Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Arabiški patiekalai
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Mamos užsienyje
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Al_Nija
QUOTE(sarafea @ 2009 02 22, 19:15)
O kas tie monoukhia lapai  g.gif niekad negirdejus  ax.gif

as tai darau sparnelius taip,apkepinu sparnelius su cesnaku ir prieskoniais,idedu pomidoru pastos ir pakepinus apvarcius uzpilu vandenuko.Sitaip troskinu kol mesyte prasitroskina,zinoma visa troskinima imetu limete dziovinta(jau rodziau kaip atrodo).Tai irgi valgoma prie ryziu mirksiukas.gif arba siaip su arabiska duona.Mano vyras visad praso sio patiekalo.
*


nueik i arabiska parduotuve,jie tau pasakys ar turi, pagrinde turi sudziovintus lapus nezutese wub.gif jie yra dauguma is egipto atvesta
sarafea
QUOTE(Al_Nija @ 2009 02 22, 18:22)
nueik i arabiska parduotuve,jie tau pasakys ar turi, pagrinde turi sudziovintus lapus nezutese wub.gif jie yra dauguma is egipto atvesta
*


o skonio jei kokio g.gif gal kaip spinatai g.gif
Al_Nija
QUOTE(sarafea @ 2009 02 22, 19:25)
o skonio jei kokio  g.gif gal kaip spinatai g.gif
*


nu nea, kai verdi pasidaro truputi limpantis...o daug kas klausia kvapas koks arba skonis, bet negaliu paasikint turi paragaut tongue.gif
na mano seimyna be sustojimo valgo..
patariu pabandyk
sarafea
QUOTE(Al_Nija @ 2009 02 22, 19:36)
nu nea, kai verdi pasidaro truputi limpantis...o daug kas klausia kvapas koks arba skonis, bet negaliu paasikint turi paragaut tongue.gif
na mano seimyna be sustojimo valgo..
patariu pabandyk
*



rerikes pakalust vyro ar megsta toki dalyka,jei megsta tegu nuperka,as padarysiu ax.gif isrankus rupuze buna mano vyrelis tongue.gif

Pamenu Sirijoj valgiau labai skania morku baklava,taip tik vadina baklava,nes saldu,o mase tokia skani,ja silta reikia valgyt.Bet nezinau kaip ji daroma.Gal kuri nors zinot. g.gif
nezaidziu
QUOTE(sarafea @ 2009 02 22, 19:52)
Pamenu Sirijoj valgiau labai skania morku baklava,taip tik vadina baklava,nes saldu,o mase tokia skani,ja silta reikia valgyt.Bet nezinau kaip ji daroma.Gal kuri nors zinot. g.gif
*


ar tik ne apie gajar ka halva kalbi? g.gif pagal aprasyma tai lyg ir tai turetu buti, bet tai labiau pakistanietiskas-indiskas desertas, todel nesu tikra...
Insomnia
QUOTE(nezaidziu @ 2009 02 23, 00:02)
ar tik ne apie gajar ka halva kalbi?  g.gif pagal aprasyma tai lyg ir tai turetu buti, bet tai labiau pakistanietiskas-indiskas desertas, todel nesu tikra...
*


Aha man irgi panašiai kaip halawa nuskambėjo unsure.gif O morkų bahlavos neteko matyti unsure.gif

Man tai muluhija nepatinka ax.gif Kas toj sriuboj skonį duoda, tai sultinys ir citrina arba pomidoras. O muluhijos lapai tai tik tas "gleives" ax.gif Kisielius man skanu ir saldi sriuba su krakmolu skanu. Nu bet muluhija schmoll.gif

Baklažanų užkepėlė labai skaniai skamba (panašiai į musaka) essen.gif Reiks kadu pabandyti bigsmile.gif
sarafea
QUOTE(Insomnia @ 2009 02 23, 08:04)
Baklažanų užkepėlė labai skaniai skamba (panašiai į musaka) essen.gif Reiks kadu pabandyti bigsmile.gif
*


drinks_cheers.gif as nepasigailejau mirksiukas.gif

reiks uzklaust seseru vyro,kaip ten su morkom daroma. g.gif
nicox
QUOTE(sarafea @ 2009 02 21, 11:59)
Pasiulysiu siandien labai greita  deserta oriento saliu.

