Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viskas apie darba Londone
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Mamos užsienyje
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Aylin
Sveikos. 4u.gif Dabar esu Londone ir ieskaus darbo, gal galetumete patarti kaip geriausia cia nieskotis darbo, kur kreiptis? Gal zinote agenturu adresu , kiurios is karto priima i darba. Liecia moteriskus ir vyriskus darbus... blush2.gif
Is anksto didelis aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
P15CEM

Mano patarimas tiesiog pasidaryk gera cv ir issiuntinek i norimas darbo vietas. Zinoma, geriausiai paciai eiti ir siulytis.
Kavinej ar restorane, viesbuti ne problema darba rasti, bet ar atlyinimas ir darbo salydos tiks.
6 svarai per valanda maziausiai+ nuo atliginimo mokiascius atskaiciuoja, bet jei neketini likti uk, grizi i Lietuva gali prasytis tuos mokescius tau grazinti.
Geriausiai dirbti legaliai, nes jei kas atsitiks darbo vietoj Tu busi apsaugota.

Mano pakutinis darbas buvo pas arabus, dulkes pavalyti, kavute padyti, zodziu patarnauti ju norams. Uz valanda 10 svaru + keliontinigius mokejo. Darba radau per pazistamus kurius sutikau jau atvykus i Londona. Tiesiog nereikia nustoti klausineti.

Sekmes
RIKIS
o tuos 6 svarus gauni su jau atskaiciuotais mokesciais ar ne?
dadaida
QUOTE(P15CEM @ 2008 05 20, 11:21)
Mano patarimas tiesiog pasidaryk gera cv ir issiuntinek i norimas darbo vietas. Zinoma, geriausiai paciai eiti ir siulytis.
Kavinej ar restorane, viesbuti ne problema darba rasti, bet ar atlyinimas ir darbo salydos tiks.
6 svarai per valanda maziausiai+ nuo atliginimo mokiascius atskaiciuoja, bet jei neketini likti uk, grizi i Lietuva gali prasytis tuos mokescius tau grazinti.
Geriausiai dirbti legaliai, nes jei kas atsitiks darbo vietoj Tu busi apsaugota.

Mano pakutinis darbas buvo pas arabus, dulkes pavalyti, kavute padyti, zodziu patarnauti ju norams. Uz valanda 10 svaru + keliontinigius mokejo. Darba radau per pazistamus kurius sutikau jau atvykus i Londona. Tiesiog nereikia nustoti klausineti.

Sekmes
*

Minimumas £5.52 ir dar nuo to atskaiciuoja mokescius.
Aylin
O gal zinote kokiu vyrisku darbu geru agenturu???? 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
RIKIS
As girdejau kad norint gauti Anlijoj (tikriausiai ir kitur) darba legalu reikia pasiimt kazkoki lapeli kaip sveikatos pazymejima ar kazka tikslei nezinau. Gal kas galetu placiau papasakot? blush2.gif
bim-bam
QUOTE(RIKIS @ 2008 05 23, 16:02)
As girdejau kad norint gauti Anlijoj (tikriausiai ir kitur) darba legalu reikia pasiimt kazkoki lapeli kaip sveikatos pazymejima ar kazka tikslei nezinau. Gal kas galetu placiau papasakot?  blush2.gif
*

as tokiu dalyku negirdejus blink.gif schmoll.gif dirbu normaliai ir niekas jokiu sveikatos pazymu nereikalavo biggrin.gif
auksine zuvele
Jokiu sveikatos lapeliu nereikia schmoll.gif
Del vyrisku darbu, yra agentura Ealing Broadway, vadinasi Blue Arrow, as pati per ja darbinausi...Vyrams turi apsauginiu darbu, kiek pamenu, o TB juk su apsauga ir dirbes g.gif Tik nezinau, kokiam rajone jus gyvenat, nes si agentura vakaru Londone, tai jei jus kur rytuose, nelabai apsimoka, nes darbai dazniausiai vietiniai buna.
Kaip Londonas, kaip nuotaikos?
bim-bam
agenturu yra labai daug, ivesk paieskoj internete, daug tikrai atras 4u.gif 4u.gif 4u.gif
js.
Blue Arrow galima rasti beveik visuose londono rajopnuose,jei ka mirksiukas.gif
RIKIS
O gal zinot ka ir galit payart del darbo Velse, Swansea mieste? [;
Aylin
QUOTE(auksine zuvele @ 2008 05 24, 14:40)
Jokiu sveikatos lapeliu nereikia schmoll.gif
Del vyrisku darbu, yra agentura Ealing Broadway, vadinasi Blue Arrow, as pati per ja darbinausi...Vyrams turi apsauginiu darbu, kiek pamenu, o TB juk su apsauga ir dirbes g.gif Tik nezinau, kokiam rajone jus gyvenat, nes si agentura vakaru Londone, tai jei jus kur rytuose, nelabai apsimoka, nes darbai dazniausiai vietiniai buna.
Kaip Londonas, kaip nuotaikos?
*

