Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šuo namuose
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2
Maištautoja
Turbūt ne viena iš mūsų namuose auginame šunį,mažą ar didelį,bet šunį .Netikiu,kad jūsų šuniukai nesišeria,negriaužia,nepridaro aibių šunybių. Kaip su tuo tvarkotės? Galbūt turit patarimų kaip geriau pvz išvalyti šuns plaukus? pasidalinkit,manau ne vienai man bus vertinga 4u.gif ax.gif
pinkele
Šuns plaukai tikras siaubas, šluoju ir šluoju. Vengiu pūkuotų pledų, sofa užtiesta tamsia paklode, kurią dažnai skalbiu ir šuns guolis užtiestas paklode, tai plaukai lengvai nusipurto. Kai lauke lyja šluostau pilvą ir letenas. Šiaip dar mėgsta pakramtyti šliures, nors jau senas ax.gif
Alexandra.R.
Nesiseria pliki biggrin.gif Ir seriasi, ir grauzia, ir purvas namuose. Jei zmogus myli suni, tai jam nieks nesvarbu. Dazniau tvarkosi ir tiek. As tik siulyciau dar mazam suniukui ivesti taisykles, pvz. ant sofos ir foteliu negalima, esti tik is dubenelio, ne is zmogaus ranku. Is pradziu norisi, kad toks maziukas sedetu salia, bet aptikekit, daug geriau jei jis tures savo vieta, tai jusu rubai bus siek tiek svaresni. Ir paserti is ranku smagu, bet su laiku pastebesit, kad suo nieko nenori esti is dubenelio, o tik sedi salia stalo, kai jus valgot. O jei dar balsu reikalauja ji serti doh.gif
Maištautoja
na as begalo myliu sunis ir man bedu kaip ir nera,bet seima,nenori ri iesko priekabu...serias ir ttt...sunku itikint sad.gif
giega
Suns mes neturim.Ir tikrai ne del to kad serias.Paprasciausiai as myliu kates.Bet jos irgi serias,tai nusipirkau gera siurbli,dabar jokiu problemu.Dar turiu seska.Jis irgi pora kartu metuose sugalvoja sertis.Ir pakakot ne visada i dezute sugeba.Tai skuduriuka i rankas ir isvalau...
Maištautoja
QUOTE(giega @ 2008 12 30, 20:45)
Suns mes neturim.Ir tikrai ne del to kad serias.Paprasciausiai as myliu kates.Bet jos irgi serias,tai nusipirkau gera siurbli,dabar jokiu problemu.Dar turiu seska.Jis irgi pora kartu metuose sugalvoja sertis.Ir pakakot ne visada i dezute sugeba.Tai skuduriuka i rankas ir isvalau...
*

o tai siurblys ir viska susiurbia? daznai siurbliuojat?
Retisa
šiandien mano Retriverė apvėmė visą kilimą(beje ne pirmą kartą)...mažom krūvelėm.. na žodžiu dabar į svečiu nieko nekviečiu, ssėdžiu prasidarius balkona, ir neužilgo važiuosiu pirkti naujo kilimo, kokio nors nedvokiančio ir kiek įmanoma mažiau besiveliančio. KARTAIS ŠUNYS UŽKNISA sad.gif((( schmoll.gif
giega
Siurbiu viena kart dienoj.yra toks siurblys Kercher kur i vandeni siurbia ir garais plauna.Napamainomas dalykas turint gyvunu namuose.Taip pat ir ilgaplaukiu moteru biggrin.gif Mes kartais ,,seriames"ne maziau uz zveris biggrin.gif
Maištautoja
QUOTE(lina.l @ 2008 12 30, 20:56)
šiandien mano Retriverė apvėmė visą kilimą(beje ne pirmą kartą)...mažom krūvelėm.. na žodžiu dabar į svečiu nieko nekviečiu, ssėdžiu prasidarius balkona, ir neužilgo važiuosiu pirkti naujo kilimo, kokio nors nedvokiančio ir kiek įmanoma mažiau besiveliančio. KARTAIS ŠUNYS UŽKNISA sad.gif((( schmoll.gif
*

