Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Papildomos rinkliavos Klaipėdos darželiuose
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kiti miestai
Juodai
Sveiki darželinukų ir priešmokyklinukų mamytės ir tėveliai 4u.gif
Darau apklausą dėl papildomų rinkliavų darželiuose.

Vakar diskutavau su viena mamyte, kuri nepatenkinta esama padėtim mūsų vaikų lankomam darželyje, tačiau per susirinkimus to nesako smile.gif (matyt nedrįsta...), taigi 'sukilo' tokis "sportinis interesas" pasiaiškint truputį g.gif

Ikimokyklinio ugdymo grupių auklėtojos aiškindavo, kad pinigėlių, kuriuos tėveliai sumoka papildomai šalia maitinimo po 50 ct už dieną, viskam - ir žaislam, ir ūkinėm-higienos priemonėm (valikliai, plovikliai, tualetinis popierius, muilas...), ir individualiom ugdymo priemonėm (piešimo sąsiuviniai, lapai, spalvoti popieriai, žirklės, klijai, flomasteriai it t.t. ...) neužtenka. Todėl sutarėm, kad už surinktus po 50 ct auklėtojos pirks žaislus, o visa kita - atnešti nupirkę pagal duotą sąrašėlį kokius 2 kartus per metus. Vadinas buvo rinkliavos pirkiniais.

Šiemet, dukra pradėjo lankyti priešmokyklinio ugdymo grupę. Dabar auklėtojos paaiškino, kad iš mokinio krepšelio lėšų jie gali pirkti tik vadovėlius ir lavinamuosius žaidimus. Taigi, nutarėm duoti pinigais - auklėtojos už juos nuperka visas reikalingas ūkio-higienos ir individualaus ugdymo priemones pagal poreikį. Kol kas renka po 10Lt per mėnesį.

Na, va. Man ši esama padėtis nėra tragiška ir net nebūčiau sugalvojus tokios apklausos, jei ne minėtoji viena mamytė, kuri vakar man bais nustebusi dievagojosi, kad niekur kitur darželiuose, bent iš jos pažįstamų rato, jokių rinkliavų nėra...

Taigi, padėkit man susivokti, kas ir kaip. 4u.gif
Tai, manau, bus naudinga ir kitiems, besirenkantiems kurį darželį lankyti.
Parašykit darželio pavadinimą, yra ar nėra papildomos rinkliavos ir dar - kokia darželio būklė.
Rašau savo bigsmile.gif :
1) lopšelis-darželis "Klevelis"
2) papildomos rinkliavos yra
3) darželis geros būklės - jau seniai pakeisti langai plastikiniais, grupės nuolat paremontuojamos, šiemet visos durys pakeistos
... ir maistas geras wink.gif
Valerija
Pas mus nėra jokių rinkliavvų.
Jau trečius metus lankome l/d Radastėlė ir niekas nieko (apart kalėdinėm dovanėlėm) nerinko, nei pinigais nei daiktais ax.gif
Juodai
Kaip supratau, lopšelio grupę lankot? Ten gal dar nereikia... bigsmile.gif
Ale... pati nebeprisimenu, kaip pas mumi lopšely buvo... doh.gif
Juodai
Ale ko daugiau niekas neparašo?... g.gif Gal čia kokia nors paslaptis?... ax.gif
koposs
mes renkam lankom lopselio grupe dobiliuke
Juodai
g.gif menkas aktyvumas... kad tik per rinkimus taip neatsitiktų blink.gif ...
Iš 5 balsavusių 4 teigia, kad papildomos rinkliavos darželiuose yra.
Taigi, tik 20% darželių tvarkosi su oficialiai gaunomis lėšomis - įdomu, kaip jiem tai pavyksta? g.gif
Gal šitam portale lankosi ir tokių darželių auklėtojos - gal galėtumėt pasidalinti šitokio ūkiškumo paslaptimis? 4u.gif
(oi, ir vėl paslaptys - jaučiu nieks neišduos... verysad.gif ...)
rapoliute
Darzelis "Pusaite"
papildoma rinkliava 5 litai i menesi ,kad grpej butu geriamas vanduo "is bambaliu" ir aukletojoms nenumatytoms grupes reikmems.
Maliku
1) Darželis "Eglutė"
2) Rinkliavų sakyčiau nėra. Žirklės, piešimo popierius ir spalvinimo knygutė bei flomasteriai (asmeniškai vaikui, pažymint pavardę) - tai viskas per visus metus. Nemanau, kad tai rinkliava.
Tiesa, kartą auklėtojos prašė susimest po 1 lt., nes atvežė baldus į grupę, o "vežikai" už atnešimą paprašė 20 Lt, kad joms nemokėti iš savo, sumetėm pinigėlius.

