Reikia patarimo ir pagalbos ir Jusu

Esu naujoke tiek siame forume, tiek seimoje. Nesusituokus, todel ir musu su draugu poziuriai i seima, bei jos pinigu tvarkyma, skiriasi.
Gyvenam puse metu kartu. Iki siol budavo, kad maista perkam, tiesiog kuriam iseina, kartais as, kartais jis. Uz buta viena menesi as, kita jis, zodziu, kaip ir per puse.
Dabar nusprendem, kad desim i kruva dali pinigu maistui, butui, o kita dali, pasiliksim sau. Cia ir kilo konfliktas. Jis nori, kad mes po lygia pinigu dali detume i ta kruvele, o as su tuo nesutinku.
Nebezinau kieno teisybe, gal as per daug isskaiciuoju, bet atrodo, kad vyras turi daugiau prisideti prie seimos. Vien jau del to, kad ir poreikiai musu skiriasi, kad ir maisto atzvilgiu: man pakaktu turbut triigubai maziau pinigu per menesi ant maisto, nei jam. O jis to nesupranta, pyksta. Vistiek nori detis po lygiai pinigu (neskaitant kad as uzdirbu maziau, kad as priziuriu namus, darau jam valgyti...).
Zodziu, situacija papasakojau, dabar labai noriu Jusu patarimu, nuomoniu ir komentaru

Aciukas
acuktuvaz
2009 01 09, 12:49
QUOTE(qwee @ 2009 01 09, 12:10)
Reikia patarimo ir pagalbos ir Jusu

Esu naujoke tiek siame forume, tiek seimoje. Nesusituokus, todel ir musu su draugu poziuriai i seima, bei jos pinigu tvarkyma, skiriasi.
Gyvenam puse metu kartu. Iki siol budavo, kad maista perkam, tiesiog kuriam iseina, kartais as, kartais jis. Uz buta viena menesi as, kita jis, zodziu, kaip ir per puse.
Dabar nusprendem, kad desim i kruva dali pinigu maistui, butui, o kita dali, pasiliksim sau. Cia ir kilo konfliktas. Jis nori, kad mes po lygia pinigu dali detume i ta kruvele, o as su tuo nesutinku.
Nebezinau kieno teisybe, gal as per daug isskaiciuoju, bet atrodo, kad vyras turi daugiau prisideti prie seimos. Vien jau del to, kad ir poreikiai musu skiriasi, kad ir maisto atzvilgiu: man pakaktu turbut triigubai maziau pinigu per menesi ant maisto, nei jam. O jis to nesupranta, pyksta. Vistiek nori detis po lygiai pinigu (neskaitant kad as uzdirbu maziau, kad as priziuriu namus, darau jam valgyti...).
Zodziu, situacija papasakojau, dabar labai noriu Jusu patarimu, nuomoniu ir komentaru

Aciukas
Oj, labai diskutuotina tema. As gal pats budamas vyru palaikysiu vyriska puse. Manau, kad zmones turi moketi po lygiai. Tu gal suvalgai maziau, bet perki daugiau buitiniu dalyku, sampunu ir visa kita. Mano pavyzdys: Man vakarienei reikia dideles picos ir stiklines sulciu. Jai reikia mazos picos, arbatos ir deserto. Atrodo, kad ji sumoka maziau, bet kalbant apie kitus buitinius dalykus (valiklius, sampunus, higienoss priemones), jos isleidziama suma virsija mano pietus.
Kad uzdirbi maziau, tai cia tikrai ne rodiklis, niekas nedraudzia kelt kvalifikacija ir uzdirbt daugiau. O kad tu jam valgyti darai ir nori uz tai pinigu kitokia forma, tai cia jau cirkas. Vyras galetu imt pinigus uz vinies ikalima, vairavimo paslaugas, maisu parnesima is parduotuves ir tt.
Mes su drauge jau du metus mokam per puse. Isbandem ivairiausiu variantu. Is pradziu buvo kas perka, tas moka. Kitas duoda apie puse pinigu. Sitas budas netiko. Veliau as jai duodavau kelis simtus litu savaitei, ji tiek pat dasideda ir apmoka. Sitas dalykas ir nelabai. Dabar gi skirstom savaitem. Viena savaite uz viska moka ji, kita savaite as. Labai gerai gaunasi.
50/50 principas ne visada tinkamas. Pazistu pora, kuri taip gyvendama vos ne iki skyrybu priejo. Dazniausiai tai buna tuomet, kai atlyginimai skiriasi zenkliai. "Susilygint" atlyginimus ne visuomet iseina, tai priklauso ir nuo darbo, ir nuo igytos profesijos, ir nuo aplinkos, ir daug kitu faktoriu, bet kadangi tema ne apie tai, nesiplesiu.
Kitas dalykas, ne maziau svarbus - kaip jus aplamai valdote biudzeta, kas moka uz busta, kas uz maista? Gal tavo vyriskis apmoka viska, o tu savo alga leidi tik savo malonumams, uztat jis ir noretu vienodo inaso i 'taupykle'?
Jus taupot del taupymo ar turit konkretu tiksla? Nes jei 'del taupymo' - galite daryti ta ir atskirai.
Gal tavo draugui priimtinesnis variantas butu kiekvienam atsideti vienoda procentine dali atlyginimo (tarkim, po 20%)?
dontstop
2009 01 09, 13:57
Turit mestis proporcingai pagal algas,o asmeninio naudojimo daiktus (minėtus čia šampūnus, pvz) pirktis kiekvienas sau. Bet aš šiaip nesikrausčiau gyvent pas vyrą prieš tai neaptarus šitų piniginių reikaliukų ir neradus tokio sprendimo, kuris tenkintų mane 100 % (turėjau skaudžiospatirties, tad

