Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: SRIUBOS sriubytės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
aguonele
Per sventes pabuvojau Svedijoj ir tokiu skaniu zuvies sriubu valgiau..jog siandien gaminau vel zuviene (aisku toli grazu iki svedisku,bet uztai skani ir soti blush2.gif )
user posted image
Didele bulve,morka,pora ir cukinija supjaucius sudejau i puoda, zuvies buljono idejau ir uzpylus vandenuku viriau kol bulves suminkstejo.Tada idejau kreveciu,lasisos,tilapijos (viska gabaliukais pjaustyta) ir apie 5 min viriau ant silpnos ugnies.2 saukstais tepamo surelio ,krapais ir svogunu laiskais pagardinau ir uzdengus puoda palaikiau dar pora min kol issilyde surelis. Niu apsivalgymas.
Joana
QUOTE(aguonele @ 2009 01 25, 14:11)
Per sventes pabuvojau Svedijoj ir tokiu skaniu zuvies sriubu valgiau..jog siandien gaminau vel zuviene (aisku toli grazu iki svedisku,bet uztai skani ir soti blush2.gif )


o skanumėlis koooookkkkkssss bigsmile.gif bigsmile.gif
astiti
aguonele

kaip gerai atrodo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif noriuuuuuuuuuuuuuu thumbup.gif
regna
Dzonisiuke,
aš,pomidorų sriubytę verdu paprastai,bet ,šį receptuką aš,atsivežiau iš toli.
Įvandenį verdantį įdedu tarkime sviesto gabaliuką{galima dėti ir mėsos,tuomet ją teks pavirti}aš ,sudedu daržoves{bulvę,morką ,porą,ropę,vienu žodziu ką turiu šaldytuve}išverdu,nukeliu trumpam,
Įmikserį sudedu cielus pomidorus įpilu alyvų aliejaus įdedu česnako.
Tuomet,iš indo,kuriame virė daržovės su kiaurašaukčiu{šaukštas kur išimame cipelinus}išgriebiu visas daržoves ,sudedu i mikserį ir viską sumiksuoju{sutrinu}supilu atgal į indą ,kuriame pasiliko daržvių sultinys paverdukeletą minučių.
Įberiu krapų,petražolių,kalendros žalios ,jeigu turiu,įdedu ,susmulkinto česnako.
Galima įsidėti grietinės,kas ją mėgsta arba natūralaus jogurto šaukštą.
mazee
QUOTE(regna @ 2009 01 26, 14:16)
Dzonisiuke,
aš,pomidorų sriubytę verdu paprastai,bet ,šį receptuką aš,atsivežiau iš toli.
Įvandenį verdantį įdedu tarkime sviesto gabaliuką{galima dėti ir mėsos,tuomet ją teks pavirti}aš ,sudedu daržoves{bulvę,morką ,porą,ropę,vienu žodziu ką turiu šaldytuve}išverdu,nukeliu trumpam,
Įmikserį sudedu cielus pomidorus įpilu alyvų aliejaus įdedu česnako.
Tuomet,iš indo,kuriame virė daržovės su kiaurašaukčiu{šaukštas kur išimame cipelinus}išgriebiu visas daržoves ,sudedu i mikserį ir viską sumiksuoju{sutrinu}supilu atgal į indą ,kuriame pasiliko daržvių sultinys paverdukeletą minučių.
Įberiu krapų,petražolių,kalendros žalios ,jeigu turiu,įdedu ,susmulkinto česnako.
Galima įsidėti grietinės,kas ją mėgsta arba natūralaus jogurto šaukštą.
*




Mmmm skaniai skamba, as apie tokia pamidoru sriuba jau seniai svajoju, tik vis dar nedrisau paekspirimentuot, nes namie pas mus niekas tokios neverda blush2.gif
O cia pamidorai zali dedas ar galima ir konsevuotus?
mmartaa
i pomidoru sriuba as dedu ir konservuotus pomidorus ir zalius tik nuplikau odele smile.gif
Lilyy
Gal kas zino koki recepteli su dziovintais grybais? g.gif
mazee
QUOTE(mmartaa @ 2009 01 26, 15:35)
i pomidoru sriuba as dedu ir konservuotus pomidorus  ir zalius tik nuplikau odele smile.gif
*



