raudona astos
2009 04 02, 17:55
Turbut neistverciau,jei reiktu per nakti kokius tris kartus begioti maitint dukreles i kita kambari
saidulkis
2009 04 03, 20:43
Turiu dvi dukrytes,vienai 9 metai,kitai 2 menesiai.Su pirmaja neturejau patirties ir miegojom kartu vienam kambary,(nors turejau salygas migdyt atskirai)uzsiauginau sau vargeli, iki mokyklinio amziaus turejau kasnakt migdyti,o pabudusi vistiek atsikrapstydavo pas mus y lova.Todel dabar antraja migdau nuo gimimo jos kambary,ir labai dziauguosi,patogu ir jai ir man.Miega beveik per visa nakti.
Numenor
2009 04 06, 23:49
Pvz oficialiai Anglijoje rekomenduojama nuo 6 menesiu ( atseit jau tada saugu), bet apskritai, tai juk priklauso nuo situacijos, kudikio, teveliu.
(Lelija)
2009 04 09, 17:30
Mano dukrytė turės savo kambarį, kai nebesikels kas dvi tris val nakti valgyti mano pienuko. Mano nuomone, miegoti vienam kambary su tėvais yra tiesiog negerai, nebent nėra kitos išeities. O kaip tada su vyru pabūt? vaikui matant. Sutinku, kol mažas, dar nieko nesupranta...o veliau? Traumuot vaiką visam gyvenimui, kai turės iškreiptą supratimą apie mylėjimąsi?
cioliuke
2009 06 24, 18:50
kokiu 3 metu vaikiukui manau reiketu kambario atskiro
aš norėčiau, kad nuo 3 metuku jau pratintūsi miegoti savo kambaryje
leila02
2009 06 24, 21:51
Sunus i atskira kambari persikele 5 metu, nes tik tada baigem statyt namus. O iki to miegojom vienam kambary. O dukryte kraustysim, kai prades miegot visa nakti.
QUOTE(FleurDeLis @ 2008 12 04, 15:51)
Sveikos,
Kilo klausimas. Nuo kada vaikui reikia atskiro kambario? Mes planuojame pirmaji vaikuti ir gyvename su vyru dvieju kambariu bute. Greitu metu nelabai tikiu, kad sugebesime nusipirkti didesni. Kokia jusu patirtis ir kokios nuomones?
Kaip isitekti tryse dvieju kambariu bute?
Musu vienas kambarys visiskai atskiras, o kitas sujungtas su virtuve ir dabar yra toks pusiau svetaine pusiau valgomasis.
pas mane butas taip pat tokio tipo.Vienas kambarys atskiras(buvusi virtuve),o kitas atviras(ten svetaine,miegamasis,valgomasis-seimos kambarys).Ir tai nesukelia jokiu problemu,o gyvenam keturiese ,neskaitant suniuko

.Vaikai turi savo kambari
Vyresnelis savo kambari gavo budamas 1m.Jaunelis pas broli iskeliavo 8-9 men.Kuo puikiausiai sutaria,megsta abu vakare pasiaust.
redukee
2009 06 26, 22:38
musu vienas kambarys taip pat sujungtas su virtuve,bet mergaitei tai netrukdo,ten ji miega nuo 3 metuku.

ir kai as ryte keliuosi sildyt broliukui pieneli ji net nesureguoja,kad as ten darbuojuos,sau parpia ir tiek.
mano nomone,kad tevai(aisku ir gyvenimo salygos) sprendzia kada ju vaikui laikas miegoti atskirame kambaryje.bet manau kuo anksciau tuo geriau,veliau vaikui gali but sunku priprasti miegoti vienam
airina4u
2009 06 27, 10:02
Cia labai individualu, taciau viena tiesa yra. Kuo anksciau tuo paprasciau. Jei to nepadarai iki metu (prkatiskai iki 10-11 men), tai padaryti darysis vis sunkiau. Vaikai siuose reikaluose yra labai protingi. Jei rysys su motina stiprus - tai po metuku sis rysys dar labiau sustipreja.
Bozenyte
2009 06 28, 08:42
galvojom nuo 6 menesiu