)
zirzalas
2009 01 09, 13:59
aš irgi su saviškiu neseniai pradėjau gyventi. irgi buvo aktualu. maniškis irgi iš pradžių buvo kategoriškai viską per pusę. tai mane siutino, nes tikrai valgo jis už 2 ir dar užsimano visokių pelėsinių sūrių, alaus ir kitų dalykų, kurių aš nevalgau ir nemėgstu. tai po ilgų derybų kas mėnesį dedam vienodą sumą pinigų į bendrą sąskaitą plius jis 100 lt. tačiau visi šampūnai, kremai,muilai ir net gi dantų pastos pas mus atskirai eina. ir jei jis ar aš užsimanau kažko valgomo tik sau(pvz., jis sūrio, o aš šaltienos), perkam už savus. ir nejaučiam jokio pykčio, jei jis manęs nepavaišina ar aš jo, iš to, ką papildomai nusipirkom. gal dėl to, kad mūsų skoniai labai labai labai skiriasi:)
su stambiais pirkiniais pas mus po lygiai.
tačiau jei einam į kiną ar kur kitur-viską apmoka jis.
siuliau atideti procentaliai, sakykim abiem po 50 procentu algos. Jis nesutiko, mat jam daugiau gaunasi...
O seip, sampunus, dazus, asmeninius dalykus, viska perkuosi pati, is savo pinigu. Jis taip pat turi savo.
Taip pat abu atskirai remontuojames savo masinas, pilames degalus.
Kalba eina tik apie tuos pinigus, kuriuos isleidziam buityje, maistui. Uz buta mokames per puse.
O vini isikalti moku ir pati

beto ir maisus tenka paciai nestis
zodziu, kova uzvire musu santykiuose, sakau, gyvenam kaip kambariokai o ne kaip pora - viskas per puse (na, tik indus as plauti ir skalbti turiu)
gal reiktu susituokti, tada saugiau butu ir paprasciau ?
dontstop
2009 01 09, 14:01
QUOTE(zirzalas @ 2009 01 09, 13:59)
aš irgi su saviškiu neseniai pradėjau gyventi. irgi buvo aktualu. maniškis irgi iš pradžių buvo kategoriškai viską per pusę. tai mane siutino, nes tikrai valgo jis už 2 ir dar užsimano visokių pelėsinių sūrių, alaus ir kitų dalykų, kurių aš nevalgau ir nemėgstu. tai po ilgų derybų kas mėnesį dedam vienodą sumą pinigų į bendrą sąskaitą plius jis 100 lt. tačiau visi šampūnai, kremai,muilai ir net gi dantų pastos pas mus atskirai eina. ir jei jis ar aš užsimanau kažko valgomo tik sau(pvz., jis sūrio, o aš šaltienos), perkam už savus. ir nejaučiam jokio pykčio, jei jis manęs nepavaišina ar aš jo, iš to, ką papildomai nusipirkom. gal dėl to, kad mūsų skoniai labai labai labai skiriasi:)
su stambiais pirkiniais pas mus po lygiai.
tačiau jei einam į kiną ar kur kitur-viską apmoka jis.
Va puikus pavyzdys
Papildyta:QUOTE(qwee @ 2009 01 09, 13:59)

Baik tu, nieks nepasikeis tikrai

Čia tartis reikai ir dar kartą tartis
pikkolo
2009 01 09, 14:05
Kai gyvenom nesusituokę, tai mokesčius mokėjom per pusę, maistą vieną savaitę pirkdavau aš, kitą vyras. Didesniem pirkiniams dėdavom įvairiai, pvz. monitorių pirkom per pusę, bet automobilio remontui pridėdavau tik tiek kiek galėdavau ar norėdavau, nes pagrinde važinėjo vyras ir pan. Tardavomės dėl didesnių ir brangesnių pirkinių iš anksto, ar reikia ir kam labiau reikia tas daugiau deda. Kai susituokėm ta pati sistema liko ir toliau. Bet kai paėmėm paskolą, teko keisti. Kadangi vyro alga didesnė, tai jis moka paskolą, o mokesčius, maistą perku aš. Kadangi nelabai man lieka pinigėlių nuo atlyginimo, tai likusius pirkinius ar mašinos remontą dažniausiai apmoka vyras, jei turiu pinigų tai mokam pagal susitarimą.
na as sutikciau su tuo variantu, ir jau beveik prie to einam, kad dedames pinigus, jis plius 100-150 lt priedo. Visi sampunai, atskirai, kam ko reikia.
Musu skoniai ir labai skirtingi, as puse isvis nevalgau to, kas yra saldytuve, o jam to reikia, bet nesupranta mano logikos..
O jei kur einam, manau dazniausiai apmoketi turi vyras, nevisada, bet vistiek

Kazkaip mes nekalbejom apie tuos buitinius dalykus pries pradedami gyventi, nes matem turbut tik gerasias puses.
o dbr daug pykstames ir tik del buities, va ir del pinigu..
Brunetike
2009 01 09, 14:16
QUOTE(acuktuvaz @ 2009 01 09, 12:49)
Mes su drauge jau du metus mokam per puse. Isbandem ivairiausiu variantu. Is pradziu buvo kas perka, tas moka. Kitas duoda apie puse pinigu. Sitas budas netiko. Veliau as jai duodavau kelis simtus litu savaitei, ji tiek pat dasideda ir apmoka. Sitas dalykas ir nelabai. Dabar gi skirstom savaitem. Viena savaite uz viska moka ji, kita savaite as. Labai gerai gaunasi.
Jei mes su vyru taip butumem nutare kaip Jus, tai per jo savaite butu viskas nupirkta ir mano savaitei

negi save skriausi
Kazkaip kai pradejom draugauti tai jis "herojus" uz viska mokedavo, pradejom gyventi kazkaip savaime viskas pasidalindavo. Gi imkim is moteriskosios puses: ka darysim valgyti sprendziam mes, kokiu produktu reikes taip pat, i parduotuve dazniau einam taip pat mes, apie valiklius vyrai nieko (dazniausiai) neraukia, jei koks baliukas sugeba tik laipsniu nusipirkti ir cipsu kokiu, o paskui brangioji duok uzkandos valgyt norim

pavyzdziu cia galim vardinti ir vardinti taip kad vistiek didzioji pajamu dalis turi buti is vyro puses, nesakau kad reikia visas kisenes issluoti bet...
Mes turejom 3 korteles. 1 - jo, kita - mano, trecia - bendra (nors ir mano vardu) apie didesnius pirkinius visada tardavomes, maista beveik visada pirkdavau as, uz buta jei as neturejau mokedavo jis ir rezume kas likdavo menesio gale budavo pervedama i 3 kortele. Kas liecia rubus vaziuojant apsipirkti budavo nusprendziama apie kokia suma eina kalba ir per puse lygiom dalim (kartais jis man paskolindavo biskuti

)
Rezume: susipirkom baldus, masina, "nusipirkom" leliu, susituokem, statomes nama
Taip, tikrai didzioji pajamu dalis turi buti is vyro, pritariu

tik kaip jam ta irodyti?
Jei pats nori tokios demokratijos, lygybes...
Netgi sakau, jei nori visko per puse, tai ir valgyt darysimes per puse, indus savo isiplausim ir savo lovos puse klosimes
dontstop
2009 01 09, 14:26
QUOTE(qwee @ 2009 01 09, 14:10)
o dbr daug pykstames ir tik del buities, va ir del pinigu..
Matai, Gwee, jūs jau dabar daug pykstetės,tai nesugalvok už šio vyro ištekėti

