Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar imtumėt vėl paskolą būstui?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Subjektyvi
Dabar, kai vis sunkiau ir sunkiau, o ruduo dar neatėjo, visokių minčių kyla apie jau pasiimtas būstui paskolas. Kaip manote: Ar imtumėte paskolą, jei būtumėte numatę tolimesnius pokyčius ekonomikoje? Ar šiuo metu norėtumėte pasukti laiką atgal ir nebežengti tokio žingsnio? Galbūt planuojate nutraukti "draugystes" su banku?
Nada...
Tikrai imciau smile.gif Neturiu tokiu stipriu nervu, kad nuomociausi busta , bijodama but iskeldinta bet kuria diena, arba dar geriau- pas tevus ar uosvius doh.gif
O del ekonomikos kriziu , manau, perlenkiama lazda truputi- gal ir sunkiau viskas sukasi, bet daugiau del zmoniu isigasdinimo- aplink zmones kaip statesi namus, taip ir statosi ( projektuojasi), ima paskolas verslui ir t.t. Mastyk, dirbk, ir turesi tu bapkiu, nereik cia lietuviskai verkslent biggrin.gif
JaHarta
100 proc. sutinku su voveriena del lazdos perlinkimo, tai tarsi kokia visuotine panika, zmones man atrodo daugiau verkslena negu tikrai kencia... As kazkaip nepanikuoju, o gyvenimas ir toliau toks pats, nieko nenustoju daryti ka dariau. Todel de nieko nesigailiu.

Ir dar: i si klausima kylas kitas naturalus klausimas: jei zmones ima paskola 40-ciai metu, nejau jie tikisi kad per visa ta laikotarpi nebus jokiu ekonominiu kriziu??? Jei taip, tai stebina tokiu zmoniu naivumas ax.gif
Subjektyvi
Gal ir numano, kad bus krizės, bet tikriausiai nei vienas žmogus nėra toliaregis, kad numatytu, kaip tos krizės konkrečiai jį patį paveiks, kokio bus masto. Be to kai ima paskolą, nuotaikos būna tik vienos: gauti, imti, nesvarbu kokia kaina. Bet kai pradedi skaičiuoti, kad už inkilą mokėjo vieną kainą, o dabar atiduos dvigubai, gal susimąsto giliau.

O tai, kaip paveikė tavo biudžetą ir kitų biudžetus - negali lyginti ir sakyti, kad nieko nevyksta. Vyksta, tik kolkas tavęs tai nepalietė. Manęs taip pat tiesiogiai nepalietė, sausos bulkos negraužiam, bet paliečia netiesiogiai, išoriniai veiksniai.
axa
Subjektyvi,

nejau tikiesi kad kas nors garsiai ims ir prisipažins kad išsidūrė?

Galima pasisakyti kad pašvinkusios mišrainės maximoj nusipirkai, kad per mažus batus, na dar iš bėdos kad už sudrožtą automobilį sumokėjai kaip už gerą - greičiausiai būsi suprastas, sulauksi užuojautos, o tie niekšai apgavę pardavėjai bus visuotinai pasmerkti.

bet prisipažinti kad supranti jog labai apsigavai parsidavęs bankui 40 metų į priekį už abejotinos kokybės būstą ir per rožinius akinius nepamatei kokios duobės tavo kelyje tyko - taigi negalima! Tai smūgis viskam - savivertei, išdidumui, įvaizdžiui... Geriau jau kaip nors... tyliai tyliai... kapanotis, ir raminti save kad krizės amžinai nesitęsia ir kad rytoj bus geriau smile.gif
Subjektyvi
Tas tiesa, bet forumas vistik anoniminis, tad galima atviriau pasidalinti, nei draugams ar kaimynams. Juk Lietuva didelė, skolininkų tūkstančiai.

O patirtis įdomi.
Žaliaskarė
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 07 30, 15:28)
Dabar, kai vis sunkiau ir sunkiau, o ruduo dar neatėjo, visokių minčių kyla apie jau pasiimtas būstui paskolas. Kaip manote: Ar imtumėte paskolą, jei būtumėte numatę tolimesnius pokyčius ekonomikoje? Ar šiuo metu norėtumėte pasukti laiką atgal ir nebežengti tokio žingsnio? Galbūt planuojate nutraukti "draugystes" su banku?
*

Manau netiksliai suformuotas klausimas. Galbūt reikėjo apibrėžti laikotarpį kada ta paskola paimta. Nes tie, kas ją ėmė sakykim 2000-2003 išlošė žymiai labiau už tuos kurie paėmė paskolas pastaraisiais metais. Tai liečia ir paskolos dydį apskritai ir mėnesinių įmokų dydį.

