Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nauja pasalpa nestukems UK!
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Mamos užsienyje
Pages: 1, 2
*liolia*
Sveikos nestuke.gif

Jei yra mamyciu UK kurios gimdys pradedant nuo balandzio 6d ir veliau, galesit is valstybes gauti vienkartine ismoka £190 (nepriklausomai nuo pajamu) thumbup.gif . tereikia tik paprasyti savo GP ar midwife formeles (po 25 nestumo savaites) ir issiusti. Daugiau info galit rasti cia

http://campaigns.direct.gov.uk/money4mum2b...s_congrats.html

smile.gif
ugniukas
thumbup.gif liux... krizes metu kiekvienas £ naudingas...
maybe24
Nu va kaip gerai uztaikiau lotuliukas.gif
*liolia*
mes ir thumbup.gif drinks_cheers.gif
tinute84
valio!!!!! mes irgi uztaikem... blush2.gif thumbup.gif musu maziuke geguzes pradzioj turetu pasirodyti blush2.gif
Papildyta:
aciukas liolia uz info drinks_cheers.gif 4u.gif
'chameleon'
super thumbup.gif
maybe24
Klausiau savo midwife apie sia pasalpele,tai ji sake,kad dar formu neturi,jas turi gauti,tik balandzio menesi unsure.gif
tinute84
nu va..kaip ilgai laukti blush2.gif
Sigeita
QUOTE(maybe24 @ 2009 01 15, 18:12)
Klausiau savo midwife apie sia pasalpele,tai ji sake,kad dar formu neturi,jas turi gauti,tik balandzio menesi  unsure.gif
*

bet jei neturi daktaras ar sesele, galima juk paskambint, kad atsiustu sia forma forma g.gif bet po 25sav nestumo.
If your midwife or doctor does not have a claim form please call the Health in Pregnancy Grant Helpline on Tel 0845 366 7885.
tinute84
wau..super thumbup.gif thumbup.gif aciu uz info
maybe24
QUOTE(Sigeita @ 2009 01 16, 10:04)
bet jei neturi daktaras ar sesele, galima juk paskambint, kad atsiustu sia forma forma  g.gif bet po 25sav nestumo.
If your midwife or doctor does not have a claim form please call the Health in Pregnancy Grant Helpline on Tel 0845 366 7885.
*

Paskambinau siuo numeriu ir gavau atsakyma,kad formu jie nesiuncia,reikia prasyti,pas midwife,kai pasakiau,kad ji neturi,gavau atsakyma,kad moket prades tik geguzes menesi,iki to laiko tikrai visos midwife formas gaus smile.gif
Preliudijaa
QUOTE(maybe24 @ 2009 01 19, 20:02)
Paskambinau siuo numeriu ir gavau atsakyma,kad formu jie nesiuncia,reikia prasyti,pas midwife,kai pasakiau,kad ji neturi,gavau atsakyma,kad moket prades tik geguzes menesi,iki to laiko tikrai visos midwife formas gaus smile.gif
*

na siaip ta pasalpa jau menesis laiko kaip isejo,tik ja moket prades nuo balandzio unsure.gif tai tikrai jau turetu tureti tas formas mw
*liolia*
maniske midwife tai jau senokai turi tas formeles. deja buna tokiu kurios nelabai rupinasi tokiais dalykais, tai reik tokias biski "paspausti" mirksiukas.gif taip kad nuo 25 sav nestumo galima reikalauti tu formu, midwife privalo jas turet. 4u.gif
Deiziuka
O gal radot parasyta kada tuos 190svaru sumoka? Ir kas buna jei leliukas nusprendzia atkeliauti anksciau, nei buvo suplanuota? g.gif
*liolia*
Gavus ta forma reikia ja per menesi laiko issiusti ir tada sumokes. O prades mokejimus nuo balandzio 6d. . Laikas, kada gims vaikutis, sitos pasalpos neitakoja. ax.gif
Deiziuka
QUOTE(*liolia* @ 2009 01 23, 11:33)
Gavus ta forma reikia ja  per menesi laiko issiusti ir tada sumokes. O prades mokejimus nuo balandzio 6d. . Laikas, kada gims vaikutis, sitos pasalpos neitakoja.  ax.gif
*

