Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar esate paėmę paskolą, pirkę lizingu?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3, 4
stebukliuke
Sveiki,

labai įdomu, koks jūsų požiūris į paskolas, į pirkimą lizingu bei kreditines korteles. Ar naudojatės tokiomis galimybėmis ir ar jos Jūsų manymu pasiteisina? Tiesiog įdomu, ar mūsų žmonės labai optimistiškai nusiteikę tongue.gif
vilite
taip turiu paėmus net kelias paskolas, ir lizingu paprasčiausiai neišeina man susitaupyti tad perku lizingu, nors tada ištikruju permoki g.gif
italiana vera
Esu paėmusi būsto paskolą, kurią liko mokėti dar 6 metus, lizingu nesinaudojau, nesinaudoju ir tikiuosi nesinaudoti, kreditinę kortelę turiu, bet tik todėl, kad Visa Electron tokia vargo vakarienė tam tikrose situacijose doh.gif Naudojuosi kreditinės teikiama papildoma paslauga - gyvybės ir sveikatos draudimu užsienyje, pačiu kreditu nesinaudoju - tai yra, joje yra visada daugiau pinigų nei siūlo kreditas.
Neprotingas vartojimas nervina. Bet tai jau tų, kurie jį praktikuoja, problema. Ir bankų, kurie teikia kreditus naivuoliams. Turbūt visos turim pažįstamų, kurie skolinasi pinigus kaip išprotėję.
saridon'e
aš irgi esu paėmus būsto paskolą, pirkau išsimokėtinai, kadangi sutaupyti labai sunku didesnias sumas.
laureta
As paemusi busto paskola bet kaip vartojamaja. Jau visai nedaug liko. As labai atsargi su banko paskolom. Perku tik tai kas butiniausia.
stebukliuke
o ar yra mūsų tarpe tokių, kam lizingas būtų tarsi įprastas pirkimo metodas??? Aš esu porą daiktų tokiu būdu pirkusi, bet kažkaip pabrangimas akivaizdus gaunasi, tai vis stengiuosi išvengti tos bankų pagalbos. Realiai gaunasi, kad bandom gyvent rytojaus sąskaita doh.gif doh.gif
mutantė
Aš tai prieš visokias paskolas, bet mano vyras sako leisk pinigus jai pritruks paskolą pasiimsim blink.gif Man tai nepatinka jau geriau taupiau gyventi g.gif , o paskolą imčiau tik butui pirkti ax.gif
forever_strange
Nesu pasiemusi paskolos ir nesu pirkusi lizingu.
saridon'e
Aš paskolas ėmiau tik brangesniai buitiniai technikai, kol neišsimokėdavau vienos, neimdavau kitos. Aišku, kad procentai žiaurūs. Dabar jau taupau už premijas gautus pinigėlius ir tikiuosi daugiau neteks pirkti į skolą, nebent ateity didesnio buto prireiktų blush-anim-cl.gif
aseret
QUOTE(linuoskytej @ 2008 03 25, 10:39)
Nesu pasiemusi paskolos ir nesu pirkusi lizingu.
*

drinks_cheers.gif mes irgi ne
Milda84
As tai neturiu pasiemusi bet planuoju
angelk
As viska ka turiu esu pirkusi lizingu, arba uz vart.paskola. Laiminga sau gyvenu ir viska turiu. Tikrai neketinu laukti kazkokio daikto jeigu jis man svarbus ir reikalingas dabar. Svarbiausia paskaiciuoti savo finansus ir galimybes.
stebukliuke
QUOTE(angelk @ 2008 03 26, 16:28)
As viska ka turiu esu pirkusi lizingu, arba uz vart.paskola. Laiminga sau gyvenu ir viska turiu. Tikrai neketinu laukti kazkokio daikto jeigu jis man svarbus ir reikalingas dabar. Svarbiausia paskaiciuoti savo finansus ir galimybes.
*

