Zvirbliuke
2004 03 06, 19:07
Ar vedate savo atžalėles į teatrą ( turiu omenyje Lėlių

), ir kada su vaiku ten apsilankėte pirmąsyk?
Mes šiandien pagaliau išsiruošėm ir nuėjom, 1,4m. sūnus buvo pats mažiausias žiūrovas

Ištvėrėm pusvalandį...Man atrodo, kad vaikas jautėsi nejaukiai, ypač iš pradžių...
Gal turit parekomenduoti kokį spektaklį tokio amžiaus vaikams Vilniuje, gal kur buvot ir labai patiko?
delfinas
2004 03 07, 09:27
Uzeik i skyreli poilsis, pramogos ir t.t. - ten kazkuri mama atidariusi tema apie spektaklius - ir suaugusiems, ir vaikams. Skaitinejau kada - idomiai mamytes parase. Manau, kad rasi naudos

.
Pirmą kartą sūnų vedėm į Lėlių teatrą, kai jam buvo 2 m. Spektaklis buvo "Raudonkepurė". Labai patiko

Spektaklis trumpas, įdomus, bet nebaisus. Paskui dar ilgai pasakodavo šitą pasaką, savų istorijų apie vilką prikurdavo
Dar "Trys paršiukai" irgi yra iš tokių trumpesnių spektakliukų, bet šitas mažesnį įspūdį paliko negu "Raudonkepurė"
Pirmasyk su vaikiuku kai jam buvo 1m 7men nuejom i Leles 'Sigute'. Ispudi paliko neapsakoma. Iskart tapo teatro gerbeju.
Dabar bent kas antra sekmadieni stengiames nueiti i mazojoje saleje rodomus spektakliukus.
Galiu pasakyti kad 'Pasaka apie vezliuka' ir 'Pelene' jam ispudzio nepaliko. Jau po 15 min pradejo dometis apshvietejo darbu ir ji komentuoti

.
O vat Sigute, Naslaite elenyte ir Joniukas avinukas, Bjaurusis anciukas tai
Gaila i Sigute niekaip negalim antra kart nueiti - niekaip ziurovu nesusirenka pakankamai

(turi 15 buti kad rodytu...) O vaikas zinokit iki sios dienos vis dar man apie ta spektakli pasakoja (jei prisiminti kad buvom siguteje lapkriti tai..

)
vat gal susiorganizuotume koks mamu burelis su tokiais 2-metukais?
giedrulka
2004 03 17, 16:15
Ale gi tiksliai, gerai sakai, Gudra

. Galima toki meet'uka padaryti. As tai labia noreciau su savuoju i teatra pavaryti.
Dar zinau, kad Ragaliukes teatras turi tokiems maziausiems ziopliukams spektakliuku.
O cia tai gera mintis

Siaip vis planuoju planuoju savo vyroka nuvesti i teatra ir neprisiruosiu. Kiek ziurejau, tai visi spektakliukai sestadieni 12 - o mes tuo metu pas Asta bunam
Bet tikrai-organizuojames, aptariam spektakliukus ir varom
Keberiokšt
2004 03 17, 18:40
Vilniuje Leles teatre Didziojoj salej spektakliai 12val., o mazojoj -14 val. Dar maziukams yra Raganiukes teatras bei Teatriukas. Pastarajame neteko buti (su vaiku), todel nieko negaliu parasyti, o Raganiukej labai smagus prieskambaris, kur pries spektakli vaikai gali papiesti, pazaisti. Leles teatras nors ir profesionalus, bet "valdiskumas" jauciasi - pradedant surugusia bilietu pardaveja ir taip toliau

)
na mes, jei pavyks, bandysim eit pirma karta sekmadieni i Leles teatra, i "3 parsiukus".
Melitukas
2004 05 14, 12:00
Mes su saviske buvom "Trys parsiukai". Siaip ji labai judri, negali ilgam susikaupti, bet ten visa spektakli issedejo, jai labai patiko, iki siol prisimena ir pasakoja, kad buvo, kas ten buvo.