Bent jau kol neišsprendėt šių problemų
Papildyta:QUOTE(qwee @ 2009 01 09, 14:22)

tik kaip jam ta irodyti?
Netgi sakau, jei nori visko per puse, tai ir valgyt darysimes per puse, indus savo isiplausim ir savo lovos puse klosimes

Kaip įrodyti? O tarkim, užmokėjus pusę tau lieka pakankamai pinigėlių savom išlaidom ir dar pasitaupyti atidėti? Jei ne, tai ir rodyk jam, tiek ir tiek išeina šampūnam, tiek- rūbam ir t t, įrodyk, kad finansiškai negali sau leisti mestis perpus. Nebent tavo draugas kaip Atsuktuvaz mano, kad jei neužtenka, eik ir užsidirbk daugiau
kai mes tik pradejom kartu gyvent, kartais uz maista mokedavau as, kartais vyras, o mokescius mokedavo vyras, nes butas buvo mano (nes jei butume nuomavesi, tai butu daugmaz per puse). Taip tesesi kazkur gal puse metu. veliau nusprendem, kad pinigai bus bendri, nes vistiek anksciau ar veliau planavom susituokti. Kai pinigai bendri, bent jau man buvo daug patogiau, nereikia skaiciuot kiek kuris mokejo, o gale menesio viskas kaupiasi vienoje saskaitoje. Aisku, pasislepe nepirkeliodavom visokio s..., del visko tardavomes. dabar esam susituoke jau daugiau nei 3 metai, pinigine vis dar bendra, viskas
QUOTE(dontstop @ 2009 01 09, 14:26)
Matai, Gwee, jūs jau dabar daug pykstetės,tai nesugalvok už šio vyro ištekėti

Bent jau kol neišsprendėt šių problemų
Papildyta:Kaip įrodyti? O tarkim, užmokėjus pusę tau lieka pakankamai pinigėlių savom išlaidom ir dar pasitaupyti atidėti? Jei ne, tai ir rodyk jam, tiek ir tiek išeina šampūnam, tiek- rūbam ir t t, įrodyk, kad finansiškai negali sau leisti mestis perpus. Nebent tavo draugas kaip Atsuktuvaz mano, kad jei neužtenka, eik ir užsidirbk daugiau

Na uztenka ir man ir jam dar lieka savo islaidom. Visumoj tai taupiai mes gyvenam, nesilaidaujam per daug. Bet konfliktu, taip kilo, jau vienu metu maniau kad tikrai teks grist pas mane gyvent, kur tokiu problemu nebuvo
Brunetike
2009 01 09, 14:55
kaip priversti vyra suprasti?
nepagailek tu keliu lituku ( jei nekvailas vyrukas tai jie tikrai gris) ir tarkim nupirk jam ( tarkim kai jau senas baigesi) prausikli, dezika, ar siaip kokias koines ir aisku susireiksminusi pasakyk : matau tau jau baigesi ar suplyso tai va nupirkau nauja ! padekos gal dideles ir nesulauksi bet jis isides i galvele si gesta. O jau kada nutaikius proga kai pvz tavo pudra eina i pabaiga nutaisyk grazu veideli ir : bliamba pinigeliu neturiu o spaklius baigesi (aisku tas turi vykti parduotuveje prie spakliaus lentynu aisku netycia ten stabtelejus) busiu iki algos dabar negrazi

bent jau su maniskiu visada suveikdavo
O ir siaip kaip minejau maista perku as, bet kai nuvaziuojam visi i parduotuve tai stengiuosi paimti visko truputi i prieki ir prie kasu pasakau nu visada moku as dabar tavo eile

( tik aisku isitikinti reikia priestai ar turi pasiemes pinigine, nes as karta apsvilau

)
QUOTE(Brunetike @ 2009 01 09, 13:55)
kaip priversti vyra suprasti?
nepagailek tu keliu lituku ( jei nekvailas vyrukas tai jie tikrai gris) ir tarkim nupirk jam ( tarkim kai jau senas baigesi) prausikli, dezika, ar siaip kokias koines ir aisku susireiksminusi pasakyk : matau tau jau baigesi ar suplyso tai va nupirkau nauja ! padekos gal dideles ir nesulauksi bet jis isides i galvele si gesta. O jau kada nutaikius proga kai pvz tavo pudra eina i pabaiga nutaisyk grazu veideli ir : bliamba pinigeliu neturiu o spaklius baigesi (aisku tas turi vykti parduotuveje prie spakliaus lentynu aisku netycia ten stabtelejus) busiu iki algos dabar negrazi

bent jau su maniskiu visada suveikdavo
Nemanau, kad tokie žaidimai padės išspręsti problemą, kuriai reikia rimto abi puses tenkinančio sprendimo.
Brunetike
2009 01 09, 15:22
kaip cia pasakius zaidimai

mums padejo suprasti kad vienas kitam negailetume, kazkiek ir ta pinigu sureiksminimo savoka pasikeite. nereiskia kad dabar taskomes kaip isproteje, bet laikui begant jau nusistovejo, man reikia tuso, pudros ir kitokiu mot dalyku kurie baigiasi, jam reikia vyrisku ir tai savaime suprantama, einam ir kartu perkam ir nedarom tragedijos kiek kas kam kainavo. tiesiok supratimo reikalas.
Mano vyras del mazosios nieko negaili, daznai reikia stabdyti.
Bandykite kartu susesti ir susirasyti, kas kam kiek kainuoja per menesi. Tarkim, tu surasai ant lapo, kad va tiek kiekviena menesi isleidziu maistui, tiek pietums, tiek kirpyklai, o tiek atsidedu masinos draudimui. Nenumatyti atvejai (sampunai, vaistai, neplanuoti pirkiniai) - va tokia tai suma. Man lieka 500 Lt., is kuriu 400 Lt. galiu mesti i bendra katila.
Tavo draugas suraso savo islaidas. Gal jis daugiau uzdirba, bet galbut daugiau ir isleidzia (maisto neperka, bet ant jo peciu guli, tarkim, masinos remontai, draudimai).
Kt. dalykas - man rods, reiketu nuspresti, kam jums taupot. Tai gali buti ilgalaikis tikslas - tarkim, po 10 m. isigyti savo busta. Zinodami, kiek galite atsideti per menesi, galite pasiskaiciuoti, kiek per 10m. turetumete sukaupti pinigeliu. Gal but tai paskatins pamastyti, kur tuos pinigelius idarbinti. O gal but ir azartas atsiras...
Tas pokalbis neturetu vykti 'pareikalavimo' principu ('Surasyk, kur dedi savo pinigus'), tai turetu buti dialogas (pagalvokime, paskaiciuokime, paplanuokime ir pan.). Cia jau gali tekti moteriska sumanuma pajungti, kaip priversti vyra diskutuoti, o ne kategoriskai teigti, neigti ir reikalauti.
E... o kokio velnio reikia gyvent kartu, jei vyro kąsnius skaičiuojat? Gal tiesiog dar iki šeimos pribręst reikia?

