Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar galima kreiptis į tiesiai anstolius be teismo?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Popierizmas
Satina
Sveikos, gal žinot, ar gali mano skolą paduoti išieškot anstoliams, jei nei ieškinio, nei teismo nėra? Esu gyvenamųjų namų statybos bendrijos narė, nusipirkau tuščią sklypą su komunikacijom, tačiau gyvenu kitam mieste ir nieko tam sklype nadarau. Man bendrija priskaičiavo įsiskolinimą už visokius ten bendrijos vandens įrengimų remontus, tvorų tvėrimus, blablabla.
Cioca
manau,kad ne.
gruoda
QUOTE(Satina @ 2008 11 18, 11:45)
Sveikos, gal žinot, ar gali mano skolą paduoti išieškot anstoliams, jei nei ieškinio, nei teismo nėra? Esu gyvenamųjų namų statybos bendrijos narė, nusipirkau tuščią sklypą su komunikacijom, tačiau gyvenu kitam mieste ir nieko tam sklype nadarau. Man bendrija priskaičiavo įsiskolinimą už visokius ten bendrijos vandens įrengimų remontus, tvorų tvėrimus, blablabla.
*

Jeigu esate bendrijos narė ir darbai jau padaryti, sumokėti už juos privalote. Tik nežinau kaip ten su antstoliais g.gif
saulala
QUOTE(gruoda @ 2008 11 18, 16:44)
Jeigu esate bendrijos narė ir darbai jau padaryti, sumokėti už juos privalote. Tik nežinau kaip ten su antstoliais  g.gif
*

Kažin g.gif Bent jau daugiabučių namų bendrijų įstatyme sakoma, kad narys neprivalo mokėti už tai, kam nedavė sutikimo.
Turėtų būti ir tokias bendrijas kaip Satinos reglamentuojantis įstatymas. O geriausia būtų pasikonsultuoti su teisininkais. Neatsimenu, kokios srities konsultacijas teikia VU teisės klinika, bet galima pamėginti kreiptis į juos (būtų nemokamai).

Man rodos, kad į antstolį kreiptis galima tik turint teismo vykdomąjį raštą.
LiutasVegetaras
O jeigu dar tiksliau, kreiptis galima bet kada, bet priverstini isieskojima gali antstoliai pradėti tik turėdami vykdomąjį raštą, jų yra įvairių (administracinių teisės pažeidimų protokolai, teismų sprendimai, kaik kuriais atvejais ikiteisminio bylų nagrinėjimų neapskųsti sprendimai ir pan.). Visais atvejais galioja bendra taisyklė, kad kas nors turi patvirtint mokėtiną suma (policija, teismas) o apie tokį patvirtinimą jūs turit sužinot.

Jei ketinat skolą ginčyt tokiu atveju palaukit teismo sprendimo. O jei sutinkat mokėt, tokiu atveju geriau tai padaryt dar prieš teismą, kad nereiktų mokėt teismo išlaidų ir dar kokių nors delspinigių (teisme jų tikrai paprašis).
ragana66
QUOTE(Satina @ 2008 11 18, 11:45)
*

I antstoli galima kreiptis ir neturint teismo sprendimo, bet tokiu atveju antstolis veikia kaip skolu isieskojimo bendrove, t. y. negali atlikti jokiu prievartiniu veiksmu (pvz. arestuoti pinigus, buta ir pan.). Tai vadinama ikiteisminiu skolos isieskojimu... Jie jums sius raginimus, siulymus sumoketi, o jusu reikalas nuspresti moketi ar ne...

Jei yra teismo sprendimas, tuomet antstolis atlieka privestini skolos isieskojima. Cia jau gali ir arestuoti buta, pinigus ar kita turta... Siuo atveju reikia kuo skubiau padengti skola, nes kuo daugiau veiksmu atliks antstolis, tuo daugiau jam teks moketi uz darba wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.