O buvom ziema. Ir mums su vyru patiko. Reiketu dar i "Raudonkepuraite" nueiti, bet kiek anksciau ziurejau, tai vis 14 val eidavo, mes tuo metu jau miegam.
| QUOTE (Jurga @ 2004 05 14, 10:45) |
na mes, jei pavyks, bandysim eit pirma karta sekmadieni i Leles teatra, i "3 parsiukus". |
Jei ir mums pavyks tai gal pasimatysim
Planuoju su saviskiu irgi sekmadieni keliauti tris parsiukus paziureti.

TRYS PARSIUKAI jega

judrus vaikinas visa spektakliuka buvo taip susikaupes ir susidomejes, kad ne krust
Tik pacioj pabaigoj neiskente ir pire scenos nuvare-pasokti
Dukrytė gavo dovanų bilietą į Raganiukės teatrą. Jai gret 1,5 metukų. Man atrodo, kad jai bus sunku sutelkti dėmesį ir nusėdėti vienoje vietoje. Svarstau, kad gal bilietėlį padovanoti didesniam vaikučiui. O gal kuri mamytė jau vedė tokio amžiaus atžalėlę i teatrą.
QUOTE(adina @ 2006 03 25, 22:33)
Dukrytė gavo dovanų bilietą į Raganiukės teatrą. Jai gret 1,5 metukų. Man atrodo, kad jai bus sunku sutelkti dėmesį ir nusėdėti vienoje vietoje. Svarstau, kad gal bilietėlį padovanoti didesniam vaikučiui. O gal kuri mamytė jau vedė tokio amžiaus atžalėlę i teatrą.

As su 2.2 m. amziaus vaiku buvau raganiukes teatre....Supratau kad mums tai dar tikrai anksti....
Bet cia labai priklauso ir nuo vaiki
QUOTE(adina @ 2006 03 25, 22:33)

pritariu,kad tai nuo mažiuko priklauso,bet aš asmeniškai manau,kad per anksti ir jam neįdomu bus,be to kažin ar išsėdės vienoj vietoj
Laimuška
2006 03 26, 20:43
Na 1,5 metukų gal ir mažoka, bet kodėl nepabandžius, o gal ji visai susidomės. Va pvz mes irgi ruošiamės eiti į vaidinimą Joniukas avinukas ir sesytė Elenytė

Mano mažąjai 2 metukai. Parinkau 1-os dalies ir muzikinį vaidinimą, tad tikiuosi jai visai patiks. O be to gi visada galima atsistoti ir išeiti, jeigu matysite, kad mergaitei dar ne iki spektaklių
manajam 1metai 7 men. vakar buvom Keistuoliu teatre. ishsedejo visas 50 min, plojo, juokesi ir verke. labai paprastas vaikishkas muzikinis spektakliukas "Terlius ir ...". jau pamirshau. taigi, pabandyti verta. ash irgi galvojau, kaip cia bus. manasis labai judrus, ozys ir shiaip pabaisa vaikas. bet darzeli jau man minejo,. kad labai imlus dainelems ir shokiams. tai ir pabandem. bohemishkos sielos mano vaikis:) nueik. gi per galva niex neduos. galu gale, gali isheit bet kada. maciau mama su kokiu 7 men vaikeliuku.
Baltike
2006 03 27, 14:14
Mano patirtis tokia, kad 1,5m. vaikas jau gali puikiausiai išlaikyti dėmesį, jei spektaklis atitinka jo amžių ir vaikas prie panašių dalykų kažkiek pratinamas. Aš saviškiams gana anksti pradėjau sekti pasakas, bent 10min-pusvalandukui eidavome į koncertus atvirame ore, vėliau žiūrėjome animacinius filmukus. (Tam, kad koncentruotų dėmesį, sektų turinį.) Abu didieji vaikiškus spektaklius teatruose pradėjo lankyti dar neturėdami 1,5 metukų. Ir didesnių problemų nebuvo. Jei kuris ir pradėdavo kada spurdėti, nerimti, kito užsiėmimo ieškoti, išeidavome į fojė. Patikėkite, mes ten būdavome ne vieni. Ir vaikų amžius labai įvairus. (Pastebėjau, kad dažniausiai spektalio neištempia ir net isterijas sukelia trimečiai-keturmečiai berniukai.)
Hermion@
2006 03 27, 15:06
QUOTE(adina @ 2006 03 25, 23:33)

