Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Leidimas tvorai statyti
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Popierizmas
metaruta
Sveiki,

kas susidurete su tokiu dalyku kaip leidimas ir supaprastintas projektas, statydami tvora didesne nei 1,5m? Kaip suprasti supaprastintas projektas? Galima patiems nusibraizyti jei tai sugebame? Gal kas turit projekto pavyzdeli ir galetumet atsiusti kaip jis atrodo? Ar daug vargo? Ar sunkiai praleidzia savivaldybese? O kaip auksti matuoja? Ar nuo gatves ar is mano kiemo? Kaip su kaimynas ir tuo azuriskumu? jei susitari su kaimynu, tai gali ir aklina????

Dekui uz visus atsakymus
wabalas
QUOTE(metaruta @ 2008 07 02, 15:38)
Sveiki,

kas susidurete su tokiu dalyku kaip leidimas ir supaprastintas projektas, statydami tvora didesne nei 1,5m? Kaip suprasti supaprastintas projektas? Galima patiems nusibraizyti jei tai sugebame? Gal kas turit projekto pavyzdeli ir galetumet atsiusti kaip jis atrodo? Ar daug vargo? Ar sunkiai praleidzia savivaldybese? O kaip auksti matuoja? Ar nuo gatves ar is mano kiemo? Kaip su kaimynas ir tuo azuriskumu? jei susitari su kaimynu, tai gali ir aklina????

Dekui uz visus atsakymus
*

Labas,

Supaprastintas projektas statiniui, kuris stoga truputi skiriasi nuo statinio, kuris neturi stogo.

Projekto "papkuteje" turi buti:

1. Nuosavybes dokumentai (notarine sutartis -sklypui ar jau stovinciam namui, registro pazyma ir t.t.);
2. Aiskinamasis rastas, na kokie 4-5 psl. su trumpu aprasymu kas bus bus daroma, kokia konstrukcija, naudojamos medziagos, konstrukcijos ypatumai (aukstis, azuriskumas ir t.t.)
3. Reikalingas sklypo planas ar topo nuotrauka, kurioje matytusi kur ir kiek bus tvoros;
4. Vienas darbo brezinys, kuriame matosi tvoros fragmentas su visais matmenimis;
5. Tvirtinimo stulpo pjuvio brezinys, is kurio turi buti aisku kiek giliai irengiamas pamatukas, kaip tvirtinami elementai ir t.t.;
6. Vienas fasadinis brezinys- tvora stovinti pries nama, kad matytusi kaip tinka prie namo architekturos;

Taip pat reikalingas rastiskas kaimyno pritarimas jei yra virsijami "laisvi" tvoros reikalavimai, o dar geriau duoti kaimynui pasirasyti ant plano, darbo brezinio ir fasadinio brezinio.

Visai tai galima padaryti jei tu ar vyras turi aukstaji/aukstesni technini issilavinima.

Bus klausimu - prasom.

bigsmile.gif
metaruta
O gal pavyzdi koki turite? ar galima butu i el. pasta?
wabalas
QUOTE(metaruta @ 2008 07 02, 23:04)
*

Labas, reikia paziureti, kazkas yra, galeciau mestelt
metaruta
buciau labai labaiiiiiiiiiii dekinga
mano el. pastas zveriux eta gmail.com
rutaiv
QUOTE(metaruta @ 2008 07 03, 00:04)
*

Laba diena,

Mes ir susidureme su panasia problemele, kad reikia paruosti supaprastinta tvoros statymo projekteli.
Gal ir as galeciau gauti pavyzduka? Is anksto buciau labai dekinga.

Ruta
evansmum
blink.gif tvorai reikia leidimo??? blink.gif blink.gif
wabalas
QUOTE(evansmum @ 2008 07 20, 11:13)
blink.gif  tvorai reikia leidimo???  blink.gif  blink.gif
*

Be leidimu galima tik tokia tvora:

Bet kokia tvora ant sklypo ribos gali būti statoma, tik turint rašytinį gretimo sklypo savininko sutikimą. Be gretimo sklypo savininko sutikimo prie sklypo ribos (tvoros konstrukcijoms neperžengiant sklypų ribos) tvoras galima statyti:
1) statytojo sklypo šiaurinėje pusėje (tarp (>)315° ir (<)45º) - ažūrinę tvorą, kurios kiaurymių plotas didesnis už 50% bendro tvoros ploto (įskaitant ir stulpų bei tvoros cokolinės dalies, metančios šešėlį į gretimą sklypą, plotą) (toliau - kiaurymių plotas);
2) statytojo sklypo rytinėje (tarp 45° ir 135°) ir vakarinėje (tarp 225° ir 315°) pusėse:
ažūrinę tvorą, kurios kiaurymių plotas didesnis už 25%;
3) statytojo sklypo pietinėje pusėje (tarp (>)135° ir (<)225°) – tvoros tipas nereglamentuojamas.
Statant tvoras tarp sklypų, kurių paviršius turi skersinį (tvoros atžvilgiu) nuolydį, tvoros aukštis (įskaičiuojant į jį cokolį – atraminės sienutės viršutinę dalį) skaičiuojamas (matuojamas) nuo aukštesniojo žemės paviršiaus.
Tvoros su cokoliais neturi kliudyti paviršinio vandens nutekėjimo nuo gretimo sklypo; kai yra toks pavojus, statytojas privalo, susitaręs su kaimyninio sklypo savininku, įrengti paviršinio vandens nutekėjimo sistemą (į lietaus nuotakyną, griovį, drenažą ar rasti abiem savininkams priimtiną sprendimą), gavus jos savininko sutikimą raštu.

O visais kitais atvejais butinas supaprastintas projektas, kuris tvirtinamas savivald.
metaruta
man tik iskilo toks klausimas, yra pastaba, kad aukstis tarp sklypu, o kaip aukstis nuo gatves puses? matuojamas irgi nuo aukstesnes vietos? nes musu mat yra kampinis namas, ir sklypas zynmiai auksciau uz gatve, tai iseitu vos ne kad musu tvora turetu buti vos 1,3 kad pagal gatve nevirsytu 2 m..... O veliau zada gatve kelti ir asfaltuoti, tai ka vel tvora ukstintis teks? kazkos kosmaras
Dėdė Vaidas
Jei gali pakonsultuoti apie supaprastintus projektus parasyk i el pasta
montuotojas@gmail.com

gal kas turi wabalo kontaktus?
serzas
sveiki o gal kas zinote kaip su tvoros statymais prie vandens telkiniu, jeigustatai nama prie ezeriuko ar gali ji apsitverti iki pat ezero krastu ar visgi yra apribojimai? ir jei ezeras nera jokiose saugomose valstybes plotuose (nei parkas, nei salia gyvenvietes, nei lankytinoje ar praeinamoje vietoje)
Vovere
kaimynas pasistate tvora savo sklype (60cm betonas, stori stulpai, kuriu ausktis nuo to betono +120cm)
su manim nesitare, o dabar reikalauja sumoketi jam puse sumos lotuliukas.gif , nors tvora jo sklype milimetras i milimetra lotuliukas.gif
tik vat dabar man ishklilo klausimas - kokio aukscio tvora jis gali statyti, juk kaip suprantu jis turejo ir su manim pasitarti? ar reikia leidimo statyti tokio aukscio tvora?

P.S. o tai ash turejau pasirashyti ant kaimyno projekto tvoros kad sutinku ?
OPAPA
Tvoru aukstis gyvenamosios paskirties sklypuose leistinas 180 cm...
O sutikimo reikejo , jei ta tvora neatitinka Wabalo aprasytu reikalavimu tvoroms.
Reikia ziureti kurioje sklypo puseje šaliu atzvilgiu yra tvora ir koks kiaurymiu plotas.
renax
QUOTE(Vovere @ 2009 01 15, 18:16)
kaimynas pasistate tvora savo sklype (60cm betonas, stori stulpai, kuriu ausktis nuo to betono +120cm)
su manim nesitare, o dabar reikalauja sumoketi jam puse sumos  lotuliukas.gif , nors tvora jo sklype milimetras i milimetra  lotuliukas.gif
tik vat dabar man ishklilo klausimas - kokio aukscio tvora jis gali statyti, juk kaip suprantu jis turejo ir su manim pasitarti? ar reikia leidimo statyti tokio aukscio tvora?

