Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kibinai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
IwonaBogd
QUOTE(anndryte2 @ 2010 12 16, 20:33)
gaminome pagal video receptuka, nu tooookie superiniai gavosi, net nufotografuoti nesuspejau smile.gif  smile.gif
*



Ta pati ir as galiu pasakyt apie tuos kibinus. superiniai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Arpe
QUOTE(Asta @ 2010 12 16, 20:46)
..šios temos pačiame pirmame puslapyje, nuo ko tema ir prasidėjo smile.gif
*



na neperskaiciau visu puslapiu....
Zuiqtis
O jūs visos kepate su margarinu? g.gif kodel ne su sviestu? g.gif
Arpe
QUOTE(Zuiqtis @ 2010 12 17, 14:13)
O jūs visos kepate su margarinu?  g.gif  kodel ne su sviestu?  g.gif
*




as butent su EVE margarinu kepu, nes recepte taip nurodyta. Superiniai gaunasi, todel ir nenoriu eksperimentuoti su sviestu. Ir man atrodo margarinas lengviau issiminko nei sviestas.
akcent
QUOTE(Audryla @ 2010 12 17, 15:21)
as butent su EVE margarinu kepu, nes recepte taip nurodyta. Superiniai gaunasi, todel ir nenoriu eksperimentuoti su sviestu. Ir man atrodo margarinas lengviau issiminko nei sviestas.
*


Na, tokią tešlą dažnai tenka daryti įvairių nesaldžių pyragų pagrindui, tik ten būtent dedasi sviestas. Išsiminko taip pat, nei suniau, nei lengviau, tik va pati tešla man atrodo kietesnė gaunasi, kai sviestas naudojamas, o va su magarinu minkšta ir puri.
IwonaBogd
Sveiki. Noreciau uzsaldyt kibinu, darau pagal filmuka. Bet kazkaip man neramu, ar atsaldzius jie bus tokie pat skanus kaip ir is kart kepti? Ir kaip juos saldyt?
Jurgitana
Sveiki,siuos kibinus pamego ir musu seimyna.Teko ir saldyti.Sudejau i maiselius ir i saldikli.Skonio nepakeite nei kepti nei zali(t.y nekepti).
IwonaBogd
QUOTE(Jurgitana @ 2010 12 19, 15:31)
Sveiki,siuos kibinus pamego ir musu seimyna.Teko ir saldyti.Sudejau i maiselius ir i saldikli.Skonio nepakeite nei kepti nei zali(t.y nekepti).
*



Aciu. O tuos uzsaldytus reikejo is pradziu atsaldyt ir tik po to kept? blush2.gif (turbut labai kvailas klausimas blush2.gif )
Arpe
QUOTE(IwonaBogd @ 2010 12 18, 19:41)
Sveiki. Noreciau uzsaldyt kibinu, darau pagal filmuka. Bet kazkaip man neramu, ar atsaldzius jie bus tokie pat skanus kaip ir is kart kepti? Ir kaip juos saldyt?
*



As daug pridarau, tai puse visad uzsaldau. Snonis toks pat gaunasi smile.gif As sudedu i saldikli, kai susala tada i maiseli. Koldunus irgi taip pat saldau. Pries kepant susaldytus palaikau kambario temperaturoje 10-15 min.
IwonaBogd
QUOTE(Audryla @ 2010 12 19, 20:39)
As daug pridarau, tai puse visad uzsaldau. Snonis toks pat gaunasi  smile.gif  As sudedu i saldikli, kai susala tada i maiseli. Koldunus irgi taip pat saldau. Pries kepant susaldytus palaikau kambario temperaturoje 10-15 min.
*


