norkuniene
2008 12 02, 16:20
Sveikutes

kaip pasildote misinuka,arbatele ar kosytes savo mazyliui ar naudojates "mikrobange"?
niekada nesildidavau net dukrai kazkaip man rodos sviezias visada skaniau. Nei maistelio nei arbatytes nesildydavau mikrobangej tik tarp karsto vandenuko. O mazajam visai arbatytes antra kart neduodu jei lieka pati pabaigiu dazniausiai
Giedrė2
2008 12 02, 18:18
as stengiuosi maistelio nesildyt, bet jei reikia l. greitai, tai kartais taip darau (buna max karta i menesi): maisteli idedu i lekstele, pridengiu pop. ranksluosciu ir pasildau. po to labai gerai ismaisau ir patikrinu, ar neperkaito.
siaip kiek ieskojau patikimos tyrimais pagristos info apie mokrobanges poveiki neradau.
Brigitte
2008 12 02, 18:21
As skaiciau kad mikrobangeje napataria maziukams sildyt, nes maistelis gali netolygiai susilti
aaushra
2008 12 02, 18:28
O aš tai visad šildau saldžias tyreles,nes šaltos nevalgo

,o įšyla tai tikrai netolygiai,bet aš išmaišau,ir,aišku,prieš duodant paragauju
Sildau tik darzovines kosytes mikrobangei.Zinoma ismaisau kai pasildau ir patikrinu ar nekarsta.Man atrodo nere tokios mamos kuri nepatikrinus maistelio temperaturos duotu savo vaikui.Tikrai mikrobangei maistas netolygiai isyla.Juk tai aisku ir sau sildantis maista.As kazkaip nelabai tikiu,kad mikrobange gali pakenkti maziui
norkuniene
2008 12 03, 11:17
QUOTE(Titute @ 2008 12 02, 19:07)
Sildau tik darzovines kosytes mikrobangei.Zinoma ismaisau kai pasildau ir patikrinu ar nekarsta.Man atrodo nere tokios mamos kuri nepatikrinus maistelio temperaturos duotu savo vaikui.Tikrai mikrobangei maistas netolygiai isyla.Juk tai aisku ir sau sildantis maista.As kazkaip nelabai tikiu,kad mikrobange gali pakenkti maziui

tai todel ir uzvedziau sia tema nes kai idejau darzoviene sildyt savo mazajam viena drauge puole rekti jog tai kenkia vaikui...bet info apie tai pati nesu girdejus
*Rutele*
2008 12 04, 14:03
As pati maitinu, tai jokio misinkuko nevartojam, o darzoviu kosytes pasildau. Tik pries valgydindama visada pati paragauju
grizete
2008 12 04, 19:57
as tai sildau ne misinuka, o vandeni jam

ir darzoviene pasildau, pries duodama ismaisau ir paragauju

o siaip tikrai nemanau, kad kazkuo kenktu, nes perspejimai juk parasyti todel, kad maistelis netolygiai susyla ir tiek
bimkutele
2008 12 04, 22:04
anksčiau buvau prieš šildymą mikrobangų krosnelėje dabar šildau,greičiau,patogiau,aišku išmaišau ir patikrinu ar ne perkaršta
Paršulis
2008 12 05, 10:35
labai retai ,bet sildau
na manau kad kudikeliui nereiketu sildyt mikrobangej,nieko gero jis negaus su tuo maistu...
bet pvz metuku mazyliui galima ir pasildyt ,nes jis gauna geru medziagu ir is kitokio maisto...
spicykimmy
2008 12 05, 12:16
kiek skaiciau jei mikrobangei sildai piena ar misinuka, keiciasi baltymu sudetis, paciai dar niekada neprireike naudotis, nes valgom MP, o darzovienes valgem tik keleta kartu, tad jei prireikdavo pasildydavau tarp vandens
JurgaSim
2008 12 05, 12:21
Nesildau ir nesildysiu, nes man tos ''bangos'' atrodo kenksmingos. Labai paprasta maisteli pasildyti karstame vandenyje - nezuva ne vienas vitaminas ar kita maistinga medziaga
giciuke
2008 12 08, 15:27
as mikrobangeje sildau tik darzoviene, uzdengiu bliudeli su dangteliu, tai manau, kad nieko blogo
Vasaraitė
2008 12 09, 13:02
QUOTE(JurgaSim @ 2008 12 05, 12:21)
Nesildau ir nesildysiu, nes man tos ''bangos'' atrodo kenksmingos. Labai paprasta maisteli pasildyti karstame vandenyje - nezuva ne vienas vitaminas ar kita maistinga medziaga

