čiukumbukas
2008 09 08, 17:00
mums tik pora savaičių ir prieš pora dienų pstebėjau, kad šerpetoja rankyčių odytė, na lyg luptusi, o kūnelio irgi sausoka. Gal kam taip irgi buvo, norėčiau patarimo ką daryt
braske1977
2008 09 08, 17:20
QUOTE(čiukumbukas @ 2008 09 08, 18:00)
mums tik pora savaičių ir prieš pora dienų pstebėjau, kad šerpetoja rankyčių odytė, na lyg luptusi, o kūnelio irgi sausoka. Gal kam taip irgi buvo, norėčiau patarimo ką daryt
manosios buvo labai sausa odele kai grizom is gimdymo namu. tai as kasdien po maudyniu istepdavau ja aliejuku vaikisku ir po kiek laiko odyte tapo svelni ir lygi.

nors ir dabar po maudyniu as ja tepu aliejuku. pabandyk.
anikute
2008 09 08, 17:32
Daugumai mažuliukų taip būna. Kaskart išmaudžius patepk aliejuku ar kremuku kokiu. Mano mažiui labai tiko excipial kremas. Žiemą naudojom su migdolų aliejumi, o po vonių ar vakarais losijoną
čiukumbukas
2008 09 08, 17:42
Ačiū, begsim pirkt kokio aliejuko.
giedrute_82
2008 09 08, 19:20
sveikos mamytes:)
manau cia daugumos mamyciu problemyte - issausejusi vaikiukiu odyte. mums tai labai padejo Balmandol'io aliejukas, istepdavom rankytes ir kojytes (ten, kur buvo issauseje), dar i vonele kai maudydavomes po kelis lasus isilasindavom, tik paskui reikia labai stipriai savo mazuosius laikyti, kai isimineji is vandenuko, nes jie muistosi, o nuo aliejuko buna labai slidus.
Papildyta:p.s. per kelias dienas odele pasidare nebesausa
QUOTE(giedrute_82 @ 2008 09 08, 19:20)
sveikos mamytes:)
manau cia daugumos mamyciu problemyte - issausejusi vaikiukiu odyte. mums tai labai padejo Balmandol'io aliejukas, istepdavom rankytes ir kojytes (ten, kur buvo issauseje), dar i vonele kai maudydavomes po kelis lasus isilasindavom, tik paskui reikia labai stipriai savo mazuosius laikyti, kai isimineji is vandenuko, nes jie muistosi, o nuo aliejuko buna labai slidus.
Papildyta:p.s. per kelias dienas odele pasidare nebesausa

Labai geras aliejukas. Jį mes taip pat naudojome.
Mums taip irgi buvo kazur apie menesi 'lupomes'. Is pradziu prasidejo nuo rankyciu, po to visas kunelis taip. Tai pyliau ir as to aliejaus kiek tik galejau visur, ir i vandeni ir vaika tepiau, ir vandeni virinau, kad minkstesnis butu ir ne taip sausintu ir galiausiai praejo.
čiukumbukas
2008 09 09, 10:09
Vakar nupirkom HIPP aliejuka, istepiau kunelį, rankytes, bet po kiek laiko žiūriu išbertas pilvelis krūtinytė, kažin ar galėjo taip greit sureaguoti??? Gal netinka???
Bet vakar ir pomidorų sulčių išgėriau pora puodelių, gal nuo jų??? Na siaubas nebežinau ar šį rytą tepti aliejuku, ar laukti kol bėrimas praeis????
fedoska
2008 09 09, 10:22
Jeigu lupasi taip, kaip nudegus nugara buna, tai cia ne nuo sausumo, o tiesiog keiciasi odele. Maziau chemijos naudokit, tie kremai ir aliejai tik uzkemsa poras
Papildyta:QUOTE(čiukumbukas @ 2008 09 09, 10:09)
Vakar nupirkom HIPP aliejuka, istepiau kunelį, rankytes, bet po kiek laiko žiūriu išbertas pilvelis krūtinytė, kažin ar galėjo taip greit sureaguoti??? Gal netinka???
Bet vakar ir pomidorų sulčių išgėriau pora puodelių, gal nuo jų??? Na siaubas nebežinau ar šį rytą tepti aliejuku, ar laukti kol bėrimas praeis????
Netepk, palauk. Nors mazulius daznai beria, neaisku nuo ko