Ta prasme turi apsauginiu darbu be licenzijos I.S.A? Kiek zinau, pas juos imanoma apsaugoje dirbti tik islaikes kursus smile.gif
Londonas man labai patiko, savas toks pasidare per savaite. 4u.gif blush2.gif Pradzioje nervas vis eme, kai daug ko nezinai, nesupranti ju tuose skveruose ir postkoduose doh.gif Bet dabar jau viskas daug aiskiau thumbup.gif Pora kartu pasiklydom, bet taip labiau Londona pazinom thumbup.gif Man jis nera triuksmingas miestas, kiek esu girdejusi anksciau is kitu, kad bus sokas doh.gif lotuliukas.gif Cia visai ramu 4u.gif
atviraj
QUOTE(P15CEM @ 2008 05 20, 12:21)

Sekmes
*

o arabai nepriekabiavo? g.gif
Aylin
O gal merginos zinote darbo agentura, kuri labiau susiorientavusi i padavejas? 4u.gif
Godyte
mane irgi domina, visi keliai keleliai...visi būdai, kokia ten sistema blush2.gif
Ice_Touch
Darbo galit pasiieskoti per www. gumtree.com 4u.gif
Aylin
darbo visada iekskodavau tiesiog parasisi skelbima laikrastyje ir visada sulaukdavau skambucio ir ne vieno. gal tiesiog pasiskeke, pakeiciau kelius padavejos, barmenes darbus, labai greitai ir i neblogas salygas, tiesiog parasius skelbima. bet dabar sunkus metas darbu ieskotis g.gif
ugniukas
dar priklauso nuo patirtieks koki darba tu nori susirasti g.gif siaip kaip jau kazkuri minejoi www.gumtree.com , www.londonjobs.co.uk ... monster siaip jeigu nori kazkokio vietinio darbuko,pavartyk free paper jusu rajono kur kas savaite imeta per duris...ten buna pasiulymu,o ir tokiu skelbimu nera tox didelis atsakomumas kaip imant pvz viso londono mastu...net tik rajoniniame laikrastuke paskelbta.. smile.gif sekmes darbuose 4u.gif
Aylin
Jei nekalbate gerai angliskai, ieskokite skelbimus lietuviskuose laikrasciuose, arba drkite patys skelbima i interneta. Neblogas puslapis labas.co.uk smile.gif
Papildyta:
Blogiausiu atveju siulyciau pradzioje vaziuojant dirbti kambarine, agentura is karto idarbins, o tuo metu galima ieskotis kito darbo smile.gif
supertevai
Norint legaliai įsidarbinti, reikes užsiregistruoti Home office. (šiaip darbdaviai padeda kai priima į darbą) Tai galima tvarkyti jau dirbant iki men.laiko.
O vyrai dar turi turėti CIS/CSCS dirbant statybose.(mokama)
Pažįstama pradirbo metus be HOME OFFICE ir kai norėjo sutvarkyti pašalpą, neįskaitė to laiko doh.gif
Kas dirba kaip self employed, HOME OFFICE nereikia.
relaxing
QUOTE(RIKIS @ 2008 05 23, 15:02)
As girdejau kad norint gauti Anlijoj (tikriausiai ir kitur) darba legalu reikia pasiimt kazkoki lapeli kaip sveikatos pazymejima ar kazka tikslei nezinau. Gal kas galetu placiau papasakot?  blush2.gif
*

Gal National Insurance turi omeny
A.U.G.U.S.T.A.
O gal kas nors kartais zinot apie sia darbo programa is patirties ir ne tik? g.gif
http://www.agropraktika.lt/
Ar verta bandyt ar ne? ax.gif
Samojinga
TEMOS AUTOREI