uzuojauta doh.gif o tai gal kazkas suniukui blogai kad vemia jau ne pirma kart?
mama_gulbe
biggrin.gif
yra, bute, tvarkos niekada nebus doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
o dar plius vaikai lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Maištautoja
as manau jog auginanciuose suni namuos etvarka taipogi gali but ir kartasi ten gali but tvarkingiau nei pas tuos kurie neturi sunio,priklauso nuo zmoniu
trr
mūsų šuo nesišeria visiškai, nė vieno plauko namie, neperdedu, (kadangi tos veislės šunys (šnauceriai) reguliariai triminguojami (pešami) ir kerpami). na o kokio smėliuko gal ir prineša, kaip bet kuris kitas šeimos narys. graužt irgi negraužia nieko, auklėjam biggrin.gif , kol buvo mažas turėjo savo žaislų ir pagalių ant jų ir gręžė dantį, na gal keli žaislai ir pagaliai ant grindų kai kam atrodo netvarka, bet bent jau sveiki baldai ir daiktai liko. o dabar nieko negraužia, (nebent jei kartais maistą vagia nuo stalo tai ant žemės lieka kevalai ar popieriukai doh.gif)
bet šiaip tvarkai šuo visai netrukdo. biggrin.gif
Maištautoja
QUOTE(trr @ 2008 12 30, 23:38)
mūsų šuo nesišeria visiškai, nė vieno plauko namie, neperdedu, (kadangi tos veislės šunys (šnauceriai) reguliariai triminguojami (pešami) ir kerpami). na o kokio smėliuko gal ir prineša, kaip bet kuris kitas šeimos narys. graužt irgi negraužia nieko, auklėjam  biggrin.gif , kol buvo mažas turėjo savo žaislų ir pagalių ant jų ir gręžė dantį, na gal keli žaislai ir pagaliai ant grindų kai kam atrodo netvarka, bet bent jau sveiki baldai ir daiktai liko. o dabar nieko negraužia, (nebent jei kartais maistą vagia nuo stalo tai ant žemės lieka kevalai ar popieriukai doh.gif)
bet šiaip tvarkai šuo visai netrukdo.  biggrin.gif
*

tai labai saunu jums thumbup.gif
Džioly
aš ir iš tų kur nerimsta ir vis problemų ieško blush2.gif

esu "ragavusi" ir ne kartą ką reiškia gyvūnas namuose, bet praeina kiek laiko ir vėl kokstai kirminas prabunda - NORIU.REIKIA doh.gif lotuliukas.gif

Parsivežiau aš ją gruodžio 5d. blush2.gif dar nei vienos sau prisižadėtos taisyklės apart nemiegos lovoj su manim - neatlaikiau blush2.gif

valgo, tiesa, savo vietoj ir dubenėlio, ten ir geria, o vat kadangi norėjau meilaus rankinuko - tai ant baldų - tiksliau ant kelių - pagrindinė poilsio vieta blush2.gif

Šuns žaisliukai man netrukdo schmoll.gif Tikiuosi išsimokinsim balutes daryti į vietą ir draugausim ilgai ir laimingai tongue.gif smile.gif mirksiukas.gif
kykute
Ar tikrai tokiai temai vieta Namų forume? g.gif Faunos skyrelyje turime pakankamai panašių temų:

Šuns auginimas bute

Prašau patarimo, Šuo suvalgė namus

Šuo savo reikalus daro namie, Kaip elgtis?

Ir dar daug kitų...

Man asmeniškai daug sudėtingesnis klausimas - kaip išlaikyti namus tvarkingus turint tris vaikus ir dar vyrą blink.gif Šuo tokia maža problema sulig tuo tampa mirksiukas.gif
Džioly
QUOTE(kykute @ 2008 12 31, 01:21)
Man asmeniškai daug sudėtingesnis klausimas - kaip išlaikyti namus tvarkingus turint tris vaikus ir dar vyrą  blink.gif Šuo tokia maža problema sulig tuo tampa  mirksiukas.gif [/color][/b]
*

smile.gif o aš nebeturiu jėgų kovot su dulkėm... doh.gif lotuliukas.gif
Maištautoja
arsiprasau 4u.gif tai gal istrinkit tema...
kykute
Nu kažkodėl nesu 100 proc. įsitikinusi, kad reikia trinti (jei būčiau, temos gal jau ir nebebūtų) - gal ir kitos dalyvės nuomonę pareikš? g.gif
Man aplamai patinka apie šunis diskutuoti lotuliukas.gif
Džioly
QUOTE(kykute @ 2008 12 31, 14:34)
Man aplamai patinka apie šunis diskutuoti  lotuliukas.gif [/color][/b]
*

galvočiau, kad "Namuose" akcentuojami mūsų namučiai, o apie šuniukus - Faunoj g.gif bet čia norim namų su šuniu biggrin.gif graaažių, kvepenčių ir tvarkingų smile.gif
Maištautoja
QUOTE(kykute @ 2008 12 31, 14:34)
Nu kažkodėl nesu 100 proc. įsitikinusi, kad reikia trinti (jei būčiau, temos gal jau ir nebebūtų) - gal ir kitos dalyvės nuomonę pareikš?  g.gif
Man aplamai patinka apie šunis diskutuoti  lotuliukas.gif

*

na man irgi apie suniuksu labai patinka plepet... smile.gif o del temos,na cia namuose tai gal ir tinka prie namu...juk cia pagrinde ne pats suo o kaip tvarkytis g.gif
Iriska
Turiu 2 monstriukus. Na ka geras dalykas, kad batai spinteleje, knygos lentynuose, zurnalai nesimeto lotuliukas.gif