Labai labai aciu.
IwonaBogd
iskilo dar vienas klausimas. doh.gif Kaip supratau, tuos uzsaldytus isimt ir palaikyt 10-15min. kambario temperaturoj. O kept taip pat apie 30min, ar dabar jau reikia siek tiek ilgiau? ax.gif
mamamia*
O kaip jum pavyksta susukti ta kibina? Jau n kartu dariau bet vis nepavyksta padaryti graziai ta virsu doh.gif
IwonaBogd
as net nezinau kaip. g.gif Man viena karta labai graziai gaunasi, kita nesiseka. Bet svarbiausia skanu thumbup.gif
Arpe
QUOTE(IwonaBogd @ 2010 12 23, 12:11)
iskilo dar vienas klausimas. doh.gif  Kaip supratau, tuos uzsaldytus isimt ir palaikyt 10-15min. kambario temperaturoj. O kept taip pat apie 30min, ar dabar jau reikia siek tiek ilgiau? ax.gif
*




As kepu 30-35 min. Tik nepamirskite kiausinio tryniu aptepti mirksiukas.gif As viena syki is saldiklio istraukiau, prasilo jie man truputeli ir jau kisu i orkaite.... paskui prisiminiau kad dar patepti reik.
aksomke
QUOTE(gino @ 2009 02 23, 15:31)
http://www.youtube.com/watch?v=907A1RJMdu4
Netingekit , pabandykit pasigaminti. Visai seimynai labai patiko  smile.gif
*



vakar pasigaminau pirma kart kibinuspagal si receptuka,gavos superiniai,labai skanu thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(Zuiqtis @ 2010 12 17, 16:13)
O jūs visos kepate su margarinu?  g.gif  kodel ne su sviestu?  g.gif
*


na as kepiau su sviestu,visada kepiniams naudoju sviesta,kazkaip musu seima margarino niekad nenaudoja 4u.gif
Tresor
QUOTE(aksomke @ 2011 01 31, 09:56)
vakar pasigaminau pirma kart kibinuspagal si receptuka,gavos superiniai,labai skanu  thumbup.gif  thumbup.gif
na as kepiau su sviestu,visada kepiniams naudoju sviesta,kazkaip musu seima margarino niekad nenaudoja  4u.gif
*


Man tai kibinu tesla pagal filmuka skanesne iseina su margarinu, bet su sviestu tesla labiau elastingesne iseina ir labai greitai issiminko.
Indii
Čia tiek tų receptų doh.gif Sąkykit, pagal kurį tešla pakankamai greitai susiminko ir nebelimpa ir kurie čia jau būtų tikrai skanūs? Rytojui, svarbiai progai, reikia pgaminti, tai žinot, nesinori susimauti biggrin.gif

Pagal savo šitą nebegaminsiu schmoll.gif
QUOTE(Indii @ 2010 12 01, 15:26)
250 gr. margarino
1 kiaušinis (reikalingas išplakti ir aptepti kibinus iš viršaus)
2 stiklinės grietinės
2 stiklinės miltų
*


Papildyta:
I gal žinot kokį skanų vegetarišką įdarą kibinams?
Žvaigždėta*
QUOTE(Indii @ 2011 03 02, 10:20)
Čia tiek tų receptų  doh.gif  Sąkykit, pagal kurį tešla pakankamai greitai susiminko ir nebelimpa ir kurie čia jau būtų tikrai skanūs? Rytojui, svarbiai progai, reikia pgaminti, tai žinot, nesinori susimauti  biggrin.gif


I gal žinot kokį skanų vegetarišką įdarą kibinams?
*


Pagal youtube receptą labai skanūs, nelimpa ir greit susiminko biggrin.gif Gavosi iš pirmo karto ax.gif

Su grybais gal g.gif Ar kopūstais g.gif
Indii
QUOTE(Žvaigždėta* @ 2011 03 02, 11:24)
Su grybais gal g.gif Ar kopūstais g.gif
*



O tikrai skani tešla? Netrupa?

O kaip kopūstus paruošti kibinam? rolleyes.gif
Žvaigždėta*
QUOTE(Indii @ 2011 03 02, 10:27)
O tikrai skani tešla? Netrupa?