Kiek esam su sūnum buvę Raganiukės teatre, jų repertuaras neskirtas tokiems mažiems vaikučiams, o bent jau 4-5 metų sulaukusiems ar net vyresniems (spektakliai mokyklinėm temom ir pan.). Beje, tai ne lėlių teatras, o daugiau "gyvų" aktorių. Man atrodo, reikėtų pasiskambinti ir paklausti, koks ten spektakliukas, ir nuspręsti, ar jis tiks tavo dukrytei.
-niekas-
2006 03 27, 16:03
Aš tikrai siūlyčiau pabandyt.Nepatiks išeisit.Mums vieneri per gimtadienį pakvietėm klouna labai patiko juokėsi, plojo, akių neatleido.Manau ir aš reikėtų nuvesti į kokį spektakliuka.
Iš savo patirties pasakysiu ir aš, kad vaikas vaikui nelygus. Mano vyresnioji būdama 2.5 metukų pirmą sykį nuėjo į "Lėlės teatrą', tai jai patiko, be to ir jo trukmė apie 30 min. Pats tas. O dabar matau, kad mamytės atsiveda visai mažuliukus, tai nei jie ką supranta, nei įdomu.
O dėl "Raganiukės teatro" tai pritariu, kad spektakliai skirti didesniems: mažoji (greit bus 3 m.) nuėjo su tėveliu ir...nežiūrėjo.
ne tik, kad vaikas vaikui nelygus, bet ir spektaklis spektakliui nelygus... vieni patinka vieniems kiti kitiems. savo merginą į spektakliukus vedu nuo 3 metukų, žinau, kad jei būčiau vedus mažesnę nelabai domėtųsi. na čia matomai kiekviena mama žino, pažįsta savo vaiką ir žino kas jam patiks...
o manajai panelei labiausiai patinka pasakos, kurias jau žino, kurias skaitau ar seku...visokie miuziklai nevisada... svarbu, kad vaidintų žinomi personažai.
o dėl pusantrų metų vaikiuko nežinau, bet kai einam į teatriukus, tai dažnai matau, kad tėveliai atsineša net kokių 8 mėnesių kūdikėlius, aišku nesulaukę pabaigos išeina, nes vaikas pradeda pykti... gal čia tėvai nuo mažens taip pratina...
QUOTE($kristina$ @ 2006 03 27, 16:44)
o manajai panelei labiausiai patinka pasakos, kurias jau žino, kurias skaitau ar seku...visokie miuziklai nevisada... svarbu, kad vaidintų žinomi personažai.
Taip, taip, maniškėms lygiai taip pat.
Ačiū visoms mamytėms už patarimus. Paskaičiusi jūsų atsiliepimus ir žinodama savo pupą, manau, kad mums dar tikrai ankstoka.
Cekavauskiene
2006 04 18, 12:04
mano mazylis 1-ą karta teatre buvo 6men.,ziurejom jaunimui skirta pektakli.Nebijojo ir buvo idomu,labai daug ir garsiai komentavo,bet vyras paskui issinese,nes garsiau tarpais uz aktorius reiskesi.

antra karta buvom9men.-

patiko. Ziurejom COLIUKE,visa spektakli istempe-plojo,juokesi,dainavo,baresi....Neseniai leliu spektakliuka ziurejom,bet galo nesulaukem,nes jo miego laikas buvo.Namie su lelytem teatriniai pazaidimai

l.patinka. Cia gal nuo vaiko priklauso.Manau ,vesti reikia,bet tik isiklausant i vaika,nieko per prievarta nekisant.

