Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vienkartinės ar daugkartinės sauskelnės?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3
Olesta
Sveikos Supermamos, esamos ir būsimos 4u.gif aš pati nestuke.gif antrą kartą. Auginu 3 metukų dukrytę, dabar gydytojų pranašavimais laukiame broliuko 4u.gif neseniai akys užkliuvo už straipsnio Mamos žurnale apie auginimą su daugkartinėmis medžiaginėmis sauskelnėmis ir vystyklais. Man šita idėja atrodo labai priimtina, ypač auginant berniuką ax.gif tačiau aplinkiniai mano, kad aš išprotėjau šiais laikais auginti kūdikį su vystyklais. Gal turite patirties, kiek, kokių medžiaginių sauskelnių reikia, galbūt kažkas naudojate ar panašiai. Prašau pasidalinti patirtimi, nuo kada naudojate ir ką apie tai manote? Ačiū ax.gif
musele
Aš labai norėčiau auginti savo vaiką naudodama daugkartines sauskelnes, tik manau, kad kartais (pvz. einant į svečius ar į lauką) bus verta pasinaudoti ir vienkartinėmis. Skalbimas jau senai nebėra moters prakeiksmas - sumeti į mašiną ir toji atidirba savo, belieka išdžiaustyti. Tad manau, kad pavyks iš savęs išguiti egoizmo dalelę ir auginti vaiką taip, kaip yra geriau jam, o ne patogu tėvams (kas , beje, dabar be galo madinga, ir kaip sakai, visi į tave keistai žiūri prasitarus apie vystyklus).
Info apie ekologiškas sauskelnes yra
www.ekomama.lt

musele
Geras straisnis apie sauskelnes mirksiukas.gif

http://www.sveikapradzia.lt/?text.id.sub.62
anoli
QUOTE(musele @ 2008 05 27, 13:54)
Geras straisnis apie sauskelnes  mirksiukas.gif

http://www.sveikapradzia.lt/?text.id.sub.62
*

Permeciuos straipsni. Ir man uzkliuvo nuotrauka kur issutusi dupa. Na nezinau
, kad taip issustu tai reikia vaika laikyti visa para nekeitus sauskelniu. O seip mano manymu tai propo rybose reikia viska daryti. As pvz naudoju vienkartines sauskelnes ir nekarto mano vaikas nebuvo issutes. Aisku buna visokiu situaciju, pvz vaikas alergiskas.
_Tabata_
Dėl patogumo tai vienkartinės sauskelnės yra kur kas geriau, nei daugkartinės.Aš visiškai pritariu, kad vienkartiniai dabar madoje, bet pagalvokime, ką gero jie duoda mūsų vaikams?Aš naudoju ir tokias, ir tokias.Juk mūsų tėvai mus užaugino be jokių Pampers, Huggies ar Bambolinų.Ir turiu pastebėti, jog mes anksčiau nei dabartiniai mažyliai pradėjome sėstis ant puodo ir atsikratėme vystyklų, kurie buvo tokie nesmagūs ir nepatogūs, kai sušlampa.Aš manau, jog darau tik gera naudodama vystyklus.Aišku, patogumo neprideda, bet gal vaikui geriau.Sauskelnės tik kelionėms pas mus.
Jurgachka
Kol buvau nestuke.gif man daugkartines sauskelnes irgi atrode labai patrauklus dalykas lotuliukas.gif Poziuri pakoregavo pats gyvenimas doh.gif kai reikedavo keltis 7 kartus per nakti keisti vystyklu, pasidaviau. Nors naudoju vinkartines sauskelens, tikrai ne karto uzpakaliukas nebuvo pasutes dukrytei. Zinoma, gaila, kad tersiu gamta blush2.gif Na bet tikrai neturiu tiek jegu, geriau laika praleidziu daug bendraudama su mazute, ja lavindama ir pati virdama koses 4u.gif
lineli
QUOTE(Jurgachka @ 2008 05 27, 20:13)
Kol buvau  nestuke.gif man daugkartines sauskelnes irgi atrode labai patrauklus dalykas  lotuliukas.gif Poziuri pakoregavo pats gyvenimas  doh.gif kai reikedavo keltis 7 kartus per nakti keisti vystyklu, pasidaviau. Nors naudoju vinkartines sauskelens, tikrai ne karto uzpakaliukas nebuvo pasutes dukrytei. Zinoma, gaila, kad tersiu gamta  blush2.gif Na bet tikrai neturiu tiek jegu, geriau laika praleidziu daug bendraudama su mazute, ja lavindama ir pati virdama koses  4u.gif
*

