Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Noriu pirkti sklypa
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Popierizmas
Pages: 1, 2
Soneee
Labukas visiems.
Esu zalia visam tam popierizme su zemem,todel tikiuosi gauti patarimu cia.
Zodziu, esme tame - nusiziurejom sklypuka 12 aru Kauno raj.NV.Komunikaciju nera.Zemes savininkas teigia,kad elektra bus po 3 men.,o vandentiekis ir kanalizacija rudeni.
Tai dabar nesuprantu,ar mes turesim rupintis popierizmu su komunikaciju ivedimu,ar jis jau turi tas salygas(ar kaip jos ten vadinasi), kurias reik gaut is savivaldybes kiek zinau ax.gif
Kokiu dokumentu reik prasyt is to zmogaus, kuris parduoda zeme?Jei zeme NV,tai detalusis ir geodeziniai matavimai jau turi but ar nebutinai?
manager
QUOTE(Soneee @ 2009 03 11, 01:22)
Labukas visiems.
Zodziu, esme tame -  nusiziurejom sklypuka 12 aru Kauno raj.NV.Komunikaciju nera.Zemes savininkas teigia,kad elektra bus po 3 men.,o vandentiekis ir kanalizacija rudeni.
Tai dabar nesuprantu,ar mes turesim rupintis popierizmu su komunikaciju ivedimu,ar jis jau turi tas salygas(ar kaip jos ten vadinasi), kurias reik gaut is savivaldybes kiek zinau ax.gif 
Kokiu dokumentu reik prasyt is to zmogaus, kuris parduoda zeme?Jei zeme NV,tai detalusis ir geodeziniai matavimai jau turi but ar nebutinai?
*

turi buti geodeziniai matavimai, o del komunikaciju turi buti rengiami projektai, o kas rengia projektus, o paskui igyvendina bandyk sneket su pardaveju. Tai ka jis pasakys itraukit i pirkimo pardavimo sutarti, kad neliktu vien tusti plepalai
Bambizukas
Detalusis ir geodeziniai turi būti, ir jei yra, sklypas turi būti registruotas kadastre (turi parodyti pažymėjimą). Kas dėl sąlygų - tegu parodo popierius. Apskritai, jus turite teisę prašyti jo parodyti visus popierius. Kai parodys - skaičiuosim ko trūksta. O kas dėl elektros ir kitų komunikacijų - eikit pas tiekėjus, sužinosit visus jų planus tame rajone ir žinosit kas yra reikalaujama. Bent jau mes kai pirkom sklypą - apėjom visus RST, dujas, vandenis ir sužinojom jų reikalavimus, įvedimų kainas ir pan. O informaciją jie ten teikia be problemų - žiūri į tave kaip į potencialų klientą. Tik gerai būtų turėti kvartalo, kuriame yra sklypas, planelį. Mažiau laiko sugaišit aiškindamiesi kur tas jūsų sklypas randasi.
O kas rūpinsis visais komunikacijų projektais (jei dar jų nėra) ir įvedimo klausimais - klauskit pardavėjo, kaip jis norėtų. Jei komunikacijų atvedimas įeina į sklypo kainą - valio, pas notarą rašydami sutartį surašykit pardavėjo įsipareigojimą atvesti komunikacijas jo lėšomis per kažkokį laiko tarpą. Jei į kainą atvedimas neįeina - skaičiuokit kiek gaunasi galutinė sklypo kaina su komunikacijų atvedimais, ir spręsit, ar verta prasidėti su tais projektais, laiko tempimu ir pan., ar geriau paieškoti kito su jau atvestomis komunikacijomis.
Soneee
Na,esme mazdaug supratau smile.gif Aciu labai.
Kalbesim su tuo pardaveju - ziuresim kaip cia bus.
vaizduote
zmones protingieji, labai reik pagalbos....

nusiziurejom toki sklypuka Kaisiadoriu rajone. savininkas sake, kad yra visi leidimai ir namo projektas - tik imk ir statyk.

gal kas nors galetumet isvardinti sarasa dokumentu kurie turetu buti tokiu atveju, nes kol kas esu visai zalia blush2.gif

antras klausimas, kuris dar labiau neramina - zemes paskirtis sodybine.
kazkaip pirma kart susiduriu ir nelabai suprantu kuo ji skiriasi nuo namu valdos - cia gal kas nors negero?
qwee
QUOTE(Soneee @ 2009 03 11, 01:22)
Labukas visiems.
Zodziu, esme tame -  nusiziurejom sklypuka 12 aru Kauno raj.NV.Komunikaciju nera.Zemes savininkas teigia,kad elektra bus po 3 men.,o vandentiekis ir kanalizacija rudeni.
*