Labai paprasta ir greit Avent sildykleje pasildyti
Mamyte :)
2008 12 09, 13:15
QUOTE(norkuniene @ 2008 12 02, 15:20)
Sveikutes

kaip pasildote misinuka,arbatele ar kosytes savo mazyliui ar naudojates "mikrobange"?

niekada nesildau, visada tik ka tik paruosta duodu.
o ir mikrobange gi nesveika ir ne tik kad nesveika, bet ten netolygiai pasyla, taip galima vaikui burnyte isplikyti
giciuke
2008 12 09, 17:10

+2008 12 09, 13:15-->
QUOTE(Mamyte

@ 2008 12 09, 13:15)
niekada nesildau, visada tik ka tik paruosta duodu.
o ir mikrobange gi nesveika ir ne tik kad nesveika, bet ten netolygiai pasyla, taip galima vaikui burnyte isplikyti
siap tai reikia visada pamaisyti, jeigu sildai mikrobangeje ir pries duodant maziukui paciai paziureti ar nekarsta, juk neduosi maistelio pirma pati neparagavus
norkuniene
2008 12 10, 09:49
QUOTE(giciuke @ 2008 12 09, 17:10)
siap tai reikia visada pamaisyti, jeigu sildai mikrobangeje ir pries duodant maziukui paciai paziureti ar nekarsta, juk neduosi maistelio pirma pati neparagavus
sutinku su tavimi nemanau kad tai didziausia priezastis nesildyti jog tolygiai nesusyla
QUOTE(Vasaraitė @ 2008 12 09, 13:02)
Labai paprasta ir greit Avent sildykleje pasildyti

Tikrai pritariu - labai patogu maitinant mišinukais ar nusitrauktu pienu, tolygiai ir greitai sušyla

O dėl mikrobangės, tai tikrai ne vienas šaltinis rekomenduoja nenaudoti, bent pirmus mėnesius...
Delfija
2008 12 11, 20:37
QUOTE(Doti @ 2008 12 11, 21:20)
Tikrai pritariu - labai patogu maitinant mišinukais ar nusitrauktu pienu, tolygiai ir greitai sušyla

O dėl mikrobangės, tai tikrai ne vienas šaltinis rekomenduoja nenaudoti, bent pirmus mėnesius...
na kiek rasyta ant vaikisko maisto stiklainiuku tai raso nesildyti mikrobangeje, nes galite nuplikti...
as kartais sildau, pagal aplinkybes...
as sildau viska mikrobangeje, net sultis kad nebutu saltos is saldytuvo.
norkuniene
2008 12 12, 10:48
QUOTE(Delfija @ 2008 12 11, 20:37)
na kiek rasyta ant vaikisko maisto stiklainiuku tai raso nesildyti mikrobangeje, nes galite nuplikti...
as kartais sildau, pagal aplinkybes...

kaip galima nuplikinti juk reik patikrinti ar neperkarsta o gal pasildet per trumpai, dar saltas
JurgaSim
2008 12 12, 11:07
Mano isitikinimu, sildymas mikrobangineje krosneleje nera priimtinas maistelio sildymo budas del jos skleidziamu spinduliu kenksmingumo, o ne del to, kad maistas susyla netolygiai, kadangi pries duodant valgyti vaikui, galima, o tiksliau reiktu gerai ismaisyti.
Kaciusss
2008 12 14, 01:49
nesildau..geriau uztrunkam ilgiau,bet sildau tik tarp karsto vandenuko,o siaip jei ragaujam kosytes tai sviezias tik duodu
kartais sildydavau, bet kai cia paskaiciau jau nebe
wowerike
2009 01 18, 16:19
Na, aš irgi įsitikinus, kad kenkia. Sau tai kaip sau, bet eksperimentuot su vaiku aš neturiu noro. Todėl nei šildžiau mažai, nei su antru ruošiuos tai daryt. Mačiau parduotuvėj specialus maistelio šildytuvas kainuoja 100-200 lt - tai nemanau, kad labai dideli pinigai, kai kalbama apie savą vaikutį.
O jei ką, tai visada gali į karštą vandenį pamerkt indelį su maistu, ir pašils.
visikai netoleruoju maisto sildymo mikrobangeje...nei vaikui, nei suaugusiam....