Kaip tik turiu koncervuotu pomidoru ax.gif Tad jei jie tinka, einu bandyt thumbup.gif
Nerytė
aguonele, super zuviene atrodo wub.gif
aguonele
Aciu visoms uz pagyras 4u.gif

Siandien vaisinu labai skania(bent mums tongue.gif )
Petrazoliu-bulviu sriuba

~250 g petrazoliu saknies
~500 g bulviu
1 l buljono megiamo
petrazoliu puse pundelio
muskato,pipiru ir druskos

Bulves ir petrazoliu sakni supjaustyti kubeliais,pakepinti pora min svieste ir uzpilti karstu buljonu,uzdengti ir virti kol suminkstes( ~15min).
Ideti tada petrazoles ir sutrinti.paprieskoniuoti svieziu muskatu,druska ir pipirais.
Skanumelis tokiomis saltomis dienomis thumbup.gif As dar kaip prieda pakepiau bulve pjaustyta siadeliais,tai ir labai tiko.

user posted image
mmartaa
nu jau kaip skaniai atrodo! thumbup.gif o is kur gaunat petrazoliu saknies? g.gif
aguonele
as ne LT gyvenu,tai pas mus ju pilna sveiko maisto parduotuvese.beje pati pirma karta ja panaudojau,ir turiu pasakyti jog labai patiko man jos skonis.nuo siandien ji bus naudojama mano virtuveje wink.gif
mmartaa
AAA sad.gif
regna
Lilyy,
Šventiniai barščiai
500g.žvėrienos{zuikienos,stirnienos,elnienos ,ar šernienos}
500g.raudonųjų burokėlių,
prieskoniniu darzoviu,2-3 džiovinti grybai,
viena skiltelė česnako,
cinamono žievelė,
nedidelis gabalėlis citrinos žievelės,
svogūnas,
vienas gvaizdikėlis,
pora juodųjų,kvapiųjų pipirų,
pora kadagio uogų,
vienas litras virinto vandens,
burokelių rūgšties,
keleta šaukštų tirštos grietinės,
kiaušinio trynys,
1/2 stiklinės rūgščiu pertrintų vyšnių{galima naudoti šaldytas}
druska ,pipirai,cukrus,
Burokelius nuplautus iškepame orkaitėje.
Grybus gerai nuplauname ir pamerkiame nedideliame vandens kiekyje.
Mėsą nuplauname ir sudedame į puodą.
Sudedame nuvalytas prieskonines daržoves,citrinos žievelę,svogūną,gvaizdikėlį{kas mėgsta galima dėti pora,tris},grybus ir kitus prieskonius.
Įpilame vandens ,užviriname,nuimame putas ir verdame 1,5valandos ant silpnos ugnies.
Perkošiame.
Burokėlius nulupame,sutarkuojame ir sudedame į sultinį.
Česnakus nulupame,susmulkiname,sutriname su druska ir dedame į barščius.
Užkaitiname,supilame burokėlių rūgštį pagardiname druska,pipirais ,cukrumi,,užviriname ir supilame pertrintas vyšnias{aš,šią sriubą valgiau pas draugę,išties labai skani,bet mes neturėjome vyšnių,nedėjome}
Aš,pirmą kartą valgiau sriubą su žvėriena,patiko.
Recepto šaltinis yra iš knygutės"Patiekalaiiš žvėrienos"
Aišku,yra vertimas ,bet esu mačiusi ir kituose jau leidinukuose.
Saulėgrąža
QUOTE(aguonele @ 2009 01 26, 20:28)
Aciu visoms uz pagyras  4u.gif

Siandien vaisinu labai skania(bent mums  tongue.gif )
Petrazoliu-bulviu sriuba

~250 g petrazoliu saknies
~500 g bulviu
1 l buljono megiamo
petrazoliu puse pundelio
muskato,pipiru ir druskos

Bulves ir petrazoliu sakni supjaustyti kubeliais,pakepinti pora min svieste ir uzpilti karstu buljonu,uzdengti ir virti kol suminkstes( ~15min).
Ideti tada petrazoles ir sutrinti.paprieskoniuoti svieziu muskatu,druska ir pipirais.
Skanumelis tokiomis saltomis dienomis  thumbup.gif As dar kaip prieda pakepiau bulve pjaustyta siadeliais,tai ir labai tiko.