sveiki 4u.gif
mes ir nusiziurejom skypuka panasiom salygom, lygiai taip pat planuoja atvesti elektra po keliu menesiu. Gal ten pat nusiziurejom mirksiukas.gif kurioj jus vietoj?
tik labai pigiai nori uz ta sklypa, nesuprantu ar viskas gerai.. kainos atzvilgiu tai super, ir vieta man tobula, tik baisu kad neapgautu, pazada viena o gaunam kita arba isvis nieko... o kaip su tuo popierizmu nesusidurus, tai sunkoka susigaudyt pradzioj g.gif
qwee
QUOTE(Bambizukas @ 2009 03 11, 19:23)
Detalusis ir geodeziniai turi būti, ir jei yra, sklypas turi būti registruotas kadastre (turi parodyti pažymėjimą). Kas dėl sąlygų - tegu parodo popierius. Apskritai, jus turite teisę prašyti jo parodyti visus popierius. Kai parodys - skaičiuosim ko trūksta. O kas dėl elektros ir kitų komunikacijų - eikit pas tiekėjus, sužinosit visus jų planus tame rajone ir žinosit kas yra reikalaujama. Bent jau mes kai pirkom sklypą - apėjom visus RST, dujas, vandenis ir sužinojom jų reikalavimus, įvedimų kainas ir pan. O informaciją jie ten teikia be problemų - žiūri į tave kaip į potencialų klientą. Tik gerai būtų turėti kvartalo, kuriame yra sklypas, planelį. Mažiau laiko sugaišit aiškindamiesi kur tas jūsų sklypas randasi.
O kas rūpinsis visais komunikacijų projektais (jei dar jų nėra) ir įvedimo klausimais - klauskit pardavėjo, kaip jis norėtų. Jei komunikacijų atvedimas įeina į sklypo kainą - valio, pas notarą rašydami sutartį surašykit pardavėjo įsipareigojimą atvesti komunikacijas jo lėšomis per kažkokį laiko tarpą. Jei į kainą atvedimas neįeina - skaičiuokit kiek gaunasi galutinė sklypo kaina su komunikacijų atvedimais, ir spręsit, ar verta prasidėti su tais projektais, laiko tempimu ir pan., ar geriau paieškoti kito su jau atvestomis komunikacijomis.
*

4u.gif
Taigi, sakykim yra sklypo detalusis planas, geodeziniai matavimai (tai, kas turetu buti perkant), elektra pasizada ivesti po keliu menesiu (cia ir kogero notariskai viskas tvirtinama). Ka toliau daryti, kokie zingsneliai link svajoniu namo blush2.gif ?
Aš įsivaizduoju, kad reikėtų susirasti architektą, tada turbūt su jo pagalba padaroma topo nuotrauka ir laukiama leidimo statytbai. Čia ir architekto kompetencijoj? Beje, kiek kainuos šie visi dokumentai, leidimai, architekto paslaugos topo nuotraukos, ko dar reikes?
Noriu kuo daugiau žinoti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vaizduote @ 2009 05 17, 18:23)
zmones protingieji, labai reik pagalbos....

nusiziurejom toki sklypuka Kaisiadoriu rajone. savininkas sake, kad yra visi leidimai ir namo projektas - tik imk ir statyk.

gal kas nors galetumet isvardinti sarasa dokumentu kurie turetu buti tokiu atveju, nes kol kas esu visai zalia  blush2.gif

antras klausimas, kuris dar labiau neramina - zemes paskirtis sodybine.
kazkaip pirma kart susiduriu ir nelabai suprantu kuo ji skiriasi nuo namu valdos - cia gal kas nors negero?
*

nelabai aš pati žinau, kaip gali būti sodybinė žemės paskirtis bet projektas, leidimai jau padaryti g.gif kiek žinau, statant namą, turi būti namų valdos paskirtis, o jei kita, ją brangiai kainuoja pakeisti paskirtį... na nelabai žinau, tik tiek esu girdėjus, gal ir klystu blush2.gif
rimama
Mes planuojame pirkti sklypa sodo bendrijoje, ir statyti sodo nameli, kaip man is anksto suzinoti ar as is vis galesiu ten ka nors statyti? ten virs sklypo istryzai eina elektros laidai, kur reikia kreiptis? kokie yra apribojimai?
ūkio bitė
Visi apribojimai yra surašyti perkamo sklypo RC pažymėjime.
Liniuka
Gal ir ne toje temoje klausiu, bet gal kas atsakys. Ka galima nuveikti iki to laiko, kol bus patvirtintas detalusis planas? Nusiziurejom sklypa, kuris siuo metu yra zemes ukio paskirties, bet pardavejas itikineja, kad iki pavasario bus baigtas detalusis planas ir jau tada bus namu valda. Kaip uzsigarantuot, kad taip ir bus? Ir kokius popierius iki to laiko galima susitvarkyt? Aciu.
Bambizukas
QUOTE(Liniuka @ 2009 07 08, 08:29)
Gal ir ne toje temoje klausiu, bet gal kas atsakys. Ka galima nuveikti iki to laiko, kol bus patvirtintas detalusis planas? Nusiziurejom sklypa, kuris siuo metu yra zemes ukio paskirties, bet pardavejas itikineja, kad iki pavasario bus baigtas detalusis planas ir jau tada bus namu valda. Kaip uzsigarantuot, kad taip ir bus? Ir kokius popierius iki to laiko galima susitvarkyt? Aciu.
*

