Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: verkia iskart po valgymo, 2.5men
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
neringute22
sveikos! mano mazyliui 2.5 men. susidureme su tokia problemele: suvalgome savo 130ml misinuko ir tik istraukus buteliuka is burnytes apie puse minutes klykia ir isterikuoja kaip pasiutes! doh.gif unsure.gif o po to laimingas ir ramus.
kas tai? gal kas susidurete su panasia problemele
asta sal
labukas na tiksliai nieko pasakyti negaliu, bet gal truksta maistelio na dukrytei budavo kad verkia, bet tik tada jei istraukdavau buteliuka kai ji dar budavo nepavalgiusi. Sekmytes jums 4u.gif gal greitai viskas susitvarkys smile.gif
Loriete
Na negaliu tiksliai pasakyti, nes pati maitinu krutimi. Bet mano maziuke pavalgius verkdavo kad jau gana, na kaip kad persivalgius butu, bet sustoti negaletu, tuomet kai tik pradedavo verkti iduodavau soskyte, ir viskas gerai po minutes budavo. Na ir aisku, gali buti kad leliukas dar nori, kad jam negana, del to ir verkia wub.gif

Sekmes jums ir kad kuo maziau asaru butu 4u.gif
TheSweetest
o as skaiciau, kad tokiu atveju gali reiketi pakeist zinduka, nes gal pienelis per greit bega ir mazylis prisiryja oro kartu greit rydamas ir po to pradeda jam skranuka ir pilveli skaudeti is karto, mano mazei taip yra. Nors ji valgo mp, bet jis diidle srove bega, ji godziai geria ir paskui saukia verysad.gif ir dar gal pabandyk duoti dazniau, bet po maziau, kad neperalktu vaikulis mirksiukas.gif

ir dar jei godziai labai geria, tai gali pabandyt istraukt buteliuka atraugint ir vel toliau duoti. bet mums sis variantas netiko, nes ji taip pradeda saukti kai atimi jos papuli, kad doh.gif
neringute22
QUOTE(TheSweetest @ 2008 04 08, 17:55)
o as skaiciau, kad tokiu atveju gali reiketi pakeist zinduka, nes gal pienelis per greit bega ir mazylis prisiryja oro kartu greit rydamas ir po to pradeda jam skranuka ir pilveli skaudeti is karto, mano mazei taip yra. Nors ji valgo mp, bet jis diidle srove bega, ji godziai geria ir paskui saukia  verysad.gif ir dar gal pabandyk duoti dazniau, bet po maziau, kad neperalktu vaikulis  mirksiukas.gif

ir dar jei godziai labai geria, tai gali pabandyt istraukt buteliuka atraugint ir vel toliau duoti. bet mums sis variantas netiko, nes ji taip pradeda saukti kai atimi jos papuli, kad  doh.gif
*

bandziau ir as kazkada atrauginet per viduri maitinimo bet buvo tas pats kaip ir jums ax.gif klyke, nes atemiau doh.gif
neringute22
mano mazylis keistai elgisi; vos pavalgiusiam reikia iduoti soskyte nes verkia ir blaskosi! doh.gif net anyta paklause kodel taip gal nedavalges? bet mano 2men mazylis suvalgo 140ml misinuko kas 3valandas unsure.gif

gal kas susiduret su panasia situacija? kur priezastis blink.gif
mylimuke
QUOTE(neringute22 @ 2008 04 09, 12:12)
mano mazylis keistai elgisi; vos pavalgiusiam reikia iduoti soskyte nes verkia ir blaskosi! doh.gif net anyta paklause kodel taip gal nedavalges? bet mano 2men mazylis suvalgo 140ml misinuko kas 3valandas unsure.gif

*

Kadangi kudikis maitinamas is buteliuko,jis daug greiciau ir lengviau pavalgo nei is kruties,todel lieka nepatenkintas ciulpimo refleksas. Vaikutis pasisotina,taciau ciulpti vis dar nori. Tai nieko blogo.
Ar pakanka maistuko,galite nuspresti is svorio augimo bei tustinimosi ir slapinimosi daznumo.
Brigitux8
JEI NEKLYSTU IKI 3-4MEN VAIKAMS TVARKOSI PILVUKAI IR JIOKIO SKIRTUMO KA DUOSI VALGYT SAVO PIENA AR MISINUKA DUKRA MAITINAU IKI 1METU PIRMUS MEN REKE SUNU MISINUKAIS REZULTATAS TOKSPATS IR ESPUMIZAN NEPADEJO
Atisa
Maniske irgi kartais taip isterikuoja verysad.gif Pakeiciau soskyte, trumpam padej, o dabar ir vel kartais tas pats doh.gif man atrodo, kad pilvukas cia, nes po kiekvieno rekimo, buna pirst blush2.gif
Versmė
Tikriausiai pilvuke oro susikaupia. Panešiok stačią, pašildyk pilvuką, pamasažuok aplink bambutę pagal laikrodžio rodyklę, stebėk, kad atsirūgtų (kai kurie vaikai atsirūgsta tik po 0,5h) O gal jai rimtai mišinuko neužtenka? g.gif Arba per greitsuvalgo ir į smegenis nespėja pranešt, kad jau soti, o valgyt dar norisi...
MO
Žinai , mums kartais tas pats būna, aš maitinu MP, maniškis valgo pusvalandį, ir kai ištaukiu krūtį, pradeda rėkt doh.gif savo atveju tiksliai žinau, kad mano zuikelis- mažas abžoriukas, ir šit mama sutrukdė jam toliau sau prie papulio snaust rolleyes.gif kai susivokia, kad jau pavalgė ir sotus, atsiranda nuotaika rolleyes.gif gal ir jums taip? ax.gif
Dan79
QUOTE(monikiux @ 2008 05 08, 08:16)
Žinai , mums kartais tas pats būna, aš maitinu MP, maniškis valgo pusvalandį, ir kai ištaukiu krūtį, pradeda rėkt  doh.gif savo atveju tiksliai žinau, kad mano zuikelis- mažas abžoriukas, ir šit mama sutrukdė jam toliau sau prie papulio snaust  rolleyes.gif kai susivokia, kad jau pavalgė ir sotus, atsiranda nuotaika  rolleyes.gif gal ir jums taip?  ax.gif
*