JO, tas svarbiausia, bet kartais būna nenumatytų atvejų ir tada dėl visokių paskolų ima skaudėti galvą doh.gif
Tiesa, skaičiau, kad žmonės, turintys po kelias paskolėles ar lizingus, apmokėjimo laikotarpu gyvena tarsi stresinėje būsenoje. kaip jūs jaučiatės, kai artėja laikas apmokėti visas sąskaitas?
italiana vera
Nieko ypatingo nejaučiu, gi bankas tiesiog nurašo tuos pinigus ir tiek. Kartais būna stresas, kai apmokėdama sąskaitas internetu sumaišau, iš kurios sąskaitos mokėt noriu ir paskui stebiuosi, kodėl mano kreditinė sąskaita judinta doh.gif Bet, aišku, dėl bendros finansinės ir ekonominės situacijos LT būsiu patenkinta, kai būsto paskola bus baigta mokėti.
saridon'e
mano pinigus irgi bankas nuskaito, tiesiog susitaikiau su tuo. Svarbu svekatos būtu smile.gif
rain
mes ir paeme paskola bustui bet dar kai buvo pigus butai ir dar lizingus mokam paprasciausiai mokam kaip eilinius mokescius ir tiek geriau negu nuomuotis ir begiot is vienos vietos i kita
uogute
oi cia jus dar visos neblogai.... mes turim 4paskolas doh.gif statome nama ir nuomojam du butus, bet kas svarbiausia kad is uzdarbio mokame paskolas o kai pagalvoju jei sveikata uzstrigtu ar pan tai oro ima trukti, nes mokame bankams tikrai daug doh.gif doh.gif
stebukliuke
QUOTE(uogute @ 2008 03 28, 22:48)
oi cia jus dar visos neblogai.... mes turim 4paskolas  doh.gif  statome nama ir nuomojam du butus, bet kas svarbiausia kad is uzdarbio mokame paskolas o kai pagalvoju jei sveikata uzstrigtu ar pan tai oro ima trukti, nes mokame bankams tikrai daug  doh.gif  doh.gif
*

Na, kiekvienam "daug" matuojamas tuo, kiek jis uždirba doh.gif Vienam gal 10 tūkstančių per mėnesį daug, o kitam ir 2000....
Meškėnė
As kelis daiktus buvau pasiemus lizingu... Dziaugiausi kad atidaviau, nes kaip kazkur skaiciau tai lizingas kaip naktotikas:) Kol perki buna kaifas, o kai reikia atiduoti tada buna ne kas:)))
stebukliuke
QUOTE(Meškėnė @ 2008 03 30, 08:42)
As kelis daiktus buvau pasiemus lizingu... Dziaugiausi kad atidaviau, nes kaip kazkur skaiciau tai lizingas kaip naktotikas:) Kol perki buna kaifas, o kai reikia atiduoti tada buna ne kas:)))
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tai jau tikrai, kai kišenėj daug neturėdamas iš karto gauni, ką nori, tai būna kaifas lotuliukas.gif
*Sigučiux*
Zinoma! Kaip siais laikais be to?! Turim ir paskola, o lizingai jau ismoketi ax.gif
stebukliuke
QUOTE(Sigučiux @ 2008 03 31, 20:51)
Zinoma! Kaip siais laikais be to?! Turim ir paskola, o lizingai jau ismoketi ax.gif
*

Niekada nevėlu dar ką pasiimt lizingu tongue.gif
waleru
turiu busto paskola, lizingu pirkau butine technika ir turiu kreditine kortele, labai patogu. paprasciausiai nesu is tu zmoniu kurie gali taupyt ateities pirkiniams schmoll.gif
stebukliuke
Žiūriu apklausėlės rezultatus, pasirodo, didžioji dalis mūsų vis tik susisaistę su bankais doh.gif
stebukliuke
4u.gif
Abo
QUOTE(stebukliuke @ 2008 03 27, 16:27)
JO, tas svarbiausia, bet kartais būna nenumatytų atvejų ir tada dėl visokių paskolų ima skaudėti galvą doh.gif
Tiesa, skaičiau, kad žmonės, turintys po kelias paskolėles ar lizingus, apmokėjimo laikotarpu gyvena tarsi stresinėje būsenoje. kaip jūs jaučiatės, kai artėja laikas apmokėti visas sąskaitas?
*

Mūsų šeimoj jaučiamės labai gerai irnesakyk.gif . Rimtai jokių galvos skausmų schmoll.gif , nors nurašo nemažai, ir būsto paskolą, ir vartojamą, ir lizingus. Žinai kad tiek pinigų yra ne mūsų ir nesuki sau galvos wink.gif Netgi savotiškai džiaugiuosi, kad va nurašė, mažiau liko skolos lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(stebukliuke @ 2008 03 25, 08:20)
o ar yra mūsų tarpe tokių, kam lizingas būtų tarsi įprastas pirkimo metodas??? Aš esu porą daiktų tokiu būdu pirkusi, bet kažkaip pabrangimas akivaizdus gaunasi, tai vis stengiuosi išvengti tos bankų pagalbos. Realiai gaunasi, kad bandom gyvent rytojaus sąskaita doh.gif  doh.gif
*