Ir labai teisingai masto ir Axa - manau nedaug užeis žmogeliukų čia pasiskelbti kad žinote - suklydau..

O jei jau ėmė paskolas, vadinasi labai reikėjo.. ir ko čia dabar gailėtis.. aišku nebus lengva ją aiduoti..
italiana vera
Nesigailiu. Paskola imta 2002 m., butas nebuvo pirmas, keitėm blogesnį variantą į geresnį, keliskart grąžinom iš anksto (toks punktas buvo įtrauktas į sutartį).
Krizės atvejai buvo apgalvoti, svarstyti, skaičiuoti, kad jei vienas kuris netektų pajamų, kitas be didelio vargo galėtų išmokėti paskolą. Namas, kuriame gyvename, buvo nusižiūrėtas seniai, aišku, yra smulkaus broko, bet gyventi galima. Per tą laiką ir darbas keistas, ir kelionės buvo, ir atsisakyti nieko neteko - bet, kaip sakiau, stengėmės skaičiuoti.
Nebūčiau ėmusi paskolos 40 metų dėl statomų butų kokybės ir dėl neprognozuojamumo (koks baisus žodis) doh.gif Žinau, kad nuo visko neapsidrausti, bet mėginti reikia.
Dabar tik pažiūrėjau, kad klausimas buvo "Ar imtumėt". Anuometinėm sąlygom - taip. Tokiomis, kokios prasidėjo vėliau, ne. Nemanau, kad Lietuvoje prasmingi tokie įsipareigojimai.
Vilioja
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 07 31, 10:17)
Tas tiesa, bet forumas vistik anoniminis, tad galima atviriau pasidalinti, nei draugams ar kaimynams. Juk Lietuva didelė, skolininkų tūkstančiai.

Čia labai jau psichologinis aspektas. Vat pasiguosiu aš forume, kad esu žema ir stora, o būsiu išvadinta nevala, nesportuojančia ir apsirijėle. Pasakysiu, kad per mažas atlyginimas,būsiu išvadinta netikėle, dirbančia už skatikus ir nesugebančia karjeros daryti.
Pasakysiu, kad gailiuosi paėmusi paskolą, o kiek malonumo suteiksiu toms, kurios neišgali pasiimti paskolos arba jau seniai gyvena nuosavame būste. Yra čia tokių, kurioms labai malonu, kad kitiems negerai.
O į temą - mūsų šeima turi paskolą. Žinoma, geriausiai būtų jos neturėti iš viso arba kuo greičiau grąžinti, bet yra kaip yra. Bankui atiduodamus pinigėlius tikrai rastume kur išleisti, bet mes nusprendėme, kad geriau mokėti nuomą bankui nei savininkui. Bankininkai dar nei karto neatėjo pas kaimynus pasmalsauti, kaip dažnai mes baliovojam ir pažiūrėti, koks jam priklausančio buto stovis.
Į klausimą "ar imtumėt", atsakyčiau lygiai taip pat kaip italiana vera. Tada (2003 m.) - taip, dabar - nežinau, niekada negalvojau. Gal ir imtume, nes nuomos kainos taipogi pakilo g.gif
uogute
cia nelygus visiems atvejas:
artimas zmogus gyvena labai gerai, ir turedamas pajamas seimoje 10tukst lt bei mokedamas bankui 2tukst lt turint pilnai yrengta grazu nama daznai verkslena kaip sunku lietuvoj. tikiu siuo atveju paskola tikrai nera nasta.
kitu atveju jei seima vos vos varganai sukasi kad pragyventi, ir imta paskola na tarkim 1k butui kad seip ne taip issikapanoti-palukanu augimas bei kainu kilimas neisvengiamai varo i nevilti.
italiana vera
Dar yra žmonių, kurie apskritai neverkšlena.
Subjektyvi
Yra ne tik verkšlenimas, bet ir pasiguodimas, pasiskundimas. Kiti tyli dantis sukandę ir tempia jungą. Manau kiekvienam žmogui yra sunku psichologiškai, kai jį pradeda drožti antstoliai, bankai, dar darbdavys grasina atleisti iš darbo, nes šalyje krizė ir mažinamas darbuotojų skaičius kone visuose sektoriuose, išskyrus biudžetininkus.
italiana vera
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 08 01, 08:42)
Yra ne tik verkšlenimas, bet ir pasiguodimas, pasiskundimas. Kiti tyli dantis sukandę ir tempia jungą. Manau kiekvienam žmogui yra sunku psichologiškai, kai jį pradeda drožti antstoliai, bankai, dar darbdavys grasina atleisti iš darbo, nes šalyje krizė ir mažinamas darbuotojų skaičius kone visuose sektoriuose, išskyrus biudžetininkus.
*