Tokiu atveju nebent tik notariškai pasirašyti preliminarią sutartėlę su simboliniu avansu, sutartyje nurodant visas sumas ir terminus. Ir dar su punktu, kad jei keičiasi kažkokios sąlygos, kurios nebetenkina pirkėjo - kad pardavėjas gražintų avansą be jokių baudų ar pan. Nes su mūsų biurokratais viskas gali labai ilgai užsitempti ir Jūs galite papraščiausiai nebesulaukti kol atsiras ta namų valda... Aš šiuo atveju bijočiau kažką daugiau investuoti, nebent visiškai neskubate pradėti statybų ir į tą sklypą žiūrite tik kaip į tolimą investiciją...
ūkio bitė
Jokios garantijos iš Pardavėjo pusės negali būti teikiamos, kadangi tai mažiausia nuo jo priklauso.
Paprasčiau yra nupirkti tada, kai detalusis bus patvirtintas.
4u.gif
indruciukas
Ir as gal ne itema, tik nesinorejo naujos temos uzvesti.

Tai va, toks reikalas. Detalusis yra padarytas penkiolikai sklypu,vedama elektra, lygtais ir vandentiekis g.gif , NVI numatyta bendras visiems sklypams. Na tiketis, kad sklypai bus per metus "isgraibstyti" tikrai neverta biggrin.gif Ar galima vestis NVI kiekviename sklype atskirai?
taskelis95
SKUBIAI!!! Reikia gero ir nebrangaus ax.gif architekto pagalbos Klaipedoje. Gal galit kas parekomenduoti.
zirzliuke
sveikos,

esu visai žalia sklypo pirkimo reikaluose, todėl kreipiuosi i Jus 4u.gif žiūrinėjau nemažai sklypų naujai formuojamuose kvartaluose, bet man nelabai aišku, kodėl sklypo, kuriam yra gautas leidimas statybai aro kaina išauga dvigubai. Ar iš tiesų labai sudėtinga gauti tuos leidimus? Mes su draugu planuojam pirkti sklypą dabar, o statytis po 1 - 1,5 metų, tad mąstom gal ir patys gautume leidimą. Ar čia visai kitur slypi problema, kad toks didelis skirtumas?...
spurga-spurgyte
Sveikutes
Mes ir nusiziurejom sklypa,bet beda ta,kad tas sklypas dar nera atskirtas (ten didelis plotas ir zemes ukio paskirties).Pardavesjas zada,kad sutartyje jis isipareigos ivesti elektra,o kaip bus su kitom komunikacijom neaisku,ten nera jokiu dokumentu ,tik zemes nuosavybes verysad.gif ....Mes taip norim kuo greiciau pradet statybas.Gal kurioms nors ir tokia situacija buvo,idomu kiek tektu laukt visu popieriu sutvarkymo unsure.gif
spurga-spurgyte
indruciukas
post 2009 07 20, 21:58
Paskelbta: #13

Ištikimas dalyvis

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 315
Prisijungė: 2006 05 04

Pirmas vaikas:2006 09 01

Apdovanojimų: 0

Ir as gal ne itema, tik nesinorejo naujos temos uzvesti.

Tai va, toks reikalas. Detalusis yra padarytas penkiolikai sklypu,vedama elektra, lygtais ir vandentiekis g.gif , NVI numatyta bendras visiems sklypams. Na tiketis, kad sklypai bus per metus "isgraibstyti" tikrai neverta biggrin.gif Ar galima vestis NVI kiekviename sklype atskirai?

Labai idomu,pas mus lygiai ta pati situacija ax.gif ,gal mes ten pat sklypukus nusiziurejom 4u.gif
ūkio bitė
Kas do biesas tas NVI ?
spurga-spurgyte
O as siandien aplaksciau del komunikaciju,to sklypo kur planuojame pirkti .... ir likau labai nusivylus doh.gif .Visi kaip vienas man kartojo,kad nebus komunikaciju maziausiai 2-3 metus swoon.gif .Tuomet susitikau su zemes pardaveju g.gif ,o jis jau man parode kazkoki planeli (spalvota) kuriame buvo tiksliai suzymeti (atidalinti) slypai .Pradejau as jam pasakot,kad nebus jokiu komunikaciju,o jis pasake,kad elektra tikrai ives nuo salia einancios gatves aukstos itampos laidu ,visiems sklypeliams g.gif .Idomu,ar tai imanoma blush2.gif ....O del kanelizacijos,pasake,kad is kitos gatves prives ,nors "vandenyse" man sake,kad dar neturi tokiu planu g.gif ......Ir kuom tiketi ,kaip cia bus blink.gif
ūkio bitė
2spurga:
pirkite tai , kas Dabar yra, o ne tai, kas gal buskada nors o gal ir ne....
patrakusi
QUOTE(zirzliuke @ 2009 07 28, 12:27)
sveikos,

esu visai žalia sklypo pirkimo reikaluose, todėl kreipiuosi i Jus  4u.gif  žiūrinėjau nemažai sklypų naujai formuojamuose kvartaluose, bet man nelabai aišku, kodėl sklypo, kuriam yra gautas leidimas statybai aro kaina išauga dvigubai. Ar iš tiesų labai sudėtinga gauti tuos leidimus? Mes su draugu planuojam pirkti sklypą dabar, o statytis po 1 - 1,5 metų, tad mąstom gal ir patys gautume leidimą. Ar čia visai kitur slypi problema, kad toks didelis skirtumas?...
*