O mums atvirkščiai. Maniau iš pradžių kad medžiaginės tai nesamonė, bet kažkaip susigundėm, ypač dėl to, kad berniukams nesveika "kaisti" pamperiuose... Ir dabar labai patenkinti. Net įdomu keisti sauskelnes iš audinio, o ne popierines thumbup.gif

Mes tik nakčiai uždedam vienkartines, o dieną keičiam medžiagines ir tikrai nieko sunkaus nėra biggrin.gif . Dabar jau ir į lauką einam su medžiaginėm. Bet užpakaliukas tai tikrai "gražesnis", ta prasme odelė, kremo iš viso nebenaudojam. bigsmile.gif O su vienkartinėm tai tikrai pašusdavo, ir krema reikedavo tepti nuolat...
O jeigu atsakant į temos klausimą, tai manau, kad geriausia medžiaginės, bet pirmą mėnesį kol mama pripranta prie mažylio, tai geriau naudoti vienkartines. O jeigu mažylis nemiega naktį, tai naktį irgi geriau vienkartinės. Nors aš pastebėjau, kad mūsų mažius naktį nedaro, o sauskelnės sušlampa tik ryte. Reiks ryžtis naudoti ir naktį jau turbūt. rolleyes.gif
Jurgachka
QUOTE(lineli @ 2008 05 27, 21:19)
O jeigu atsakant į temos klausimą, tai manau, kad geriausia medžiaginės, bet pirmą mėnesį kol mama pripranta prie mažylio, tai geriau naudoti vienkartines.
*

Labai protingas pasiulymas. Nes as tikrai padariau klaida, jau pirma nenesi bandydama, uzteko ir taip rupesciu bei streso, be to, mazyle nakti kas valanda prislapindavo vystykliuka doh.gif Tai taip ir praradau bet koki entuziazma doh.gif
Spangalytė
As jau uzsipirkau ekologiskom Moltex vienkartinem sauskelnem pradziai ligonineje bi pirmom dienom namuciuose. Taip pat pasidariau sarasiuka is Rasakilos siulomu daukartiniu vystyklu, kadangi po to gali nebuti kada kabet nete ir rinkti info. taigi apsipratusi su lelium iskart pereisiu prie vystyklu, beja jie visai fainuoliski ir nera jau taip baisiai kaip skamba, aiku rupescio daugiau, bet juk norisi savo leliukui pacio geriausio. Jei nespes dziuti, tai is mamos pasiskolinsiu elektrine dziovykla, taip ir maziau reikia vytyklu, kai greitai dzius. zodziu as tik uz daukartines sauskelnes, ir net jei kitas vaikas bus mergaite, ir jos tikrai neskriausiu ir auginsiu kiek galima sveikiau ir ekologiskiau.
neringagin
Aš taip pat esu už senamadiškus vystyklus.Nepirkau ekologiškų daugkartinių sauskelnių,bet prisipirkau marliukų,vystyklų ir mielai savo berniuką laikau su marliukais.Ir ant puodo sodinu nuo 5mėn.Dažnai pasodintas padaro.Pastebėjau,kad kai miega vežimėly pietų,niekada nebūna šlapias,tai kam ypač vasarą vynioti į vienkartines sauskelnes?Visai neatsisakom jų,bet naudojam visai nedaug.Kuo didesnis,tuo rečiau daro,tuo lengviau.Ir vaikui,manau,kad geriau negu su vienkartinėm.Eidama į lauką įsidedu maišelį šlapiems marliukams ir sausų kelnyčių ir marliukų.Super mums taip.
Balandiene
As deja pati naudoju vienkartines savo mazylei, nes man po 3 men reikejo i darba iseiti, tai nera kada terstis su skalbimais. Bet mano drauge, kuriai dirbti nereikia, tai savo suneliui naudojo daugkartinius vystykliukus. Jai patiko del to, kad pigiau. Siaip sake, kad vaikui daugiau suto uzpakaliukas su vystykliukais. Nakti dedavo vienkartines sauskelnes, nes vystykliukai nelaike. Nuo 17 men vaikas daro ant puoduko. Cia pagal Amerikietiskus standartus labai anksti, nes kiti iki 3-4 metu sauskelnes nesioja. Su vystykliukais vaikai tikrai anksciau ant puoduko ismoksta.
O siaip dar JAV yra toks servisas, kur uzsisakai menesiui vystyklus, tau firma juos atveza kas savaite kiek reikia, po to visus purvinus maise isveza, ir vel isplautus atveza. Atseit nereiki apaciam plauti. Tik man baisu pagalvoti, kad tie vystyklai ant kutu vaiku uzpakaliuku pabuvovjo. . .
KPetrauskiene
labutis visoms smile.gif

