Kaip pastebėjau, daugumos žmonių nuomonė priklauso nuo asmeninės ar pažįstamų patirties. Aš manau, kad perkant už tą pačią kainą, namas užmiestyje yra geriau, nei butas mieste. Žinoma, daug kas priklauso nuo asmeninių prioritetų, darboviečių, galbūt dar ko nors.
QUOTE(SoJa @ 2008 09 04, 13:37)
užtat kaip puikiai girdisi kai kaimynai savo sklype baliavoja. Kaip šuniukai kiekvieną praeivį savo lojimu palydi, o ką jau kalbėti apie žolės pjovimą iš visų pusių ir vis skirtingu metu

Su nerimu laukiu žiemos kai kiekvienas pradės nuo pat ryto "skrebinti" nuo sniego savo šaligatvius ir kelius

Man idealu būtų jeigu namas stovėtų kažkur atokiau ir per kokį kilometrą nematyčiau nei vieno kaimyno, vat tada aš būčiau už namą.
o šiaip iš savo patirties galiu pasakyti, kad su 100 kaimynų iš daugiabučio yra kur kas paprasčiau gyventi, nei su tais 2-3 gyvenančiais aplinkui. Patikrinta.
Mūsų nuomojamame butuke girdisi minimum keturi kaimynai: apačioj kaukia arba skalija šuo, viršuj ir iš vieno šono ištisai pykstasi kaimynai ir šūkauja vaikas, kitame šone rėkauja močiutė... Iš vienos pusės, ant tų kaimynų nepykstu, nes ir patys bute gyvenam, o ne egzistuojam, tad būna ir pabaliavojam. Tik ne vakarais. Paskutinis lašas buvo, kai iki išnaktų žiūrėjom savo vestuvių vaizdajuostę, o kitą dieną kaimynai pasiskundė buto šeimininkei, kad mes naktį bute baliavojom, dainavom, muzikantai buvo

jau nekalbu apie tai, kaip grįžęs eilinį savaitgalį apsipirkęs iš maximos esi apžiūrimas, kaip ir tavo pirkiniai. Name visai kitaip

galbūt ir girdėsis kaimynai, bet jie nėra labai arti- ne už sienos. Dėl žoliapjovių ir tt.- juk daugiabučių kiemuose daug daugiau girdisi, kaip žiemą šildo mašinų variklius, gramdo sniegą, ledą, vasarą raliuoja auto ir moto- prie nuosavo namo (bent pas mus) tikrai neparaliuosi, o ir nelabai yra kam
QUOTE(dasa @ 2008 09 04, 13:46)
O ką jau kalbėti apie visokiausius teisminius ginčus su tais 2-3 kaimynais

Tai tvoros nepasidalina (mat turėjo būti 20-30 cm kairiau ar dešiniau), tai keliuko kokio (atseit keliukas priklauso tik kairėje gatvės pusėje esančių namų savininkams).

Tai tik pora realių pavyzdžių apie gyvenimo nuosavame name privalumus. Mano galva,
geriau turėti gerą butą mieste (kad būtų patogus susisiekimas, išvystyta infrastruktūra), o poilsiui (išvykoms savaitgaliais)-sodybą užmiestyje prie ežero ar miško, kur būtų tyla ir ramybė.Ooo, tai su tuo turbūt niekas nesiginčytų, jei tik kišenė leistų
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 09 04, 17:24)
Apie namo "privalumus" ir kaimynus nemažai prirašiau bei diskutavau pirmoje temoje, tad SoJa ir dasa tik patvirtino tuos momentus, ypač dėl šunų, žoliapjūvių ir balių iki aušros. Dėl vaikų, tai gerai, kai nuosavas kiemas.
Bet aš, užaugus daugiabutyje nuo mažens, niekada nebūčiau turėjusi tiek draugų, jei gyvenčiau nuosavo namo kieme. "Mano" kiemas - tai mano draugai, su kuriais užaugau. Skirtingo amžiaus, kone 30 personų. Įvairiausi lauko žaidimai: kvadratas, badmintonas, sekrėtai, valgoma - nevalgoma, 12 pagaliukų, strėlytės ir kt.. Patys gražiausi prisiminimai iš to laikmečio.
Į nieką nekeisčiau.Vėlgi- sava patirtis... Aš irgi prisimenu dienas, kai su kaimynais vaikais iki nakties dūkdavom, žaisdavom, pirmos meilės taip gimė

Puiku, jei nuosavų namų kvartale irgi yra vaikų- kiek mačiau, paprastai jų yra nemažai, o jei tai sodų bendrija ar kaimo vietovė, tai kokia romantika- vasarinės meilės vaikui, kuris atvažiuoja vasarą praleisti pas močiutę ar pas gimines