Bet Subjektyvi, ar jums neatrodo, kad be realių antstolių ir kitų krizės pojūčių dar yra ir krizės lūkesčiai, kurie savo ruožtu ją artina? Ne? Nes ką išmeti į erdvę, tą ir gauni. Šiaip tai mano antras vardas Paranoja, bet ar tikrai yra taip blogai? Nes tarp mano rato nėra nė vieno, kuriam grasintų antstoliai... Meluoju, man pačiai pagrasino Omnitel už siaubingas 40 Lt netęsybas dėl per anksti nutrauktos sutarties, bet tai čia jau O. lojalumo klientams programa šlubuoja. Antra vertus, kai pasiskaitai toj pačioj SM, apie ką (ne)galvodami žmonės ėmė paskolas, tai išties neramu darosi. Bet ne tiek dėl krizės, kiek dėl naivumo, besiribojančio su kvailumu.
Iš tiesų būtų įdomu išgirsti objektyvią rinkos ir skolų analizę. Nes dabar dažnai suplakama į vieną tie, kas nusipirko į skolą telefoną už XXXX Lt ir nemato reikalo grąžinti, ir tie, kas tvarkingai moka paskolas.
Gal aš klystu, nes mano vadinamasis imties ratas, ar kaip ten, iš tikrųjų siauras.
Perlute
Kolkas neabejojam kad pasielgem gerai pasimdami paskola bustui,nuomai paklojam pora simtu maziau nei mokesim paskola,todel nematom tikslo toliau bastytis is vieno buto i antra,trecia ir t.t. sutinku kad permokesim,bet man atrodo verta.Ir nuoma yra isipareigojimas nemokesi-ismes mirksiukas.gif tai pat ir bankui.
O cia SM forume nemanau kad kazkas skusis,verkslens juk kai paskaitai apie pajamas tos ispudis kad zmones turetu pilyse gyventi unsure.gif
Nesuprantu,nueini i parduotuve-eiles,zmones didziausiais vezimais veza,uzsuki i kavine dar tenka eilej laukti staliuko tai argi zmones blogai gyvena? g.gif
axa
Ši tema yra sukurta per anksti - manau kad būtų visai kitokia situacija po metų ar dviejų.

Todėl, kad krizė daugumai kolkas pasireiškia tik maisto ir benzino pabrangimu, o paėmusiems paskolas - nemaloniu (bet ne drastišku) įmokų padidėjimu. Kitų realių blogybių dar niekas nepajuto. Gal kiek iš žiniasklaidos pateikiamos info pradeda jausti, kad kažkas nelabai malonaus nusimato, bet retas gali įvardinti kas.

Kaip ten sako:
Krizė yra kai kaimyną atleidžia iš darbo, o depresija - kaip atleidžia patį smile.gif

taigi kolkas daugelis nejaučia krizės, nekalbant apie depresiją smile.gif Таd koks čia gailėjimasis gali būti?

Ir kaip jau buvo minėta - ėmę paskolas iki 2005m (imtinai) bet kuriuo atveju nesigailės, todėl šioje apklausoje reikėtų susiaurinti intervalą ir paklausti nuomonės žmonių kurie skolinosi 2006-2008 metais wink.gif
italiana vera
axa sako teisybę. Aišku, yra socialinis solidarumas, gyveni ne vakuume etc., bet... po dvejų metų (jei D. duos, po dviejų mėnesių) aš nebeturėsiu paskolos. O visos kitos krizės - nagi ne pirmos gyvenime. Krizė krize, bet tai gyvenimo neatidėsi po jos. Nors - nenorėčiau šiandien būti įsipareigojusi bankui 40 metų. Nes nematau tokio NT, kuris būtų to vertas - tavo gyvenimo metų. schmoll.gif

