Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pirštuko čiulpimas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3
kristute as
Sveikos mamytės,

mano 4 mėnesių mažylė labai dažnai čiulpia pirštuką g.gif , jei ją palieki vieną pažaisti keliom minutem, tai randi jau bečiulpiančią pirštą. Žinduko neduodu, esu prieš juos, bet visi pataria geriau žinduką duoti, o ne leisti čiulpti pirštą. Pati nebežinau, ką daryti verysad.gif, gal galite pasidalinti savo patirtimi? unsure.gif
natalikas
QUOTE(kristute as @ 2009 02 26, 18:08)
Sveikos mamytės,

mano 4 mėnesių mažylė labai dažnai čiulpia pirštuką  g.gif , jei ją palieki vieną pažaisti keliom minutem, tai randi jau bečiulpiančią pirštą. Žinduko neduodu, esu prieš juos, bet visi pataria geriau žinduką duoti, o ne leisti čiulpti pirštą. Pati nebežinau, ką daryti verysad.gif, gal galite pasidalinti savo patirtimi? unsure.gif
*

ne jau geriau zindukas,maniskis irgi kai pradejo ciulpt soskite daviau,dabar atprato,ir soskyte jam tik del vaizdo,ar kai miegot eina,o drauges dukra 2metai,tai tipo soske blogybe,dabar pirsciukai pulouja,o ji vis ciulpe verysad.gif
JurgaSim
QUOTE(kristute as @ 2009 02 26, 18:08)
Sveikos mamytės,

mano 4 mėnesių mažylė labai dažnai čiulpia pirštuką  g.gif , jei ją palieki vieną pažaisti keliom minutem, tai randi jau bečiulpiančią pirštą. Žinduko neduodu, esu prieš juos, bet visi pataria geriau žinduką duoti, o ne leisti čiulpti pirštą. Pati nebežinau, ką daryti verysad.gif, gal galite pasidalinti savo patirtimi? unsure.gif
*

Pazistu viena mergina, kuri nyksti ciulpe iki 14 metu ir jis dabar labai akivaizdziai plonesnis uz kitos rankos nyksti. As renkuosi mazesne blogybe is siu dvieju - ciulptuka. Bet galbut yra kazkokiu budu atpratinti mazyli nuo siu abieju g.gif
aaushra
Man irgi atrodo,kad čiulptukas jau geriau nei pirštukas smile.gif
Giorgita
pas mus nuo 3,5 men ciulpe pirsciuka,o nuo 4men isdygo dantukai ir po to nustojo ciulpt rolleyes.gif
JurgaSim
QUOTE(Giorgita @ 2009 02 27, 02:36)
pas mus nuo 3,5 men ciulpe pirsciuka,o nuo 4men isdygo dantukai ir po to nustojo ciulpt rolleyes.gif
*

Jums pasiseke, nes mano sunelis turi tris dantukus, o nyksti is burnytes tenka daznokai istraukti doh.gif
Ligija7
Mokslininku duomenimis irodyta,kad pirsto ciulpimas nekenkia vaiko nei protinei ,nei fizinei buklei,isaugs.Visi vaikai individualus. smile.gif
regutis
Na manau kad nieko gero , kad vaikutis ipras čiulpti pirštukus,tai geriau jau pratinti prie čiulptuko, o nakčiai dėti medvilnines pirštinytes smile.gif
MaiMa
QUOTE(kristute as @ 2009 02 26, 16:08)
Sveikos mamytės,

*

Manau, kad geriau ciulptukas.
Sako, kad vaikui reikia ciulpti, kai nori nusiraminimo. Pirstas visada po ranka, o ciulptuka ciulps tada, kai iduos mama rolleyes.gif
Musiskei ciulptukas reikalingas pries uzmiegant. Daugiau jo galetu ir nebuti tikriausiai rolleyes.gif
Sauluzhe
nuo ciulptuko gerokai lengviau atpratinti vaikuti nei nuo pirstuku... 4u.gif
Aneri
QUOTE(Sauluzhe @ 2009 02 27, 18:22)
nuo ciulptuko gerokai lengviau atpratinti vaikuti nei nuo pirstuku... 4u.gif
*

