Darau apklausą dėl papildomų rinkliavų darželiuose.
Vakar diskutavau su viena mamyte, kuri nepatenkinta esama padėtim mūsų vaikų lankomam darželyje, tačiau per susirinkimus to nesako
Ikimokyklinio ugdymo grupių auklėtojos aiškindavo, kad pinigėlių, kuriuos tėveliai sumoka papildomai šalia maitinimo po 50 ct už dieną, viskam - ir žaislam, ir ūkinėm-higienos priemonėm (valikliai, plovikliai, tualetinis popierius, muilas...), ir individualiom ugdymo priemonėm (piešimo sąsiuviniai, lapai, spalvoti popieriai, žirklės, klijai, flomasteriai it t.t. ...) neužtenka. Todėl sutarėm, kad už surinktus po 50 ct auklėtojos pirks žaislus, o visa kita - atnešti nupirkę pagal duotą sąrašėlį kokius 2 kartus per metus. Vadinas buvo rinkliavos pirkiniais.
Šiemet, dukra pradėjo lankyti priešmokyklinio ugdymo grupę. Dabar auklėtojos paaiškino, kad iš mokinio krepšelio lėšų jie gali pirkti tik vadovėlius ir lavinamuosius žaidimus. Taigi, nutarėm duoti pinigais - auklėtojos už juos nuperka visas reikalingas ūkio-higienos ir individualaus ugdymo priemones pagal poreikį. Kol kas renka po 10Lt per mėnesį.
Na, va. Man ši esama padėtis nėra tragiška ir net nebūčiau sugalvojus tokios apklausos, jei ne minėtoji viena mamytė, kuri vakar man bais nustebusi dievagojosi, kad niekur kitur darželiuose, bent iš jos pažįstamų rato, jokių rinkliavų nėra...
Taigi, padėkit man susivokti, kas ir kaip.
Tai, manau, bus naudinga ir kitiems, besirenkantiems kurį darželį lankyti.
Parašykit darželio pavadinimą, yra ar nėra papildomos rinkliavos ir dar - kokia darželio būklė.
Rašau savo
1) lopšelis-darželis "Klevelis"
2) papildomos rinkliavos yra
3) darželis geros būklės - jau seniai pakeisti langai plastikiniais, grupės nuolat paremontuojamos, šiemet visos durys pakeistos
... ir maistas geras