Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Imigracinė- 3 dalis
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Mamos užsienyje
Pages: 1, 2, 3, 4
himalaia
Toliau tęsiam aktualijas.
Pirma dalis
Antra dalis
himalaia
Gal žinot, jei keiti pasą, kaip būna su dar galiojančia viza, esančia jame? Reiktų i ambasadą JAV eiti, kad naują lipduką įklijuotų, ar tiesiog parašyti, kad senam pase tame puslapyje, kur yra viza, skylių nemuštų ir to pakanka?
Rashkyte
QUOTE(himalaia @ 2008 03 14, 08:55)
Gal žinot, jei keiti pasą, kaip būna su dar galiojančia viza, esančia jame? Reiktų i ambasadą JAV eiti, kad naują lipduką įklijuotų, ar tiesiog parašyti, kad senam pase tame puslapyje, kur yra viza, skylių nemuštų ir to pakanka?
*

kai as keiciausi pasa, reikejo tik forma uzpildyti pasu poskyryje, kad nemushtu skyliu 4u.gif
MichGirl
QUOTE(himalaia @ 2008 03 14, 09:55)
*

kaip Raskyte ir sake, uzpildai prasyma, kuriuose puslapiuose nori, kad nemustu skyliu ir tiek - toliau vazineji su dviem pasais... Mano ir uosvis is anyta po du pasus taip veziojasi ir niekada jokiu problemu del to nebuvo wink.gif
himalaia
Dėkui.
Šaunu, kad nereikia vėl iš naujo vizos klijuot.
himalaia
Dar klausimas kilo:
kaip jūs manot, geriau tuoktis Lietuvoje ar JAV, kur lengviau dokumentus tvarkyts ir kokiu būdu greičiau įmanoma normalų gyvenimą pradėti (darbo leidimą gauti, vėliau GC)?
Mes dabar svarstom, kaip patogiau būtų, jei tuoktumėmės, nes draugas turi ir Lietuvos, ir JAV pilietybę, tad gali tiek čia, tiek JAV be problemų tuoktis, o aš turiu turistinę vizą, tad galiu išvažiuoti ten ir susituokus statusą keistis. Manau, galima čia tuoktis, tačiau, kaip suprantu, reiks ilgai laukti, kol suitvarkys k-3 vizą (reiktų laukti Lietuvoje, nes dokumentai dėl k-3 vizos tvarkomi toje valstybėje, kurioje buvo tuokiamasi), kol mane įleis su sutuoktinės viza į JAV, o jau nuvažiavus ir susituokus, gaunamas leidimas legaliai gyventi ir dirbti ten, kol tvarkomi kiti legalizavimosi dokumentai. Aišku, dar galima sužadėtinės vizą gauti, kad nereiktų turistinės vizos reikalavimų pažeisti, bet čia papildomi pinigai ir laiko gaišimas. Kaip manote?
laureta
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...7404&st=132

isties man irgi butu idomu suzinoti kaip ten su ta vizoms yra?
mamukass
labas rytas,
vykstu i Lt su vaikeliu daryti pirma pasiuka, vaikas gime UK, mes nesusituoke, vaiko tevas ne lietuvis, bet ES narys.
jei tevas i LT nevyksta kartu, man reikia jo paso kopijos notariskai patvirtintos. stampas pas notara kainuoja apie 50 svaru + reikia legalizuot, o dar neaisku ar vieno paso puslapio kopijos uzteks,greiciausiai kai skambinau i LT ambasada Londone, man pasake kad pigiausias variantas yra tiesiog paimti tevo pasa su savimi. bet juk taip negalima!
ar uztektu jei kopija patvirtins ''solicitor"?
aciu uz atsakymus
ridzis
Kodel galvoji kad negalima vyro paso veztis g.gif Mano uosviai kaip tik taip ir dare, jis JAV ji LT, reikejo dukrai pasa daryt, tai tevas issiunte pasa i LT ir viska sutvarke, nereikejo nei kopiju nieko, man atrodo cia tikrai paprasciausias budas, nebent iskiltu keblumu, kad tevas ne lietuvis g.gif
Rico
QUOTE(mamukass @ 2008 04 15, 09:04)
labas rytas,
vykstu i Lt su vaikeliu daryti pirma pasiuka, vaikas gime UK, mes nesusituoke, vaiko tevas ne lietuvis, bet ES narys.
jei tevas i LT nevyksta kartu, man reikia jo paso kopijos notariskai patvirtintos. stampas pas notara kainuoja apie 50 svaru + reikia legalizuot, o dar neaisku ar vieno paso puslapio kopijos uzteks,greiciausiai  kai skambinau i LT ambasada Londone, man pasake kad pigiausias variantas yra tiesiog paimti tevo pasa su savimi. bet juk taip negalima!
ar uztektu jei kopija patvirtins ''solicitor"?
aciu uz atsakymus
*

