Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip iš kirvio košę išvirti....
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Skambanti tyla
Tęsiam ..... taupom.....verdam iš kirvio, dalijamės patirtimi, receptukais 4u.gif
Papildyta:

Sena tema
Llaume
Registruojuosi naujoje temoje biggrin.gif
Alexandra.R.
As labai negaliu ka patart :ax:Pas mane elektrine virykle, tai daug elektros "isuka". Tiesiog daugiau prisigaminu ir saldau. Prisiverdu iskart daugiau pvz. pupeliu, perliniu kruopu, sudedu i mazas dezutes (nuo silkiu biggrin.gif ) ir uzsaldau, o kai reikia det i sriuba, tai truputi atsildau ir imetu. Vis trumpiau sriuba verda ir maziau elektros susinaudoja. Ir nebutinai sriubai priverdu. Taip pat pasigaminu daugiau lietiniu su varske, bigoso, balandeliu ir t.t. Man tiesiog aktualu, kad patiekalas nebutu itint ilgai verdamas/troskinamas.
O ka pigaus gaminu? makaronai su pieniskom desrelem ir svogunu; zirniai su pigiausia desra; pupeles su pigiausia desra, svogunu ir pomidoru padazu; makaronu apkepas (makaronai, desra, nedaug lydyto surio ir viso ko tuo metu yra saldytuve, pvz. zirneliai, porai, paprika); keptos bulves su malta mesa; svilpikai (nes bulves is kaimo mirksiukas.gif ). Ir siaip stengiuosi dazniau ka nors daryti su malta mesa, nes ji pigesne. O jei turiu mesos pvz. 4 kepsniam, tai kepu tik 2, o kitus supjaustau ir darau plova.
savitre
aš irgi naudojuosi elektrine vyrykle bet negaliu pasakyti kad ji daug elektros suvalgo. o dabar į tema: aš dažnai verdu sriubas nes jos pigios gaunasi ir užtenka ne vienam kartui pavalgyti dar gaminu įvairias košes su spirgiukais. troškiniai irgi nebrangus maistas. makaronai su daržovėm, su sūriu , su mėsa. ir t.t. plovas, kugelis, lietiniai, paprasti blynai, kepu bulves tiek orkaitėj tiek keptuvėj. galiu sau leisti tokia prabanga nes vyras valgo viska kas pagaminta thumbup.gif
Alexandra.R.
QUOTE(savitre @ 2009 01 13, 00:12)
aš irgi naudojuosi elektrine vyrykle bet negaliu pasakyti kad ji daug elektros suvalgo.
*

Pas mus elektra brangesne (ne LT as).
Will
QUOTE(Alexandra.R. @ 2009 01 12, 22:52)
... bigoso...
*

Kas čia per valgis? ax.gif

QUOTE(savitre @ 2009 01 13, 00:12)
aš irgi naudojuosi elektrine vyrykle bet negaliu pasakyti kad ji daug elektros suvalgo...
*

Manoji tai daaaaaug unsure.gif Seniau daug gamindavau orkaitėje-labai patogu, nes įmeti ir maistas pats gaminasi lotuliukas.gif Bet kadangi neturim el. viryklės tarifo, tai kai porą kartų apmokėjau sąskaitas bent po 1000 kw, tai kažkaip praėjo noras patogiai gaminti... Žinoma, tie kw ne tik iš orkaitės, bet ji visgi daug naudoja...
Skambanti tyla
QUOTE(Will @ 2009 01 13, 09:59)
Kas čia per valgis?  ax.gif
*

Tradicinis lenku patiekalas- laaabai skanus, kopustu troskinys, su rukytomis desrelemis, mesa ir pan. (jei suklydau prasau pataisyti, bet mano teta , kai atvaziuoja gamina, tai man labai patiko)
KibirVibir
QUOTE(Alexandra.R. @ 2009 01 13, 01:33)
Pas mus elektra brangesne (ne LT as).
*