auginu pirma vaikuti, todel labai daug pagalbos sulaukdavau is savo mamos, kuri yra griezta vystyklu salininke... tai tekdavo kariaut, nes man jie nepatikdavo ir atrodydavo kad dukrytei nuo ju pasunta uzpakaliukas (seip kartu naudojau is vienkartines nakciai, tai is tikro nebuvo aisku nuo ko sunta) oi tas jaunatviskas uzsispyrimas blush2.gif poto kazkaip susidomejau ekologija ir tada nusipirkau bambukines sauskelnes...jos labai minkstos, mielos prie kunelio, o ir dukrele atrodo ramesne ir odele razi grazi, net kremuko jokio nenaudoju.. gyvenu dabar sodo namely be patogumu, tai pavargstu kol issiskalbiu su dukrele ant ranku, bet nieko, jau taip pripratau, kad i svecius kur nuvaziavusir gavus pasiulyma pasinaudot skalbykle kazkodel atsisakau lotuliukas.gif seip i lauka ir visur kitur einam su bambukinem, nieko nera nepatogaus smile.gif o vienkartines tik extra atveju jei bambukines nespeja isdziut nes nevisada pavyksta gerai isgrezt blush2.gif as uz daugkartines bigsmile.gif
cavalli
As tai uz pampersus ax.gif Jei man dabar reiktu prisidziaut virviu virves vystyklu, pedkelniu, bodziu ir kt. rubu doh.gif Gi pasisiojus vaikuciui suslampa ir bodis, ir pedkelnes, ir kelnytes... O jei jis pasisioja sededamas ant keliu, tai suslampa ir vaika laikantis zmogus ax.gif Isejus i lauka, jei vaikas pasisioja po pusvalandzio, kas tada doh.gif Namo, persirengt doh.gif Bunant namie, vaikas gali pagulet ir pliku uzpakaliuku, nera taip, kad jis visa istisa para buna su pampersu ax.gif Kur buvo foto, tai cia jau manau ne pampersai kalti, o tevai, kurie nepriziuri vaiko, labai retai keicia pampersa ar keisdami neapvalo/neapiplauna uzpakaliuko doh.gif Sutinku, kad buna isimtinu atveju, kai vaiko oda beria nuo pampersu, aisku tada, nori nenori reikia augint su vystyklais 4u.gif O siaip, manau, tik dziaugtis reikia, kad yra pampersai, pieno misinukai ir visi kiti patogumai smile.gif
Mamyyte
Zinote,kol niekas nesusiduria su rimtomis problemomis tol nevertina nei ka sake mama ar mociute.Kad pampersai tikrai gadina ne tik vaikus bet ir ju uzpakaliukus. Jie yra gerai tuo atveju kol mama dar neatsigavusi po gimdymo.Siaip yra dabar ir neperslampamu triusikeliu kuriuos galima nesioti nei plauti nereikia nieko tik apsimaunat medvilninius triusikelius idedat ikloteli ir pirmyn. O ir vaikas greiciau pradeda ant puodelio prasytis. bigsmile.gif
ritukasx
QUOTE(cavalli @ 2008 08 19, 14:41)
As tai uz pampersus ax.gif Jei man dabar reiktu prisidziaut virviu virves vystyklu, pedkelniu, bodziu ir kt. rubu doh.gif Gi pasisiojus vaikuciui suslampa ir bodis, ir pedkelnes, ir kelnytes... O jei jis pasisioja sededamas ant keliu, tai suslampa ir vaika laikantis zmogus ax.gif Isejus i lauka, jei vaikas pasisioja po pusvalandzio, kas tada doh.gif Namo, persirengt doh.gif Bunant namie, vaikas gali pagulet ir pliku uzpakaliuku, nera taip, kad jis visa istisa para buna su pampersu ax.gif Kur buvo foto, tai cia jau manau ne pampersai kalti, o tevai, kurie nepriziuri vaiko, labai retai keicia pampersa ar keisdami neapvalo/neapiplauna uzpakaliuko doh.gif Sutinku, kad buna isimtinu atveju, kai vaiko oda beria nuo pampersu, aisku tada, nori nenori reikia augint su vystyklais 4u.gif O siaip, manau, tik dziaugtis reikia, kad yra pampersai, pieno misinukai ir visi kiti patogumai smile.gif
*