Ir du daktarai, ir sesele kai mano maze buvo paberta tik tiek tepasake ramiai: "O, paberta biski...", tipo cia praeis, dzin

Na, praejo
doviliuke
2008 09 09, 10:59
Mes dideliu problemu del odeles neturejom, bet dar gimdymo namuose konsultavausi su sesele, tai ji rekomendavo, netepti jokiais kremais , o ypac po maudyniu, nes uzkemsamos poros, o patare i vonele ipilti Balmandol aliejukio,keleta laseliu, mes taip ir darem ir tikrai odele visada svelni, tik ziema pries einant i lauka veiduka tepdavau exipial tepaliuku, dar ta sesele patare visas priemones pvz: sampunus, aliejukus, kremukus, net kempine vaikuciui prausti ,pirkti vaistineje, kad butu kuo naturalesnes be jokiu kvapu, nors vaistinej siek tiek brangiau.O jei kudikis dar visai mazuliukas tai jo odele gali luptis vien tik delto kad keiciasi, prisitaiko prie naujos aplinkos,nes vandenyje labai buvo ismirkusi
na mes naudojom exipial krema. padejo. bet kaip sesele sake, ko jus norite, juk vaikas 10men isbuvo vandenyje, todel ir turi ta odele "issimerti".
norkuniene
2008 09 10, 09:57
mum nuo gimimo luposi pleistais odele ant viso kunelio kadangi pernesiotas buvo ir pabrinko.Po maudyniu ant dregnos odeles tepem dzonsons aliejuka ir po menesiuko gal,jau turejom lygia odele
valengita
2008 09 10, 10:15
QUOTE(norkuniene @ 2008 09 10, 09:57)
mum nuo gimimo luposi pleistais odele ant viso kunelio kadangi pernesiotas buvo ir pabrinko.Po maudyniu ant dregnos odeles tepem dzonsons aliejuka ir po menesiuko gal,jau turejom lygia odele

pas mus ta pati sutuacija buvo irgi dzonzonz aliejuka naudojom ir viskas issisprende
QUOTE(čiukumbukas @ 2008 09 08, 17:00)
buvo ir mums

gydytoja patare maudantis ilasinti keleta lasu vaikisko aliejaus
Mums irgi taip buvo. Įlašindavau Balmandol aliejaus į vonelę
mūsų odelė ir gi luposi, aš galvoju kad čia kūdikis odelę keičia, tai mes taip pat maudynių metu į vonelę įlašindavom balmondol aliejaus ir susitvarkė. Aš ir dabar kiekvieną kartą maudant įlašinu, labai jau švelnus mažylis buna

.
QUOTE(eva.b @ 2008 09 21, 13:59)
mūsų odelė ir gi luposi, aš galvoju kad čia kūdikis odelę keičia, tai mes taip pat maudynių metu į vonelę įlašindavom balmondol aliejaus ir susitvarkė. Aš ir dabar kiekvieną kartą maudant įlašinu, labai jau švelnus mažylis buna

.
kur yra pirkti sito aliejaus?

ne karta apie ji girdejau
QUOTE(Mytee @ 2008 09 21, 14:30)
kur yra pirkti sito aliejaus?

ne karta apie ji girdejau

Vaistinėse, tikrai geras. Ir dabar kaskart maudydama jo įlašinu
pumpotaukslis
2008 09 27, 19:37
o mums gydytoja patare naudoti BISALIO tepala. jis labai stipriai drekina. ir pati isbandziau, mums patinka

o gamina ji KMU vaistineje
Ingulyte
2008 09 27, 23:22
Nuo pat gimimo mazes odele buvo labai sausa, jau buvau issigandus, kad cia kokia nors zvyneline. Tai kai nepadejo jokie drekinami kremukai, gyd. pasiule Excipial losjona. Tai jau po vieno karto vartojimo odele susitvarke.
lora2006
2008 09 29, 11:29
Labas, mano mažylio odelė ir labai sausa. Po maudynių tepu Weledos arba Klorane tepalu. Kolkas nepadeda. O va mergaitei, tai visos rankytės liko šiurkščios, net pas dermatologą vedžiau. Ji nieko dėl mūsų bėdelės nepasakė, tik kremuku tept patarė. Nei kokiuų kremu, nei kiek. Reiks gal kokio privataus paieškoti.
renatyte.r
2008 09 29, 21:40
Mano dukrytei taip pat pradejo odyte lupti antraja jos gyvenimo savaite. Bet gydytoja sake, kad visiems vaikuciams taip buna, sako, kad "vaikutis zydi"

