Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Knyga, palikusi man neišdildomą įspūdį
Supermamų klubas > Poilsis, pomėgiai ir šventės > Pomėgiai ir pramogos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
rozmarinas
Manau kiekvieno mėgstančio skaityti gyvenime yra tokia knyga, kurios neįmanoma pamiršti, kuri sukrėtė, kuri kažką pakeitė.
mano gyvenime tokia knyga Sauliaus Kanišausko "Likimo anatomija", kuri nuvedė mane dvasinių ieškojimų keliu. Labai idomu kokia knyga jums buvo įsimintiniausia ir kodėl?
be*starlet
Kadangi esu amzina studente, tai vis dar skaitau moksline literatura. Bet visgi, paskutine skaityta grozine "Kauliuku zmogus", na taip gerai suejo. tiesiog knyga, kaip galime elgtis kitaip ir taip sugriauti arba kaip tik susitvarkyti savo gyvenima. O pats knygos turinys tai nepakartojamas, vien krastutinumai smile.gif thumbup.gif
Ramunytė kaip gėlytė :)
QUOTE(be*starlet @ 2008 10 08, 23:33)
Kadangi esu amzina studente, tai vis dar skaitau moksline literatura. Bet visgi, paskutine skaityta grozine "Kauliuku zmogus", na taip gerai suejo. tiesiog knyga, kaip galime elgtis kitaip ir taip sugriauti arba kaip tik susitvarkyti savo gyvenima. O pats knygos turinys tai nepakartojamas, vien krastutinumai smile.gif  thumbup.gif
*

o kas autorius sitos knygos?
akiniukė
Aš šiuo metu skaitau tokią knygą, kuri mane labai išmuša iš pusiausvyros, net nežinau ar čia daugiau teigiamas ar neigiamas poveikis. Vadinas "Bėgančios su vilkais". Knyga apie moters psichologiją.
Vitulka
dbr skaitau nemažai, tik gal būt nepopuliarios literatūros ir labiausiai, iš paskutinių skaitytų, knygų įstrigo G.Musso "Ar būsi ten...?" rolleyes.gif
Ridikute
Kunderos 'Atsisveikinimo valsas', nors man visos jo knygos ypatingos smile.gif
pupele99
man tai dar is mokyklos laiku yra palike neisdildoma ispudi Altoriu sesely,Baltaragio malunas ir Baltoji drobule. kazi ar teks dar perskaityti tokiu geru lietuviu rasytoju knygu rolleyes.gif
rozmarinas
o kaip malonu, kad pagaliau kažkas parašė. beje, įspūdingiausia knyga nebūtinai turi būt grožinė.
Papildyta:
kauliukų žmogaus autorius Luke Rhinehart
laputeS:)
Is lietuvisku tai man patiko Lazdynu peledos "Sviesuliai ir seseliai". tai ko gero antra idomi knyga is privestinu mokykloj ir univere o pirma buvo "Altoriu sesely". tada be galo patiko karalienes sesuo. paskutinis donas. da vincio kodas smile.gif ir siaip labai megstu skaityti knygas, bet nemegstu knygu is bibliotekos kazkodel, tai perku smile.gif ir dziaugiuosi plesdama namu biblioteka smile.gif)
Twiggy
negaliu pamirsti "siciliecio" M. Puzo rolleyes.gif
Ukia
Gera knyga Kazuo Ishiguro "Neleisk man iseiti". Dar patiko Salman Rushdie "Vidurnakcio vaikai", Chimamanda Ngori Adichie "Kinrozes ziedas", Aleksandros Ripley "Skarlet" (romano "Vejo nubloksti" pratesimas, kuris man labiau patiko uz pati romana) smile.gif
Aleksandro Svijaso "Sypsokis kol nevelu".