Reikes jufka lapu(turetumet zinot  g.gif )


*



ojeij kaip skaniai ir paprastai skamba, ypac smalizei kaip as blush2.gif reiks butinai isbandyt thumbup.gif

o siaip tai dekit dekit mergaites receptus, gal ir as dazniau pradesiu gamint orient virtuves patiekalus ax.gif
asandra
QUOTE(sarafea @ 2009 02 22, 16:28)
Padariau siandien ta baklazanu uzkepele ,vyras kad isgyre  thumbup.gif bet man asmeniskai kiek per riebu,nors keptus baklazanus specialiai dar ant popierines servietkos laikiau,matyty dar ir nuo farso prisidejo.Bet is esmes skanu ir su duona valgant labai daug atrodo,greitai pasisotinama.Galesiu daryt kai ateis didele mase zmoniu,nes dabar kiek padariau uzteks vos ne 3 dienom  doh.gif
*


...na kas del riebumo, tai galima deti apvirtas bulves, arba bulves ir baklazanus deti zalius(kaip kad daro musaka Kipre), bet man tai jau skonis ne tas schmoll.gif tease.gif
SekaPirkioj
QUOTE(asandra @ 2009 02 23, 13:20)
...na kas del riebumo, tai galima deti apvirtas bulves, arba bulves ir baklazanus deti zalius(kaip kad daro musaka Kipre), bet man tai jau skonis ne tas schmoll.gif  tease.gif
*


As biski ne i tema paklausiu, kuriam mieste Kipre gyvenat? ax.gif geri prisiminimai uzpludo, kazkada tai buvo mano svajoniu salis, bet tolsta po truputi bigsmile.gif
asandra
LIMASOLYJE
*Youna*
Sveikos,

gal galesite agelbeti blush2.gif tai va man labai patinka kuskusas, ir pats patiekalas su darzovem ir mesyte, bet svarbiausia cia yra kuskuso kruopu kose. Na niekaip ji man neiseina doh.gif doh.gif amzinai persausa arba perslapia doh.gif doh.gif niekaip neisiena dozuoti....

Mes esam tik 2, o ant kruopu maiselio raso kaip dozuoti 4 -6 zmonems.

O siaip tai net nezinau kuo cia tas kruopas matuoti (na nesu as labai vykusi seimininke ir vireja blush2.gif )

gal yra kokia paprasta technina mazdaug jei dedu viena stikline kruopu tai gal 2 stiklines vandens.... ir kokiu prieskoniu dedat, kad ja pagardinti... as ja dazniausiai darau vietoj garnyro, vietoj kokiu ryziu ar bulviu, nesjau nusibode baisiai...

please help, nes jau 5 kartus nesamone padariau, o man taip patinka kuskusas wub.gif
SekaPirkioj
QUOTE(asandra @ 2009 02 23, 13:38)
LIMASOLYJE
*


ech... geaziausios akimirkos prabego butent ten mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(*Youna* @ 2009 02 23, 14:03)
Sveikos,

gal galesite agelbeti blush2.gif  tai va man labai patinka kuskusas, ir pats patiekalas su darzovem ir mesyte, bet svarbiausia cia yra kuskuso kruopu kose. Na niekaip ji man neiseina doh.gif  doh.gif  amzinai persausa arba perslapia doh.gif  doh.gif  niekaip neisiena dozuoti....

Mes esam tik 2, o ant kruopu maiselio raso kaip dozuoti 4 -6 zmonems.

O siaip tai net nezinau kuo cia tas kruopas matuoti (na nesu as labai vykusi seimininke ir vireja blush2.gif )

gal yra kokia paprasta technina mazdaug jei dedu viena stikline kruopu tai gal 2 stiklines vandens.... ir kokiu prieskoniu dedat, kad ja pagardinti... as ja dazniausiai darau vietoj garnyro, vietoj kokiu ryziu ar bulviu, nesjau nusibode baisiai...

please help, nes jau 5 kartus nesamone padariau, o man taip patinka kuskusas wub.gif
*


Nu as tai darau is akies, bet reiketu 1st krupu, 2st vandens, jei man buna per daug vandens, dar dapilu kruopu, ismaisau ir uzdengiu puoda. O prieskonius tai dedu paprastus vegeta, uzvirinu vandeni puode, dedu prieskoniu, nukeliu nuo virykles ir pilu kruopas. 4u.gif
nicox
youna jei darai kruopas uzpildama jas verdanciu vandeniu, tai tikrai labai sunku padaryti birias ir purias tas kruopytes. darbo daug daugiau, jas verdant ant garu, bet rezultatas thumbup.gif thumbup.gif
As kruopas ruosiu taip. pirmiausiai i sausas kruopas atskirame inde sumaisau su siek tiek aliejaus (stiklinei kruopu valgomas saukstas aliejaus) ir iberiu druskos. Tada dedu jas i garpuodi, neuzdengiu ir laukiu kol per kruopytes prasiverzia garai plius 10min.
tada isemu kruopytes i koki didesni dubeni, apslakstau vandeniu(rankomi), sakute siek tiek prasklaidau kruopas, kad iseitu nors siek tiek karstis ir garai, o tada jau rankomis, delnais, tas kruopas semiu ir trinu tarp delnu, kad jos atsiskirtu ir nebutu gumuliuku. Jei labai karsta, tai dar paslaksta vandeniu, kol kruopos buna labai siltos.
o tada dar du kartus kartoju ta pati veksma t.y. kruopas garpuodyje verdu viso 3 kartus, po trecio nuemimo, jau vandens nepilu ant ju, tik palaukiu kol siek tiek atves ir delnais gerai jas atskiriu, kad butu birios.
Taip paruostos kuskuso kruopos man skaniausios, tiesiog tirpsta burnoje, o jei dar su darzoviu padazu, tai is viso apsivalgymas wub.gif wub.gif
*Youna*
QUOTE(nicox @ 2009 02 23, 13:31)

