Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: negaliu išvaryti nuomininko - padėkite
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Nuoma, butų pirkimas, agentūros
Pages: 1, 2
miegapele
tai va, į butą įsileidau draugę su jos draugeliu. Jie pas mane nuomuojasi vieną kambarį bute, mokėjo nuomą, bet ne ilgai. Dabar aš jų niekaip negaliu išmesti. pakeičiau spyną, tai tas vyrukas kreipėsi į policiją. Policijos atstovė paskambimo man ir pareiškė, kad juos turiu būtinai įsileisti, nes jie gali kreiptis į teismą ir pareikšti man kaltinimus, neva jų kambaryje buvo 10 000lt ir aš juos pavogiau. Aišku, nuomos sutarties nebuvo, viskas nelegaliai. teko duoti raktus. dabar jie man aiškina, kad tris mėnesius negaliu jų išmesti, nes tokie LR įstatymai nuomininkų atžvilgiu. Kas čia per nesąmonės???? Padėkite savo patarimais. Suprantu, kad jie gali sulaužyti daiktą ir neprivalo už tai atsakyti, bet kad išmesti jų negaliu tai jau nesąmonė. Jie juk neregistruoti mano bute. Dar man jie aiškina, jei noriu juos išmesti, tai turiu sugalvoti, kur jų daiktus padėti.
Apus
Nesamone, jei nera sutarties, iskvietus policija lengvai iskrapstomi tokie zmones, bet krapstyti reikia jiems esant,jie neregistruoti, gali pasakyti policijai kad priemei savaitei, buvo beda prase priglausti,........ ir ismetami lauk su visais skambuciais drinks_cheers.gif . Istatymais nuomininkams, jie galetu naudotis jei turetumete sutarti........
torpeda
Ogo! situacija ne is maloniuju ...ir dar drauge? Siaip tai kiek zinau, tai nuomotojas pries iskraustydamas nuomininka, turi ispeti pries 2 menesius, bet tokios taisykles galioja, jeigu yra nuomos sutartis ir buto seimininkas moka valstybei mokescius. Pabandyk su jais graziuoju susitarti, jeigu ne-gasdink "skustais vyrukais" gal suveiks? Arba kreipkis i draugus, artimuosius, gal kas nors tau gali pagelbeti?
Subjektyvi
Jie tave tik gasdina. Nėra nuomos sutarties - nėra nuomos fakto, todėl negalioja taisyklės. Maža ką leidai pagyventi wink.gif Taip kad arba gausi vėl keisti spyną, arba ateisi į savo namus, surinksi jų šmutkes į tašę ir jiems atėjus - išstatysi pro duris su visom šmutkėm. Jokios vagystės tau negali pripaišyti, nes tai tavo nuosavybė. Čia tu jiems gali velniai žino ką pripaišyti wink.gif Jei dar tau grasins, tu jiems pagrasink, kad parašysi pareiškimą už reketavimą, terorizavimą ir dar ką nors. Nebūk naivi. Jie tau nieko negali padaryti tavo pačios bute. Nieko.

Jei netiki, pasitark su kompetetingais teisininkais.
Neryte
Butent,surink daigtus,ismesk uz duru ir pasikeisk spyna!
karra
mesk juos. ir netempk wink.gif
Papildyta:
P.S. shiaip ir tu gali pareiksti, kad tavo kambaryje buvo 20 000, kuriu neradai. +... o isiverzhimas i svaetima busta be leidimo?? tu gali vienareiksmiskai sakyti, kad ju neileido. eichiau i teisma, samdyciua advokatus, bet nenusileisciau tokiems mulkiams.