Statybos leidimas bent jau prieš metus berods kainavo 15klt... smile.gif Mums viską sutvarkė mūsų architektas, ir kainavo toli gražu ne 15klt, jis mums ruošė namo ir pirties projektus, tai viskas kaip sakant buvo įskaičiuota...O patiems lakstyti ir rinkti viską kad gauti tą leidimą, tai eina peklon ta mūsų biurokratija...Tai tas negerai, tai koks draustinis išdygs, o gal kokia buferinė zona, o gal parašas nesutaps ir bla bla bla... doh.gif Kiekvienas nori gi dar kyšio už tai kad pastatys parašą... doh.gif
Ir kad kaina šokteli dvigubai, tai gal ne tik kad leidimas yra, bet gal ir pasikeitė žemės paskirtis...Pvz pas mus sklypas dabar ŽŪ paskirtis, kaina viena, keičiam paskirtį į NV ir dar plius gauname leidimą statyboms...Kaina išauga dvigubai...Bet vat bandau dabar primesti, kad ištikrųjų gal pigiau yra pirkti ŽŪ ir patiems pasikeisti..Juk jei statysi namą ant to sklypo, tai eini pas architektą, jis ruošia namo projektą ir plius "gauna" jums leidimą (kiek žinoma man namukas ~150m2 ir leidimas ~10klt)..Na ir pridėkim kažkiek tos žemės paskirties keitimui...Ką beje manau architektas (jei "prastūmtas" yra jis) irgi gali padėti...Tai žiūrim kiek susitaupo... g.gif Na čia aš mąstau pagal mūsų vietinę "fauną"... biggrin.gif Gal kurioj vietoj ir klystu... ax.gif
zirzliuke

QUOTE(patrakusi @ 2009 08 05, 10:02)
Statybos leidimas bent jau prieš metus berods kainavo 15klt... smile.gif Mums viską sutvarkė mūsų architektas, ir kainavo toli gražu ne 15klt, jis mums ruošė namo ir pirties projektus, tai viskas kaip sakant buvo įskaičiuota...O patiems lakstyti ir rinkti viską kad gauti tą leidimą, tai eina peklon ta mūsų biurokratija...Tai tas negerai, tai koks draustinis išdygs, o gal kokia buferinė zona, o gal parašas nesutaps ir bla bla bla... doh.gif Kiekvienas nori gi dar kyšio už tai kad pastatys parašą... doh.gif
Ir kad kaina šokteli dvigubai, tai gal ne tik kad leidimas yra, bet gal ir pasikeitė žemės paskirtis...Pvz pas mus sklypas dabar ŽŪ paskirtis, kaina viena, keičiam paskirtį į NV ir dar plius gauname leidimą statyboms...Kaina išauga dvigubai...Bet vat bandau dabar primesti, kad ištikrųjų gal pigiau yra pirkti ŽŪ ir patiems pasikeisti..Juk jei statysi namą ant to sklypo, tai eini pas architektą, jis ruošia namo projektą ir plius "gauna" jums leidimą (kiek žinoma man namukas ~150m2 ir leidimas ~10klt)..Na ir pridėkim kažkiek tos žemės paskirties keitimui...Ką beje manau architektas (jei "prastūmtas" yra jis) irgi gali padėti...Tai žiūrim kiek susitaupo... g.gif Na čia aš mąstau pagal mūsų vietinę "fauną"... biggrin.gif Gal kurioj vietoj ir klystu... ax.gif
*

aciu uz atsakyma mirksiukas.gif
na mes ziurejo kelis variantus naujai formuojamuose kvartaluose uz vilniaus, kur paskirtis - namu valda. tik vienur buvo leidimai statybai, kitur ne smile.gif todel ir kilo klausimas, kai kaina sitaip issiskyre...
nors mes dabar visai pasimete, nes kuop daugiau variantu apziurim, tuo maziau aisku, kur noretusi gyvent. aisku, jei neribotu finansai, gal issirinkti butu ir lengviau smile.gif
patrakusi
QUOTE(zirzliuke @ 2009 08 05, 11:47)
aciu uz atsakyma  mirksiukas.gif
na mes ziurejo kelis variantus naujai formuojamuose kvartaluose uz vilniaus, kur paskirtis - namu valda. tik vienur buvo leidimai statybai, kitur ne smile.gif todel ir kilo klausimas, kai kaina sitaip issiskyre...
nors mes dabar visai pasimete, nes kuop daugiau variantu apziurim, tuo maziau aisku, kur noretusi gyvent. aisku, jei neribotu finansai, gal issirinkti butu ir lengviau smile.gif
*

