QUOTE(Bambizukas @ 2009 03 11, 19:23)
Detalusis ir geodeziniai turi būti, ir jei yra, sklypas turi būti registruotas kadastre (turi parodyti pažymėjimą). Kas dėl sąlygų - tegu parodo popierius. Apskritai, jus turite teisę prašyti jo parodyti visus popierius. Kai parodys - skaičiuosim ko trūksta. O kas dėl elektros ir kitų komunikacijų - eikit pas tiekėjus, sužinosit visus jų planus tame rajone ir žinosit kas yra reikalaujama. Bent jau mes kai pirkom sklypą - apėjom visus RST, dujas, vandenis ir sužinojom jų reikalavimus, įvedimų kainas ir pan. O informaciją jie ten teikia be problemų - žiūri į tave kaip į potencialų klientą. Tik gerai būtų turėti kvartalo, kuriame yra sklypas, planelį. Mažiau laiko sugaišit aiškindamiesi kur tas jūsų sklypas randasi.
O kas rūpinsis visais komunikacijų projektais (jei dar jų nėra) ir įvedimo klausimais - klauskit pardavėjo, kaip jis norėtų. Jei komunikacijų atvedimas įeina į sklypo kainą - valio, pas notarą rašydami sutartį surašykit pardavėjo įsipareigojimą atvesti komunikacijas jo lėšomis per kažkokį laiko tarpą. Jei į kainą atvedimas neįeina - skaičiuokit kiek gaunasi galutinė sklypo kaina su komunikacijų atvedimais, ir spręsit, ar verta prasidėti su tais projektais, laiko tempimu ir pan., ar geriau paieškoti kito su jau atvestomis komunikacijomis.
Taigi, sakykim yra sklypo detalusis planas, geodeziniai matavimai (tai, kas turetu buti perkant), elektra pasizada ivesti po keliu menesiu (cia ir kogero notariskai viskas tvirtinama). Ka toliau daryti, kokie zingsneliai link svajoniu namo

?
Aš įsivaizduoju, kad reikėtų susirasti architektą, tada turbūt su jo pagalba padaroma topo nuotrauka ir laukiama leidimo statytbai. Čia ir architekto kompetencijoj? Beje, kiek kainuos šie visi dokumentai, leidimai, architekto paslaugos topo nuotraukos, ko dar reikes?
Noriu kuo daugiau žinoti
Papildyta:QUOTE(vaizduote @ 2009 05 17, 18:23)
zmones protingieji, labai reik pagalbos....
nusiziurejom toki sklypuka Kaisiadoriu rajone. savininkas sake, kad yra visi leidimai ir namo projektas - tik imk ir statyk.
gal kas nors galetumet isvardinti sarasa dokumentu kurie turetu buti tokiu atveju, nes kol kas esu visai zalia
antras klausimas, kuris dar labiau neramina - zemes paskirtis sodybine.
kazkaip pirma kart susiduriu ir nelabai suprantu kuo ji skiriasi nuo namu valdos - cia gal kas nors negero?
nelabai aš pati žinau, kaip gali būti sodybinė žemės paskirtis bet projektas, leidimai jau padaryti

kiek žinau, statant namą, turi būti namų valdos paskirtis, o jei kita, ją brangiai kainuoja pakeisti paskirtį... na nelabai žinau, tik tiek esu girdėjus, gal ir klystu