Ona2008
Ir kuo greičiau pasikeisk spyną

QUOTE(Neryte @ 2008 05 19, 19:34)
*

mergina05
1.pati pasiskusk policijai (arba issikviesk,kad cia isvyt negali ju, arba koki pareiskima sukurpk, kad priemei savaitei, o neiseina jau kelis menesius).
2.jei policija nieko nepades, tada sukrauk smutkes ju, padek uz duru ir pasikeisk spyna (jei jie kreipsis kad juos pvz apvogei, tai jau tu pries tai busi pranesus,kad iskraustyt negali, turesi sioki toki apsidraudima, jei bijai ju kaltinimu).
3.vyk ir net neabejok savo veiksmu teisetumu 4u.gif
ire
Nemanau, kad jie kreipsis į policiją. Tam, kad įrodyti jų gyvenimo faktą, reikia nuomos sutarties.
Subjektyvi
Mano butas ir jame darau ką noriu, noriu tą, noriu aną. Pabandytų kas nors man pagrasinti g.gif
mixe11
QUOTE(miegapele @ 2008 05 18, 21:38)
..nes jie gali kreiptis į teismą ir pareikšti man kaltinimus, neva jų kambaryje buvo 10 000lt ir aš juos pavogiau. ..

Nuo kada tas kambarys tapo ju? Kaip jie tai gali irodyti, juk nuomos sutarties nera... Tai tavo butas, tavo kambarys, ir jei is jo kas dingo, tai tu gali kreiptis i policija... Na ir yra gi naglu zmoniu... Nesileisk gasdinama, jie tik to ir siekia, visos teises tavo puseje, nebijok grasinimu, ju daiktus uz duru, nauja spyna ir viskas.
sigita
Policijos atstovė paskambimo man ir pareiškė, kad juos turiu būtinai įsileisti, nes jie gali kreiptis į teismą ir pareikšti man kaltinimus, neva jų kambaryje buvo 10 000lt ir aš juos pavogiau.
*

o jums neatrodo, kad ta policijos atstove, galejo buti kokia nors drauge, jusu nuomininku paprasyta paskambinti. jokio oficialaus rasto negavote, o ir jei gausite - pasitikrinkite ar tikras. jei tas butas registru centre registruotas jusu vardu - istatymas jusu puseje. ir nebijokite grasinimu policijom ar tv pagalbom smile.gif
Ir jus negrasinkite jokiais vyrukais,nes dar paskui apkaltins kokiu nors prievartavimu........

pati per telika maciau kai chebra gere nuolat senos mociutes bute, ji neapsikente, iskviete mentus, paparase kad ismestu. mentai patikrino dokumentus ir nepageidaujamus asmenis isprase.
Limcamca
Įdomu, kaip ši istorija baigėsi? Ar pavyko iškraustyti nemielą draugę? g.gif
karra
QUOTE(Limcamca @ 2008 05 31, 14:25)
Įdomu, kaip ši istorija baigėsi? Ar pavyko iškraustyti nemielą draugę?  g.gif
*

tyla...

tai turbut gerai wink.gif
Rataute
jooo, visko buna...mes ir buvom panasioj situacijoj, bet viskas baigesi gerai, atsikratem ikyriu nuomininku ax.gif
Arti
QUOTE(Rataute @ 2008 07 02, 23:05)
jooo, visko buna...mes ir buvom panasioj situacijoj, bet viskas baigesi gerai, atsikratem ikyriu nuomininku ax.gif
*

O mano mamos nuomininkai patys pabego..Pradzioje prase palaukti pinigeliu, atideti visus mokejimus nes jiems sunkus metas buvo..po to slapstesi ir duru neatidarinejo, kol galiausiai pabego, palike visus savo baldus, nors ten labiau lauzas nei baldai..Pabego palike "grazia" skola uz komunalinius mokescius + kokiu puses metu nuomos mokesti.
Endendu
QUOTE(Arti @ 2008 07 04, 12:33)
O mano mamos nuomininkai patys pabego..Pradzioje prase palaukti pinigeliu, atideti visus mokejimus nes jiems sunkus metas buvo..po to slapstesi ir  duru neatidarinejo, kol galiausiai pabego, palike visus savo baldus, nors ten labiau lauzas nei baldai..Pabego palike "grazia" skola uz komunalinius mokescius + kokiu puses metu nuomos mokesti.
*