kruopas garpuodyje verdu viso 3 kartus, po trecio nuemimo, jau vandens nepilu ant ju, tik palaukiu kol siek tiek atves ir delnais gerai jas atskiriu, kad butu birios.
Taip paruostos kuskuso kruopos man skaniausios, tiesiog tirpsta burnoje, o jei dar su darzoviu padazu, tai is viso apsivalgymas wub.gif  wub.gif
*




labai labai aciu uz receptuka, As jas uzpildavau verdanciu vandeniu ir palikdavau kokiom 6 min kad isbrinktu, nieko gero neiseidavo schmoll.gif

klausimelis, jei gerai supratau (minejau jau, kad mano kulinariniai sugebejimai labai jau prasti) pirma karta dedant i garpuodi paverdat 10 minuciu, po to rankom isklaidot, o kitus 2 kartus garpuody kiek laiko reikia kruopas palaikyti??? kaskart po 10 min ar uztenka ir trumpiau???
nicox
QUOTE(*Youna* @ 2009 02 23, 14:41)
labai labai aciu uz receptuka, As jas uzpildavau verdanciu vandeniu ir palikdavau kokiom 6 min kad isbrinktu, nieko gero neiseidavo  schmoll.gif

klausimelis, jei gerai supratau (minejau jau, kad mano kulinariniai sugebejimai labai jau prasti)  pirma karta dedant i garpuodi paverdat 10 minuciu, po to rankom isklaidot, o kitus 2 kartus garpuody kiek laiko reikia kruopas palaikyti??? kaskart po 10 min ar uztenka ir trumpiau???
*



visus kartus verdu tol, kol per kruopas prasiverzia garas ir dar plius 10min.
zodziu, pamatai, kad jau garuoja kruopos kaip reikalas ir palaikai dar ant garu kokias 10 minuciu, o tada verti i dubeni, kuriame apslakstai vandeniu, su sakute gerai jas issklaidai ir bandai rankom toliau atskirinet, trinant kruopas tarp delnu.
Beje, jei visgi jausi, kad delnai dega ir per karstos kruopos, tai dar siek tiek apslakstyk vandeniu, kol jos karstos, tol sugeria gerai vandeni ir tampa minkstutes, skanutes:)

P.S. visai netycia uzmaciau, kad tu irgi Fr gyveni, taigi tada pirk Ferrero couscous inratable, jei tiket reklama, tai pavyksta visiems, o jei nepavyks, tai ziurek dar ir 1000 euru uzdirbsi 4u.gif
sarafea
QUOTE(asandra @ 2009 02 23, 12:20)
...na kas del riebumo, tai galima deti apvirtas bulves, arba bulves ir baklazanus deti zalius(kaip kad daro musaka Kipre), bet man tai jau skonis ne tas schmoll.gif  tease.gif
*



As dejau,kaip tu kad rasei zalias bulves plonai pjaustytom rinkelem mirksiukas.gif labai skaniai jos ten tinka.Zali baklazanai turbut nebutu taip permirke aliejumi,bet ar skanu klausimas g.gif
*Youna*
QUOTE(nicox @ 2009 02 23, 13:50)
visus kartus verdu tol, kol per kruopas prasiverzia garas ir dar plius 10min.
zodziu, pamatai, kad jau garuoja kruopos kaip reikalas ir palaikai dar ant garu kokias 10 minuciu, o tada verti i dubeni, kuriame apslakstai vandeniu, su sakute gerai jas issklaidai ir bandai rankom toliau atskirinet, trinant kruopas tarp delnu.
Beje, jei visgi jausi, kad delnai dega ir per karstos kruopos, tai dar siek tiek apslakstyk vandeniu, kol jos karstos, tol sugeria gerai vandeni ir tampa minkstutes, skanutes:)

P.S. visai netycia uzmaciau, kad tu irgi Fr gyveni, taigi tada pirk Ferrero couscous inratable, jei tiket reklama, tai pavyksta visiems, o jei nepavyks, tai ziurek dar ir 1000 euru uzdirbsi 4u.gif
*



idomu idomu, nes as pirkau arabiskoj épicerie Dari firmos, cia sake geriausi, o ka as ten zinau. O Ferrero couscous supermarché galima nusipirkti ar épicerie ziureti ???

ir kokio smulkumo kruopos skaniausios ir geriausiai iseina, ar lb smulkios, ar moyen???

na ir tikiuosi paskutinis klausimelis blush2.gif tai kiek mazdaug is viso minuciu uzima couscous paruosimas, taip mazdau 1h???

begalinis aciu notworthy.gif
nicox
QUOTE(*Youna* @ 2009 02 23, 15:01)
idomu idomu, nes as pirkau arabiskoj épicerie Dari firmos, cia sake geriausi, o ka as ten zinau. O Ferrero couscous supermarché galima nusipirkti ar épicerie ziureti ???