O kaip kopūstus paruošti kibinam?  rolleyes.gif
*


Man tai labai skanūs jie pasirodė biggrin.gif Trupa biggrin.gif O reikia, kad netrupėtų? g.gif

Patroškinti su morkom, svogūnais, prieskoniais, paskui įdaryti ax.gif Tik aliejaus labai mažai naudoti reikia, nes aš kai padauginau užlipdyti negalėjau doh.gif
Indii
QUOTE(Žvaigždėta* @ 2011 03 02, 11:32)
Man tai labai skanūs jie pasirodė biggrin.gif Trupa biggrin.gif O reikia, kad netrupėtų? g.gif

Patroškinti su morkom, svogūnais, prieskoniais, paskui įdaryti ax.gif Tik aliejaus labai mažai naudoti reikia, nes aš kai padauginau užlipdyti negalėjau doh.gif
*



Na anuos kai dariau tai trupėjo, aišku, bet kad nebūtų labai trapūs (aš bent taip įsivaizduoju biggrin.gif ).

Tai žalius kopūstus pasipjaustyti, pakepti ant aliejaus (mažai), tada atskirai morkas ir atskirai svogūnus. viską sudėti į vieną, +prieskonius = įdaras ? g.gif
Papildyta:
Galvoju mėsos įdarą daryti iš kiaulienos nugarinės, bet dar pridėti avienos (nebedaug turiu, tai neužteks vien tik iš jos daryti). Ar nesipjaus skoniai? g.gif
Žvaigždėta*
QUOTE(Indii @ 2011 03 02, 11:08)
Na anuos kai dariau tai trupėjo, aišku, bet kad nebūtų labai trapūs (aš bent taip įsivaizduoju  biggrin.gif  ).

Tai žalius kopūstus pasipjaustyti, pakepti ant aliejaus (mažai), tada atskirai morkas ir atskirai svogūnus.  viską sudėti į vieną, +prieskonius = įdaras ? g.gif
Papildyta:
Galvoju mėsos įdarą daryti iš kiaulienos nugarinės, bet dar pridėti avienos (nebedaug turiu, tai neužteks vien tik iš jos daryti). Ar nesipjaus skoniai?  g.gif
*


Jie būna mažiau trapūs, kai vandens į įdarą įpilu, tada tokie šlapesni gaunasi ax.gif
O įdarą man patarė daryti taip: ant aliejaus apkepti svogūną (česnaką), paskui sudėt morkas, kopūstus (ten pat, pas svogūnus), užpilti vandens šiek tiek ir patroškinti. Patroškinus nusunkti jeigu reikia. Maniškiams labai patiko, nors kopūstų ne kažin kokie mėgėjai yra, naikino juos kaip reikalas biggrin.gif
Indii
QUOTE(Žvaigždėta* @ 2011 03 02, 12:18)
Jie būna mažiau trapūs, kai vandens į įdarą įpilu, tada tokie šlapesni gaunasi ax.gif
O įdarą man patarė daryti taip: ant aliejaus apkepti svogūną (česnaką), paskui sudėt morkas, kopūstus (ten pat, pas svogūnus), užpilti vandens šiek tiek ir patroškinti.  Patroškinus nusunkti jeigu reikia. Maniškiams labai patiko, nors kopūstų ne kažin kokie mėgėjai yra, naikino juos kaip reikalas biggrin.gif
*



Na bandysim daryti pagal video. Žiūriu daug kam patiko. O gal turite netyčia wordiniu formatų tą receptą? smile.gif

Ačiū. Taip ir padarysiu. Jau dabar pilvas gurgti pradėjo biggrin.gif
Žvaigždėta*
QUOTE(Indii @ 2011 03 02, 11:24)
Na bandysim daryti pagal video. Žiūriu daug kam patiko. O gal turite netyčia wordiniu formatų tą receptą? smile.gif

Ačiū. Taip ir padarysiu. Jau dabar pilvas gurgti pradėjo  biggrin.gif
*


schmoll.gif Pagal yotubės dariau pradžioj, dabar jau mintinai moku biggrin.gif
Indii
Aišku smile.gif Ačiū. Žiūrėsim kaip čia gausis drinks_cheers.gif
Indii
A, o imat margariną ar sviestą?
mamamia*
QUOTE(Indii @ 2011 03 02, 15:28)
A, o imat margariną ar sviestą?
*