Pritariu 100 proc. drinks_cheers.gif
As saviske prie soskutes specialiai pripratinau, nes buvo pamegus nyksti ciulpti. Aisku lengva nebuvo, bet labai tuo dziaugiuosi, nes apie nyksti pamirso. O dabar musu amzius yra virs metuku, ir su soskyte tik nakti draugaujam thumbup.gif
Faxe
mano mazylei nesenai suejo 4men bet ji kumstuka ciulpe ir nesvarbu ar ciulptukas burnytei ar ne...smile.gif ji geriau ciulptuka isspjaus bet kumstuka issikis... smile.gif
vaidavel
QUOTE(Ligija7 @ 2009 02 27, 11:15)
Mokslininku duomenimis irodyta,kad pirsto ciulpimas nekenkia vaiko nei protinei ,nei fizinei buklei,isaugs.Visi vaikai individualus. smile.gif
*

drinks_cheers.gif labai teisingai pasakyta smile.gif mano vyresnėlė čiulpė pirštuką maždaug 3 metus, kol susiprotėjo ir daugiau pirštuko nebereikėjo thumbup.gif mes irgi bandėm duoti soskutę, bet ji jos neėmė, pirštukas buvo pats mylimiausias wub.gif tikrai dėl to čiulpimo nieko blogo neatsitiko ir pirštukas nesuplonėjo lotuliukas.gif
Velivija
Mes pirstuka ciulpiam pries uzmiegant,jei neiduodu ciulptuko(knygoj skaiciau,kad didesne blogybe yra ciulptukas,nei pirstukas) ir...kazkodel valgant g.gif
Gretucka
As tai manau, kad geriau yra ciulptukas, nes kiek turiu pazystamu mamu tai nuo ciultuko lengvai savo mazylius atpratino. O pazystu kelias mamas kuriu ciulpe pirsta, tai viena iki penkiu metu kovojo del to pirsto ciulpimo, bet mergaite vis tiek pries einan miegot ji ciulpdavo. Tai manau, kad daug sunkiau atpratinti nuo pirsto ciulpimo smile.gif
mamenka
QUOTE(Giorgita @ 2009 02 27, 02:36)
*

Pas mus jau baltuoja dantukai ir ciulpiam pirstukus tongue.gif , turbut t.p. anksti turesi dantukus
juraza
Mano mažius irgi apie 4 mėnesį pradėjo čiulpti pirštuką,net kitam kambary girdėdavosi, kaip jam skanu lotuliukas.gif čiulptuko neimdavi iki tol. Paskui pagalvojau, kad nuo čiulptuko atpratinsiu, o pirštuko gi neatimsi, gali ir likti tas įprotis unsure.gif tai kažkaip pripratinau prie tiutės, ir pirštuko čiulpimas baigėsi... o buvo taip gražu žiūrėti wub.gif
Gierika
Maniskis pries koki menesi pradejo ciupti pirstuka... doh.gif Ir nieko tame blogo nematau - fiziologija, manau nei vienas praktiskai be to neuzuago... O tiute ima nakciai. smile.gif
almani
Mano dukryte ciunkia soski, bet kai jis iskrenta randu ciunkiant kumstuka. Knygoje radau parasyta, kad jei vaikas neramus reikia jam padeti rasti savo kumstuka. Apie nyksti nieko nerase. Bet galiu pasakyti is savo pacios patirties, kad nykstukas nelabai gerai. Kai buvau maza pati ciulpiau nyksti ir del to isaugo kreivi dantys. Labai ilgai neatpratau nuo nykscio ciulpimo. Tai veliau del to turejau nesioti plokstele ir tiesinti dantukus smile.gif Del to manau geriaus soske
menininke
QUOTE(almani @ 2009 03 16, 15:31)
Mano dukryte ciunkia soski, bet kai jis iskrenta randu ciunkiant kumstuka. Knygoje radau parasyta, kad jei vaikas neramus reikia jam padeti rasti savo kumstuka. Apie nyksti nieko nerase. Bet galiu pasakyti is savo pacios patirties, kad nykstukas nelabai gerai. Kai buvau maza pati ciulpiau nyksti ir del to isaugo kreivi dantys. Labai ilgai neatpratau nuo nykscio ciulpimo. Tai veliau del to turejau nesioti plokstele ir tiesinti dantukus smile.gif  Del to manau geriaus soske
*