ir kokio smulkumo kruopos skaniausios ir geriausiai iseina, ar lb smulkios, ar moyen???

na ir tikiuosi paskutinis klausimelis blush2.gif  tai kiek mazdaug is viso minuciu uzima couscous paruosimas, taip mazdau 1h???

begalinis aciu notworthy.gif
*



Ferrero tai rasi prekybos centruose didesniuose, jie labaiu ir skirti tik uzpilimui vandeniu, o épicerie jau labiau pardavineja tas kruopytes ruosimui tradiciniu budu. Mes patys irgi visada perkam Dari, smulkiausia couscous. Moyen jau tos per dideles gaunas, ypac gerai paruosus.

o kiek laiko uzima, tai priklauso nuo kiekio kiek gamini. Jei nedaug, t.y. sudejus i garpuodi kruopyciu sluoksnis gaunas mazesnis nei puse centimetro, tai labai greitai prasimusa garas. tai realiai per 1 val jau tikrai tikrai pagaminsi, netgi greiciau.
Insomnia
nicox, pasiaiškinti truputį noriu blush2.gif Būna paprastas kuskusas ir greitai paruošiamas? Nes aš tai tik greitai paruošiamą pirkus. Kitokio net nemačiau (arba pražiūrėjau). Ir visada viskas gerai gaunasi. O skonis jų skiriasi?
nicox
QUOTE(Insomnia @ 2009 02 23, 15:13)
nicox, pasiaiškinti truputį noriu blush2.gif Būna paprastas kuskusas ir greitai paruošiamas? Nes aš tai tik greitai paruošiamą pirkus. Kitokio net nemačiau (arba pražiūrėjau). Ir visada viskas gerai gaunasi. O skonis jų skiriasi?
*



Lt tai buna tik tas greitai paruosiamas, kitokio ir as nemacius. Prancuzijoj prekybos centruose irgi, bet perkant arabu parduotuvese tai galima nusipirkt to tradiciniam paruosimui tinkancio. skonis skiriasi labai, bet kol neparagauji tradiciskai paruosto, tol atrodo, kad ir tas greituoju budu paruostas labai skanus tongue.gif o verdant kruopytes ant garu, jos tampa labai labai minkstos, purios ir birios, tiesiog tirpsta burnoje.
ech, sunku net paaiskint - atvaziuokit merginos pas mane, padarysiu couscouso degustacija lotuliukas.gif
*Youna*
QUOTE(nicox @ 2009 02 23, 14:21)
atvaziuokit merginos pas mane, padarysiu couscouso degustacija lotuliukas.gif
*


bigsmile.gif thumbup.gif

na ir dar klausimelis blush2.gif sikart apie garpuodi.... o tu ji kazkoki spec couscous pirkai ar paprasta turi??? jei FR pirkai, gal gali rastelt koks garpuodis.
As tokiu daiktu ne kartelio nesinaudojau, tai ir neturiu, bet va lekiu miestan tai reiks paziureti ax.gif
nicox
QUOTE(*Youna* @ 2009 02 23, 15:46)
bigsmile.gif  thumbup.gif

na ir dar klausimelis blush2.gif  sikart apie garpuodi.... o tu ji kazkoki spec couscous pirkai ar paprasta turi??? jei FR pirkai, gal gali rastelt koks garpuodis.
As tokiu daiktu ne kartelio nesinaudojau, tai ir neturiu, bet va lekiu miestan tai reiks paziureti ax.gif
*



turim mes ir spec couscousui puoda virt, bet labai retai juo naudojuos. man greiciau ir patogiau elektrinis garpuodis, va toks va pas mane http://www.cdiscount.com/ventes-privees/pe...-SEBVC1001.html
bet vyro sesuo pries metus intermarché nusipirko uz 14 euru panasu ir irgi puikiai veikia tongue.gif
asandra
Na as cia prisiskaiciau apie jusu couscousa, tai nuvariau siandien i supermarketa i r nusipirkau pakeli, pati niekad jo nesu gaminus tai sakau reiks isbandyt essen.gif tik va nezinau su kuo ji valgo mastau.gif, gal sakau mesteltumet koki recepteli yu.gif Kazkas norejo KIBI recepteli, tai va dedu,reikes: 1kg avienos,1kg smulkiu burguli,druskos,prieskoniu IDARUI: 400 farso, graikiniu riesutu, svogunas, druska, sumac . Aviena sumalam 2 kartus, sumaisom su burguri( as juos uzpilu karstu vandeniu kad isbrinktu),dedam druskytes,prieskoniu ir viska dar karta sumalam(kad mase gerai susijunktu)., ir paliekam mase valandai.Tuo tarpu idarui apkepinam svoguna, farsa,riesutus, dedam prieskonius , ir formuojam kibius, geriausia juos daryti su malimo masina, bet galima ir rankom . Tiesa darbelio tai daug geriau nusipirkt gatavus karsta.gif
gerdute50
o,dekui tau pagaliau gavi si recepteli.bet tu man sakyk kur man to burgul nusipirkti.cia pas mus nera arabiskos parduotuves?
sarafea
QUOTE(gerdute50 @ 2009 03 01, 19:08)
o,dekui tau pagaliau gavi si recepteli.bet tu man sakyk kur man to burgul nusipirkti.cia pas mus nera arabiskos parduotuves?
*



o bulgur macius esu ir supermarketuose.Nebutinai pas arabus mirksiukas.gif pvz:skyrelis prie bio produktu,ten 100% rasi turbut bulgur. g.gif
as nemegstu bulgur,man neskanu ax.gif