tikrai labai apetitnai atrodo tongue.gif
O LT maciau pirkti kalvariju turguj petrazoliu saknies ... cia sostine
justina_r
QUOTE(aguonele @ 2009 01 26, 20:28)
Siandien vaisinu labai skania(bent mums  tongue.gif )
Petrazoliu-bulviu sriuba
*



aguonele sriubyte labai labai skaniai atrodo butinai isbandysiu essen.gif
daivaP
QUOTE(aguonele @ 2009 01 26, 19:28)
Petrazoliu-bulviu sriuba


Kaip skaniai atrodo:bravo labai graži spalva 4u.gif
vestė21
laba diena, norėčiau pasiūlyti sriubytę kuria labai dievinu.
Bulves išverdi su lupynom.
Raugintus kopūstus sudedi į vandenį įdedi prieskonių (kokie patinka), būtinai apie šaukštelį cukraus (čia priklauso kokį kiekį verdi). Kap kopūstai išverda sutarkuoji dvi žalias bulves ir maišydama supili į kopūstus. Dar paverdi kelias minutes. Sriubyte valgai su nuluptonis bulvėmis.
Čia senoviška (močiučių sriubytė), bet man ji labai patinka thumbup.gif
Tik prieskonius pačios pagal save sudėkit, čia pasiragausit kaip jum skaniau.
alexxandra
Atžygiuoju ir aš su savo sriuba. Vienas naujesnių atradimų virtuvėje smile.gif

Pupelių ir faršo sriuba su špinatais

300 g paukštienos faršo
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
~1 l paukštienos sultinio
1 indelis konservuotų pupelių
1 didelė/2 mažesnės bulvės
sauja špinatų lapų
1 a.š. raudonėlio
1 a.š. Provanso žolelių
1 a.š. citrinos sulčių
druskos, pipirų
keletas lašų aliejaus

Puode įkaitinti aliejų ir apkepti mėsą, išimti ir atidėti. Tame pačiame puode apkepinti kubeliais susmulkintą svogūną, kol suminkštės (~5-7 min), sudėti susmulkintas česnako skilteles ir dar ~1 min pakaitinti. Atgal į puodą suversti faršą, supilti sultinį, sudėti kubeliais supjaustytas bulves, berti raudonėlį ir Provanso žoleles, užvirti. Kai bulvės bus beveik išvirusios, į puodą suberti nuplautas pupeles ir dar porą minučių pavirti ant silpnos ugnies. Puodą nukelti nuo viryklės, sudėti juostelėmis pjaustytus špinatų lapus, pagardinti druska, piprais ir citrinos sultimis.

user posted image
-Darateja-
Sriuba atrodo fantastiškai bigsmile.gif
alexxandra
Jei tas fOntastiškai skirtas man, tai labai ačiū aciuks.gif
daivaP
QUOTE(vestė21 @ 2009 01 30, 10:04)
laba diena, norėčiau pasiūlyti sriubytę kuria labai dievinu.

Neteko girdėti apie tokią sriubytę, bet manau, kad tikrai skanu smile.gif
Kopūstų dažnai verdu, tai kitą kartą pabandysiu 4u.gif


QUOTE(alexxandra @ 2009 01 30, 11:26)
Pupelių ir faršo sriuba su špinatais

Puikiai atrodo thumbup.gif
vestė21
dar tiesa pamiršau baigent virti tą sriubyte pakepinti truputį lašinukų su svogūnais ir supilti (bet jei nenorit tų riebaliukų tai nekepinkit ax.gif )
aš pradėjau liaudiškais valgiais domėtis tai čia viena iš tų senoviškų kur mūsų močiutės virė 4u.gif
aguonele
QUOTE(alexxandra @ 2009 01 30, 12:26)
Pupelių ir faršo sriuba su špinatais

*


niu jau tikrai skaniai atrodo sriubike,butinai isbandysiu thumbup.gif
justina_r
Trinta morkų sriuba (is zurnalo "Virtuves paslaptys")

8 vidutinio dydzio morkos
2 bulves
500ml. darzoviu sultinio
saustelio kario
druskos, pipiru
375 liesos grietineles arba pieno