Mano nuomone, šeimoje negali būti tavo/ mano

Man atrodo, toks noras pinigus dalint parodo, kad tai ne TAS žmogus ir tiek...
Dazniausiai seimose/porose su finansais tvarkomasi taip, kaip mateme tevus ta darant. O jei seimose, kuriose uzaugome, su finansais buvo tvarkomasi skirtingai, tai suprantama, kad finansu valdymas gali tapti gincu ar nesutarimu objektu. Mano manymu, svarbu ne skirtingi pozuriai, o abipusis noras surasti priimtina abiem pusem varianta. Issivaikscioti i skirtingas puses, nepabandzius surasti sprendimo, tikrai nereiketu.
liūdnasis pelėnas
2009 01 09, 17:49
didžiai nesutinku su dalybomis per pusę (aš uždirbu du kart daugiau už vyrą)
Įdomi tema ir požiūris

Jei gyvenama kartu, tai kaip ir šeima. Šeimoje kiekvienas sau perkasi šampūną ir dantų pastą

Įdomiai...
Mes tiek gyvendami kartu, tiek po vestuvių laikėmės lygybės principo- abu dirbam, todėl neskirstom darbų į vyriškus ir moteriškus (kodėl aš po darbo galiu pietus gaminti, o jis ne?

ir pan. ), taip pat ir pinigus laikėm ir leidom bendrai, skaičiuodami bendras išlaidas... Kadangi kartu esam ne metus ir ne du, tai periodų buvo visokių- kartais aš daugiau uždirbau, kartais jis, buvo periodas , kai keitėm darbus ir nedirbom, dabar auginu sūnelį... visada modelis buvo tas pats.
Mūsų tėvų finansiniai modeliai buvo kitokie
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2009 01 09, 16:49)
O kaip sutinkate? Norite 2k. daugiau ir inesti?
As irgi daugiau uzdirbu, esame nusistate %, tai tiek ir inesinejame nuo kiekvienos algos. Nezinau, man problemu jokiu nesudaro.
Nebent vyras parazituotu is zmonos uzdirbamu pinigu.
dontstop
2009 01 09, 19:27
QUOTE(kismet @ 2009 01 09, 15:12)
Nemanau, kad tokie žaidimai padės išspręsti problemą, kuriai reikia rimto abi puses tenkinančio sprendimo.
Papildyta:QUOTE(Pireja @ 2009 01 09, 15:44)
Bandykite kartu susesti ir susirasyti, kas kam kiek kainuoja per menesi. Tarkim, tu surasai ant lapo, kad va tiek kiekviena menesi isleidziu maistui, tiek pietums, tiek kirpyklai, o tiek atsidedu masinos draudimui. Nenumatyti atvejai (sampunai, vaistai, neplanuoti pirkiniai) - va tokia tai suma. Man lieka 500 Lt., is kuriu 400 Lt. galiu mesti i bendra katila.
Tavo draugas suraso savo islaidas. Gal jis daugiau uzdirba, bet galbut daugiau ir isleidzia (maisto neperka, bet ant jo peciu guli, tarkim, masinos remontai, draudimai).
Kt. dalykas - man rods, reiketu nuspresti, kam jums taupot. Tai gali buti ilgalaikis tikslas - tarkim, po 10 m. isigyti savo busta. Zinodami, kiek galite atsideti per menesi, galite pasiskaiciuoti, kiek per 10m. turetumete sukaupti pinigeliu. Gal but tai paskatins pamastyti, kur tuos pinigelius idarbinti. O gal but ir azartas atsiras...
Tas pokalbis neturetu vykti 'pareikalavimo' principu ('Surasyk, kur dedi savo pinigus'), tai turetu buti dialogas (pagalvokime, paskaiciuokime, paplanuokime ir pan.). Cia jau gali tekti moteriska sumanuma pajungti, kaip priversti vyra diskutuoti, o ne kategoriskai teigti, neigti ir reikalauti.
Superinis patarimas, temos autore, atkreipk į jį dėmesį
lapute33
2009 01 09, 20:01
Kai mes su MB pradejome gyventi kartu kazkaip be jokio susitarimo, savaime gavosi taip kad jis moka mokescius uz buta, o as perku maista ir namu apyvokos daiktus (sampunus, muila, valiklius, dantu pasta ir pan.). MB uzdirba daugiau uz mane ir kadangi dabar daromes namuose remonta tai praktiskai uz visas medziagas moka jis

aisku ne karta jo klausiau ar netruksta pinigeliu, gal pervesti, bet jis visada atsisako

Bet visus likusius pinigelius as neskubu isleisti siaip sau, dali atsidedu "i kojine", maza kas gyvenime atsitiks, nuperku jam koki nors rubeli ar siaip namams ko reikia. Kazkaip piktumu del pinigu pas mus nekyla

kazkaip neskaiciuojam nei vienas kito kasniu (nors jis aisku kaip vyras suvalgo daug daugiau, bet man malonu jam gaminti) nei kazkokiu "savu" islaidu
little 15
2009 01 09, 20:32
Su draugu gyvename kartu jau virš metų. Nuo pat pradžių (o man rodos, gal net ir iki gyvenimo kartu) mūsų pinigai buvo bendri. Kas turi/nori, tas moka, kartais vienas daugiau ir dažniau, kitas mažiau, kartais atvirkščiai. Iki šiol jokių problemų nebuvo, sugebam ir sutaupyti ir pan.. Galbūt dėl to, kad kol kas mūsų pajamos nedidelės, bet manau, ir jom išaugus, nelabai kas pasikeistų. Šiaip mano giliu įsitikinimu, šeimoje pinigai turi būti bendri, nes nu jei aš nepatikiu jam savo pinigų o jis man savo, tai kokie tada tie mūsų santykiai?.. (beje, abiejų mūsų tėvų šeimose buvo kitaip)
Dar mums lengviau gal dėl to, kad visi darbai pas mus bendri, nėra vyriškų-moteriškų. Abu gaminam valgyt, abu tvarkomės, tai jei reikia, ir mb valiklį nuperka..
Labai nepritariu "žaidimams", kaip viena dalyvė čia rašė. Man tai atrodo kvaila, dirbtina, vaikiška arba tiesiog - neiškalbėtos problemos. O ir neįsivaizduoju savęs iš anksto suplanavus bemirinėjančios prie kosmetikos stendo...
Papildyta:
ir dar pagalvojau kad jei man vaikinas pradėtų aiškinti kaip čia pinigus dalintis ir kas po kiek procentų nuo savo algos turi atiduot (ypač, jei būtų ne po lygiai), tai rimtai pergalvočiau mintis apie ateitį su tuo žmogumi
Mistaken
2009 01 09, 23:32
QUOTE(aplsncks @ 2009 01 09, 19:32)
ir dar pagalvojau kad jei man vaikinas pradėtų aiškinti kaip čia pinigus dalintis ir kas po kiek procentų nuo savo algos turi atiduot (ypač, jei būtų ne po lygiai), tai rimtai pergalvočiau mintis apie ateitį su tuo žmogumi
dalinimas algos per puse butu nesamone didziausia... sita mintis nepriimtina butu, bet ir dejimasis po tiek pat irgi. tarkim vienas gauna 2k litu, kitas 5k, ir sako, dedam po du

