Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: gyvenu miske
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Linute22
sveikos mamos, sumasciau sukurpti tokia temele apie gyvenima miske.gal yra tokiu kurie pasirinko gyvenima toliau nuo civilizacijos, ekologiskesni gyvenimo buda? gal turite draugu pazystamu kurie taip gyvena?atsiliepkit ir pakomentuokit pliusus ir minusus.
ABocius
QUOTE(Linute22 @ 2008 11 15, 11:55)
sveikos mamos, sumasciau sukurpti tokia temele apie gyvenima miske.gal yra tokiu kurie pasirinko gyvenima toliau nuo civilizacijos, ekologiskesni gyvenimo buda? gal turite draugu pazystamu kurie taip gyvena?atsiliepkit ir pakomentuokit pliusus ir minusus.
*

noreciau gyvent vidury misko, jei salia maxima pastatytu lotuliukas.gif
ambre
nebent vasara smile.gif ziema,rudeni- jokio noro, salta, nejauku, tamsu... unsure.gif
julchenukas
tame ir yra visa romantika,kad MAXIMU nera salia wub.gif
Mano Brolis gyvena kaip LINUTE sako,vidury misko. thumbup.gif visada grazi gamta ,sviezias,gaivus oras,ramybe,jau vien del to,kad maximu nera salia.taip ismokstama ne tik laiku ir viska planuoti,bet net ir sutaupyti,nors jie kasdien vazineja i darbus,brolis i Kauna,broliene gretimai esanciam miesteliuke,bet del tokio gyvenimo budo matau tik daugiau pliusu nei minusu.nes is minusu,tai tik vienas vienintelis,kad ziema sunkiau su pravaziavimu,nes vieta atoki,tad ir keliai ne taip daznai valomi,kaip kad noretusi ax.gif .taziau geras sprendimas-dzipas thumbup.gif
Linute22
O KAIP SU VAIKUCIU MOKYKLOMIS IR DARZELIAIS AR NERA NEBUS PROBLEMU?
mama_gulbe
QUOTE(Linute22 @ 2008 11 15, 17:46)
*

vaikucius teks vezioti
bet ir daugunma mieste gyvenanciu vistiek vaikucius vezioja- cia tik bus truputi veliau

as noreciau vidury misko gyventi
kur pusynai osia wub.gif
jetus kaip butu smagu wub.gif iseini i kiema vasara- gera gaivu, supiesi sau hamake - neburzgia masinos niekas netriuksmauja
vaikuciai "ganosi" po pieva
faina wub.gif
emrata
mano svajone visad budavo gyventi miske ar bent salia misko, kur galeciau palakstyti ir ikvepti gryno oro kartu su keturkoju augintiniu wub.gif o jei dar vidury misko ir ezeras butu, tai isvis....svajoti juk nedraudziama ax.gif
ta2kas
QUOTE(emrata @ 2008 11 18, 10:23)
mano svajone visad budavo gyventi miske ar bent salia misko,  kur galeciau palakstyti ir ikvepti gryno oro kartu su keturkoju augintiniu  wub.gif  o jei dar vidury misko ir ezeras butu, tai isvis....svajoti juk nedraudziama  ax.gif
*

Na as gyvenu beveik vidury misko... is triju pusiu miskas, pusynas, ketvirtoj pusej uz pievos kelias, o uz kelio pora simtu metru ir ezeras... smile.gif seip labai faina tokioj vietoj gyventi... ramu, tylu, tik kad kai vaikas buvau sunku buwo, draugus tik mokykloj dazniausiai matydawau, nes tewai ne itin noriai weziodawo, tad budawo biski liudna, bet is kitos puses pliusas tas, kad nereikejo vakarais tampytis ir trinti saligatvius... thumbup.gif uztat dabar labai gerai, nes masina turiu ir bet kada galiu atsidurt ten kur reik... smile.gif seip kas turi galimybes, ir patraukima gyventi ramioj vietoj tikrai siulyciau... smile.gif
Nija
oj - aš aš thumbup.gif Noriu į mišką labai. Noriu gyvent šalia miško, ne tankmėj. Tik viena namie bijočiau pasilikt. Patamsy miško bijau. Kažkokia kvaila fobija unsure.gif
Ypat tas jaučiasi vasarą, kai mieste neturi kur dingt.
Bet galiu tik pasvajot - nėra galimybių pirktis žemes, juolab prie miško. Jau nekalbu apie namą doh.gif
BEt svajojam su vyru ax.gif
Tavo_Mano
smile.gif
QUOTE(ta2kas @ 2008 11 18, 14:45)
Na as gyvenu beveik vidury misko... is triju pusiu miskas, pusynas, ketvirtoj pusej uz pievos kelias, o uz kelio pora simtu metru ir ezeras... smile.gif seip labai faina tokioj vietoj gyventi... ramu, tylu, tik kad kai vaikas buvau sunku buwo, draugus tik mokykloj dazniausiai matydawau, nes tewai ne itin noriai weziodawo, tad budawo biski liudna, bet is kitos puses pliusas tas, kad nereikejo vakarais tampytis ir trinti saligatvius...  thumbup.gif  uztat dabar labai gerai, nes masina turiu ir bet kada galiu atsidurt ten kur reik... smile.gif seip kas turi galimybes, ir patraukima gyventi ramioj vietoj tikrai siulyciau... smile.gif
*

