Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Duonos kepimas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Mrs. R
sveikos gyvos,

atėjau jums padėkoti už temą ir receptėlius. Kažkaip labai jau nusibodo sintetinis gyvenimas - maistas, santykiai, jausmai. Kur tik pažiūrėsi - viskas netikra, nors ir labai dailu. Todėl norisi grįžti prie tikro, jaukaus, šilto, naminio, kadieninio...
Perskaičiau visus skyrelius, pasižymėjau, kas svarbu ir išbandžiau duoną rankiniu būdu. Šeimynai tiko ir patiko. Vyras sakė, kad labai panašu į jo močiutės keptą ir paskatino. O štai, visai neseniai iš kaimynų lenkų parvežę man Clatronic duonkepę (ši pasirodė kokybiška ir už prieinamą kainą, nes TP sakė jau gerus pusę metų duonkepių negauna). Labai džiaugiuosi, kad nereikia minkyti (neturiu aš tam sveikatos) ir nustatinėti kildymo temp (kai namie šalta, tekdavo kaip tais tą tešlą "pašildyti")..
taigi, mano išragauta - "mamytės" plikyta duonelė (kai plikinio dariau per pus mažiau, duona geriau kilo ir buvo sausesnė, kai pagal receptą - drėgnoka), pikantišką su žolelėmis (kur įeina viduržemio jūros prieskoniai ir rozmarinas (kaip tyčią jį auginau ir nžnojau kur panaudot smile.gif ). Kepiau Sonatinos bandeles su cinamonu bei pudingu (seilė tįsta prisiminus...), o duonkepėje išmėginau, manau, nomkės duonelę su sėlėnomis ir saulėgrąžomis bei pusrytinę duonele (kuri jai nepatiko, bet patiko jos tėčiui lotuliukas.gif ). Pusrytinę kepiau su taimeriu - labai bijojau, kad pienas neužrūgtų, ale gavosi labai gerai ir mane pažadino gardus kvapas smile.gif Tačiau kepti duonelę su jogurtu, kiaušiniais, rytuj kažkaip nedrįstu - kaži nesugęs jie ten? Nes ir instrukcijoj parašyta - jei kepi su taimeriu, nenaudoti greit gendančių produktų.
Dabar labai norėčiau vadinkime "sočiosios" duonelės ar duonelės prie vyno (pirkau kažkada lyg Iki), ji pilna kumpio, sūrio, alyvuogių, o pati tokia drėgna ir nelabai balta, bet, manau, tamsesnė dėl priedų patapo... Jei atmintis neapgauna, ją tikrai Iki pardavinėjo per Velykų šventes...
Dar knieti iškepti su sėklomis ir morkų tarkiais.
O dabar pasirodysim, ko išmokom 4u.gif
Sėlenu batonas
user posted image
user posted image
pusrytinė duonelė
user posted image

tiesa, kai įjungiau stiprų apskrudimą, paskrudo ir viršus, nors, man ir tas šviesus netrukdo skoniui...

Kai išmoksiu, pasidalinsiu naujienomis su jumis. Instrukcijoj buvo prancūziško batono receptas, reiks išmėgint, nes maniškis jį labai mėgsta, o dabar, kai taip užbrango, neleidžiu pirkti rolleyes.gif
Rimuselis
O ,kokio dydzio iskepat kepaliuka duonkepeje?
Mrs. R
rimuselis - dydis priklayuso nuo duonkepes dydžio - paprastai kepa iki kg, pusantro kg ar net 2kg. Aš kepu 750g, nes man duona skaniausia šviežia ir kepu kas antrą dieną. O valgytojų mūsų tai tik du smile.gif Dar duonos svoris ir nuo jos tankumo priklauso - gali būt toks pats kepaliukas ir 750 ir kg...
Nesuprantau, kam klausi - ar šiaip, kiek duonos išeina, ar receptūra kokiam kiekiui.... Jei receptūra - aš primetu, kiek maždaug sausų produktų ir kokią programą nustatyti.
Aš kaip aš, bet mano vyras atsidžiaugti negali thumbup.gif O artimieji lauktuvių užsiprašę drinks_cheers.gif
Katu
Gal kuri turit ir bandet (arba nebandet) duonos su riesutais ir vaisiais recepta? Labai noreciau issikept, bet tingiu ieskotis recepto blush2.gif
mama_Greta
QUOTE(Katu @ 2008 11 01, 16:58)
Gal kuri turit ir bandet (arba nebandet) duonos su riesutais ir vaisiais recepta? Labai noreciau issikept, bet tingiu ieskotis recepto  blush2.gif
*



Siandien kepiniu diena, tad receptu knygele kaip tik po ranka smile.gif

1 kg duoneles reikia:
120ml pieno
3 lengvai suplaktu kiausiniu
210 g supjaustyto sviesto
1 arb.s. druskos
90 g cukraus
530 g miltu
3.5 arb.s. mieliu
50 g smulkintu riesutu
150 g razinu (ar kitokiu dziovintu vaisiu)

Kepti pasirinkus saldziai duonai skirta programa smile.gif
Papildyta:
O stai dar vienas duonos su riesutais receptas. Bet cia jau ne saldi duona.

