Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Labai sausa odele
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Balandiene
Mano mazylei labai sausa odele, ypatingai kojyciu, o dabar kai oras saltesnis ir sausesnis, tai visai odele kaip tarka. Gal zinote kokiu patarimu - naturaliai kaip odele padrekinti. Bandau kas diena nemaudyti, kad dar labiau neissausetu. Nesinori ir kokiais kremais chemija teplioti.
*meduota*
QUOTE(Balandiene @ 2008 11 03, 02:56)
Mano mazylei labai sausa odele, ypatingai kojyciu, o dabar kai oras saltesnis ir sausesnis, tai visai odele kaip tarka. Gal zinote kokiu patarimu - naturaliai kaip odele padrekinti. Bandau kas diena nemaudyti, kad dar labiau neissausetu. Nesinori ir kokiais kremais chemija teplioti.
*

kaip natūraliai nežinau. bet aš maudydama sūnų i vandenį pyliau balmandol aliejaus. mum padėjo.
va, informacinis lapelis apie jį
http://www.vaistai.lt/index.php?option=com...;searchword=oil
spicykimmy
o mum gydytoja patare naudoti paprasta alyvuogiu alieju, geresnis variantas jei jis ekologiskas, nes cia geriau negu visokiausi kremai, kadangi nera jame chemijos tai odele geriau ir greiciau ji isisavina, mum padejo thumbup.gif mirksiukas.gif
Zuwytes
QUOTE(Dievaitė @ 2008 11 03, 10:03)
kaip natūraliai nežinau. bet aš maudydama sūnų i vandenį pyliau balmandol aliejaus. mum padėjo.
*

Mums irgi sitas aliejus labai gerai buvo thumbup.gif
Dar prausiant naudojam Eucerin duso zele aliejaus pagrindu - ji irgi sausai odelei tinka vietoj muilu visokiu 4u.gif
crocus
Mano lėlytė gimė apipleiskanojusia, sausa kaip koks pergamentas odyte. Tai vietoj visokių jonsons aliejų naudojau nerafinuotą šalto spaudimo sėmenų aliejų-pildavau kasdien į vonelę. Gimė vasarą, karšta buvo, tai tekdavo ir po du kartus dienoje maudytis. Dar odelės pamaitinimui į vonelę pyliau iš sėmenų išvirtą kisieliuką. Taip pat labai geras dalykiukas. Taip va ir sutvarkėm savo odytę. Dabar naudoju natūralų ekologišką monoi de tahiti aliejų. Labai gerai drėkina ir minkština. pirkau www.kvapunamai.lt jei ka
Papildyta:
Neparašiau, kad aliejuko į vonelę pilti apie pusę šaukštelio. Išsimaudžius vaikelis gali truputį būti riebokas tongue.gif bet greitai viskas susigeria.
ssaulutee
mes tai naudojam essex krema smile.gif jis yra skirtas ir vaikams ir kudikiams ir suaugusiems, jame nera kvapniuju medziagu, mums padejo smile.gif
zivilaiciukas
Sveikos mamytes biggrin.gif mano dukrytes odele taip pat sausoka, tai naudojam essex losjona, tikrai labai geras smile.gif
Balandiene
Aciu uz patarimus. Istepiau vaika alyvuogiu aliejumi, gal pades. Bandysiu ir monoi de tahiti ir semenu aliejuka, geri patarimai. Pas mus essex losjono nera, neradau.
svirplele
Mes naudojam Universiteto vaistinej pagaminta krema su saltalankio aliejumi.I sudeti ieina lanolinas, augalinis aliejus,saltalankio aliejus, kakao sviestas, vitaminai A D E. Tikrai rekomenduoju. blush2.gif
Papildyta:
Oi, paziurejau, kad jus gana toli nuo Vilniaus blush2.gif , bet, manau ten tikrai turetu buti kokiu panasiu alternatyvu
kruopa12
mano maziuko labai sausa oda prie ausyciu, tai as tepu Weledos kremuku su medetkomis ir padeda
Bambizė
as tai paprastai sprendziu problema, po maudyniu imasazuoju kudikiu aliejumi ir as pati ta kudikiu alieju pradejau naudoti - zinokit, geras dalykas bigsmile.gif
megyte
as naudoju essex tepaliuka ir jis mums tikrai padeda thumbup.gif
pugaciova
alyvuogiu alieju kur salotom ir kepimui? nu bijociau as ji tepti vaikeli yra vaistinese aliejukai spec kudikiu odeliai kur neuskemsa odos poru pvz belmondol migdolu aliejus labai geras kaina apie 20 lt
auxseliukas
Mano mazylei taip pat buvo issausejusi odele, net pas gydytoja nesiau verysad.gif odele buvo tokia issausejusi kad atrode, kaip jau kazkas minejo kaip tarka verysad.gif issigandau labai, bet emiau reciau maudyti, nes maziuku oda labai jautri ir ja sausina ivairus muilai, o po kiekvieno maudymo tepu vaikisku aliejuku ir viskas susitvarke thumbup.gif
Papildyta:
be kita ko kai mauadau ne kiekviena karta su muiliuku, dazniausiai maudau vandenuku tik...retsykiais muiliuku.. ax.gif
HUGGA
QUOTE(auxseliukas @ 2008 12 04, 22:41)
Mano mazylei taip pat buvo issausejusi odele, net pas gydytoja nesiau verysad.gif  odele buvo tokia issausejusi kad atrode, kaip jau kazkas minejo kaip tarka verysad.gif  issigandau labai, bet emiau reciau maudyti, nes maziuku oda labai  jautri ir ja sausina ivairus muilai, o po kiekvieno maudymo tepu vaikisku aliejuku ir viskas susitvarke thumbup.gif
Papildyta:
be kita ko kai mauadau ne kiekviena karta su muiliuku, dazniausiai maudau vandenuku tik...retsykiais muiliuku.. ax.gif
*