Juk ir uzdirbate daugiau nei LT, tai brangumo - pigumo suvokimas turetu keistis cool.gif As nebeskaiciuoju, kiek vienas ar kitas dalykas litais kainuotu, juk jei gyvenu kitoje salyje, su kita valiuta, tai ir kitos kainos, naturalu mirksiukas.gif
svieske
QUOTE(Alexandra.R. @ 2009 01 12, 23:52)
As labai negaliu ka patart  :ax:Pas mane elektrine virykle, tai daug elektros "isuka". Tiesiog daugiau prisigaminu ir saldau. Prisiverdu iskart daugiau pvz. pupeliu, perliniu kruopu, sudedu i mazas dezutes (nuo silkiu biggrin.gif ) ir uzsaldau, o kai reikia det i sriuba, tai truputi atsildau ir imetu. Vis trumpiau sriuba verda ir maziau elektros susinaudoja. Ir nebutinai sriubai priverdu. Taip pat pasigaminu daugiau lietiniu su varske, bigoso, balandeliu ir t.t. Man tiesiog aktualu, kad patiekalas nebutu itint ilgai verdamas/troskinamas.
O ka pigaus gaminu? makaronai su pieniskom desrelem ir svogunu; zirniai su pigiausia desra; pupeles su pigiausia desra, svogunu ir pomidoru padazu; makaronu apkepas (makaronai, desra, nedaug lydyto surio ir viso ko tuo metu yra saldytuve, pvz. zirneliai, porai, paprika); keptos bulves su malta mesa; svilpikai (nes bulves is kaimo mirksiukas.gif ). Ir siaip stengiuosi dazniau ka nors daryti su malta mesa, nes ji pigesne. O jei turiu mesos pvz. 4 kepsniam, tai kepu tik 2, o kitus supjaustau ir darau plova.
*

O keptos bulves su malta mesa, cia kaip? Maltos mesos padazas, ar cia apkepas kazkoks??
Alexandra.R.
QUOTE(Will @ 2009 01 13, 08:59)
Kas čia per valgis?  ax.gif
*

Tai lenku valgis. Mesa supjaustoma ir apkepama. Dedama i puoda su raugintais kopustais ir troskinama. Dar dedami prieskoniai "bigosui" (PL ju yra pirkti, Lt tai ne), bet galima ir be tu prieskoniu, tada galima paprikos milteliu, mairuno ir provanso zoliu deti. Pigesnis varijantas - vietoj keptos mesos dedama supjaustyta rukyta desra. Dar pigesnis variantas - pati pigiausia desra. Paiekiama su bulviu kose.

QUOTE(KibirVibir @ 2009 01 13, 17:33)
Juk ir uzdirbate daugiau nei LT, tai brangumo - pigumo suvokimas turetu keistis 
*

O kodel jus manote, kad uzdirbame daugiau nei LT??? As gi ne kokioj Anglijoj sedziu, kur svarais algas skaiciuoja. Cia ir benzinas brangesnis ir islaidos uz buta daug didesnes. O algos daugmaz tokios pat. Taip, vakaru valstybese kiti pinigai, bet pamirstate, kad Lietuvoj, Latvijoj, Estijoj ir Lenkijoj, tai zmones panasiai uzdirba ir aplamai, cia ekonomine situacija labai panasi. Nereikia galvoti, kad jei zmogus ne LT gyvena, tai turtus kraunasi. As labiau drisciau teigti, kad zmogaus finansines galimybes daug geresnes, jei jis dideliam mieste gyvena (nesvarbu ar LT ar GB), nes tada darbo pasirinkimas didesnis, mazesne bedarbyste, lengviau mokytis ar kelti kvalifikacija. O mazuose miestuose zmones dziaugiasi tokiu darbu, koki turi.

QUOTE(svieske @ 2009 01 13, 17:46)
O keptos bulves su malta mesa, cia kaip? Maltos mesos padazas, ar cia apkepas kazkoks??
*

cia dar is studentavimo laiku biggrin.gif Smulkiai pjaustydavom bulves ir kepdavom kartu imete farsa (su druska, zinoma). Po to dar truputi vandens ipildavom, kad troskintusi. Bet sitas patiekalas labiau sau tinka, ne vyrui, nes graziai tai jis neatrodo...
Mustachio
QUOTE(Alexandra.R. @ 2009 01 14, 14:30)
  Bet sitas patiekalas labiau sau tinka, ne vyrui, nes graziai tai jis neatrodo...
*