Mano vaiko 1-a pazintis su teatru prasidejo dar negimus

ir tikiuosi,kad tesis toliau

Kur jam detis,jei mama teatrale?..
Dukrytei 2m 1men.buvom kine-Ledynmetis2,tai visai neblogai sekesi(tikejausi bus blogiau

),neisbuvom turbut kkias 15 min.Bet ir tai buvo galima dar ja kalbinti,taciau ir pacia laikas spaude,taip kad isejom truputi anksciau

,
O manau kad i leliu teatra galima bandyti eiti,tik svarbu pasirinkti spektakli
abrakadabra
2006 05 05, 11:27
Mano vaikui 1m. 2mėn. ir aš labai noriu nuvesti į lėlių teatrą, labai jau jam patinka, kai namie vaidinu ką nors su žaislais ir multikais labai domisi. Manau jau pats laikas pabandyti:) Manau svarbiausia pasirinkti tinkamą spektaklį... Va čia tai didesnė problema, nes daugelis spektaklių vaikams nuo 4 metų

.
inkunai
2006 05 05, 15:52
Aš irgi norėčiau savo žirnį į spektaklį nusivesti, tik kad jie nepritaikyti maiukams, nes maniškis paprastai miega tuo metu, kai rodomi lėlių spektakliai
subtiliai
2008 05 19, 12:55
Galima vesti nuo 3 metu, neanksciau.
saulala
2008 05 19, 13:04
Nemažai spektaklių Vilniaus "Lėlės" teatre matėme. Jie tikrai neskirti jaunesniems nei 3 metų vaikams. Mažesni vaikiukai dažnai išsigąsta gan didelio garso, užtemusios salės, pradeda verkti. Apskritai jie nesugeba tiek laiko išlaikyti dėmesį. Ne sykį teko matyti, kaip mažesnis vaikas apskritai atsisako į salę įeiti.
condoleeza
2008 06 25, 18:02
QUOTE(subtiliai @ 2008 05 19, 12:55)
Galima vesti nuo 3 metu, neanksciau.
O kodėl taip kategoriškai?

Aš dukrytę į Kauno lėlių teatrą pirmąkart nuvedžiau, kai jai buvo 1,4 mėn.

Net išsižiojus išsėdėjo visą spektaklį. Jai labai patinka. Dar ir dabar vakarais prašo papasakoti vieno ar kito spektakliuko siužetą. Gaila, tik teatro sezonas pasibaigė.

Bet nuo rudens šią veiklą vėl atnaujinsim.
werute007
2008 06 29, 20:11

pirma karta kai nuejom ileliu tetra ;seneles pasaka;,maziukas ziurejo isiziojes gal 5 minutes o paskui jau nepatenkintas jamreikejo lipt ant scenos
o antra karta ,jau kitaip jautesi nebijojo,ramesnis buvo
daluzenik
2008 06 29, 21:33
maniskiui jau tuoj 3.5m bet niekaip neprisiruosiu nuvest
Maniškiui dar nebuvo dviejų, kai nuėjom į spektaklį Pasaka apie lietaus lašelį. Puikiai išbuvo susidomėjęs, nors yra tikrai judrus vaikas. Vyresnysis irgi panašiai, nuo dviejų teatro gerbėjas, nors dabar dažniau į kiną prašosi. Einant su mažesniu, reikia spektaklio šviesesnio, nes vaikai išsigąsta tamsos dažnai, pasikonsultuokit kasose, dirbančios žino ir pataria.
vaikas vaikui nelygu
mano mergina nuo 1.5 metu kaip paekspermentuodama nuvedziau i Leles teatra, tai po to gavo ir vyras perimt estafete, nes dabar merginai 3 metai, o vasara sunku paaiskint, kad ne sezonas teatre. kaledoms padovanojom jai leliu teatriuka, tai taip ir liko geriausiu zaislu.
o tuo pat metu, dar 1,5 metu maziu bernioka ir drauge vede - tai jos bernas aiskiai ne teatralas dar buvo.
skirtingi juk mes visi
sveikos,as savo taip pat noreciau kur nors nusivesti,jai 2m ir beveik 3 menesiai