1 kg duonos reikes:
405 ml vandens
2 arb.s. druskos
1 sauksto cukraus
560 g kvietiniu miltu (550C ar 812B)
130 g ruginiu miltu
2 arb. s. mieliu
150 g graikisku arba lazdyno riesutu

Kepti pasirinkus prancuzisko batono programa. Sita duona isbandziau su graikiskais riesutais ir man laaaabai patiko thumbup.gif ne tik man, bet ir visai seimynai smile.gif
Katu
Ačiū labai thumbup.gif Kai pabaigsim pirktinės vaisinės duonelė likučius, mėginsim kept pagal šituos receptus ax.gif
regna
Graikinių riešutų duona
mums reikės
425g rupiu miltų,
150g. miltų ,12,5ml. druskos,
525ml. drugno vandens, 15ml. skysto medaus,
1 šaukšto mielių,
graikinių riešutų, vieno išplakto kiaušinio.
Dubenyj sumaišome miltus ir druską ,įpilame pusę vandens, medų ,druską.
Išmaišome ir padedame šiltai ,kad ištirptų mielės.Supilame likusį vandenį mediniu ųaukštu maišome ir supilame miltus palengva. Jaigu tešla per lipni įpilame miltų ,kai pasidarys kietoka paminkome rankomis.
Išverčiame ant miltuot paviršiaus minkome ,kol pasidaro vintisa tampri. Įdedame į dubenį išteptą aliejumi ir pakočiojame ,kad pasidangtų paviršius aliejumi.Uždengiame maistine plėvele ir laikome šiltoje vietoje pusantros valandos.Įminkome riešutus,kad jie pasiskirstytų tolygiai.
Patepkime kepimo skardą aliejumi ,suformuokite apvalų kepalėlį,padekite ant skardos ant viršaus įspauskime riešutų.Uždenkite drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir palaikykime šiltoje vetoj pusvalandį ,kad padvigubėtų Ikaitinkite orkitę iki220.C.Aštriu peiliu keliose vietose įpjaukite kepalo viršų ir patepkite kiaušiniu
Kepkite 15min.Sumažinkite temperatūrą iki190.C IR KEPKITE DAR 40MIN.,KOL PABELDUS Į KEPALIUKO APAČIĄ jis skambės ,kaip tuščias .
Palikite ,kad atauštų. 4u.gif
tapu tapu
Oi, kepejeles, nuo jusu duonyciu vaizdu man net galva sukasi. bigsmile.gif thumbup.gif
Ech, noreciau ir as prisikepti, drinks_cheers.gif bet pameciau savo duonkepes instrukcija... Be jos kazkaip nedrasu pradeti... Internete niekur nerandu... Gal kas galetumet nufotografuoti Moulinex duokepes angliska instrukcija ir man atsiusti? blush2.gif Kiek prisimenu, ten kokie 4 psl.
aciuks.gif
Rimuselis
QUOTE(Mrs. R @ 2008 11 01, 16:48)
rimuselis - dydis priklayuso nuo duonkepes dydžio - paprastai kepa iki kg, pusantro kg ar net 2kg. Aš kepu 750g, nes man duona skaniausia šviežia ir kepu kas antrą dieną. O valgytojų mūsų tai tik du smile.gif Dar duonos svoris ir nuo jos tankumo priklauso - gali būt toks pats kepaliukas ir 750 ir kg...
Nesuprantau, kam klausi - ar šiaip, kiek duonos išeina, ar receptūra kokiam kiekiui.... Jei receptūra - aš primetu, kiek maždaug sausų produktų ir kokią programą nustatyti.
Aš kaip aš, bet mano vyras atsidžiaugti negali  thumbup.gif  O artimieji lauktuvių užsiprašę  drinks_cheers.gif
*


Klausiau,nes nezinojau ,kad duonkepiu yra ivairaus dydzio.Esu dirbusi prie konditerijos,bet ten daugiau kepe batonus .Ir pati namuose daznai kepu.
Gertruda
QUOTE(tapu tapu @ 2008 11 02, 15:08)
Oi, kepejeles, nuo jusu duonyciu vaizdu man net galva sukasi.  bigsmile.gif  thumbup.gif
Ech, noreciau ir as prisikepti,  drinks_cheers.gif bet pameciau savo duonkepes instrukcija... Be jos kazkaip nedrasu pradeti... Internete niekur nerandu... Gal kas galetumet nufotografuoti Moulinex duokepes angliska instrukcija ir man atsiusti?  blush2.gif Kiek prisimenu, ten kokie 4 psl.
aciuks.gif
*