Sakoma, kad maitinimas baigiasi tada, kada pats vaikas paleidzia kruti, o istraukti vaikui nepaleidus tolygu is jo atimti maisteli.
Mes irgi verkdavim po kiekvieno valgio, nes budavo skausmingi atsirugimai. Kai atsirugdavo, tada verksmas aprimdavo. Svarbiausia stengtis, kad vaikas kuo maziau prisirytu oro, maitinti daznai, po nedaug ir kelti atsirugti kas 5-7 minutes. Pabandykit gal jums pades.
Papildyta:
QUOTE(neringute22 @ 2008 04 09, 12:12)

*

O blaskymasis yra vienas is pozymiu, kad gali buti, jog skrandelyje yra oro ir sis kelia tik ka patekusi pienuka. Pabandykit vaiko pilvuka priglausti prie savo pilvo ir panesioti. Palaukit, gal atsirugs. Jei atsirugs ir nurims, priezasti zinosit.
Selga007
su tokia pacia problema ir as susiduriau!!! tiesiog vaikui pienukas greit subegdavo, tai pakeiciau buteliuka ir padidinau doze smile.gif db viskas gerai smile.gif
drugelisxxx
pas mus irgi ta pati problemėlė, dažniausiai verkia kol atsirūgsta, o tai užtrunka nuo kelių minučių iki dviejų valandų, tarsi būtų pristraukęs oro, kuris spaudžia skranduką ir nenori išeiti, tada belieka panešioti stačią arba leisti pačiam "pavaikščioti", o kai tai nepadeda, tada paguldau ant pilvuko ir švelniai pamasažuoju nugarytę, kol atrūgsta arba atpila, tada iš karto nusiramina ir atsiranda šypsenėlė mirksiukas.gif
D-e-i-s-i
As manu, kad yra du variantai: 1. Vaikui truksta pieno kiekio (ta prasme jam jau laikas duoti daugiau, o kai tu istrauki buteliuka jis pyksta, nes dar nepilnai pavalge, jauciasi ne sotus) 2. Is kart po valgio jam kyla rauguliukas i virsu ir manau jam siek tiek skauda, todel ir verkia. Man ir taip buvo, tai po to daviau daugiau pieno ir riksmai nustojo
Zemiete
O kaip manot, negali cia buti taip, kad vaikiukui ne tik raugiukas eina, bet ir pilvuka pucia? Juk valgydamas jis prisiryja oro ir tai tiesiai eina i pilvuka. Nes mums irgi panasiai budavo, tik ne iskart iskart po valgymo.
D-e-i-s-i
Gali buti ir taip. Siaip tai sunku spresti kas maziukams blogai, ka skauda unsure.gif o jie vargsiukai negali nei parodyt nei pasakyti verysad.gif
kolete
ash manau kad maisto jam tikrai pakakt turetu, nes valgo kas 3 val. ash maitinu pati, bet kartais kai nusitruakiu pienuka tai valgo is buteliuko, pavalges is jo tampa neramus, bet gaves soske nurimsta, mano atveju tikriausiai nepatenkinamas ciulpimo poreikis, nes mp valgo ilgiau. jei su soske nurimsta, tai vadinas nereik jam nei atsirugt, nei pilva pucia smile.gif
vienintelė
QUOTE(kolete @ 2009 02 05, 13:39)
ash manau kad maisto jam tikrai pakakt turetu, nes valgo kas 3 val. ash maitinu pati, bet kartais kai nusitruakiu pienuka tai valgo is buteliuko, pavalges is jo tampa neramus, bet gaves soske nurimsta, mano atveju tikriausiai nepatenkinamas ciulpimo poreikis, nes mp valgo ilgiau. jei su soske nurimsta, tai vadinas nereik jam nei atsirugt, nei pilva pucia smile.gif
*

Pas mus panašiai po kikevino pavalgymo soske i burna turiu idėti kitaip pyksta ir verkia, dabar mums jau 7 mėn kai buvom mažesni verėm po kiekvieno maitinimo nes buvo problemos su pilveliu ir ciulptukas negelbėdavo. Maniškis truputėli besotukas kiek duotum tiek valgo o paskui atpila tai aš duodu norma kuri jam priklauso ir paskui nuraminimui ciulptukas nevisad jo prireikia bet būna kad reikia
jolitajolka
Man taip nebuvo, manoji bevalgydama klykdavo, bet as manau kad gal jai pilvuka tiesiog skauda, nes ir amzius kaip tik toks kai pilvuko diegliai kamuoja...
Kantrybes linkiu - pamenu kaip paciai sunku buvo 4u.gif
cioliuke
manyciau kad vaikas nedavalgo, pabandyk padaryti daugiau pienuko, jei lelius nebeverkia tai gali reiksti kad per mazai valgyti davei? 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.