perlute, tie, kurie gyvena "pilyse" ir tie, kas gauna 1500 į rankas - dvi labai skirtingos socialinės grupės. O kasdienis vartojimas apskritai ne kriterijus (labai nemoksliškai pasakiau).
nerimute
Cia turbut zmogaus prigimtyje uzkoduota, kad apie finansines nesekmes negalima saukti. Keistu dalyku pasitaiko - viena bendradarbe rode mums websaita, kur galima rasti parduodamus banko perimtus namus, tai kita bendradarbe tiesiog zado neteko pamaciusi ten savo sesers nama.
Subjektyvi
Gali įmesti nuorodą?
Sophi
Subjektyvi, kokia tu visų sričių ekspertė: ir NT, ir meilės reikalai, ir senmergių temoj aktyvi. Ot pavydžiu blush2.gif Kad man bent lašelį tokio visažiniškumo smile.gif
jurrrga
QUOTE(axa @ 2008 07 31, 09:53)
Subjektyvi,
nejau tikiesi kad kas nors garsiai ims ir prisipažins kad išsidūrė?
bet prisipažinti kad supranti jog labai apsigavai parsidavęs bankui 40 metų į priekį už abejotinos kokybės būstą ir per rožinius akinius nepamatei kokios duobės tavo kelyje tyko - taigi negalima! Tai smūgis viskam - savivertei, išdidumui, įvaizdžiui... Geriau jau kaip nors... tyliai tyliai... kapanotis, ir raminti save kad krizės amžinai nesitęsia ir kad rytoj bus geriau smile.gif
*

mes ėmėm paskolą 2005 m. lapkritį (pirkom žemę ir statėmės kotedžą) - matyt,ir dabar imtumėm - o ką daryt, kai nei vyras, nei aš neturėjom jokio NT, kur būtų galima gyvent unsure.gif ir niekas kažkaip nesisiūlė padovanot rolleyes.gif be to, labai priklauso, kokio amžiaus yra žmonės - man, pvz, būtų beryšio sakyt, kad kvailai padariau, kad neėmiau paskolos ar nepirkau NT kokiais 2000-2003 metais, nes tuo metu dar buvau studentė - apie kokias paskolas ar NT pirkimą galėjau svajot? unsure.gif
ir nesakau, kad paskola neslegia - dar kaip sunku doh.gif
Subjektyvi
QUOTE(Sophi @ 2008 08 02, 10:35)
Subjektyvi, kokia tu visų sričių ekspertė: ir NT, ir meilės reikalai, ir senmergių temoj aktyvi. Ot pavydžiu blush2.gif Kad man bent lašelį tokio visažiniškumo smile.gif
*

O kur tu aktyvi? Ką tu žinai?

Kodėl ekspertė? Ką žinau tuo ir dalinuosi. Jei tau nepriimtina manoji patirtis, dalinkis savaja. Kas trukdo? Patirties trūkumas?
pretty.black.kitty
Ogh... Dabar pagalvokim- yra 2 keliai- nuomotis (dabar su didziule baime laukiam kada mus ismes is nuomojamo buto (kuris, beje smirda pelesiais, virtuve ir kalidorius yra nesildomi ir isvis bukle tragiska) nes tada kaip ir reiks eit gyvent i gatve... Ouz 2 kambariu buta moketi 1000lt...)(beje gyvena 2 poros, todel nuolat jauciasi bjauri trintis) arba imt paskola ir moket 2x daugiau, daugiau dirbt, bet bent jau gyventi kaip baltiems zmonems ir maziau galvot kas bus uz 2 savaiciu, jau nekalbant apie 3 ar 4 metus
egliosha
eme manasis 2006 metais paskola bustui uzdirbdamas 800 litu su centais, tai net neabejodamas vel paimtu jei butu ta pati situacija, nes siuo metu su tokia alga niekas neduotu, o ir uz ta suma nerastumem bent patenkinamos bukles buto doh.gif
axa
QUOTE(pretty.black.kitty @ 2008 08 04, 16:46)
Ogh... Dabar pagalvokim- yra 2 keliai- nuomotis (dabar su didziule baime laukiam kada mus ismes is nuomojamo buto (kuris, beje smirda pelesiais, virtuve ir kalidorius yra nesildomi ir isvis bukle tragiska) nes tada kaip ir reiks eit gyvent i gatve... Ouz 2 kambariu buta moketi 1000lt...)(beje gyvena 2 poros, todel nuolat jauciasi bjauri trintis) arba imt paskola ir moket 2x daugiau, daugiau dirbt, bet bent jau gyventi kaip baltiems zmonems ir maziau galvot kas bus uz 2 savaiciu, jau nekalbant apie 3 ar 4 metus
*

vienareikšmiškai -
mokėti 2 kartus daugiau, ir... nuomotis - gerą, naują, įrengtą, su baldais ir buitine technika, kurio įsigijimui ir sutvarkymui iki tokio lygio reikėtų mokėti 3 kartus daugiau smile.gif Ir gyventi kaip baltiems žmonėms .
Tadas_Blinda
QUOTE(pretty.black.kitty @ 2008 08 04, 17:46)
*