Apie darželį "Eglutė" esu pačios geriausios nuomonės ir rekomenduoju kitiems smile.gif
Juodai
blink.gif tada nesuprantu, iš kur gauna tie darželiai ukines-higienos priemones...
Lyginau šioj temoj minėtų darželių biudžetus, deklaruojamus Klaipėdos miesto savivaldybės tinklalapyje - turbūt nelabai galima vienareikšmiai nuspręsti, bet galima manyti, kad skiriamos lėšos darželiams apylygės, atsižvelgiant į tai, kad skiriasi darbuotojų ir lankančių darželį skaičius.
O pas mus auklėtojos veik verkdavo, kad tikrai neužtenka skiriamų pinigėlių... Kas tai - neūkiškumas?... g.gif
Valerija
QUOTE(Juodai @ 2008 10 03, 15:37)
Kaip supratau, lopšelio grupę lankot? Ten gal dar nereikia...  bigsmile.gif
Ale... pati nebeprisimenu, kaip pas mumi lopšely buvo...  doh.gif
*

Vyresnėlis jau trečius metus lanko mirksiukas.gif
Margarita 25
1) l/d "Volungėlė". Kai buvo tėvų susirinkimas pernai tai patys tėvai nusprendėm , kad rinksim pinigėlius naujiems žaislams, o auklėtojos , net neužsiminė pačios apie papildoma rinkliava.
Na šiaip tai geros darželis būklės, ir auklėtojos geros. smile.gif nusiskundimu neturiu smile.gif
Juodai
Kažin, ar negali būti taip, kad iš 'sutaupytų' darželinukų reikmėms skiriamų lėšų išmokami priedai prie atlyginimų pvz. darželių vadovams? g.gif
la vita
l/d Pagrandukas - jokių papildomų rinkliavų, lankom darželio grupę. Susirinkimo metu nusprendėm kad reikia šildytuvo (tėveliai nusprendė, ne auklėtojos biggrin.gif ) - susimesim pinigus, juk grupėse tikrai šalta. Darželyje langai nekeisti.
Maistas geras, auklėtojos superinės bigsmile.gif
Maliku
Aš nesuprantu, kodėl toks amžinas nepasitikėjimas visais ir visur. Jei renka pinigus, reiškia turi sau naudos, nes pačios auklėtojos, direktorės ir pan. net WC popieriu išsineša namo, premijas išsimoka.. Flomasteriais pačios paišo, kad tik greičiau pasibaigtų ir tėvams vėl reikėtu nešt... Absurdas! mad.gif Čia kaip darželyje kai reikia pinigus rinkt Kalėdoms ar pan., tai visada visiems atrodo, kad "jei apsiėmė rinkt, tai reiškia naudos turi sau..", kai ta "nauda" dažniausiai būna keli savaitgaliai paskirti lakstymui po parduotuves, kol surandi reikiamą skaičių dovanėlių, nes retai kur rasi 18 vienodų žaislų, o prie viso to dar minus 50 Lt iš piniginės, nes sunku rasti tą "tinkamą" variantą už "tinkamą" kainą., o galiausiai išgirsti, kad nupirko "š..", nes sau pinigų pasiliko. Šlykštu.gun_bandana.gif
Aš manau, kad rinkliavos darželyje dažniausiai būna iš neūkiškumo, juk ir mes - mamos, viena už 1000 Lt sugebės pramaitinti 4 asmenų šeimą visą mėnesį ir dar pasitaupyti, o kitai to 1000 Lt ir savaitei mažai., taip ir darželių direktorės ar auklėtojos.
Pasitikėjimo daugiau ir tolerancijos, juk ne vien vagys aplink smile.gif
rapoliute
QUOTE(Maliku @ 2008 10 08, 03:28)
Aš nesuprantu, kodėl toks amžinas nepasitikėjimas visais ir visur. Jei renka pinigus, reiškia turi sau naudos, nes pačios auklėtojos, direktorės ir pan. net WC popieriu išsineša namo, premijas išsimoka.. Flomasteriais pačios paišo, kad tik greičiau pasibaigtų ir tėvams vėl reikėtu nešt... Absurdas!  mad.gif Čia kaip darželyje kai reikia pinigus rinkt Kalėdoms ar pan., tai visada visiems atrodo, kad "jei apsiėmė rinkt, tai reiškia naudos turi sau..", kai ta "nauda" dažniausiai būna keli savaitgaliai paskirti lakstymui po parduotuves, kol surandi reikiamą skaičių dovanėlių, nes retai kur rasi 18 vienodų žaislų, o prie viso to dar minus 50 Lt iš piniginės, nes sunku rasti tą "tinkamą" variantą už "tinkamą" kainą., o galiausiai išgirsti, kad nupirko "š..", nes sau pinigų pasiliko. Šlykštu.gun_bandana.gif
Aš manau, kad rinkliavos darželyje dažniausiai būna iš neūkiškumo, juk ir mes - mamos, viena už 1000 Lt sugebės pramaitinti 4 asmenų šeimą visą mėnesį ir dar pasitaupyti, o kitai to 1000 Lt ir savaitei mažai., taip ir darželių direktorės ar auklėtojos.
Pasitikėjimo daugiau ir tolerancijos, juk ne vien vagys aplink smile.gif
*

