memelietė
2009 01 20, 12:14
Sveikos Supermamytės!
Mūsų namuose karas!

Su tėtuku nesutariam dėl pirštinyčių būtinumo namuose beveik dviejų mėnesių dukrytei.
Aš manau, kad jos nėra būtinos. Jas dedu tik kai namuose būna vėsiau arba kai nagučiai nėra pakankamai ilgi, kad juos eitų gerai nukirpti, bet jau galėtų įdrėksti....
O kai "manikiūras" padarytas pirštinių dėti nenoriu, nes manau mergytei smagiau kai pirštukai laisvi, juos galima laisvai visaip raityti, liesti save, rūbelius ir viską aplinkui... netyčia atrasti savo nosį ar ausį, pačiupti mamą už plaukų, o visų smagiausia prieš užmiegant įsikibti mamytei į pirštą ir ramiai užsnūsti.
Tėvelis nerimauja, kad net ir nukarpytais nagiukais dukrytė gali save susižaloti atseit akį išsikabins ar dar ką...

aš manau, kad joks gyvas padaras savęs neskriaudžia tai kodėl turėtų musų dukrytė?
Ką jūs manote šituo klausimu? Iki kelių mėnesių dėjote pirštines? Ir kaip reikėtų spręsti šitą konfliktinę situaciją?
grizete
2009 01 20, 12:55
aš pirštinytes namuose dėjau tik kokias porą savaičių, na, gal tris... o po to tik į lauką, kai šaltą būdavo ir viskas...
mano nuomone, dviejų mėnesių kūdikiui pirštinyčių namie tikrai nereikia
zaliaake25
2009 01 20, 13:28
QUOTE(memelietė @ 2009 01 20, 12:14)
Sveikos Supermamytės!
Mūsų namuose karas!

Su tėtuku nesutariam dėl pirštinyčių būtinumo namuose beveik dviejų mėnesių dukrytei.
Aš manau, kad jos nėra būtinos. Jas dedu tik kai namuose būna vėsiau arba kai nagučiai nėra pakankamai ilgi, kad juos eitų gerai nukirpti, bet jau galėtų įdrėksti....
O kai "manikiūras" padarytas pirštinių dėti nenoriu, nes manau mergytei smagiau kai pirštukai laisvi, juos galima laisvai visaip raityti, liesti save, rūbelius ir viską aplinkui... netyčia atrasti savo nosį ar ausį, pačiupti mamą už plaukų, o visų smagiausia prieš užmiegant įsikibti mamytei į pirštą ir ramiai užsnūsti.
Tėvelis nerimauja, kad net ir nukarpytais nagiukais dukrytė gali save susižaloti atseit akį išsikabins ar dar ką...

aš manau, kad joks gyvas padaras savęs neskriaudžia tai kodėl turėtų musų dukrytė?
Ką jūs manote šituo klausimu? Iki kelių mėnesių dėjote pirštines? Ir kaip reikėtų spręsti šitą konfliktinę situaciją?

o mums sake gimdymo namuose jokiu pirstinyciu, nes kudikis kuo anksciau turi susipazinti su aplinka, o pirstinytes visai ne del draskymo, dejome tik einant i lauka
kur-rita
2009 01 20, 14:24
mes movem pirstines gal iki kokiu 1-1,5 men.manau,kad 2 men vaikuj ju jau tikrai nereikia(na tik kai i lauka eini) o del draskymo tai ir 3-4-5-6men ir t.t vaikai draskosi sau vieduka tai nejaugi ir juos su pirstinem laikyti?
nevilkau visai

tik jei marškinukai būdavo su pirštinytėm. Bet tokių vos kelis turim, baigiam išaugt, tai jau visai nebenešiosim.
menininke
2009 01 20, 15:21
Mes lygiai iki 1men.,paskuj nusprendziau kad gana,nors tevelis irgi vis norejo kad dukryte butu su pirstinem

.,o apsidraskyt tai ir dabar apsidrasko.Bent jau zinos vaikelis kad turi rankytes,o tai uzaugs ir bijos
Mums jau 2 men ir 20 dienu ir as nezinau ka su tom pirstinem daryt. Tai uzdedu, tai nuimu. Kartais pastebiu, kad akis bando knaibytis su pirstais ir baisu pasidaro. O nakti, jei neuzdedu pirstiniu, atsala rankos.
Nezinau ir as ka daryti su tom pirstinem
m@muk@s
2009 01 20, 15:31
QUOTE(memelietė @ 2009 01 20, 10:14)
Sveikos Supermamytės!
Mūsų namuose karas!