Gal darot kuri nors patiekala Cuba?
Jis darosi tiek is Bulgur kruopu,tiek is ryziu.Zodziu kaip lietuviski cepelinai su mesyte tik is ryziu daroma kose,arba bulgur.Kepami aliejuje poto ir valgoma su amba padazu.Pasidalinkit patarimais,jei ka zinot apie si patiekala mirksiukas.gif
Insomnia
QUOTE(sarafea @ 2009 03 01, 20:18)
Gal darot kuri nors patiekala Cuba?
Jis darosi tiek is Bulgur kruopu,tiek is ryziu.Zodziu kaip lietuviski cepelinai su mesyte tik is ryziu daroma kose,arba bulgur.Kepami aliejuje poto ir valgoma su amba padazu.Pasidalinkit patarimais,jei ka zinot apie si patiekala  mirksiukas.gif
*



O ne tą receptą asandra neseniai parašė? unsure.gif Tik ji Kibi pavadino, o tu Cuba (kaip tariasi?) unsure.gif
sarafea
QUOTE(Insomnia @ 2009 03 01, 19:25)
O ne tą receptą asandra neseniai parašė? unsure.gif Tik ji Kibi pavadino, o tu Cuba (kaip tariasi?) unsure.gif
*



gali but g.gif einu dar karta perziureet.Maniskis Cuba vadina,gal net Cubah istaria,bent jau irakieciai.
Papildyta:
Neradau niekur,visa tema perverciau unsure.gif
Insomnia
QUOTE(asandra @ 2009 02 24, 18:56)
Kazkas norejo KIBI recepteli, tai va dedu,reikes:   1kg avienos,1kg smulkiu burguli,druskos,prieskoniu  IDARUI: 400 farso, graikiniu riesutu, svogunas, druska, sumac .     Aviena sumalam 2 kartus, sumaisom su burguri( as juos uzpilu karstu vandeniu kad isbrinktu),dedam druskytes,prieskoniu ir viska dar karta sumalam(kad mase gerai susijunktu)., ir paliekam mase valandai.Tuo tarpu idarui apkepinam svoguna, farsa,riesutus, dedam prieskonius ,  ir formuojam kibius, geriausia juos daryti su malimo masina, bet galima ir rankom . Tiesa darbelio tai daug geriau nusipirkt gatavus karsta.gif
*



Apie šitą kalbėjau ax.gif Nes ne visada su mėsa maišo. Daro iš bulgur ir į vidų ką nors deda (riešutukus, mėsytę).
sarafea
aha bigsmile.gif praleidau matyt kur...mes darom dar ir is ryziu mirksiukas.gif O siaip vyras jau saldytus nuperka,nes zino,kad as jam ju negaminsiu. schmoll.gif lotuliukas.gif
Insomnia
QUOTE(sarafea @ 2009 03 01, 21:21)
aha  bigsmile.gif praleidau matyt kur...mes darom dar ir is ryziu  mirksiukas.gif O siaip vyras jau saldytus nuperka,nes zino,kad as jam ju negaminsiu. schmoll.gif  lotuliukas.gif
*




O tai tariasi Cuba, kaip cukrus? Nes MB tai Kube vadina. Dar tokie apvalūs dideli būna g.gif
sarafea
QUOTE(Insomnia @ 2009 03 01, 20:27)
O tai tariasi Cuba, kaip cukrus? Nes MB tai Kube vadina. Dar tokie apvalūs dideli būna g.gif
*



na taip ir vadina Cuba ir dazniausiai tuos placiai apvalius perka. mirksiukas.gif Matyt kiekvienoj saly vis kitaip taria.cukrus tai zinau,kad tikrai ne Cuba irakieciu kalboje.
Insomnia
QUOTE(sarafea @ 2009 03 01, 21:59)
na taip ir vadina Cuba ir dazniausiai tuos placiai apvalius perka. mirksiukas.gif Matyt kiekvienoj saly vis kitaip taria.cukrus tai zinau,kad tikrai ne Cuba irakieciu kalboje.
*


lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Klausiau, ar tariasi su c raide, ar su k. Cuba, kaip cukrus ar kaip Kuba biggrin.gif
sarafea
QUOTE(Insomnia @ 2009 03 01, 21:14)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Klausiau, ar tariasi su c raide, ar su k. Cuba, kaip cukrus ar kaip Kuba biggrin.gif
*


lotuliukas.gif nezinau is tiesu kaip tarias,as rasau su C rolleyes.gif koks skirtumas is tikruju lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
asandra
QUOTE(gerdute50 @ 2009 03 01, 21:08)
o,dekui tau pagaliau gavi si recepteli.bet tu man sakyk kur man to burgul nusipirkti.cia pas mus nera arabiskos parduotuves?
*