Paskaitykite cia kaip gyvena balti zmones pasiskoline is banku po 0,5 mln. Lt Ir taip visus sekancius 40 metu smile.gif Nuomojama buta bent jau gali pasikeisti... O dabar dar net neisikurus jau prasideda, teismai, peticijos ir t.t. smile.gif
italiana vera
Sakiau ir sakysiu, kad LT yra gal dešimt būstų, vertų pusės milijono. Getas prie BIG į jų sąrašą tikrai neįeina. Ne, galima kaltinti aplinkybes, valdžią, bankus, bet tai negi žmonėms nerūpi jų gyvenimo kokybė, šito momento niekaip nesuprantu. Ar kad ir vištinykas, bet savas? Iš dalies ir patys žmonės išprovokavo šitą situaciją, kai bet kokia šuns būda išdidžiai vadinasi butu, loftu ar studija. Kai perskaičiau straipsnį, kad lietuviai mielai gyventų 36 kv. m bute, bloga pasidarė.
Antra vertus, nuomos institutas pas mus irgi dar ne visada civilizuotas doh.gif
Monrutė
Sveiki,
manau, dabar paskoloms tikrai nepalanki situacija.
beje, jau ir namą Antakalnį gali iki pusės mln. nusipirkti, aišku, jis pastatytas savaip, gal seniau, projektas ne toks modernus, bet prie jo ir sklypas juk yra.
Stoja statybos, bankai griežtesni, o va pabandyk nesumokėti vienos įmokos, jau po 45 dienų patenki į juodąjį sąrašą, kuris keliauja specialiam skyriui, dirbančiam su anstoliais.
Vilioja
QUOTE(Monrutė @ 2008 08 07, 12:25)
Sveiki,
manau, dabar paskoloms tikrai nepalanki situacija.
beje, jau ir namą Antakalnį gali iki pusės mln. nusipirkti, aišku, jis pastatytas savaip, gal seniau, projektas ne toks modernus, bet prie jo ir sklypas juk yra.
Stoja statybos, bankai griežtesni, o va pabandyk nesumokėti vienos įmokos, jau po 45 dienų patenki į juodąjį sąrašą, kuris keliauja specialiam skyriui, dirbančiam su anstoliais.
*

Reiškia, neimtumėte vėl paskolos?
Beje, o kodėl temos autorė nepadarė apklausos g.gif
Gyvačiukas
O aš imčiau tik labai džiaugiuosi,kad mes ją spėjome "laiku" paimti,prieš pat kainų šuolį thumbup.gif baisu pagalvot,apie gyvenimą nuomojame bute,kai bet kada gali pasakyt-prašom išsikraustyt schmoll.gif
Monrutė
QUOTE(Vilioja @ 2008 08 07, 13:29)
Reiškia, neimtumėte vėl paskolos?
Beje, o kodėl temos autorė nepadarė apklausos g.gif
*

taigi neimčiau....
tikrai apklausa įdomu būtų... drinks_cheers.gif
Luana
QUOTE(adika @ 2008 08 10, 18:16)
O aš imčiau tik labai džiaugiuosi,kad mes ją spėjome "laiku" paimti,prieš pat kainų šuolį thumbup.gif baisu pagalvot,apie gyvenimą nuomojame bute,kai bet kada gali pasakyt-prašom išsikraustyt schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif ir aš imčiau, nes mokėt bankui man kurkas geresnis pasirinkimas, nei kažkam už nuomą kai bet kada gali išmesti, o dabar turim savo būstą galim remontuotis, keistis langus, duris ir žinau kad visos šios sienos yra mano, nu gal kolkas banko, bet kažkada bus mano ax.gif , o tuo labiau kad mes pasiėmėm paskolą taippat prieš didijį kainų šuolį ir suma kurią mokam dabar bankui lygiai tokia pati būtų ir už nuomą doh.gif , tai man tikrai geriau mokėt už savo butą mirksiukas.gif
Nada...
jau ir namą Antakalnį gali iki pusės mln. nusipirkti

lotuliukas.gif lotuliukas.gif parodykit man bent sklypa uz tokia suma, siandien pat nusipirksiu lotuliukas.gif
Vilioja
QUOTE(Luana @ 2008 08 11, 17:56)
drinks_cheers.gif  ir aš imčiau,
*