Blogas dalykas , kad seriasi. Ir kas sako , kad su trumpakailiu maziau problemu, labai klysta. Auginu viena balta kita ryza, tai visur balti seriukai, smulkus ir visur isismeigia. Reikia suni pereodiskai sukuoti (ko as nedarau blush2.gif ) ir plauti, siurbti. bet kai ivertini atnesta dziaugsma , tai dzin tai kad reikia dazniau siurbti. cool.gif
_Kere_
Laikom suni bute, aisku ne 1 kambario. Kai pradeda sertis - plauku pilna, nors kilimine danga tik 1 vietoje. Dar toks dalykas, kad musu suo seilejasi, tai idealios tvarkios nepadarysi, nors nuolat ir valai 4u.gif
Džioly
QUOTE(Iriska @ 2009 01 01, 16:54)
Turiu 2 monstriukus. Na ka geras dalykas, kad batai spinteleje, knygos lentynuose, zurnalai nesimeto  lotuliukas.gif

bet kai ivertini atnesta dziaugsma , tai dzin tai kad reikia dazniau siurbti.  cool.gif
*

biggrin.gif Aukso žodžiai drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

net mano panelytės daiktai vietose sudėlioti, nebesimėto kur papuolė lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif
Maištautoja
kai myli ir dziaugiesi vargas numenksta smile.gif
Rendi
as turiu prancuziuka, tai pasiseria ax.gif bet susitvarkau ir netrukdo tie plaukai rolleyes.gif o del rolleyes.gif grauzimo, tai negrauzia nieko, nes zino,kad uz tai bus nubaustas mirksiukas.gif buna ant sofos, bet nematau cia dideles bedos, atsigulia ir guli biggrin.gif
bet prancuziukas toks mylimas, kad jo plaukelis ar koks pokstas iskrestas nesukelia jokiu problemu blush2.gif
tik svaarbu jei zmogus isigyja suniuka ji aukleti, ir suprasti kad mazas atliks gamtinius reikalus kambaryje ir pan. Vieni pazystami isigijo suniuka bet nusibodo tie gamtiniai reikalai ir isveze kazkur verysad.gif doh.gif cia jau tokiu nesuprantu verysad.gif
Maištautoja
QUOTE(Rendi @ 2009 01 02, 15:53)
as turiu prancuziuka, tai pasiseria  ax.gif bet susitvarkau ir netrukdo tie plaukai  rolleyes.gif o del  rolleyes.gif grauzimo, tai negrauzia nieko, nes zino,kad uz tai bus nubaustas  mirksiukas.gif buna ant sofos, bet nematau cia dideles bedos, atsigulia ir guli  biggrin.gif
bet prancuziukas toks mylimas, kad jo plaukelis ar koks pokstas iskrestas nesukelia jokiu problemu  blush2.gif
tik svaarbu jei zmogus isigyja suniuka ji aukleti, ir suprasti kad mazas atliks gamtinius reikalus kambaryje ir pan. Vieni pazystami isigijo suniuka bet nusibodo tie gamtiniai reikalai ir isveze kazkur  verysad.gif  doh.gif cia jau tokiu nesuprantu verysad.gif
*

bet nejaugi nieko enr sugriauzias?? rolleyes.gif
taip,kai kurie isigasta auklejimo cool.gif
Rendi
QUOTE(Maištautoja @ 2009 01 02, 17:06)
bet nejaugi nieko enr sugriauzias?? rolleyes.gif
taip,kai kurie isigasta auklejimo  cool.gif
*

jaucxiu dabar atrodo kad ji kankinam lotuliukas.gif blink.gif maziukas yra grauzes, bet dabar tai ne schmoll.gif turi savo zaisliukus ir zino, kad kitko negalima, aisku buna koki zaisla pagirebia ne savo bet pasakius fu, uzsibaigia ne savu daiktu emimas mirksiukas.gif
Maištautoja
QUOTE(Rendi @ 2009 01 02, 20:58)
jaucxiu dabar atrodo kad ji kankinam  lotuliukas.gif  blink.gif maziukas yra grauzes, bet dabar tai ne  schmoll.gif turi savo zaisliukus ir zino, kad kitko negalima, aisku buna koki zaisla pagirebia ne savo bet pasakius fu, uzsibaigia ne savu daiktu emimas  mirksiukas.gif
*

saunuoliai thumbup.gif puikiai isauklejote
sena pažįstama
QUOTE(Maištautoja @ 2008 12 30, 09:36)
Turbūt ne viena iš mūsų namuose auginame šunį,mažą ar didelį,bet šunį .Netikiu,kad jūsų šuniukai nesišeria,negriaužia,nepridaro aibių šunybių. Kaip su tuo tvarkotės? Galbūt turit patarimų kaip geriau pvz išvalyti šuns plaukus? pasidalinkit,manau ne vienai man bus vertinga  4u.gif  ax.gif
*

