QUOTE(Gorada @ 2009 02 24, 20:15)
mano supratimu plevele (pvz tyvek) eina pries OSB plokste, tada ta plokste, o tada ant jos jau apdaila. mano kaimynai namiuka stato tai sienom dejo 20cm vatos, as karkase dejau 25. is vidaus vata kalsis celofanu (tipo stabilizuota plevele) ir tada gipsas ar ka norit. bandykit Shadow sumedzioti pas ji gi karkasas prie namo tvirtintas. arba gal pats bildukas ka paporintu?
na jo, pas mane prie rąstų karkasas, visiškai teisingai.. šiandien labai tingiu aiškint, bet esmė yra tokia:
...kažkaip sunkiai man čia seksis rašyti, daug aiškiau viskas pasimatytų nuotraukoj... o bet tačiau pamėginsiu:
kampuose 15x15 "stoikės", tos pačios "stoikės" eina visu perimetru kas [tiksliai nepamenu, bet atrodo,kad] 2metrus. Tarpe tarp 2m eina 5x15. Tas 5x15 tarpusavyje suriša kas 60cm horizontalūs 5x15 bruseliai. Prie namo jokiu būdu vinimis neprikalti

kol dirba ir matuoja, tai jo, prikala, bet po to vinis reik ištraukt.. Kai pridėtos stoikės prie namo, tai atrodo, jog tarpas tarp jos ir namo yra kažkas apie 1cm. tačiau tas tarpelis labai puikiai užsikamšo paroco gabaliukais, kurių [po stogo bei karkaso šiltinimo] yra milijonai. tai va. jei ko reikės smulkiau, tai pabandysiu papasakot, bet tiksliai nežinau ko reikia, tad nenoriu pilti
"ne įtemą"...
dabar dėl nuotėkų:
mes irgi norėjom daryti tuos visus bio šurum-burum. bet minusas: apsaugos zona [kitaip nepriduosit namo ir t.t. [OFICIALIAI]] yra 15m nuo centriuko tos bačkos, kuriose gyvena kirmėliukai [mikrobai]. Man pasikvietus specus iš <...> buvo pasakyta, kad norint tiksliai oficialiai padaryti valymo įrenginius su visais gamtosaugos ir kitų instancijų parašais kainuos malonumas ne 7k lt, o 17klt. nes pas mus soduose [6a] to įrenginio niekur neįkiši, o jei įkiši, tai kai sužinos kaimynas ir paskųs žaliukams, reikės ne tik iškasti savo 10k investiciją į kakutį, bet ir dar baudą susimokėti [dėl tų priežasčių, kad nesuderinta, nėra antspaudų, parašų ir t.t.]. paklausus kodėl jie ten sako kad viskas oficialiai ir blablabla, man buvo atsakyta, kad įrenginiu bei jo veikimui yra garantijos ir pažymos, o kitiems dalykams tas labai brangiai kainuoja [mano pvz- 17k lt].
apsvarstęs vien minusus, nes pas mus yra aukšti gruntiniai vandenys+molis+6a+kaimynka, kurią pavasarį nušausiu [čia juokas,jei ką

] jei knis protą dėl savo 30cm ale jos žemės, nutariau kasti 10kubų bačką. būčiau kasęs 25kubų, bet baisiai didelė duobė gaunasi

tai va. dabar bėdos dėl bačkų: pasirodo metalinė bačka yra laikina, nes jinai surūdys po, grubiai, 10metų. plastmasinė kainuoja...

10kubų-8k lt. betoninė irgi panašiai. tad po dviejų mėnesių paieškų suradau 10kubų už 2k lt. [nors pas kaimyną už tvoros stovi nereikalinga jam bačka 25kubų už 3,5k lt].. tokios tokelės..
ir dar dėl ko aš nedėjau mikro bio šūdukų mašinos: pasirodo, kad tas dalykas yra ne 99proc. išvalytas

ištirkit vandenuką iškart prieš pastatant bio ir po po metų[nors galima ir po pusmečio].. jūsų šulinio ar gręžinio vandenukas bus...

uoj tada prasidės smagumai... o juk augs maži vaikai, reikės gerti.. filtrai... ne išeitis.. kažkas augins daržoves.. vėlgi..
ai, ką aš čia taip pesimistiškai, kiekvienas kaip nori taip tegu daro.. o aš vat susipirkau visą santechniką.. sumokėt tai sumokėjau tūkstančių ne vieną, bet kad tuos tūkstančius parsivežiau vienu reisu... susidėjau į kampą ir juokas per ašaras paimė.. šitiek bablo išėjo, o nėra į ką pažiūrėt...
Gero vakaro... užkniso jau rašyt, nežinau kaip jums skaityt neatsibodo dar...
Papildyta:QUOTE(Nida0511 @ 2009 02 24, 14:21)
Gal kas man galit paaiskinti apie karkasines lauko sienos prijungima prie rastines sienos? Kaip aplamai tas procesas prasideda?
Ant pamato prisigrezia pagrindas? susistato statramsciai, is lauko pvz dedam USB plokste. Pleveles reikia?
Is vidaus dedam vata? tada plevele ir apdaila. Ar taip?
Kokios storio siena reikia daryti? 20 cm gerai?
Ir ta visa informacija turiu iki vakaro issiaiskinti ir suvirskinti...

ai, karočia, pasakosiu... nes jau kaip ir vakaras, nebedaug laiko liko "kramtymui"...
niekas niekur nesigręžia. dedasi lenta ant pamato tokio pločio, kokio bus siena. pri tos lentos kampuočiais tvirtinasi tie statramsčiai... kampuose eina tarkim 20x20 po to 5x20. pas mane ėjo taip: kampe 15x15, po to du 5x15, po to 15x15, po to vėl du 5x15 ir kampinis 15x15. čia buvo viena siena. kitos sienos analogiškai. tarp visų statramsčių kas 60 cm horizontaliai eina gulsramsčiai

nu tipo horizontaliai 5x15. visas karkasas gavosi tokiais langais 60x60 praktiškai. tą karkasą aptraukiau difuzine plėvele. ant jos kaliau dailylentes. iš vidaus dėjau vatos 3x5, plėvelę ir osb 8mm. kodėl taip kūdai paklausit? ogi todėl, kad ten garažas, o ne gyvenamos patalpos + nešildomas, tad nematau tikslo investuoti. Ten, kur katilinė ir kolidorius, ten bus prie 5x15 prikaltas bruselis 5x5+5cm vatos ir tada dedama apdaila. tikiuosi pakankamai suprantamai parašiau