mums taip pat
Amarilė.84
Mano dukrytės odytė taip pat labai jautri ir linkusi sausėti. Mes naudojom BALMANDOL aliejų ir viskas susitvarkė. Jo pildavom pusę kamštelio į vonelę. Tai migdolų aliejus, be jokių kvapų ar dažiklių, tikrai geras dalykas. Jo galima įsigyti vaistinėje. smile.gif

Kūdikius alyvuogių aliejumi tepti....? doh.gif blink.gif Absurdas.
kucci_kucci
QUOTE(Amarilė.84 @ 2008 12 05, 17:16)

Kūdikius alyvuogių aliejumi tepti....?  doh.gif  blink.gif  Absurdas.
*

gal gali pagristi kodel??? g.gif g.gif
Amarilė.84
QUOTE(kucci_kucci @ 2008 12 06, 16:20)
gal gali pagristi kodel???  g.gif  g.gif
*

Todėl, kad kepimui ar salotoms naudojamas alyvuogių aliejus nėra organinis. Organinis aliejus tai toks, kuris yra be pasticidų ir neturi jokių kitų sintetinių cheminių junginių, nefiltruotas. Tokio Lietuvoje, kiek žinau, nelabai ir pirkt yra... g.gif biggrin.gif Bet nesu girdėjus, kad ir organinį naudoja kūdikio odelės ligoms gydyti ar sausėjimui šalinti..
Balandiene
QUOTE(Amarilė.84 @ 2008 12 05, 10:16)
Mano dukrytės odytė taip pat labai jautri ir linkusi sausėti. Mes naudojom BALMANDOL aliejų ir viskas susitvarkė. Jo pildavom pusę kamštelio į vonelę. Tai migdolų aliejus, be jokių kvapų ar dažiklių, tikrai geras dalykas. Jo galima įsigyti vaistinėje.  smile.gif

Kūdikius alyvuogių aliejumi tepti....?  doh.gif  blink.gif  Absurdas.
*

Na, pas mus yra organinio alyvuogiu aliejaus. Man tai akuseres patare kai dar nescia buvau, nenaudoti kosmetikos, o tepti pilva ir oda tik alyvuogiu aliejumi nuo issausejimo, ir sake vaikeli tepti juo galima. Siaip alyvuogiu aliejus yra jau tukstancius metu naudojamas kaip grozio priemone odos prieziurai.

Beje, kodel galvojate, kad tas BALMANDOL aliejus tai be pesticidu ir pan. As tai skaitau, jei maistui alyvuogiu aliejus tinka, tai tinka ir odelei. Man atrodo, i "kosmetikos" produktus tikrai daugiau chemikalu prikrauna negu i maisto produktus.