As visada darau su margarinu.
S.N.A.S
QUOTE(Indii @ 2011 03 02, 11:20)
I gal žinot kokį skanų vegetarišką įdarą kibinams?
*


žinau(ragavau) labai skanius kibinus, įdarytus keptom morkom,svogūnais su daaaug prieskonių, tik nežinau kaip tą įdarą pasidaryt..verysad.gif jaučiu gal daug raudonėlio dėta, dar gal ko, nes toks aštriai įdomus skonis thumbup.gif gal kas žino? unsure.gif 4u.gif
*Vosylka*
QUOTE(gino @ 2009 02 23, 14:31)
http://www.youtube.com/watch?v=907A1RJMdu4
Netingekit , pabandykit pasigaminti. Visai seimynai labai patiko  smile.gif
*


Tikrai šitie labai skanūs :4u:Tik aš mėsą maltą dedu, o ne pjaustytą.
Dianaaa1215
O i malta mesa dedat margarino, ir su valgot kibinus su kokiu sultiniu?
*Vosylka*
Nededu margarino.Tik įpilu vandens ir prieskonių, svogūno. thumbup.gif
Galima ir su sultiniu.
Dianaaa1215
Uzsiminkiau tesla,iskarto pasisveriau 1 kg miltu,tik man ju pasirode biski per daug,susiminke tesla,tik kietoka tokia pasirode.Nu matysiu toliau kas gausis
O jei teslos bus per daug,ar galima uzsaldyti likusia tesla?
liepa68
Dažnai užsišaldau likusią tešlą, kuo puikiausiai tinka kitam kepimui.
Adrria
Megstu kibinus, bet labai tingiu terliotis.. doh.gif
Dianaaa1215
Pagal yuotube dariau kibinus,kaip pirmam kartui visai neblogai išėjo susukti
user posted image
user posted image
ingu
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 03 06, 12:50)
Uzsiminkiau tesla,iskarto pasisveriau 1 kg miltu,tik man ju pasirode biski per daug,susiminke tesla,tik kietoka tokia pasirode.Nu matysiu toliau kas gausis
O jei teslos bus per daug,ar galima uzsaldyti likusia tesla?
*




jei tešlos liko - ji gali būti puikus pagrindas naminei picai wink.gif
ingu
Bevalgydama ką tik pačios keptą kibiną peržiūrėjau didžiąją dalį temos ir neradau tešlos recepto, panašaus į manajį, taigi, dalinuos (jei pražiopsojau ir toks yra - sorry smile.gif ).

---
Tešla (BE KIAUŠINIO):
~ 600 gr miltų
250 gr. margarino kepiniams (naudoju Eve)
1 didelis indelis (400 gr.) 30% grietinės
žiupsnis druskos

margariną sutarkuoju, suberiu miltus, ir tarp delnų trinu tol, kol gaunasi biri masė. tada grietinėje išmaišau druską ir viską supylus į miltų ir margarino masę minkau, kol tešla nebelimpa prie rankų.
---

tikiuosi, išbandysite ir parašysit atsiliepimus. man šis tešlos variantas pats pačiausias - puikaus skonio, trapi, bet ne per trapi, ne per sausa, neplyšta kepant, nors gan plonai iškočioju. ir nedarykite skylučių viršuje - tešla neplyš, o per skylutes tik skanusis skystimėlis išbėgs 4u.gif

---
Skanaus įdaro paslaptys:
Mėsą būtinai kapokite (smulkiai supjaustyti). Jei nenorit vargti, galima sukapoti dalį, kitą dalį stambiai sumalti ir sumaišyti su sukapota). Vien tik faršas sušoka į vientisą mėsos guzą, kuris viduryje dažniausiai lieka sausas.
Aš dažniausiai naudoju kiaulienos sprandinę. Jei kepsite su aviena - nepamirškit įmaišyti lašinukų.
Negailėti svogūnų! (0.5 kg mėsos drąsiai dėkite 6 didelius smulkiai pjaustytus svogūnus)
o didžiausia paslaptis - sultinys[U]. vienos mėgsta įpilti kefyro, bet jis tikrai neduoda tokio skanaus skystimėlio, kuris išbėga prakandus kibiną. taigi, 0,5 kg mėsos drąsiai pilkite daugiau pusės puodelio sultinio. jei neturite natūralaus, nenuodėmė ištirpinti vieną kubelį tame pačiame kiekyje vandens.
na ir, nepamiršti doro kiekio šviežiai grūstų pipirų bei druskos. ir jokios vegetos!
---