Namuose laikau pekina. Is pradziu turejom problemu su jo plaukuotumu, serimosi ir panasiai, visur lipo, koresi doh.gif Tvarka ivedem po to, kai pradejo kandzioti piktybiskai seimos narius doh.gif plius laukiausi ir man nepatiko valyti jo plaukus bei prinesta purva triskart per diena. Virtuvej prie radiatoriaus itaisem jam guoli ir pririsom dvieju metru pavadeliu. thumbup.gif Kadangi musu virtuve+valgomasis, didele erdve, didele apzvalgos aikstele, tai suo jau iprato ir net paleistas nakciai pasilakstyti(turim nuosava kiema) sugrizes bega tiesiai prie savo guolio, nesiverzdamas i kitus kambarius, kur su vaikstyne vaiksto maziausias seimos narys. Dabar jokiu problemu nekelia-nei kandzioja ka, nei grauzia baldus, nei pridaro i batus(kai kersija). O kadangi virtuve nori nenori plaunu dukart per diena del prisitaskiusiu riebalu, tai tie suns plaukai labai ir nenervuoja, ju nera kituose kambariuose. mirksiukas.gif
Gorada
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 01 02, 22:26)
Namuose laikau pekina. Is pradziu turejom problemu su jo plaukuotumu, serimosi ir panasiai, visur lipo, koresi doh.gif Tvarka ivedem po to, kai pradejo kandzioti piktybiskai seimos narius doh.gif  plius laukiausi ir man nepatiko valyti jo plaukus bei prinesta purva triskart per diena. Virtuvej prie radiatoriaus itaisem jam guoli ir pririsom dvieju metru pavadeliu. thumbup.gif

jaziau as negaleciau su savo ponuliu taip pasielgti. jis umoko charakterio, na gal tik skirtumas kad saviskiam nekanda. bet jis visada salia manes. jei as rpie kompo - jis guli po kede. jei as virtuvej - jis guli taip kad liestu mano kojas. jei as vonioj uzsidarau - jis prie vonios duru guli... Jis mano dziaugsmukas, niekas kitas taip besalygiskai zmogaus nemyles wub.gif wub.gif wub.gif
sena pažįstama
QUOTE(Gorada @ 2009 01 02, 21:40)
jaziau as negaleciau su savo ponuliu taip pasielgti. jis umoko charakterio, na gal tik skirtumas kad saviskiam nekanda. bet jis visada salia manes. jei as rpie kompo - jis guli po kede. jei as virtuvej - jis guli taip kad liestu mano kojas. jei as vonioj uzsidarau - jis prie vonios duru guli... Jis mano dziaugsmukas, niekas kitas taip besalygiskai zmogaus nemyles  wub.gif  wub.gif  wub.gif
*

Tas pats pas mus buvo, kol vaiku neturejom lotuliukas.gif O paskui teko rinktis, kas brangiau, ka labiau mylim mirksiukas.gif
Pekinukas musu ir isliko seimos narys wub.gif Visur tampomes, net nepatenkinti kiti buna, kad su suniu i svecius verziames, bet ka daryti? O siaip ir jis, ir mes ipratom taip, o kai suo jau nebejaunas, tai ir zaisti poreikio jam nelike, dazniau miega savo guolyje, retsykiais tik lauke siaucia su vyresniais vaikais.
Maištautoja
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 01 02, 22:26)
Namuose laikau pekina. Is pradziu turejom problemu su jo plaukuotumu, serimosi ir panasiai, visur lipo, koresi doh.gif Tvarka ivedem po to, kai pradejo kandzioti piktybiskai seimos narius doh.gif  plius laukiausi ir man nepatiko valyti jo plaukus bei prinesta purva triskart per diena. Virtuvej prie radiatoriaus itaisem jam guoli ir pririsom dvieju metru pavadeliu. thumbup.gif Kadangi musu virtuve+valgomasis, didele erdve, didele apzvalgos aikstele, tai suo jau iprato ir net paleistas nakciai pasilakstyti(turim nuosava kiema) sugrizes bega tiesiai prie savo guolio, nesiverzdamas i kitus kambarius, kur su vaikstyne vaiksto maziausias seimos narys. Dabar jokiu problemu nekelia-nei kandzioja ka, nei grauzia baldus, nei pridaro i batus(kai kersija). O kadangi virtuve nori nenori plaunu dukart per diena del prisitaskiusiu riebalu, tai tie suns plaukai labai ir nenervuoja, ju nera kituose kambariuose. mirksiukas.gif
*

man neuztektu pavysdziui kad su suniu galeciau but tik virtuveje,valgomajam. Jei as kamabri noreciau kad mano suo butu salia...