P.S. o tai ash turejau pasirashyti ant kaimyno projekto tvoros kad sutinku ?
*

Pas mane geresnis variantas pas mane kaimynas 4 metrus mano sklype tvora savvo pastate lotuliukas.gif lotuliukas.gif va cia ka daryt doh.gif
Dzūkas
QUOTE(renax @ 2009 01 21, 00:04)
Pas mane geresnis variantas pas mane kaimynas 4 metrus mano sklype tvora savvo pastate  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  va cia ka daryt  doh.gif
*

Jei tikrai turite patvirtintus geodezinius matavimus ir tvora akivaizdžiai ne vietoje, aš manau vienareikšmiškai – NUGRIAUTI. Kas tavo žemėje tas yra tavo, o su savo darai ką norį, o ne vietoje pastačiusiam dar galima pateikti ir ieškinį, kurio pareikalauti ..., fantazijos reikalas smile.gif
Vovere
QUOTE(OPAPA @ 2009 01 20, 19:48)
Tvoru aukstis gyvenamosios paskirties sklypuose leistinas 180 cm...
O sutikimo reikejo , jei ta tvora neatitinka Wabalo aprasytu reikalavimu tvoroms.
Reikia ziureti kurioje sklypo puseje šaliu atzvilgiu yra tvora ir koks kiaurymiu plotas.
*

jis sklypa pasikele (na vel gi kai jau mano pirmas aukshtas ishmurytas buvo), todel nuo mano puses gaunasi 190-200, o nuo jo zymiai maziau g.gif - o ar jis gali sklypa kelti, jei ten net nebuvo duobe ir net kelias dabar zymiai zemiau eina nei jo sklypas g.gif

o del tvoros - tai jis tik betono 60 cm suliejo, kas 150 cm stulpus betoninius padare ir dar nesudejo medienos - nes dabar reikalauja ish manes uz ta betona 9500 Lt doh.gif - o ash jam kaip ir nezadu moketi, nes ta tvora net i mano sklypa neieina lotuliukas.gif (tai gal jis dar ir uz savo garaza ish manes prades reikalauti lotuliukas.gif )

gerai kad nors parashu neprashe uz ta savo monolitini statini doh.gif
Papildyta:
QUOTE(renax @ 2009 01 21, 00:04)
Pas mane geresnis variantas pas mane kaimynas 4 metrus mano sklype tvora savvo pastate  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  va cia ka daryt  doh.gif
*

jooooo

vienareikshmishkai griauti ir apsijuosti savo sklypa stop linija mirksiukas.gif
bet pirmiausia reikia metuotojus ishsikviesti - vienas stulpelis ju ishmatuotas 50 Lt, nes jie kaip liudininkai tampa - tureti dar kartu foto (kur tvora ir stulpeliai kartu matosi) ant kuriu jie pasirasho kad taip yra - tada tiesiai i teisma g.gif
ūkio bitė
2renax: kažnai kur tamstelė tuo metu buvote, kai kaimynas tvorą statė?
Ižvelgiu konfliktą dėl sklypo ribos.
2voverė: mokėti reikia Vieninteliu atveju- jeigu tvora yra abiejų kaimynų (registruojama kaip bendroji dalinė nuosavybė).
freewind
Musu sklypas ribojasi su keliu kazin ar as galiu statyti tvora prie pat kelio ar reikalingas koks nors atstumas? g.gif ne nezinau juk mano zeme iki pat kelio kodel tureciau kam ja uzleisti?
ūkio bitė
A jei važios kox traktoris ir tamstelės tvorą nupūs?

O jei rimtai, tai reikia laikytis gatvių ir kelių raudonųjų linijų , už kurių nieko negalima statyti.
freewind
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 01 28, 17:44)
A jei važios kox traktoris ir tamstelės tvorą nupūs?