vaikui maista sildau maistelio sildytuve... pati irgi dar noriu pagyventi, ir numirti nuo senatves, o ne nuo vezio
rasytea77
2009 01 18, 19:06
sildau koseles,tyreles,ir vandenuka..
tomulexxx
2009 01 18, 23:13
as tai kartais sildydavau pirktines kosytes, bet db to nebereikia, nes pati jas virt pradejau
as pasildau vandenuka, o tik paskui dedu kas priklauso i buteliuka, visada patikrinu ar ne karstas, pamaisau.. na kartais pagal aplinkybes reikia maitinimo gale siek tiek pasildyti nes pravesusio nevalgo, o sildytuvai ilgokai sildo, maniskis nesulaukia ir labai jau garsiai rekia tai tenka visgi naudotis mikrobangine

beje kas liecia mikrobangas tai jei gamini ka nors 20 min, tai dar 2min negalima valgyti, nes molekules buna vis dar aktyvioje fazeje "judancios", na o jei 2min, tai nevalgyti 20sek
DdoviliuxX
2009 01 22, 16:38
nešildau nieko vaikui, šildau maistelio šildytuve
Ausra1976
2009 01 22, 17:08
svieziai verdama ir nereikia mikro..
Katusik
2009 01 22, 20:46
kol vaikas buvo visai mažiukas, virdavau vienam kartui, tad nieko šildyti nereikėjo.
dabar verdu visai dienai, tai kartą-kitą tenka ir pašildyti.
nieko baisaus tame nematau
As nesildau mikrobangu krosneleje. Pasildau karstame vandeny
norkuniene
2009 01 28, 09:14
QUOTE(XVXVX @ 2009 01 22, 17:54)
gali buti kad tas kenkimas kazkam naudingas delto sklinda kalbos apie tai,o gal ir istiesu yra kenksminga bet dar neirodyta
D-e-i-s-i
2009 02 04, 15:19
As irgi sildau tik vandenuka mikrobanginej, tad nematau nieko blogo

Juk taip daug paprasciau ir lengviau, nei kiekviena karta virinti vandeni, po to atvesinti
terra78
2009 02 04, 22:38
aš taip pat šildau vandenį. nors šiandien draugė pasakojo, kad skaitė, jog šildant mikro bangų krosnelėje maistą, žūsta visi vitaminai. buvo atlikti tyrimai su žiurkėmis- maitinant jas tik tokiu būdu šildytu maistu, jos visos išstipo..
dabar jau baisu pasidarė ir sau valgį šildyt

, bet vanduo vistiek jokių vitaminų neturi- tai gal galima šildyt???
Raganaa999
2009 02 05, 12:01
visada sildau avent sildytuvu, bet laabai jau ilgai syla... tai nusprendziau pradet mikrobangej sildyt, bet MB neleido

teks toliau sildyt su sildytuvu
IngaEstera
2009 02 06, 15:36
Ne, niekad nesu net bandžiusi.

Ir pati sau stengiuos mikrobangėj nieko nešildyti
leila02
2009 02 06, 15:45
kadangi mikrobanges atsisakem dar pries gimstant dukrai, sildau maisteli vandeny.
Aš visiškai pritariu terrai78, niekada vaikui nieko nešildysiu mikrobangėj, o ir patys jau 7 metai jos nenaudojam.
Karina20
2009 02 08, 16:07
As kol kas nesildau, kadangi viska verdu vienam kartui... ir net nzn ar vitaminu daugiau pacios virtam maiste, bet sildytam mikrobangineje, ar perkant jau paruostas kosytes... Nes kai snekejau su daktare, ji pasake, jog pirktinese darzovienese, kosytese, naudos vaikuciam beveik nerasta...
kur-rita
2009 02 09, 13:17
QUOTE(Miena @ 2009 01 26, 16:08)
As nesildau mikrobangu krosneleje. Pasildau karstame vandeny

as irgi vandeni sildau,o misinuka as jam sviezia visados darau,,tai tik atsaldyt reikia
Ingulka21
2009 02 09, 17:17
nelabai noriai,bet kartais sildau..
regutis
2009 02 11, 00:28
vaikučiams nieko nešildom, nebent labai skubi
MurkuMurku
2009 02 11, 14:28
QUOTE(Karina20 @ 2009 02 08, 17:07)
Nes kai snekejau su daktare, ji pasake, jog pirktinese darzovienese, kosytese, naudos vaikuciam beveik nerasta...

Na, mano nuomone (ir straipsniu skaiciau) pirktinis maistelis yra

Siais laikais reikia naudotis tuom, kas yra israsta, kad palengvinti buiti. Taigi, drasiai perku tyreles ir koses savo maziukei ir jas sildau mikrobangej. Sildau tik tiek, kiek manau, kad ji suvalgys, ir tai - tik 10 s.
Kai pagalvoji, kokiais uzterstumo laikais gyvename, mikrobange tikrai ne blogiausias prietaisas
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.