sutinku simtu procentu ... drinks_cheers.gif thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Juodai @ 2008 10 07, 23:37)
Kažin, ar negali būti taip, kad iš 'sutaupytų' darželinukų reikmėms skiriamų lėšų išmokami priedai prie atlyginimų pvz. darželių vadovams?  g.gif
*

cia visiskas absurdas ... niekada nesove net mintis tokia... blink.gif schmoll.gif
Juodai
QUOTE(rapoliute @ 2008 10 08, 21:53)
cia visiskas absurdas ... niekada nesove net mintis tokia... blink.gif  schmoll.gif
*

Man pačiai irgi nešovė wink.gif internete kažkur beklaidžiodama radau tokius pamąstymus... Pabandysiu atrast nuorodą 4u.gif
krika
jokių rinkliavų pinigais schmoll.gif vakar buvo tėvų susirinkimas - tai prašė guašo. kadangi ne svetimiem vaikam reikia, tai visą rinkinį sunešiu popierius, teptukai, guašas - a man gaila ax.gif
Juodai
Neradau tos nuorodos... blush2.gif

Teisybę šneki, Maliku. Didžiulis nepasitikėjimas...
Pati buvau įpareigota surinkti pinigėlius pirmą mėnesį (po 10 Lt). Kai antrą mėnesį auklėtojos pradėjo klibinti tėvelius - atsirado tokiu bais nustebusių - maždaug, jau davėm, kiek čia dar rinksit?... O kiek už 190 Lt galima nupirkti priemonių?... Vat ir įsivėliau į diskusiją su anksčiau minėta mamyte.
Išleistų pinigėlių čekiai prisegti prie sąsiuvinuko tvarkingai - prašau, žiūrėk, nagrinėk. Tačiau nelabai kas varginasi domėtis, kur kas geriau paburbuliuot verysad.gif ... Ir užmuša paskui galutinė tokių bambeklių frazė - na, dėl savo vaiko nieko negaila, aš čia dėl kitų rūpinuos, gal kas negali tiek duoti...
Na, kaip jums patinka? g.gif

Papildyta:
QUOTE(krika @ 2008 10 09, 10:46)
jokių rinkliavų pinigais  schmoll.gif vakar buvo tėvų susirinkimas - tai prašė guašo. kadangi ne svetimiem vaikam reikia, tai visą rinkinį sunešiu popierius, teptukai, guašas - a man gaila  ax.gif
*