O kodel tu nori darbinti per agentura??Kodel nori kad ji tau moketu pinigus..?Juk agenturos veltui nedirba...joms kazkas lieka...
Patarimas - nueiti i vietine parduotuve, pasidomenti koks yra Jusu vietinis laikrastis ir ieskotis skelbimu, manau kazka rasi.. ax.gif
Dar yra www.jobcentre.gov.uk ten pagal miesta, postoda galima susirasti skelbimu...www.worktrain.gov.uk tinka taip pat...
Ziurint koki darba nori dirbti..as asmeniskai ir is patirties nepatariu lysti i kambarines darba...
O del padavejos darbo taip pat gali rasti jobcentre saite skelbimu arba vietiniuose laikrasciuose...
Bet manau geriausias variantas yra pasirasyti CV ir COVER LETTER ir pirmyn, eiti per kavines, restoranus, parduotuves siulytis...
Mano patarimas - geriausia darbintis kokioj didekej imonej, kad ir prekybos centre..visada atrasi pliusu tame...As dirbu viename is didziausiu UK prekybos centro tinklu..sales assistant..ir nieko..nesiskundziu..moka daugiau nei minimuma...darbo valandos thumbup.gif O darba susiradau tenais...ateini i customer sevice ir teiraujiesi ar turi kokiu vacancy.. blush2.gif
Greitai darba gali susirasti greito maisto restorane.. doh.gif dirbau ir tokiam... doh.gif

Nepatariu siuntineti pastu CV..nieks ju daug neskaito...paciai teko matyti kaip dauguma siukslinen is kart isvaziuoja...geriausia pasidaryti kokias 30 kopiju ir daugiau ir pirmyne per centrus, barus, kavines...manau rastum...

Sekmes... 4u.gif
Elba
QUOTE(A.U.G.U.S.T.A. @ 2009 03 24, 16:16)
O gal kas nors kartais zinot apie sia darbo programa is patirties ir ne tik? g.gif
http://www.agropraktika.lt/
Ar verta  bandyt ar ne? ax.gif
*

Jei tai, ka jie cia raso yra tiesa, tai jo - verta bandyti. Jei jie tikrai atstovai Concordios. Pries 11 metu yra teke dirbti per Hops, bet chebryte isvaziuodavo ir per Concordia. Bet pagrindine salyga anais laikais buvo buti kokio 2 - 3 kurso studentu. Tai suvaziuodavo studenciokai is visos europos, jegovai buvo thumbup.gif Na, i kokia ferma pakliusi - loterija. Musu pvz. buvo popraste, Somersete, neturejom net elektros karavanuose. Bet prie zvakiu irgi savotiska romantika wub.gif O buvo kursiokiu kur ir i labai turtingas fermas Kente pakliuvo. Radau va nete apie Hops http://www.hopsgb.org.uk/ Pabandyk tiesiogiai uzsiprasyti. Ar sitie Concordia atstovai/tarpininkai ima sau koki procenteli? Cia tiesioginis puslapis jei idomu.

http://www.concordiafarms.org/students/index.aspx

Sita pastraipa is puslapio kiek vercia suabejoti:

Concordia offers seasonal work experience throughout the United Kingdom. Traditionally placements have been offered to participants who have come from Central and Eastern European countries. Places are currently restricted to European Union Nationals. Our Student Worker Education Programme is open to other nationals providing they meet the strict criteria.

P.S. Siek tiek paknisiau daugiau, yra eilutes, kurios priestarauja ka as ten pazymejau raudonai : Please note that we can only take applications from EU nationals or if you have a work permit valid for work in the United Kingdom.

http://www.concordiafarms.org/students/placementsearch.aspx Per placement search, ismeta sarasiukus fermu kur reikia darbininku. Ar ne bus tik taip, kad sitie atstovai lygiai tokiu pat budu iesko darbo tiems, kas kreipiasi i juos. Galima juk patiems, nieko jokiems tarpininkams nemokant 4u.gif
A.U.G.U.S.T.A.
QUOTE(Elba @ 2009 03 24, 21:49)
Jei tai, ka jie cia raso yra tiesa, tai jo - verta bandyti. Jei jie tikrai atstovai Concordios. Pries 11 metu yra teke dirbti per Hops, bet chebryte isvaziuodavo ir per Concordia. Bet pagrindine salyga anais laikais buvo buti kokio 2 - 3 kurso studentu. Tai suvaziuodavo studenciokai is visos europos, jegovai buvo  thumbup.gif Na, i kokia ferma pakliusi - loterija. Musu pvz. buvo popraste, Somersete, neturejom net elektros karavanuose. Bet prie zvakiu irgi savotiska romantika  wub.gif O buvo kursiokiu kur ir i labai turtingas fermas Kente pakliuvo. Radau va nete apie Hops http://www.hopsgb.org.uk/ Pabandyk tiesiogiai uzsiprasyti. Ar sitie Concordia atstovai/tarpininkai ima sau koki procenteli? Cia tiesioginis puslapis jei idomu.