Eilinį kartą pasitvirtina tiesa, kad mokesčius už nuomojamą butą geriau mokėti patiems, nepasitikint nuomininkais ir nenuolaidžiauti, kai jie vis neturi pinigų.
dropytedropasada
tai va, į butą įsileidau draugę su jos draugeliu. Jie pas mane nuomuojasi vieną kambarį bute, mokėjo nuomą, bet ne ilgai. Dabar aš jų niekaip negaliu išmesti. pakeičiau spyną, tai tas vyrukas kreipėsi į policiją. Policijos atstovė paskambimo man ir pareiškė, kad juos turiu būtinai įsileisti, nes jie gali kreiptis į teismą ir pareikšti man kaltinimus, neva jų kambaryje buvo 10 000lt ir aš juos pavogiau. Aišku, nuomos sutarties nebuvo, viskas nelegaliai. teko duoti raktus. dabar jie man aiškina, kad tris mėnesius negaliu jų išmesti, nes tokie LR įstatymai nuomininkų atžvilgiu. Kas čia per nesąmonės???? Padėkite savo patarimais. Suprantu, kad jie gali sulaužyti daiktą ir neprivalo už tai atsakyti, bet kad išmesti jų negaliu tai jau nesąmonė. Jie juk neregistruoti mano bute. Dar man jie aiškina, jei noriu juos išmesti, tai turiu sugalvoti, kur jų daiktus padėti.
*

Jau geriau pagrasink,kad pati išmesi,tai jie man atrodo,nusigąs ir viskas bus gerai. mirksiukas.gif
Dimetra
as, autores vietoje, susitarciau su kokiu pazistamu vyruku, kad suzaistu suzadetini ir atsikraustytu pas mane gyventi, tada tokia aferistu porele tikrai issikraustytu, nebent "suzadetinis" taip pat butu aferistas. smile.gif
Gladijus
Tokiu atveju (kai nera sutarties), labai paprasta iseitis:
- Perkama nauja spyna.
- Senas raktas ismetamas.
- Prieinama prie savo buto duru (svarbu, kad "sveciai" butu namie) ir skambinama poilicijai - neva, kazkas svetimas yra bute.
- Bet kokiu atveju pilicija i buta ieis.
- Parodote "nustebusi" veida - kaip isdriso kazkokie "praejunai" isikelti i jusu buta ir dar su daiktais.
- Paprasote pareigunu isvezti "isilauzelius" su visais ju daiktais.
- Pasikeiciate spyna.
- Uzmirstate tokius draugus.
Rugegėlė_
Buvo mum tokia situacija panasi. Mama Nuomojo buta ten gyveno seima su naujagymiu, jie isiskyre zmona isikrauste kaskur, liko tik vyras, tada jis pradejo gerti ir nuomos nebemoketi, nei komunaliniu. Ir dar jisai buvo spyna pats pasikeites, irgi aiskino, kad nieko mes negalim padaryti, negalim lauztis i jo buta, bet aisku vejai cia visiskai. Tada buvo reaguota greitai, isgrezem spyna, iejom i vidu ir ta vyruka vos atsibudusi is sunkaus pochmelo, kaip radom taip ir ismetem i laiptine, is paskos dar kelis siltesnius rubus ir viso gero. O jam buvo pasakyta, kad visi jo daiktai, tai nuomos mokestis uz du menesius, aisku ten viskas slamstas, bet cia jau principo reikalas buvo.
Tik nepamirskit pasiimti bent pora vyru sprendziant tokias situacijas. Ir nebijokit tokiu zmoniu grasinimu, dazniausiai, jie buna seniai visiems savo draugams jau prasiskoline ir ne tik kad neturi ka pasikviesti, bet ir bijo susitikti.
Ir butinai pasirasykit nuomos sutarti, ir kad joje butu pumktai apie patekima i buta avarijos ar nuomos sutarties nevykdymo atveju. Ir dar galimybe nedelsiant vienasaliskai nutraukti sutarti kai nuomininkas nesilaiko savo isipareigojimu, o pasibaigus sutarties galiojimui, jeigu per 3 dienas neisikrausto, tada skaiciuoti po 50 ar 100 lt nuomos mokesti uz kiekviena diena. Tada graitai atsoksta fantazija maivytis.
Glamour
teisingai šneki, Rugegele thumbup.gif
Gladijus
100-ai būdų kaip tai padaryti...pagal aplinkybes. Juk savas turtas..!!
ag143
specialiai susiradau sia tema-tikrai idomu baigesi.Manieji irgi pradejo purkstauti del issikraustymo,nesuprantu,elgiesi zmoniskai su jais,bet kai reikia issikelti,tai tokius ragus parodo,lyg kaip tu gali jiems kazka pasakyti.siaubaaaas
Glamour
vat uztat nei nuomavimas nei nuomavimasis del tokiu ir panasiu situaciju musu su vyru nevilioja.
JUNIGEDA2
QUOTE(Glamour @ 2008 08 07, 19:11)
vat  uztat nei nuomavimas nei nuomavimasis del tokiu ir panasiu situaciju musu su vyru nevilioja.
*