Is senu laiku - Levo Tolstojaus "Karas ir taika" (perskaiciau net 4 kartus) smile.gif Fiodoro Dostojevskio "Pazemintieji ir nuskriaustieji", Albero Kamiu "Maras".
pastraipa
Kitų šalių rašytojų knygų originalo kalba esu skaičiusi tikrai nedaug, bet mano pati mėgstamiausia ir palikusi neišdildomą įspūdį knyga buvo originalo kalba, t. y. anglų. Sophie Kinsella - "Can you keep a secret? ". Tai nuostabi knyga šiuolaikiškoms merginoms, romantikėms, mėgstančiom knygas apie meilę. Šią knygą perskaičiau per dieną, negalėjau atsiplėšti, mane vis intrigavo. Būtinai paskaitykit. Nežinau ar knygos įspūdis subliūkšta skaitant išverstą į lietuvių kalbą, tad kas moka angliškai, tai patarčiau būtent šia kalba ir skaityti. Juk taip palavinsit savo anglų kalbos žinias. thumbup.gif
a.k.i.s.

o man jau keli metai 'Tiltas per amzinybe' yra pirmoj vietoj.. smile.gif

dabar skaitau 'Paneles Smilos sniego jausmas'
Kituliux
QUOTE(be*starlet @ 2008 10 08, 22:33)
Kadangi esu amzina studente, tai vis dar skaitau moksline literatura. Bet visgi, paskutine skaityta grozine "Kauliuku zmogus", na taip gerai suejo. tiesiog knyga, kaip galime elgtis kitaip ir taip sugriauti arba kaip tik susitvarkyti savo gyvenima. O pats knygos turinys tai nepakartojamas, vien krastutinumai smile.gif  thumbup.gif
*

Skaiciau, sakyciau sokiravo mane si knyga blink.gif

QUOTE(Vitulka @ 2008 10 09, 10:25)
dbr skaitau nemažai, tik gal būt nepopuliarios literatūros ir labiausiai, iš paskutinių skaitytų, knygų įstrigo G.Musso "Ar būsi ten...?"  rolleyes.gif
*

gera knyga drinks_cheers.gif

Labiausiai man istrigusi knyga T.Dreizerio "Dzene Gerhart" - skaiciau tris kartus smile.gif Dar labai patiko to paties autoriaus "Geismo trilogija": "Finansininkas", "Titanas", "Stoikas"
martux
QUOTE(pastraipa @ 2008 10 15, 18:30)
Kitų šalių rašytojų knygų originalo kalba esu skaičiusi tikrai nedaug, bet mano pati mėgstamiausia ir palikusi neišdildomą įspūdį knyga buvo originalo kalba, t. y. anglų. Sophie Kinsella - "Can you keep a secret? ". Tai nuostabi knyga šiuolaikiškoms merginoms, romantikėms, mėgstančiom knygas apie meilę. Šią knygą perskaičiau per dieną, negalėjau atsiplėšti, mane vis intrigavo. Būtinai paskaitykit. Nežinau ar knygos įspūdis subliūkšta skaitant išverstą į lietuvių kalbą, tad kas moka angliškai, tai patarčiau būtent šia kalba ir skaityti. Juk taip palavinsit savo anglų kalbos žinias.  thumbup.gif
*

Skaičiau lietuviškai, na, toks mielas skaitaliukas. "Madame" serijoje tokių tikrai daug...
pincius
Selindzerio"Rugiuose prie bedugnes"
A.Lidgren"Ronja plesiko dukte" blush2.gif
Remarko"Laikas gyventi ir laikas mirti"
jolsa
Daug skaitau, bet "Erskeciu pauksciai" vis dar megstamiausia.
Pašėlusi kiaunė
Visai atsitiktinai į rankas pakliuvo Lorenzo Carcaterra ''Pragaro virtuvės vaikėzai'',kol kas nebuvau skaičius didesnį įspūdį palikusios knygos.Ar yra skaičiusių?
martux
Oi, kaip seniai skaičiau ką nors tokio thumbup.gif O tikrai norėčiau. Tarkim šiemet perskaičiau apie 20 knygų, tai geros buvo gal 3-4. O visa kita schmoll.gif