Pas mus BALMANDOL nera, tai as nusipirkau ekologisko maistui gaminto migdolu aliejaus ir sezamo seklu aliejaus, ir jais tepame, tai po truputi padeda. Dar naudojom Weledos aliejuka su medetkom. Bet kas labiausiai padeda, tai Eucerin Aquaphor vazelinukas, nors as juo nenoriu daug teplioti, bet kai niekas kitas nepadeda, ir mazylei odele skauda iki nieztejimo, tai tade tenka jo griebtis.
Vasaraitė
Mamkos, labai gera priemone yra Linola fett olbad vonios aliejus 4u.gif Naudoja visa seimyna mirksiukas.gif
marecka
O as pastebejau taip pat, kai maudant naudojam muiliuka, tais ekancia diena odele atserpetoja, issausejusi baisiausiai, nors ir tepam vaikisku aliejumi po maudyniu, o kai muilo nenaudojam, viskas lyg ir gerai g.gif tai teks prausti be muiliuko g.gif
mrude
Ir musu dukrytes odele sausa ii jautri,man dar gimdymo namuose vaiku gydytoja patare maudant ipilti i vandenuka Balmandol aliejuko,tikrai labai geras thumbup.gif ,mums padejo ir odyte greit susitvarke
pumpotaukslis
o as siulau visai ne kremus ar tepalus-
DREKINKITE NAMU ORA!!!!!! nepagailekite isigyt elektini oro drekintuva!!!!! kad ir pati pigiausia. SUTAUPYSIT nepirkdamos slieju ir kremu ne tik savo vaikui, bet ir sau!!!! mazylis buvo net zaizdotas, o dabar nieko!!! ir mano oda zymiai pagerejo.
Sekmes gydantis
arbata205
Mano vaikiukui buvo tokio sausumo oda, kad perbraukus per slauni, nesuprasdavau ar cia pedkelnes ar oda (7 men.), kai noredavau patikrinti sauskelnes.
Patarimu is gydytojos gavome ivairiu - aliejus alyvuogiu maudant,
aderma aliejus maudant - nieko. Bepantenas - nieko.
Padejo nepatikejau bet siaip pabandziau Avento pienelis, nepamenu kaip vadinasi, roziniu kamsteliu. Iskarto oda susvelnejo. Nebuvo visas kunas sausas, o tiesiog lopineliais, galvojau jau kokia odos liga.
Bet kokiu atveju mamos pacios turi ziureti ir vykti pas gydytoja, jei jau negyja.
Vasaraitė
QUOTE(pumpotaukslis @ 2009 03 11, 02:32)
o as siulau visai ne kremus ar tepalus-
DREKINKITE NAMU ORA!!!!!! nepagailekite isigyt elektini oro drekintuva!!!!! kad ir pati pigiausia. SUTAUPYSIT nepirkdamos slieju ir kremu ne tik savo vaikui, bet ir sau!!!!  mazylis buvo net zaizdotas, o dabar nieko!!! ir mano oda zymiai pagerejo.
Sekmes gydantis
*

Drekinam, drekinam mirksiukas.gif Tik velnias tos kalkes ant televizoriaus seda doh.gif
Agė
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 03 14, 01:23)
Drekinam, drekinam mirksiukas.gif  Tik velnias tos kalkes ant televizoriaus seda doh.gif
*

mes tepames weledos aliejuku

http://www.weleda.lt/index.php?lang=&c...2&prod_id=1
kuisaliuke
QUOTE(Agė @ 2009 03 16, 21:24)

mes irgi Weledos ir aliejuka ir kremuka naudojam, labai malonus ir naturalus smile.gif
laukinė kriaušė
o mano dukrytes oda Weledos aliejukas dar labiau sudirgino ir suerzino...
vitadeimante
QUOTE(laukinė kriaušė @ 2009 03 17, 00:12)
o mano dukrytes oda Weledos aliejukas dar labiau sudirgino ir suerzino...
*

o mums nuo jonson aliejaus oda kad sudirgo.pasirodo lenkiski jie visi dabar,tai tos firmos nieko nebe naudosim
cioliuke
pirmiausiai jei nepadeda aliejukai ar drekinantys kremukai, tai patarciau kreiptis pas daktarus, jie tikrai patars ka geriausiai naudoti tavo mazylio odelei. 4u.gif
Su44ka
Mes naudojam sviestmedzio alieju. Labai super. Dingo visi spogiukai, zaizdeles uzgija daug greiciau ir, be abejo odele, tapo labai svelni
linute34
galiu parekomenduoti alieju uriage labai jau geras(tiesa,ir kaina gera -63lt) bet mano mazojigimepernesiota su nusilupusia odyte tai gyd. rekomendavo ir nepatikesit-odelesvelni kaip persikas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
gosas
QUOTE(Su44ka @ 2009 06 28, 19:47)
Mes naudojam sviestmedzio alieju. Labai super. Dingo visi spogiukai, zaizdeles uzgija daug greiciau ir, be abejo odele, tapo labai svelni
*

Bandem geras Dar gydytoje patare rodos taip vadinasi Exspicealis
ciku_caku
QUOTE(*meduota* @ 2008 11 03, 10:03)
*

gydytoja ji mums rekomendavo, sake, net muiliuko maudant leliu nebereikia, tai siandien pirksim thumbup.gif
aisstte
QUOTE(Balandiene @ 2008 11 03, 03:56)
*