Angliška
http://www.moulinex.co.uk/pages/pdf/breadm...recipe_book.pdf
Rusiška
http://www.moulinex.ru/catalogue/img/bakery/brot.pdf

O vat čia tiesiog jų pateikiami receptai http://www.moulinex.com/recipes/baked-brea...ead-at-home.htm
Mrs. R
tai gal kepėte duonč su kumpiu,a lyvuogėm, sūriu? nes priedų tai prisidėčiau, bet va - nesumąstau kokį pagrindą naudoti... gal kas nuorodėlę bent mestelėkit 4u.gif
Šilingė
Kepiau su svogūnais, tešla ir programa prancūziškai duonai, pridedama svogūnas/česnakas/alyvuogės/šoninė/dešra pagal pasirinkimą blush2.gif
guvilė
Kaip norėčiau duonkepės... Šiandien visą naktį ją sapnavau, kai vakare čia prisiskaičius buvau. doh.gif Išsikepiau ciabatta, be duonkepės, dar vis kepa... smile.gif
guvilė
Kepiau pagal šį receptą

Ciabatta

Raugas
200 g miltų
200 ml vandens
½ a. š. sausų mielių

Užmaišyti skystą tešlą (maišyti mažiausiai 15 min.), pridengti maistine plėvele ir šiltai (22 - 24º C) laikyti 4 val.

Papildomi ingredientai
200 g miltų
100 ml vandens
1 a. š. sausų mielių
½ a. š. medaus ar cukraus
1 – 1,5 a. š. druskos

Į raugą supilti vandenį, persijoti miltus, sumaišytus su mielėmis, cukrų, ir, galiausiai, druską. Mikseriu ar kombainu maišyti tešlą mažiausiai 20 min. Pridengti ir pakildinti 30 min.
Stalą gausiai pabarstyti miltais ir iš tešlos suformuoti pailgą stačiakampį. Jį pridengti ir šiltai kildinti dar 40 min.
Tešlą supjaustyti į gabalėlius, juos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir viršų pabarstyti rupaus malimo miltais.
Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 15 – 17 min., ant orkaitės dugno padėjus indą su verdančiu vandeniu.

[attachmentid=164171]

[attachmentid=164170]
triule
jungiuosi pagaliau ir as 4u.gif kepiau is pridetos receptu knygeles pieniska duona, skirta 750g- tai ji gavosi lb didele, jei kepciau pagal ta pati recepta, tik jau apskaiciuota 1,5kg , tai manau, kad duona netilptu i duonkepe. kaip cia yra g.gif
Mrs. R
sveikos,

na, mano duonkepe uzia kas antra diena smile.gif tai sau, tai artimiesiems lauktuvems ax.gif
Isbandzioau dar du receptelius - duona su jogurtu bei valstieciu duona. Ale as vis dar pataisau receptus blush2.gif Na, man jei jau bulka, tai su razinem, o i tamsesne iberiu seklu, selenu...
Savaitgali kepiau sonatinos mielinius ragelius. tai stokia minkstute tesla uzminke, kad rankomis jau tokios niekaip nebutum padariusi, tad rageliai gavosi burnoje tirpstantys, tiesa, siu vaizdo nebus, nes fotiko elementas kraunasi...

Cia seile pavarvinti toms, kurios dar abejoja del duonkepes thumbup.gif

balta jogurtine duonele
user posted image

"valstieciu" duonele
user posted image

tiesa, pagal paskaiciavima jogurtines turejo buti 700 su virsum, bet ji taip putesi, kad islipo per formos krastus, lyg butu kilogramine (tiesa, ir svere 900g)...
triule
skaniai atrodo rolleyes.gif
vel klausimelis ax.gif gal kas bandet obuoliu dzema joje daryt? viskas gaunasi?
crema
Sveikos kepėjėlės 4u.gif
duonkepę jau kokį pusmetį naudoju, ale esu įgudusi tik vieną pačią paprasčiausią baltą duonelę kepti. KAžkaip net negalvojau kad galima ir juodą joje kept doh.gif MAn atrodė, kad ten su visokiais rauginimais ir pan. visai kita technologija... blush2.gif Bet labiausiai užkabino tai, kad koldūnams tešlą ir makaronus darote duonkepėje - nu žiauriai noriu ir aš pabandyt. Mačiau buvo koldūnų tešlos receptuką RamunėM jei neklystu įmetusi, ale būtų labai didelis ačiū, jei dar ir kiekius parašytų ir apie makatonų gamybą papasakotų mirksiukas.gif
Katu
Aš pastaruoju metu įdarbinu duonkepę tik tešlos maišymui blush2.gif
Šiandien užsimaišiau picai tešlą, o vakar maišiau Malsenos Daniškas bandeles - superinis skonis, o pirkau per akciją, tai ir kaina gavos maža thumbup.gif

Šiandien kepsiu duoną iš pakelio. Vadinasi berods Klasikine kmynų duona, pirkau Senukuose.