Koks išpuikęs jūsų vyras...
Pjaf
QUOTE(Eva... @ 2009 01 14, 23:17)
Koks išpuikęs jūsų vyras...
*

bet gal mylintis ir gerbiantis zmona? mirksiukas.gif

mano vyras irgi nemegsta neaiskios isvaizdos patiekalo lotuliukas.gif

kazkada sutarkavau bulves burokine tarka ir kepiau blynus, tai diedas nesuprato, kas cia tokio
Mustachio
QUOTE(Pjaf @ 2009 01 17, 08:57)
bet gal mylintis ir gerbiantis zmona? mirksiukas.gif
*

Nu dėl to nieks ir nesiginčija wink.gif Tik man tai nesuprantamas toks dalykas...vadinasi jūs galit kaip paršeliai ,bet kokią ''brackają magylą'' valgyt,o vyrai? Ant tiek išpopinti,kad nepaduosi jau jiem bulvių ir faršo kepinuko unsure.gif
SilRa
LIESI IR PIGŪS PIETŪS "VISKAS VIENAME"

200g grikių
200g morkų
galvutė svogūno (apie 50g)
1a.š. aliejaus
3 griežinėliai mėsos apie 150g (naudojau kalakutieną)
1 sultinio kubelis
Pili į troškintuvą grikius, tada ant viršaus dedi tarkuotas morkas o ant jų sukloji griežinėliais supjaustytą suprieskoniautą mėsą. Užpili viską vandeniu su sultinio kubeliu kad apsemtų. Tada dedi troškintuvą į orkaitę. Kai išsitroškina, turi visai nelikti vandens. (GALIMA TADA, KAI UŽVERDA, IŠJUNGTI ORKAITĘ, TROŠKINYS BAIGIA TROŠKINTIS NUO KARŠČIO). Tuo tarpu pakepini ant aliejaus galvutę svogūno. Tada nuiimi mėsą, grikius su morkom išmaišai, įmaišai svogūnus. jei reikia - dar kokio prieskonio įbarstai ir viskas. valgai mėsą su grikių-daržovių koše mirksiukas.gif

čia paskaičiuota 2 porcijos, moteriai ir vyrui ax.gif (jei reikia ir jei turi, mėsos galima dėti daugiau). Taigi dalini visą kiekį į tris dalis, vieną kartu su vienu griežinėliu mėsos suvalgai pati, o kitą ir 2 gabalėlius atiduodi vyrui mirksiukas.gif (galima ir atvirkščiai biggrin.gif )

jei patinka, galima į košę įsidėti kečupo. Dar galima užsibarstyti tarkuoto sūrio, kuris nuo karščio išsilydys ir duos puikų skonį patiekalui essen.gif:
Tisan
Sveikos,

noreciau ir as pasiulyti nebrangu recepteli mirksiukas.gif

Misraine su silke

Silkes file
virtos bulves
kiausiniai
svogunas
majonezas
priekoniai

Silke,bulves (as verdu su lupena),svoguna ir kiausinius supjaustome,dedame prieskoniu pagal skoni,galima ir visai nedeti jei silke suroka ir viska sumaisome su majonezu.Paprasta ir skanu 4u.gif
viilda
Pabrangus kiaulienai pirkom su tėveliais paršiuką per pusę,tai labai apsimokėjo,šaldiklis pilnas ir nereikia sukti galvos thumbup.gif Ir svarbiausia,kad mėsytė lietuviška,labai apsimoka,nes pirkom už kg/6lt
Sophi
QUOTE(viilda @ 2009 01 19, 21:46)
Ir svarbiausia,kad mėsytė lietuviška,labai apsimoka,nes pirkom už kg/6lt
*

Čia gyvo svorio ar mėsos kaina g.gif
Skambanti tyla
QUOTE(Tisan @ 2009 01 18, 22:07)
Misraine su silke

*

Nuo rytojaus kaip tik Maximoj silkei akcija atrakcija. Gaminsiu 4u.gif
Sophi
QUOTE(aige @ 2009 01 19, 22:24)
Nuo rytojaus kaip tik Maximoj silkei akcija atrakcija. Gaminsiu  4u.gif
*

Dabar užsimaniau silkės tešloj rolleyes.gif
Skambanti tyla
QUOTE(Sophi @ 2009 01 20, 00:26)
*

Prasom receptuka 4u.gif
viilda
QUOTE(Sophi @ 2009 01 19, 23:06)
Čia gyvo svorio ar mėsos kaina g.gif
*