O jei rimtai, tai reikia laikytis gatvių ir kelių raudonųjų linijų , už kurių nieko negalima statyti.
*

Na lekiu projekto ziuret, kur ta raudonoji linija, namas arti gatves noretusi kuo daugiau apsitverti blush2.gif
evelina005
Skaitinejau ir iskilo toks klausimas, mes norime savo darza tvora apsitverti, kazin kaimynu sutikimas irgi reikalingas g.gif
Ir dar pasitikslinti norejau, ar teisingai supratau blush2.gif jei stataisi tvora iki 1,80 sutikimo nereikia? o ji gali buti medine ar tik azurine?
mintaučiukas
man irgi labai rupi sodo aptverimo reikalai. jei 1,60 m tvora ar reikia sutikimo ir ar gali but medine be azuriskumo?
@akytė@
mes irgi pasidareme kadastrinius matavimus,ribos aiškios,geodezininkas patare uzsitverti tvora,kad butų aiškios sklypo ribos......Tversimes tvora paprasta 150 m. azurine kvadratėliais....bet girdejau jei darai tvorai pamatus ,tai irgi reikia leidimo,jei tik ibetonuoji stulpelius nereikia?ar tiesa?
beje taip norėtusi su kaimynais dalintis tvora per pusę,irgi turime suniuka,gal del jo ir skubame uzsitverti-bet kaimynai sako tverkites,mums nereikia...Aišku kam jiems tvertis,jei mes viena kampa uz dyla uztversime,kiti kita-ir liks tik priekis mirksiukas.gif lotuliukas.gif
ūkio bitė
Tipo be tvoros Ribos neaiškios....

Ale kox gi Lietuvis- Be tvoros- grynas Rūskis biggrin.gif

Kas dėl Leidimo- nereikalingas. Reikia kaimyno sutikimo, jei betonuosite ant ribos.
@akytė@
na,tai kad ikale armatura i zeme.....tai tu ribu kaip ir nesimato -nepriejus arčiau... lotuliukas.gif blink.gif
atvaziuoja kokie balvonai ,pas mus priekyje zolyte,tai ziurek sugalvoja apsisukti doh.gif palieka vėzes... doh.gif karta sugalvojo krovinine mašina apsisukti su sulinio rentiniais,tai negano to,dar uzklimpo,nes po lietaus buvo ,atlėkė kaimynai traukti,atsiprašinėti...Tvora geras dalykas thumbup.gif ne tas žodis,kaip jos laukiu....tai tarsi tavo erdvė....i kuria kas norės ateiti turės pasibelsti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif o ne sklypas "prahadnoj dvor" kas nori tas eina,kai taves nera...
Nasty Fairy
QUOTE(@akytė@ @ 2009 04 02, 21:51)
na,tai kad ikale armatura i zeme.....tai tu ribu kaip ir nesimato -nepriejus arčiau...  lotuliukas.gif  blink.gif
atvaziuoja kokie balvonai ,pas mus priekyje zolyte,tai ziurek sugalvoja apsisukti  doh.gif  palieka vėzes...  doh.gif  karta sugalvojo krovinine mašina apsisukti su sulinio rentiniais,tai negano to,dar uzklimpo,nes po lietaus buvo ,atlėkė kaimynai traukti,atsiprašinėti...Tvora geras dalykas  thumbup.gif  ne tas žodis,kaip jos laukiu....tai tarsi tavo erdvė....i kuria kas norės ateiti turės pasibelsti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  o ne sklypas "prahadnoj dvor" kas nori tas eina,kai taves nera...
*

drinks_cheers.gif 100% drinks_cheers.gif Nors pas mus dar namo nera, bet jau svajoju apie tvora doh.gif
P.S. pas mum uzvakar ir panasi situacija buvo, kai reikejo atvezti 10 masinu smeliuko doh.gif Tai pirma veze normaliai, paskiau ten pasidare dideles provezos, tai pradejo per kaimynes sklypa vaziuoti blink.gif doh.gif (gaila musu nebuvo, tai pamatem jau postfaktum) ir visa kampa isvezinejo doh.gif Nu siaubas... nezinau kaip reikes su kaimyne kalbeti... Tik gerai, kad ten negyvena niekas, toks biski apleistas sklypas, bet vistiek labai kalti jauciames unsure.gif Reikes bobkata kviesti, kad palygintu doh.gif
ūkio bitė
lithuania.gif lithuania.gif lithuania.gif : tvora turėtų būti 3m aukščio 0,5m storio-betoninė, su spygliukais ant viršo- tada tikro lietuvio tikra privati erdvė gausis.
@akytė@
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 04 03, 16:36)
lithuania.gif  lithuania.gif  lithuania.gif : tvora  turėtų būti 3m aukščio 0,5m storio-betoninė, su spygliukais ant viršo- tada tikro lietuvio tikra privati erdvė gausis.
*