,ji jau seniai issedi ilgai ,ziuri filmukus,tai neina atitraukti beveik valanda,ziurejom sreka per kompa,tai visa filma nepajudejo,isziurejo..manau nuo vaikiuko dar pomegiu priiklauso
Jūrraitė
2008 08 05, 16:16
Gal galėtumėt pasidalinti - kokie spektakliukai jums, mamytės, ir, žinoma, vaikučiams, patiko labiausiai. Galvoju apie naują sezoną ir apie prisijungimą į "teatralų" grupes. Maniškai spalio pab. bus dveji. Nezinau, kaip reaguos, ar issedes... Todel noriu išrinkti "patį pačiausią"
Tiesa, su pirštininėm lėlėm labai mėgsta žaisti, arba, kaip mes jai ką nors inscenizuojam - tad gal pavyks...
Būsiu labai dėkinga už atsakymus
ech,kaip jums gerai,kad kartu mytinates ir i teatra einat...mano visa kudikyste ir vaikyste ten;labai labai pasiilgstu spektakliu,leliu,daineliu.... butinai vesiu savo pupa,kai parvaziuosim
Mes su dukryte į lėlės teatrą pirmą kartą susiruošėm, kai jai buvo gal 2.3 metukų - iki šiol joks kitas teatras šio nepranoko. Mylimiausią spektaklį "Trys paršiukai" žiūrėjom jau 3 kartus ir žinau, kad jei pasiūlyčiau, mažoji neatsisakytų dar kartą jį pažiūrėti.

Visiems rekomenduoju!
Manau, įdomu ar neįdomu ten bus vaikučiui, priklauso nuo daugelio dalykų - prieš einant į spektaklį, jei tai gerai žinoma pasaka, iš pradžių ją skaitom, sekam keletą vakarų iš eilės, tuomet vaikas, žinodamas siužetą, visai kitaip reaguoja į veiksmą scenoje. Gerai, jei yra galimybė pažaisti teatrą ar tiesiog pabūti pasakų, filmukų veikėjais.
Viskas priklauso nuo mūsų pastangų, fantazijos ir noro.
Beje, anksčiau rašytoje žinutėje kažkas minėjo, jog bilietų pardavėjos primena sovietmetį ar kažkaip panašiai. Galiu pasakyti, jog visą laiką susidurdavau tik su geranoriškom ir paslaugiom darbuotojom - vieną kartą atsitiko taip, jog atėjau pirkti bilietų gerokai pasibaigus kasos darbo laikui - ir ką gi, mane įleido, aptarnavo, parekomendavo geresnes vietas. Norisi vėl ir vėl ten sugrįžti.
laukinukė
2008 10 26, 15:27
Mano mažei 2m. ir 3mėn. Ėjom šiandien į Kauno lėlių teatrą, bet negavom bilietų. Iš anksto negaliu nupirkt, nes kaip tyčia suserga

. Tai dar gavom bilietukus į Muzikinio teatro "Voro vestuves". Šitą poemėlę ji ir taip jau beveik mintinai moka, o pamačiusi spektaklį, liko sužavėta, komentavo, pasakojo, pergyveno. Visas 1,5 val atsėdėjo, nors šiaip nė minutės neišbūna vienoje vietoje

Supratau, kad ir į lėlių spektaklius bebūtinai turiu žiūrėti amžių, nes visgi ji labai daug supranta, sudėtingus siužetus atsimena.
Vadinasi, tikrai ne nuo 3 metų skirti spektakliai ne tik į lėlių, bet ir kitus teatrus. Daug kas priklauso nuo vaiko
condoleeza
2008 10 29, 13:48
QUOTE(Jūrraitė @ 2008 08 05, 16:16)
Gal galėtumėt pasidalinti - kokie spektakliukai jums, mamytės, ir, žinoma, vaikučiams, patiko labiausiai. Galvoju apie naują sezoną ir apie prisijungimą į "teatralų" grupes. Maniškai spalio pab. bus dveji. Nezinau, kaip reaguos, ar issedes... Todel noriu išrinkti "patį pačiausią"
Tiesa, su pirštininėm lėlėm labai mėgsta žaisti, arba, kaip mes jai ką nors inscenizuojam - tad gal pavyks...
Būsiu labai dėkinga už atsakymus