QUOTE(Gorada @ 2009 01 02, 22:40)
jaziau as negaleciau su savo ponuliu taip pasielgti. jis umoko charakterio, na gal tik skirtumas kad saviskiam nekanda. bet jis visada salia manes. jei as rpie kompo - jis guli po kede. jei as virtuvej - jis guli taip kad liestu mano kojas. jei as vonioj uzsidarau - jis prie vonios duru guli... Jis mano dziaugsmukas, niekas kitas taip besalygiskai zmogaus nemyles  wub.gif  wub.gif  wub.gif
*

drinks_cheers.gif
ginava
QUOTE(Iriska @ 2009 01 01, 15:54)
Auginu viena balta kita ryza, tai visur balti seriukai, smulkus ir visur isismeigia. Reikia suni pereodiskai sukuoti (ko as nedarau  blush2.gif ) ir plauti, siurbti. bet kai ivertini atnesta dziaugsma , tai dzin tai kad reikia dazniau siurbti.  cool.gif
*

Ir as turiu baltakaili suniuka, tai man didziausia geda buna, kai pagalvoju apie sveciu kojines, kurios bus aplipe sunio plaukais biggrin.gif nors visi tolerantiski, nesiskundzia smile.gif bendra virtuves ir svetaines erdve valau kasdien, bet suniuko plauku atsiranda vel ir vel, o kai atsirado tamsus vysniniai laiptai tai visai baigiu isprotet, nezinau, ka daryt, kad ant ju baltu plauku nesimatytu, padeda tik valymas kelis kartus per diena, taip ir tarnauji zmogus pats sau lotuliukas.gif Vienintelio ko neleidziu savo suniui, na stengiuosi... kad neliptu i antra auksta ir neitu i vonia, pastarojoj tamsios plyteles, bet savo augintinio nekeisciau i nieka pasaulyje, argi jis kaltas, kad krenta plaukuciai, ar koju nenusivale.
Labanoriska
Musu seimoje gyvena amerikietiskas kokerspanielis biggrin.gif . Jei tvarkyciausi 2 kartus i diena, manau problemu del tvarkos nebutu, bet negaliu tvarkyti namu net ir kasdien, tai per kelias dienas plauku kamuoliai jau skraido doh.gif
Mane uzknisa jo plaukai, visada "alkanos" akys, apdrabstyta virtuve, t.y. jo edimo vieta ir kibirais nesamas smelis is lauko, kuris prilimpa prie jo laaaaaaaaaabai plaukuotu koju lotuliukas.gif . Bet vistiek mes ji mylim, dziaugiames. Nors ir kaip uzknisa tvarkytis....
Aruna
Man atrodo, kad gal reiketu pirmiausia apsispresti- ar svarbiau tas user posted image ar kitas user posted image mielas padarelis namuose, ar ideali tvarka, kuri, vargu bau, ar tikrai bus?
Jei pirmenybe padareliui, tai tiesiog reikia susitaikyti, jog kad ir koks gyvulelis kartu gyvens, papildomo darbelio visada turesime. user posted image
Maištautoja
QUOTE(Aruna @ 2009 01 03, 20:37)
Man atrodo, kad gal reiketu pirmiausia apsispresti- ar svarbiau tas  user posted image ar kitas user posted image mielas padarelis namuose, ar ideali tvarka, kuri, vargu bau, ar tikrai bus?
Jei pirmenybe padareliui, tai tiesiog reikia susitaikyti, jog kad ir koks gyvulelis kartu gyvens, papildomo darbelio visada turesime. user posted image
*

taip,bet manau tie kurie savo noru pasirinko augintini pasidomejo pradzioj juo bent truputi,ir zino mazdaug kiek jsi serias,ka pridirbti daro ir pan. smile.gif
(kaip jus tokias sypseneles dedat? )
Linutas
QUOTE(trr @ 2008 12 30, 21:38)
mūsų šuo nesišeria visiškai, nė vieno plauko namie, neperdedu, (kadangi tos veislės šunys (šnauceriai) reguliariai triminguojami (pešami) ir kerpami). na o kokio smėliuko gal ir prineša, kaip bet kuris kitas šeimos narys. graužt irgi negraužia nieko, auklėjam  biggrin.gif , kol buvo mažas turėjo savo žaislų ir pagalių ant jų ir gręžė dantį, na gal keli žaislai ir pagaliai ant grindų kai kam atrodo netvarka, bet bent jau sveiki baldai ir daiktai liko. o dabar nieko negraužia, (nebent jei kartais maistą vagia nuo stalo tai ant žemės lieka kevalai ar popieriukai doh.gif)
bet šiaip tvarkai šuo visai netrukdo.  biggrin.gif
*