Morkas ir bulves nuskusti. Supjaustyti plonais griezineliais. Sudeti i sultini ir virti, kol suminkstes. Sriuba sutrinti, pagardinti prieskoniais. Supilti piena arba grietinele ir virti dar 5 min. Skanaus 4u.gif

user posted image


*k.a.c.i.u.s*
QUOTE(alexxandra @ 2009 01 30, 13:26)
Atžygiuoju ir aš su savo sriuba. Vienas naujesnių atradimų virtuvėje smile.gif

Pupelių ir faršo sriuba su špinatais

300 g paukštienos faršo
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
~1 l paukštienos sultinio
1 indelis konservuotų pupelių
1 didelė/2 mažesnės bulvės
sauja špinatų lapų
1 a.š. raudonėlio
1 a.š. Provanso žolelių
1 a.š. citrinos sulčių
druskos, pipirų
keletas lašų aliejaus

Puode įkaitinti aliejų ir apkepti mėsą, išimti ir atidėti. Tame pačiame puode apkepinti kubeliais susmulkintą svogūną, kol suminkštės (~5-7 min), sudėti susmulkintas česnako skilteles ir dar ~1 min pakaitinti. Atgal į puodą suversti faršą, supilti sultinį, sudėti kubeliais supjaustytas bulves, berti raudonėlį ir Provanso žoleles, užvirti. Kai bulvės bus beveik išvirusios, į puodą suberti nuplautas pupeles ir dar porą minučių pavirti ant silpnos ugnies. Puodą nukelti nuo viryklės, sudėti juostelėmis pjaustytus špinatų lapus, pagardinti druska, piprais ir citrinos sultimis.

user posted image
*




atrodo skaniai,isbandyta bus thumbup.gif mirksiukas.gif
regna
avokadų sriuba,
pora avokadų,
3stiklinės daržovių sultinio,
1/2stiklines.grietines,
4 šaukšteliai raudonųjų ikrų[nuo savęs,nebūtina]
krapų,
druskos,
maltų baltųjų pipirų,
Citriną nuplikyti verdančiu vandeniu.
Keletą griežinėlių palikt papuošimui,iš ,likusios išspausti sultis.
Užpilkite,apšlakstykite ant nuluptų avokadų.
Sutrinkite avokadus,sumaišykite su grietine,šaltu daržovių sultiniu, berkite druskytę,pipiriukus,viską pašildykite,bet ,neužvirkite.
Pasui palikite atvėsti.
Prieš patiekiant sriubą papuoškite krapais,įdėkite citrinos griežinėlį ,į vidurį įdėkite,jeigu turite ikrų.
*k.a.c.i.u.s*
QUOTE(regna @ 2009 02 01, 02:26)
avokadų sriuba,
pora avokadų,
3stiklinės daržovių sultinio,
1/2stiklines.grietines,
4 šaukšteliai raudonųjų ikrų[nuo savęs,nebūtina]
krapų,
druskos,
maltų baltųjų pipirų,
Citriną nuplikyti verdančiu vandeniu.
Keletą griežinėlių palikt papuošimui,iš ,likusios išspausti sultis.
Užpilkite,apšlakstykite ant nuluptų avokadų.
Sutrinkite avokadus,sumaišykite su grietine,šaltu daržovių sultiniu, berkite druskytę,pipiriukus,viską pašildykite,bet ,neužvirkite.
Pasui palikite atvėsti.
Prieš patiekiant sriubą papuoškite krapais,įdėkite citrinos griežinėlį ,į vidurį įdėkite,jeigu turite ikrų.
*




idomi,avoadu nesu megeja blush2.gif
kauke26
QUOTE(Kaciusss @ 2009 02 01, 00:31)
idomi,avoadu nesu megeja blush2.gif
*



Is avokadu man labai skanu guacamole padazas, jei sriuba bent kiek i ta padaza panasi tai niam niam niam mirksiukas.gif
mrs.ieva
QUOTE(justina_r @ 2009 01 31, 14:47)
Trinta morkų sriuba (is zurnalo "Virtuves paslaptys")

8 vidutinio dydzio morkos
2 bulves
500ml. darzoviu sultinio
saustelio kario
druskos, pipiru
375 liesos grietineles arba pieno