Koks darželis, Krika? 4u.gif
augussandra
Lankom lopseli-darzeli Dobiliukas, jau treti metai na nieks neprase pinigeliu, ir tesam rinke kaledom. Na kaip mamytes rase nusinesem ir mes flamasteriu ir spalvinimo knygele. 4u.gif
Čiunčia
L/D "Volungėlė" - pereitais metais rinko pinigėlius naujoms vaikų spintutėms bei suoliukams rūbinėje, kuriais jau galime džiaugtis thumbup.gif . Šiemet dar nebuvo rinkliavų, lankome darželio grupę, prieš jokias rinkliavas tikrai nesame prieš, nes tai dėl mūsų pačių vaikučių gerovės mirksiukas.gif
Priešmokyklinėje grupėje situacija kitokia- joms jau nebeskiriama 0.50lt (nei higienos, nei ugdymo reikmėms ), dėl to prašoma tėvelių viską nupirkti arba sudėti atitinkamą sumą pinigėlių ir patikėti auklėtojoms arba tėvų komitetui, kad viską supirktų. Iš skiriamo mokinio krepšelio tikrai neleidžiama pirkti priemonių individualiai kiekvienam vaikui, tik bendram naudojimui.
ilonux
QUOTE(Juodai @ 2008 10 08, 08:37)
Kažin, ar negali būti taip, kad iš 'sutaupytų' darželinukų reikmėms skiriamų lėšų išmokami priedai prie atlyginimų pvz. darželių vadovams?  g.gif
*

Įstatymiškai įmanoma - premijos metų gale biudžetinėse įstaigose gali būti skirtos iš sutaupytų lėšų. Kiek taip elgiamasi - nežinau blush2.gif

Mes pervedėm darželiui į paramos sąskaitą - oficialiai. Niekas nevertė- sakė, kas kiek gali, jeigu gali biggrin.gif . Ir negaila kažkaip...
Klaipeda
Buvo grupės susirinkimas ir auklėtoja sakė, kad priemonėms užtenka tų 0,50 Lt ir jokių pinigėlių rinkti jiems ar nešti prekių nereikia l/d "Papartėlis" 1 Nykštukų grupė. Nors tiesa, reikėjo 10Lt duoti kažkokių kaukių (iš marlės ir vatos) nuo užterštumo (pagal civilinę saugą) siuvimui ax.gif
Samta0204
Lankom lopšelį Giliuką, viską pirkau savo norų: žaisliukų, kanceliarinių prekių. Per susirinkimą su teveliais nusprendėm surinkti po 20Lt visokiom išlaidom(žaisliukams, gimtadienio dovanelėms). Nei aukletojos, nei direktore nieko nepraše viską darau savo norų, nes juk sunus didžiąją dienos dalį praleidžia daržėlyje, butų namie pirkčiau namo 4u.gif
Jurma
Vaikas lanko "Atžalynas", jokių papildomų rinkliavų nėra. Auklėtoja labai maloniai pasitaria su tėveliais ir rinkliavos nebent už nuotraukas, ar pan. Bet čia nemanau, kad galima priskirti rinkliavai, čia tiesiog jei patys tėveliai nori prisiminimui.
(mirtise)
Mano ir Krikos vaikai lanko "Pumpurėlį' Per susirinkimą paprašė auklėtojos ,kaip Krika sakė,guašo,teptukų,popieriaus,kokios knygutės ,paskaityti pasaką. Tikrai tikiu,kad auklėtojos to nesineša namo,o panaudoja,kur reikia.O dėl to,kad kituose darželiuose visai neprašo,manau,gal grupių mažiau,nors savivaldybė juk už tai nemoka g.gif O gal koks darželis labiau išsireikalauti moka. g.gif Nežinau.
Amrina
Man kaip ir kiekvienai mamai del savo vaiko nieko negaila smile.gif Tuo labiau kai vaikas visa diena praleidzia toje aplinkoje, tad kodel nesukurus jos patogesnes. ax.gif

Mes lankom Paparteli, kol buvom lopselinej grupej, tai tik karta davem smulkmenelem po kelis litus.