, bet su vyru nusprendemv per anksti, tegul biski paauga, manyciau nuo kokiu metuku
jolitajolka
2009 08 15, 14:36
Mes is pradziu irgi ketinom nuo 6 men, bet dar kazkaip vis nusispardavo, tai pamanem kad gal iki 1 metu plauksim, bet jauciu reiks paankstint termina... Mano grazuole eme neramiai migot, pati matau kad kai ieinam i kambari miegot patys - subruzda, sujuda ar sudejuoja, ir siaip eme prabudinet, nes ir mes tai i tualeta einam tai dar kur.
Beto pati matau kad nepailsiu, nors ir miega visa nakti, bet ji vartosi, buna sudejuoja - o as kaip isprotejus kaskart begu tikrint ar vikas gerai... aisku buna eikia apklot, bet dazniausiai bent jau puse mano kelimusi buna be reikalo...
Manau kai su vyru issikraustysim i kita kambari jai bus ramiau. Be to juk turiu aukle - visada isgirsiu kai suverks
Noreciau ir as veleliau apgyvendint savo princese atskirai.Reikia vaikui erdves savo

As turejau kambari dalintis su broliu,tai nebuvau labai tuom patenkinta
manoji turi savo kambari paruosta, nors kol kas miegojo su manim (vyras pradziai uzleido princesei savo vieta).
tai va, ryt sueina menesiukas...greitu laiku planuojam ja perkelti i jos kambari.
matysim kaip seksis, nes paciai maitinant teks keltis naktimis ir eiti pas ja (iki dabar tai tik priglaudei ir viskas...)
Barbaryta
2009 09 08, 11:44
Gyvenam ir mes dvieju kambariu bute: vienas kambarys - svetaine, o kitas miegamasis, bet jis padalintas, t.y. atskirtas siena, tai manau nuo kokiu dveju metuku sunelis eis miegoti uz sienos, bet reikes truputuka baldus kitokius isigyti. Kol vaikais ramiai nemiega nakti, tai manau geriau su tevais vienam kambari, nes pora kartu per nakti lakstyti ten bei sen, nemanau...
Liutasi
2009 09 08, 20:59
Vyresnėlis buvo labai neramus ir jautrus, tai iškėlimas į kitą kambarį užtruko, visai iškraustėm tik trejų metukų. O dabar jis nekantriai laukia kada broliukas bus pakankamai didelis kad galėtų miegoti kartu su juo.
Fatimaallaa
2009 09 16, 02:12
Mes ilgai svarsteme kada butu geriausia iskelti vaika i kita kambari. Jau nuo 3 men., kartais ja guldydavom i jos kambari. Bet as labai nerimavau,kad ne duok Dieve ji pabus,vergs, o as neisgirsiu. Kai isigijome baby phone, dabar drasiai palieku ja miegot viena jos kambaryje. Ir vaikas geriau pailsi ir mes turime daugiau laisves.
Mes vyresnėlį į atskirą kambarį iškėlėme kai jam buvo trys mėnesiai. Nors ir keldavosi naktį valgyt - visada išgirsdavom, eidavom patys maitint, nesinašdavom pa save.
Mažoji atskiram kambary miega nuo trijų savaičių. Išmiega visą naktį.
Labai džiaugiuosi tokiu mūsų sprendimu, nes kiek susidūriau su kitų pažystamų mamų patirtim - kraustymasis būna sunkus ir užtrunka. Pvz., mano sesers mergytė niekaip viena nemiega - jau, atrodo, viską išbandė. O jai jau septyni metai....
floridija
2009 11 10, 17:00
Mes irgi gyvenam dvieju kambariu bute, dabar dukrytei 3 menesiukai, tai greitu laiku planuojam keltis miegoti i svetaine, nes kuo mazesni leliuka pripratinsi viena miegoti tuo paskui bus lengviau teveliams
Furtado
2009 11 13, 19:36
Planuoju nuo metų perkelt pas brolį
jolitajolka
2009 11 13, 20:35
mes tai nuo 10 men perkraustem, isijungiu aukle, nors ir taip viska girdziu tiesa sakant
O as tai galvoju, kad cia nuo pacio vaiko priklauso... Musu vaikui jau greitai 3m., bet dar su mumis gyvena... Bandem "iskraustyt" i kita kambari, bet jis labai jau nenorejo, o be to yra maza sesyte, tai nesinori traumuot vaiko, paskui sakys, kodel sese gali buti su jumis, o as ne... Tai tikriausiai palauksim kol sesyte paaugs ir abu is karto pratinsim miegot kitam kambary
Gabriete
2010 06 23, 19:12
Man įdomus toks dalykas - vienas kambarys mūsų bute yra numatytas vaikui, bet kol kas jame sandėliuojame visokius daiktus ir ten vaizdas tikrai neprimena jaukaus vaiko kambariuko. Sūnelio (2,5 mėn.) lovytė pastatyta mūsų miegamajame ir visi miegame kartu, tačiau iš aplinkinių, atėjusių mūsų aplankyti, kartais išgirstu klausimą "tai kada jau įrenginėsite vaiko kambarį?". "ko laukiate?" ir pan. Susidaro vaizdas, kad mes, tėvai, esame kažkokie apsileidėliai iki šiol neįrengę vaiko kambario ir tik skriaudžiame savo sūnų, nors, mano manymu, jis tam dar tikrai per mažas.
Taigi man įdomu, kada jau reikia įrenginėti/dekoruoti vaiko kambarį ir vaiką pratinti būti jame? Pasidalinkite patirtimi