Nieko ypatingo nedriau, tik po maudyniu slapia odyte su aliejuku tepdavau ir po poros savaiciu praejo
tai, kad taip visiems naujagimiams būna. aš rekomenduočiau Welledos medetkų pienelį voniai. yra pirkti Akropolio Euro vaistinėje. nepigus, apie 40 lt, bet labai ilgai užtenka, maudynėms keletui mėn. užteks, natūralus produktas, be to nereikia jokių muilų, šampūnų ir pan. teisiog kaušelį pienelio įpilate į vonelę ir maudot savo kruopą. mums po poros maudynių oda susitvarkė. pati išbandžiau, tai oda šilkinė buvo. yra vienas minusas - vonią reikia iš karto išplauti, nes apsivelia nuo sudėtyje esančių natūralių aliejų ir t.t. man taip pat pažįstama jį rekomendavo, pabandžiau, jokių alergijų, tad negėda ir kitoms patarti išbandyti.
Mes savo sausą odelę gelbėjam su Aderma kremu,nepigus,bet jo daug,ilgam užtenka,bet po poros patepimų,oda kaip nauja:)nuoširdžiai patariu,jeigu odelė linkusi sausėti šis kremas puikus,be to nemaudyti dažnai vaikiuko(1 kartą tik savaitėje) ir tik 35-36 laipsnių temperatūroje.sėkmės
Rutka_mamka
2008 10 01, 17:16
As truputeli pervaiksciojau, be to, ilgeliau uzsibuvom ligoninej, tai parsiveziau dukryte labai pleiskanota. Mums pagelbejo "linola" aliejukas voniai ir "excipial" kremukas. "Linola" aliejuka pildavau viena dangteli kiekviena karta maudant (visa odele nusivale mazdaug per pora savaiciu). Paskui visiskai nebepleiskanojo ne galvyte kaip kad kt vaikiukams buna. Tai aliejuko isvis du buteliukus sunaudojom, o ta excipial kremuka ir po siai dienai turim, mat labai skalsus yra
QUOTE(čiukumbukas @ 2008 09 08, 14:00)
mums tas pats, bet cia yra normalu, nes taip kudikio odyte prisitaiko prie naujo pasaulio... gydytoja patare, kad geriausiai tinka naturalus alyvuogiu aliejus, jei odyte labai lupasi ar net skyla... bet as netepiau nieko, nes nebuvo taip blogai, nusilupo per savaite...
saidutea
2008 10 02, 11:37
Labai geras dalykas essex losjonas.

mum odele labai sausejo bet db jau ok viskas
rucike555
2008 10 03, 13:49
QUOTE(čiukumbukas @ 2008 09 08, 17:00)
Kai grįžome iš gimdymo namų, atėjusi seselė pastebėjo, kad mažiuko odelė sausoka, lupasi, todėl patarė naudoti kremą kūdikiams "Exipial'. Labai padėjo.Jis su migdolų aliejumi. Yra vaistinėse, be recepto.
Mano dukryte kadangi gime pernesiota tai odyte buvo labai sausa, kai namie aplanke sesute iskart patare pavartot ESSEX PLUS kremuko violetinio. Drekinantis jis ir labai svelnus, rezultatai pradziugino
saidutea
2008 10 03, 13:56
QUOTE(gwaida @ 2008 09 30, 08:48)
Mes savo sausą odelę gelbėjam su Aderma kremu,nepigus,bet jo daug,ilgam užtenka,bet po poros patepimų,oda kaip nauja:)nuoširdžiai patariu,jeigu odelė linkusi sausėti šis kremas puikus,be to nemaudyti dažnai vaikiuko(1 kartą tik savaitėje) ir tik 35-36 laipsnių temperatūroje.sėkmės
O kur sio kremo yra pirkti ir kokia kaina?
QUOTE(giedrute_82 @ 2008 09 08, 19:20)
labai padejo Balmandol'io aliejukas
tikrai geras daiktas

ir dabar kai sudirgus odyte buna naudoju... mums netgi nuo baisaus issutimo padejo
wizardry
2008 12 18, 13:59
sūneliui 2 mėnesiai. galvytėj atsirado pleiskanų luobelis ir kartu pradėjo luptis odelė nuo kūnelio. visas toks sausas ir šiurkštus pasidarė. jau nebežinau ką daryti. tikiuosi čia ne kokia liga
QUOTE(wizardry @ 2008 12 18, 13:59)
sūneliui 2 mėnesiai. galvytėj atsirado pleiskanų luobelis ir kartu pradėjo luptis odelė nuo kūnelio. visas toks sausas ir šiurkštus pasidarė. jau nebežinau ką daryti. tikiuosi čia ne kokia liga