O ju nereikia ieskoti arabiskoj parduotuvej, ju yra kiekviename supermarkete Graikijoje, tu gi gyveni Graikijoje, vacation4.gif nejau pas jus bulkinese nera KUPES, TAI TAS PATS KAIP IR KIBI, tik kad jie daro is kiaulienos 4u.gif
Sepydeh
Mergaites, idedu cesnakinio padazo recepta, man labai skanus graikiskas tzatziki ax.gif

http://www.youtube.com/watch?v=1Y6dtZ4bXM8 mirksiukas.gif
Alaia
Man irgi keli patiekalai is arabu virtuves labai skanus essen.gif kai Vilniuje buvo artimuju rytu restoranas,tai vienas mano megstamiausiu buvo. Labiausiai patinko pita su kazkokiu baltu padazu, pita su idaru, trintu baklazanu kose, humusas..
gerdute50
merginos o kaip darom kibe is ryziu tai taippat viskas tiik vietoje burgul dedame ryzius???
sarafea
QUOTE(gerdute50 @ 2009 03 30, 07:16)
merginos o kaip darom kibe is ryziu tai taippat viskas tiik vietoje burgul dedame ryzius???
*



as tai taip darau,isverdu ryzius beveik koses konsistencijos.Verdant imetu Kurkumos,kad geltona butu.Atvesinus siek tiek lipdau.Ikisu farso ir uztepu aplink ta kukuli kiausiniu.Paskui kepu ant aliejaus.ARba uzsisaldau taip graziai sudejus ant pleveles.paskui is saldiklio istraukiu ir kai jie jau kieti buna sudedu i dezutes.

P.S. i farsa dedu razinu,bei riesutu mirksiukas.gif

tie su Bulgur tinka net i sriuba det isvirt,o va su ryziais pasileistu.
uzsiemusi
...O beja,ar kas zino ,kad Kube(tariasi is K) yra kilusi is Syrijos... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
..As tai kubeiba(kube) gaminu tik is burgul,bet kolkas tik is pasivezto is Egipto,mat cionyktsti rekia kazkaip permalti,nes tas burgul vandenyje nebringsta..Idomu ar selenos Lietuvoje nera burgul atitkmuo...????... g.gif g.gif g.gif nors gal ir ne,nes selenos berods tie grudu lukstai, oburgul lytais ir cielas grudas sutrupintas...Bej atai labai veikiamai veikia organizma,na madaug kaip selenos-nuo poros sotus jautiesi, ir dar be to valosi organizmas...niu tik tas faktas ,kad aliejuje isverdama kiek pagadina "sveiko maisto" vaizda...

..O siaip tai as megstu karts nuo karto vistienos samoosa prigaminti,kuria "kapojam" su humous...

user posted image




Papildyta:
Beja,mergyckos,o jus ar zinot kaip baltus ryziukus verdant rudais paversti.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ...Na as pora tokiu fainu budu zinau,kuriu ismokau tik susidurus su arabu virtuve.... 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
..Tik mes labai retai ryzis nt stalo dedam,vis sveikai su salotytem gyvenam...


...Dar pasigirsiu,kad neblogai pazystu ir graiku virtuvike...o idomiausia,kad yra net pora vienodu patiekalu kaip ir arabu virtuveje,bet aisku graikas iki"kraujo nuvarvejimo" tvirtins,kad tai kile nuo graiku o arabas ,kad tai ju nacionalinis patiekalas... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Insomnia
Na kube turbūt toks pats sveikas maistas, kaip cepelinai hihihi.gif Tik dar riebaluose virta doh.gif

Jei vieną burgul virsi ir valgysi su kokiom troškintom daržovytėm, tai dar nieko. Bet visvien kviečiai vieni iš "nesveikiausių" grūdų ax.gif

Graikų ir arabų virtuvėj ne pora vienodų/panašių patiekalų. Jaučiu, pusė receptų panašūs biggrin.gif
uzsiemusi
Kuo naudingi kviečių grūdų gemalai?

Būtent kviečių grūdų gemaluose susikaupia didžioji dalis riebalų rūgščių, baltymų, cukrų, mineralinių medžiagų, vitaminų, fermentų.

Mitybos specialistai pripažįsta teigiamą grūdų ir jų produktų poveikį virškinimui, kraujotakai, nervų sistemai. Juose daug A, E, PP, B1, B2 grupės vitaminų, baltymų, angliavandenių, polinesočiųjų riebalų rūgščių, taip pat tokių mineralinių medžiagų, kaip kalis, kalcis, magnis, geležis, varis, natris.