drinks_cheers.gif ir aš imčiau. Pesimistams, gąsdinantiems, kad bus blogai su grąžinimu, aš atsakau, kad lygiai taip pat yra galimybė grąžinti anksčiau.
summmer
As manau, jog viskas priklauso nuo paskolos dydzio ir kaip zmogus ivertina savo galimybes. Ir niekada nepritaupysi ir neprilauksi, jeigu neturi kur gyventi. Reikia ir perki. Nuoma nera pati geriausia iseitis, kadangi jeigu turi vaikeli, susirasti buta labai sunku...Suniuku kaciuku irgi negali auginti...dar tie patikrinimai...Paskolos mes taip pat labai bijojome, todel ememe daug mazesne nei galejome. As kazkaip pagalvojau, kad per metus realiai nevargdamas gali susitaupyti sakykim 25tkst, tai per 4 metus 100tkst. ir po 10 metu pardaves turima turta ir turimus surinktus pinigelius tu gali nusipirkti dideli buta arba netgi nedideli nameli pasistatyti. ir nebemoketi jokiu paskolu ir nepermoketi bankams. Bet zinoma tam reikia kantrybes ir dideles baimes paskoloms smile.gif
linciuke5
Jei galetumem laika atsukti atgal,tai pirktume paprastesni busta ir net mazesni.Bet kadangi norejom to,kuris pries pora metu tikrai nepigiai kainavo,tai vat ir mokam doh.gif dabar uz si turta!
Upokšnis
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 07 30, 15:28)
*

Imčiau, bet.. pasirinkčiau fiksuotas palūkanas. Tuo metu niekas nesiūlė, o patys apie tai negalvojom doh.gif
Sophi
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 08 04, 09:54)
O kur tu aktyvi? Ką tu žinai?

Aš aktyvi tose temose, kurios man įdomios. Daugeliu klausimų turiu savo nuomonę, bet nebandau aršiai įteigti, kad ji vienintelė teisinga ax.gif
Kodėl ekspertė? Ką žinau tuo ir dalinuosi. Jei tau nepriimtina manoji patirtis, dalinkis savaja. Kas trukdo? Patirties trūkumas?

Savo veiklos srityje patirties trūkumu nesiskundžiu ir ja dalinuosi, bet jokiu būdu nėra taip, kad aš vienintelė viską žinau geriausiai bigsmile.gif
tyloszona
as nebuvau paemusi paskolos, ir stengiuosi taip gyventi, kad jos nereiktu imti, nei didesnes, nei mazesnes schmoll.gif schmoll.gif
kabutes
Taigi diskusijos čia verda...Jungiuosi ir aš-manau ,kad paskolos ėmimas ,įvertinus savo galimybes,tikrai nėra kažkoks jau baisumas...
Ar imčiau darkart paskolą būstui? Imčiau,jei atsirastų padorus namukas už padorią ir man priimtiną kainą 4u.gif
Subjektyvi
QUOTE(Vilioja @ 2008 08 12, 09:04)
drinks_cheers.gif  ir aš imčiau. Pesimistams, gąsdinantiems, kad bus blogai su grąžinimu, aš atsakau, kad lygiai taip pat yra galimybė grąžinti anksčiau.
*

Žinai kas baugina (na ir nemalonu kažkaip blush2.gif ), kai kurį laiką palaukus tave dominęs būstas (arba jau nupirktas už paskolas) jau atpigo keliais šimtais tūkst. Tada tampa malonu, kad palaukei ir nepuolei plika į dilgėles. Nemalonu, kai nesi užtikrintas dėl šviesaus rytojaus ir iki to taip žadamo algos "riebėjimo" toli gražu. Ir dar nemalonu tai, kad kai pasiskaičiuoja žmonės, gaunantys į rankas kelis tūkst. litų, matuojasi sau netinkamus NT ir negalvoja, kaip tie šimtaitūkst. susikaups, kai "viskas brangsta". Tik ne alga. Ar jie grynais bent 20 tūkst. yra regėję? Vargu. Naujos statybos NT ant laikinų firmelių, kurios rytoj "bankrutuos", o garantija svajonių "apartamentams" vos keli metai.

Ir iš kur čia nebūsi pesimistu. Gal optimistu būti "prikolna"? g.gif
Upokšnis
QUOTE(ojojoj @ 2008 08 17, 23:46)
as nebuvau paemusi paskolos, ir stengiuosi taip gyventi, kad jos nereiktu imti, nei didesnes, nei mazesnes schmoll.gif  schmoll.gif
*

Pavydžiu, kai žmonės gali taip gyventi. Man taip neišeina. Todėl rinkausi paskolą ir gyvenimą savame kampe, nei svetimą bustą ir pinigus leidžiamus vėjais.