Aprasei mano viso gyvenimo svajone..vidury misko namas ..o pro miegamojo langus kurie nuo lubu iki grindu matosi ezeras...
Svajuko drambliones... smile.gif
ta2kas
QUOTE(Tavo_Mano @ 2008 11 18, 15:06)
smile.gif
Aprasei mano viso gyvenimo svajone..vidury misko namas ..o pro miegamojo langus kurie nuo lubu iki grindu matosi ezeras...
Svajuko drambliones... smile.gif
*

na netoli kaimynas parduoda zemes sklypa, ten du hektarai zemes, cia prie traku, 25km iki Vilniaus ir praso 300 000 litu, ten salia misko, ir yra galimybe issikast nemaza tvenkini, prie pat Traku nacionalinio parko...
P.S. pas mane ezero nesimato, bet vasara buna lb smagu nueit pazvejot, ar pasimaudyt, o fainiausiai, kai isplauki i ezera su waltim ir saloj sedi, zwejoj, dar kokius saslykiukus pasikepi... smile.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Nija @ 2008 11 18, 15:00)
oj - aš aš  thumbup.gif  Noriu į mišką labai. Noriu gyvent šalia miško, ne tankmėj. Tik viena namie bijočiau pasilikt. Patamsy miško bijau. Kažkokia kvaila fobija unsure.gif
Ypat tas jaučiasi vasarą, kai mieste neturi kur dingt.
Bet galiu tik pasvajot - nėra galimybių pirktis žemes, juolab prie miško. Jau nekalbu apie namą  doh.gif
BEt svajojam su vyru  ax.gif
*

na, mano mama irgi labai bijo likt viena namie...
Lakutė
Man tai būtų baisoka, kai nėra šalia kokio kito žmogaus. Kai matai namą, net ir ganėtinai toli, vis tiek kažkaip smagiau. Nežinau...
Bet aš noriu išgirsti jūsų nuomonės, nes turime priimti svarbų sprendimą - pirkti sklypą ar ne. Viskas su tuo sklypu yra gerai, tik, kad kaimynų žąsys visai arti sklypo ir jos gargena. Gal žinot ar jos taip nuolat gargena? Nes tada tai ramiai nepagyvensi, jau geriau tada miške gyventi...
emrata
QUOTE(ta2kas @ 2008 11 18, 12:45)
Na as gyvenu beveik vidury misko... is triju pusiu miskas, pusynas, ketvirtoj pusej uz pievos kelias, o uz kelio pora simtu metru ir ezeras... smile.gif seip labai faina tokioj vietoj gyventi... ramu, tylu, tik kad kai vaikas buvau sunku buwo, draugus tik mokykloj dazniausiai matydawau, nes tewai ne itin noriai weziodawo, tad budawo biski liudna, bet is kitos puses pliusas tas, kad nereikejo vakarais tampytis ir trinti saligatvius...  thumbup.gif  uztat dabar labai gerai, nes masina turiu ir bet kada galiu atsidurt ten kur reik... smile.gif seip kas turi galimybes, ir patraukima gyventi ramioj vietoj tikrai siulyciau... smile.gif
*

oij kaip uzpavydejau, zinoma baltu pavydu biggrin.gif
*GREISI*
Nu mes gyvensim greitai šalia miško.Minusas,kad vakus turėsiu vežioti,bet kai paaugs su mikriuku galima.O pliusų begalybė...Neužtektų vietos vardinti.Aš pati neturiu kaimo ir noriu,kad mano vaikai galėtų džiaugtis gamta,anūkai taip pat.Vasaros tikras džiaugsmas visą dieną lauke,nereikia taupyti atostogoms.Ruduo,žiema šilta miške.Matome ir lapučių,ir stirnų,ir zuikių,ir voverių...Sklypas ąha,šalia dar du kaimynai turi po ha.Darėme kelią kartu,bet pas juos niekas nestato,tikriausiai parduos...Mes netoli Gaižėnų tvenkinio.Civilizacija netoli,bet kartu jautiesi toli nuo jos...Norisi kaimynų,pas kuriuos būtų sodybos,bet ne namo prie namo.............
julchenukas
QUOTE(Linute22 @ 2008 11 15, 16:46)
*