Mums gydytojas patarė į vonelę maudymui pilti Linol aliejuką ir tepti Exipial losionu, tikrai padėjo, patariu išbandyti
Meškašunis
As apmazinau maudynes ir tepiau su Expicial riebiu kremu issausejusius plotelius. Susitvarke zaibiskai.
skorpee
mes kiekviena diena tepames aliejuku ax.gif
Amira4
Buvo mano maziukui sausa galvos odele, tai labai padejo kokosu aliejus. Jis kietokas toks, kaip parafinas koks smile.gif Bet tarp pirstu patrynus, jis suminksteja-atsileidzia ir tada tepamas ant sausos odeles. Tikrai labai geras dalykas, tikrai nealergizuoja. Padeda issuokuojant pleiskanytes 4u.gif
dalneta
o mano mazyliui rankytes sausos. tepu excipialiu,bet nieko. g.gif
mazytemamyte
as tepu su balmandol aliejuku,mum jau po biski padeda,nes labai sausa odyte kai gime buvo,ypac rankytes labai pleiskanoja ir kojytes.tepu kasdiena tai jau matosi efektas.
ciku_caku
QUOTE(mazytemamyte @ 2009 10 02, 15:31)
as tepu su balmandol aliejuku,mum jau po biski padeda,nes labai sausa odyte kai gime buvo,ypac rankytes labai pleiskanoja ir kojytes.tepu kasdiena tai jau matosi efektas.
*

mes jo pilam i vonele, kai maudom ir galvyte tepam, kad pleiskanytes issukuot, db ziurim,kad odele pasausejus, tai ja balmandoniu patepsim, manau nenuvils 4u.gif
@lina
as po kiekvieno vakarinio maudimosi istepu visa kuneli alyvuogiu aliejumi, naturalu ir tikrai jokiu problemeliu neturime bigsmile.gif
Fatimaallaa
mano mazyles pilvo odele antiek sausa. kad net serpetoja. visos musu isbandytos priemones iki siol beveiksmes, net nezinau ko griebtis doh.gif
Panelė_Monika*
Mūsų odelė ir buvo pirmą mėn nekokia. Tai daktarė išrašė kažkokį skystį iš spirig firmos, maudant įpilti te pora kamštukų ir maudyti Žirnių reikėjo 4u.gif Padėjo, bent jau mum ax.gif
mama_gulbe
nezinau ar cia bus i tema, bet maziukei dar tik savaituke
bet jai lupasi odele nuo rankyciu (palstakos), kojyciu - ties pirstukas
ir visur kur sulenkimai, raukslytes
lupasi taip, kaip tarsi buna nuo saules nudegusiam, tokia plona odele unsure.gif
kazi del ko taip?
gal kam taip buvo ?

Fatimaallaa
QUOTE(mama_gulbe @ 2009 10 10, 09:27)
nezinau ar cia bus i tema, bet maziukei dar tik savaituke
bet jai lupasi odele nuo rankyciu (palstakos), kojyciu - ties pirstukas
ir visur kur sulenkimai, raukslytes
lupasi taip, kaip tarsi buna nuo saules nudegusiam, tokia plona odele  unsure.gif
kazi del ko taip?
gal kam taip buvo ?
*

nepergyvenk cia viskas normalu. visiems naujagimiams sitaip yra 4u.gif patatysi greitai susitvarkys ir bus odele labai grazi 4u.gif siaip nieko nereikia tempti, tiesiog tas odos sluoksnis nusiplaus
mama_gulbe
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 10 10, 11:36)
nepergyvenk cia viskas normalu. visiems naujagimiams sitaip yra  4u.gif patatysi greitai susitvarkys ir bus odele labai grazi  4u.gif siaip nieko nereikia tempti, tiesiog tas odos sluoksnis nusiplaus
*

rolleyes.gif
aciuks
pirmagymiui taip nebuvo uztai ir sunerimau kad vaikas visas lupasi doh.gif lotuliukas.gif
Fatimaallaa
QUOTE(mama_gulbe @ 2009 10 10, 13:34)
rolleyes.gif
aciuks
pirmagymiui taip nebuvo uztai ir sunerimau kad vaikas visas lupasi  doh.gif  lotuliukas.gif
*

mano mazajai taip buvo, as net pas gydytoja buvau nulekus, tai ir pasake kad tai normalu ir susitvarkys per pora sav.
*Selma*
Kai mažylės odelė buvo itin sausa, maudymosi metu į vonelę pildavau Balmandol aliejų. Taip pat po maudynių tepdavomės losjonu arba aliejuku.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.