Tai taip ir nesupratau ar sumokes, kai issiusi dokumentus ar tik po balandzio 6d? Nes parasei, kad gavus forma ir ja issiuntus sumokes, o jau kitam sakiny, kad nuo balandzio 6d prades mokejimus. tongue.gif
*liolia*
QUOTE(Deiziuka @ 2009 01 24, 13:50)
Tai taip ir nesupratau ar sumokes, kai issiusi dokumentus ar tik po balandzio 6d? Nes parasei, kad gavus forma ir ja issiuntus sumokes, o jau kitam sakiny, kad nuo balandzio 6d prades mokejimus.  tongue.gif
*

Jei issiusi dabar tai gausi ne anksciau kaip balandzio 6d. ,o toms kurios sius po balandzio 6d., tai nereiks taip ilgai laukt mirksiukas.gif
maybe24
QUOTE(prelude @ 2009 01 21, 17:33)
na siaip ta pasalpa jau menesis laiko kaip isejo,tik ja moket prades nuo balandzio unsure.gif tai tikrai jau turetu tureti tas formas mw
*

Neparasyta,kad mokes nuo balandzio 6 dienos.Cia eina kalba apie gimdymo data ji turi buti ne aksciau,nei balandzio 6 diena.Ir neparasyta per kiek laiko reikia uzpildyti,cia 31 diena duota formos issiuntimui,kai ja pasirasys midwife.Kai skambinau ir klausiau,moket prades ne anksciau kaip geguzes menesi ax.gif
giliukė25
Labux, mane tai domintu aplamai visos pasalpos, kurios priklauso nestukei ar jau gimus leliui mamytei, gimdyt liepa, i uk atleksim kova tikriausiai, tai noreciau suzinot kas, kaip ,kur ir nuo ko pradet???kokia pilietybe siulitumet leliui suteikt???
tinute84
pirma apie darba reikia galvoti..o ne apie pasalpas... doh.gif Cia niekas pasalpu taip i sonus nemeto, kaip kai kam atrodo... o ypac dabar..kai visi aggaudineja ir meluoja apie savo pajamas ar seimos sudeti, kad tik daugiau gautu... g.gif
Deiziuka
QUOTE(giliukė25 @ 2009 01 26, 16:39)
Labux, mane tai domintu aplamai visos pasalpos, kurios priklauso nestukei ar jau gimus leliui mamytei, gimdyt liepa, i uk atleksim kova tikriausiai, tai noreciau suzinot kas, kaip ,kur ir nuo ko pradet???kokia pilietybe siulitumet leliui suteikt???
*

Na tai tau pagimdzius priklauso sita nauja pasalpa, ji vienkartine. O leliukui priklauso child benefit, ji kas savaitine. Jei gausit working tax credit pasalpa, tuomet pagimdzius dar gausi maternity grant 500svaru vienkartine irgi, ir tada leliukui dar priklauso ne tik child benefit, bet ir child tax credit irgi kas savaitine. Na o jei negauni working tax credit tai priklauso tik si nauja vienkartine ismoka ir child benefit (si pasalpa nera didele), o del pilietybes nesuk galvos, dziaugsiesi dar, kad seip ne taip pavyks lietuviska gaut, nes angliskos leliukui tikrai niekas neduoda seip sau, vien del to, kad jis cia gimsta.
oksike
[quote=*liolia*,2009 01 08, 22:10]
Sveikos nestuke.gif

Jei yra mamyciu UK kurios gimdys pradedant nuo balandzio 6d ir veliau, galesit is valstybes gauti vienkartine ismoka £190 (nepriklausomai nuo pajamu) thumbup.gif . tereikia tik paprasyti savo GP ar midwife formeles (po 25 nestumo savaites) ir issiusti. Daugiau info galit rasti cia

http://campaigns.direct.gov.uk/money4mum2b...s_congrats.html
smile.gif
*

[/quo

SIRDYNGAI ACIU!
giliukė25
QUOTE(jurgita84 @ 2009 01 26, 22:48)
pirma apie darba reikia galvoti..o ne apie pasalpas... doh.gif  Cia niekas pasalpu taip i sonus nemeto, kaip kai kam atrodo... o ypac dabar..kai visi aggaudineja ir meluoja apie savo pajamas ar seimos sudeti, kad tik daugiau gautu...  g.gif
*