nu nesamone

o siaip as kazkaip galvoju, jei kas nori kazko ypatingo, tai tegu uz savo pinigus ir perka tas nesamones, o i mano pinigine tegu nekisa ranku - as sau tokiu brangiu nesamoniu neperku, tai kodel tureciau kitam pirkt?

zodziu geriausia atkalbet, kad nereikia ten jokiu brangiu suriu, ar dar kokios nesamones ir viskas
cia kazkas rase, kad jei vyro savaite, tai uzperka ir jusu savaitei

man tai atvirksciai... cia panasiai ir brolis nueidavo valgyt pirkti savaitei... ne dienos as neisgyvenciu su tokiu maistu

o moka uz maista, ir siaip bendro naudojimo reikmenis, tas, kas tuo metu turi pinigu
Papildyta:QUOTE(aplsncks @ 2009 01 09, 19:32)
Labai nepritariu "žaidimams", kaip viena dalyvė čia rašė.
as viska ko man reikia, nusiperku pati.. o siaip tai kelis kart jau juokavau, turi pinigu? tai einam as ka brangaus issirinksiu
little 15
2009 01 10, 00:18
QUOTE(Mistaken @ 2009 01 09, 22:32)
1 dalinimas algos per puse butu nesamone didziausia... sita mintis nepriimtina butu, bet ir dejimasis po tiek pat irgi. tarkim vienas gauna 2k litu, kitas 5k, ir sako, dedam po du

nu nesamone

2 o siaip as kazkaip galvoju, jei kas nori kazko ypatingo, tai tegu uz savo pinigus ir perka tas nesamones, o i mano pinigine tegu nekisa ranku - as sau tokiu brangiu nesamoniu neperku, tai kodel tureciau kitam pirkt?

zodziu geriausia atkalbet, kad nereikia ten jokiu brangiu suriu, ar dar kokios nesamones ir viskas
cia kazkas rase, kad jei vyro savaite, tai uzperka ir jusu savaitei

man tai atvirksciai... cia panasiai ir brolis nueidavo valgyt pirkti savaitei... ne dienos as neisgyvenciu su tokiu maistu

3 o moka uz maista, ir siaip bendro naudojimo reikmenis, tas, kas tuo metu turi pinigu

1 na, iš esmės man ar po pusę ar kaip nors kiti tie dėjimaisi neatrodo patraukliai. pvz mes beveik kaskart pirkdami maistą išleidžiam tą pačią sumą, tai tiesiog vienąkart moka jis, kitą aš, arba mokam kas duotuoju momentu daugiau pinigų turi, arba kas šiaip nori (nes gal ruošia kokį ypatingą patiekalą, nori visapusiškai palepint) ir pan. mėnesio gale gaunasi maždaug vienodos sumos. sunkiai įsivaizduojų tą skirstymą va čia tiek ir tiek pinigų, juk mokam dažniausiai kortele.
2 su šiuo sutinku. arba pavyzdžiui net jei tik vieno iš dviejų finansinė padėtis yra nekokia, tai atrodo savaime suprantama, kad nuo nesąmonių turėtų būti susilaikoma.
3 daugmaž taip
Subjektyvi
2009 01 10, 01:00
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2009 01 09, 16:49)
Tiesą sakant įdomu skaityti tokius pareiškimus

Jūs visuomet tokia kategoriška šeimos reikalų dalybose?
Įdomu skaityti kitų dalybas, procentus ir kt. , nes pas mus iš viso tokio dalyko nėra ir niekada nebuvo. Viskas yra bendra ir neįsivaizduojame, kad gali būti kitaip, juolab kad vaikai auga. Kiek proc. skiriate vaikams, jų lavinimui, aprangai ir kt.?. Kiek turim, tuo ir džiaugiamės. Turėjome mažiau, gyvenome santykinai kukliau, turėjome daugiau, gyvenome santykinai geriau. Bet niekada nekilo klausimas, kas šiandien ir kiek mokės. Nepakęsčiau tokio gyvenimo būdo, nes mėgstu nepriklausomybę, finansinę tuo labiau. Vyras nežino, kiek per mėnesį išleidžiu ir kam, niekada nėra to klausęs, nebent švaistyčiausi. Bet jei paklaustų, deklaruočiau susuktu veidu
ssiimmaa
2009 01 10, 01:05
QUOTE(Brunetike @ 2009 01 09, 14:16)
Jei mes su vyru taip butumem nutare kaip Jus, tai per jo savaite butu viskas nupirkta ir mano savaitei

negi save skriausi
Mes turejom 3 korteles. 1 - jo, kita - mano, trecia - bendra (nors ir mano vardu) apie didesnius pirkinius visada tardavomes, maista beveik visada pirkdavau as, uz buta jei as neturejau mokedavo jis ir rezume kas likdavo menesio gale budavo pervedama i 3 kortele. Kas liecia rubus vaziuojant apsipirkti budavo nusprendziama apie kokia suma eina kalba ir per puse lygiom dalim (kartais jis man paskolindavo biskuti