Nemanau kad su soske isaugs tiesus dantukai schmoll.gif ,mes uz pirstukus biggrin.gif
Ausriausias
QUOTE(menininke @ 2009 03 16, 17:17)
Nemanau kad su soske isaugs tiesus dantukai schmoll.gif ,mes uz pirstukus biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif mes irgi už pirštukus mirksiukas.gif
Dičkė čiulpė, atėjo laikas ir nustojo ax.gif Dabar mažiukė čiulpia, nedraudžiam, ir čiulptuko vietoj pirštelio nekišam mirksiukas.gif
Eglute;)
sekmingai ciulpiam pirstukus, ir net kumsciukus, o soskute irgi puikus draugas smile.gif
ievvuuze
manoji ciulpia pirstuka arba merliuka,tai nusprendziau soske duot.o ji neima blink.gif paragauja ir spjauna.tikriausiai skonis nepatiko unsure.gif
RavenBlack
QUOTE(regutis @ 2009 02 27, 18:38)
Na manau kad nieko gero , kad vaikutis ipras čiulpti pirštukus,tai geriau jau pratinti prie čiulptuko, o nakčiai dėti medvilnines pirštinytes smile.gif
*

Tai gal pati miegate su pirstinem... juokinga.
o soskiniams vaikams reikia nakti keltis soske padavinet,argi cia geris???
vasarak
sveikos,
maniskiui patinka ir pirsciukai ir soskytes, bet pastebejau kad nykstuka jau reciau kysa rolleyes.gif . MB sake nyksty ciulpe beveik iki 17metu doh.gif nu dantys tai nekreivi schmoll.gif ir nykstys nesiskiria nuo kito schmoll.gif lotuliukas.gif , bet vistiek noretu kad jo vaikai nykstuku neciulpu geriau ax.gif tai mes uz soskes mirksiukas.gif

QUOTE(juraza @ 2009 03 04, 20:42)
Mano mažius irgi apie 4 mėnesį pradėjo čiulpti pirštuką,net kitam kambary girdėdavosi, kaip jam skanu lotuliukas.gif  čiulptuko neimdavi iki tol. Paskui pagalvojau, kad nuo čiulptuko atpratinsiu, o pirštuko gi neatimsi, gali ir likti tas įprotis unsure.gif  tai kažkaip pripratinau prie tiutės, ir pirštuko čiulpimas baigėsi... o buvo taip gražu žiūrėti wub.gif
*

kai maniskis uzciulpia irgi labai gaziai atrodo wub.gif rolleyes.gif

QUOTE(RavenBlack @ 2009 03 24, 22:44)
Tai gal pati miegate su pirstinem... juokinga.
o soskiniams vaikams reikia nakti keltis soske padavinet,argi cia geris???
*

o kodel juokinga g.gif as tai savo pirmajai pirstinytes iki 7men dejau, ne del pirstuku ciulpimo, bet kad nenusibraizytu, nes kad ir nukarpydavau nagucius vistiek kaip su britvos peikiuku praeidavo per veideli:rolleyes:

nu visai nesunku atsikelt ir paduot jei reikia mirksiukas.gif vistiek pora kart keliuosi pasiziuret ar viskas tvarkoje mirksiukas.gif
mvirginija
Didžioji čiulpė soskiuką: pieniniai dantukai buvo tiesūs ir grąžūs, nuolatiniai kreivi pradžioj laukia plokštelė sakandžio atstatymui, o po to briketai... Mažoji būdama gal kokių dviejų savaičių pukšėjo, pukšėjo, makalūzino rankytę aplink burnytę kol pagaliau pataikė nykštuką įkišt į burną ir tokia palaima, tokia ramybė vaiko veidelį nušvito... wub.gif Bandžiau duoti soskiuką pradžioj su pasižiaukčiojimais bet lyg čiulpė, o nuo kokių dviejų mėnesių spjovė ir nebeima: jei duodu soskiuką žiaukčioja ir išspjovus čiulpia nykštuką, jei vieną rankytę patraukiu nusisuka ir čiulpia kitą. Juokaujam, kad mergytė renkasi natūralius o ne silikoninius produktus. Ekologiškas vaikas tongue.gif O šiaip ko gero tai nėra jau labai blogai, juk pilvelyje leliai irgi čiulpia pirštukus. Nors per miglą bet pamenu, kad ir aš čiulpiau pirštuką ir kiek pamenu buvo taip skanu.... Tai nejaugi iš vaikiuko atimsi tokį malonumą mirksiukas.gif
Raselelyte
Maniske tai neima soskes, kai duodi tute tai net ziaukcioja ir pradeda net klykti...Tai kazkaip niekaip nesigauna pripratinti prie tutuko... doh.gif
Tai kartais pastebiu kad kumstuka savo ciulpia mazoji....labai juokingai atrodo lotuliukas.gif
sigitela
QUOTE(vaidavel @ 2009 03 01, 11:00)
drinks_cheers.gif  labai teisingai pasakyta  smile.gif  mano vyresnėlė čiulpė pirštuką maždaug 3 metus, kol susiprotėjo ir daugiau pirštuko nebereikėjo  thumbup.gif  wub: tikrai dėl to čiulpimo nieko blogo neatsitiko ir pirštukas nesuplonėjo  lotuliukas.gif
*