niekas tu pasalpu uz dyką ir nenori...as ir nesakiau kad dirbt nesiruosiu tongue.gif tongue.gif
Papildyta:
aciukas, tom kurios nepagailejo laiko ir parase, kas priklauso.sekmytes 4u.gif 4u.gif 4u.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
tinute84
giliuke25 , kai kazko nori suzinoti..riekia visas temas paskaityti, nuo pradziu iki galo..Ir jeigu tikrai nerasi, ko nori..Klausk mamyciu... Nes , jau tie patys klausimai kartojasi, kas diena... Ir tikrai atsibosta skaityti ta pati... doh.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Deiziuka
Reikia pagalbos mamyciu. kurios jau pilde sios pasalpos lapus. Reikia parasyti savo saskaitos duomenis ten, o ka daryti jei as saskaitos neturiu, turi tik mano vyras? g.gif Paaiskinimuose parasyta, kad saskaita gali buti mano, arba abieju partneriu, bet neparasyta, kad gali buti tik mano vyro. blush2.gif O jei as atsidarinesiu sau saskaita, kol viskas bus sutvarkyta, kol issiuntus dokumentus juos gaus reikiama istaiga dar ims ir praeis daugiau nei ta 31 diena ir prasymas nebegalios doh.gif
Brooke
QUOTE(Deiziuka @ 2009 02 10, 13:09)
Reikia pagalbos mamyciu. kurios jau pilde sios pasalpos lapus. Reikia parasyti savo saskaitos duomenis ten, o ka daryti jei as saskaitos neturiu, turi tik mano vyras?  g.gif Paaiskinimuose parasyta, kad saskaita gali buti mano, arba abieju partneriu, bet neparasyta, kad gali buti tik mano vyro.  blush2.gif O jei as atsidarinesiu sau saskaita, kol viskas bus sutvarkyta, kol issiuntus dokumentus juos gaus reikiama istaiga dar ims ir praeis daugiau nei ta 31 diena ir prasymas nebegalios  doh.gif
*

Atsidaryti sąskaitą mėnesio tikrai nereikia 4u.gif Čia informacijos tikslumui.. O šiaip tai, kiek aš žinau, visai nesvarbu kieno sąskaitos numerį nurodysi.
tinute84
O jeigu pati saskaita atidarineji..tai bankas iskart turetu Tau duoti saskaitos nr.... O kortele veliau i namus gautum.. g.gif
tinute84
Siandien ir man dave mano midwifas ta forma... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif bet kaip idomiai, kol pati nepaprasiau, tol nedave... g.gif g.gif
xkatytex
Sveikutes, apie sia pasalpa as irgi girdejau, bet man turbut ji nepriklausys g.gif
*liolia*
jei vaikutis due before 6th April tai nepriklauso...
maybe24
QUOTE(jurgita84 @ 2009 02 17, 22:06)
Siandien ir man dave mano midwifas ta forma... thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  bet kaip idomiai, kol pati nepaprasiau, tol nedave... g.gif  g.gif
*

Man pati dave smile.gif net nesitikejau,nes sake,iki balandzio netures smile.gif
tinute84
Tai tavo midwifas gera blush2.gif
maybe24
QUOTE(jurgita84 @ 2009 02 18, 19:27)
Tai tavo midwifas gera blush2.gif
*

turbut todel,kad skote ji smile.gif
rahima
Gal kas zinot ar galima ta pasalpa gauti jau vaikui gimus? Keista cia tvarka, jei nereikalauji tai visi tyli..
maybe24
QUOTE(rahima @ 2009 02 25, 16:28)
Gal kas zinot ar galima ta pasalpa gauti jau vaikui gimus? Keista cia tvarka, jei nereikalauji tai visi tyli..
*

O kada vaikutis gime?
rahima
Rugpjucio 25,2008, o nuo kada gimusiams ja atiduoda?
maybe24
QUOTE(rahima @ 2009 02 26, 19:44)
Rugpjucio 25,2008, o nuo kada gimusiams ja atiduoda?
*