Arita:)
Man labai patiko Anitos Amirrezvani "Gėlių kraujas". Buvau pasiskolinusi. O dabar noriu nusipirkti, kad ir dukrytė po kelių metų perskaitytų. Gal ir pati kada prie jos sugrišiu. Labai labai gera knyga.
baltasis_ilgaausis
QUOTE(a.k.i.s. @ 2008 10 16, 07:43)
o man jau keli metai 'Tiltas per amzinybe' yra pirmoj vietoj.. smile.gif

dabar skaitau 'Paneles Smilos sniego jausmas'
*

sutinku, kad "tiltas per amzinybe"- nuostabi knyga (taip pat ir livingstono zuvedra smile.gif jei neklystu tas pats autorius? (dabar nepamenu ar bachas ja parase...))!, o va "paneles smilos sniego jausmas" nesudomino...paskaiciau pradzia- neuzkabino, tai padejau i sona...
gal siek tiek ir nuvalkiotai nuskambes, bet knyga, palikusi neisdildoma ispudi- "Alchemikas" ismokes gyvenime i tam tikrus dalykus ziureti kitu kampus (perskaicius sia knyga isimylejau jos autoriaus kuryba! wub.gif blush2.gif ), taip pat- Mazasis princas, suteikiantis stiprybes silpnumo akimirkomis...
Arnimar
Dievinu Ivanauskaitės knygas. ypatingai patiko Placebas. 4u.gif
Irvingas thumbup.gif
Stebuklinga
Liepos menesi saikaiciau H. Wassmo "Septinta susitikima", po to dar perskaiciau keleta knygu, bet iki siol ji vienintele Nr. 1. thumbup.gif
Knyga panasi i meiles romana, bet nera "saldi" ir banali.
pinkele
Man is paskutiniu patiko "Jogo Autobiografija"parasyta tikro Indijos jogo Joganandos, kuris pradejo mokyti jogos Ameriko rolleyes.gif je
Talalita27
Patiko knyga apie Dauno sindroma turincia mergaite "Leliuke", kazkaip kitaip pradejau i tokius zmones ziuret blush2.gif
LedAsta
QUOTE(Kituliux @ 2008 10 16, 15:17)
Labiausiai man istrigusi knyga T.Dreizerio "Dzene Gerhart" - skaiciau tris kartus  smile.gif Dar labai patiko to paties autoriaus "Geismo trilogija": "Finansininkas", "Titanas", "Stoikas"
*

Man irgi. Skaičiau prieš daugiau kaip 10 metų, bet atsimenu beveik visas smulkmenas.
Dar labai įstrigo knyga "Vaikai smaragdo akimis"
daij
Man labai patinka Jodi Picoult knygos: "Mano sesers globėjas", "Dešimtas ratas", "Nykstantys pavidalai".
O dabar pradėsiu jau "Devyniolika minučių"
Viltin
A.Vienuolio "Viešnia iš šiaurės". Tokia liūdna istorija verysad.gif
saulyteee
QUOTE(Nemezija @ 2008 11 08, 00:25)
A.Vienuolio "Viešnia iš šiaurės". Tokia liūdna istorija  verysad.gif
*

Šią knygą perskaičiau būdama gal 7 ar 8 klasėj..ir iki šiol šią knygą galiu priskirti prie geriausių kadanors skaitytų knygų wub.gif
Papugele
Dabar skaitau Dreizerio "Dženę Gerhart". Tikrai wub.gif drinks_cheers.gif Pradžioj taip gaila tos Gerhartų šeimos, taip jie vargsta verysad.gif
Nepasimetusi
Neseniai perskaiciau knyga Erskeciu pauksciai-labai patiko, istrigo, surijau per 3 dienas, ir paskui draugam daug apie ja pasakojau smile.gif
Is daugiausiai kartu skaitytu- Remarkas (trys draugai, juodasis obeliskas, vakaru fronte nieko naujo- sias skaiciau jau po kelis kartus)
Ziedu valdovo pirmos 4 knygos yra palikusios ispudi kaip puiki kuryba..
Baltaragio malunas taip pat siltus prisiminimus kelia..