Gyvo svorio kaina,bet apskaičiavom,kad vistiek apsimoka,sumokėjom per pus po 400lt,mėsos pilnas šaldiklis,dar lašinukai,kumpis išsirukys savo,nes turguj kainos tai baisu doh.gif Nuėjęs su 100lt,nieko nenusiperki
SilRa
QUOTE(aige @ 2009 01 19, 22:24)
Nuo rytojaus kaip tik Maximoj silkei akcija atrakcija. Gaminsiu  4u.gif
*

QUOTE(Sophi @ 2009 01 19, 23:26)
*

aš kaip tik šiandien silkę pataluose darysiu mirksiukas.gif
Tisan
Nuo rytojaus kaip tik Maximoj silkei akcija atrakcija. Gaminsiu

nu ir ivertinima prasom parasyt misraines blush2.gif mano seimynai tai labai patinka smile.gif
chocolove
QUOTE(viilda @ 2009 01 20, 12:53)
Gyvo svorio kaina,bet apskaičiavom,kad vistiek apsimoka,sumokėjom per pus po 400lt,mėsos pilnas šaldiklis,dar lašinukai,kumpis išsirukys savo,nes turguj kainos tai baisu doh.gif Nuėjęs su 100lt,nieko nenusiperki
*

Noreciau papriestarauti truputi del to apsimokejimo... Mano mama vasara pirko puse kiaules, irgi mokejo 6lt/kg, bet, uzgaisus kelias val ismesinejant, atemus visas skuras, kaulus, apskaiciavus isejo, kad mesa kainavo apie 8lt/kg ar net daugiau, db nepamenu, taip kad sake daugiau nepirktu... schmoll.gif
Sophi
QUOTE(chocolove @ 2009 01 21, 00:02)
Noreciau papriestarauti truputi del to apsimokejimo... Mano mama vasara pirko puse kiaules, irgi mokejo 6lt/kg, bet, uzgaisus kelias val ismesinejant, atemus visas skuras, kaulus, apskaiciavus isejo, kad mesa kainavo apie 8lt/kg ar net daugiau, db nepamenu, taip kad sake daugiau nepirktu... schmoll.gif
*

Tai čia daug - 8 Lt/kg g.gif
Skambanti tyla
QUOTE(Tisan @ 2009 01 20, 22:22)
nu ir ivertinima prasom parasyt misraines  blush2.gif  mano seimynai tai labai patinka  smile.gif
*

4u.gif labai skanu , aciu 4u.gif
QUOTE(Sophi @ 2009 01 21, 09:49)
*

Nu ia pigu tikrai, nes lašinukų tokia kaina. Jei žinočiau kur skerd-ia nediduką paršioką- pirkčiau.

akvilyte
doh.gif skaitau skaitau ir niekaip nesuprantu kodėl čia taip dažnai sutinkamos pieniškos dešrelės g.gif nu nežinau.... man pvz jos per brangu cool.gif vyras tik nusiperka kartais.. pavalgyt iš jų be šansų.. naudos absoliučiai jokios doh.gif tai geriau vietoj to pakiuko kelis šimtus gramus faršo....

aš anksčiau darydavau kotletus.. ale kiek ten jų gaunas iš pusės kg.. tai dabar darau daug mažiukų rutuliukų... ir padažiuko.. tai žiūrėk ir ne vienam kartui iš to pačio kiekipo užtenka bigsmile.gif

dar dažnai nusiperku po kelias vištas... na kar ir šianiden... nusipirkau 5kias vištas... sumokėjau apie 50lt... namuose susipjausčiau ir susidėjau į šaldiklį porcijomis.. gavosi 10 maišiukų ir dar 4 rinkiniai sriubom ax.gif saky2iau visai padoriai rolleyes.gif pvz krūtinėlės atskitai a6 nei6drebinu nusipirkt, o darant tok5 varinatą tai daug tos krūtinėlės gaunas ax.gif faini kepsniukai....