drinks_cheers.gif maniske irgi soskytes nepripazysta, o nyksti ciulpia patenkinta smile.gif soskes isbandziau visokias, o jai uz pirstuko nieko skaniau nera doh.gif gydytojai papasakojau, tai ji man sako nieko cia blogo, tiesiog pirstuko atradimas, kolkas nerimauti neverta 4u.gif
Agė
pirstuka sunkiau atimti uz ciulptuka
snieguoletomas
Sveikutes mes irgi ciulpiam pirstukus biggrin.gif net kai duodu tutuka isiima pats laukan ir kisasi i burna viskas kas tik papuola po rankytem lotuliukas.gif
Numenor
QUOTE(snieguoletomas @ 2009 03 26, 14:06)
Sveikutes mes irgi ciulpiam pirstukus  biggrin.gif  net kai duodu tutuka isiima pats laukan ir kisasi i burna viskas kas tik papuola po rankytem lotuliukas.gif
*

Pas mus - tas pats biggrin.gif Ciulptukas lekia is burnos po vieno ciulptelejimo, o visa kita, ne tik paties, bet ir mamos pirstai (jei pataiko nugriebti) - tiesiai i burna biggrin.gif Tai ir nustojau as ta ciulptuka siulyti. Vyresnysis brolis ciulptuko irgi nemego.
Silvy
QUOTE(Eglute;) @ 2009 03 24, 15:13)
sekmingai ciulpiam pirstukus, ir net kumsciukus, o soskute irgi puikus draugas smile.gif
*

Mano abu irgi ciulpia viska-kumstukus,pirstukus,o paskutines pora sav ir ciulptuka.Pries pradedama duoti ciulptuka,maniau,kad tas pades atpratint nuo kumstuku,pirstuku ciulpimo-kolkas nepasiteisino,soske spjauna ir su garsu ciulpia kumstelius/pirstukus biggrin.gif
Agniska
QUOTE(Faxe @ 2009 03 01, 03:10)
mano mazylei nesenai suejo 4men  bet ji kumstuka ciulpe ir nesvarbu ar ciulptukas burnytei ar ne...smile.gif ji geriau ciulptuka isspjaus bet kumstuka issikis... smile.gif
*

Pas mus panašiai,bet aš nieko nematau bloga,kad čiulpia pirštuką,čia gaunasi vaikučiui kaip meditacija
čia daugiau
mamasa22
mes ciulptuka naudojam nuo gimimo nors jis mums dazniausiai reikalingas tik pries uzmiegant,megstam kumstuka nors kai dantukai atsirado dabar lyg ir reciau,o pirstuko neciulpiam tik kramtom su su smgenelem kur turetu but kruminiai dantukai biggrin.gif siaip as pries pirstuko ciulpima nes turiu net kelis pavyzdzius kaip vaikai ciulpe nykstukus iki 7-8metu ir virsutiniai dantukai labai atsikise i prieki,nepadeda nei ploksteles nei briketai schmoll.gif
kittychan
Negraziai atrodo man kudikeliai su ciulptuku, o kai pirstuka ciulpia, tai labai mielai 4u.gif ir nemanau, kad pirstukas kazkas blogo, tai juk naturalu smile.gif
Rutyte
Gal ir mieliau atrodo su pirstuku, bet kai ji nusigriauzia iki tiek, jog net jo forma deformuojasi ir puliuot pradeda, tai jau nebenaturalu schmoll.gif
grazina37
QUOTE(Rutyte @ 2009 05 15, 11:55)
Gal ir mieliau atrodo su pirstuku, bet kai ji nusigriauzia iki tiek, jog net jo forma deformuojasi ir puliuot pradeda, tai jau nebenaturalu  schmoll.gif
*