juk net ir gyvendami miske zmones vazineja i darbus,tad tuo paciu ir vezioja vaiokus i ir is mokyklu ,darzeliu.
nezinau kaip kur kokiose vietovese,bet velgi,gyventi miske,tai nereiskia,kad aplinkui nera kitu gyventoju.na ,as cia kalbu aisku,pagal savo brolio gyvenamos vietos pavyzdi. ax.gif
nors,vadinasi vienkiemiai,bet kaimynu namas matosi ir is vienos puses ir is kitos.smagu vasara ir atostogu metu vaikams,nes pas mociutes kaip tik suvaziuoja anukai,tai taip susipazista ir isigyja daugiau draugu,kurie einant laikui virsta tikrais draugais,nes jie ten daro ir sutiktuves ir palydetuves.zodziu,jokio atkircio nuo civilizacijos kaip ir lb lb zymiai nesijaucia mirksiukas.gif
Sprigė
miške- vienkiemyje-gyvename jau ketvirti metai. Artimiausi kaimynai už puskilometrio, parduotuvė, jeigu ją galima taip pavadinti, už 6 km. Apie pliusus viskas aišku - grynas oras, erdve, grybai uogos galima sakyti kieme, stirnos vaikštinėja po sodą ir t.t. Baisu naktimis? Nea- trys dideli šunys kieme ir, nors vyras medžiotojas, šautuvo iš seifo kol kas traukt neprireike, užpuolikams atbaidyt:-) Minusai .... vasarą begalė uodų, kadangi šalia upelis ir tvenkinys, tai jų ypač daug, paskui rudeniop prisideda dar tokie geliantys vabzdžiai, apie erkes tai išvis patyliu- šunys, kokias priemones benaudotum, parsineša jų krūvom. Ir dar karštis vasarą, miške taigi vėjo beveik nėra...
Nepaisant nieko- mums tai pati geriausia vieta .....
emrata
o man visad atrodydavo, kad miske kaip tik vesiau doh.gif
Linute22
mes su vyru mastom kazka panasaus, kad jeigu kaina bus ikandama pirkti apleista sodyba vidury misko, aisku ten nera jokiu komunikaciju nieko, tik 1 faze. bet su laiku viska galima pasidaryti. tai va svarstau ar verta kurdintis vidury misko, aisku vasaros metu labai smagu o ziema ir rudeni..manau butu truputi man baugu miescionkai pareiti gyventi i miska...uzaugusiai praktiskai ant gelezinkelio begiu smile.gif bet gal dar kas turit pavardinti kokiu minusu, apie kuriuos butu verta aptarti, paanalizuoti.
*GREISI*
QUOTE(Linute22 @ 2008 11 19, 14:59)
mes su vyru mastom kazka panasaus, kad jeigu kaina bus ikandama pirkti apleista sodyba vidury misko, aisku ten nera jokiu komunikaciju nieko, tik 1 faze. bet su laiku viska galima pasidaryti. tai va svarstau ar verta kurdintis vidury misko, aisku vasaros metu labai smagu o ziema ir rudeni..manau butu truputi man baugu miescionkai pareiti gyventi i miska...uzaugusiai praktiskai ant gelezinkelio begiu smile.gif bet gal dar kas turit pavardinti kokiu minusu, apie kuriuos butu verta aptarti, paanalizuoti.
*