Turbut butu naudinga daryt skaitytu knygu sarasa, nes atrodo tiek esu perskaicius, o tiek nedaug atmintyje lieka.. Praejus kuriam laikui, butu smagu ziureti i sarasa, ir atsiminti aprasytas istorijas wub.gif

O is vaikystes atsiminiau- Timas Taleris, arba parduotas juokas-fantastiska knyga, ir dabar turbut su malonumu skaityciau thumbup.gif
Papugele
QUOTE(Nepasimetusi @ 2008 11 10, 03:30)
Neseniai perskaiciau knyga Erskeciu pauksciai-labai patiko, istrigo, surijau per 3 dienas, ir paskui draugam daug apie ja pasakojau  smile.gif

drinks_cheers.gif jau vien pradžia kokia, kas tie Erškėčių paukščiai yra wub.gif
martux
QUOTE(Papugele @ 2008 11 09, 18:34)
Dabar skaitau Dreizerio  "Dženę Gerhart". Tikrai wub.gif  drinks_cheers.gif  Pradžioj taip gaila tos Gerhartų šeimos, taip jie vargsta verysad.gif
*

Na, o Jums neatrodo tokios knygos kažkuo atgyvenusios? Nutolusios nuo šiandienos? Aš kažkaip jau senokai nebeskaitau knygų, kurios parašytos daugiau nei prieš 50 metų.
Realybė
QUOTE(be*starlet @ 2008 10 09, 00:33)
*

Labas,
Ką tik perskaičiau "Kauliukų žmogų". Vis dar esu šokiruota... Bet norėčiau padiskutuoti su žmogumi taip pat skaičiusį šią knygą. Man kilo klausimas tai kaip gi reikia suprasti knygos pabaigą???
Filia
Jodi Picoult "Mano sesers globėjas" - NEREALI
Darkness
P. Coelho "Alchemikas". Tobula knyga, jau turbut 5 kartus skaiciusi esu, bet kiekviena kart skaitydama vis atrandu kazka naujo. 4u.gif

Isabel Allendi "Dvasiu namai". Itrauke nuo pat pirmuju puslapiu, ir "nepaleido" iki pat pabaigos.

V. Mykolaitis Putinas "Altoriu sesely". Skaiciu jau tikrai seniai, bet vis dar gerai isliko atmintyje. Nuostabi knyga, po jos kitaip pradejau ziureti i kunigus.
yume
man didziausius ispudzius paliko Richard Barch, Paulo Coelho knygos..negaliu isskirt kazkokios vienos nes jos visos kazkuo wub.gif
taip pat esu neabjinga haruki murakami knygom, dabar dar visai patiko kito japono yasunari kawabata "tukstantis gerviu" ir "sniegynu salis".. smile.gif
inesaS
QUOTE(martux @ 2008 11 11, 10:21)
Na, o Jums neatrodo tokios knygos kažkuo atgyvenusios? Nutolusios nuo šiandienos? Aš kažkaip jau senokai nebeskaitau knygų, kurios parašytos daugiau nei prieš 50 metų.
*

Nesuprantu kaip gali buti atgyvenusios knygos g.gif Juk aprasomi jausmai,isgyvenimai,situacijos, jos juk tokios pacios.Nu nebent kam nors maloniau skaityti,kad ne gavo telegrama,bet paskambino i mobilu,arba sedo ne ant nuostabaus zirgo,bet i naujausios klases mersedesa. doh.gif
O mane labiausiai nustebinus ir gal del to palikus neisdildoma ispudi R.Gavelio Vilniaus pokeris.Pirma karta kai paemiau skaityti,tai nutrenkiau,nes nesaupratau ir nepatiko kas ten rasoma.Antra karta kai paemiau,tai negalejau atsitraukti wub.gif .Manau,kad kai kuriom knygoms irgi reikia subresti ax.gif
grama
Sakykit, gal kas neseniai pirkot knyga " Geismo trilogija": Finasininkas, Titanas, Stoikas. Niekur negaliu gauti. O gal kas parduodat?
Shianakt
QUOTE(martux @ 2008 11 11, 12:21)
*

aš kaip tik dabar grįžtu prie klasikos, paskutinių pirktų knygų perskaičiau po kelis puslapius, viskas primena lėkštus Holivudo filmus...

