Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 8 Dienų mažyliui, kiek ml mišinėlio reikėtų ?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
RumsasR1
Laba vakara mamytes,

Turiu klausimelis kelius jums galbut jus galetumet padeti ?

Pirmiausia prie 8 dieneles si pasauly isvydo mano sunelis Lukas, ir mums ligonineje pasake kad dabar t.y. po 8 dienu jam reiketu duoti 40 ml misinelio kas 4h, pas mamyte pieno neuztenka ..., ka jus manote ar tai pakankamai ?
Mazylio svoris 4 kg, ugis 57 cm.

Antras klausimelis, pas mazyli pradejo odele skylineti gal kokiu patarimu turite?

Aciu Labai uz pagalba ..
Indrul
QUOTE(RumsasR1 @ 2008 12 27, 02:41)
Laba vakara mamytes,

Pirmiausia prie 8 dieneles si pasauly isvydo mano sunelis Lukas, ir mums ligonineje pasake kad dabar t.y. po 8 dienu jam reiketu duoti 40 ml misinelio kas 4h, pas mamyte pieno neuztenka ..., ka jus manote ar tai pakankamai ?

Antras klausimelis, pas mazyli pradejo odele skylineti gal kokiu patarimu turite?
Aciu Labai uz pagalba ..
*

Del misinuko - ziurink koki duodi, kas ant pakuotes parasyta - kiek tokio amziaus leliukui reikia mirksiukas.gif As, kol pati maitinau, tai misinuko primaitindavom 40-60ml, bet valgydavom kas 3 val mirksiukas.gif Ta prasme, nezadindavom, bet duodavom, kada leliukai nori mirksiukas.gif
O kaip ta odele skylineja? blink.gif
Rustė
iš senos Tarybinės knygos

per parą suvalgyto pieno ar mišinio kiekis turi sudaryti:
nuo 10d. iki 1mėn. - 1/5 kūno masės
nuo 1mėn. iki 3mėn. - 1/6 kūno masės
nuo 3 iki 4 mėn - 1/7 kūno masės

pvz jei 2mėn kūdikis sveria 5kg, vadinasi, per parą jis turi gauti 5000:6=833g pieno, o per vieną kartą 833:6=140g

jei vaikeliui 8 dienos, tai jau tada skaičiuočiau pagal "10d-1mėn" normas t.y. 1/5 kūno masės tai gaunasi 4000g : 5 = 800g

žiūrint kiek kartu vaikutis valgo, tiek ir gaunasi gramų.
jei 10k. per parą tai po 80g mišinuko.

čia aišku tik apytikslis skaičiavimas.
Isila
žiūrėk pagal tai, kas parašyta ant mišinuko pakuotės. Padarai rekomenduojamą normą, jei matysi, kad mažai, padarysi dar. Jei nenorės, suvalgys, kiek jam reikia.

reikia nepamiršti, kad per kiekvieną maitinimą vaikas gali valgyti skirtingą kiekį - vieną kartą daugiau, kitą mažiau. Kai paprašo, tada ir duodi. Stebėt, kiek per parą suvalgo.
kur-rita
QUOTE(RumsasR1 @ 2008 12 27, 04:41)
Laba vakara mamytes,

Aciu Labai uz pagalba ..
*

sveiki 4u.gif kai gulejau lidonineje,man daktare sake,kad misinuko kieki reikia skaiciuoti pagal vaiko gyvenimo paras.t.y pirma gyvenimo para-10g,antra-20g,trecia-30g ir taip kol nepasieks 100g.taip skaiciuoja kai tik misinuku maitina,o jeigu jus juo tik primaitinat pabandikit kieki per pusia sumazinti.
Shery
QUOTE(Isila @ 2008 12 27, 15:18)
žiūrėk pagal tai, kas parašyta ant mišinuko pakuotės. Padarai rekomenduojamą normą, jei matysi, kad mažai, padarysi dar. Jei nenorės, suvalgys, kiek jam reikia.

reikia nepamiršti, kad per kiekvieną maitinimą vaikas gali valgyti skirtingą kiekį - vieną kartą daugiau, kitą mažiau. Kai paprašo, tada ir duodi. Stebėt, kiek per parą suvalgo.
*

drinks_cheers.gif norejau ta pati parasyt ax.gif nes kiekvienas misinukas skirtingai paruosiamas.
tuzasss
man lygonineje paaiskino kad misinuko reikia duot taip: viena diena lygu 10 ml, taigi 8 dienu mazylis turetu suvalgyti 80 ml, taip iki 10 dienu, po to 100 tai valgys 2 men, po 2 men doze dydint reikia pagal poreiki, be to ant pakuotes visada parasyta
Serniukas
1. jeigu pati turi pienelio, nors ir mazai, pirmiausia duok vaikiukiui pavalgyti is abieju krutu, o tada damaitink misinuku, pasidaryk koki 30 - 40 ml. ir matysi jei viska isvalgys, dar padarysi.
2. gal but tai nusineria vaiko odele? Juk vaikiukas pameta savo sena odeles sluoksi. visgi jei neramu pasirodykite savo pediatrui.
mano maziui panasiu laiku pradejo pleiskanoti odele, maniau kad sausa, bet gerai, kad mus perspejo pazystami, jog cia odele neresi sena tai nieko nedarem ir viskas oki.
cioliuke
RUMSAS,

man irgi taip buvo kad pienelio pati nelabai turejau. duodavau ispradziu po 30ml i tarpa kai maitindavau MP, jei dar noredavo duodavau dar, ir valgydavo jis man kas 2h. po to MP dingo teko duoti tik misineli, daviau tiek kiek vaikas norejo valgyti, jokiu paros normos apskaiciavimu nedariau, kai nenoredavo nevalgydavo.
o del odeles nesinervuok, beveik visiems mazyliams taip buna. mums iki 1men luposi tai daugiau tai maziau, tepiau alyvu aliejuku(ne aliejum smile.gif ) labai man padejo. sekmes! 4u.gif
alisa stebuklu salyje
As tai visados ipilu daugiau, o vaikiukas pats nusprendzia kiek jam reikia.Kartais isgeria daugiau, kartais maziau.Jau geriau ispilti nesuvalgyta, negu galvoti, ar uzteko, ar ne smile.gif
*dew*
aš duodavau similac, tai 60 ml
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.