As galvyte tepiau pasildytu aliejuku , palaikiau kokia 10 minuciu ir isploviau. Tada issukavau, luobele nueina. Tiesa, as ta dariau ne viena karta. Bet ir pirma karta viskas labai sklandziai pavyko.
O odyte tepiau aliejuku, po kiek laiko viskas susitvarko. Manau taip daugumai ir yra.
wizardry
2008 12 18, 14:24
QUOTE(ciuke @ 2008 12 18, 13:04)
As galvyte tepiau pasildytu aliejuku , palaikiau kokia 10 minuciu ir isploviau. Tada issukavau, luobele nueina. Tiesa, as ta dariau ne viena karta. Bet ir pirma karta viskas labai sklandziai pavyko.
O odyte tepiau aliejuku, po kiek laiko viskas susitvarko. Manau taip daugumai ir yra.
as taip irgi galvojau, kad cia daugumai taip buna, bet vakar nuejom pas savo seimos gydytoja, tai gavom siuntima pas dermatologa. o geriausia tas, kad uzrase ant siuntimo "zvyneline", nors pati sake, kad cia ne zvyneline

ir del tos galvytes jinai tokia nustebus pasirode. juk galvoj tas luobelis tai tikrai visiems kudikiams buna. blyn, gasdina mane ta pediatre amzinai su savo siuntimais
QUOTE(wizardry @ 2008 12 18, 14:24)
as taip irgi galvojau, kad cia daugumai taip buna, bet vakar nuejom pas savo seimos gydytoja, tai gavom siuntima pas dermatologa. o geriausia tas, kad uzrase ant siuntimo "zvyneline", nors pati sake, kad cia ne zvyneline

ir del tos galvytes jinai tokia nustebus pasirode. juk galvoj tas luobelis tai tikrai visiems kudikiams buna. blyn, gasdina mane ta pediatre amzinai su savo siuntimais

Nezinau, mano draugiu mazyliai dauguma tai turejo ir nieko. galejo uzrasyti "zvyneline" vien del to, kad pas dermatologa pakliuti. Jiems isduoti siuntimui kartais reikia "rimtesnes" priezasties. Na, o nustebimas jos tai tikrai keistas. Dar gal gali buti vaikiukui nuo salto oro. NA, bet is kitos puses, nueisite pas dermatologa, gal tiksliai ir pasakys. Mano sūneliui 1,5 m ir tai dar tos luobeles kartais randu, todel periodiskai plaunu su aliejuku.
wizardry
2008 12 18, 14:40
QUOTE(ciuke @ 2008 12 18, 13:30)
Nezinau, mano draugiu mazyliai dauguma tai turejo ir nieko. galejo uzrasyti "zvyneline" vien del to, kad pas dermatologa pakliuti. Jiems isduoti siuntimui kartais reikia "rimtesnes" priezasties. Na, o nustebimas jos tai tikrai keistas. Dar gal gali buti vaikiukui nuo salto oro. NA, bet is kitos puses, nueisite pas dermatologa, gal tiksliai ir pasakys. Mano sūneliui 1,5 m ir tai dar tos luobeles kartais randu, todel periodiskai plaunu su aliejuku.
siek tiek nuraminai. aciu

ziuresim ka treciadieni tas dermatologas pasakys
gerdema
2008 12 22, 01:05
Sveikos mamytes ir vaikuciai

mes cia naujokes, noretume prisijungti prie jusu rato
Papildyta:Mano dukrytei taip pat serpetoja odele veiduko,bet as vis tepu kremuku ir tepu... daar plius alergija pas dukryte..
wizardry
2008 12 22, 10:51
QUOTE(gerdema @ 2008 12 22, 00:05)
Mano dukrytei taip pat serpetoja odele veiduko,bet as vis tepu kremuku ir tepu... daar plius alergija pas dukryte..