Morkas ir bulves nuskusti. Supjaustyti plonais griezineliais. Sudeti i sultini ir virti, kol suminkstes. Sriuba sutrinti, pagardinti prieskoniais. Supilti piena arba grietinele ir virti dar 5 min. Skanaus  4u.gif
*


mamukai, nesupykit uz toki kvaila klausima, o ka reiskia sutrinti, t y kaip sutrinti? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2009 01 26, 12:16)
Dzonisiuke,
aš,pomidorų sriubytę verdu paprastai,bet ,šį receptuką aš,atsivežiau iš toli.
Įvandenį verdantį įdedu tarkime sviesto gabaliuką{galima dėti ir mėsos,tuomet ją teks pavirti}aš ,sudedu daržoves{bulvę,morką ,porą,ropę,vienu žodziu ką turiu šaldytuve}išverdu,nukeliu trumpam,
Įmikserį sudedu cielus pomidorus įpilu alyvų aliejaus įdedu česnako.
Tuomet,iš indo,kuriame virė daržovės su kiaurašaukčiu{šaukštas kur išimame cipelinus}išgriebiu visas daržoves ,sudedu i mikserį ir viską sumiksuoju{sutrinu}supilu atgal į indą ,kuriame pasiliko daržvių sultinys paverdukeletą minučių.
Įberiu krapų,petražolių,kalendros žalios ,jeigu turiu,įdedu ,susmulkinto česnako.
Galima įsidėti grietinės,kas ją mėgsta arba natūralaus jogurto šaukštą.
*


jau radau, paskaiciau pora pslp atgal ir radau blush2.gif sitas receptas man labai patinka, kaip tik turiu konservuotu pomidoru skardinele, bandysiu thumbup.gif
justina_r
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 02 03, 13:14)
mamukai, nesupykit uz toki kvaila klausima, o ka reiskia sutrinti, t y kaip sutrinti?  blush2.gif
*


na sutrinti iki tokios mases kaip kose ax.gif tai galima daryti kombaino pagalba arba "rankiniu" budu blush2.gif
mrs.ieva
QUOTE(justina_r @ 2009 02 03, 12:03)
na sutrinti iki tokios mases kaip kose  ax.gif  tai galima daryti kombaino pagalba arba "rankiniu" budu  blush2.gif
*


nu va, ka tik isviriau pomidoru riuba pagal regnos recepta, tryniau tai su blenderiu, bet kazkokia labai skysta gavosi g.gif
regna
Mrs.ieva,
pagal viską sriuba gali gautis skysta,ji,tokia turi būti,bet..
Jeigu,padidinsi daržovių kiekį sriuba turėtų gautis tirštoka.
Galima įdėti ,dar ir virtos mėsytės{arba kartu išvirti su daržovėmis}
Čia,mano,toks patarimas.
alexxandra
sriuba sutirstinti galima, kaip ir sake regna, didesniu darzoviu kiekiu (arba kitakart pilt maziau vandens/sultinio), galima sutirstinti grietinėle arba kartu su darzovemis sutrinant virtą bulvę (bet sitas variantas labiau tinka, jei sriuboje yra daugiau sakniavaisiu, bet gal ir su pomidorais nieko...).
kauke26
Lengvai paruosiama pieniska pupeliu/pupu sriuba.

Ismirkome pupeles/pupas vandenyje, kad isbrinktu. Idedame i puoda, ipilame vandens ir verdame. Idedame bulviu supjaustytu gabaleliais. Tada idedame druskos ir cukraus pagal skoni. Verdame kol pupeles/pupos pasidaro minkstos. Ipilame pieno.
Skanaus.
mirksiukas.gif