Na mes pirstineliu visai nemovem ir nesusidraske, kol maziukas buvo, o dabar jau puse metu, taciau isidreskia laoikas nuo laiko, bet greit uzgyja

dar GN sake, kad nereikia pirstineliu, nes nagiukai dar minksti ir glezni, tai ir be ju neapsidraskys
ZifkuteB
2009 01 20, 15:41
Mes pirstinytes maunam tik einant i lauka arba jeigu kambaryje vesu. O siaip tai netikiu, kad vaikas galetu sau aki issidurti..

. o jeigu truputi ir apsidrasko - tai zinos, kad rankutes turi

Na, musiskis tai kazkaip nesidrasko, nors naguciu ir nemegsta kirptis, tad ne visada gali pasigirti puikiu manikiuru
Sauluzhe
2009 01 20, 16:03
musiske tai trina akytes rankutem, biski baisu ir man kad ko nepasidarytu
o siaip dejau, iki menesio...
vesoka namie pas mus...bet dabar manau,smagu jai paciai zaisti...
tik i lauka dedames dabar...
Dėjau tik porą savaičių. Juk vaikui įdomu pirščiukais jausti ką liečia

O dėl apsibraižymo, tai dabar daugiau apsibraižo, nei būdama visai mažytė
tikrai nebedėkit pirštinių, tegu vaikas pajaučia, kad pirštukus turi
Zuwytes
2009 01 20, 18:00
dejau tik gimdymo namuose. O kudikis aplinka pazysta liesdamas taigi tos pirstines tik trukdo
m@muk@s
2009 01 20, 18:29
QUOTE(Naira @ 2009 01 20, 13:27)
Mums jau 2 men ir 20 dienu ir as nezinau ka su tom pirstinem daryt. Tai uzdedu, tai nuimu. Kartais pastebiu, kad akis bando knaibytis su pirstais ir baisu pasidaro. O nakti, jei neuzdedu pirstiniu, atsala rankos.
Nezinau ir as ka daryti su tom pirstinem

Manau, jei sala nakti rankytes, tai galima uzdet nakciai. O siaip tai, manau, nereikia, nes juk tuoj mokysis imt zaislus i rankytes ir pirstinytes trukdys
Mes movem tik pirma menesi, ir tai ne kiekviena diena

mat kai gime naguciai buvo labai trumpi ir atserpetoje, todel tekdavo mauti. Jei teveliai sako kad vaikas gali apsidraskyti, tai iki kokio laiko jus planuojate vaika laikyti su pirstinem, iki metu???? na ir po to gali isibrezti, tai gal iki dvieju??? O kai numausit pirstines, kada vaikas gales susipazinti su rankytemis??? Save ir viska aplinkui paciupineti??
aaushra
2009 01 20, 18:36
Aš dėjau 1 mėnesį
mums 3 menesiukai, diena nuimu, nakciai plieku nes patinka trint akytes pries miega, o kad subraizo veiduka-1-2 dienos ir supras kad spasti ir braizytis reik maziau:)
Mes dejom savaiciuke
jolitabe
2009 01 21, 00:13
mano vaikai nesidraske, tai dejau tik kad silciau butu, iki kokio 1,5 men.
memelietė
2009 01 21, 08:57
na kol kas viskas mano naudai

ačiū mamytės už atsakymus, su visom jumis sutinku

tai reiks duoti ir tėveliui susipažinti su j0sų nuomone, kad nustotų bijot...