Tam, kad nesuslaptu virsutiniai drabuziai naudojamos vilnones sauskelnes prilaikancios kelnaites, tada galima iki 2-3 valandu isbuti nekeitus sauskelniu. Tada galima ir i lauka iseiti, ir ant keliu pasisodinti, ir net nakti ismiegoti, ir viskas gerai buna thumbup.gif Be to, daugkartines sauskelnes atrodo panasiai kaip ir pampersai, todel keitimas nera sunkus, tik skirtumas tas, kad medziagines sauskelnes meti i skalbimo masina, o pampersus i siuksliadeze ax.gif
Giedrė2
sveikos mamos,
as savo pirmagyme auginu su vienkartinemis sauskelnemis. Nuosirdziai pritariu ekologinems idejoms ir palaikau mamas, kurios savo leliukus vysto arba naudoja daugkartines sauskelnes, taciau pati nesiryzau tokiam dalykui. Matyt daro savo vaiko neramumas - kol visai maza budavo, nuolat ant ranku, dabar kai paaugo taip pat ne minutes atsikvepti neduoda, tad skalbti, dziovinti vystyklus laisvo laiko visai neliktu.
o del alergijos ar issutimu, kaip kad nuotrauka baisioji rodo... as manau, kad jei lelius alergiskas net ir "teigiamiausioms" vienkartinems sauskelnems, jam bers odele ir nuo daugkartiniu vystyklu, ir visai pritariu del issutimu - jei sauskelniu tevai nepakeicia vaikui laiku tai ir nuo vienkartiniu ir nuo daugkartiniu sus odele
4u.gif
ritukasx
Beje, dar vienas privalumas daugkartiniu sauskelniu tas, kad bus lengviau vaika atpratinti nuo sauskelniu smile.gif Tikiuosi pajutes slapia ir salta jausma tarp kojyciu, mano sunus greiciau prades prasytis ant puoduko ax.gif Su kokiais pampersais tai padaryti butu sunkiau schmoll.gif
Ice*tea
Mes irgi naudojome tiek vienkartines, diek daugkartines... Dieną būdavo su daugkartinėmis, nakčiai dėdavau sauskelnes. Tik va paskutinę savaitę mano mažius susirgo, o kartu ir ropinėti pradėjo, tai labai jau nenorėjau šlapio ant grindų laikyti. Tai kol sirgo, dėvėjo sauskelnes, bet ant užpakaliuko ir šiaip labai pasijautė... Šiandien kadangi jau beveik sveikas, vėl dieną būna su daugkartiniais vystyklais. Ir pasakysiu taip, kad mano vaikas daug geriau jaučiasi su daugkartiniais. Su sauskelnėm dienos miegas trunka vos pusvalandį, daugiausia valandą, o su daugkartinėm kątik vėl patvirtino faktą, kad miega po 2 val. be jokio blaškymosi. Mažylis miega, o mamytė sau sėdi SM lotuliukas.gif Daugkartiniai vystyklai (aišku ir skalbimo mašinos) thumbup.gif thumbup.gif
Edora
Labas, turiu daug klausimų smile.gif
O kokios firmos kas naudoja?
Ar universalias daugkartines sauskelnes nusipirkę, ar perkat skirtingų dydžių kūdikiui augant?
Ar universalios pvz mėnesio mažiukui tikrai nėra per didelės?
Kurios geriau: bambukinės ar medvilninės?