Mes jau beveik peržiūrėjom visą nuo 3 m. vaikučiams skirtą Kauno lėlių teatro repertuarą. Mano merginai didžiausią įspūdį paliko "Ožkos malūnas", "Tigriukas Petrikas" ir "Pasaka apie lietaus lašelį". Pastarasis spektakliukas net ir man pačiai visai gražus.
Vedžiau savo 1 metų 4 mėnesių sūnų į Panevėžio lėlių vežimo teatrą. Tai galiu pasakyti, kad bent jau maniškiui tikrai per anksti. Nežinau, gal aš jau nebeatsimenu, bet man atrodo iš vaikystės, kad ten būdavo gražu, linksma muzika, gražūs leliokai. O dabar žiūrėjome "tipo" Raudonkepuraitę, visos lėlės gąsdinančios, baisios, rėkia, kriokia....... muzika super garsi. Žodžiu, nemanau, kad ir paaugusį vaiką į tokią blogų emocijų pilną vietą vesiu. Gail, nusivyliau, o iš vaikystės tokie geri buvo prisiminimai......
savo dukrytę pirmą kartą nuvedžiau į lėlių tetrą kai ji buvo 1,8 -žiūrėjom "Lukošiukas ir ragana" šiek tiek bijojo iš pradžių, bet aš jai padėjau- pasakojau, tai ji liko sužavėta, nes ir daug vaikučių buvo, kurie po spektaklio neskubėjo namo - pasibendravo
inrinke
2008 11 06, 13:23
Savo vyresnele pirma karta vedziau metuku laiko, tai jai patiko. Nezinia ka ten suprato, bet dziaugesi, rankytemis plojo.

Todel pamasciau, kad laikas ir siuos zvirblius i teatra isruosti, gal Kaledoms bus kokia grazi programele...
rimulia12
2008 11 06, 13:37
Mes jau buvom leliu teatre klaipedoje. Yra spec spektakliukam tokiem maziukams. Mums dar metu nebuvo. Bet ziurejo issiziojus. Ir neilgas jis eina tik 30 min kazkur. O vadinas ozkele melegele

dar nebuvome teatre,bet reiketu apsilankyti
Vat ir man jau kriba mintis su dvynukais teatran nueiti.

Tik judrus labai vienas, gali ir neišsėdėti viso sprektaklio, bet... nepabandžiusi ir nesužinosiu.
sveikos. kauno leliu teatre yra kauno reviu spektaklis suaugusiems. A.Ziurausko rezisuotas. smagus toks:)
edisada
2009 02 05, 21:59
Ėjom lapkričio mėn., mažajai dar nebuvo 3 metukų, iki dabar prašo, kad dar nuvesčiau. Ramiausiai išsėdėjo visą spektaklį (40-45 min.). BITĖ MAJA žiūrėjom.
Būtinai kada eisime dar
Klampukas
2009 03 01, 23:01
Sveikos,
Klaipėdos lėlių teatre Kovo 11 ir 14 dienomis, bus rodomas NEMOKAMAS spektaklis: Perdirbta Trijų paršiukų istorija. Tai ekologinio klubo "Žvejonė" perdirbta pasaka. Kodėl perdirbta? Nes visas scenarijus pakeistas į temą: "Kodėl reikia mylėti ir saugoti gamta?", o ir pačios atliekos pagamintos iš perdirbtų atliekų, bet... atrodo tikrai estetiškai!

. Tikrai siūlau nuvesti savo atžalas... O juk kovo 11d. dar ir išeiginė

. Puiki proga ir pabūt su vaikais ir dar aplinkosaugos žinių jiems įkvėpt...
Tik va, reikia užsiregistruoti: elze@zvejone.lt, nurodant žmonių, kurie ateis vardus. (bent taip rašo plakate).
Ech.. tokią propogandą čia surašiau
vilma.p
2009 03 10, 23:41
Mes pirma karta buvom leliu teatre 1,4 m, negalejau patiket vaikas sedejo net issiziojes.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.