nes kol kas aš nuimu pirštinytes, bet tik reikia palikti keliom minutėm tėveliui ir dukrytė jau su pirštinėm
...na suprantu, kad čia viskas iš didelės meilės, bet gal dabar jau susivoks
***black girl***
2009 01 21, 12:07
as tai stengiuosi visada savo pipiriuka su pirstinytem laikyti,nors jau 2 menesiukai mums,bet maziukai dar nevaldo taip savo rankyciu,tai jei palieku be pirstinyciu taip ir randu koki idreskima ant veiduko,nors naguciai ir sutvarkyti..mano nuomone,tavo vyras teisus
Pirstinytes reikia deti tik pirmaji menesi
giciuke
2009 01 21, 14:34
mes pirstynytes dejom iki pusantro menesio, dazniau dedavom naktim, nes labai pries nakti trindavo akytes, bet kai turesime antra vaikiuka tai tikrai tiek nedesiu, nes jos tikrai nera reikalingos, nes dabar mano vyriskis veiduka apsidrasko labai daznai, nors kerpame nagucius kas tris - keturias dieneles. o akytes manau tikrai neisidurtu. taigi visos mokomes su pirmu vaikuciu, o su kitais jau bus lengviau
As pirstinytes moviau iki 3-4 savaiciu, po to leidau pazindintis su rankytem
As nei vienam savo vaikui nedejau pirstiniyciu, nes sakoma, kad ju nereikia. Nes nuemus jas vaikas pradeda bijot savo rankyciu. O del apsibraizymu, vienas dalykas jie greit gyja, o kitas kaip ismoks elgtis su rankytems be praktikos. Ir dar,juk jus mes ir pacios kambaryje nevaikstot su pirstinem, tai kodel vaikas turi but su jom?
Suneliui menesiukas, bet as dar dedu pirstinytes, nes kai nuimu, tai rankytes saltos buna.
O del tu ibrezimu, tai zinokit as turiu nuo kudikystes randa ant veido. mama man neuzdejo pirstinyciu, o naguciai buvo nenukirpti, tai bemaskatuodama rankom isibreziau ir randas liko iki siol.
o as pirstinyciu nedejau ... tegu vaikutis pazindinasi su savo rankytem ir pasauliu per jas... o kad nesusibraizytu kirpk nagucius kasvakara arba dildink ir viskas bus ok...
boruziute
2009 01 21, 19:52
Dejom tik gimdymo namuose
rslaima
2009 01 21, 21:08
mums jau 2 menesiai ir ne karto pirstiniu nesidejom.Mums visai jos nereikalingos.
Mums jau 3 mėn, bet nakčiai pirštinytes uždedu, priešingu atveju, naktį randu šaltutes, tiesiog sustingusias rankutes, o diena tai jau tikrai nereikia

, bet nagučius tai kirpti reikia nuolat

. Šiaip ir diena su pirštinytėmis buvo gana ilgai beveik iki 2 mėn, bet taip pat dėl tos pačios priežasties, kiek beaprengčiau šaldavo labai rankutės, na ir aišku labai bijojau tų nusidraskymų, tik įsidrėskia ir klykia nabagėlė

.
astulle
2009 01 22, 14:45
as savajam dejau apie men., nedelto kad salta nes mes pavasari gimem o del to kad kaip jis pykdavo tai iskarto uz akyciu griebe.Tai jos tik del apsaugos buvo, bet taip tai nepatogu jam buvo nes numetyti ismoko, tai tik mieguciui uzdedavau pabaigoje.
Manau cia nuo vaikiuko priklauso jei ramutis tai galima ir trumpiau deti juk jam geriau kaip laisviau rankytem
Nei vienai nedėjau pirštinyčių, na tik į lauką kai šalta. Nagus kirpomės dažniau ir viskas buvo gerai, akių neišsikabino
tigriuke
2009 01 22, 16:17

as tai nedejau gal tik pirma men kai i lauka vaziavom o taip tai nukirpau nagus ir psio tegu makaluoja
Gierika
2009 01 26, 01:49
As dedu dar ir dabar kartais, pirma dalykas del to, kad labai vesios rankytes buna, kad baisu