QUOTE(Subjektyvi @ 2008 08 18, 17:59)
Žinai kas baugina (na ir nemalonu kažkaip blush2.gif ), kai kurį laiką palaukus tave dominęs būstas (arba jau nupirktas už paskolas) jau atpigo keliais šimtais tūkst. Tada tampa malonu, kad palaukei ir nepuolei plika į dilgėles. Nemalonu, kai nesi užtikrintas dėl šviesaus rytojaus ir iki to taip žadamo algos "riebėjimo" toli gražu. Ir dar nemalonu tai, kad kai pasiskaičiuoja žmonės, gaunantys į rankas kelis tūkst. litų, matuojasi sau netinkamus NT ir negalvoja, kaip tie šimtaitūkst. susikaups, kai "viskas brangsta". Tik ne alga. Ar jie grynais bent 20 tūkst. yra regėję? Vargu. Naujos statybos NT ant laikinų firmelių, kurios rytoj "bankrutuos", o garantija svajonių "apartamentams" vos keli metai.

Ir iš kur čia nebūsi pesimistu. Gal optimistu būti "prikolna"? g.gif
*

Kalbat apie dabartinę situaciją, kai NT rinka išpūsta. Bet tie žmonės, kurie pirko butus prieš 4 - 5 metus, tikrai nepralošė. Jų butas neatpigo iki tokios sumos, už kurią tuo metu pirko mirksiukas.gif .
Subjektyvi
Galima sakyti "dar neatpigo", "tada apsimokėjo". Bet kažin ar taip bus ateinantį pavasarį. O gal dar net anksčiau. Kainos krenta ir kris.

Pvz. JAV NT prieš krizę kainavo 250 000 , o dabar toks pats kainuoja 50 000. Manot Lietuvoje taip nebus? g.gif
viilda
Mes pirkom būstą prieš keturis metus,tai dar spėjom"įšokti į traukinį",gerai,kad tėvai dar paskubino,tai ir mokam dar nedaug.Bet žinau labai skaudžią istoriją verysad.gif Pažįstami ėmė 180 tūkst.paskolą ir pirko irgi prieš keturis metus butą Klaipėdoje ir nebeišgali susimokėti verysad.gif Labai liudna,nes planuoja viską parduoti ir vykti gyventi į provinciją verysad.gif
uogute
QUOTE(viilda @ 2008 08 18, 18:25)
Mes pirkom būstą prieš keturis metus,tai dar spėjom"įšokti į traukinį",gerai,kad tėvai dar paskubino,tai ir mokam dar nedaug.Bet žinau labai skaudžią istoriją verysad.gif Pažįstami ėmė 180 tūkst.paskolą ir pirko irgi prieš keturis metus butą Klaipėdoje ir nebeišgali susimokėti verysad.gif Labai liudna,nes planuoja viską parduoti ir vykti gyventi į provinciją verysad.gif
*

o kodel ne i uzsieni tada geriau? unsure.gif
Vilioja
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 08 18, 17:59)
1.Žinai kas baugina (na ir nemalonu kažkaip blush2.gif ), kai kurį laiką palaukus tave dominęs būstas (arba jau nupirktas už paskolas) jau atpigo keliais šimtais tūkst. Tada tampa malonu, kad palaukei ir nepuolei plika į dilgėles. Nemalonu, kai nesi užtikrintas dėl šviesaus rytojaus ir iki to taip žadamo algos "riebėjimo" toli gražu.
2. Ir dar nemalonu tai, kad kai pasiskaičiuoja žmonės, gaunantys į rankas kelis tūkst. litų, matuojasi sau netinkamus NT ir negalvoja, kaip tie šimtaitūkst. susikaups, kai "viskas brangsta". Tik ne alga. Ar jie grynais bent 20 tūkst. yra regėję? Vargu. Naujos statybos NT ant laikinų firmelių, kurios rytoj "bankrutuos", o garantija svajonių "apartamentams" vos keli metai.

3.Ir iš kur čia nebūsi pesimistu. Gal optimistu būti "prikolna"? g.gif
*

1.Dėl šito - tai jau tikrai taip drinks_cheers.gif Mes pirkom 2003 m. tai dar vis malonu ax.gif Anksčiau nesukom galvos, dabar nutarėm susiimti ir grąžinti anksčiau.