Nuo 06/04/2009 smile.gif
railukgec
as tai norejau paklaust pries kiek laiko, kai pastoji, turi tureti kazkoki staza, kad gauti pasalpas UK?
tinute84
sweikutes, mamytes..Va, noriu pasigirti... Vakar man pervede siuos pinigelius £ 190 uz sia nauja pasalpele....Net nesitikejau...Kompe katik tikrinau balansa..ir akys ant kaktos isoko... blush2.gif blush2.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Nors mano mazyle turi gimti dar tik uz 3 sav. Gera pradzia thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
*liolia*
sveikinu 4u.gif thumbup.gif . mums irgi tik 3 savaiteles liko, bet pinigeliai bus tik geguzes gale doh.gif
tinute84
keista..man iki gimdymo irgi 3 sav. liko..Bet pinigelius dabar ismokejo blush2.gif g.gif
Sigute.g
[SIZE=7] Noriu pagalbos, gal kas zinote ar jei isidarbinciau kai man jau 3menesiai nestumo ir nebuciau isdirbusi metu laiko, ar pagimdziusi gauciau pasalpa uz vaikeli?
markutisss
QUOTE(maybe24 @ 2009 01 24, 19:46)
Neparasyta,kad mokes nuo balandzio 6 dienos.Cia eina kalba apie gimdymo data ji turi buti  ne aksciau,nei balandzio 6 diena.Ir neparasyta per kiek laiko reikia uzpildyti,cia 31 diena duota formos issiuntimui,kai ja pasirasys midwife.Kai skambinau ir klausiau,moket prades ne anksciau kaip geguzes menesi  ax.gif
*
aisku dabar. as taip pat gavau tokia forma is mw beje, ji man dave ja kai buvau gal 18 sav nestume ir pasirase.vadinasi as ja turiu isiusti per 31 d. nuo pasirasymo. taip ir padariau. ir dar man ji pasake kad pinigelius perves  nuo 26 nestumo sav. o laukiu, galvoju gal kas atsitiko kad neperveda(beje pries pervedima ir laiska turi i namu dar atsiusti). mat pasirodo kad viskas nuo geguzes men prasides. saunu!!!tik keista kad man taip anksti ta formele dave.o tie pinigeliai yra maistui, vat.  smile.gif  nestuke.gif
Papildyta:
QUOTE(jurgita84 @ 2009 04 22, 00:23)
sweikutes, mamytes..Va, noriu pasigirti... Vakar man  pervede siuos pinigelius £ 190 uz sia nauja pasalpele....Net nesitikejau...Kompe katik tikrinau balansa..ir akys ant kaktos isoko... blush2.gif  blush2.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  Nors mano mazyle turi gimti dar tik uz 3 sav. Gera pradzia thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

kaip supratau mamyte,jokio laisko pries pervedant pasalpa, i namus negavai(kuris pranestu apie £pervedima)?
o visos kurios klausia,ar galima gauti jei vaikelis gimes- manau, kad- ne. nes ta pasalpele yra ,,kokybiskam maistui''del vaikelio vystimosi nestuke.gif
'chameleon'
laba norejau suzinot ,per kiek laiko sita pasalpele ismoka, as jau laukiu menesi ir nieko negirdet g.gif
maybe24
As uzpildziu kovo gale,uzvakar gavau,jau po vaikelio gimimo
markutisss
o as gavau siandien laiska , kad turiu per naujo pildyti forma, nes mano mw buvo ,,labai protinga'' ir dave man ja kai buvau 16 sav nestume(jai pasirasius ir isiunciau per menesi).ta forma reikia gauti nuo 25 nestumo sav. ir tik tada siusti. beje, mano drauge ja gavo taip pat labai anksti.............labai negerai kai mw nelabai zino ka duoda ir kada duoti.......... g.gif
maybe24
QUOTE(markutisss @ 2009 04 24, 19:54)
o as gavau siandien laiska , kad turiu per naujo pildyti forma, nes mano mw buvo ,,labai protinga'' ir dave man ja kai buvau 16 sav nestume(jai pasirasius ir isiunciau per menesi).ta forma reikia gauti nuo 25 nestumo sav. ir tik tada siusti. beje, mano drauge ja gavo taip pat labai anksti.............labai negerai kai mw nelabai zino ka duoda ir kada duoti.......... g.gif
*

anksciau ar veliau susitvarkys,pasalpa si nauja,gal dar ne visi su ja susipazine ax.gif
tinute84
va...man pirma pervede pinigelius thumbup.gif thumbup.gif ..o kazkur uz 5 dienu nuo pervedimo gavau laiska'' ... kad jums bus pervesti pinigeliai..jei negausite per 7 dienas susisiekti su jais..'' ax.gif ax.gif
saulegraz@
Sveikos, as uzpildziau sia forma balandzio 25d.ir midwife pasirase, ir ta pacia diena issiunciau, be dar jokiu pinigu ir jokio laisko negavau g.gif net nezinau, gal galim kazkaip susisiekti su jais? ar dar palaukti? po kiek laiko jums pervede pinigus? ar buvo kam tokia pat situacija kaip ir man?
*weita*
sveikutes ,man ir gi Mw daba sake kad 26 saw uzpildys forma ,kad gauciau tuos 190 pasalpa ,jie yra skirti mamytes mitybai pagerinti tipo ..nu fainai visai smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.