o ka daryt jei savo busto neturi...ne kiekvienas gali ji nusipirkt juolab Vilniuje.nu mes nuomininkai tai auksiniai ax.gif jei kam reikia geru nuomoninku kreipkites mirksiukas.gif
Dijja
tokioj situacijoj lengva iskvieti policija, parasai pareiskima kad issibrove i tavo buta be leidimo, pasikete patys spynas savavaliskai, butas tavo vardu, jokios nuomos sutarties nera, taip kad jiem gerai baigsis jei nepriteis kompensuoti nuostoliu 4u.gif
Alexandra.R.
QUOTE(Gladijus @ 2008 07 06, 10:05)
Tokiu atveju (kai nera sutarties), labai paprasta iseitis:
- Perkama nauja spyna.
- Senas raktas ismetamas.
- Prieinama prie savo buto duru (svarbu, kad "sveciai" butu namie) ir skambinama poilicijai - neva, kazkas svetimas yra bute.
- Bet kokiu atveju pilicija i buta ieis.
- Parodote "nustebusi" veida - kaip isdriso kazkokie "praejunai" isikelti i jusu buta ir dar su daiktais.
- Paprasote pareigunu isvezti "isilauzelius" su visais ju daiktais.
- Pasikeiciate spyna.
- Uzmirstate tokius draugus.
*

Cia tai patarimas thumbup.gif Pati niekaip nebuciau sugalvojus lotuliukas.gif
Širdukė.2008
Ne karta esu girdejusi, kad nuomininkai sitaip sugalvoja pazaisti... box.gif Nebuciau paskaiciusi, kad be sutarties gali tokius "malonius" nuomininkus mesti lauk, buciau galvojusi jog tikrai negalima ismesti ju... Bet kokiu bjauriu zmoniu zemeje... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Glamour @ 2008 08 07, 17:11)
vat  uztat nei nuomavimas nei nuomavimasis del tokiu ir panasiu situaciju musu su vyru nevilioja.
*