butent kad nusigrauzia ir deformuojasi,ir nuo soslytes visus ymanoma atpratinti pvz ja pametus,o pirsciukas visada buna vietoje ir jo atprasti laaabai sunku verysad.gif
kittychan
tuomet jau tikrai nebenormalu, bet kiek laiko tomet ta pirstuka ciulpia, kad pusles atsiranda? blink.gif na nezinau, mano mazylis ciulpia kai viena palieku trumpam ir jokiu problemu nematau.. ax.gif augau be ciulptuko, pirstai tiesus ir mazyliui tikiuosi bus gerai 4u.gif
grazina37
QUOTE(kittychan @ 2009 05 15, 12:52)
tuomet jau tikrai nebenormalu, bet kiek laiko tomet ta pirstuka ciulpia, kad pusles atsiranda? blink.gif na nezinau, mano mazylis ciulpia kai viena palieku trumpam ir jokiu problemu nematau.. ax.gif augau be ciulptuko, pirstai tiesus ir mazyliui tikiuosi bus gerai 4u.gif
*

kai bus metukai va tada ir pamatysi skirtuma,jei jis ciulpia pirstuka kaip nusiraminima,tai tas ciulpimas vis ilges ir daznes,kai dygs dantukai jis gali buti pastovus ,ir tikrai gali pereiti i didele beda
kittychan
QUOTE(grazina37 @ 2009 05 15, 20:07)
kai bus metukai va tada ir pamatysi skirtuma,jei jis ciulpia pirstuka kaip nusiraminima,tai tas ciulpimas vis ilges ir daznes,kai dygs dantukai jis gali buti pastovus ,ir tikrai gali pereiti i didele beda
*

Hm..gali visko buti, bet kadangi dabar gerai, nematau reikalo duoti ciulptuka, kad kudikis nusiramintu ar uzmigtu naudojam kitus budus tongue.gif
arbuzina
Matau kai kurios mamos nemato nieko blogo pirstuko ciulpime. Skaiciau ir knygoje, kad medicininiu poziuriu pirstuko ciulpimas maciau kenksmingas nei zindukas. Taciau turi labai realu pavyzdi, tai mano sese dukra. Jai penki metai, o pirstukas nuolat burnytej. Nesenai jos gulejo ligoninej, tai buvo kosmaras nerealus doh.gif, nes lasino lasaline, kaip tik i ta rankyte, kur pirstuka vaikas ciulpia. Tai kiek kankinosi, negalejo uzmigt vaikutis. O dar jai atsikise dantukai ir visas zandikaulis i "prieki isejes" ir man niekas neirodys, kad tai ne pirstuko ciulpimo pasekme verysad.gif
skorpea
man ir atrodo kad geriau ciulptukas 4u.gif
rubi2
mano dukrytei 4.5 men. ji pradejo gal nuo 3.5 men. pirstukus ciulpti, po to kumstis buvo, na o dabar ir niksys eina i burnyte, ir pirstukai.jai soskytes ikisti ne kaip negaliu spjauna lauk ir viskas... as manau kad atpras nes vis reciau ima i burnyte pirstukus thumbup.gif
kinder_surprise
Kiekvienas vaikas skirtingas, vienas gali labai greitai atprasti nuo pirstuko,kitas ne, bet manau nuo soskytes:soske lengviau atpratint. Mano dukterecia 4 metuku uzmiega su pirstuku, ir tepe tepaliukais visokiais, bintu apviniodavo, ir ka tik nedare, bet vistiek pirstukas burnytei doh.gif ir taip pat yra puslyte, net as pasakyciau toks guziukas, nedidelis, bet atrodo negraziai schmoll.gif
Zvake
As su mielu noru duociau savo dukrytei soskyte, bet ji neima jos..... doh.gif Pirsciuka atrado kazkur 3,5 menesio. O soskyte bandau ikisti jau nuo pat gimimo. Ligonineje jau kaisiojau vos ne istisai - spjove lauk ir viskas. Viena nakti galvojau padarysiu eksperimenta, istraukiau pirstuka ir ikisau soske... ir ka jus manot.. net miegodama pradejo ziaugcioti.. nu niekaip neikisam mes tos soskes verysad.gif Beje, lygiai taip pat ir is buteliuko nevalgo, pajunta guma burnoj ir viskas.. ziaugcioja..
Labai bijau tos dienos, kai reikes kazkaip pradet atpratinet nuo pirstuko.. unsure.gif