vienam minusai ,kitam pliusai.O mūsų uodai vasarą nepuolė,bet daug širšių.Sako ,kad jos jais minta.Namas kokia 50m nuo didelio miško.Aišku jų miške pilna.Bet šiaip iš pradžių baisiai nervino jie ,bet kai pripranti nesupranti ar nustojo kąsti,ar nebejauti.
syri
....nėr kas geriau, kaip nuvažiuoti į sodybą miške... Turim svajonę kažkada ten su visam persikelti, labai abu norim. Miško pramogos tourist5.gif , vacation1.gif , vacation4.gif, bicycle.gif, construction.gif ,friends.gif , yahoo.gif birthday.gif , sokiai.gif , santa2.gif kiekveną žiemą newyear.gif, vasarinių gimtadieniai happybday.gif , ir šiaip alc.gif
Vat.
Sprigė
vienas iš kriterijų renkantis vietą mums buvo trifaze elektra, kadangi visi vyro žaisliukai (suvirinimo aparatas, gręžimo ir šlifavimo staklės, medžio apdirbimo staklės ir t.t.) statant ir įrenginėjant namą be to nei krust. Įsivedimas kainuoja baisius pinigus.
Komunikacijos- viską įmanoma įsirengti ne blogiau nei mieste.
Miške smagu ne tik vasarą- kiekvienas metų laikas turi savo grožį. Rudenį miškas kvepia grybais....puošiasi rudeninėm spalvom....žiemą akina sniego baltumu ir nusikaltimas neišsivolioti pusnyse:-) O atvažiuoji į miestą ir lyg į kitą planetą patenki- purvai taškosi, sniegas rudas, niūru...
Neraminantis mane tokio gyvenimo niuansas - senatvė, kai jau nebegalėsi gyventi taip kaip dabar, kai sedi į mašiną ir pimyn - į darbą, iš darbo, mieste susiperki visus produktus ir problemų jokių . O jeigu susirgsi, o jeigu....daug jeigu ir atsakymo dar nežinau. Bet dabar norisi gyventi taip kaip norisi, o kaip bus...niekas nežino kaip bus.
Įdomus pastebėjimas - visi, kas atvažiuoja, žavisi tyla, ramybe, gamta, bet neturiu nei vienos draugės ar pažįstamos, kuri sutiktų gyventi tokioje vietoje, pagrindinis atsakymas į 'kodėl'- bijočiau.... O mums atrodo, kad miške kur kas saugiau nei mieste:-)
*GREISI*
QUOTE(Agisana @ 2008 11 19, 15:58)
vienas iš  kriterijų renkantis vietą mums buvo trifaze elektra, kadangi visi vyro žaisliukai (suvirinimo aparatas, gręžimo ir šlifavimo staklės, medžio apdirbimo staklės ir t.t.) statant ir įrenginėjant namą  be to nei krust. Įsivedimas kainuoja baisius pinigus.
Komunikacijos- viską įmanoma įsirengti ne blogiau nei mieste.
Miške smagu ne tik vasarą- kiekvienas metų laikas turi savo grožį. Rudenį miškas kvepia grybais....puošiasi rudeninėm spalvom....žiemą akina sniego baltumu ir nusikaltimas neišsivolioti pusnyse:-) O atvažiuoji į miestą ir lyg į kitą planetą patenki- purvai taškosi, sniegas rudas, niūru...
  Neraminantis mane tokio gyvenimo niuansas - senatvė, kai jau nebegalėsi gyventi taip kaip dabar, kai sedi į mašiną ir pimyn -  į darbą, iš darbo, mieste susiperki visus produktus ir problemų jokių . O jeigu susirgsi, o jeigu....daug jeigu ir atsakymo dar nežinau. Bet dabar norisi gyventi taip kaip norisi, o kaip bus...niekas nežino kaip bus.
  Įdomus pastebėjimas - visi, kas atvažiuoja, žavisi tyla, ramybe, gamta, bet neturiu nei vienos draugės ar pažįstamos, kuri sutiktų gyventi tokioje vietoje,  pagrindinis atsakymas į 'kodėl'- bijočiau.... O mums atrodo, kad miške kur kas saugiau nei mieste:-)
*

o senatvė manęs visai nebaugina.Ruošiamės gyventi taip,kad nedaug į parduotuvę reiktų lakstyti .Maistą visą pasistengsim auginti patys.Kai įsikelsime jeigu mėsos neatsisakysime,tai laikysime vištas ir tt...Šiemet daug ką auginau,o kuo toliau tuo labiau plėsimės.Tad parduotuvės reikės retai.Nes karvučių irgi aplinkui yra.Mieste nesinori visai likti,vaikai į kiemą vieni jau nelabai eina.Visur purvina,prišaikiota šunų.Medžių ir tų nelabai yra,tai vasarą iškepti gali...
Linute22
gal yra is cia esanciu nariu is silales ar taurages? butu idomu pabendrauti apie sias apylinkes. o seip as kai pasvajoju jeigu gyvenciau miske, oi kiek irengciau vaikui grynam ore visokiu pramogu, supyniu, smelio deziu ir viskas gryname ore...gamtoje..sveika kaip..o dabar ir bijok kad nepakliutu kur po ratais automobilio ant kelio neiseitu ir pan..ech kaip gerai kad svajoti neuzdrausta... smile.gif
Doona
Aš gyvenu vidury miško. Man nebūtų problemos su vaikais - yra mokykliniai autobusiukai, kurie surenka vaikus ir juos grazina praktiškai į kiemą. Didžiausias minusas yra vasarą, kai atsiranda be proto daug poilsiautojų (netoli yra ežeras, į kurį važiuojama pro mus). Tada norisi visus juos gun_bandana.gif . Apsaugai yra šunys, signalizacija. Kaimynai yra tolokai, brt visi turim vieni kitų telefonus ir jei kokia bėda skambinamės. Aišku, tamsiais vakarais būtinas geras teritorijos apšvietimas. Bet daugiau visą kitą yra neįkainuojama wub.gif .
vobla
QUOTE(Doona @ 2008 11 20, 00:23)
Aišku, tamsiais vakarais būtinas geras teritorijos apšvietimas. Bet daugiau visą kitą yra neįkainuojama  wub.gif .
*