Nevilioja tai viena, bet kai tau reikia issinuomoti, tada buna vargo, jei pries tai buve nuomininkai nusiaube busta... doh.gif Pirmais metais Vilniuje nuomojomes buta labai graziame rajone, netoli santuokos rumu...bet kol prisipraseme i ji doh.gif , pries tai nuomininkes buvo dvi studentes, bet is to, ko pridirbo, atrodytu, jog sutve bernu. blink.gif Namas senas, smetinisku laiku, lubos aukstos, miegamasis antrame aukste, panos sugebejo kazkaip ant liustru pasisupti, uzuolaidas nutrauke, senovinei sekcijai isdauze stiklus ir t.t. Kai nuomuotojai mus pamate, iskart sake ne, na, bet perkalbejome... thumbup.gif Issikraustant nuomininkas gailejo, kad mes iseiname, o ir labai dekojo uz palikta nauja kilimine danga, saldytuviuka, tvarka ir grozi... smile.gif , kada senamiestyje susitikes pasilabino, sake po musu niekam nebenuomoja, nes gaila. lotuliukas.gif
Dagilis
Prisiskaiciau cia visko smile.gif. Mes irgi dabar nuomininke kraustome lauk - radome netvarka naujame graziame bute, o ta dar i akis kimba, neva viskas pas ja grazu ir tvarkinga, o rozetes sulauzyta, isbraizytos grindys neva jau buvo... Siaubas. Ir dar mergina... Ieskosime dabar nauju geru zmoniu. Tikiuosi rasime. Bet sunervino tai juodai. Niekaip nesuprantu, kaip zmones gali kaip parsai gyventi... O cia tai is vis istorija - net nebeissikrausto. Idomu, kaip baigesi tam, kas ta tema atidare???
Gladijus
Daug kas dejuoja, kad negali iškelti nuomininkų su mažais vaikais - neva nėra tokio įstatymo...
Na, kai nebelieka "diplomatijos", veiksmingas būdas patiems "grižti" į savo namus ir ten "gyventi". Galima pavyzdžiui, pasikviesti svečių ir švesti gimtadienį, krepšininkų pergalę, sėkmingai įvykusius rinkimus, apverkti tėvynės ekonominę padėtį....ir t.t. ...ir t.t. Na, priežasčių kiekvienai dienai rasite... smile.gif Jei planuojate daryti remontą, tai ir pradėkite..!!!!
Na, o jei patys neturite laiko tokioms "nesamonėms", galite leisti draugams ar giminaičiams naudotis butu...tik eilę reikia sudaryti. Galite sudaryti fiktyvią nuomos sutartį, kad ir su broliu ar bendradarbiu (+ veikia psihologiškai).
Problema išsispręs pati - kas norės gyventi "в проходном дворе"...smile.gif
O jei kokį vakarą bandys neįsileisti, išsikvieskite policiją.
tauromama
mesk tik laukan juos net negalvodama. Nieko jie tau nepadarys. Pakeisk spyna ir viskas.
dije
QUOTE(Neryte @ 2008 05 19, 17:34)
*

Geriau be policijos atstovo to nedaryti. Gali pareikšti ieškinį kad daiktai sugadinti.
Mes nuomojames savo du butus. Vienas toks "laimingas" gal kad geroje prestižinėje vietoje- tai visada padorūs kulturingi nuomininkai būna. Kitas- bendrabučio kambarys. Oi su tuo tai nukentėję esam- "apsileido" vyras nepaėmė nuomos pinigų į priekį, nes tam kartui neturėjo, žadėjo vėliau sumokėti . O paskui slapstytis pradėjo. Na MB jau nekartą spynas pakeičia (čia jo pagrindinis variantas kai nuominkas pradeda slapstytis ) pakeitė ir šį kartą. Dažniausia suveikia- negalėdamas patekti į nuomojama butą nuominkas pats skambina. Bet vienas nuomininkas išnešė kudašių, palikęs skolą už 1 mėn ir kaip kompensaciją..virdulį ir dar krūvą šlamšto. doh.gif