Pavyzdžiui, polinesočiosios riebalų rūgštys mažina širdies ir kraujagyslių sistemos ligų riziką, o mineralinės medžiagos yra būtinos normaliai viso organizmo veiklai.

Gemaluose yra linolio rūgšties, kuri įeina į visų organizmo fermentų sudėtį ir riboja cholesterolio susidarymą organizme.

Gemaluose esančių naudingųjų riebalų, baltymų, mineralinių medžiagų balansas yra optimalus, todėl jie tinka ir vaikams, ir paaugliams, ir suaugusiesiems. Šių natūralių medžiagų vertės niekada nepakeis jokie sintetiniai vitaminai.

Kuo dar ypatingi gemalai? Juose yra fitino - biologiškai veiklios medžiagos, skatinančios baltymų sintezę ir labai reikalingos aktyviai smegenų veiklai. Todėl kviečių gemalus naudinga valgyti moksleiviams, studentams sesijų metu bei visiems, dirbantiems aktyvų protinį darbą.

Kviečių gemalai ypač naudingi pavasarį, kai esame suglebę, išblyškę, nes trūksta įvairių vitaminų ir mineralinių medžiagų.

Gemalai ne tik sveiki, bet ir skanūs

Kviečių gemalais galima paskaninti įvairius patiekalus. Pavyzdžiui, įdėkite kelis jų šaukštelius į jogurtą, kefyrą, sultis ar pieną, pabarstykite jais sumuštinius su sūriu, dešra ar kumpiu - bus originalu ir sveika. Taip pat kviečių gemalais labai tinka paskaninti įvairias košes, salotas, mišraines.

user posted image

Sveikas zmogus.lt ir daug kitu sveikos gyvensenos ir mitybos resursu aiskinanciu ta pati,kas rasyta auksciau...Ypac tai gali patvirtinti asmenys kurie jau yra siais patarimais pasinaudoje...Tik aisku tas faktas ,ka Kube yra aliejuje paverdama kazko geresnio..

..

Insomnia
QUOTE(uzsiemusi @ 2009 03 30, 17:53)
Sveikas zmogus.lt ir daug kitu sveikos gyvensenos ir mitybos resursu aiskinanciu ta pati,kas rasyta auksciau...Ypac tai gali patvirtinti asmenys kurie jau yra siais patarimais pasinaudoje...Tik aisku tas faktas ,ka Kube yra aliejuje paverdama kazko geresnio..

..
*



Tai va tame ir esmė, kad kviečiai būna valyti ir dar visaip apdirbti mirksiukas.gif Nebūna ant jų likę jokių gemalų ir sėlenų.
uzsiemusi
Nutrition facts
Bulgur is more nutritious than rice and couscous .[citation needed] Bulgur has a glycemic index of 46.

100 grams unprepared bulgur contains approximately:

Energy: 1500 kJ (360 kcal)
Dietary fiber: 8 g
Protein: 12.5 g
Carbohydrate: 69 g whereof 0.8 g sugars
Fat: 1.75 g whereof 0.2 g saturated fat
Potassium: 410mg [3]

Kaip auksciau jau pasakyta tai yra maistingesnis prduktas net ir uz ryzius,bet aisku ne uz salotikes.. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Kaip pagaminamas parduotuvese parduodamas burgul?
Bulgur žmonių maistui paprastai parduodami apvirti (pasutinti), isdžiovinti ir persijoti. Daznai bulgur galima rasti pardavinejama natūralaus maisto prekių parduotuvės.



Taip ,kad kuo tos dalykas dazniau ant stalo ,tuo geriau visia seimai... thumbup.gif thumbup.gif ....

Tai ar niekas daugiau kokio arabisko patiekaliuko karts nuo karto negamina???? ax.gif ax.gif ax.gif
user posted image
sarafea
QUOTE(uzsiemusi @ 2009 03 31, 10:59)

Tai ar niekas daugiau kokio arabisko patiekaliuko karts nuo karto negamina???? ax.gif  ax.gif  ax.gif
*



kada vyras namie aks dien gaminu arabiskai,nu gal ne kasdien bet dazniausiai arabiskai.O kai jo nera,nera ir reikalo... ax.gif

Noreciau ismokti pati ta Humus is tu zirniu pasidaryt.
Gal kas daret?Is indelio ne taip skanu kaip savos gamybos. rolleyes.gif
uzsiemusi
QUOTE
Noreciau ismokti pati ta Humus is tu zirniu pasidaryt.
Gal kas daret?Is indelio ne taip skanu kaip savos gamybos.


O ar isbandei ne vieno okeliu gamintoju Humus,zinok galima rasti dideli skonio skirtuma,mat kai kur dedama daugiau citrinos sulciu kitur maciau...??..Siaip tai Humus receptuku galima nesunkiai rasti,bet vis tiek "terliojimas" bus ..Na nebent uztektinai laiko laisvo nuo vyro ir vaiku turi....