http://www.concordiafarms.org/students/index.aspx

Sita pastraipa is puslapio kiek vercia suabejoti:

Concordia offers seasonal work experience throughout the United Kingdom. Traditionally placements have been offered to participants who have come from Central and Eastern European countries. Places are currently restricted to European Union Nationals. Our Student Worker Education Programme is open to other nationals providing they meet the strict criteria.

P.S. Siek tiek paknisiau daugiau, yra eilutes, kurios priestarauja ka as ten pazymejau raudonai : Please note that we can only take applications from EU nationals or if you have a work permit valid for work in the United Kingdom.

http://www.concordiafarms.org/students/placementsearch.aspx Per placement search, ismeta sarasiukus fermu kur reikia darbininku. Ar ne bus tik taip, kad sitie atstovai lygiai tokiu pat budu iesko darbo tiems, kas kreipiasi i juos. Galima juk patiems, nieko jokiems tarpininkams nemokant  4u.gif
*

Aciu labai uz naudinga info! 4u.gif tikrai keblumu cia yra kai kur,reikia viska gerai pasiaiskint mirksiukas.gif
A.U.G.U.S.T.A.
P.S. O gal kas nors kartais noretu palaikyti man kompanija?Manau kartu butu drasiau ir smagiau ax.gif
p Raganyte
Is asmenines patirties:
1. Per pazystamus (gal zino kur laisva vieta) ir stengtis kuo greiciau "nulipti jiems nuo sprando" finansiskai.
2. www.jobcentreplius.gov.uk (kazkaip pan rasosi). Tai kaip Lietuvoje - Darbo birza - gali rasti skelbimu konkreciuose miestuose ir miesteliuose).
3. Lietuviskos Anglijos skelbimu svetaines (ne agenturu ir tarpininku!!!).
4. Pasiemus CV eiti i didziules imones (prekybos centrai, fabrikai,...)
5. Idarbinimo agenturos (tik trumpam, nes pasiima procenta nuo taves).

Surasiau pagal prioritetus ieskantis darbelio.
Sekmes paieskose! 4u.gif

P.S. Yra posakis: ,,Jei Dievas uzdare visas duris, tai vis tiek paliko kazkuri langa praverta..." Jis man padejo, kai ieskojausi darbelio.
mirksiukas.gif
Rico
QUOTE(p Raganyte @ 2009 04 19, 02:54)
Is asmenines patirties:
1. Per pazystamus (gal zino kur laisva vieta) ir stengtis kuo greiciau "nulipti jiems nuo sprando" finansiskai.
2. www.jobcentreplius.gov.uk (kazkaip pan rasosi). Tai kaip Lietuvoje - Darbo birza - gali rasti skelbimu konkreciuose miestuose ir miesteliuose).
3. Lietuviskos Anglijos skelbimu svetaines (ne agenturu ir tarpininku!!!).
4. Pasiemus CV eiti i didziules imones (prekybos centrai, fabrikai,...)
5. Idarbinimo agenturos (tik trumpam, nes pasiima procenta nuo taves).

Surasiau pagal prioritetus ieskantis darbelio.
Sekmes paieskose!  4u.gif

P.S. Yra posakis: ,,Jei Dievas uzdare visas duris, tai vis tiek paliko kazkuri langa praverta..." Jis man padejo, kai ieskojausi darbelio.
mirksiukas.gif
*

na, ta pirma punkta tai i gala grusciau, nebent jusu pazistami dirba personalo skyriuose, idarbinimo agenturose ir pan.
bitutes
Merginos sveikutes smile.gif

Turiu klausimuka ax.gif Ar dar bunant Lietuvoje galima pradeti tvarkytis dokumentus norint isidarbinti UK? Incurance Number, home office sitie kiek zinau yra butini. Kiek zinau to neturint negalima dirbti, na nebent darbdaviui tai tinka. Nesinoretu atvaziavus nerasti dabo vien del to, kad nera tvarkingi dokumentai. blink.gif

Ar visgi tik atvykus galima startuoti tvarkyti dokumentus?