labai teisingai tokioj visuomenei -tokia tvora BŪTINA
lithuania.gif gun_bandana.gif yahoo.gif Pas močiute lapiu sode ,buvo paprasta žema tvorelė ,tai kol ravejo darza ,iš kitos puses tvoros isoko pacukas ibego i nameli ,pavoge telefona..kol močiute sušuko pagalbos,tas jau buvo pabėgęs.. doh.gif
Su mielu noru apsitverčiau pora metrų i viršu ir dar su spygliais yahoo.gif lotuliukas.gif
reksnyte
sveikos,turiu klausimą,gal kas galės atsakyti blush2.gif viename name gyvename dvi šeimos.ar gali kaimynai tverti tvorą,kuri skirs mūsų daržą nuo jų,tačiau ta tvora mums gautusi tiesiai prieš langus? nežinau ar aiškiai čia pasakiau,bet gal supratot ax.gif ačiū 4u.gif
ūkio bitė
Turėtumėt patikslinti- ar tai Kaimynai ar sklypo Bendrasavininkai?
Papildyta:
Pataruoju atveju bet kokie "statiniai": triūšių, šūnių būdos , tvoros, lauko šikinykai, etc gali būti renčiami tik turint bendraturčių sutikimą.
reksnyte
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 04 27, 21:00)
Turėtumėt patikslinti- ar tai Kaimynai ar sklypo Bendrasavininkai?
Papildyta:
Pataruoju atveju bet kokie "statiniai": triūšių, šūnių būdos , tvoros, lauko šikinykai, etc gali būti renčiami tik turint bendraturčių sutikimą.
*

sklypo bendrasavininkai 4u.gif
tvora jau pastatyta tiesiai man prieš langus.niekas nieko neklausė unsure.gif sena moteriškė su charakteriu ir turinti nuomonę doh.gif daro taip,kaip jai patogu
ūkio bitė
2rexyte: tadu natūraliai kyla klausimėlis- kokiu būdu moteriškės su xar daržas atsidūrė prieš tamstų langus- ta prasme - ar sklypui yra nustatyta naudojimosi tvarka?
4u.gif

reksnyte
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 04 28, 13:24)
2rexyte: tadu natūraliai kyla klausimėlis- kokiu būdu moteriškės su xar daržas atsidūrė prieš tamstų langus- ta prasme - ar sklypui yra nustatyta naudojimosi tvarka?
4u.gif
*

na kai mes pirkom,taip jau buvo zeme padalinta doh.gif nepagalvojom apie tai,kad del to kils problemų unsure.gif išpradžių ten nebuvo jokios tvoros,o siemet sugalvojo ją pasistatyti
ūkio bitė
Jei yra Dalinė bendrasavininkystė, jokių Padalinimų negali būti, nebent Naudojimosi tvarkos nustatymas.
Pasitikslinkite (žiūrėti RC pažymėjimą ir sklypo planą).
reksnyte
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 04 28, 16:07)
Jei yra Dalinė bendrasavininkystė, jokių Padalinimų negali būti, nebent Naudojimosi tvarkos nustatymas.
Pasitikslinkite (žiūrėti RC pažymėjimą ir sklypo planą).
*

labai jums ačiū už patarimus 4u.gif bandysim kaip nors draugiškai tartis mirksiukas.gif
ūkio bitė
Sunkus atvejis su tais tarimaisi, reikia drožti pas notarą dėl Naudojimosi tvarkos Nustatymo sutarties.
Osvile
QUOTE(freewind @ 2009 01 23, 19:34)
Musu sklypas ribojasi su keliu kazin ar as galiu statyti tvora prie pat kelio ar reikalingas koks nors atstumas? g.gif ne nezinau juk mano zeme iki pat kelio kodel tureciau kam ja uzleisti?
*

Mane irgi domina panašus klausimas. Kai jau mūsų sklype prasideda servitutas, o norisi tvorą kuo arčiau bordiūro prie kelio daryti, kas tada? g.gif Ar yra įst. nustatyti kokie atstumai, ar ne? Girdėjau, kad nėra jokių apribojimų g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.