regna
Blvių sriuba
2-3 bulvės,
1 šaukštas sviesto,
1šaukštas miltų,
0,5 stiklin4s pieno,
2-3 stiklinės sultinio[gali būti daržovių,arba mėsos sultinio,vištienos}
1 vurtas kiaušinis,,
druskos,
petražolių lapelių,
Bulves išverdame,nupilame,ir sutriname.
Miltus pakepiname keptuvėje kartu su sviestu,supilame ant bulvių.
Tada pilame pieną,karštą sultinįir gerai maišydami užverdame.
Suberiame susmulkintą virtą kiaušinį.
Valgant įberiame petražolių.
patrakusi
Nžn ar buvo, bet savaitgalį gaminau Trintą Špinatų sriubą wub.gif
Reikės: (dozes žiūrėkite pagal savo šeimyną 4u.gif )
Špinatų (aš turėjau šveižių), morkų, bulvių, svogūno, prieskoniai, pieno, miltų, sūrio...
Išverdam sultinio (aš išviriau kauliukus ir juos išėmus turėjau sultinį), sutarkuoti morkos ir sumesti pavirti, paskui sumetam kubeliais supjaustytas bulves, padruskinam, galima kubelį buljono įmesti...apkepam truputyje svieste svogūną..Sumetam į puodą...Nuplaunam ir susmulkinam špinatus, paruošiame balto padažo (aš apkepiau miltus svieste, ir po truputį pyliau pieną)..Kai išvirė bulvės, nupyliau vandenį visą į kitą puodą (jo paskui reiks), sudėjau špinatus į bulvių masę ir su blenderiu sutryniau viską..Paskui į tirštą masę supyliau sultinį likusį ir "baltą padažą" ir pastačiau ant ugnies pavirti keletas minučių...Prieskoniai, druska pagal skonį beriame..Įpylę į dubenėlį, įdedam šaukštelį grietinės (galima ir nedėti), ir patarkuoto sūrio truputis...Skanaus... wub.gif 4u.gif
Nerytė

tirsta grybu sriuba:

user posted image

isvirti sultini (viriau is vistienos, petrazoles ir saliero saknu, poro, lauro lapeliu, pipiru (juoduju ir kvapniuju), saldytus grybus (baravykai, silbaravykiai, lepsiai) pakepinti su svogunais ir tarkuotom morkom ant sviesto, baigiant kepti ideti sauksta miltu, pakepinti ir viska sudeti i sulini, pavirti dar kelias min. sudeti prieskonius - baltieji pipirai, mairunas, grietine, jei reikia druskos ir skanaus
lapute33
Viriau tokia visai paprastute sriubyte ax.gif isverdame nedideliame kiekyje sultinio smulkiai supjaustytas bulves ir morka, pries baigiant virti idedame keleta lapeliu spinatu (galima deti svoguno laisku, rugstyniu) ir viska sutrinam blenderiu rolleyes.gif gaunasi tokia tirstsriube, jei labai tirsta galima dapilti sultinuko ar vandens. Skanu isideti i sriubyte skrudintu batono gabaliuku thumbup.gif
user posted image
aguonele
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 04, 19:51)
tirsta grybu sriuba:
*


cia mano skonio,mama verda tokia wub.gif saunuole 4u.gif
X-iuke
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 04, 18:51)
tirsta grybu sriuba:


isvirti sultini (viriau is vistienos, petrazoles ir saliero saknu, poro, lauro lapeliu, pipiru (juoduju ir kvapniuju), saldytus grybus (baravykai, silbaravykiai, lepsiai) pakepinti su svogunais ir tarkuotom morkom ant sviesto, baigiant kepti ideti sauksta miltu, pakepinti ir viska sudeti i sulini, pavirti dar kelias min. sudeti prieskonius - baltieji pipirai, mairunas, grietine, jei reikia druskos ir skanaus
*


mm niam niam kaip ash megstu grybu sriuba ir dar nuotraukele tokia apetita zhadinanti thumb_yello.gif
_Renatuke_
QUOTE(lapute33 @ 2009 02 04, 20:45)
Viriau tokia visai paprastute sriubyte  ax.gif

niam niam sriubyte.. wub.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
As tai daznai verdu mesiska sriubyte, vyras itin megsta dedu visko is akies, tai net tiksliu doziu nezinau.. ax.gif blush2.gif

ji susideda is komponentu:
ryziai, keptas farsas, rukyta sonine, pomidorai, pupeles, svogunai, cesnakai, daug daug astrios paprikos milteliu (galima ir zaliu det), pomidoru padazas, grietine, miltu truputukas. skanumelis... thumbup.gif
Nerytė
QUOTE(aguonele @ 2009 02 04, 19:48)
cia mano skonio,mama verda tokia  wub.gif saunuole  4u.gif
*