O su turto metimu lauk- buvo toks atvejis. Tėvai nusipirko namą. Pinigai turėjo būti padalinti į dvi puses- dviejų skirtingų santuokų vaikams, kurie ir pardavinėjo tą namą. (namo šeiminkas-jų tėvas -mirė). Tai va- nama pardavė- o turto esančio name negali pasidalinti- ir vienam aplūžusios sekcijos reikia ir kitam... doh.gif Tėvai mėnesį laukė , o abi pardavėjų pusės negali sutarti. Namas mūsų- o turto esančio jame mesti negalime schmoll.gif - taip teisėsaugininkai patarė. Galiausia įvyko kilnojamo turto (8-9 dešimtmečio sekcijų, stalų ir virtuvinio Šilutė doh.gif ) iškraustymas. Jį kraustant dalyvavo įgaliotinis ir dar pora kompetetingų atstovių. Ir mano tėvai- padėjo išnešti, kad tik greičiau išsinešdintų. Ir tai dar ten cirkai dėjosi, ... doh.gif lotuliukas.gif
sigita
QUOTE(dije @ 2009 02 14, 18:56)
O su turto metimu lauk- buvo toks atvejis. Tėvai nusipirko namą. Pinigai turėjo būti padalinti į dvi puses- dviejų skirtingų santuokų vaikams, kurie ir pardavinėjo tą namą. (namo šeiminkas-jų tėvas -mirė). Tai va- nama pardavė- o turto esančio name negali pasidalinti- ir vienam aplūžusios sekcijos reikia ir kitam... doh.gif  Tėvai mėnesį laukė , o abi pardavėjų pusės negali sutarti. Namas mūsų- o turto esančio jame mesti negalime  schmoll.gif - taip teisėsaugininkai patarė.  Galiausia įvyko kilnojamo turto (8-9 dešimtmečio sekcijų, stalų ir virtuvinio Šilutė  doh.gif ) iškraustymas. Jį kraustant dalyvavo įgaliotinis ir dar pora kompetetingų atstovių. Ir mano tėvai- padėjo išnešti, kad tik greičiau išsinešdintų. Ir tai dar ten cirkai dėjosi, ... doh.gif  lotuliukas.gif
*

idomi istorija, o apie cirkus galite ir placiau mirksiukas.gif
kauke26
QUOTE(miegapele @ 2008 05 18, 20:38)
*

Siandien per radija girdejau, kad jei pasirasyta sutartis, tai pries 6 men reikia ispeti norint iskraustyti nuomininkus, o jeigu sutarties nera, mesk juos lauk ir viskas!! Tavo butas! Jei paduos i teisma, kad pavogei pinigus, paduok ir tu i teisma, kad jie is taves pavoge! Absurdas kazkoks!
Alexandra.R.
jei temos autore dar lankosi siame skyrelyje, noreciau jos paklausti, kaip si istorija baigesi ax.gif
Brėkšta
Nesiūlyčiau vienai pačiai rinkti "nuomininkų" daiktų, kai jų nėra namie kaip kažkas čia patarė, tokiu atveju jie gali pasigesti daiktų, papuošalų, pinigų, o jums teks įrodinėti kas ir kaip buvo tie daiktai nebuvo.

sonke28
Na as tikrai zinau , jai tie nemieli zmones susirinks parasus , jog jie gyvena jau igokai, tu ju neturi teises ismesti i gatve, tik nustacius termina pas notare, , kitaip jie gali tave paduoti i teisma
Brėkšta
QUOTE(sonke28 @ 2009 04 14, 10:52)
Na as tikrai zinau , jai tie nemieli zmones susirinks parasus , jog jie gyvena jau igokai, tu ju neturi teises ismesti i gatve, tik nustacius termina pas notare, , kitaip jie gali tave paduoti i teisma
*

Eik jau blink.gif

jei žmogus neregistruotas, ne giminaitis ne vaikas, senas mama ar tėtis, kurį pagal įstymus reikia prižiūrėt, manau tą patį vakarą policija į gatvę išmestų

nes kitokiu atveju baisu ką nors ir į svečius įsileist, nes ryte atėjas vakre pareiškia, kad aš truputį čia pagyvensiu bigsmile.gif
Filomena S
Įdomu kuo šita istorija baigėsi, nes jau beveik metų senumo. O patarimai tikrai naudingi jei pačiai kada su tokiais draugeliais drugeliais tektų susitikti.
Alexandra.R.
QUOTE(sonke28 @ 2009 04 14, 09:52)
Na as tikrai zinau , jai tie nemieli zmones susirinks parasus , jog jie gyvena jau igokai, tu ju neturi teises ismesti i gatve
*