.
arbatos_puodelis
2010 06 23, 20:27
jau yra tokia tema
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=174822
o cia ideju pilna kaip irengti kambari
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=174822
as savaji iskrausciau atsiradus galimybei,o tai buvo 4,5 men

siaip rekomenduojama iki 6 men kad vaikas miegotu tam paciam kambaryje kur ir miega tevai
barbarisa
2010 06 23, 23:11
Mes suneli perkelem i atskira kambari, kai jam buvo beveik 3 metukai

butume turbut krauste ji apie metuku, bet nebuvo tam galimybiu, bet manau, kad iki metu vaikiukam geriausia miegoti kuo arciau teveliu
Mes savo suneli i kita kambari iskraustem apie 2m., siaip buvo 2 priezastys : greit turejo gimt sesyte , o kita- jis jau pats nenorejo miegoti manieze, gal mazai vietos jam buvo, nakti pastoviai keldavos ir lipdavo pas mus i lova . tai pasigaminom lova, komoda ir be jokiu problemu miega savo kambary, paskui tik pagalvojau ko tiek ilgai laukiau, galima buvo ir anksciau
Chicita
2010 07 25, 00:08
musu dukryte miega savo kambaryje nuo 6 men, kai jau keldavosi tik 1-2 kartus nakti. neturejom jokiu bedu del to. manau, visiems tai tik i nauda

dabar kartais tenka sveciuose ar pas tevus visiems miegoti viename kambaryje, tai mes su vyru liekam neiisimiegoje, nes dukryte nakti labai juda, vartosi, nusispardo... tai keliames tai uzklot, tai paziuret...
durys visada atidarytos, vieni kitus girdim, ir mazyle ryte sau ramiai atsikelusi zaidzia dar lovyteje, kol ateinam mes
auramba
2010 07 28, 17:08
mano kleckui dabar kaip tik 6menesiai ir kilo mintis apie atskira kambari. Bet jis neirengtas, neparuostas vaikui, be to ne salia musu miegamojo, tai man paciai kazkaip nejauku pagalvojus kad vaikutis miegotu taip toli
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.