Sorry, jei siek tiek ne i tema. Daug temu net sunku apsispresti kur mano klausimas tiktu labiausiai.
Rico
QUOTE(bitutes @ 2009 04 27, 20:52)
Merginos sveikutes smile.gif

Turiu klausimuka  ax.gif  Ar dar bunant Lietuvoje galima pradeti tvarkytis dokumentus norint isidarbinti UK? Incurance Number, home office sitie kiek zinau yra butini. Kiek zinau to neturint negalima dirbti, na nebent darbdaviui tai tinka. Nesinoretu atvaziavus nerasti dabo vien del to, kad nera tvarkingi dokumentai. blink.gif

Ar visgi tik atvykus galima startuoti tvarkyti dokumentus?

Sorry, jei siek tiek ne i tema. Daug temu net sunku apsispresti kur mano klausimas tiktu labiausiai.
*

Situs dalykus galesi susitvarkyti jau dirbdama mirksiukas.gif tiesa sakant, WRS (kazkodel daugumos vadinama home office g.gif (tas pat, kad uzsienieciai Lietuvoje sakytu "reikia susitvarkyti Vidaus reikalu ministerija")) reikia per menesi nuo darbo pradzios uzsiregistruoti, o national insurance numeriui irgi reikia laisko is darbdavio, kad dirbi arba kad siulo darba, uzrasysi laikina nr ir tiks mirksiukas.gif TN123456F- TN-Temporary Number, 12-diena, 34-menuo, 56-metai (gimimo data) F-female, M-male
Su laikinu Nr gali dirbti kiek tik sirdis geidzia, tik daugiau mokesciu mokesi, del pasalpu nezinau kaip butu ax.gif
bitutes
QUOTE(Rico @ 2009 04 28, 10:20)
Situs dalykus galesi susitvarkyti jau dirbdama  mirksiukas.gif tiesa sakant, WRS (kazkodel daugumos vadinama home office  g.gif (tas pat, kad uzsienieciai Lietuvoje sakytu "reikia susitvarkyti Vidaus reikalu ministerija")) reikia per menesi nuo darbo pradzios uzsiregistruoti, o national insurance numeriui irgi reikia laisko is darbdavio, kad dirbi arba kad siulo darba, uzrasysi laikina nr ir tiks  mirksiukas.gif TN123456F- TN-Temporary Number, 12-diena, 34-menuo, 56-metai (gimimo data) F-female, M-male
Su laikinu Nr gali dirbti kiek tik sirdis geidzia, tik daugiau mokesciu mokesi, del pasalpu nezinau kaip butu  ax.gif
*

Aciu labai RICO 4u.gif
Aylin
Kiek zinau, vyrams tureti tinka ir UTR. Ir reiketu pasidaryt savo ensures number, net jei dirbi nelegaliai, i 3 menesius moki 100 svaru ir tau uzskaito kaip darbo staza rolleyes.gif
Papildyta:
Beje darbas per agentura nedaug skiriasi nuo kitu, tai ka sakoma, kad agentura daugiau atskaiciuoja negu dirbtum privaciai yra mitas. Ji moka minimuma, o uz tave agenturai yra mokama daugiau uz minimuma. Taciau mums uzsienieciams tas minimumas kartais net nera mokamas, jei dirbi kavinese, restoranose, dazniausiai aisku privaciai. Kas kita jei dirbtum anglams, jie moka siek tiek daugiau.
Per agentura dirbau kelis menesius, taciau visa tai, ka jie man atskaiciavo, t.y. visus taxus, jie man grazino is karto isejus is jos. smile.gif
renateled
Norejau paklausti,gal girdejote ar pacios su tuo susidurete, kiek kainuoja aukle Londone, kuri priziuri jusu vaikuti savo namuose? ax.gif Apytiksliai jei galima nuo kiek iki kiek svyruoja kaina smile.gif Nezinau,ar cia reikejo rasyti,bet naujos temos nekuriau,o cia gal ir tinka prie darbu blush2.gif
Aylin
Man atrodo, kad cia viskas priklauso ir nuo valandu ir nuo vaiko. Bet cia mamytes turetu patarti,kurios samdo, manau jos geriausiai zino
medlink
Vyras sugalvojo, kad reikia važiuoti į Angliją pagyventi, nes čia po pusmečio subankrutuosim. Esu vaikučių gydytoja rezidentė, galvoju, gal pavyktų susirasti lietuvių vaikų kuriuos dienos metu galečiau prižiūrėti? nu tipo Aukle, nes savo kleckiuką dar auginu. kaip manot? verta rizikuoti?
renateled
QUOTE(medlink @ 2009 06 15, 19:21)
Vyras sugalvojo, kad reikia važiuoti į Angliją pagyventi, nes čia po pusmečio subankrutuosim. Esu vaikučių gydytoja rezidentė, galvoju, gal pavyktų susirasti lietuvių vaikų kuriuos dienos metu galečiau prižiūrėti? nu tipo Aukle, nes savo kleckiuką dar auginu. kaip manot? verta rizikuoti?
*