Dėkui visoms atsakiusioms 4u.gif
nule
as auginu savo leliu ir dziaugiuosi thumbup.gif katik suejo keturi menesiukai o jau i puoduka daro. Daukas pasakys isprotejus ax.gif

Rasau cia nes taip gali daryti tik mamos uaginancios kudikius daukartinesia palose.

Nakciai visad dedu vienkartiny pampersa. Kai kudikis galvelia nulaiko galima pradeti.Pradzioje laikau prispaudus kudikio nugarelia prie saves paemus uz kojiciu ir sisiojom kakojom i vone ar kriauklia. Kai prabunda ir pala dar sausa - bandom, krana galima atsukti ir rekia laikyti ne ilgiau kaip minute . O veliau savaime gaunasi zinai kas keik vaikas tustinasi ir kada.
Ar taip pavyktu ir mergaites auginant nezinau. Berniukus kai isvysai jei siusioja, as pasinaudojau tuo refleksu. Babar jam jau tustintis refleksas kai paimu uz kojiciu ir pauddziu nugarelia prei saves. thumbup.gif

Palas naudoju merlines 20 gal ir mazoka jai labai daznai kakoja. Dabar jau uztektu 10 kad skalbenke butu pilna. mirksiukas.gif Turejau labai seniai daukartiny pampersa nepatiko labai ilgai dziusta schmoll.gif

Mamytes pabandykit gal kas iseis drinks_cheers.gif

ritukasx
QUOTE(nule @ 2008 12 09, 11:33)
as auginu savo leliu ir dziaugiuosi thumbup.gif  katik suejo keturi menesiukai o jau i puoduka daro. Daukas pasakys isprotejus ax.gif
......
Mamytes pabandykit gal kas iseis drinks_cheers.gif
*

Va cia tai geras bigsmile.gif Gal ir neblogai, kai taip anksti jau mokat i puoduka daryti smile.gif Pasinaudosiu jusu keliomis idejomis 4u.gif
O tai jus nebandet namie siutu daugkartiniu sauskelniu is flaneles? As tokias naudoju, tai jos daug greiciau dziusta nei tos pirktines bambukines ar kanapines smile.gif
ritukasx
QUOTE(Edora @ 2008 12 04, 00:18)
Labas, turiu daug klausimų smile.gif
1. O kokios firmos kas naudoja?
2. Ar universalias daugkartines sauskelnes nusipirkę, ar perkat skirtingų dydžių kūdikiui augant?
3. Ar universalios pvz mėnesio mažiukui tikrai nėra per didelės?
4. Kurios geriau: bambukinės ar medvilninės?