Sveika prisijungus
as veideli vis alyvuogiu aliejum patepu

kazkaip prisibijau as tu kremu
Labas vakarelis,
Mano merginos taip pat lb sausa odele viso kunelio, tai mes kas antra karta maudantis i vonelepilam "belmandoli" (si alieju gyd. rekomendavo). gaunasi kad vina karta maudomes su muilais visokiais, kita karta tik su aliejuku ir mum
Zitlali
2008 12 25, 15:03
Rekomenduoju A-Derma krema kam sausa oda vaiku, jis egzemas gydo, sausuma, berimus.. nerealus.. nepigus, apie 60LT kainuoja, bet rekomenduoju

sesers vaikas su juo issigyde odele, as saviski kai reik patepu, labai liux

gydo dermatita atopini.. zodziu super..
Mamytes, o jus "Balmandol" naudojate daktarui paskyrus ar pacios nusprendet? Nusipirkau ir as, prisiskaicius geru dalykeliu apie ji

Bet paskaiciusi informacini lapeli truputeli pasimeciau

na jis ne tik aliejukas bet ir gydomoji priemone... tai kaip ji naudoti, kiek lasu lasinate?? kiek kartu i savaite maudote jame?? ar tikrai nereikia ir nenaudojate jokio muilo? ar prausiate ir veideli?
baggyra
2008 12 28, 10:46
QUOTE(XVXVX @ 2008 12 28, 01:18)
Mamytes, o jus "Balmandol" naudojate daktarui paskyrus ar pacios nusprendet? Nusipirkau ir as, prisiskaicius geru dalykeliu apie ji

Bet paskaiciusi informacini lapeli truputeli pasimeciau

na jis ne tik aliejukas bet ir gydomoji priemone... tai kaip ji naudoti, kiek lasu lasinate?? kiek kartu i savaite maudote jame?? ar tikrai nereikia ir nenaudojate jokio muilo? ar prausiate ir veideli?

su tais info lapeliais idomiai buna, daktares israso, o gryztui namo parasyta kad kudykiams isviso negalima
maniskio tik kojytes serpetoja, bet daktare sake kad alergija, ko as tik nebandxius namuose jau batu dezutej netelpa tepalai ir kremai

niekas nepadeda, nei aliejukai, niekas, panasu kad reiks laukt kol isaugs
zivilaiciukas
2009 01 03, 21:12
musu dukrytei kai buvo 2 menesiukai labai veido odyte serpetojo, raudo, gydytojas patare tepti dermobaza riebiu kremuku veiduka, tai mums padejo
mika do
2009 01 04, 17:37
pas mus ir rausta, serpetoja

bandysiu a derma
mes taip pat vargstam su sausa vaikiukio odele

, gal galit parasyti, kur galima isigyti a-derma kremuka?
Zitlali
2009 01 06, 08:36
QUOTE(ju_ta @ 2009 01 05, 21:44)
mes taip pat vargstam su sausa vaikiukio odele

, gal galit parasyti, kur galima isigyti a-derma kremuka?

As pirkau Vilniuje Zirmunu Rimi vaistineje

manrods Eurovaistinese buna....
QUOTE(Zitlali @ 2009 01 06, 07:36)
As pirkau Vilniuje Zirmunu Rimi vaistineje

manrods Eurovaistinese buna....
dekui

ieskosim
pumpotaukslis
2009 01 06, 23:20
sveikos mamikes,
mes tai besimaudant privengiam muilu. naudojam "neutral" ir tik koki karta per savaite. o kasdien maudantis ilasinu "neutral" aliejuko. odele svelni, o jei dar kiek pasauseja, tai tepame BASALIU. o alergini odeles serpetojima labai mazina drekintuvas. mano sunenui buvo prastai, tai sesuo nusipirko elektrini drekintuva ir LIUKS
visokio skonio pupelės
2009 01 07, 00:37
Ačiū už patarimus, mamytės
Mums taip pat problemos su viso kūnelio oda. Gydytoja jas sieja su alergija. Balmandol alergiškiems vaikeliams gali dar labiau alergizuoti. Bandysiu A derma.
Gigitata
2009 01 07, 14:10
Pas mus jau gan seniai vis ant zanduku atsiranda mazos issausejusios demeles - musu gyd irgi sieja jas su alergija ir liepia patepti Essex plius kremuku - kuris yra antielerginis. siaip odyte tikrai labai susvelnina, kuriam laikui praeina tos demeles ir vel atsiranda... nors paskutiniu metu jos labai sumazejo ir beveik isnyko
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.