ir labai pasijautė kai vietoj pusrytinių sumuštinių su neaiškios kilmės šlapianka pradėjom valgyt košes.. ir pigiau ri gerokai sveikiau.. ir šočiau tongue.gif

o dėl kiaulės tai kažkada ir mes pirkom.... anyta sunaudojo viską.. privirė visokių paštetų dešrų ir tt.. tai pamenu skaičiavau kad atsipirko vien karbonado, sprandinės ir dar kažkurios ten geresnės mėsos kaina.. na ta prasme tiek kiek ten jos gavos tai paėmus parduotuvines kainas visa kita gavos viršaus... bet daugiau nesigundau.. kažkaip nežinau,.. ar čia mano anyta nemoka užšaldyt ar kas vet man tai su prieskoniu ta mėsa kažkokia buvo....
ir dar bėda kad niekas neparduoda nedidelių paršiukų... apie 80-90kg.. visi virš 100 ir daugiau
kacius
Na mes pirkome puse paršiuko 38 kg ax.gif ir mokėjome ne už gyva svor 6,80 lt
Ir tikrai labiau apsimoka nei parduotuvėje smile.gif
akvilyte
QUOTE(kacius @ 2009 01 21, 20:25)
Na mes pirkome puse paršiuko 38 kg  ax.gif  ir mokėjome ne už gyva svor 6,80 lt
Ir tikrai labiau apsimoka nei parduotuvėje  smile.gif
*

kur pirkot??? g.gif
Sophi
QUOTE(akvilyte @ 2009 01 21, 19:56)
doh.gif skaitau skaitau ir  niekaip nesuprantu kodėl čia taip dažnai sutinkamos pieniškos dešrelės  g.gif  nu nežinau.... man pvz jos per brangu  cool.gif  vyras tik nusiperka kartais.. pavalgyt iš jų be šansų.. naudos absoliučiai jokios  doh.gif  tai geriau vietoj to pakiuko kelis šimtus gramus faršo....

Pirktinis faršas manęs neveža dar labiau nei pieniškos dešrelės schmoll.gif
kacius
QUOTE(akvilyte @ 2009 01 21, 21:38)
kur pirkot??? g.gif
*

Pirkome iš mėsinės. Radome vadybininką ale pažystama mirksiukas.gif
Tai mėsa reikėjo tik susipjaustyti
akvilyte
QUOTE(Sophi @ 2009 01 21, 20:55)
Pirktinis faršas manęs neveža dar labiau nei pieniškos dešrelės schmoll.gif
*

galima pačiai susimalt rolleyes.gif šianidne kaip tik mačiau apie 8-9lt/kg mėsa malimui... pamenu mama visada tokią pirkdavo.. o aš apsileidus, niekaip peiliuko mėsmalei nenusiperku doh.gif
QUOTE(kacius @ 2009 01 21, 21:50)
Pirkome iš mėsinės. Radome vadybininką ale pažystama mirksiukas.gif
Tai mėsa reikėjo tik susipjaustyti
*

nu va.... o ką paprastiem miertingiesiems daryt sad.gif
Skambanti tyla
QUOTE(akvilyte @ 2009 01 21, 23:53)
galima pačiai susimalt  rolleyes.gif  šianidne kaip tik mačiau apie 8-9lt/kg mėsa malimui... pamenu mama visada tokią pirkdavo.. o aš apsileidus, niekaip peiliuko mėsmalei nenusiperku  doh.gif

nu va.... o ką paprastiem miertingiesiems daryt sad.gif
*

As net mesmales neturiu doh.gif
nu..ka mums daryt?

O an mama siandien- is pirktinio farso- pridae daaau koldunu , ir balandeliu wub.gif
akvilyte
QUOTE(aige @ 2009 01 21, 23:01)
nu..ka mums daryt?

O an mama siandien- is pirktinio farso- pridae daaau koldunu , ir balandeliu  wub.gif
*

sOsyskų nevalgyt blush2.gif

o balandėliai bigsmile.gif gera mintis, reiks ir mumi kada pasidaryt.. pamenu prisidarydavau iš didelio kopūsto tai prisišaldydavau dar keliem kartam thumbup.gif

o ką su koldūnais darot??? šaldot g.gif
viilda
QUOTE(chocolove @ 2009 01 21, 01:02)
*