Dėkui visoms atsakiusioms  4u.gif
*

Pabandysiu kazkiek atsakyti mirksiukas.gif
1. Siaip apie tai, kas kokias naudoja, tai placiau mamos bendrauja SITOJE TEMOJE. smile.gif
2. Cia jau priklauso nuo kisenes galimybiu, nes jos tikrai nepigios yra. Galima ir taip, ir kitaip daryti.
3. Taip, universalios 1 men. kudikiui tikrai dideles atrodo, bet laikui begant jos vis mazesnes atrodo ax.gif Tad, cia jau pasirinkimo laisve, jei nepatinka toks vaizdelis ir leidzia finansai, tada galima pirkti pagal amziu ir dydi.
4. Bambukines geriau sugeria, bet ir medvilniniu yra neblogu. Vienos mamos sako, kad bambukines geriau, kitoms - medvilnines geriau. Be to, bambukines ilgiau dziusta
nule
QUOTE(ritukasx @ 2008 12 09, 13:28)
smile.gif Pasinaudosiu jusu keliomis idejomis 4u.gif
O tai jus nebandet namie siutu daugkartiniu sauskelniu is flaneles? As tokias naudoju, tai jos daug greiciau dziusta nei tos pirktines bambukines ar kanapines smile.gif
*

ACIU UZ PALAIKYMA.
as naudoju tik merliukus, senoviskai. Is seniau merles daug turejom. Kad bodikas neperslaptu turiu savu budu. Kazkada tu rejau lyg flanelinius daukartinius pampersus nepatiko. Merlines pusvalandis ir sausa

Nuo paluciu leliuka beria, nuo ''pampers'' ne g.gif Dar ne visad i puoduka padaro. Bet ššš beveik visada ax.gif
renatyte.r
Aš naudoju ir daugkartines ir vienkarines. Esu labai patenkinta thumbup.gif Nakčiai ir kur nors einant dedu vienkartines, o namuose - daugkartines. Purvinus vystyklus sumeti į skalbimo mašiną ir darbas atliktas biggrin.gif
Esu nusipirkusi medvilnines visam vystyklystės laikotarpiui. Išdžiūna per vieną naktį. Iš pradžių jos man didokos atrodė, vaikas buvo kaip teletabis biggrin.gif , o dabar lyg ir nieko. Tik nelabai įsivaizduoju, kaip jai pavyks atsisėsti su jais? g.gif

Plaunami vystyklai tikrai darbo daug neprideda, gal tik 5 min. per parą. Esu už ekomamas thumbup.gif
Kaciusss
as uz daugkartines thumbup.gif
HUGGA
as uz vienkartines
jolitajolka
As taip pat naudoju ir vienkartines ir daugkartines - deina dedu daugkartines, o nakti ir kai vaziuojam kur vienkartines. Turiu pasakyt, kad kai pradejau naudot daugkartines atsigavusi pilnai po gimdymo - tai pamaciau kad tikrai daug susitaupo kai nebereikia tiek daug pampersu naudot thumbup.gif
dei
aš dažniausiai irgi vienkartines naudoju, bet turiu keletą nusipirkusi ir daugkartinių, tai kai būnam namie dedu jas , kai visas sudėvim - tada vienkartines smile.gif
į lauką, į svečius ar naktį - visada vienkartines 4u.gif
Numenor
Oi, kokios jus saunuoles, kad daugkartines sauskelnes naudojat 4u.gif . Mes irgi uz ekologini gyvenimo buda, bet siuo klausymu esam apsileide, vartojam vienkartines. Pradzioje apziurejau viena "daugkartiniu sistema", bet ten toks ideklas i vidu dedasi, kuris yra vienkartinis ir ismetamas su ismatomis, tai nepasirode man labai jau ekologiska g.gif , o daugiau ir bebeieskojom blush2.gif
O kokias daugkartines jus naudojat?
ritukasx
QUOTE(Numenor @ 2009 03 24, 13:17)
Oi, kokios jus saunuoles, kad daugkartines sauskelnes naudojat 4u.gif . Mes irgi uz ekologini gyvenimo buda, bet siuo klausymu esam apsileide, vartojam vienkartines. Pradzioje apziurejau viena "daugkartiniu sistema", bet ten toks ideklas i vidu dedasi, kuris yra vienkartinis ir ismetamas su ismatomis, tai nepasirode man labai jau ekologiska g.gif , o daugiau ir bebeieskojom blush2.gif
O kokias daugkartines jus naudojat?
*