Čia visas jų asortimentas

Rezultatą aprašysiu ryt, nes programuosiu nakčiai wink.gif



Katu
Rezultatas - stulbinantis, skaniausia namie kepta duonele gavosi. Tikrai labai labai patiko. Ir darbo nulis - supit vandeni ir supilt pakeliu turini, nei matuot, nei miltais apsipilt tongue.gif
Patiko tuo, kad ji tokia dregna. Gavosi apie 850 g kepaliukas, o gal ir mazesnis. Valgiau viena su sviestuku, nes nesinorejo niekuo kitu tokio skonio gadint.

Gal zinot, kuri is musu isbandytu primintu tokia duonele? Nu kad butu dregna, ne sausa? Kepusi esu nemazai, bet nesigavo man nei viena tokia gardi ax.gif
kamiliuke
QUOTE(Mrs. R @ 2008 11 10, 16:58)
sveikos,

na, mano duonkepe uzia kas antra diena smile.gif tai sau, tai artimiesiems lauktuvems  ax.gif
Isbandzioau dar du receptelius - duona su jogurtu bei valstieciu duona. Ale as vis dar pataisau receptus  blush2.gif  Na, man jei jau bulka, tai su razinem, o i tamsesne iberiu seklu, selenu...
Savaitgali kepiau sonatinos mielinius ragelius. tai stokia minkstute tesla uzminke, kad rankomis jau tokios niekaip nebutum padariusi, tad rageliai gavosi burnoje tirpstantys, tiesa, siu vaizdo nebus, nes fotiko elementas kraunasi...

Cia seile pavarvinti toms, kurios dar abejoja del duonkepes  thumbup.gif

balta jogurtine duonele
user posted image

"valstieciu" duonele
user posted image

tiesa, pagal paskaiciavima jogurtines turejo buti 700 su virsum, bet ji taip putesi, kad islipo per formos krastus, lyg butu kilogramine (tiesa, ir svere 900g)...
*


Kokia duonele thumbup.gif
Mrs. R
Katu - man "mamytės duonelė" gaunasi drėgna, jei kiek daugiau plikinio įdedu, iškepa, bet būna, kad truputį veliasi net prie peilio (na būna juk, kad ir pirktinė šviežia veliasi, tai va, taip pat), dar pusdrėgnė gaunasi šita
"Duona, Kepama aparate
Skliaustuose parašysiu kiek gramų ar mililitrų reikia 750 g. duonai.
1. Susmulkintas gabaliukais sviestas - 60g. (50g.)
2. Druska -2 arbatiniai šaukšteliai (1,5 a.š.)
3. Cukrus - 2,5 valgomieji šaukštai (2 v.š.)
4. Pienas - 310 ml (260 ml)
5. Miltai 550C tipo (jie skirti duonos ir bandelių kepimui) - 470 gr. (400 gr.)
6. Saulėgražų - aš dedu 3 v.š.
7. Mielės - 5g. arba 1,5 a.š. ( 1a.š.)"
Tik miltus aš visada dedu 812B ir 100g ruginių, gaunasi šviesi, bet pilktelėjus, na, kaip tokia senovinė forminė duona. Ir drėgnumas jos kitoks - prie peilio nesivelia, bet kai valgai - nesprangi.

Dabar bandau kepti "mamytės duonelę", bet cukraus neturėjau, tai dėjau obuolienės (be to skaičiau palangos duonos receptą, tai ten irgi įeina obuolienė), matysim, kas gausis...


Papildyta:
Nepamenu ar klausiau, jei klausiau, matyt ats nesulaukiau smile.gif - jei jūs darot duoną rytui su taimeriu - ar naudojat recepte pieną, kiaušinius, jogurtą? Na, jogurtas tik dar labiau parūgti gali, kas lyg, nieko baisaus, bet va - pienas, kiaušiniai... ?????? g.gif
Katu
QUOTE(Mrs. R @ 2008 11 12, 17:03)
Katu - man "mamytės duonelė" gaunasi drėgna, jei kiek daugiau plikinio įdedu, iškepa, bet būna, kad truputį veliasi net prie peilio (na būna juk, kad ir pirktinė šviežia veliasi, tai va, taip pat), dar pusdrėgnė gaunasi šita

Nepamenu ar klausiau, jei klausiau, matyt ats nesulaukiau smile.gif - jei jūs darot duoną rytui su taimeriu - ar naudojat recepte pieną, kiaušinius, jogurtą? Na, jogurtas tik dar labiau parūgti gali, kas lyg, nieko baisaus, bet va - pienas, kiaušiniai... ??????  g.gif
*



O tai cia reik kazkaip nuplikyt? ar galima tiesiog sudet produktus?