QUOTE(Labanoriska @ 2009 01 03, 00:55)
Musu seimoje gyvena amerikietiskas kokerspanielis  biggrin.gif . Jei tvarkyciausi 2 kartus i diena, manau problemu del tvarkos nebutu, bet  negaliu tvarkyti namu net ir kasdien, tai per kelias dienas plauku kamuoliai jau skraido  doh.gif
Mane uzknisa jo plaukai, visada "alkanos" akys, apdrabstyta virtuve, t.y. jo edimo  vieta ir kibirais nesamas smelis is lauko, kuris prilimpa prie jo laaaaaaaaaabai plaukuotu koju  lotuliukas.gif . Bet vistiek mes ji mylim, dziaugiames. Nors ir kaip uzknisa tvarkytis....
*

Visi kas nori suniuko ir daugiau maziau tvarkingu namu, siulau gerai pagalvoti apie:
* kokia suns veisle pasirinkti - aiksu tai ne kriterijus namu svarai, bet tai turi dideles reiksmes;
* kiek laiko/pinigu galesit skirti suns prieziurai - besiseriantis sunelis reguliariai sukuojamas gali smarkiai sumazinti plauku kieki namuose;
* ar bus kantrybes, kol sunelis mazas, iskesti namu darkyma - daugiau ar maziau paskanaus baldu kampus ar batus, pridarys baluciu butent ant pacio graziausio kilimo. Galeciau pamineti didele beda del duru draskymo, taigi jos gali buti negriztamai estetiskai sugadintos.
* kiek laiko, jegu ir svaros priemoniu skirsit namu tvarkymui: atsirades namuose suo namu kuopima teks padvigubint ar net patrigubint (lyginant su ta tvarka, kai nera suns).
* ar sugebesit susitaikyti su tuo, kad idealios tvarkos namuose nebus (nebent samdytis namu tvarkytoja kiekviena diena biggrin.gif)

As pati auginu du sunis namuose. Ir aisku, kad tvarkos nera, jeigu tik viena diena nesitvarkau - pilna plauku, zemiu, kartais ismetyti zaislai, arba dar blogiau, kai sudrasko pliusinius zaislus ir paleidzia vatas. Atsisakiau kilimu. Aisku siuo metu tvarkos ir nesitikiu, nes dar ir remontai vyksta.
Gerai, kad belgu aviganis bekvapis - nesijaucia suns kvapo namuose. kitas suniukas - pekino misrune, jau senute, tai vis dazniau pridaro baluciu ar palieka kruveliu namuose. Na, bet juk tik del to neismesi sunelio, kuris visa gyvenima istikimai mylejo tave ir dar dabar tebemyli...
Taigi uzsimerki i tokias smulkmenas ir dazniau pasidarbuoji su siurbiuku ir skuduriuku (labai neblogai yra kempinine sluota, nuo jos gerai nusiplauna plaukai).
trr
QUOTE(Linutas @ 2009 01 03, 21:20)
Galeciau pamineti didele beda del duru draskymo, taigi jos gali buti negriztamai estetiskai sugadintos.

visa kita teisingai parašyta, bet šitoj vietoj nelabai sutinku, ne visi šunys duris drąsko, per gyvenimą turėjau 3 šunis, bet nė viens durų nesudrąskė.. ax.gif biggrin.gif
Maištautoja
QUOTE(Linutas @ 2009 01 03, 22:20)
Visi kas nori suniuko ir daugiau maziau tvarkingu namu, siulau gerai pagalvoti apie:
* kokia suns veisle pasirinkti - aiksu tai ne kriterijus namu svarai, bet tai turi dideles reiksmes;
* kiek laiko/pinigu galesit skirti suns prieziurai - besiseriantis sunelis reguliariai sukuojamas gali smarkiai sumazinti plauku kieki namuose;
* ar bus kantrybes, kol sunelis mazas, iskesti namu darkyma - daugiau ar maziau paskanaus baldu kampus ar batus, pridarys baluciu butent ant pacio graziausio kilimo. Galeciau pamineti didele beda del duru draskymo, taigi jos gali buti negriztamai estetiskai sugadintos.
* kiek laiko, jegu ir svaros priemoniu skirsit namu tvarkymui: atsirades namuose suo namu kuopima teks padvigubint ar net patrigubint  (lyginant su ta tvarka, kai nera suns).
* ar sugebesit susitaikyti su tuo, kad idealios tvarkos namuose nebus (nebent samdytis namu tvarkytoja kiekviena diena biggrin.gif)