)
Rezume: susipirkom baldus, masina, "nusipirkom" leliu, susituokem, statomes nama

del pirmos dalies - ir man pirmiausia tokia mintis sove
del tu korteliu... gerai jei isnesa atlyginimai tiek, kad sumokejus uz buta, maista, koki brangesni daikta dar lieka ka i ta kortele trecia ideti... ir nemazai, jei taip daug au is josios isleidot
QUOTE(Pireja @ 2009 01 09, 15:44)
labai gera ideja sakyciau

pas mus kol kas su pajamom ne kas, tai vyro pinigeliai uz buta ir skolas, o is mano puses - vaikucio darzelis bei maistas. deja didesniu pirkiniu siuo metu negalim sau leisti, jei kazko labai reikia is rubu pvz ar tu paciu higienos reikmenu, ziurim kas tuo metu pinigeliu turi
savitre
2009 01 10, 01:26
mano šeimoje dabar kaip tik vyksta derybos ir priiminėjami ivairūs sprendimai kurie tenkintų abi puses. mano padėtyje netinka varijantas per pusę nes jis uždirba dvigubai daugiau. netinka ir procentinis nes mano poreikiai yra pigesni nei jo. tai nusprendėm daryti taip : jis moka paskola už buta komunalinius savo poreikius buitinę chemija ir dar duos 300lt prie maisto man lieka mano poreikiai sūnaus išlaidos ir maisto pirkimas ir gamyba. tokiom dalybom abiejų poreikiams pakanka pinigų ir mėnesio gale lieka po vienodą sumą taupymui ar rūbams ar dar kam.
o tėvų šeimose budavo tai kad žmonos darbas tvarkyti namus gaminti maista prižiūrėti ūkį o vyras neša pinigus į namus ir žmona juos valdo.mano šeimoje toks varijantas vyro akimis tiktų tik tada jei aš negaučiau jokių pajamų.
tai dabar ir susimąsčiau kas šeimos galva? vyras

o tai kodėl žmona negali būti tik žmona? kodėl net ir atnešdama dalį pinigų į namus negaliu patenkinti visų savo poreikių? pvz pažiūrėti serijalo tuo val prieš gryžtant vyrui iš darbo? todėl nes aš esu žmona ir turiu jam ruošti maista paruošiu ankščiau jis bus jau šaltas kai jis gryš iš darbo paruošiu vėliau po darbo liks nevalgęs. taip kad manau mes moterys dažnai per daug lepinam vyrus. aš ir dirbu ir gyvenu ten pat (esu vaiko priežiūros atostogose) o vyras dirba vienoj vietoj gyvena kitoj vadinasi turi kažkoki poilsi nuo darbo. o aš dirbu 24val per para ir 7 dienas per sav tai kodėl aš turiu mokėti tokiom pat dalim kaip ir jis? aplamai kodėl aš turiu už kažka mokėti?
Subjektyvi
2009 01 10, 01:35
Bet ką jūs patarsite jaunai potencialiai šeimai ar sugyventinių porai?
O jei vienas iš partnerių lieka be pajamų, kaip tuomet? Skyrybos? Kitas užguitas visiškas nulis? O jei turimas nuosavas verslas, o jei šeimos bankrotas? Čia visos tokios susiskirsčiusios, bet gyvenime nieko nėra baisiau už griežtą finansinį pasidalinimą (mano asmenine nuomone), čia mano, čia tavo, čia mūsų, nuolatinės rietenos dėl kažkokių pinigų, tas davė, o tas nedadėjo, tas daugiau išleido sūriui, nusipirko "lišnas" pėdkelnes, o tas dantų pastai nedavė, nes nusipirko ausų krapštukus. Kažkoks košmaras, o ne gyvenimas.
mes gyvenam kartu virs metu. butas, maistas, valikliai, sampunai visokie-per puse- po lygiai. visi kiti dalykai: rubai, keliones bilietai, kuras, jo irankiai, mano kosmetika- kiekvieno asmeninis reikalas. man labai grazu, kai yra seimos biudzetas bendras, bet mes iki jo dar neprigyvenome. ir man del to neliudna, nes jis siuo metu labai daug pinigu isleidzia visokiems irankiams.... as visai nenoriu ju pirkti

o jei jis nori ir jam reikia, tegu perka

ir pudras as pati nusiperku, visai nenoriu, kad jis gilintusi su kuo grazinuosi ir uz kiek
JaHarta
2009 01 10, 14:58
na aš tiesą pasakius nematau skirtumo: susituokę nesusituokę

jūs kartu gyvenate: pagal mane tai visiškai tas pats. Vestuvės - tik ceremonija ir nei žmonių nei santykių nekeičia. Su dabartiniu vyru gyvenome kartu prieš susituokiant 1,5 metų. Finansų valdymas iki šiol toks pats kaip ir tada kai pradėjom kartu gyvent. Visus pinigus metam į krūvą,o iš jos jau imam viskam, ir buitiniams dalykams ir sau...Vyras visad uždirbo daugiau, o paskutiniu metu ir 3-4 kartus daugiau, bet jam niekad nekilo net mintis pasakyt kad nori daugiau pinigų pasiimt sau ir į krūvą po lygiai

atvirkščiai: vyras atiduos paskutinius marškinius kad šeimai tik būtų gerai, kad žmonai (o anksčiau sugyventinei) liktų daugiau pinigų moteriškiems dalykams....
todėl, nors nenoriu aišku nieko blogo apie temos autorės vyrą rašyti, man atrodo kad jis nėra iki galo jai atsidavęs.... Ne iki galo atsidavęs: tai yra jo širdyje nėra didelės meilės...Nes jei būtų:jam norėtųsi iš kailio nertis kad tik padaryti kitą žmogų, savo moterį, savo princesę, laimingą...
QUOTE(acuktuvaz @ 2009 01 09, 12:49)
Tu gal suvalgai maziau, bet perki daugiau buitiniu dalyku, sampunu ir visa kita. Mano pavyzdys: Man vakarienei reikia dideles picos ir stiklines sulciu. Jai reikia mazos picos, arbatos ir deserto. Atrodo, kad ji sumoka maziau, bet kalbant apie kitus buitinius dalykus (valiklius, sampunus, higienoss priemones), jos isleidziama suma virsija mano pietus.
QUOTE(savitre @ 2009 01 10, 01:26)
mano šeimoje dabar kaip tik vyksta derybos ir priiminėjami ivairūs sprendimai kurie tenkintų abi puses. mano padėtyje netinka varijantas per pusę nes jis uždirba dvigubai daugiau. netinka ir procentinis nes mano poreikiai yra pigesni nei jo. tai nusprendėm daryti taip : jis moka paskola už buta komunalinius savo poreikius buitinę chemija ir dar duos 300lt prie maisto man lieka mano poreikiai sūnaus išlaidos ir maisto pirkimas ir gamyba. tokiom dalybom abiejų poreikiams pakanka pinigų ir mėnesio gale lieka po vienodą sumą taupymui ar rūbams ar dar kam.
o tėvų šeimose budavo tai kad žmonos darbas tvarkyti namus gaminti maista prižiūrėti ūkį o vyras neša pinigus į namus ir žmona juos valdo.mano šeimoje toks varijantas vyro akimis tiktų tik tada jei aš negaučiau jokių pajamų.
tai dabar ir susimąsčiau kas šeimos galva? vyras

