitų gamintojų ŠS).
*

kurmis666
QUOTE(liniux @ 2009 03 21, 01:02)
Stebuklai!!!! Tegul kviecia jusu kaimynas pasaulio ziniasklaida! Ypac svedus ir vokiecius, kurie vietoj "pigaus" sildymo elektra yra susideje SS smile.gif
*

anoks ten stebukklas. namie palaikoma 16+. kai praeita ziema darbininkai glaiste nama, tai ir 22+ buvo, tuomet saskaitos ~800lt menesiui sieke. bet kuriuo atveju tai nera brangu, sakykit ka norit.
EVOY
QUOTE(liniux @ 2009 03 21, 11:30)
EVOY, o koks paciam SS yra geriausias? Idomu butu suzinoti nuomone.
*

Iš esmės- didelio skirtumo nėra (įskaitant kone pusę rinkos užimančią "Made in China"). Kadangi man pirmu numeriu stovi investicijos grąža, tai ir pasirinkimo kriterijai kiek kitokie (nedidelė antipatija "viskam viename").

Jei tarp žemė-vanduo ŠS "viskas viename" išskirti konkretų produktą, siūlyčiau atkreipti dėmesį į oficialių lyderį pagal metinį sistemos efektyvumą (4,7)- bavarų Alpha-InnoTec WZS 100 H. Kiek patrumpintas lietuviškas aprašymas ir pilnesnis vokiškas. Tai šiandien (nors gamintojas iš tikro rimtas). Rytoj kitas gamintojas gali pasiūlyti ŠS su metiniu sistemos efektyvumu 4,71...

Papildyta:
QUOTE(kurmis666 @ 2009 03 21, 12:01)
anoks ten stebukklas. namie palaikoma 16+. kai praeita ziema darbininkai glaiste nama, tai ir 22+ buvo, tuomet saskaitos ~800lt menesiui sieke. bet kuriuo atveju tai nera brangu, sakykit ka norit.
*

Na gal ne visi kultivuoja maudynes eketėje... Jei po metų patalpose palaikyti +22 kainuos 1.600 Lt- vargu, ar tas žmogus labai jau džiaugsis savo šildymo sistema. Greičiau tai būtų pavyzdys to, kaip žmogus, rinkdamasis šildymo sistemą, švelniai sakant, sugebėjo įvertinti tik vieną faktorių- sistemos įrengimo kaštus. Šiandien eksploatavimo kaštus dar "atlaiko", o kas bus rytoj- vargu ar susimąstė.
liniux
na, sitam teste http://www.test.de/themen/umwelt-energie/t...543132/1540687/ tas Alpha yra vienas is lyderiu, 2 vieta. O neteko uztikti svedisku siurbliu testu? kiek ieskau - nerandu. g.gif butu idomu.
del COP "Naujos idejos" man aiskino, kad neva ne visi gamintojai nurodo arba testuoja pagal visas salygas. Vieni neiskaiciuoja viena, kiti kita, kiti viska iskaiciuoja i COP, todel kartais tie skaiciai atrodo skirtingai. O pagal kokias salygas buvo COP nustatytas, zymi smulkus sriftelis kur nors apacioje, ko nelabai daznas pastebi. nezinau, paprastam zmogui sunku susigaudyti.
kazkur gera straipsni uztikes buvau angliskai, apie COP, kaip apie marketingine korta. reiks paieskot. ten toks mokslu dr. rase gan idomiai...

o pratesiant minti del sildymo ELEKTRA, tiesa, cia saves apgaudinejimas. kai namas bus pajungtas "ne statybininkam", kai maudysis vaikai, degs, svies, virs, keps, jakuzi burbuliuos....sunku pagalvoti kad kazkas sugalvotu visa tai patiketi elektros saskaitai doh.gif

EVOY, kazkada jums patiko mano rasta studija apie saules kolektorius. Gal patiks ir si, apie SS. Cia to paties instituto ruosta medziaga. Manau bus idomu (tik serveris pas juos nevisad veikia) http://images.katalogas.lt/maleidykla/ene23/E-56.pdf

Ir HTML variantas, atsidaro visada http://209.85.129.132/search?q=cache:hXqRq...lient=firefox-a