As darau nakciai ir su pienu, ir su kiausiniais, nieko blogo nenutinka, juk pabuna ten apie 6-8 valandas, po to pradeda minkyt. Apskritai, megstu programuot nakciai, nes ryte nubudus kepinio kvapas tonizuoja simta kartu geriau uz bet kokia kava thumbup.gif
slatkiuke
Skaitinėju, kaip jūs skanią duonelę kepat ir seilę varvinu. Tikiuosi, kada nors ir aš duonkepę įsigysiu, jei dovanų negausiu.
Bet kol jos neturiu, bandau orkaitėje kepti. Mano nusivylimui, ne kaip sekėsi pirmas kartas.
Kepiau pagal Sonatinos receptą "Lenkiška duona":
225 g ruginių miltų
225 g kvietinių miltų
2 a. š. kmynų
2 a. š. druskos
20 g šviežių mielių (7 g sausų)
150 ml šilto pieno
1 a. š. skysto medaus
150 ml šilto vandens
rupaus malimo miltų pabarstyti

Sumaišyti miltus, kmynus ir druską ir viduryje padaryti duobutę.
Dubenėlyje sumaišyti mieles su pienu ir medumi. Supilti į miltus. Supilti vandenį ir palaipsniui nuo kraštų įmaišyti miltus, kol susiformuos tešla.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą minkyti 8 - 10 min., kol ji taps lygi ir elastinga. Dėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengti aliejumi patepta maistine plėvele ir šiltai kildinti apie 3 val., kol padvigubės.
Pakilusią tešlą lengvai paminkyti, suformuoti kepalą ir įdėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pabarstyti rupaus malimo miltais, uždengti ir kildinti, kol padvigubės - 1 - 1,5 val.
Orkaitę įkaitinti iki 200ºC. Aštriu peiliu padaryti kepale dvi įpjovas. Kepti 30 - 35 min. Ataušinti ant grotelių.


Bet man visai neiškilo tešla. Gal jūs galit patarti, ką aš ne taip padariau ir kame problema. Taip noriu nustebinti šeimyna skania duona.
Asseni
QUOTE(slatkiuke @ 2008 11 12, 23:19)
Kepiau pagal Sonatinos receptą "Lenkiška duona":
*


As kaip tik vakar suradau sita recepta, nes reikia ruginius miltus sunaudoti. Bet ne Sonatinos receptuose, o kitame psl. Receptas viens prie vieno. Sakai neiskilo g.gif Idomu. As irgi labai noriu isbandyti si recepta. Gal pabandyt?

Tiesa, radau ir Sonatinos receptuose, tai ji raso, kad kildino tesla duonkepei. Gal del to neiskilo. Gal cia butinai duonkepe reikalinga?
Portuke
QUOTE(slatkiuke @ 2008 11 13, 00:19)
Bet man visai neiškilo tešla. Gal jūs galit patarti, ką aš ne taip padariau ir kame problema. Taip noriu nustebinti šeimyna skania duona.
*




QUOTE(Inočka @ 2008 11 13, 00:25)
Tiesa, radau ir Sonatinos receptuose, tai ji raso, kad kildino tesla duonkepei. Gal del to neiskilo. Gal cia butinai duonkepe reikalinga?
*



Kepiau šią duonelę keletą kartų - labai mėgstu ruginę duoną. Rugiai neturi glitimo, todėl jie sunkiai kyla. Galėjo neiškilt dėl pasenusių (neaktyvių mielių), dėl neteisingo produktų minkymo eiliškumo (rankom minkant druska dedasi pačioj pabaigoj , ypač ruginėse duonose) arb adėl man neįsivaizduojamos priežasties smile.gif

Duoną aš tik minkau duonkepėje, baltą duoną (batonus) ir kildinu, o rugines ar bent kiek rugių turinčias kildinu ne duonkepėje, o uždaram inde, nes duonkepė perkaitina tešlą. Labiau jaučiasi mielės paskui ir korėtumas na tas būna.
nomke7
QUOTE(Portuke @ 2008 11 13, 17:29)
Duoną aš tik minkau duonkepėje, baltą duoną (batonus) ir kildinu, o rugines  ar bent kiek rugių turinčias kildinu ne duonkepėje, o uždaram inde, nes duonkepė perkaitina tešlą. Labiau jaučiasi mielės paskui ir korėtumas na tas būna.
*


Senai buvau čia užsukus, bet tai mane suintrigavo. Pabandysiu ir aš pagal ši Sonatinos recepta iškildinti tesla duonkepėje. Visa laika duonas i kuriu receptura ieidavo ar rugiai, ar kvieciai, ar kukuruzu miltai kildinau duonkepei ir viskas budavo gerai. Ka gi, antradieni pabandysiu, o treciadieni parasysiu rezultatus. Gal ir man nieko nesigaus g.gif ?
Nikkė
QUOTE(Portuke @ 2008 11 13, 17:29)
Duoną aš tik minkau duonkepėje, baltą duoną (batonus) ir kildinu, o rugines  ar bent kiek rugių turinčias kildinu ne duonkepėje, o uždaram inde, nes duonkepė perkaitina tešlą. Labiau jaučiasi mielės paskui ir korėtumas na tas būna.
*