o tai kodėl žmona negali būti tik žmona? kodėl net ir atnešdama dalį pinigų į namus negaliu patenkinti visų savo poreikių? pvz pažiūrėti serijalo tuo val prieš gryžtant vyrui iš darbo? todėl nes aš esu žmona ir turiu jam ruošti maista paruošiu ankščiau jis bus jau šaltas kai jis gryš iš darbo paruošiu vėliau po darbo liks nevalgęs. taip kad manau mes moterys dažnai per daug lepinam vyrus. aš ir dirbu ir gyvenu ten pat (esu vaiko priežiūros atostogose) o vyras dirba vienoj vietoj gyvena kitoj vadinasi turi kažkoki poilsi nuo darbo. o aš dirbu 24val per para ir 7 dienas per sav tai kodėl aš turiu mokėti tokiom pat dalim kaip ir jis? aplamai kodėl aš turiu už kažka mokėti?
Laikausi panasios nuostatos.
Subjektyvi
2009 01 10, 17:14
Kaip šeimoje iškreipti santykiai ir nėra draugiško susitarimo, tai tokie tipo "nepriklausomybės" nustatymai per pinigų dalinimosi prizmę gal ir gerai.
Alexandra.R.
2009 01 10, 18:16
QUOTE(qwee @ 2009 01 09, 13:22)

tik kaip jam ta irodyti?
Tai sakai demokratijos nori... Lygybes.... Tai tegu gauna ta demokratija ir lygybe. Vat vyras nori vakarienei sriubos, mesos ir deserto, o moteriai pakaktu 2 varskeciu su suksteliu grietines. Taigi, vakarienei ji patiekia kiekvienam po 2 varskecius. Juk abu uz maista moka tiek pat, tai ir valgo ta pati ir tiek pat. Tuomet ir islaidos maistui dalijamos saziningai po lygiai. O kas del demokratijos, ir namu ruosos darbus deretu dalintis. Jei tik moteris gamina maista ir plauna indus, anokia cia demokratija? lai kas antra savaite ir jis paseimininkauja virtuvej. Tuomet bus demokratija. Tik kazkodel vyrai tokiu atveju pamirsta zodi DEMORATIJA ir tada jau puola savo zmonai/draugei aiskint, kad gi cia TAVO PAREIGA!
Cia as gal truputi feministiksai, bet manau, kad teisingai. Nors, aisku, cia gali buti tik mano nuomone.
little 15
2009 01 10, 19:54
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 10, 00:35)
Bet ką jūs patarsite jaunai potencialiai šeimai ar sugyventinių porai?
O jei vienas iš partnerių lieka be pajamų, kaip tuomet? Skyrybos? Kitas užguitas visiškas nulis? O jei turimas nuosavas verslas, o jei šeimos bankrotas? Čia visos tokios susiskirsčiusios, bet gyvenime nieko nėra baisiau už griežtą finansinį pasidalinimą (mano asmenine nuomone), čia mano, čia tavo, čia mūsų, nuolatinės rietenos dėl kažkokių pinigų, tas davė, o tas nedadėjo, tas daugiau išleido sūriui, nusipirko "lišnas" pėdkelnes, o tas dantų pastai nedavė, nes nusipirko ausų krapštukus. Kažkoks košmaras, o ne gyvenimas.

pritariu visom 'keturiom'
QUOTE(JaHarta @ 2009 01 10, 13:58)
na aš tiesą pasakius nematau skirtumo: susituokę nesusituokę

jūs kartu gyvenate: pagal mane tai visiškai tas pats. Vestuvės - tik ceremonija ir nei žmonių nei santykių nekeičia. Su dabartiniu vyru gyvenome kartu prieš susituokiant 1,5 metų. Finansų valdymas iki šiol toks pats kaip ir tada kai pradėjom kartu gyvent. Visus pinigus metam į krūvą,o iš jos jau imam viskam, ir buitiniams dalykams ir sau...Vyras visad uždirbo daugiau, o paskutiniu metu ir 3-4 kartus daugiau, bet jam niekad nekilo net mintis pasakyt kad nori daugiau pinigų pasiimt sau ir į krūvą po lygiai

atvirkščiai: vyras atiduos paskutinius marškinius kad šeimai tik būtų gerai, kad žmonai (o anksčiau sugyventinei) liktų daugiau pinigų moteriškiems dalykams....
todėl, nors nenoriu aišku nieko blogo apie temos autorės vyrą rašyti, man atrodo kad jis nėra iki galo jai atsidavęs.... Ne iki galo atsidavęs: tai yra jo širdyje nėra didelės meilės...Nes jei būtų:jam norėtųsi iš kailio nertis kad tik padaryti kitą žmogų, savo moterį, savo princesę, laimingą...
taip pat pritariu. tik dėl tos princesės..

man atrodo, nebūtina akcentuoti vyro pareigos, moteris ('iki galo atsidavusi') irgi turėtų iš kailio nertis kad padaryti savo princą laimingą
čia pakomentavau ne todėl, kad manyčiau, kad jūs ko nors nedarote, bet tiesiog - labai dažnai visose temose pabrėžiama kaip vyrai turi stengtis dėl savo moterų, o man rodos, visiem praverstų pabrėžti, kad stengtis vienodai turi abu
Mistaken
2009 01 10, 19:58
QUOTE(Alexandra.R. @ 2009 01 10, 17:16)
Tai sakai demokratijos nori... Lygybes.... Tai tegu gauna ta demokratija ir lygybe. Vat vyras nori vakarienei sriubos, mesos ir deserto, o moteriai pakaktu 2 varskeciu su suksteliu grietines. Taigi, vakarienei ji patiekia kiekvienam po 2 varskecius. Juk abu uz maista moka tiek pat, tai ir valgo ta pati ir tiek pat. Tuomet ir islaidos maistui dalijamos saziningai po lygiai. O kas del demokratijos, ir namu ruosos darbus deretu dalintis. Jei tik moteris gamina maista ir plauna indus, anokia cia demokratija? lai kas antra savaite ir jis paseimininkauja virtuvej. Tuomet bus demokratija. Tik kazkodel vyrai tokiu atveju pamirsta zodi DEMORATIJA ir tada jau puola savo zmonai/draugei aiskint, kad gi cia TAVO PAREIGA!
Cia as gal truputi feministiksai, bet manau, kad teisingai. Nors, aisku, cia gali buti tik mano nuomone.
jo, jei per puse, tai ruosti maista, plauti ir pan. turi ir ta kita puse viska po lygiai

vakarienei lasiniai su duona nesiskaito kaip ruosimas
little 15
2009 01 10, 20:02
ir dar, toms, kurios rašo "kodėl aš išvis turiu ką nors mokėti, juk aš skalbiu lyginu gimdau maistą gaminu vaikus auginu etc etc etc'
gal žiauriai nuskambės, bet kiekvienas turime tai, ką norime turėti. na arba tai, ko nusipelnome. čia jau nuo požiūrio ir asmeninės filosofijos priklauso.
vyrai irgi rankas turi, gamint sugeba.
Papildyta:QUOTE(Mistaken @ 2009 01 10, 18:58)
jo, jei per puse, tai ruosti maista, plauti ir pan. turi ir ta kita puse viska po lygiai