Dabar jau kai perejom i darzelio grupe, tai aukletojos prase kai kuriu daiktu, na aisku nesake pirkt, bet gal turim ko nenaudojam, dar desim po kelis lt. smulkmenelem.

purka
Sūnus lanko "Klevelį". Kiekvienais metais mūsų grupėje yra pateikiamas sąrašas, surašytas auklėtojų ko reikia nupirkt: įvairių kanceliarinių prekių, higienos priemonių, ploviklių ir pan. Kad apie tai praneštų, prieš tai žinoma yra daromas tėvų susirinkimas. Rinkliavos įvairioms šventėms, dovanėlėms renkamos atskirai tėvų komiteto.
Kaip sakoma - argi gaila dėl vaiko. Tik keista, kad kitiems darželiams užtenka gaunamų lėšų, o "Kleveliui" - ne.
Juodai
Vat vat, man irgi keista 4u.gif
Mano dukrai šie mokslo metai jau paskutiniai Klevelyje, bet anksčiau toks klausimas man neiškildavo, misliau, kad visuose darželiuose daugiau mažiau renka.
O pasirodo, yra tokių darželių, kurie stebuklingai susitvarko iš savivaldybės skiriamų lėšų. Dėl to ir užvedžiau tokią apklausą...
Ir visai nenoriu įtarinėti auklėtojų, kad jos neva savinasi surinktus pinigėlius, ar ploviklius su flomasteriais neša namo - nesamonė taip galvoti. Manau kad problema yra aukštesnes pareigas užimančių asmenų nesugebėjimas (ar sugebėjimas mirksiukas.gif ) tvarkyti darželiui skirtas lėšas...
Ingaite
Yra rinkliavos ir mūsų darželyje "Žuvėdra". Lopšelinukų tėvai į mėnesį renka po 5 litukus bei kas ko gali suneša (priemonės, higienos reikmenys ir pan.). Kur išleidžiami surinkti pinigėliai, kiekvieno susirinkimo metu auklėtojos tėvams atsiskaito: parodo nupirktą žaislą, priemonę, padaro švenčių nuotraukėles ir pan.) Ta rinkliava buvo ir bus, nes realiai pagalvojus už mokamų pinigėlių tikrai nelabai užtenka.Aš geriau duosiu tuos 5 litus ir būsiu rami, kad mano vaikui bus nosis nušluostyta ir užpakaliukas nesušutęs g.gif lotuliukas.gif
gruoda
L/D "Želmenėlis" lopšelyje auklėtojos rinko po 20 Lt metams, darželyje po 100 Lt metams, Kalėdinėms dovanėlėms ir Kalėdų seneliui - papildomai
boruze keturtaske
laba.

Mes lankom "Radastėlę"., darželio gr., čia jau buvo ji paminėta, bet pinigėlius renkam 10 lt ir kalėdų šventei atskirai.
laizanika
Mes lankom Inkarely, lopselinuku maziausuju grupe. Kadangi cia sistema tokia kad is metu i metus su grupe keliauja ta pati aukletoja, tai pernai ji isleido dickius i mokykla, zaislai moraliskai pasene, sulauzyti arba netinkami maziukams. Per susirinkima paprase arba ju nupirkti arba sumesti pinigeliu jiems nupirkti bet tai turi padaryti teveliai ne aukletoja. Nutarem mes i menesy po 10Lt 4u.gif Daviau tos pinigelius ir dar nunesiau kelta ziaslu su kuriais namie neziadziam arba jie uzima daug vietos ax.gif