QUOTE(X-iuke @ 2009 02 04, 20:02)
mm niam niam kaip ash megstu grybu sriuba ir dar nuotraukele tokia apetita zhadinanti  thumb_yello.gif
*


dekui, man irgi labai patinka tokia sriubyte ax.gif
suntea7
iskilo klausimelis, ar naudojat sriuboms vietoj grietineles naturalu jogurta? ar geriau tada pakeisti ja tiesiog liesesne grietine? blush2.gif patarkit, grietineles neturiu,o noriu pasigaminti saknia sriubyte g.gif
Mazoji_s
QUOTE(suntea7 @ 2009 02 05, 17:36)
iskilo klausimelis, ar naudojat sriuboms vietoj grietineles naturalu jogurta? ar geriau tada pakeisti ja tiesiog liesesne grietine? blush2.gif patarkit, grietineles neturiu,o  noriu pasigaminti saknia sriubyte g.gif
*


o jogurtas ištirptų? kažkaip man atrodo jį sutrauktų biggrin.gif bet ką aš išmanau
suntea7
QUOTE(Mazoji_s @ 2009 02 05, 20:23)
o jogurtas ištirptų? kažkaip man atrodo jį sutrauktų  biggrin.gif  bet ką aš išmanau
*


tai va as irgi nzn...galvoju kazin kaip cia butu, ai reiks grietineles ryt po darbo dar uzsukt nusipirkt, nes dar sriuba sugadinsiu lotuliukas.gif
regna
Jiegu,į sriubą ,kuri yra pilnai išvirta,nukelta nuo
viryklės,pateikiama lėkštėje įdėjus jogurto{jį reikia išmaišyti},tuomet jis išliks toks,koks yra įdėtas.
Jeigu,npritarete šiai įdėjai yra šiuo metu liesa exologiška grietinė.
Man,teko skaityti internete,kad galima[įpilti grietinės+pino,mišinį gerai išplakti}
Aš,manau kad tai geras derinys,tai ,priklauso nuo produtųiš kurių yra ruošiama sriuba,paprasčiausiai reikia derinti.
Papildyta:
Papildymas
pienas.
jurguze
QUOTE(suntea7 @ 2009 02 05, 18:36)
iskilo klausimelis, ar naudojat sriuboms vietoj grietineles naturalu jogurta? ar geriau tada pakeisti ja tiesiog liesesne grietine? blush2.gif patarkit, grietineles neturiu,o  noriu pasigaminti saknia sriubyte g.gif
*


Maciau, yra pirkt jogurtines grietines. Zemaitijos pienas gamina. Man ji patinka. Tokia gaiviai rugstoka biggrin.gif blush2.gif
suntea7
QUOTE(regna @ 2009 02 06, 00:09)
Jeigu,npritarete šiai įdėjai yra šiuo metu liesa exologiška grietinė.
Man,teko skaityti internete,kad galima[įpilti grietinės+pino,mišinį  gerai išplakti}
Aš,manau kad tai geras derinys,tai ,priklauso nuo produtųiš kurių yra ruošiama sriuba,paprasčiausiai reikia derinti.
Papildyta:
Papildymas
pienas.
*


turejau omeny i trinta sriuba, kur reikia i visa puoda pilti ta grietinele, o ne i lekste, bet niekis, grietinele jau saldytuve, gaminsim rytoj tirnta grybu sriubyte mirksiukas.gif
regna
Avinžirnių-baltųjų pupeliu sriuba
Šiandiena viriau sriubą{iš vakaro užmerkiau vienodą kiekį avinžirniųir baltųjųjų pupelių mažiau ,nei pusė stiklinės}
Paėmiau į puodą įpyliau aliejaus alyvų ,įdėjau supjaustytą svogūno nemažą galvą ir pora česnako skiltelių,pakepiau.
Supjausčiau ketvirtį paprikos,patroškinau,įbėriau ciberžlės,kalendros{troškinau ant silpnos ugnies.
Įpyliau virinto vandens kad tik apsemtų daržoves,patroškinau.
Tuomet supyliau mirkintus avinzirnius ir pupeles,įpyliau virinto vandenskad tik apsemtų.
Paruošiau 250-300g. vištienos faršo,kuri ruošiau pati,įberiau žolelių skirtų sriubai.
Formavau riešuto didumo kukuliukus.
Išėmiau,pupeles ir avinzirnius.
Į skystį ,kuriame virė įdėjau pačios ruoštos aitriosios paprikos padažo {pusė arbatinio šaukštelio.
Sudėjau mėsos kukuliukus,baigiant virti sudėjau sumiksuotus avinžirnius,pupeles.Įbėriau druskos.
Valgant ,įdėjau jogurto.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.