As ta pati galvoju daryti nuvaziavus i Londona mirksiukas.gif Mano vyras tai jau ten,o as pas ji po men vaziuoju ir bandysiu laime - gal pasiseks ax.gif manau nemazai aukliu reikia,nes darzeliai vaikuciams iki 3metu brangus,pigiau aukle pasisamdyti smile.gif
zoroboba
sveiki, jei klausimai apie darbą Londone tai ir aš norėčiau pasiterauti, sakykit, gal žinot ar sunku įsidarbinti į lietuvių bendruomenę (organizaciją), ar apskritai tai įmanoma ir ar verta? blush2.gif
Rico
QUOTE(zoroboba @ 2009 06 16, 09:28)
sveiki, jei klausimai apie darbą Londone tai ir aš norėčiau pasiterauti, sakykit, gal žinot ar sunku įsidarbinti į lietuvių bendruomenę (organizaciją), ar apskritai tai įmanoma ir ar verta?  blush2.gif
*

kiek zinau- savanoriskai ten eini, darai ka gali ir tiek. Mano drauge ten dalyvauja, tikrai algos negauna, tik pazintys ax.gif del to viska daro ax.gif
siaip pacios organizacijos branduolys gal ir gauna kokias algas, bet neisivaizduoju blush2.gif
o siaip speju- susisieki su jais ir sakai, kad nori kazka padeti daryti, organizuoti ir pan ax.gif
zoroboba
QUOTE(Rico @ 2009 06 16, 15:01)
kiek zinau- savanoriskai ten eini, darai ka gali ir tiek. Mano drauge ten dalyvauja, tikrai algos negauna, tik pazintys  ax.gif del to viska daro  ax.gif
siaip pacios organizacijos branduolys gal ir gauna kokias algas, bet neisivaizduoju  blush2.gif
o siaip speju- susisieki su jais ir sakai, kad nori kazka padeti daryti, organizuoti ir pan  ax.gif
*

Ačiū už atsakymą 4u.gif na dėl algos tai kažką panašaus ir galvojau, kad labiau ten savanoriškai dalyvauja...Bet ir tas gerai, aš galėčiau padirbti pagal savo įgytą specialybę, būtų gera praktika bigsmile.gif
Aylin
QUOTE(medlink @ 2009 06 15, 17:21)
*

Kiek zinau tai aukliu pastoviai iesko, kai pavartai skelbimus, tai viena akles ir kirpejos reikalingos smile.gif Rizikuot be abejo verta, nes jei gyventume cia gerai, butu baisu, bet su tokia situacija as tiktai uz isvaziavima smile.gif

As dirbau ta darba, bet kelias savaites. Tiesiog neistveriau, nes seiminke pasitaike, kuri budavo namie visada,tai taip varinedavo, kad ohoho blink.gif Ne tik vaika ziurejau, maista dar gaminau, skalbiau, lyginau, tvarkiau namus, zodziu viska dariau blink.gif Pyktis paeme del to, kad anglai ziaurus tinginiai, o mus isnaudoja kaip darbinius arklius schmoll.gif
Svajojanti
O parduotuvese kur nors nebandot darbintis?Neskit Cv,tikrai pasiseks.Kas iesko,tas randa.
Egliukasz
Sveikos,

Noriu paklausti tu, kurios vaziavo y UK savarankiskai, be agenturu pagalbos ir panasiai. As esu LT, siuntinejau daug CV ir susiduriau su viena beda, kad niekas nenori priimti y darba, jeigu tu dar nesi uzsiregistravusi Home Office, neturi Insurance Number ir banko saskaitos. Tad noriu paklausti, ar yra koks kitas variantas? Pvz. ar vietines agenturos UK padeda susirandant darba susitvarkyti visus popierius ir panasiai? g.gif
*oxi*
QUOTE(Egliukasz @ 2009 06 22, 12:52)
Sveikos,