Ir as nesuprantu tu mamu kurios sako, pas mus nieko nerenka tik paprase nupirkti to ir ano....O kaip tai tda vadinasi? Pas mus irgi neprase rinkti, tik pasake kad zialsu nera, gal teveliai gali nupirti ir viskas. Manau tai ir yra rinkimas tik labai graziai pavadinti nupirkit priemoniu 4u.gif
laumele
mes penkiameciu gr. renkam po 5 lt i menesi . bet pinigus atiduodam uz visus 10 men. ir viskas.
UPĖ777
lankom BITUTE klaipedoj, tai renka po 10lt/men zaislams, ir praso,kad nupirktumeme lovytes naujas,tai vaikui po 350lt... o dar plius mokam uz sokius po 30lt i men ,vaikus pasokdina po 30min du kart per savaite... manau absurdas... blush2.gif vyksta gincai del lovu pirkimo,nes vieni gali sau tai leisti laisvai,kiti ne,ypac siuo krizes metu... o i sokius uzrase visus vaikus ir net nepaklause,ar norim,o pinigu reikalauja...???
Pupkiz
Lankom Atžalyno lopšelio grupę. Rinko po 20 Lt metams maziukams selinukams ir kitoms būtinoms priemonėms biggrin.gif Dar paprašė atnešti po dėžutę vienkartinių nosinaičių ir viskas... daugiau jokių rinkliavų biggrin.gif
mmuliukas
nuo rytojau iseinami darzeli "VERSME" siandien buvome ateja apsiziureti,tai man dar pateike lapa su pilnu saraso ka nupirkti vaikui,nuo toletiniaus pop ir siuksliu maiseliu iki spalvotu lapu ir t.t zodziu labai didelis sarasas.
ir nzn ar tai normalu?kaskaip nespejau uzklausti kodel reikia supirkti ar cia pastoviai taip bus.
salamandra07
Mamytes juokaujat. is jusu sumokamu 0,50 ct priedu prie algos negali niekas issimoket, nes jie eina visai i kita saskaita. O paskaiciuokit kokia per men tai susidaro suma, jei grupeje 15 kasdien lankanciu vaiku tai bus 150 lt. Per metus geriausiu atveju 1500. Kiek zaislu, kilimu ir baldu uz ta suma nupirktimet, o kur dar higienos ir kanceliarines prekes? Dukros kai lanke darzeli kas menesi duodavom po 10 lt, buvo sasiuvinys rubinelej su ataskaitom, aukletojos del pirkiniu visada taresi su tevais. Net nekildavo mintys nepasitiket, pirkom zaliuzes, kilimus, gerus zaislus. keista skaityt kai kuriu pamastymus "kur padejo mano 5 lt". Siaubas g.gif . As visad norejau kad mano vaikas jaustusi darzelyje kaip namie, ten net daugiau laiko praleisdavo, todel norejosi kad butu jauku. As tik uz protingas rinkliavas. rolleyes.gif
rasaj
QUOTE(salamandra07 @ 2009 04 09, 20:49)
jei grupeje 15 kasdien lankanciu vaiku tai bus 150 lt. Per metus geriausiu atveju 1500. Kiek zaislu, kilimu ir baldu uz ta suma nupirktimet, o kur dar higienos ir kanceliarines prekes? ...pirkom zaliuzes, kilimus, gerus zaislus. keista skaityt kai kuriu pamastymus "kur padejo mano 5 lt". Siaubas g.gif . As visad norejau kad mano vaikas jaustusi darzelyje kaip namie, ten net daugiau laiko praleisdavo, todel norejosi kad butu jauku. As tik uz protingas rinkliavas. rolleyes.gif
*

Na jau atleiskit, bet tas jusu pasisakymas schmoll.gif ...manau, kad grupei 150lt. higieninems prekems sociai, o kilimai, baldai ir zaislai taip pat ne kas menesi perkami...ir apskritai labai daug priklauso nuo aukletoju, mes dar nepirkome nauju zaislu, bet ir poreikio nera, aukletojos itin isradingos, praso teveliu nieko neismesti t.y. jokiu dezuciu, karoliuku, klaviaturu ir pan. ir viska panaudoja grupeje. vaikai tiesiog kaifuoja, nes pastoviai uzimti rankdarbiais, kurybine veikla ir man labai patinka, kad mokomi kurybingumo, fantazuoja...mokslo metu pradzioje surinkome po 30 lt. taip sakant nenumatytom islaidom, aukletojos sake, kad pilnai uzteks, dar ir liks...o, kad mamos skaiciuoja savo 5 lt. viskas ok, cia - ju pinigai ir ne vien pinigais jaukumas kuriamas. 4u.gif
*Citra*
QUOTE(UPĖ777 @ 2008 12 10, 18:17)
lankom BITUTE klaipedoj, tai renka po 10lt/men zaislams,  ir praso,kad nupirktumeme lovytes naujas,tai vaikui po 350lt...  o dar plius mokam uz sokius po 30lt i men ,vaikus pasokdina po 30min du kart per savaite... manau absurdas... blush2.gif  vyksta gincai del lovu pirkimo,nes vieni gali sau tai leisti laisvai,kiti ne,ypac siuo krizes metu... o i sokius uzrase visus vaikus ir net nepaklause,ar norim,o pinigu reikalauja...???
*

oho,nu nieko sau blink.gif blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.