Tai vat kai riboti finansai, tai reikia apgalvoti, pasiskaičiuoti viską, galbūt galima ir dar pigiau susisukti... 4u.gif O dėl pasirinkimo kur gyventi tai puikiai suprantu jus, patys vis pagraužiam save..Kadangi pradėjom statytis vienam sklype (netoli prie ežero), o kai į kitą atvažiuojam, tai stovim ir alsuojame, kad ir čia labai graži vieta, ant kalniuko nediduko, dar kai namą pasistatytumėm, tai viskas kaip ant delno, ir horizonte Vilnius iš po miškų šviečiasi... wub.gif Na bet pasvaigstam, ir pasakom "na kažkas grožėsis vaizdu" ir grįžtam į jau pasirinktą sklypą... lotuliukas.gif
patrakusi
QUOTE(patrakusi @ 2009 08 05, 11:02)
*

Aš pataisysiu savo informaciją čia, supainiojau truputis... ax.gif Statybos leidimas kainuoja 100 ar tai 150lt ofiacialiai, bet dėl jo gavimo tai užtrukti gali ir 1-2m..Ir nežinia ar gausit..Apie nervus ir laiką aš jau žinoma nekalbu... ax.gif
spurga-spurgyte
Labai idomu kiek kainuotu su architekto pagalba visus leidimus gauti g.gif
patrakusi
QUOTE(spurga-spurgyte @ 2009 08 05, 16:59)
Labai idomu kiek kainuotu su architekto pagalba visus leidimus gauti g.gif
*

Čia žinoma priklauso nuo architekto ir vietovės turbūt...Bet kaip ir rašiau pvz pas mus (Trakai) su namo projektu ~150m2+leidimai kaštuotų ~10k lt... 4u.gif
spurga-spurgyte
patrakusi
post Šiandien, 17:21
Paskelbta: #26

Ekstra senbuvis

[Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1222
Prisijungė: 2005 08 26

Pirmas vaikas:princesė - raganaitė smile.gif
Antras vaikas:pamažu planuojamas smile.gif

*

(Čia žinoma priklauso nuo architekto ir vietovės turbūt...Bet kaip ir rašiau pvz pas mus (Trakai) su namo projektu ~150m2+leidimai kaštuotų ~10k lt... 4u.gif)

Visai nieko kaina sakyciau g.gif .
O as susiduriau su labai idomiu architektu arba cia jau as visai nieko nebesuprantu blush2.gif .Kai as jo paklausiau kiek mums kainuotu projektas su visais leidimas ,jis man parae :"Derinimo iki leidimo statybai kaina tiksliai galeciau pasakyti, jei butu projektavimo salygu savadas. Bet +- apie 3000 Lt. (i tai ieitu inzinieriniai tinklai...).

Vienu zodziu kaina su leidimu statybai butu nuo 7000 Lt. iki 9500 Lt. Iki."
Kas cia per derinimai blink.gif ?????????.Keista,kad jis net samatos nepadaro,sako,kad reikia kreiptis i statybininkus g.gif blink.gif ....Cia gal as ko nors nesupratau g.gif 4u.gif
Papildyta:

Pamirsau parasyti,kad architektas is Vilniaus blush2.gif
zirzliuke
QUOTE(patrakusi @ 2009 08 05, 12:02)
Aš pataisysiu savo informaciją čia, supainiojau truputis... ax.gif  Statybos leidimas kainuoja 100 ar tai 150lt ofiacialiai, bet dėl jo gavimo tai užtrukti gali ir 1-2m..Ir nežinia ar gausit..Apie nervus ir laiką aš jau žinoma nekalbu... ax.gif
*

o tai jei perki sklypa namu valdos, pvz. naujai formuojamam kvartale, tai nejaugi gali negauti leidimo statybai?
patrakusi
QUOTE(spurga-spurgyte @ 2009 08 05, 18:10)
patrakusi  
post Šiandien, 17:21
Paskelbta: #26
Ekstra senbuvis

[Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1222
Prisijungė: 2005 08 26

Pirmas vaikas:princesė - raganaitė smile.gif
Antras vaikas:pamažu planuojamas smile.gif

*
(Čia žinoma priklauso nuo architekto ir vietovės turbūt...Bet kaip ir rašiau pvz pas mus (Trakai) su namo projektu ~150m2+leidimai kaštuotų ~10k lt... 4u.gif)
Visai nieko kaina sakyciau  g.gif .
O as susiduriau su labai idomiu architektu arba cia jau as visai nieko nebesuprantu  blush2.gif .Kai as jo paklausiau kiek mums kainuotu projektas su visais leidimas ,jis man parae :"Derinimo iki leidimo statybai kaina tiksliai galeciau pasakyti, jei butu projektavimo salygu savadas. Bet +- apie 3000 Lt. (i tai ieitu inzinieriniai tinklai...).