na, tai ziurint ka pasakys buto savininkas. Savininkas juk gali pasakyti, kad isvaziavo ilgesniam laukui, buta uzrakino, grizta - ogi kazkas jo nuosavybe uzemes! O tokiu atveju jak visai nesvarbu kiek laiko tas isibrovelis gyvena.
pet1kfp
Jau kokiu gnydų ant žemelės yra paskaičius jūsų replikas, tai baisu.
Viena- jei įsileidai nuomininką, tai jau tavo bėdos sekti ar moka mokesčius, ar neniokoja buto.
Antra- jei neturi sutarties(oficialios) ir nemoki valstybei mokesčių, tai ramiai nemiegosi, jei sumanysi kariaut su nuomininkais. Kai sumastysi išmest juos laukan, kaip kad autorė norėjo, nekvailas nuomininkas už tokius fintus savininką priduos mokesčių inspekcijai o tada bus reikalų už mokesčių slėpimą smile.gif
Trečia- verkiat dėl rozetės, o ar Lietuvoje suskiai nuomotojai rūpinasi butu-namu, ar yra atliekami remonto darbai, ar daromi remontai? žmogus yra įleidžiamas dažniausiai į vidutinišką arba išvis kiaulišką butą ir dar yra reikalaujama, kad jis būtų prižiūrėtas.
Aš atėjau į butą ir kapitaliai per 3 mėn susiremontavau, sukišau 3k LT bei 3 mėnesius darbo + draugų darbo, kad butas taptų gyvenamas ir jaukus, ir ką jūs manot, nuomos man niekas nemažina ir neatideda.
Kartais į save pasižiūrėkit, ir veidrodžius nusivalykit.
Gladijus
QUOTE(pet1kfp @ 2009 04 20, 02:50)
Jau kokiu gnydų ant žemelės yra paskaičius jūsų replikas, tai baisu.
Viena- jei įsileidai nuomininką, tai jau tavo bėdos sekti ar moka mokesčius, ar neniokoja buto.
Antra- jei neturi sutarties(oficialios) ir nemoki valstybei mokesčių, tai ramiai nemiegosi, jei sumanysi kariaut su nuomininkais. Kai sumastysi išmest juos laukan, kaip kad autorė norėjo, nekvailas nuomininkas už tokius fintus savininką priduos mokesčių inspekcijai o tada bus reikalų už mokesčių slėpimą smile.gif
Trečia- verkiat dėl rozetės, o ar Lietuvoje suskiai nuomotojai rūpinasi butu-namu, ar yra atliekami remonto darbai, ar daromi remontai? žmogus yra įleidžiamas dažniausiai į vidutinišką arba išvis kiaulišką butą ir dar yra reikalaujama, kad jis būtų prižiūrėtas.
Aš atėjau į butą ir kapitaliai per 3 mėn susiremontavau, sukišau 3k LT bei 3 mėnesius darbo + draugų darbo, kad butas taptų gyvenamas ir jaukus, ir ką jūs manot, nuomos man niekas nemažina ir neatideda.
Kartais į save pasižiūrėkit, ir veidrodžius nusivalykit.
*

Tiesą skant, jei remontavai svetimą butą, vadinasi jau buvai aptaręs šį reikalą su šeimininkais. Jei darei savo iniciatyva, tai pats kaltas ir "šaukštai po piet"...
Jei kažkas nepatinka, gali juk nebenuomot šio buto, manau, susirasi kitą (proto turbūt užteks kalbėtis su šeimininkais ir nebedaryti durnų veiksmų). Dar geresnis variantas - nusipirk savo. Galėsi remontuoti kiek širdis geidžia. O jei sugebėsi įsigyti dar ir ne vieną, iš "suskio" nuomininko, tapsi "suskiu" nuomotoju... smile.gif
To ir linkiu... smile.gif
pet1kfp
rašai,kad tik rašytum? temą perskaitei ir mano replie pažiūrėjai? aš remontavausi, kad gyvent galėčiau, nereikėtų šiukšlyne mirkt ir dar rūpintis, kad kokia ožka nuomotoja man galva kvaršintu sugedusia rozete.
o su pirkimu, tai atsispyriau pagundai "asilu" būti ir su banko pavadėliu visą gyvenimą būti, tai dabar trinu rankomis ir šypsausi smile.gif 4u.gif