2. Savų džiaugsmų ir bėdų sočiai - davaliai irnesakyk.gif Visų neužjausi, visiems nepadėsi, juolab, kai jie to nenori cool.gif Mūsų vyriausybė itin rūpinasi nenorinčiais savimi rūpintis : aggressive.gif

3. Visi mes skirtingi. Aš - optimistė. Tfu,tfu,tfu, bar,bar, bar...
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 08 18, 20:19)
Galima sakyti "dar neatpigo", "tada apsimokėjo". Bet kažin ar taip bus ateinantį pavasarį. O gal dar net anksčiau. Kainos krenta ir kris.

Pvz. JAV NT prieš krizę kainavo 250 000 , o dabar toks pats kainuoja 50 000. Manot Lietuvoje taip nebus? g.gif
*

Va kai tik atpigs 5-kart, norėčiau nusipirkti.
Tadas_Blinda
QUOTE(viilda @ 2008 08 18, 21:25)
*

Gerai, kai yra kam parduoti ta buta ir dar atsiimti bent jau tiek kiek mokejai. Bet buna stai ir taip "JAV namas už 1 dol. buvo pardavinėjamas 19 dienų"
italiana vera
Niekada neskaičiavau, kiek "praturtėjau" iškeitusi 72 kv. m ploto butą, kuriam reikėjo remonto, į 85 kv. m, kuriam remonto nereikėjo, tai ir galvą suku minimaliai. Na, bent jau tiek, kad netrukus baigt mokėt paskolą. Na, o jei jis pavsarį ar kada ten kainuos vieną ar du eurus, spėju, kad blogai tada bus ne tik tiems, kas tur(ėjo)i įsipareigojimų bankui. Vis tiek būstą būtume keitę - senasis butas buvo mažesnis, per daug aukštų name, prie pat judrios gatvės, nepatiko nei vieta, nei pats būstas, automobilių statyti nebuvo kur, už komunalines paslaugas sąskaitos didžiulės doh.gif O name, kuriame gyvenu, norėjau įsikurti dar tada, kai jis buvo statomas.

Bet visoje šitoje situacijoje man įdomiausia logika žmonių, kurie sulindo į geto tipo dvylikaaukščius, įsipareigojo bankui XX metų, moka ant savo galimybių ribos... Negi taip visiškai nerūpi gyvenimo kokybė? Bet tai jų reikalas. Nemėgstu skaičiuoti svetimų pinigų, savais tik pasirūpint
viilda
Na ne visi nori lekti į užsienį su trim kleckiukais schmoll.gif Nelengva juk viska mesti verysad.gif O provincijoje gali butą trijų kambarių už 50tūkst.nusipirkti.
Karmen
As kitaip neisivaizduoju, kaip isigyti busta, kiek laiko reiketu taupyti doh.gif . Nera tos pakolos toks baubas, tik reikia ivertinti savo galimybes smile.gif
naitas
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 08 18, 18:59)
*

drinks_cheers.gif
aš irgi kartais pagalvoju, kaip jaučiasi dabar tie žmonės, kurie pirko su paskolomis namus, apartamentus dangoraižiuos su paskolomis milijonui unsure.gif juk eksploatacijos mokesčiai tik didės, o rinkos kaina jeigu nekrenta, tai tikrai nekyla.
suprasčiau, jeigu atpinga kokiais 10 ar 20 tūkst.. bet kai atpinga trečdaliu.. nuo milijono.. tai turėtų būti neskanu... o paskolą tai vistiek reikės mokėti, kad ir kiek pigtų tas pirkinųs doh.gif

QUOTE(Subjektyvi @ 2008 08 18, 21:19)
*

nu tai thumbup.gif būtų.

QUOTE(uogute @ 2008 08 18, 22:29)
o kodel ne i uzsieni tada geriau?  unsure.gif
*

o ką ten veiktum? gal koks wall strytas laukia laugh.gif išskėtęs rankas?
skinsi braškes, pomidorus, apelsinus, pjausi pievagrybius ar bare dirbsi... o vaikai pratinsis vieni prie aplinkos? liksi be savo kultūrinės terpės ir t.t.
vienišiai gal ir galėtų važiuot.

QUOTE(ievakajus @ 2008 10 14, 16:09)
As kitaip neisivaizduoju, kaip isigyti busta, kiek laiko reiketu taupyti doh.gif . Nera tos pakolos toks baubas, tik reikia ivertinti savo galimybes smile.gif
*

o aš tai įsivaizduoju taupymą. Nes kai paskaičiuoju, kad už 200 tūkstančių paimtos paskolos turėsiu sumokėti 400 ar 470 tūkstančių, tai man gerai ir taupyti, ir po truputį kurtis, lipdyti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.