Vienu zodziu kaina su leidimu statybai butu nuo 7000 Lt. iki 9500 Lt. Iki."
Kas cia per derinimai  blink.gif ?????????.Keista,kad jis net samatos nepadaro,sako,kad reikia kreiptis i statybininkus  g.gif  blink.gif ....Cia gal as ko nors nesupratau  g.gif  4u.gif
Papildyta:
Pamirsau parasyti,kad architektas is Vilniaus  blush2.gif
*

Sąmatą ko?...Namo kurį statysite?...Jei taip tai teisingai ir nieko keisto, statybininkai jums sąmatą tik gali padaryti, architektai tuo neužsiima... smile.gif Derinimai, tai yra kai bimbinėji po visas institucijas, t.y. elektrikus, vandentiekius, dujotiekius ir t.t.t......Nes galbūt per jūsų sklypą eina koks elektros kabelis ir ten kasti žemės ir statyti namo negalima, taip pat su dujom, o gal dujos šalia kur eina tad nuo jų 50m eina apsaugos zona, gal jūsų sklypas patenka į tą zoną, galbūt yra apribojimai kokius pastatus ten galima/negalima statyti, gal ten galima tik vieno aukšto su mansarda ir ne daugiau nei 150m2 ir pan...Ir dar begalės kitų dalykų... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zirzliuke @ 2009 08 06, 10:01)
o tai jei perki sklypa namu valdos, pvz. naujai formuojamam kvartale, tai nejaugi gali negauti leidimo statybai?
*

Taip, gali negauti... smile.gif Aukščiau viskas parašyta... 4u.gif
spurga-spurgyte
QUOTE(patrakusi @ 2009 08 07, 12:58)
Sąmatą ko?...Namo kurį statysite?...Jei taip tai teisingai ir nieko keisto, statybininkai jums sąmatą tik gali padaryti, architektai tuo neužsiima... smile.gif Derinimai, tai yra kai bimbinėji po visas institucijas, t.y. elektrikus, vandentiekius, dujotiekius ir t.t.t......Nes galbūt per jūsų sklypą eina koks elektros kabelis ir ten kasti žemės ir statyti namo negalima, taip pat su dujom, o gal dujos šalia kur eina tad nuo jų 50m eina apsaugos zona, gal jūsų sklypas patenka į tą zoną, galbūt yra apribojimai kokius pastatus ten galima/negalima statyti, gal ten galima tik vieno aukšto su mansarda ir ne daugiau nei 150m2 ir pan...Ir dar begalės kitų dalykų... 4u.gif
Papildyta:
Taip, gali negauti... smile.gif  Aukščiau viskas parašyta... 4u.gif
*

Aciu blush2.gif ,dabar supratau,kas cia per derinimai 4u.gif .Man savivaldybej sake,kad 8,5 aukstis leidziamas,o del kvadraturos nieko 4u.gif
zirzliuke
QUOTE(patrakusi @ 2009 08 07, 11:58)

Papildyta:
Taip, gali negauti... smile.gif  Aukščiau viskas parašyta... 4u.gif
*

o siaube... kaip viskas sudėtinga doh.gif o tai kaip sužinot, ar tame sklype, kurį išsirinkom bus galima statytis namą? pirmiausiai pereiti visas institucijas? o tik tada pirkti? g.gif
nes aš kažkaip maniau, kad jei jau perki sklypą ne vidury laukų, o kažkokiam naujai formuojamam kvartale ir kaip parašyta, kad namų valda, tai jau tikrai galėsi statytis namą. tik žinau, kad būna kartais dėl namo dydžio apribojimų ir jo padėties sklype...
patrakusi
QUOTE(zirzliuke @ 2009 08 07, 14:06)
o siaube... kaip viskas sudėtinga  doh.gif  o tai kaip sužinot, ar tame sklype, kurį išsirinkom bus galima statytis namą? pirmiausiai pereiti visas institucijas? o tik tada pirkti?  g.gif 
nes aš kažkaip maniau, kad jei jau perki sklypą ne vidury laukų, o kažkokiam naujai formuojamam kvartale ir kaip parašyta, kad namų valda, tai jau tikrai galėsi statytis namą. tik žinau, kad būna kartais dėl namo dydžio apribojimų ir jo padėties sklype...
*