o antra, dar ir daznai apsidrasko, nors naguciai juk nukiroti, nezinau, kaip jam taip pavyksta...
Nededu nuo to, kai grizom is ligonines namo. nagucius kerpu labai daznai, kol kas nesusibraize nei karto. as tai pat uz tai, kad mazius pazindintusi su savo pirstukais.
morozko
2009 01 27, 17:44
Dėjau tik GN
cavalli
2009 01 27, 20:09
Dejomes tik GN, o ten tebuvom dvi dienas
Ruggiagele
2009 01 27, 20:49
dejom kokia savaite ir viskas.ir gimdymo namuose sake, kad nei pirstinyciu nei kepurytes nereikia ilgiau nei pora dienu. paskui kepuryte tik po maudyniu. kam ju is viso reikia namuose?gal pirmas pora dienu bet daugiau tikrai ne.gi reikia vaikui susipazint su aplinka.
kaip pastebejau vargsus vaikus lietuvoj labai megsta aprengti taip lyg butu - 30. kai pasiziuri parduotuvese, vaikai net violetiniai kaip sukaite, o mamos ant virsaus dar viena adiala uzmeta, o kai vaikas rekia, tai tik soske ikisa, o kad jam karsta nepagalvoja. paskui tokie apmuturiuoti ir serga vos vejeliui paputus.
kri$tina
2009 01 28, 18:57
labukas aš pirštinytes moviau iki 2sav.,po to dar savaitę naktimis,o dabar nebe

tegu čiupinėja liečia savo rankytėm

Tik į lauką išeinant užmaunu ir vsio
pradingau
2009 01 30, 19:22
pirstinytes dejau gal tik keturias dienas, o kam?
juk vaikas per savo rankytes susipazista su savim ir aplinka.
kristinita
2009 01 30, 19:33
QUOTE(memelietė @ 2009 01 20, 12:14)
Sveikos Supermamytės!
Mūsų namuose karas!

visai nedėjau
na o musu sunelis su pirstinytemis "draugavo"iki 1 men., nes labai jau jis aktyvus buvo ir labai jau rankytemis "dirigavo"-tad baisu buvo kad neapsidraskytu. Na, o dabar jam jau virs 4 men., kai einam i lauka uzdedu pirstinytes-tai pyksta ir vis taiko i burnyte rankytes susikisti su visomis pirstinytemis
memelietė
2009 02 08, 10:06
QUOTE(zyzyte @ 2009 02 08, 02:05)
na o musu sunelis su pirstinytemis "draugavo"iki 1 men., nes labai jau jis aktyvus buvo ir labai jau rankytemis "dirigavo"-tad baisu buvo kad neapsidraskytu. Na, o dabar jam jau virs 4 men., kai einam i lauka uzdedu pirstinytes-tai pyksta ir vis taiko i burnyte rankytes susikisti su visomis pirstinytemis

va va

dabar jau pirštinyčių nebededu tai iškart dukrytė atrado kokios skanios jos rankytės....

anksčiau buvęs numylėtas tūtukas jau nebepatinka, o kai kas nors trukdo rankytę susikišti į burną tai yra pradedamas rodyti charakteris!
M.i.g.l.e
2009 02 08, 10:13
Pirštinytes dėjau tik GN ir dar vieną dieną namie, kol nagučius nukirpau
Zitlali
2009 02 08, 10:19
Tik ligoninej, kai gryzom nuemiau

man kazkaip baisu kai ilgai laiko.. turi pazint jis savo veiduka, pirstukus, skesciot, o ten kaip supanciotas
Ingulka21
2009 02 09, 17:38
as gal apie 1men dejau.. bet pas mus silta buvo ir pastebejau,kad prakaituodavo maziuko rankytes,tai nusprendziau nebedet. o del apsidraskymo,tai to nebuvo..
MurkuMurku
2009 02 10, 22:49
Dejau iki tol, kol nukirpau nagucius

Na, praejo kelios dienos kol pasiryzau tai padaryti
Raganaa999
2009 02 15, 13:04
Mums sesele sake kad iki menesio butinai reikia nuimti pirstinytes, kad vystytusi sensomotoriniai vaiko gebejimai

Kuo anksciau nuimsi tuo geriau
Na kai buvom kokiu 3 menesiu tai naktim dedavom kartais... nes prasidejo dermatitas ir nusidraskydavo veiduka iki kraujo...giliai...
as dejau pirstinytes iki 1 menesio, maziui smarkiai puliavo akyte tai daktare rekomendavo mauti pirstinytes kad neuzkresu maziukas kitos akytes.
*Liepa18*
2009 02 15, 13:21
Mes dėjome tik kelias dienas, gimdymo namuose...
visokio skonio pupelės
2009 02 15, 13:48
Dėti kaip galima trumpiau - juk vystosi visi jutimai per pirštų galiukus.
Pumpurėlis jas dėvėjo gal tik.. porą valandų gimdymo namuose
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.