QUOTE(Klepesova @ 2009 04 14, 09:37)
Žinai esu studentė- dabar mažai kas referatus už kitus rašo bent jau pas mus- kurią čia dieną man pasiūlė "užsidirbti" atspausdinti visus savo užrašus su skenavimu, su formulėmis ir visu kitu- 12 šriftu ne standartinėmis tarpeilutėmis o mažiausiomis- paraščių: tik po 1 cm 20 lapų- žinai kiek pasiūlė? 40Lt. aš pasakiau- TU JUOKAUJI... nes vien atspausdinimas be formulių prieš porą metų kainavo 3 lt 12 šriftu, viskas standartizuota. o čia

nu trumpiau- pasidomėjau- vėliau APSIĖMIAU. gavosi 22 lapai. še tau kūmai ragaišis.
Už trumpą referatą- man pasiūlė 30lt- tada MB pasakė: aš tau 30 lt sumokėsiu kad nesiknistum

(teisybė koks ten referatas- reikalavimas 15 puslapių aš pavadinčiau rašinėliu)
Studentams sunkūs laikai atėjo.
Mano pajamos: 325Lt- tiek kiek yra didžioji stipendija. Mūsų specialybėje ji yra 1.
1 yra ir mažesnioji 195Lt stipendija- buvo 2 bet kita panelė jos atsisakė nes SOCIALINĖ siekia 390Lt

trumpiau- ark kiek nori- bet jei šeimos pajamos dabar visi sėdit? ne? Atsisėskit- jei šeimos pajamos vienam šeimos nariui siekia net 300lt - ne 1000lt o būtens 300lt jūs gausit socialinę stipendiją ir jums art nereiks. Smagu? Man labai.
prieš porą metų dar svaigau- va vaikui sueis 2 metukai eisiu dirbti pusę etato- KUR? Dar prieš metus tokiu laiku tirėjau net 2 pasiūlymus- kurie skambėjo taip "kai tik pabaigsit- iš karto pas mus..." nu pabaigiau- nu kreipiausi- išgirdau tik mykimą- nes patiems striuka darėsi. Kitur bandžiau- tiek eit tiek cv siūsti e-paštu- kai nueini nieko- į akis atsako ir ramu- o su CV sėdi namie nervuojiesi tikrini kiekvieną vakarą paštą... o gal? o gal... tik nervų gadinimas ir tiek.
Jei aš uždirbčiau 2000Lt į rankas- tai būtų mano svajonių išsipildymas- išsilavinimas: aukštasis universitetinis (turiu ir aukštesnįjį ) stojau į magistrantūrą todėl kad anot MB : "vis tiek darbo dabar nesusirasi- o čia- ir stogas nenuvažiuos ir pasitobulinsi, o gal vdruk ir stipkę gausi" nu gavau- nu tobulinuosi... Dabar kai krizė daug ką kitaip perskaičiuoju. Norėjau eiti į anglų kalbos kursus- reik gi kada išmokti o tai kas iš tos laisvai rusų- niekam nereik (nors mano draugė nė bum bum rusų o anglų laisvai- jai atsako kad reik rusų... tam pačiam darbe specialiai aš kreipiausi- man atsakė kad jiems ne rusų o anglų laisvai reik

)
Ai trumpiau- galit ištrint žinutę jei norite šia- mane paprasčiausiai labai supykdė tas : "tik 2000Lt" pas mus vaikinai pagal specialybę su aukštuoju jau 1,5metų aria ir gauna 1,500Lt nepilnai į rankas- ir laimingi
čia man įdomu dėl tų referatų pasidarė, ar čia jums tokie atvejai nuolat pasitaiko, už kuriuos ašaras tesiūlo, ar tik tokie du ir neturit tokios "chaltūros" patirties? visiškai sutinku, kad pasitaiko gudručių, kurie siūlo už 15 lapų apimties referatą 30-50 litų, ir buvau beveik įsitikinus, kad tokiems greičiausiai niekas ir nerašo arba parašo kokį absurdišką darbą - pagal kainą, bet jau kad taip niekam nereiktų už normalią kainą (pvz. vidutiniškai 10 lt už lapą), tai nežinau (tiesą sakant, remdamasi savo patirtimi, tai matau, kad reikia, bent jau kol kas). o gal jūs kokią labai retą specialybę studijavot
bet šiaip iš esmės su jūsų išsakytomis mintimis sutinku ir jus, kaip ir kitas diskutuojančias, palaikau.... kadangi pati darbą ir papildomos veiklos kolkas dar turiu, bet tai nereiškia, kad tarkim artimiausius 6 mėn. turėsiu