.........As tai niekaip neisprendziu vienos problemeles virtuveje..Nezinau kaip islaikyti pirktas darzoves geram stovyje kuo ilgiau..,nes man jos labai jau greitai pradeda saldituve vysti...Buvau net pradejus galvoti,gal reik bandyti kokia darzovike uzsaldyti ir ziureti kaip atrodys atsildzius.. unsure.gif unsure.gif unsure.gif

...........siaip tai as bandau kuo sveikesni ir lengvesni maista gaminti..O po visu tu metu as jau nelabai turbut ir galeciau prie sunkaus lietuvisko maisto ir tu kiekiu priprast....
blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
.................Dar sis tas.............As niekaip negaliu rasti zelatinos supermarkete,gal arabu salyse jos npardavinejama,nes gal ten ji tik is kiauliu kaulu gaminama...bet kad berods yra ir is galviju kaulu zelatina gaminama...Niu ne nezinau..noriu vistienos saltiena is vieno visciuko virti ,o zelatinos nerandu....baisu..gi bijau,kad kad ir kiek valandu virsiu is pacio visciuko isskirtos zelatinos
napakaks....HELP ... verysad.gif

user posted image
sarafea
yra halal zelatinos,paieskok arabu parduotuvese mirksiukas.gif
gerdute50
QUOTE(Insomnia @ 2009 03 30, 17:22)
Na kube turbūt toks pats sveikas maistas, kaip cepelinai hihihi.gif Tik dar riebaluose virta doh.gif

Jei vieną burgul virsi ir valgysi su kokiom troškintom daržovytėm, tai dar nieko. Bet visvien kviečiai vieni iš "nesveikiausių" grūdų ax.gif

Graikų ir arabų virtuvėj ne pora vienodų/panašių patiekalų. Jaučiu, pusė receptų panašūs biggrin.gif
*


panasiu receptu tai yra nemazai ,bet kaip jiems pagamini pagal graiku buda tai netinka nors tu ka .keistuoliai doh.gif

Papildyta:
QUOTE(uzsiemusi @ 2009 03 30, 13:19)


..O siaip tai as megstu karts nuo karto vistienos samoosa prigaminti,kuria "kapojam" su humous...

user posted image

*


tai papasakok kaip tu juos gamini tuos vistienos samoosa? ax.gif
uzsiemusi
Na dar niekad neteko destyti ant lapo kazkokio patiekalo eiga,tai nesupykit,kad parasysiu gal kiek neiprastu budu....Na o siaip tai galvoju,kad jau ne viena yra isbandziusi samoosu "gamyba'...user posted image..Tai va ..Pirmiausia reikia isigyti tuos "teslos lapukus" skirtus samoosai,aisku galima paciai gaminti,bet tikrai neapsimoka vargti,nes cia gi tik uzkandis..sunkus uzkandis..
user posted image

Paskui imti vistienos farsa ir paruosti tokiu budu kaip ruosiate bet koki farsa kotletukams..user posted image

Tiesti pilgus samoosu teslos lapukus, deti po gabaliuka paruosto farso ir lankstyti nuo apacios i virsu trikampelio forma...Stai pirma Samoosa ir paruosta...Valio..user posted image

Toliau ikaitinam aliejuka kokiam dubenelyje,tik svarbu neikaitinti per daug,mat vos idejus ziauriai greitai paruduos..Ant silpnos ugnies ikaitinam aliejuka ir dedam samboosiukus..Demesio..Idejus prispauskite su kokiu irankiu(lopetele) samboosa prie dugno porai sekundziu..nes kitiap kaikurios gali biski atsivynioti...user posted image


Na aisku neuzmirskite savo samboosiuku isgriebti is aliejaus ir popieriumi istiestoje leksteje sudeti(kad visi aliejukai i popieriu susigertu)...

Tikiuosi jei ka sdar nedares darys ir patarimais nenusivils...Beja galima vietoj farso naudoti suri,bet as tesu tokius valgiusi ,gaminti bandziau ,bet suri netoki buvau pasirinkusi..Gal kuri zino koki ten suri geriausia naudoti...


Beja graikiski tiropitakia yra kurka slengvesnis uzkandis ir orkaiteje gaminama,tai ner tu kaloriju is aliejaus...Beda ta,kad tiropitakiam reik ir vel tos permatomos teslos lakstus gautio ir ne bet kurie tiks..kaip ir samoosai bandziau kazkokius importuotus tai na kas gavosi....
asandra
Pirma kart girdziu zodi "samoosas", tai gal cia tie "sambusak", tipo kaip lietuviski ceburekai, tik juos daro ne is tu "lapeliu", na zodziu nezinau as tu pavadinimu,bet kai as darau taip vadinamus samoosus su suriu, tai dedu "halumi" ir "feta" surius, dar truputi metos ir kartais kiausini isplaku, bet galima ir be jo. Jei darau su farsu tai apkepinu farsa su svogunais ir riesutais, skanumelis... essen.gif Na siaip man patinka ir su darzovem( cia jau kinietiskas, jei neklystu varijantas), apkepinu kokias turiu darzoves ir jau lankstau ne trikampiais o uzlenkiu galus ir susuku
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.