QUOTE(EVOY @ 2009 03 21, 13:37)
Jei tarp žemė-vanduo ŠS "viskas viename" išskirti konkretų produktą, siūlyčiau atkreipti dėmesį į oficialių lyderį pagal metinį sistemos efektyvumą (4,7)- bavarų Alpha-InnoTec WZS 100 H.
*

liniux
stai kad ir pvz del COP. Alpha-Innotec WZS S100H 4,7 COP savo techninej dokumentacijoj nurorodo prie BO/W35. O kur rasti rpie W50 ar prie W60?? Cia ir uzkabina... g.gif kazkda su Ekokodu gincyjausi. Vadovas agitavo Oschneri kaip vos ne kaip COP virsune, iki 6 ir t.t. Trype su zememis Thermia ir kt. Bet panagrinejus Ochsnerio COP lentele ka randam. Prie BO/W35 yra ir 5,1 ir 5,5 bet kuo prie W50, W60 jau skaiciai 3,3. 2,6, ir t.t. Pas kai kuriuos gamintojus nevisada eina surasti siuos parodymus. tada paprastam zmogui tas COP'as susilieja akyse kaip vientisas elementas, be islygu.
EVOY
QUOTE(liniux @ 2009 03 21, 13:59)
na, sitam teste http://www.test.de/themen/umwelt-energie/t...543132/1540687/ tas Alpha yra vienas is lyderiu, 2 vieta. O neteko uztikti svedisku siurbliu testu? kiek ieskau - nerandu.  g.gif butu idomu...

... del COP "Naujos idejos" man aiskino, kad neva ne visi gamintojai nurodo arba testuoja pagal visas salygas...

... EVOY, kazkada jums patiko mano rasta studija apie saules kolektorius. Gal patiks ir si, apie SS. Cia to paties instituto ruosta medziaga...

Vaillant laimėjo (kaip visada) su geriausiu kainos/kokybės santykiu. Alpha-Innotec nugalėjo (ar buvo viena iš įvertintų "labai gerai") atskiruose punktuose: pagal metinį sistemos efektyvumą, skleidžiamą garsą, eksploatavimo paprastumą, garantinį aptarnavimą. Detali informacija rodoma tik prenumeratoriams ar nusipirkus atskirą testą.

Vyrukai šiek tiek gudrauja- sertifikuojant ir testuojant (net ir privačiuose- kaip test.de) naudojamos tos pačios skaičiavimo metodikos. Diskutuojami tik tie atvejai, kai lyginamos skirtingos sistemos: oras-vanduo su žemė-vanduo.

Patiko ir tas. Vyrukai jau per žingsnį nuo monitoringo. Mūsų valdžia jų vistiek neparems, tai galėtų pasiieškoti "kam parsiduoti" (gerąja prasme).
EVOY
QUOTE(liniux @ 2009 03 21, 14:34)
stai kad ir pvz del COP. Alpha-Innotec WZS S100H 4,7 COP savo techninej dokumentacijoj nurorodo prie BO/W35. O kur rasti rpie W50 ar prie W60?? Cia ir uzkabina... g.gif kazkda su Ekokodu gincyjausi. Vadovas agitavo Oschneri kaip vos ne kaip COP virsune, iki 6 ir t.t. Trype su zememis Thermia ir kt. Bet panagrinejus Ochsnerio COP lentele ka randam. Prie BO/W35 yra ir 5,1 ir 5,5 bet kuo prie W50, W60 jau skaiciai 3,3. 2,6, ir t.t. Pas kai kuriuos gamintojus nevisada eina surasti siuos parodymus. tada paprastam zmogui tas COP'as susilieja akyse kaip vientisas elementas, be islygu.
*

Gamintojų svetainėse šiuos duomenis rasite.

Gal į tuos COP'us verta žiūrėti kiek paprasčiau:
* Jei ŠS naudosite tik šildymui (grindiniu), apart BO/W35- neturėtų kitkas dominti.
* Jei ŠS naudosite karšto vandens ruošimui ir šildymui (grindiniu), apart BO/W35 (dalinai ir B0/W60)- neturėtų kitkas dominti.
* Jei ŠS naudosite karšto vandens ruošimui ir šildymui (radiatoriai), apart B0/W60- neturėtų kitkas dominti.
liniux
ta as suprantu.. butent tai ir norejau akcentuoti, kad kai kurie atstovai labai manipuliuoja COP rodikliais, kalbedami su paparastais klientais. Pateikia tai kaip viena skaiciu. Ypac tai isryskejo bendraujant su Ochsnerio atstovu Ekokodu. Kitu gamintoju jie palyginimui pateikia koki W60, o savo Ochsnerio - W35...
Griztant prie Thermios, ju svetaineje man pavyko surasti tik W45, noreciau rasti visus parodymus.

QUOTE(EVOY @ 2009 03 21, 15:19)
Gamintojų svetainėse šiuos duomenis rasite.