O kiek laiko kildini ruginę? Ar apsimoka ilgiau kildinti, tarkim, 5 val., ar tuomet duona būtų "korėtesnė"?
slatkiuke
Įdomu bus sužinoti kaip sekėsi kepti ruginę duoną. Bet įtariu, kad duonkepėje viskas gausis gerai. O aš vis tiek bandysiu išsikepti kokią duoną ne duonkepėje. Jei kuri esat bandžiusi kepti duoną orkaitėje, parašykit pagal kokį receptą.
Aš ir mano šeima būsim labai dėkingi 4u.gif
Mrs. R
Duoną su ruginiais miltais kildinu duonkepėj - namuos pas mane neiskyla - gal per salta. Ir iskepa geriau. Anksciau kepdavau orkaitej- viskas ten gerai, na, gal kiek labiau padziudavo...

Katu - "mamytes duonelei" plikini darai pagal recepta, paskui viska i duonkepe - ismaiso ir iskildina - tikrai skani duona gavosi...

O ruginis raugas man prarugo ir uzpelijo, meginsiu kvietini daryt...

Nikki - siaip skaiciau, kad jei darai su raugu, nuo duonos kildinimo laiko priklauso jos rugstumas, o jei be raugo - tai nzn, gal ir nereikia ilgai kildint...
Portuke
QUOTE(Nikki N @ 2008 11 13, 22:26)
O kiek laiko kildini ruginę? Ar apsimoka ilgiau kildinti, tarkim, 5 val., ar tuomet duona būtų "korėtesnė"?
*


Jei su mielėm kepu (dažniausiai taip ir būna, nes sugebėjau sugadint raugą, o naujo neprisiruošiu užsiraugt ) , tai rauginu priklausomai nuo mielių kiekio. Dažniausiai dedu bent dvigubai mažiau nei nurodyta recepte ir kildinu dvigubai ilgiau arba palaikius šiltai kambary apie 1 val. dedu nakčiai į šaldytuvą.
Kažkur išskaičiau, kad mielinę tešlą "sveika" nuorint - kai pakyla maždaug dvigubai reikia lengvai paspaudžiant suformuoti stačiakampį ir sulankstyti jį į 3 dalis, kaip laišką, tada vėl kildint kol iškyla ~1-2 val. Tada formuojamas kepaliukas ir vėl kildinamas iki valandos. Duonelė būna gražiai smulkiai korėta, be didesnių skylių ir kepant tolygiai kyla, neplyšinėja.
Labai ilgai kildint su nemažu mielių kiekiu nerekomenduojama, jaučiasi mielės paskui ir duona būna kieta.

Daug prirašiau, bet įtariu, nelabai aiškiai doh.gif


QUOTE(slatkiuke @ 2008 11 14, 00:42)
Jei kuri esat bandžiusi kepti duoną orkaitėje, parašykit pagal kokį receptą.
Aš ir mano šeima būsim labai dėkingi  4u.gif
*


Siūlau tiesiog įdėmiau paskaityti temą ar senosios temos pirmus 5-6 psl. mirksiukas.gif Turbūt koks trečdalis temoje rašančių kepa ne duonkepėje, o orkaitėje smile.gif Skirtumas tik duonos drėgnume ir mielių kiekyje gali būti (kepant orkaitėje galima apsieiti su mažiau mielių).
Nikkė
QUOTE(Mrs. R @ 2008 11 14, 17:17)
Nikki - siaip skaiciau, kad jei darai su raugu, nuo duonos kildinimo laiko priklauso jos rugstumas


T.y., kuo ilgiau kildini, tuo rugstesne duona, ar atvirksciai? g.gif
Mrs. R
Nikki va ka raso rusu temoj apie duona su raugu:
"Хорошо сбалансированная кислинка хлеба на закваске обусловленна наличием уксусной и молочной кислоты. Если хлеб получается очень кислым- в тесте преобладает уксусная кислота, если кислинка отсутствует- молочная кислота. Чем тесто дольше подходит при низких температурах- в холодильнике или в кладовке, тем вкус хлеба будет кислее, если кислинка нежелательна- хлеб следует печь в тот же день после замеса, то есть оставлять тесто подходить при более высоких температурах, при комнатной температуре. Из своего опыта, самым правильным, на мой вкус, с умеренной кислинкой, но не ярко выраженной, у меня получился хлеб, от замеса опары с подкормленной закваской до того, как поставила сформированные буханочки в духовку прошло 52 часа, тесто находилось всё это время при температуре 65-68F/18-20C."