Nesutinku su tavim schmoll.gif Nebent nemokat panaudoti visos mėsytės g.gif Paprasčiausia karka turguj apie 8 lt kainuoja,tos pačios kepenys 7- 8 lt,pigiausi lašinukai 12- 14 lt,nebekalbu apie karbonadną,ar dar ką nors.Iš skūrų galimą labai skanių vyniotinių pasidaryti,idėjus į vidų faršo,virtų maltų kepenėlių,suvynuiti,surišti į pėdkelnę ir virti,dešrelių šviežių pasidarėm į šaldiklį,dabar kada nori gali išsivirti,skanumėlis su bulvėm.Tai tada galima sakyti,kad ir vakuoti neapsimoka,nes gaištasi laikas bigsmile.gif Visada dabar pirksiu 4u.gif
vasarele85
sveikso taupuoles 4u.gif jungiuosi aps jsu nes doh.gif sunkiai einasi doh.gif
tai vat turiu toki receptuka virtinukai su bulviu kose lb skanu ax.gif
pasidarai viriniams tesla isisvedi bulviu koses i ta bulviu kose galiam spirgiuku idet prieskoniuku nu ko nori irdedi i virtiniu vidu ir verdi pasidarai padaziuka ar grietines ir valgai mano seimyna juos lb megsta thumbup.gif vyruas pamokino nes taip ji vaikystej mociute maitino lotuliukas.gif nu tai jie jam primena mociute ir skaniai juos valgo ax.gif
o as del pirkimo kiaules aisku akd apsimoka thumbup.gif tik as neturiu tiek vietos mesai doh.gif tai nepirkau dar nei karto doh.gif bet manau akd pigiau tikrai nei akd prekybso centruose ar turguje blush2.gif
Skambanti tyla
QUOTE(vasarele85 @ 2009 01 22, 12:02)

*

Sveika, bet gal neskubek rasydama, nes reik sifruoti ka parasai 4u.gif
ssiimmaa
QUOTE(vasarele85 @ 2009 01 22, 12:02)
tai vat turiu toki receptuka virtinukai su bulviu kose lb skanu  ax.gif
*

manasis irgi uzsigeide kazkada biggrin.gif sakau nemoku nesiterliosiu, dar netaip gausis, issileis, ir bus paskui bulviu koses sriuba su skryliais biggrin.gif
kiaule pirkt manau apsimoka, tik va beda, kazkaip neturi mesos ir prasisuki, maitiniesi blynais, varskeciais, makaronais... o kai pilna kamera mesos butu kogero vien tik mesa ir tegaminciau biggrin.gif o tada jau labai greit nieko ten neliktu. jei yra kas moka ir gali taisyt vyniotiniu, desru, kumpiu, tai tada thumbup.gif as vien del rukymo pagatava visa kiaule pirkt nes labai mes megstam o pirkt gatava rukyta produkcija brangu labai doh.gif
chocolove
QUOTE(Sophi @ 2009 01 21, 08:49)
*

QUOTE(viilda @ 2009 01 22, 00:02)
Nesutinku su tavim  schmoll.gif Nebent nemokat panaudoti visos mėsytės g.gif Paprasčiausia karka turguj apie 8 lt kainuoja,tos pačios kepenys 7- 8 lt,pigiausi lašinukai 12- 14 lt,nebekalbu apie karbonadną,ar dar ką nors.Iš skūrų galimą labai skanių vyniotinių pasidaryti,idėjus į vidų faršo,virtų maltų kepenėlių,suvynuiti,surišti į pėdkelnę ir virti,dešrelių šviežių pasidarėm į šaldiklį,dabar kada nori gali išsivirti,skanumėlis su bulvėm.Tai tada galima sakyti,kad ir vakuoti neapsimoka,nes gaištasi laikas bigsmile.gif Visada dabar pirksiu 4u.gif
*

tai va as kai pati mesos nevalgau ir neperku, nelabai gaudaus kainose ir busiu sumaisius, zodziu isejo, kad mesa panasiai tiek pat, kiek parduotuvej kainavo, del to ir sake kad neapsimoka g.gif Bet cia tik viena nuomone, jei jums tinka ir patinka, nieko nebesakau 4u.gif
viilda
QUOTE(chocolove @ 2009 01 22, 12:55)
tai va as kai pati mesos nevalgau ir neperku, nelabai gaudaus kainose ir busiu sumaisius, zodziu isejo, kad mesa panasiai tiek pat, kiek parduotuvej kainavo, del to ir sake kad neapsimoka  g.gif  Bet cia tik viena nuomone, jei jums tinka ir patinka, nieko nebesakau  4u.gif
*