Nedidelis tas pabrangimas (su būsto paskolom, tai čia kita tema, bet ir tai nei skaičiuojam, nei pergyvenam, džiaugiamės, akd turim galimybę gyvent bute ir daryt ką norim), kaip juokėmės su viena pardavėja, po šampo butelį kas mėnesį prarandi ir tiek biggrin.gif
Žiūrint kokios sumos. Man tie pabrangimai visai niekiniai, jei imu daiktus iki 1500,-
mamutas
Nieko neperkam lizingu schmoll.gif Kam? Planuojam viską gerai iš anksto, skirstom pinigus. Galim palaukti ne pirmos būtinybės daiktų. Nors, tiesą sakant, yra tekę - prieš 10 metų videokamerą ir prieš 5 metus naują mašiną. Jau po kameros spjaudėmės, kad daug permokėjom. Mašinos MB labai norėjo. Bet kai tik atsirado galimybė - iš karto atsikratėm tos skolos, sunešėm įnašus anksčiau laiko. Dar esam skolinęsi iš giminaičiu. Džiaugiamės, kad atidavėm. Norėčiau nugyventi ilgą ir gražų gyvenimą be paskolų, t.y. kad šios paskolos būtų pirmos ir paskutinės mano gyvenime. Visoms to linkiu 4u.gif
Semile
MES ESAM IR PASKOLA PAEME IR LIZINGU PIRKE,BET NIEKO BAISAUS NEMATU MAN TAI NORMALU,AISKU TUReCIAU PINIGU TIEK KIEK KAINUOJA DAIKTAS NEIMCIAU NEI PASKOLOS NEI LIZINGU PIRKCIAU mirksiukas.gif
Abo
QUOTE(Semile @ 2008 04 11, 21:00)
MES ESAM IR PASKOLA PAEME IR LIZINGU PIRKE,BET NIEKO BAISAUS NEMATU MAN TAI NORMALU,AISKU TUReCIAU PINIGU TIEK KIEK KAINUOJA DAIKTAS NEIMCIAU NEI PASKOLOS NEI LIZINGU PIRKCIAU mirksiukas.gif
*

Verslininkai, kurie turi pinigų, perka daug ką lizingu, nes nori turėt pinigų visada- "jeigu ką". mirksiukas.gif
Aš irgi galėčiau nusipirkti tai tą tai aną, na, bet geriau nejuntamai išsipirkti ir gyventi kaip gyvenus. O be to, galima ir per mažesnį laiką atiduot. Nepatinka džiaugtis daiktu tuščiom kišenėm, kad ir mėnesį.
brangute
Ir paskolą turiu, ir lizingu pirkau, bet tik vieną kartą. Nelabai man tas lizingas -geriau pasitaupyt ir iš karto nusipirkt
Gabii__
o mes lizingu imam..nematau del to dideles problemos...o busto paskola irgi turim...bet emem su tikslu per kelerius metus issimoket...nors ir numatyta 40 metu...emem budami garantuoti, kad greitu laiku atiduosim.(turim ivairaus kito nekilnojamo turto, tik nesinori jo iskart taip parduoti, ypac kai jo verte kasmet vis kyla)...bet jei neturetumem papildomo turto...tikrai neimciau paskolos bustui schmoll.gif paskui gyvenk ir bijok...kad gali netekti namu...
italiana vera
O žinot, prie visų gerumų, man didelės šventės yra grafiko perskaičiavimo dienos - nes būtent jomis padarau išankstines įmokas. Po šios - liks dar mažesnė suma. Nes, nes, nes nervina kalbos apie gresiančią krizę, nepasitikiu mūsų politiku protu, žinau, kad niekas manimi nepasirūpins, išskyrus mane.
Jei situacija būtų stabilesnė, tikrai nieko neskubėčiau atiduoti anksčiau - na, protingai paskaičiuota paskola nevargina. O kai dar per paskutinį pabrangimą man jinai sumažėjo, tai visai gerai buvo.
kackac
Gal ir ne i tema, bet vistiek paklausiu. Kiek apytiksliai jums iseina per metus palukanu sumoketi? Na matyt jau daugelis pildete deklaracijas, tai nuo kokios palukanu sumos jums bus grazinami pinigai. Kadangi kredita esam paeme tik antri metai, tai mums palukanu suma gavosi klaikiai didele. O kaip Jums?
axa
QUOTE(kackac @ 2008 04 15, 11:08)
Gal ir ne i tema, bet vistiek paklausiu. Kiek apytiksliai jums iseina per metus palukanu sumoketi? Na matyt jau daugelis pildete deklaracijas, tai nuo kokios palukanu sumos jums bus grazinami pinigai. Kadangi kredita esam paeme tik antri metai, tai mums palukanu suma gavosi klaikiai didele. O kaip Jums?
*

tai kad žiūrint kiek skolingi kas yra.

