Istorija tokia. Gyvenu daugiabučio namo penktame aukšte ir ties kanalizacijos vamzdyno šachta pradėjo nuolat užlieti mano butą. Kreipiausi į namą administruojančią bendrovę, kurios darbuotojai iš akies nustatė (nemeluoju, metodas buvo būtent toks), kad užliejama dėl viršutinio buto netvarkingos kanalizacijos (konkrečios priežasties nenurodė; pati buvau daug kartų tam bute ir iš išorės tikrai nematyti, kad būtų kur kiaura: ne ties tais bendrais vamzdžiais, nei pačiam bute; to buto savininkas iš principo sutiktų tvarkytis, bet nežino ką tvarkyt) ir nuostolius geruoju arba per teismą turėtų atlyginti to buto savininkas. Mano tikslas yra ne nuostolių atlyginimas (išgyvensiu kaip nors ir be to), o pasiekti, kad būtų pašalinta užliejimo priežastis ir butas nebūtų nuolat užliejamas.
Niekas nebuvau su tuo susidūrus ir nežinau, kaip elgtis. Esmė, kad man ta nurodyta užliejimo priežastis kelia daug abejonių ir labai panašu tiesiog į atsirašymą, nes jei liejama dėl kiauros bendros namo kanalizacijos, tvarkyti turėtų namą administruojanti bendrovė, žinoma, namo gyventojų sąskaita). Jei kreipčiausi į teismą, jis skirtų ekspertizę ir priežastis būtų nustatyta, bet jei užliejama ne dėl viršutinio buto kaltės, tai dar turėčiau padengti ir teismo išlaidas. Kitas dalykas jei žmogus tikrai nekaltas, neturiu jokio noro jo tampyti po teismus. Bet jei kitos išeities nerasiu, teks eiti ir šituo keliu.
Gal kas buvot susidūręs su tokia problema ir galėtumėte pasidalyti patirtim ar šiaip patarti, kaip elgtis. Būčiau dėkinga.