tris kartus skaičiauBalio Sruogos "Dievų miškas" - geresnių dar neteko skaityt thumbup.gif
paauglystėj labai patiko "Raupsuotoji". Didelį įspūdį paliko Janet Fitch "Baltasis Oleandras", Tim Guenard "Stipriau už neapykantą" thumbup.gif

Visiškai nepatiko Irvingo "Našlė vieneriems metams" ir Pasaulis pagal Garpą" - daugiau to autoriau knygų tikrai į rankas neimsiu schmoll.gif

hatna
Mazasis princas...nuo vaikystes iki dabar viena geriausiu knygu,kaskart skaitant vis atrandu kazka naujo...

Is paauglystes atsimenu Zubkos knyga Pankas, bet cia turbut del maistingo amziaus blush2.gif ax.gif

labai megstu Skemos kuryba, ypac dramas thumbup.gif
anafi
QUOTE(hatna @ 2008 11 25, 23:52)
Mazasis princas...nuo vaikystes iki dabar viena geriausiu knygu,kaskart skaitant vis atrandu kazka naujo...

Is paauglystes atsimenu Zubkos knyga Pankas, bet cia turbut del maistingo amziaus blush2.gif  ax.gif

labai megstu Skemos kuryba, ypac dramas thumbup.gif
*

pritariu, Mažąjį princą aš irgi priskirčiau prie mano mėgstamiausių knygų, taip pat Ivanauskaitės "Miegančių drugelių tvirtovė", Haruki Murakami "Norvegų giria", " Į pietus nuo sienos, į vakarus nuo saulės"...
Rudenėja
Patiko is lietuviu Maluko Siukslyno zmones ir Vienuolio Viesnia is Siaures. Uzsienio-Hesee romanai.
minte_mei
Siuo metu mylimiausia knyga Boris Vian "DIENŲ PUTA", labai grazi, subtili, labai keista ir neiprasta... thumbup.gif

*Ramunyte*
Paskutine skaityta, labai istrigus Jodi Picoult Mano sesers globejas, sukrecianti, bet teisinga knyga, apie realybe, kuri gali paliesti bet ka is musu...
eglieska
Jodi Picoult ,,Mano sesers globejas". smarkiai verkiau ne viena karta skaitydama ta knyga ax.gif
Madeira:)
netiketai radau namuose "MANO SESERS GROBEJAS" butinai perskaitysiu...siap esu neabejinga Jurgos Ivanauskaites knygoms....paskutine peskaityta knyga Laimos Lavastes "Skersgatvis dviems" suvalgiau ta knyga per diena....hmmm.. drinks_cheers.gif
Tipo
QUOTE(Nemezija @ 2008 11 08, 00:25)
A.Vienuolio "Viešnia iš šiaurės". Tokia liūdna istorija  verysad.gif
*

Apie ka ji? 4u.gif
daij
QUOTE(*Ramunyte* @ 2008 11 26, 23:30)
Paskutine skaityta, labai istrigus Jodi Picoult Mano sesers globejas, sukrecianti, bet teisinga knyga, apie realybe, kuri gali paliesti bet ka is musu...
*

Dar siūlau perskaityti "Devyniolika minučių", sukrečianti, nepaliekanti abejingų ir svarbiausia, kai perskaitai vis svarstai , o ką aš daryčiau?
Atsakyti kiekvienas turi sau širdyje...
Monikiukas
QUOTE(minte_mei @ 2008 11 27, 00:18)
Siuo metu mylimiausia knyga  Boris Vian "DIENŲ PUTA", labai grazi, subtili, labai keista ir neiprasta... thumbup.gif
*

tikrai keista ir neįprasta knyga ,žavinti ne turiniu,o sakiniais.Skaičiau ir šypsojausi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.