Skanaus! lauksiu atsiliepimų, gal kartu ką patobulinsime (nors, nemirsiu iš kuklumo - šie man net gi skanesni nei Trakuose blush2.gif )

o toms, kurios sako, kad tikri kibinai tik su aviena, atsakau - tikri kibinai tik karaimo kepti!! cool.gif
Canelle
QUOTE(ingu @ 2011 03 07, 17:24)
Bevalgydama ką tik pačios keptą kibiną peržiūrėjau didžiąją dalį temos ir neradau tešlos recepto, panašaus į manajį, taigi, dalinuos (jei pražiopsojau ir toks yra - sorry smile.gif ).

---
Tešla (BE KIAUŠINIO):
~ 600 gr miltų
250 gr. margarino kepiniams (naudoju Eve)
1 didelis indelis (400 gr.) 30% grietinės
žiupsnis druskos

margariną sutarkuoju, suberiu miltus, ir tarp delnų trinu tol, kol gaunasi biri masė. tada grietinėje išmaišau druską ir viską supylus į miltų ir margarino masę minkau, kol tešla nebelimpa prie rankų.
---

tikiuosi, išbandysite ir parašysit atsiliepimus. man šis tešlos variantas pats pačiausias - puikaus skonio, trapi, bet ne per trapi, ne per sausa, neplyšta kepant, nors gan plonai iškočioju. ir nedarykite skylučių viršuje - tešla neplyš, o per skylutes tik skanusis skystimėlis išbėgs  4u.gif

---

Skanaus! lauksiu atsiliepimų, gal kartu ką patobulinsime (nors, nemirsiu iš kuklumo - šie man net gi skanesni nei Trakuose  blush2.gif )


Visad darau pagal si recepteli, bet tesla bekepant visad suplysta (kartais daugiau,kartais maziau :/) nezinau nuo ko tai priklauso: nuo teslos storio ar nuo jos kietumo/minkstumo??
*Vosylka*
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 03 07, 10:34)
Pagal yuotube dariau kibinus,kaip pirmam kartui visai neblogai išėjo susukti
user posted image
*


Šaunuolė 4u.gif
irmulix
QUOTE(Audryla @ 2010 12 23, 14:59)
As kepu 30-35 min. Tik nepamirskite kiausinio tryniu aptepti  mirksiukas.gif  As viena syki is saldiklio istraukiau, prasilo jie man truputeli ir jau kisu i orkaite.... paskui prisiminiau kad dar patepti reik.
*



Tepu wiso kiaušinio plakiniu, tai nebūna tos negražios geltonos spalwos. Kruopščiai aptepu wisą, kad neliktų dėmių, tai kibinai gelswi iškepa, kaip pirktiniai wub.gif
vaiduter
na as siandien pirma karta dariau kibinus pagal yotube recepta. Na turbut nieko naujo nepasakysiu, gavosi jie nerealiai skanus essen.gif: thumbup.gif nuo siandien jie irasyti i mano favoritiniu patiekalu saraso pirmasiais gretas didis.gif
ingu
QUOTE(Canelle @ 2011 03 09, 12:48)
Visad darau pagal si recepteli, bet tesla bekepant visad suplysta (kartais daugiau,kartais maziau :/) nezinau nuo ko tai priklauso: nuo teslos storio ar nuo jos kietumo/minkstumo??
*