va va va - tik vakar tai supratau doh.gif kuriames šalia miško akligatvy, kaimas tai apšviestas ( gal kada ir mūsų akligatvis bus, bet jį tik šiemet išasfaltavo, taigi gal nereik abžoriškai visko iškart norėt blush2.gif ), Žodžiu vakar išjungiau name šviesas, noriu užrakint duris -nu ir kaip šiknoj- nieko nematau doh.gif Teko vėl uždegti šviesą viduj, nueit į automobilį, įjungt jo šviesas, gryžti vėl į vidų namo išjungti, tada jau mačiau automobilio šviesom pasišviesdama kur raktą įkišti... doh.gif Dar negyvenam ten, bet kiemo apšvietimą teks įtraukt į preoritetinį sąrašą smile.gif
ta2kas
QUOTE(vobla @ 2008 11 20, 11:23)
va va va - tik vakar tai supratau doh.gif  kuriames šalia miško akligatvy, kaimas tai apšviestas ( gal kada ir mūsų akligatvis bus, bet jį tik šiemet išasfaltavo, taigi gal nereik abžoriškai visko iškart norėt blush2.gif ), Žodžiu vakar išjungiau name šviesas, noriu užrakint duris -nu ir kaip šiknoj- nieko nematau doh.gif  Teko vėl uždegti šviesą viduj, nueit į automobilį, įjungt jo šviesas, gryžti vėl į vidų namo išjungti, tada jau mačiau automobilio šviesom pasišviesdama kur raktą įkišti... doh.gif  Dar negyvenam ten, bet kiemo apšvietimą teks įtraukt į  preoritetinį sąrašą  smile.gif
*

manau mobilius wisi turit, ir nesunku su juo pasisviest...
-lelija-
Musu sodu bendrija yra apsupta misku, priemiestyje, tad galima sakyti, gyvename miske tongue.gif . kai nusprendem pirkti nama, man naktin sapnuodavosi visokios gyvates, labiausiai bijojau ju draugystes unsure.gif . Na jau du metai nei vienos nesutikau smile.gif Neatsidziaugiu svieziu oru, misko osimu, pauksteliu ciulbejimu ir ramuma ax.gif Zodziu geresnes vietos nei prie misko nerasite smile.gif
ta2kas
QUOTE(-lelija- @ 2008 11 24, 18:44)
Musu sodu bendrija yra apsupta misku, priemiestyje, tad galima sakyti, gyvename miske  tongue.gif . kai nusprendem pirkti nama, man naktin sapnuodavosi visokios gyvates, labiausiai bijojau ju draugystes unsure.gif . Na jau du metai nei vienos nesutikau  smile.gif Neatsidziaugiu svieziu oru, misko osimu, pauksteliu ciulbejimu ir ramuma ax.gif Zodziu geresnes vietos nei prie misko nerasite  smile.gif
*

man tai problema buwo, kad toli nuo draugu, nes dar vaikas buwau, bet dabar, kai turiu masina, tai neatsidziaugiu... smile.gif
Bambeklė
Mano seimos patirtis: sakeme, kad niekada neauginsime vaiko - Mauglio. Atsitiko taip, kad gyvename salia misko.....(Kaimynai ziema matosi, kai medziai be lapu)...
O dabar mano patirtis ant savo kailio smile.gif :
jei pinigu turite labai pakankamai ir galite isikelti gyventi visiskai isirengus nama ir sutvarkius aplinka - dideliu minusu nera, jei visi seimos nariai labai nori gyventi miske.
Kitaip turi buti labai aisku, kad maista pirksites prekybos centre po darbo kaip ir visada pirkotes, eisite i kina, teatra, pas kirpeja kaip visada ir jokios problemos cia nebus, iskyrus tai, kad reikes i darba vaziuojant anksciau keltis ir skirti nemaza suma masinoms degalams (rasau masinoms, nes abu turite tureti po masina, kitaip bus zymiai sudetingiau spresti buitinius klausimus.;
ir taip aisku, kad vaikai paauge bambes, kad negali daznai su draugais susitikti po pamoku, o jus nesutiksite dirbti ju asmeniniais vairuotojais;
ir taip aisku kad skubesite namo rudeni ir ziema, nes kad ir kokia sistema sildytumete nama, tai reikes daryti patiems;
ir taip aisku, kad pirmasis atsikeles ryte eina ne i vonia praustis, o paziureti i katiline - pakurstyti arba kurti is naujo nes uzgeso per nakti ir ryte vesoka..;
ir taip aisku, kad puikiai suprantate, kad grazus zolynas, gelynas, ar salotu lysve pati neisauga - reikia priziureti, o tam reikia skirti laiko, o kartais norisi po darbo tiesiog padrybsoti ant zoles....bet jei ji nesutvarkyta - smagumo daug nebus;
ir taip aisku, kad prudas ar tvenkinys apauga meldais, dumbluoja, jei jo nepriziuri;
ir taip aisku, kad gali uzklysti is misko ivairiu gyvunu (lapes, zuikiai, vandens ziurkes (taip as jas vadinu) ir dar daug kuriu nemaciau ir jau nebenoriu matyti, kurie pakakos, prasmezuos vakare ir visikai neissigasi;
ir taip aisku, kad gamtoje gyvena ne tik uodai, sirses, erkes, bet ir daugybe dar visokiu skraidanciu ir ropojanciu vabzdziu, kuriu vasara ant lango vakare aplimpa tukstanciais (ne simtais, o tukstanciais);
ir taip aisku, kad nenustebsite jei jusu namas stoves skruzdeliu kelyje, kurios is jo neisuka, o misko/lauko peles pamegins rudeni prasibrauti i jusu valdas ir jus nustebsite kokios jos isrdingos;
ir taip aisku, kad jokia apsaugos tarnyba neatvaziuos per kelias minutes i jusu vienkiemi miske, jei to reiketu;
ir taip aisku, kad visokios apsaugines zaliuzes, visokios imantrios tvoros, kelios palydovines lekstes, puikiai apsviestas namas ir jo aplinka gali patraukti demesi negeru zmoniu su piktomis mintimis;
ir taip aisku, kad draugai ar pazistami nores pas jus atvaziuoti pailseti, pakvepuoti grynu oru vasara savaitgali, o jus spresite dilema: su draugais smagu, bet zole nenupjauta, gelyna jau reikejo raveti praeita savaite, kambariai patys nesusitvarko ir pan.,
ir taip aisku, kad noredami susitvarkyti iki romantiskos spindincios svajones per pirmuosius gyvenimo sodyboje metus jus imsites visu darbu is karto ir tada laikykites: tada svarbiausia jusu abieju supratimas, planavimas, teisingas ir priimtinas visiems seimos nariams prioritetu sudeliojimas, o tai tikrai yra didelis isbandymas, kuris ne visiems yra pakeliamas.
O apibendrinant - kokybiska vienantve, ramybe, grynas oras, laukine gamta, sutvarkytas savas kiemas ir jaukus namai yra didele prabanga, kuria siandien gali sau leisti zmogus (neberasau apie paskolas ir visus kitus piniginius reikalus).