Na, mes tai ivairias daugkartines naudojam, ir pirktines, ir savo siutas. Man idomu pasidare, koki jus ten neekologiska iklota toki matet, kuris ismetamas? blink.gif Siaip rimtam reikaliukui naudojamas specialus popierius, kuris neleidzia issitepti sauskelnems, o panaudojus jis ismetamas su visu turtu i klozeta ax.gif
matrekatre
as taip pat naudoju daugkartines. neseniai pradejau, tad kol kas, manau, visu savo sugeriamumo savybiu dar neparode, bet viskas su laiku.. tik vienas dalykas man nepatinka: kai viska apmaunu, t.y. sauskelnes ar vystykla ir uzmaunu vilnones dregme sulaikancias kelnytes, tai toks bumbulas uzpakaliukas pasidaro, kai paguldau jis buna auksciau nei galvyte.turiu dvejas vilnones, bet del to "bumbuliskumo" mazai naudoju ir turiu vienas megztas ilgas vilnones kelnytes is rasakilos, jas ir naudoju, nes ne toks storas sluoksnis susidaro.

tuzasss
is pradziu naudojom vienkartines kol nepasigavom slapimtakiu uzdegimo, perejom prie daugkartiniu. dabar tik tokias ir naudojam, ir vaikelis labai patenkintas, kartais kai vaziuojam pas gydytoja ir zinau kad ilgai ten busim tai uzdedu vienkartines, tai jam po ju visa laika issunta uzpakaliukas, matyt oda priprato pie medziaginiu sauskelniu. paciai paprasciau buvo su vienkartiniais, ir pigiau, bet vaiko sveikata svarbiausia
braskexxx
as uz vienkartines
malena44
as uz vienkartines. jei tureciau tik viena vaikuti, tai gal ir zaisciau su daugkartinem, bet dabar tam nera nei laiko, nei noro
Bozenyte
mes naudojam vienkartinius pampersus, kazkaip net tokios minties neturejau naudot daugkartinis g.gif tad net nzn kas geriau, manyciau kiek mamu tiek ir nuomoniu, isplaut ir isdziovint manau tikrai nebutu problemu imeti i skalbimo masina ir istrauki(jei galima skalbt ir dziovint skalbenkei), tik vat lb daug vienetu reiktu nupirkt, nes as tai dukrytei pampersiukus keiciu kai tik pamatau kad prisiusiota, kad uzpakaliukas nesustu smile.gif
Silvy
QUOTE(malena44 @ 2009 05 29, 16:54)
as uz vienkartines. jei tureciau tik viena vaikuti, tai gal ir zaisciau su daugkartinem, bet dabar tam nera nei laiko, nei noro
*

As turiu 2vaikucius(dvynius)ir zaidziu su daugkartinem bigsmile.gif
vaidacka:)
As ir uz vienkartines, Kiek zinau dar ir brangios daugkartines
Champagne
vienkartines smile.gif
Edora
QUOTE(Bozenyte @ 2009 05 30, 12:01)
mes naudojam vienkartinius pampersus, kazkaip net tokios minties neturejau naudot daugkartinis g.gif tad net nzn kas geriau, manyciau kiek mamu tiek ir nuomoniu, isplaut ir isdziovint manau tikrai nebutu problemu imeti i skalbimo masina ir istrauki(jei galima skalbt ir dziovint skalbenkei), tik vat lb daug vienetu reiktu nupirkt, nes as tai dukrytei pampersiukus keiciu kai tik pamatau kad prisiusiota, kad uzpakaliukas nesustu smile.gif
*