Na šiaip turėtų viską jau pasakyti pardavėjas...Bet kaip žinoma kad pardavėjai kai kurie priburia pasakų kad tik parduoti, tai eiti tada geriau pas architektą ir pasidomėti, jis jums viską pasakys...Turėti reiktų duomenis apie tą sklypą.. 4u.gif
spurga-spurgyte
Padekit help.gif .....Siandien susiskambinom su sklypo pardaveju ir , o dieve,su visom kumunikacjom mums sklypas pabrangs 36 000 lt g.gif .Cia kaina bus uz elektra ir kanalizacija doh.gif .Kodel taip brangu,na taip ten ta pastote elektros statys,bet kodel net taip pabrangsta.....Gal kas nors susidure su tokia situacija,prasau patarkit blush2.gif Ar ne per daug jie nori...
patrakusi
QUOTE(spurga-spurgyte @ 2009 08 07, 17:45)
Padekit help.gif .....Siandien susiskambinom su sklypo pardaveju ir , o dieve,su visom kumunikacjom mums sklypas pabrangs 36 000 lt  g.gif .Cia kaina bus uz elektra ir kanalizacija  doh.gif .Kodel taip brangu,na taip ten ta pastote elektros statys,bet kodel net taip pabrangsta.....Gal kas nors susidure su tokia situacija,prasau patarkit  blush2.gif Ar ne per daug jie nori...
*

Komunikacijos laaabai brangus dalykas... smile.gif Galite nuvažiuoti patys pas elektrikus ir pasidomėti kiek jums kainuotų atvesti elektrą į tą sklypą..Taip pat pasiklausti kurie užsiima kanalizacijų įrengimų kiek kainuotų...Gali būti kad pardavėjas užsimetęs sau kažkiek, bet tai sakyčiau normalu, juk važinėjimas, laikas, o gal dar kam "patepti" reiks kad pvz greičiau padarytų ir pan... smile.gif Už dyką nieks nieko nedaro... smile.gif Kai pasidomėsite kiek kainuotų patiems viską pasidaryti, tada jau galėsite rinktis kaip geriau... 4u.gif
spurga-spurgyte
QUOTE(patrakusi @ 2009 08 10, 11:15)
Komunikacijos laaabai brangus dalykas... smile.gif Galite nuvažiuoti patys pas elektrikus ir pasidomėti kiek jums kainuotų atvesti elektrą į tą sklypą..Taip pat pasiklausti kurie užsiima kanalizacijų įrengimų kiek kainuotų...Gali būti kad pardavėjas užsimetęs sau kažkiek, bet tai sakyčiau normalu, juk važinėjimas, laikas, o gal dar kam "patepti" reiks kad pvz greičiau padarytų ir pan... smile.gif Už dyką nieks nieko nedaro... smile.gif Kai pasidomėsite kiek kainuotų patiems viską pasidaryti, tada jau galėsite rinktis kaip geriau... 4u.gif
*

Zinau,kad tai brangus dalykai .Jau mes visur apsilankem ir visi sake,kad komunikaciju be keleriu metu niekaip ten nebus doh.gif .....
patrakusi
QUOTE(spurga-spurgyte @ 2009 08 11, 19:33)
Zinau,kad tai brangus dalykai .Jau mes visur apsilankem ir visi sake,kad komunikaciju be keleriu metu niekaip ten nebus  doh.gif .....
*

Tai neva pardavėjas greičiau viską padarys už tuos pinigus?... g.gif
ūkio bitė
Išdrįsiu dar kartuką pasikartoti- reikia pirkti KITOS paskirties (namų valdos) sklypą su DABAR esančiomis minimaliomis (privačiavimas, elektra, vanduo,kanalizavimas) komunikacijomis.
Savaime suprantama, kaina yra visiškai kitokia, nei plikas žemės kavalkas+pardavėjo pažadai.
patrakusi
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 08 12, 15:19)
Išdrįsiu dar kartuką pasikartoti- reikia pirkti KITOS paskirties (namų valdos) sklypą su DABAR esančiomis minimaliomis (privačiavimas, elektra, vanduo,kanalizavimas) komunikacijomis.
Savaime suprantama, kaina yra visiškai kitokia, nei plikas žemės kavalkas+pardavėjo pažadai.
*

Labai jau kategoriškas jūsų teiginys... doh.gif Kas ką nori tas tą lai perka, kiekvienas renkasi tai kas jam reikalinga, naudinga ir pan...Sutinku tik dėl to, kad imi tai kas yra ir toliau pats daraisi (arba ne), be jokių pardavėjo pažadų...O visa kita tai kaip sakant skonio ir kišenės reikalas.. 4u.gif
ūkio bitė
Skonis tai čia nepričioms , o vat kišenė tai kita šneka. Vat tik klausymux yra tox - ar pardavėjo PAŽADAI gali būti Pirkimo-pardavimo objektas?
patrakusi
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 08 13, 16:14)
Skonis tai čia nepričioms , o vat kišenė tai kita šneka. Vat tik klausymux yra tox - ar pardavėjo PAŽADAI gali būti Pirkimo-pardavimo objektas?
*

Kodėl nepričiom, netgi labai pričiom, jei man sklypas nepatinka, bet kaina jo gera su viskuom, aš tikrai nedrįsčiau jį taip iškart griebti...Pasirinkimas tikrai nemažas yra...Man yra svarbu kur yra sklypas, toliau jau kaina ir tai kas tam sklype yra... 4u.gif O apie pažadus, žinoma kad ne... smile.gif
zirzliuke
prisiskaičiau apie pirkimus ir baisu pasidarė smile.gif
pasakykit man, kokių dokumentų turėčiau prašyti pas pardavėją prieš perkant sklypą, kad nenusipirkt neaišku ko? ax.gif
sklypas - naujai formuojamam kvartale, žadama įvesti elektra, tiesti kelius.
jau paprašiau, kad atsiustu sutarti dėl elektros. ką dar turėčiau pasižiūrėti?
ūkio bitė
2zirzliukė:

Ką pažiūrėti:

1.Kvartalo Detalųjį planą (užstatymo tankumas,intensyvumas, žaliosios zonos,etc).
2.Pardavėjo ir 3-iujų šalių įsipareigojimus dėl komunikacijų ir inžinierinių tinklų.
3.Kaimyninių sklypų savininkus ir jų ketinimus.
4u.gif
zirzliuke
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 08 17, 13:04)
2zirzliukė:

Ką pažiūrėti:

1.Kvartalo Detalųjį planą (užstatymo tankumas,intensyvumas, žaliosios zonos,etc).
2.Pardavėjo ir 3-iujų šalių įsipareigojimus dėl komunikacijų ir inžinierinių tinklų.
4u.gif
*

ačiū 4u.gif
reiks prašyt smile.gif
zirzliuke
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 08 17, 13:04)
2zirzliukė:

Ką pažiūrėti:

4u.gif
*

na va, vakar perziurejom detaluji plana.
gavau dar ankstesne pirkimo -pardavimo sutarti, elektros prijungimo sutarti, registru centro israso kopija.
apie kaimynus tai nelabai kas aisku, tik zinau, kad salia vieni perka dabar, o keletas jau nusipirke, tik neaisku kada statys...
kazin, dar kazka reiketu perziuret g.gif
zirzliuke
QUOTE(zirzliuke @ 2009 08 19, 10:27)
na va, vakar perziurejom detaluji plana.
gavau dar ankstesne pirkimo -pardavimo sutarti, elektros prijungimo sutarti, registru centro israso kopija.
apie kaimynus tai nelabai kas aisku, tik zinau, kad salia vieni perka dabar, o keletas jau nusipirke, tik neaisku kada statys...
kazin, dar kazka reiketu perziuret  g.gif
*

o man dar toks klausimas kilo ax.gif
išsirinkom sklypą. dabartinis jo savininkas dėl elektros įvedimo turi sutartį sudaręs su detalaus plano rengėju - rangovu. ten yra įsipareigojimai, baudos ir pan.
jei dabar aš perku nusižiūrėtą sklypą, ar ta sutartis dėl elektros pereina man, ar ją aš persirašyt turėsiu su rangovu savo vardu, ar tiesiog pirkimo - pardavimo sutartyje su dabartiniu savininku turės būti kažkoks naujas punktas apie elektros įvedima. kažkaip šioje vietoje man labai neaišku... g.gif
spurga-spurgyte
QUOTE(patrakusi @ 2009 08 12, 13:10)
Tai neva pardavėjas greičiau viską padarys už tuos pinigus?... g.gif
*

Čia gal jam garantija būtų,kad mes niekur nedingsim g.gif
patrakusi
QUOTE(spurga-spurgyte @ 2009 08 24, 20:18)
Čia gal jam garantija būtų,kad mes niekur nedingsim  g.gif
*

O jūs paklauskite per kiek laiko jis ruošiasi jums viską padaryti.. smile.gif
ūkio bitė
2zirzliuke: automatiškai 2šalė sutartis tikrai nepereis 3iai šaliai....
Dar kartuką patariu- tegu Pardavėjas įvykdo savo įsipareigojimus, tada ir nupirksite Pirkinį. Kad abiem šalim būtų ramiau, galite sumokėti Tikslinį avansą pagal Ketinimų sutartį.
4u.gif
zirzliuke
Na mes jau nusipirkom sklypą thumbup.gif
Kai nešėm dokumentus notarei, papasakojom apie situaciją, tai į sutartį įtraukė punktą dėl elektros. Kažkiek ramiau dėl to... Dabar lauksim kol įves, nors skambino iš RST ir sakė, kad darbus turi pabaigti iki sausio...
spurga-spurgyte
QUOTE(patrakusi @ 2009 08 25, 12:34)
O jūs paklauskite per kiek laiko jis ruošiasi jums viską padaryti.. smile.gif
*

Mes klauseme ,jis zada greitai viska sutvarkyti g.gif ...bet kazkaip uztilo ir net neatsiliepia,kai skambiname blink.gif .....taip jauciam,kad musu tas sklypukas "nuplauke" doh.gif
Papildyta:
QUOTE(zirzliuke @ 2009 09 02, 13:58)
Na mes jau nusipirkom sklypą  thumbup.gif 
Kai nešėm dokumentus notarei, papasakojom apie situaciją, tai į sutartį įtraukė punktą dėl elektros. Kažkiek ramiau dėl to... Dabar lauksim kol įves, nors skambino iš RST ir sakė, kad darbus turi pabaigti iki sausio...
*

Sveikinu jus su pirkiniu thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.