Linkiu Linute22 jusu seimai teisingo apsisprendimo. Musu seima apsisprende gyventi miske. Nemeluosiu, buna dienu kai pradedame abejoti savo sprendimu, bet daugiau dienu, kai dziaugemes savo seimos vienatve, ramybe, suletejusia laiko tekme, grazia gamta ir vienas kito palaikymu, supratimu.
mama_gulbe
Bambeklė thumbup.gif
viska kaip puikiai isdestei nuo a iki z
bet cia tinka tik tiem kurie niekad neturejo kaimo ir gyveno tik mieste ant asfalto
tai manau dauguma nebijo tavo isvardintu darbu vargu ir tt thumbup.gif

man ovaikyste labai panasiai parejo kaip kad tu aprasei,,darzu lysves , vabzdziai, tik kad lapes ir kokios tai vandens peles nelakste po kiema lotuliukas.gif
zarazna
Oi bambekle - ačiū. Dar pridėjai daugiau punktų prie manųjų - kodėl nenoriu gyventi miške.
Mano pagrindiniai:
Reikės būti vaikų vairuotoja...
Kiek kainuos taksas kai norėsim nuvažiuoti vakare į senamiestį išgerti vyno, arba į klubą pašokti?
Bambeklė
QUOTE(zarazna @ 2008 11 25, 10:11)
Oi bambekle - ačiū. Dar pridėjai daugiau punktų prie manųjų - kodėl nenoriu gyventi miške.
Mano pagrindiniai:
Reikės būti vaikų vairuotoja...
Kiek kainuos taksas kai norėsim nuvažiuoti vakare į senamiestį išgerti vyno, arba į klubą pašokti?
*

takso kaina iskaityk ikoktelio kaina..........ramiau bus ....gal lotuliukas.gif

o siaip tai as cia kaima miske REKLAMAVAU jeiguka smile.gif
zarazna
QUOTE(Bambeklė @ 2008 11 25, 21:12)
o siaip tai as cia kaima miske REKLAMAVAU jeiguka  smile.gif
*