As pati auginu du sunis namuose. Ir aisku, kad tvarkos nera, jeigu tik viena diena nesitvarkau - pilna plauku, zemiu, kartais ismetyti zaislai, arba dar blogiau, kai sudrasko pliusinius zaislus ir paleidzia vatas. Atsisakiau kilimu. Aisku siuo metu tvarkos ir nesitikiu, nes dar ir remontai vyksta.
Gerai, kad belgu aviganis bekvapis - nesijaucia suns kvapo namuose. kitas suniukas - pekino misrune, jau senute, tai vis dazniau pridaro baluciu ar palieka kruveliu namuose. Na, bet juk tik del to neismesi sunelio, kuris visa gyvenima istikimai mylejo tave ir dar dabar tebemyli...
Taigi uzsimerki i tokias smulkmenas ir dazniau pasidarbuoji su siurbiuku ir skuduriuku (labai neblogai yra kempinine sluota, nuo jos gerai nusiplauna plaukai).
*

taip tikrai sutinku drinks_cheers.gif

QUOTE(trr @ 2009 01 04, 00:40)
visa kita teisingai parašyta, bet šitoj vietoj nelabai sutinku, ne visi šunys duris drąsko, per gyvenimą turėjau 3 šunis, bet nė viens durų nesudrąskė..  ax.gif  biggrin.gif
*

juk cia neparasyta kad visi,paarsyta kad didele problema,as su tokia buvau susidurus cool.gif
elitarai
o as manau,suniui ne vieta namuose,o lauke,kokio jis bebutu dydzio,veisles-nesasi ir plaukai ir visoks kitoks nesvarumas,turejau ne viena suniuka,tad zinau tai tikrai smile.gif
Maištautoja
QUOTE(elitarai @ 2009 01 04, 02:56)
o as manau,suniui ne vieta namuose,o lauke,kokio jis bebutu dydzio,veisles-nesasi ir plaukai ir visoks kitoks nesvarumas,turejau ne viena suniuka,tad zinau tai tikrai smile.gif
*

as nesutinku,nu pabandykit palaikyt koki jorksyriuka lauke lotuliukas.gif ziema kai tiek sala ir pusnynai lotuliukas.gif beto suo saugo buta namus ,galbut padeda ir pan. tad manau ir namie ji gali gyventi buti reikalingas ir galima susitvarkyti su visais jo plaukais,pridarytomis aibemis sunybiu 4u.gif
zemec
skaiciau apie siurbli-robotuka, kad jis gerai pats surenka plaukus. gal kas turite? ar tikrai jis toks geras? siaip tai faina butu, paleidi ir tegu darbuojasi... ax.gif
Džioly
Mačiau parduotuvėje priemonių augintinių kvapui panaikinti.
purkiami skysčiai.

ar kas bandėte? ar nekenkia gyvūnams?

intrukcijoje rašo, kad išvalius balutę ir papurskus reik leisti išdžiūti. kvaipai greitai numušami... g.gif
Maištautoja
QUOTE(Jolė @ 2009 01 04, 17:22)
Mačiau parduotuvėje priemonių augintinių kvapui panaikinti.
purkiami skysčiai.

ar kas bandėte? ar nekenkia gyvūnams?

intrukcijoje rašo, kad išvalius balutę ir papurskus reik leisti išdžiūti. kvaipai greitai numušami... g.gif
*

pati neturėjus,bet girdėjus nemažai gerų atsiliepimų,dar šiandien mačiau,kainos nedidelės,manau išmėginti verta smile.gif o gal aks turėje ir parekomenduotų būtent kokią rūšį?
Aruna
QUOTE(Maištautoja @ 2009 01 03, 20:48)
taip,bet manau tie kurie savo noru pasirinko augintini pasidomejo pradzioj juo bent truputi,ir zino mazdaug kiek jsi serias,ka pridirbti daro ir pan. smile.gif
(kaip jus tokias sypseneles dedat? )
*

Zinoma, dometis reikia, bet dar karta pasikartosiu, jei turi augintini, bus ir papildomo darbelio. Su vienais daugiau, su kitais maziau, bet bus. Net jeigu tai bus zuvytes user posted image (kas pasirodo nemazai daliai zmoniu atrodo joks rupestis), ir cia papildomo darbo bus.
Be to, tiksliai prognozuoti tikrai negali ka tycia ar netycia iskres tavo augintinis.
Tik kai turejom ilgaplauki katina, kuris savo reikalus atlikdavo tik lauke user posted image , isitikinau siurblio su vandens filtru privalumais. O kvapui, jei netycia zvereliukas ka padaro, be jau minetu pruskikliu labai gerai sueidavo, ir daugeliui zinomas LOC (ypac jei katinas nekastruotas ir prasideda morcius).
Tad tiesiog mylekim juos user posted image ir prisiminkim, kad mes patys, o juo labiau musu mazi vaikai ne ka maziau prisiukslina ar prikrecia eibiu tongue.gif , juk taip? user posted image O smailikus randu internete
Maištautoja
QUOTE(Aruna @ 2009 01 04, 19:48)
Zinoma, dometis reikia, bet dar karta pasikartosiu, jei turi augintini, bus ir papildomo darbelio. Su vienais daugiau, su kitais maziau, bet bus. Net jeigu tai bus zuvytes  user posted image (kas pasirodo nemazai daliai zmoniu atrodo joks rupestis), ir cia papildomo darbo bus.
Be to, tiksliai prognozuoti tikrai negali ka tycia ar netycia iskres tavo augintinis.
Tik  kai turejom ilgaplauki katina, kuris savo reikalus atlikdavo tik lauke user posted image , isitikinau siurblio su vandens filtru privalumais. O kvapui, jei netycia zvereliukas ka padaro, be jau minetu pruskikliu labai gerai sueidavo, ir daugeliui zinomas LOC (ypac jei katinas nekastruotas ir prasideda morcius).
Tad tiesiog mylekim juos user posted image ir prisiminkim, kad mes patys, o juo labiau musu mazi vaikai ne ka maziau prisiukslina ar prikrecia eibiu  tongue.gif , juk taip? user posted image O smailikus randu internete
*