gal per daug įdaro įdedat? aš tešlą iškočioju labai plonai, bet nepyšta..
*finy*
Nezinau kur tiksliai reiketu kreiptis,galbut jus pagelbesit ax.gif Uzsimaniau issikepti tokius pyragelius su kopustais.Mociute vaikysteje kepdavo,deja jos jau nebeturime,tai nebeturiu ko ir paklausti verysad.gif Visa forma labai panasi i kibinus,bet ne kibinai biggrin.gif Viduje pagal mane rauginti kopustai buvo... o gal ir klystu g.gif
Geltona *
sveikutės kibinų kepejėlės, aš irgi labai dažnai kepu kibinus, tad pasidalinsiu savo receptu:
1200 g miltų
220 g sviesto
220 g margarino kepiniams
220 g grietinės
5 - 6 kiaušiniai ( priklausomai nuo dydžio)
žiupsnelis druskos
Į dubenį beriu miltus, per rupią burokinę tarką sutarkuoju atšaldytą sviestą ir margariną, sumaišau su miltais, sudedu grietinę, kiaušinius, druską ir suminkau tešlą. Tešlą suvynioju į plėvelę ir nakčiai arba net visai parai dedu į šaldytuvą. Gaminant kibinus, iš tešlos kočioju volelį, jį supjaustau maždaug po 90 g gabaliukais ( iš šito kiekio man išeina 22 -23 gabaliukai). Tuos gabaliukus ranka pavolioju ant stalo, gaunasi apvalus rutuliukas, jį pakočiojus kočėlu, gaunasi labai gražus blynukas. Į jo vidurį dedu įdarą ( apie 60 - 70 g), užlankstau, sudedu į skardą, prieš kišant į įkaitintą orkaitę, aptepu kiaušinio plakiniu. Kepu 40 min. 180° C temperatūroje.
Įdarui mėsą dažniausiai pjaustau, nebent "ant greitųjų" dedu faršą, pridedu labai daug svogūnų, pipirų, druskos.
Jūs čia daug diskutavote apie vegetą. Kiekvieno skonio reikalas. Aš jos nenaudoju, nes jos ( ir visų kitų universalių prieskonių) pagrindą sudaro druska, dar pridėta džiovintų daržovių ir visiškai mums nereikalingų ir nenaudingų priedų.
Pagal šitą receptą man visada labai gerai gaunasi, niekada neplyšta.
nessta
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 03 06, 06:20)
Uzsiminkiau tesla,iskarto pasisveriau 1 kg miltu,tik man ju pasirode biski per daug,susiminke tesla,tik kietoka tokia pasirode.Nu matysiu toliau kas gausis
O jei teslos bus per daug,ar galima uzsaldyti likusia tesla?
*


Jei gaunasi kietoka tesla, mes tiesiog idedam tiek grietines, kol tesla gausis reikiamo kietumo, t.y. kaip plastelinas smile.gif
Peliuke26
As irgi dariau pagal youtube recepta,bet jis pas mus nebus kartojamas,nes pati tesla ne musu skoniui,man primena sausainius.Kiek teko ragauti Trakuose,jie labai skanus,o situos vyras butinai turejo padazyt i padaziuka.Zinoma,cia skonio reikalas smile.gif
Pamirsau pamineti sios teslos pagrindini pliusa,labai maloni dirbti,nelimpa prie stalo,puikiai susipina pynute.
Taurė
Man youtubiniai patys skaniausi. Kiek dariau, visados gavosi 100 proc. Mėsa labai svarbu ir žinoma paruošimo instrukcijų reikia labai laikytis 4u.gif
Melajja
Siandien kepiau "youtubinius" kibinus nesitikejau, kad is pirmo karto pavyks, nes man su kepiniais prastai sekasi doh.gif bet puikiai, visiems labai patiko, dariau is puses produktu, gavosi 20 kibinu, kita kart darysiu is visu produktu, nes ir salti buvo labai skanus smile.gif
minty
Mes irgi bandėme tuos iš youtube daryti. Gavosi labai neblogi ir skanūs.
vasara04.
Mesyte kibinams visada tik pjaustau ir daug svoguno ir grustu pipiriuku, leidziu mesytei saldytuve pastoveti bent valanda, taip mesyte svogunu sultyse issimarinuoja ir buna zymiai skanesne nei iskart tik paruosta ir kepama mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.