Rimtai? ax.gif
Reiškia kas galvoje, tą ir matau... Ale ot - reikės ait pas daktarėlį musėt.
Mes tai juokiamės kartais, kad va atėjo laikas pataupyti šiek tiek pinigėlių - reikia į kokį kabakėlį nueiti. O kadangi gyvename senamiestyje, tai einame pėsčiomis, ir skaičiuojame sutaupytus už taksą pinigus - taupome biggrin.gif
Šelma
Mūsų kaimas vidur miškų 8 km nuo miesto kuriame gyvename. Kadangi ir ten ir ten reikia remonto, tai blaškėmės iki negalėjimo kurį gi kampą svajonių namu paverst doh.gif Kolkas preoritetai miestui, dėl vaikų ax.gif Neprivežiosiu visų 4 į burelius, sportus, vakarėlius ir kitus paaugliškus laisvalaikiui leidimo būdus verysad.gif O atimti visko, na riboti nesinori schmoll.gif Taigi kaimas lauks kokius 10 metelių kol vaikai vairuot galės, o tada mes tikriausiaiai kraustysimės ten wub.gif Kolkas kiekvieną laisvą minutė lekiam sodybom ir kaifuojam kaip mums ten gerai thumbup.gif
flight
Negalėčiau - man būtų nejauku, ypač tada, kai vyras kokioj komandiruotėj...O rudenį ir žiemą greitai temsta, kažkaip vienų vienai vidury miškų - nea, ne man schmoll.gif
Jei tai būtų privačių namų kvartaliukas vidury miško, su geru privažiavimu, ne per toliausiai nuo miesto, susisiekimu, komunikacijom, autobusiuku vaikams vežioti ir t.t. - tada gal...
zhmogeliukas
manau,neblogas,pasirinkimas,bet gal tik atostogoms..nes jei nėra normalaus susisiekimo ir šeip atsiskyrus,tai nelabai.. schmoll.gif
Cobre
As su drauge kalbejau, tai ji gyvena ne miske, bet pakankamai atokioje vietoje. Suo yra, sautuvas namie yra, kiemas apsviestas. bet juk kiekvieno kampo, krumo tiesiog negali padaryti matomo kiaurai. Ai, dar ir dzipai yra. bet vat del ju viena didziausiu baimiu ir yra. sako kad nejauku grizti ir islipti kieme. o jei kazkas butent del tu dzipu ir laukia, juk nieko tokiu atveju ir nepadarysi.
Na, paaugle dukra irgi nealpsta is dziaugsmo del tokio tevu sprendimo. sako vargsai mes vaikai, tevus i gamta patrauke, o mes kenciam biggrin.gif . Is tiesu, juk ne visada yra galimybe likti kazkur po pamoku, bureliai gerai ir tai iseitis, bet 11-12 gal reiktu anksciau sesti prie pamoku. o cia tarkim 17 val baigiasi darbas, na ir tada pradedi skaiciuoti: paimti vaika is kazkur, grizti namo, pavalgyti (klausimas kada ir kur dienos metu metu valgo vaikas), tada sesti prie pamoku. Idomu kelinta valanda gaunasi? g.gif
Kazkaip nesusiduriau su tais autobusiukais, kurie vaikus vezioja, tik kiek suprantu, tada jau negali pasirinkti norimos mokyklos, turi eiti i kazkokia konkrecia. Idealu, jei vaikas gali is mokyklos eiti tarkim pas senelius, ten pavalgyti, paruosti pamokas ir su tevais parvaziuoti namo. Manau reikia apsvarstyti visus uz ir pries. Nors siaip tai labai jau romantiskai atrodo tas gyvenimas miske wub.gif As gal tada galvociau apie sodyba ax.gif .
Radvyle
Aš NORIU gyventi pamiškėje. Bet kol kas nėra sąlygų. Pabūnam tik savaitgaliais doh.gif
*GREISI*
man apskrita svarbiausia,kad sklypas nebūtų mažesnis negu vienas ha,tada bet kur smile.gif .Niekaip nesuprantu žmonių,kurie keliasi toliau už miesto ir darosi tvoras,nu tokias kaip gardus iš lentų ir be jokių plyšių.Pastebėjau ir mieste populiaru...Man tai jos baisios.Niueko nesimato,tik tvora doh.gif .O šiaip mes renkamės užmiestį vien dėlto,kad gražiausi prisiminimai iš kaimo.To mūsų vaikai neturi,tai mes bandome jiems sukurti...O jokie būreliai mums neatstos gamtos,o atostogos ilgos,ilgos...Gali maudytis kėkvieną dieną.Ir šiaip norisi ,kad vaikai augtų į gyvenimą ir gamtą turėdami kitą požiūrį...
Šelma
QUOTE(*GREISI* @ 2008 12 01, 16:32)
O jokie būreliai mums neatstos gamtos,o atostogos ilgos,ilgos...Gali maudytis kėkvieną dieną.Ir šiaip norisi ,kad vaikai augtų į gyvenimą ir gamtą turėdami kitą požiūrį...
*

Na dėl būrelių nesutinku, jei vaikas rimtai sportuoja-dainuoja tai pasiūlyti jam vietoj to laukus lakstymui mažu mažiausiai negarbinga būtų jo atžvilgiu. Mums , seniams ( biggrin.gif ), tai taip, kas gali būt geriau už erdvę ir ramybę, bet MB augo vienkiemyje ir ta nuoskauda, kad daug ko reikėjo atsisakyti jam išliko iki šiol doh.gif Žinoma yra skirtumas ir kus tas miškas ir kiek iki civilizacijos nuo jo. Skirtumas ar didmiestis kur gamtos nulis ar miškas... Mes Zarasuose gyvename, tai kalbu tik iš savo varpinės, jei kokia sostinė būtu tai gal ir aš labiau gamta vaikams rūpinčiausi biggrin.gif

Dėl tvorų tai drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
*GREISI*
QUOTE(Šelma @ 2008 12 01, 16:38)
Na dėl būrelių nesutinku, jei vaikas rimtai sportuoja-dainuoja tai pasiūlyti jam vietoj to laukus lakstymui mažu mažiausiai negarbinga būtų jo atžvilgiu. Mums , seniams ( biggrin.gif ), tai taip, kas gali būt geriau už erdvę ir ramybę, bet MB augo vienkiemyje ir ta nuoskauda, kad daug ko reikėjo atsisakyti jam išliko iki šiol  doh.gif  Žinoma yra skirtumas ir kus tas miškas ir kiek iki civilizacijos nuo jo. Skirtumas ar didmiestis kur gamtos nulis ar miškas... Mes Zarasuose gyvename, tai kalbu tik iš savo varpinės, jei kokia sostinė būtu tai gal ir aš labiau gamta vaikams rūpinčiausi  biggrin.gif