Gal į tuos COP'us verta žiūrėti kiek paprasčiau:
* Jei ŠS naudosite tik šildymui (grindiniu), apart BO/W35- neturėtų kitkas dominti.
* Jei ŠS naudosite karšto vandens ruošimui ir šildymui (grindiniu), apart BO/W35 (dalinai ir B0/W60)- neturėtų kitkas dominti.
* Jei ŠS naudosite karšto vandens ruošimui ir šildymui (radiatoriai), apart B0/W60- neturėtų kitkas dominti.
*

EVOY
QUOTE(liniux @ 2009 03 21, 15:40)
ta as suprantu..  butent tai ir norejau akcentuoti, kad kai kurie atstovai labai manipuliuoja COP rodikliais, kalbedami su paparastais klientais. Pateikia tai kaip viena skaiciu. Ypac tai isryskejo bendraujant su Ochsnerio atstovu Ekokodu. Kitu gamintoju jie palyginimui pateikia koki W60, o savo Ochsnerio - W35...
Griztant prie Thermios, ju svetaineje man pavyko surasti tik W45, noreciau rasti visus parodymus.
*

Neradau ir aš. Nematau tame ko tai blogo- kam tie papildomi duomenys reikalingi, jei konkreti sistema dirba tik tam tikru režimu, kuris ir nurodytas pas gamintoją.

Kitas klausymas, kodėl Thermia nesitestuoja DACH'e. Kiekvienam vokiečiui "įkalta", kad be DACH Gütesiegel'io- nėra ir ŠS.
liniux
Del to kad DACH Gütesiegel yra Austrijos institutas. Jie apart Austrisku, Vokisku Vaillant, Hautec, Ochsner ir t.t. kitu saliu netestuoja... g.gif kazkas ten su licensijom susije ir regioniniais standartais - skirtingos gamtos salygos ir pan. Jiems priskirti standartai sieka DE, AU, ir CH salis, ir jie sertifikuoti gali tik sias salis. Egzistuoja reglamentai reguliuojantys siuos dalykus. Svedai sertifikuojasi-testuojas SPCR 130. Teko skaityti keleta dokumentu ta linkme - konkreciai apie EU silumos siurbliu sertifikavimus ir standartus. pabandysiu paieskot ir imest paskaitymui.

QUOTE(EVOY @ 2009 03 21, 16:31)
Kitas klausymas, kodėl Thermia nesitestuoja DACH'e. Kiekvienam vokiečiui "įkalta", kad be DACH Gütesiegel'io- nėra ir ŠS.
*

EVOY
QUOTE(liniux @ 2009 03 21, 16:51)
Del to kad DACH Gütesiegel yra Austrijos institutas. Jie apart Austrisku, Vokisku Vaillant, Hautec, Ochsner ir t.t.  kitu saliu netestuoja...  g.gif kazkas ten su licensijom susije ir regioniniais standartais - skirtingos gamtos salygos ir pan. Jiems priskirti standartai sieka DE, AU, ir CH salis, ir jie sertifikuoti gali tik sias salis. Egzistuoja reglamentai reguliuojantys siuos dalykus. Svedai sertifikuojasi-testuojas SPCR 130. Teko skaityti keleta dokumentu ta linkme - konkreciai apie EU silumos siurbliu sertifikavimus ir standartus. pabandysiu paieskot ir imest paskaitymui.
*

Gal greičiau tai marketingo klausymas- Thermia užleido vietą vyresniam broliui Danfoss. Pvz. NIBE braunasi savarankiškai, tai ir "žaidžia" pagal priimtas taisykles. DACH kuo tai primena tarybinį kokybės ženklą, ir lygiai taip pat akceptuojamas EU, kaip ir pvz. TÜV- ant parduodamų Lietuvoje ŠS, dažnokai jis matosi. Visuose metodikose naudojamas tas pat standartas (DIN EN 14511), tik mūsų regionui negalioja punktai dėl garantinio aptarnavimo.
liniux
nesutinku, kad jie vien marketingo tikslais ten nesibrauna (gal ne taip jusu minti supratau..?). DACH Gütesiegel tikrai negali Svedisku sertifikuoti. Kad pardavinejami visoje Europoje su DACH zenkliuku vokiski, austriski siurbliai, ir tas zenkliukas pripazistamas, tai cia jau kitas reikalas.

QUOTE(EVOY @ 2009 03 21, 17:41)
Gal greičiau tai marketingo klausymas- Thermia užleido vietą vyresniam broliui Danfoss. Pvz. NIBE braunasi savarankiškai, tai ir "žaidžia" pagal priimtas taisykles. DACH kuo tai primena tarybinį kokybės ženklą, ir lygiai taip pat akceptuojamas EU, kaip ir pvz. TÜV- ant parduodamų Lietuvoje ŠS, dažnokai jis matosi. Visuose metodikose naudojamas tas pat standartas (DIN EN 14511), tik mūsų regionui negalioja punktai dėl garantinio aptarnavimo.
*

EVOY
QUOTE(liniux @ 2009 03 21, 17:59)
nesutinku, kad jie vien marketingo tikslais ten nesibrauna (gal ne taip jusu minti supratau..?). DACH Gütesiegel tikrai negali Svedisku sertifikuoti. Kad pardavinejami visoje Europoje su DACH zenkliuku vokiski, austriski siurbliai, ir tas zenkliukas pripazistamas, tai cia jau kitas reikalas.
*

Tiksliau- vyresnis brolis neleidžia. Skandinaviškus taipogi sertifikuoja.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.