Noriu paklausti tu, kurios vaziavo y UK savarankiskai, be agenturu pagalbos ir panasiai. As esu LT, siuntinejau daug CV ir susiduriau su viena beda, kad niekas nenori priimti y darba, jeigu tu dar nesi uzsiregistravusi Home Office, neturi Insurance Number ir banko saskaitos. Tad noriu paklausti, ar yra koks kitas variantas? Pvz. ar vietines agenturos UK padeda susirandant darba susitvarkyti visus popierius ir panasiai? g.gif
*

padeda mirksiukas.gif kai pradesi dirbt, duos tau laiska, kad pas juos dirbi , nueisi i banka ir atidarys tau saskaita, tas pats ir su NIN, eisi del jo i job centra su darbdavio laisku mirksiukas.gif viska susitvarkysi, pradejusi dirbt 4u.gif del HO irgi reiks siusti laiska is darbdavio ax.gif
Rico
Banko saakita galima Abbey atsidaryti, dar kazkas neseniai sake, kad Barclays atidaro be adreso irodymo, bet nezinau sito, bet Abbey buvo ,ad atidaro tik su pasu, NIN ir WRS kaip sake, reiks laisku is darbdaviu ir susitvarkysi, NIN gali sakyt, kad turi laikina (jau rasiau n kartu, bet pasikartosiu) - TN123456F, kur TN- temporary number, 12- diena, 34- men, 56- metai (gimimo data) ir F- female, M- male, o WRS per menesi nuo isidarbinimo pradzios ussitvarkysi, gali sakyti, kad anksciau negali registruotis kol nepradejai dirbti
Egliukasz
Aciu uz informacija katkuta ir Rico 4u.gif
Rico, apie laikina numeriuka jau is anksciau maciau informacija, dekui 4u.gif

Tik sakau, susiduriau su tokia beda, kad visi jau nori, kad turetum dokumentus. O kol nepradedi dirbt, tai ju ir negauni g.gif
Rico
QUOTE(Egliukasz @ 2009 06 22, 14:02)
Aciu uz informacija katkuta ir Rico 4u.gif
Rico, apie laikina numeriuka jau is anksciau maciau informacija, dekui 4u.gif

Tik sakau, susiduriau su tokia beda, kad visi jau nori, kad turetum dokumentus. O kol nepradedi dirbt, tai ju ir negauni g.gif
*

tai jei kas taip atsako, rasyk kaip yra- kad tam tikru dokumentu tu negali gauti kol nepradejai dirbti mirksiukas.gif
Aylin
QUOTE(Egliukasz @ 2009 06 22, 12:52)
Sveikos,

*

Vaziavome i Londona turedami tiktai vieta, kur gyventi. Kita diena susiradau agentura, isidarbinau per ja kambarine. Neilgai dirbau, nes pabuvus ten menesi ismokau ir visus popierius tvarkyt ir darbu kitu ieskotis biggrin.gif Manau, kad pradziai galima ir per agentura, o veliau, kai jau busi vietoje, susirasi patinkanti darba.
Tai, kad jie mato, jos esi dar LT, manau, del to neskambina, nes jei reikia zmoniu, reikia , kad jie butu vietoje verysad.gif
Egliukasz
QUOTE(Aylin @ 2009 07 05, 11:41)
Vaziavome i Londona turedami tiktai vieta, kur gyventi. Kita diena susiradau agentura, isidarbinau per ja kambarine. Neilgai dirbau, nes pabuvus ten menesi ismokau ir visus popierius tvarkyt ir darbu kitu ieskotis biggrin.gif  Manau, kad pradziai galima ir per agentura, o veliau, kai jau busi vietoje, susirasi patinkanti darba.
Tai, kad jie mato, jos esi dar LT, manau, del to neskambina, nes jei reikia zmoniu, reikia , kad jie butu vietoje verysad.gif
*