taip neikada negali zinoti ka kas padarys,bet juk ir vaikuciai pridaro sunybiu,o kai suni myli taip kaip vaika tada bedos endideles ir iveikiamos,juk apnasiai ir motinysteje ax.gif
Lexusia
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 01 02, 20:26)
Namuose laikau pekina. Is pradziu turejom problemu su jo plaukuotumu, serimosi ir panasiai, visur lipo, koresi doh.gif Tvarka ivedem po to, kai pradejo kandzioti piktybiskai seimos narius doh.gif  plius laukiausi ir man nepatiko valyti jo plaukus bei prinesta purva triskart per diena. Virtuvej prie radiatoriaus itaisem jam guoli ir pririsom dvieju metru pavadeliu. thumbup.gif Kadangi musu virtuve+valgomasis, didele erdve, didele apzvalgos aikstele, tai suo jau iprato ir net paleistas nakciai pasilakstyti(turim nuosava kiema) sugrizes bega tiesiai prie savo guolio, nesiverzdamas i kitus kambarius, kur su vaikstyne vaiksto maziausias seimos narys. Dabar jokiu problemu nekelia-nei kandzioja ka, nei grauzia baldus, nei pridaro i batus(kai kersija). O kadangi virtuve nori nenori plaunu dukart per diena del prisitaskiusiu riebalu, tai tie suns plaukai labai ir nenervuoja, ju nera kituose kambariuose. mirksiukas.gif
*

Nu cia tai tikras kosmaras!!!! verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Jolyte
QUOTE(Maištautoja @ 2009 01 04, 17:32)
pati neturėjus,bet girdėjus nemažai gerų atsiliepimų,dar šiandien mačiau,kainos nedidelės,manau išmėginti verta smile.gif o gal aks turėje ir parekomenduotų būtent kokią rūšį?
*

Kol mano mopses augo, naudojau Biodor firmos gyvunu kvapu naikikli, siandien maciau Maximoj pirkti, anksciau buvau macius Rimi. Kvepia pusu sakais, man patikdavo, dabar naudoju tik kai ateina sveciu su mazias ciucikais ir palieka balutes.
Turiu dvi mopses ir katineli bei tris ilgaplaukius dvikojus. Hmmm, kiekviena diena plaunu kambarius su ta gumine sluota ir kitos iseities visai nenusimato, nebent padetu dulkiu siurblys robotukasz, kuri jau uzsisakiau, o ar pavyks gauti-pamatysim, Nepavyks-pirksim Lietuvoj:).
Tiesa, parejus mopsems is lauko, visada nuvalau letenėles su vaikų drėgnom servetėlėm, nušluostau sausu rankluosciu. Servetėlės super nuvalo ne tik purva, bet ir druską, kuria pabarstyti takeliai.
Lexusia
QUOTE(Jolyte @ 2009 01 04, 19:48)
Kol mano mopses augo, naudojau Biodor firmos gyvunu kvapu naikikli, siandien maciau Maximoj pirkti, anksciau buvau macius Rimi. Kvepia pusu sakais, man patikdavo, dabar naudoju tik kai ateina sveciu su mazias ciucikais ir palieka balutes.
Turiu dvi mopses ir katineli bei tris ilgaplaukius dvikojus. Hmmm, kiekviena diena plaunu kambarius su ta gumine sluota ir kitos iseities visai nenusimato, nebent padetu dulkiu siurblys robotukasz, kuri jau uzsisakiau, o ar pavyks gauti-pamatysim, Nepavyks-pirksim Lietuvoj:).
Tiesa, parejus mopsems is lauko, visada nuvalau letenėles su vaikų drėgnom servetėlėm, nušluostau sausu rankluosciu. Servetėlės super nuvalo ne tik purva, bet ir druską, kuria pabarstyti takeliai.
*

Kokia kaina robotuko? galima placiau apie ji?
Jolyte
QUOTE(Lexusia @ 2009 01 05, 13:45)
Kokia kaina robotuko? galima placiau apie ji?
*

Yra tokia tema"Siurblys-robotas. kas tai? " na ar kažkaip panašiai vadinasi.
Tiesa, tas kvapų naikiklis vadinasi "Biodor" o firma tai "Eres".
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.