t.y. viskas priklauso nuo to, kokios rugsties daugiau pasigamino - acto ar pieno. Jei tesla kildinama saltai, duona bus rugstesne. Jei norima maziau rugscios rekomenduoja kepti ta pacia diena ir kildinti kamb temp. Ir skaniausia duona jai gavosi kai po uzmaisymo kildino 52val kamb temperaturoj.
mama_Greta
Na ka, uzejus cia kalbai apie plikyta duona, uzsimaniau ir as smile.gif teko prisimininti jau anksciau ismeginta, bet senokai pamirsa *mamytes* receptuka http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...=6409&st=12

tikras skanumelis! ir tikrai dregna minkstute duona. jau keleta dienu stovi, o atrodo kaip sviezutele. tik miltu neuzfiksavau kiek dejau, bet tikrai maziau nei nurodyta recepte. Tesla palikau tokia gan lipnia ir skystoka, bet tikrai nenusivyliau thumbup.gif
ralija
Kur perkate Kaune miltus duonos kepimui ir kt? 4u.gif
mama_Greta
QUOTE(ralija @ 2008 11 23, 13:06)
Kur perkate Kaune miltus duonos kepimui ir kt?  4u.gif
*



As (ir turbut dauguma is cia esanciu) duona kepu is miltu, pazymetu 550C arba 812B, taip pat priklausomai nuo recepto galima maisyti su rupaus malimo kvietiniais ar ruginiais miltais. Visu ju buna didesnese maximose, Iki, Rimi parduotuvese. As asmeniskai pamegau Kauno grudu 812B miltus oranzinese pakuotese, juos perku Norfoje.
Katu
Išbandžiau berods mamos_gretos duonytę su vaisiais ir riešutais (saldžią). Dėjau slyvas, razinas, persikus ir lazdyno, migdolų, pistacijos riešutus. Nežinau, ar kepsiu antrą kartą blush2.gif Asmeniškai man per riebi, labai labai soti, riekės užteko vakarienei. Dedasi berods 220 g sviesto. Jei šeimoj būtų daugiau valgytojų, tai kitas reikalas, o mes dviese pavalgėm du kartus, liko puskepalis, o jau pabodo blush2.gif blush2.gif blush2.gif
mama_Greta
QUOTE(Katu @ 2008 11 24, 00:14)
Išbandžiau berods mamos_gretos duonytę su vaisiais ir riešutais (saldžią). Dėjau slyvas, razinas, persikus ir lazdyno, migdolų, pistacijos riešutus. Nežinau, ar kepsiu antrą kartą  blush2.gif  Asmeniškai man per riebi, labai labai soti, riekės užteko vakarienei. Dedasi berods 220 g sviesto. Jei šeimoj būtų daugiau valgytojų, tai kitas reikalas, o mes dviese pavalgėm du kartus, liko puskepalis, o jau pabodo  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif
*



Turiu pritarti... ax.gif kai idejau ta recepta, tai pati dar neisbandziusi buvau. o va issikepem, paragavom, dar karta paragavom...... o geras puskepalis taip ir liko nesuvalgytas.. blush2.gif esu nusiziurejus dar keleta saldzios duonos receptu, bandysiu atrasti ka nors pritapsiancio musu racione smile.gif
Avenita
Klausykit mergaitės, o iš kur perkat ruginius ir rupaus malimo miltus?
Šilingė
QUOTE(avenita @ 2008 12 02, 07:41)
Klausykit mergaitės, o iš kur perkat ruginius ir rupaus malimo miltus?
*


Ruginių tai maximose yra, iš ekologiškų prekių serijos. O va rupaus malimo dar neatradau g.gif
mama_Greta
QUOTE(avenita @ 2008 12 02, 08:41)
Klausykit mergaitės, o iš kur perkat ruginius ir rupaus malimo miltus?
*



Abieju siu rusiu randu Iki parduotuvese.
Avenita
QUOTE(Šilingė @ 2008 12 02, 08:31)
Ruginių tai maximose yra, iš ekologiškų prekių serijos. O va rupaus malimo dar neatradau  g.gif
*




QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 02, 09:48)
Abieju siu rusiu randu Iki parduotuvese.
*



dėkui labai 4u.gif vat IKI ir ieškojau, bet prie paprastų miltų doh.gif nebuvo - reiks prie ekologiškų prekių žiūrėt 4u.gif
Mrs. R
susitvarkiau nuotraukas, va mano Kifle bandeles (Sonatinos receptai)
user posted image
Labai skanu su sviestuku, desryte, marmeladu, vienos. Minkstos ir purios.