Tai va, kad del to didziausias minusas, kad esu LT. O agenturos turbut patikimiausios tik UK, su lietuviskom ner ko prasidet? g.gif Baisu patekt y blogas rankas, kad po to verkt nereiketu. As net neturiu kur gyventi, ir nesiorientuoju net, y koky miesta man cia judet, kad ir darbu aplink butu, ir ne vien tik lietuviai ten gyventu ax.gif Jauciu teks kokias braskes pora menesiu skint, kol Home Office, saskaita ir insurance number susitvarkysiu biggrin.gif
avem1
Sveikos 4u.gif
liepos 23d. isvaziuojame menesiui laiko su draugu "apsiziureti" i UK. Jei pavyktu bent vienam isidarbinti pagal specialybe - griztume trumpam i LT po menesio, sutvarkyti paliktus reikalus ir jau tuomet gyventi vaziuotume atgal i UK.
Siemet gavau VU bakalauro diploma medicinos srityje (ergoterapija). Anglu kalbos zinios, sakyciau AVERAGE, kadangi esu tik teorike, praktiskai nekalbejusi su uzsienieciais... Pasiziurejus angliskuose puslapiuose, skelbimu tikrai pilna, susijusiu su mano specialybe, tad nuo kitos savaites pradesiu siuntineti savo cv. Va cia ir atsiranda man pilna galva klausimu, nes kiek skaitau, arba komentarai ir straipsniai labai seni, arba dviprasmisku nuomoniu pilna...
Taigi, mano klausimai butu tokie:
1) Ar ne per naiviai tikiuosi rasti darba per menesi (siuo tikrai nelengvu laikotarpiu). Patirties aisku neturiu, isskyrus 3m praktika ligonineje ir reklamos vadyba (2.5m) leidziant medicininius zurnalus....
2) Kokie yra BUTINIAUSI dokumentai, kuriuos galbut tureciau susitvarkyti cia LT?
3) Ar siuntineti cv pastu,ar kaip sioje temoje skaiciau tiesiog brukti juos darbdaviams, bet mano atveju - tai ligonines, nepaduosiu juk seselei pro sali einanciai g.gif

Na kolkas tiek, labai noreciau sulaukti atsakymu 4u.gif
Aylin
QUOTE(Egliukasz @ 2009 07 05, 10:05)
Tai va, kad del to didziausias minusas, kad esu LT. O agenturos turbut patikimiausios tik UK, su lietuviskom ner ko prasidet? g.gif  Baisu patekt y blogas rankas, kad po to verkt nereiketu. As net neturiu kur gyventi, ir nesiorientuoju net, y koky miesta man cia judet, kad ir darbu aplink butu, ir ne vien tik lietuviai ten gyventu ax.gif Jauciu teks kokias braskes pora menesiu skint, kol Home Office, saskaita ir insurance number susitvarkysiu biggrin.gif
*

Apie lietuviskas nera tikrai kalbos.Su agenturom yra labai paprasta ir pradziai tikrai lengva:nuejai, zsiregistravai ir turi darba, jei ne pirma diena, savaites begyje tikrai pasiulys. Minusas, kad tie darbai apmokami minimum ir sunkus, taciau jei nebijai darbo -drasiai gali dirbti. Manau i UK vaziuoja arba tas, kuris turi kazkaokias vertingus issilavinimus arba nebijantys dirbti. g.gif rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(avem1 @ 2009 07 09, 14:38)

1) Ar ne per naiviai tikiuosi rasti darba per menesi (siuo tikrai nelengvu laikotarpiu). Patirties aisku neturiu, isskyrus 3m praktika ligonineje ir reklamos vadyba (2.5m) leidziant medicininius zurnalus....
2) Kokie yra BUTINIAUSI dokumentai, kuriuos galbut tureciau susitvarkyti cia LT?
3) Ar siuntineti cv pastu,ar kaip sioje temoje skaiciau tiesiog brukti juos darbdaviams, bet mano atveju - tai ligonines, nepaduosiu juk seselei pro sali einanciai  g.gif

Na kolkas tiek, labai noreciau sulaukti atsakymu  4u.gif
*

Pagal specialybe darbo paieskos gali uztrukti ilgiau negu menesi, juolab , jei noresi konkreciai dirbti ta , ka moki. Priklauso kokiame mieste busite, jei tai butu Londonas, manau darbo paieskos butu sekmingos.
Lietuvoje nieko tavrkyt nereikia, bent jau as viska tvarkiau ten.
CV siuntinejimo naudokis visais imanomais budais: bruk darbdaviams, eik pati klauinek (kadangi CV yra svarbiau Airijoje, Anglijoje geriau kalbetis akis i aki , aisku turint CV).
Suzinok sarasiuka ligoniniu ir vazinekis, klausk, manau tikrai rasi ligonine, kur reikes zmogaus. rolleyes.gif
Sekmes tau thumbup.gif 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.