Dėl tvorų tai  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
*

Nu mums mokykla su mašina dešimt min. kelio.Dėl būrelių kiek norės tiek.Sportuotų geriau saikingai,nes profesionalus suėda sveikatą.Kažkada sportavau daug.O dabar man geriau daržas,svoris neauga,o krenta ir nereikia žiūrėti į sienas .Taip pat nauda ir kartu pasitenkinimas didžiulis,kai gali užsiauginti savo maistą.Ir šiaip visų požiūriai skirtingi...Ir ypač dabartinis...mes kažkaip norime,kad vaikai išmoktų džiaugtis paprastais ir kartu stebuklingais dalykais...Kurie šalia ir už juos nereikia mokėti...taip pat nerealios kainos už daržoves ir vaisius atsibodo,nekalbant kaip jos užaugintos.
flight
QUOTE(*GREISI* @ 2008 12 01, 16:32)
Pastebėjau ir mieste populiaru...Man tai jos baisios.Niueko nesimato,tik tvora doh.gif .
*

O geriau, kad kiekvienas praeivis spoksotų į tavo kiemą? rolleyes.gif (čia aš apie miesto tvoras...)
neringule
Siaip gal miske,,sodyba,,noreciau tureti,o gyventi tai ne doh.gif
Denisenko
zema, kai daug snego, miske grazu. gal ir neko ta laikotapi ten pagivent.
*GREISI*
QUOTE(flight @ 2008 12 01, 20:43)
O geriau, kad kiekvienas praeivis spoksotų į  tavo kiemą?  rolleyes.gif  (čia aš apie miesto tvoras...)
*

Kodėl spoksotų,gal žiūrėtų 4u.gif ...Nu yra visokiausių,bet tos ,kurios sukalamos kaip karstas,ne man brrrrrrrrrrrrr.....
flight
smile.gif O man visados priešingas klausimas nedavė ramybės - kaip žmonės gali gyventi mieste, dar šalia gatvės ir "kiaura" tvora?
Germina
Labai įdomi tema. Mes su vyru, esame gryni miestiečiai - asfalto vaikai. Vaikystėje labai pavydėdavau draugams, kurie turėjo senelius kaime, nes mano seneliai gyveno mieste. Pagaliau, į senatvę išsipildė svajonės apie nuosavą kaimą. Jau penkti metai turime nuošalią sodybą ir beveik miške. Mes laimingi, bet mūsų suaugus dukra, nė į tą pusę nežiūri ir pas mus į kaimą nevažiuoja. Paskaičiau čia apie visokius uodus ir erkes, tai galiu pasakyt, kad turbūt kaip kur ir ko yra, nes pas mus nei uodų, nei tų erkių nelabai. Net nežinau, ką daryčiau su mažais vaikais, nes labai bijočiau, kad ežerioke nenuskestų. Dėl mokyklos, tai pas mus ne problema, nes surenka vaikus autobusiukas. Parduotuvė tolokai, bet su mašina, tai jokia problema. Vasarą, tai net klausymas nekyla dėl pasirinkimo kur gyventi, bet dabar būna kartais liūdna ir nykoka. Tada traukiame į didelius miestus. Pabūname mieste kelias dienas ir vėl taip traukia atgal į savo namelį miške doh.gif Bepigu, mums vyresniems, bet jauniems juk reiktų į darbus mieste važinėti, tai gali labai varginti.
dije
na miške gyvent- tikrai nenorėčiau- pirmiausia- dėl uodų, tuo baisiau erkių. . Antra- naktį baisoka... Trečia- jei su vaikais- tai oi užpustytais keliukais į mokyklą vežti- nekas... turiu pažystamą, miškininko dukrą, augusią miške...sako po 5 km iki stotelės klampodavo miško keliuku...
Miške nebent pasavaitgaliauti..bet ir tai miškas miškui nelygu.. na miške nenorėčiau.. jei reiktų rinkitis- tai geriau jau namas plyname lauke..sėdi prie vitrininio lango su arbatos puodeliu, o už lango siaučia pūga kiek akys užmato balta balta.... rolleyes.gif
trr
prisiminiau viena jaunystės draugą, kuris gyveno sodyboj miške - sako iseinu ankstyva ryta parukyt, sode rukas, ir stirnos ganosi... rolleyes.gif wub.gif
o kadangi gyveno vienas, tai aplinką (žolėje ar žemėje paliktus gyvūnų ar žmonių pėdsakus) įžvelgdavo ir "skaitydavo" kaip koks indėnas. blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.