vakarienei lasiniai su duona nesiskaito kaip ruosimas

aš vis dėlto nesuvokiu, ar jūs (ar gal ne jūs, kitos) su kokiais kolegomis, bendramoksliais, verslo partneriais gyvenate ar su mylimais žmonėmis, su kuriais planuojate gyventi visą gyvenimą??... Tai visą gyvenimą ir skaičiuosit kas kiek ir ko suvalgėt, padarėt ir kokia to skaitinė piniginė išraiška? tai gal tiesiog netinkat vienas kitam ir tiek
Kolekcionierė
2009 01 10, 20:03
QUOTE(qwee @ 2009 01 09, 12:59)
siuliau atideti procentaliai, sakykim abiem po 50 procentu algos. Jis nesutiko, mat jam daugiau gaunasi...
O seip, sampunus, dazus, asmeninius dalykus, viska perkuosi pati, is savo pinigu. Jis taip pat turi savo.
Taip pat abu atskirai remontuojames savo masinas, pilames degalus.
Kalba eina tik apie tuos pinigus, kuriuos isleidziam buityje, maistui. Uz buta mokames per puse.
O vini isikalti moku ir pati

beto ir maisus tenka paciai nestis
zodziu, kova uzvire musu santykiuose, sakau, gyvenam kaip kambariokai o ne kaip pora - viskas per puse (na, tik indus as plauti ir skalbti turiu)

o koks skirtumas tarp santuokino gyvenimo ir susidejus/jokio,jei gyveni dabar taip gyvensi ir paskui taip,galima po lygiai det tik uz sildyma,nes jis vienodas bus ,o visa kita galima atskirai,nors man yra nperiimtina toks siemos biudzetas,pas mus visada pinigai kartu
Mes su draugu kartu gyvenam 1,5 metu. Irgi visaip ten su tais pinigu paskirstymais budavo, bet siuo metu darom taip: uz nuoma mokam per puse, uz maista kaip kam iseina. Jei as po darbo nueinu i parduotuve, tai valio, jei jis - irgi valio

Jei abu, tai kazkaip savaime gaunas, jis pasako 'as mokesiu', kita karta as pasakau 'mokesiu as, tu praeita karta mokejai'

kazkaip viskas savaime issisprendzia pinigu atzvilgiu
Subjektyvi
2009 01 10, 23:22
Tose šeimose, kur griežtas pasiskirstymas, nėra abipusio pasitikėjimo ir iš dalies atsakomybės už šeimos finansus. T.y. abu sutuoktiniai nepasitiki vienas kitu, galbūt švaisto pinigus visokiems š..dniekiams ir neturi ribų, todėl griežtas susiskirstymas apsaugo nuo bankroto, bado ir kt. negandų. Žmona nežino, kiek uždirba vyras, vyras nežino, kiek užirba žmona. Nes ten, kur pasitikima vienas kitu, yra tarkim viena bendra sąskaita ir dvi mokėjimo kortelės. Abu moka, abu nusiima iš vienos sąskaitos ir abu žino, kiek gali.
Temos autorei siūlyčiau pamėginti kurį laiką pagyventi bendro katilo principu ir tuo pačiu išbandyti savo santykius. Bus įdomu
čikuraku
2009 01 11, 00:41
labai jau čia įdomiai pas kai kurias moteriškaites. Pas mus niekad niekas nebuvo skaičiuojama, kam išeina tas ir moka. Turim atskiras dantu pastas, aš aquafresh, jis - blendamed, bet perkamos viename krepšelyje

niekad net klausimo nebuvo, kas sumokės už kažką. Visad prisidedu lygiai prie didžiųjų pirkinių: tokių kaip playstation, tv, draudimai ir pan. niekad nėra burbėjęs, kad kažkas ne taip. pvz.: jis nori dvylikos metu senumo viskio, aš tuo tarpu pasiimu sau malibu ir kokio martinio ir taip išsilygina išleidžiamos sumos.
QUOTE(čikuraku @ 2009 01 11, 00:41)
labai jau čia įdomiai pas kai kurias moteriškaites. Pas mus niekad niekas nebuvo skaičiuojama, kam išeina tas ir moka. Turim atskiras dantu pastas, aš aquafresh, jis - blendamed, bet perkamos viename krepšelyje

niekad net klausimo nebuvo, kas sumokės už kažką. Visad prisidedu lygiai prie didžiųjų pirkinių: tokių kaip playstation, tv, draudimai ir pan. niekad nėra burbėjęs, kad kažkas ne taip. pvz.:
jis nori dvylikos metu senumo viskio, aš tuo tarpu pasiimu sau malibu ir kokio martinio ir taip išsilygina išleidžiamos sumos.
as irgi taip lyginu saskaitas

jis perka maista, o as jam nuperku 12 metu senumo viskio
Na, kiek pastebejau, dauguma poru dalinasi islaidas, taciau tiesiog "kam papuola, tas sumoka". Bet toks principas musu nebetenkina, nes iki siol taip ir budavo. Dabar norim zinoti tiksliai kiek ir kam reikia moketi. Tik nezinia kaip ta padaryti
Beje, dar vienas klausimas, jei nepaslaptis, kiek isleidziate mazdaug per menesi ant maisto, sampusu, valikliu?
QUOTE(qwee @ 2009 01 11, 11:12)
tai kas uz viska moka tada, jei vyras nezino kur isleidi pinigus

?
jei cia man
as moku uz buta visus mokescius bei visus kt mokescius- telefonas, mobilus, internetas, skaitmenine tv... oj dar moku mb masinos lizinga

o mb mokejo remonto paskola(sausi baigem), perka maista(as perku tik kai uzeinu viena), bei finansuoja atostogas, didesnius pirkinius(dazniausiai). as savo likuti leidziu taip kaip noriu. pas mus nejucia susiklosciusi taisykle- kas mano- tai mano, kas jo- tai MUSU
taip mums kolkas abiems tinka
QUOTE(milaaa @ 2009 01 11, 11:33)
- kas mano- tai mano, kas jo- tai MUSU
taip mums kolkas abiems tinka

As ir taip noreciau
QUOTE(qwee @ 2009 01 11, 11:43)
As ir taip noreciau

kada nors taip ir bus

kai turesit nuosava busta, kai vyriskis uzdirbs n kartu daugiau uz tave ir nebereikes taip skaiciuoti, taip ir bus
to ir linkiu
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.