jei pasiskolinai 10 tūkst - viena suma,
o jei 500 tūkst - visai kita.

suskaičiuoti labai paprasta: paskolą padaugini iš % . jei tarkime palūkanos yra 5%, tai nuo 500 tūkst reikia sumokėti 25 000 palūkanų, o nuo 10 tūkst - 500 lt.
kackac
QUOTE(axa @ 2008 04 15, 10:28)
tai kad žiūrint kiek skolingi kas yra.

jei pasiskolinai 10 tūkst - viena suma,
o jei 500 tūkst - visai kita.

suskaičiuoti labai paprasta: paskolą padaugini iš % . jei tarkime palūkanos yra 5%, tai nuo 500 tūkst reikia sumokėti 25 000 palūkanų, o nuo 10 tūkst - 500 lt.
*

Paimta paskolos suma 268 tukst. litu. Per metus gaunasi virs 13 tukst. palukanu suma. Mokam antrus metus. Ar tokia suma reali? g.gif
axa
QUOTE(kackac @ 2008 04 15, 11:34)
Paimta paskolos suma 268 tukst. litu. Per metus gaunasi virs 13 tukst. palukanu suma. Mokam antrus metus. Ar tokia suma reali? g.gif
*

visiškai reali.
Jūsų palūkanos ir yra ~5%.
*LADA*
QUOTE(angelk @ 2008 03 26, 17:28)
*

drinks_cheers.gif
kackac
QUOTE(axa @ 2008 04 15, 10:42)
visiškai reali.
Jūsų palūkanos ir yra ~5%.
*

Aciu uz atsakymus 4u.gif
irisine
o mes pirkom ir lizingu ir turim paskola pasieme...
dira
Paskolą butui buvo paėmęs vyras, bet jau išmokėjom, na, ir mašinai buvo paėmęs....
Dabar vėl planuoja imti paskolą automobiliui arba pirkti lizingu, nes dar neturim reikalingos sumos, o automobilio naujesnio reikia
Aš lizingu pirkau teliką, bauer puodų komplektą, bet jau baigiau mokėti,,.... jei reiks ko nors, tai ir vėl taip pirksiu, jei nebus pakankamai pinigų arba per skaudu bus visus sumokėti....
Cheetah
Aš sau taip pat pirkausi pagrindinius buitinius daiktus lizingu, ir gerai, nors ir permokėta reali prekės kaina, bet kitaip neišėjo susitaupyti, kad nusipirkčiau buitinę techniką iš karto. Lizingai mano jau senokai išmokėti, tai dabar nieko nemoku, ir paskolų neturiu biggrin.gif
minik
Iki šiol nesu ėmusi paskolos, tačiau lizingu perku dažnai.
Atisa
turiu busto paskola biggrin.gif
+kris+
visa buitine technika pirkome lizingu, taip per tris metus susipirkom viska kas butina. Dabar nuo siu metu mokame busto paskola. Taip ir kuriasi dauguma jaunu seimu. As patenkinta, kad yra tokia galimybe, nes grynaisiais taip neisgaletume ir dabar kazin ar net saldytuva turetume. g.gif
Ksantipe
kol neturim jokiu paskolu, taciau artimiausiu metu planuojam man masiniuka lizingu paiimti smile.gif
smalsutis
Neturim paskolu, lizingu ir manau, kad dar apsieisim be to...
Žaliaskarė
Paskolos neimu, lizingu neperku.
Mano manymu pirkimas lizingu tai pinigu svaistymas, nes daiktas labai isbrangsta. Pirkciau lizingu tik jei labai labai reiketu... o siaip mieliau pataupau pinigelius ir tada perku daikta - man gaila tu keliu simtu litu, kurie ismetami i bala... g.gif
kristiorlov
turim vartojamają paskolą,perkam lizingu, turim net keles lizingo korteles ax.gif ,sutaupyt be šansų blush2.gif viską esam pasiskaičiavę,kad rezervas liktų kitaip gali lengvai įklimpti doh.gif
Minerva
Lizingu kartais perkame buitinę techniką, kainuojančią daugiau nei 1500 Lt, bet visada sumokame per kokius tris-keturis mėnesius. Taip pabrangimas gaunasi tikrai minimalus.

Bonifacija
pasieme masina lizingu ir kredita butui. Prasiskoline iki ausu, bet laimingi biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.