Tame ir dalykas, kad su medžiaginėm nešunta. taigi, labai daug vnt nereiktų

QUOTE(vaidacka:) @ 2009 05 31, 22:09)
*

Yra ir labai brangių. Bet netgi brangiausias variantas vargu ar bus brangesnis už vienkartines. Nebent vaikas labai greit pradėtų sėdėt ant puoduko. O jei naudoti vystyklus ar pigesnius sauskelnių variantus (pvz namudinio siuvimo), o kelnytes megzti pačiom - tai netgi labai pigiai gali išeit.
Mano variantas nėra labai pigus - visam vystymo laikotarpiui bus apie 800 Lt (susivedu visas išlaidas). Bet, kiek žinau, vienkartinėms sauskelnėms vienam mėnesiui išeina apie 100 Lt. Taigi, atsiperka mažiau nei per metus.
Žinoma, dar yra skalbimo išlaidos. Bet nereikia pirkt jokių tepalų užpakaliui.
ritukasx
QUOTE(vaidacka:) @ 2009 05 31, 22:09)
*

Taip, daugkartines sauskelnes brangokos, bet tai vienkartine investicija. O visokius pampersus reikia pirkti ir pirkti doh.gif
Tai ar nebus taip, kad vienkartines visdelto gaunasi brangesnes nei daugkartines, ivertinus visa sauskelniu laikotarpi ax.gif
Edora
QUOTE(ritukasx @ 2009 06 01, 11:32)
Taip, daugkartines sauskelnes brangokos, bet tai vienkartine investicija. O visokius pampersus reikia pirkti ir pirkti  doh.gif 
Tai ar nebus taip, kad vienkartines visdelto gaunasi brangesnes nei daugkartines, ivertinus visa sauskelniu laikotarpi  ax.gif
*

O dar vietos gana nemažai reikia tų pampersų sandėliavimui. Ypač šiais laikais, kai užsiperkama daug per akcijas
Ausra1976
sugalvotos vienkartines dedu jas as,vysciau ir sesers abu ir brolio,nesinori vel prie to gryzti,cia pervystai cia jau vel slapi doh.gif aisku butu problemu su odele tikrai rinkciaus sunkesni kelia,kad tik vaikiukui neskaudetu ir but komfortas
ritukasx
QUOTE(Ausra1976 @ 2009 06 01, 12:33)
sugalvotos vienkartines dedu jas as,vysciau ir sesers abu ir brolio,nesinori vel prie to gryzti,cia pervystai cia jau vel slapi doh.gif
*

Vystyti nebutina, daugkartines sauskelnes galima uzdeti lygiai taip pat kaip ir vienkartines smile.gif
Ausra1976
taip suprantu as tik taip pasisakiau apie vystyma,maciau kaip atrodo daugkartines biggrin.gif
Raselelyte
Tik vienkartines! O kam cia vargti? g.gif Juk daznai jas keiti, nu bent jau as, tai ABSOLIUCIAI jokiu problemu su issutimais smile.gif ...viskas thumbup.gif
skorpea
QUOTE(Raselelyte @ 2009 06 01, 12:58)
Tik vienkartines! O kam cia vargti?  g.gif  Juk daznai jas keiti, nu bent jau as, tai ABSOLIUCIAI jokiu problemu su issutimais  smile.gif ...viskas  thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif pas mus irgi mirksiukas.gif
Edora
QUOTE(Raselelyte @ 2009 06 01, 12:58)
Tik vienkartines! O kam cia vargti?  g.gif  Juk daznai jas keiti, nu bent jau as, tai ABSOLIUCIAI jokiu problemu su issutimais  smile.gif ...viskas  thumbup.gif
*

Ir šiukšlynai auga ne dienom, o valandom dry.gif
Emerencija
QUOTE(Edora @ 2009 06 01, 18:55)
Ir šiukšlynai auga ne dienom, o valandom  dry.gif
*

Šiukšlynai auga ne vien nuo pampersų laugh.gif

Aš už vienkartinius, bet nieko prieš ir daugkartinius rolleyes.gif
=Svaja=
Mes naudojom vienkartinius ir liuks bigsmile.gif 4u.gif Del siukslyno...na kiek reikia ju sunaudoti blink.gif blink.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.