Tai Jums gerai,kad mėsytės nevalgot,aš dar galiu be jos,bet vyrui,vaikui jos reikia blush2.gif 4u.gif Darau ir aš daug ką be mėsos,pasirodėm mes kaip mėsaėdžiai,bet taip nėra.Košes valgom ir mėgstam,pieno produktų neatsisakom,mėsytė tai racioną truputį pakeist mirksiukas.gif
Tisan
ikisiu ir as trigrasi blush2.gif ax.gif

visa ar puse kiaules pirkt gal ir apsimoka,tik va reik turet kur ja susidet...tad pries tai tikriausiai reiktu saldikli isisgyti...nes bent jau pas mane kameroj nemazai uogu uzsaldytu,tai kur dar ta kiaule sudet doh.gif
viilda
QUOTE(Tisan @ 2009 01 22, 19:12)
visa ar puse kiaules pirkt gal ir apsimoka,tik va reik turet kur ja susidet...tad pries tai tikriausiai reiktu saldikli isisgyti...nes bent jau pas mane kameroj nemazai uogu uzsaldytu,tai kur dar ta kiaule sudet  doh.gif
*

Pusė telpa ir į šaldytuvo tris kameras,porcijom dedi i maišelį ir į kamerą mirksiukas.gif
savitre
QUOTE(Tisan @ 2009 01 22, 19:12)
ikisiu ir as trigrasi  blush2.gif  ax.gif

visa ar puse kiaules pirkt gal ir apsimoka,tik va reik turet kur ja susidet...tad pries tai tikriausiai reiktu saldikli isisgyti...nes bent jau pas mane kameroj nemazai uogu uzsaldytu,tai kur dar ta kiaule sudet  doh.gif
*

o aš turiu taip pusantro stalčiaus kiaulienos puse stalčiaus vištienos ir stalčius uogų. bet aš mėsos nepirkau gavau iš mamos ir manau kad i mano turima vieta tilptų pusė kiaulės ir nieko daugiau. nors aš kaip jau supratot mėsos turiu bet dažnai gaminu patiekalus be mėsos nežinau kodėl bet mums nesinori kiekvieną dieną mėsos.
dirty_kiss
ateinu ir aš į šitą temą jeigu priimsit 4u.gif

Šiandien manau kad pigi vakarienė buvo: bulvių blynai su sūriu smile.gif
liūdnasis pelėnas
sakykit, jeigu turiu kiaulienos šmotuką, prikau atvėsintą
bet matau, kad nespėsiu pagaminti
ar nieko tokio, jeigu jį užšaldysiu?

ir dar
viriau kiaulių liežuvėlius, liko sultinys, ar jis valgomas?
SilRa
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2009 01 23, 10:49)
sakykit, jeigu turiu kiaulienos šmotuką, prikau atvėsintą
bet matau, kad nespėsiu pagaminti
ar nieko tokio, jeigu jį užšaldysiu?

ir dar
viriau kiaulių liežuvėlius, liko sultinys, ar jis valgomas?
*

gali drąsiai šaldyti. nepatartina tik antrą kartą šaldyti jau kartą atšildytos mėsos mirksiukas.gif aš paprastai kai nusiperku gabalą, iš karto sudalinu porcijom ir vieną pasilieku, o kitas užšaldau ax.gif

dėl sultinio nuo liežuvių - manau, kad jis visai geras, gali virti sriubą smile.gif
dirty_kiss
sultinį tikrai gali naudoti ax.gif Juk mėsa o ne koks š virė g.gif

Dėl mėsos šaldymo atsakė SilRa smile.gif
viilda
QUOTE(dirty_kiss @ 2009 01 22, 23:02)
Šiandien manau kad pigi vakarienė buvo: bulvių blynai su sūriu smile.gif
*

Ant viršaus sūrį tarkavai,ar į vidų dėjai mirksiukas.gif Mes tai bulvių košę šiandien su padažu valgėm,šimtas metų jau ,kai neviriau blush2.gif
vasarele85
labas mergaites 4u.gif nu kai pamaciau elektros kainas sakes blink.gif blink.gif doh.gif nezinau tek kuo recaiu naudotis elektra doh.gif nu is 0.38 iki 42 pakilo o is 0.21 iki 0.25 doh.gif ziauru verysad.gif tai kas bsu toiau doh.gif
špingaletka
O ar būna turguje pirkti kiaulės skurų, noriu kepenines pasidaryti ir vyniotinį kiaulienos, bet parduovėje niekad jų sveriamų nemačiau? smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.