Bet siaip, kai maniske atrado pirstuka, tai labai pasikeite rolleyes.gif geriau pradejo miegoti, jei nakti prasibudina, tai pirstuka isikisa i burnyte ir toliau miega, jei diena uzismano miegelio pirstuka burnon ir migdosi rolleyes.gif Mazdaug nuo to laiko kai atrado pirstuka ji pradejo man visa nakti ismiegoti.. nezinau ar tai susije kazkaip ar tik siaip sutapimas...
baracuda1
nors ciulpia soske taciau ir pirstukai jai visai skanus. stengiuosi neleist nes turiu pavyzdi kai vaikas iki 3metu ciulpe ir nykstys mazesnis, nuciulptas doh.gif
kateriniuke
pas mus irgi prasidejo ta problema sad.gif... ciulpia mano maziukas net ne pirstuka o kumstuka, pradzioj galvojau kad gal nedavalgo, nes taip skambei ciulpe kumsti, bet ne, valgyt neima, soske spjauna o pirstukai tokia raudoni poto, kad taip gaila, bet net nznau kaip kovot, dantukam dar per anksti o turet nugrauztas rankas irgi nekas, mociutes pamatys sakys vaika badu marinu blush2.gif ...
varle123
kiek man zinoma pirstuko ir kumstuku ciulpymas nera problema
vaikas susipazista su pasauliu butent per ciulpyma ,paragavima...
tai vadinasi oraline stadija
ir neieskokite cia problemu,o truputuka pasiskaitykite apie vaiku raida
"Oralinė stadija ( nuo gimimo iki vienerių metų). Pirmaisiais vaiko metais, kuriuos S.Freudas vadina oraline raidos stadija, burna ir oraliniai veiksmai suteikia vaikui tiek malonių, tiek skausmingų išgyvenimų. Malonumas išgyvenamas tenkinant oralinius potraukius. Čiulpimas, valgymas, kandžiojimas suteikia malonius pojūčius lūpose, liežuvyje ir burnos viduje, Šie malonūs pojūčiai patys yra stipraus malonumo šaltinis. Fizinis malonumas, lokalizuotas burnos gleivinėje, tikriausiai yra labiausiai trokštamas ir pasiekiamas šio amžiaus patyrimas.
Be oralinių malonumų, kūdikis gali patirti ir frustraciją bei nerimą. Vaikas po truputį įsisąmonina, kad gyvenime yra ir frustracijų, ir malonumų, ir išmokstama nemalonias situacijas spręsti tam tikrais būdais. Šie sprendimo būdai vėliau turi įtakos formuojantis vaiko asmenybei.
Kitas nemalonus jausmas, artimai susijęs su frustracija, yra nerimas. S.Freudas teigė, kad nerimo pradžia yra kūdikio gimimas, kai šis netenka tos stimuliacijos, kurią gaudavo šiltoje ir ramioje gimdoje. Nerimas, patirtas gimimo metu, yra, S.Freudo nuomone, vėlesnio nerimo prototipas."

airina4u
Soskytes atsisakyti yra paprasciau, o pirsciuko ciulpima sudetingiau...
Bozenyte
QUOTE(arbuzina @ 2009 05 15, 22:16)
Matau kai kurios mamos nemato nieko blogo pirstuko ciulpime. Skaiciau ir knygoje, kad medicininiu poziuriu pirstuko ciulpimas maciau kenksmingas nei zindukas. Taciau turi labai realu pavyzdi, tai mano sese dukra. Jai penki metai, o pirstukas nuolat burnytej. Nesenai jos gulejo ligoninej, tai buvo kosmaras nerealus doh.gif, nes lasino lasaline, kaip tik i ta rankyte, kur pirstuka vaikas ciulpia. Tai kiek kankinosi, negalejo uzmigt vaikutis. O dar jai atsikise dantukai ir visas zandikaulis i "prieki isejes" ir man niekas neirodys, kad tai ne pirstuko ciulpimo pasekme verysad.gif
*

http://supermama.lt/portal/content/view/1621/157/
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.