Ruginiu miltu Iki seniai yra, o va, rupiu ne perseniausiai uzmaciau. Dar turiu selenu, kvieciu gemalu... "turtingos" mano duonos bigsmile.gif 100 kart geriau nei parduotuvines, nes, ziurekit, kokios kainos tu ekologisku praturtintu doh.gif
Nexta
labukas smile.gif
as irgi i jusu burely noreciau 4u.gif snd isigijau duonkepe Moulinex smile.gif gal kuri tokia turi ir galetu pasidalinti patirtimi, nes rusiskas vertimas instrukcijos tik idetas, tai gal kas lietuviska turetu blush2.gif ax.gif 4u.gif
db uztsaciusi lengviausia kas man pasirode, prancuziskas batonas, tai va laukiu, ziuresiu kaip cia man tas pirmas blynas gausis biggrin.gif smile.gif
Mrs. R
ziemos ugnele - bent jau maniskes duonkepes recepte prancuziska batona reikia kepti orkaiteje, tik tesla pasidaryti duonkepej, jei pas tave tas pats - ziurek - nieko neiskepsi lotuliukas.gif isminkys, iskildys tau tesla, o tada - kociok batonus, ipjauk, pakildyk ir kepk orkaitej....
Niekada nemaciau prancuziska batono duonos formos g.gif

pasakok, kaip sekesi bigsmile.gif
mama_Greta
Na, daugelyje duonkepiu yra prancuzisko batono programa iskaitant kepima. taciau kepant orkaiteje gal ir skaniau - daugiau traskios pluteles smile.gif
Nexta
QUOTE(Mrs. R @ 2008 12 10, 19:49)
ziemos ugnele - bent jau maniskes duonkepes recepte prancuziska batona reikia kepti orkaiteje, tik tesla pasidaryti duonkepej, jei pas tave tas pats - ziurek - nieko neiskepsi lotuliukas.gif isminkys, iskildys tau tesla, o tada - kociok batonus, ipjauk, pakildyk ir kepk orkaitej....
Niekada nemaciau prancuziska batono duonos formos g.gif

pasakok, kaip sekesi  bigsmile.gif
*


istiesu,tai labai skanus tas batonas gavosi ir plutele traski buvo smile.gif su rama cream bonjur niam niam buvo blush2.gif ax.gif tada isbandziau Katu saldzia bulka, tai viskas ciki buvo, tik as tundra ja karsta prapjoviau ir visa susmego blink.gif blush2.gif db bandau uogiene virti, bet speju s...gausis jau db lotuliukas.gif o tada nz ar snd, speju rytoj keosiu Nomkes duona su jogurtu smile.gif
Mrs. R
as tai uzsikabliavus tongue.gif ant pusrytines duonos (va ir dabar neinu gult, nes laukiu, kol baigs kept) bei mamytes duoneles. Tiesa, i ja dedu ne cukru, bet pora saukstu gerai sutrintos obuolienes, na, marmelado - dregnesne duona gaunasi, visai kitaip nei su cukrum...

tu isbandyk su jogurto Kifle ragelius - labai skanu pusryciams su sviestuku ar desros dar uzsideti, nes jos nesaldzios...

na ka, nupypsejo mano darbininke, trauksiu duona, eisiu ilsetis...
Katu
QUOTE(Mrs. R @ 2008 12 10, 22:18)
as tai uzsikabliavus tongue.gif ant pusrytines duonos (va ir dabar neinu gult, nes laukiu, kol baigs kept) bei mamytes duoneles. Tiesa, i ja dedu ne cukru, bet pora saukstu gerai sutrintos obuolienes, na, marmelado - dregnesne duona gaunasi, visai kitaip nei su cukrum...

*


Kaip ta pusrytine duona atrodo? nerandu kazkaip receptuko blush2.gif

Ir tuos ragelius - uzprogramuoji tesla rytui ir kepi? ar kepi bet kada, bet ir ryte jie buna skanus?
Nexta
QUOTE(Mrs. R @ 2008 12 10, 23:18)
as tai uzsikabliavus tongue.gif ant pusrytines duonos (va ir dabar neinu gult, nes laukiu, kol baigs kept) bei mamytes duoneles. Tiesa, i ja dedu ne cukru, bet pora saukstu gerai sutrintos obuolienes, na, marmelado - dregnesne duona gaunasi, visai kitaip nei su cukrum...

tu isbandyk su jogurto Kifle ragelius - labai skanu pusryciams su sviestuku ar desros dar uzsideti, nes jos nesaldzios...

na ka, nupypsejo mano darbininke, trauksiu duona, eisiu ilsetis...
*


as tai vis dar su ta uogiene vargstu, 11 programa nepasitvirtino lotuliukas.gif db ijungiau 10, bus matyt kas gausis biggrin.gif jeigu s... desiu Nomkes duona su jogurtu....iskeps nakty, ale nieko, isjungsiu ir viskas.... arba gal rytoj tada geriau kepsiu, bus siltute ryte....o jeigu uzprogramuociau rytui, nieko neatsitiks, nu jogurtas ten ieina, nesuges gal? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.