Brėkšta
QUOTE(pet1kfp @ 2009 04 21, 00:22)
rašai,kad tik rašytum? temą perskaitei ir mano replie pažiūrėjai? aš remontavausi, kad gyvent galėčiau, nereikėtų šiukšlyne mirkt ir dar rūpintis, kad kokia ožka nuomotoja man galva kvaršintu sugedusia rozete.
o su pirkimu, tai atsispyriau pagundai "asilu" būti ir su banko pavadėliu visą gyvenimą būti, tai dabar trinu rankomis ir šypsausi smile.gif  4u.gif
*

Žaviuosi, ne jumis, o jūsų draugais, nes jie turi jus bigsmile.gif
zmiejus
QUOTE(pet1kfp @ 2009 04 20, 23:22)
tai dabar trinu rankomis ir šypsausi smile.gif   4u.gif
*

Iš pirmojo Tavo komentaro nelabai matosi, kad šypsaisi ir rankomis trini... Kaip tik - priešingai.... lotuliukas.gif
Gladijus
Nereikia pykti ant žmogaus. Gal jis iš kitos planetos, nes Žemės gyventojai nuomojasi tokį butą, kuriame galima gyventi ir remontuoti nereikia... biggrin.gif O jei, ........ tai ...... smile.gif
Awdrute
Na pas mus buvo panasi situacija.
Zmogeliui buvo keliolika kartu pasakyta, kad issikeltu, jis to net neketino daryti.
Kreipemes i teisininkus, pagal istatyma zmogaus ismesti negali, jei jis ten gyveno daugiau nei kazkiek laiko (tiksliai nepamenu koks tas terminas), ismetus gali uzsitraukti nemalonumu, tokiu atveju, jei parasytu pareiskima policijoje, kaip irodymu, kad jis ten gyveno uztenka keliu liudininku ir nors vieno asmens daikto.
Kadangi, visi suprantam, kad vadovaujantis istatymais, kai kuriose situacijose gali likti kaltas, net ir nepadarius nusikaltimo, teisininke mums patare grieztai, ne pagal istatymus dar karta pasakyti ir jei nesutiks - keisti spyna.
Taip ir padarem. Po 15min susilaukem policijos vizito.
Jie palaike butent nuomininka (jokios nuomos sutarties nebuvo) ir pradejo aiskinti jo teises. Nesileido i kalbas, kol nepaminejom, kad bendravom su ju komisariato virsininku, pavarde xxx ir jis mum liepe elgtis butent taip, pavardinom keleta kitu galimybiu, tokiu kaip musu pareiskimas del turto niokojimo, vagystes ir pan. Tuomet pareigunai nurimo, prieje arciau pasake: Jusu paciu gerovei, leiskite asmeniui susirinkti daiktus. Jam tai pasake garsiai, susirinkti daiktus per kelias valandas ir nebegrizti.
Nezinau ar suprantamai isdesciau situacija, bet tikiuosi supratote. blush2.gif
Krisanta
Kodel manote, kad jei nera sutarties tik tada galite ismesti be problemų?
Ir su sutartimi galima, jei joje numatyti visi faktai.

Pvz. mano panaudos sut. ( pinigu oficialiai nerodom)numatyta issikraustyti be ispejimo jei:
nesilaikoma higienos ir kt. reikalavimu; naikinami baldai; rukoma bute; yra augintinis; nemokami mokesciai ir pan...tik viska numaciau issamiai....
Tad ir policijoje ta sut. OK.

jausma
o spyna keitete
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.