Sveika,
siuo metu apie kalbama temoje
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=64379
truputi nuvaziavom nuo temos, bet kalba butent apie pasus vaikuciam kai teciai nelietuviai
Del tvirtinimo, as irgi nezinau, solicitor sake, nezinom ar turim teise tvirtinti, atsineskit, paziuresim g.gif
Hip
QUOTE(himalaia @ 2008 04 03, 03:20)
Dar klausimas kilo:
kaip jūs manot, geriau tuoktis Lietuvoje ar JAV, kur lengviau dokumentus tvarkyts ir kokiu būdu greičiau įmanoma normalų gyvenimą pradėti (darbo leidimą gauti, vėliau GC)?
Mes dabar svarstom, kaip patogiau būtų, jei tuoktumėmės, nes draugas turi ir Lietuvos, ir JAV pilietybę, tad gali tiek čia, tiek JAV be problemų tuoktis, o aš turiu turistinę vizą, tad galiu išvažiuoti ten ir susituokus statusą keistis. Manau, galima čia tuoktis, tačiau, kaip suprantu, reiks ilgai laukti, kol suitvarkys k-3 vizą (reiktų laukti Lietuvoje, nes dokumentai dėl k-3 vizos tvarkomi toje valstybėje, kurioje buvo tuokiamasi), kol mane įleis su sutuoktinės viza į JAV, o jau nuvažiavus ir susituokus, gaunamas leidimas legaliai gyventi ir dirbti ten, kol tvarkomi kiti legalizavimosi dokumentai. Aišku, dar galima sužadėtinės vizą gauti, kad nereiktų turistinės vizos reikalavimų pažeisti, bet čia papildomi pinigai ir laiko gaišimas. Kaip manote?
*

O nuo kada cia galima dvi pilietybes tureti g.gif ar tavo draugas kazkoks ypatingas ar as busiu kazka istatymuose praleidus?

As manau tau paprasciau butu atvykti i JAV ir cia tuoktis. Manau, kad viskas greiciau vyksta. (kiek palyginu su kitais).
MichGirl
QUOTE(Hip @ 2008 04 25, 23:43)
O nuo kada cia galima dvi pilietybes tureti g.gif ar tavo draugas kazkoks ypatingas ar as busiu kazka istatymuose praleidus?

dviguba pilietybe panaikino visaqi neseniai, kas tokia turejo anksciau tiems ir liko, bent jau kol kas smile.gif
Hip
O tai as tundra,,,o as maniau cia simtas metu taip doh.gif

O turiu klausima: nori mano mama atvaziuoti musu aplankyti. Jei ji pvz prasys vizos birzeli, ar gali prasyti jos liepos menesiui ar viza isduodama nuo pokalbio dienos ir cia, jau kaip visiems aisku, konsulo reikalas kaip ilgai.
Ir dar. Kadangi mes su vyru dovanosime jai kelione 50 gimtadienio proga, ji mano jog tureciau atsiusti spec laiska apie tai. Pasidalinkite patirtimi, ka! ( as cia jau du metai, turiu ZK, vyras JAV pilietis).
MichGirl
QUOTE(Hip @ 2008 04 26, 00:07)
O tai as tundra,,,o as maniau cia simtas metu taip doh.gif

O turiu klausima: nori mano mama atvaziuoti musu aplankyti. Jei ji pvz prasys vizos birzeli, ar gali prasyti jos liepos menesiui ar viza isduodama nuo pokalbio dienos ir cia, jau kaip visiems aisku, konsulo reikalas kaip ilgai.
Ir dar. Kadangi mes su vyru dovanosime jai kelione 50 gimtadienio proga, ji mano jog tureciau atsiusti spec laiska apie tai. Pasidalinkite patirtimi, ka! ( as cia jau du metai, turiu ZK, vyras JAV pilietis).
*

pasakys mama numatoma keliones data ir atitinkamai ir viza isduos. Manishke kazkada kai ejo tai vasari pokalbis buvo, nors keliavo tik liepa wink.gif
himalaia
QUOTE(Hip @ 2008 04 26, 05:43)

As manau tau paprasciau butu atvykti i JAV ir cia tuoktis. Manau, kad viskas greiciau vyksta. (kiek palyginu su kitais).
*

Teisingai, kas jau gavę pilietybę atitinkamu laiku, ir turėjo dvi, tiems panaikinti negali ir negales. Gaila, kad dabar dvigubos negausi...

O dėl vizos, tai man davė turistinę 10 metų, galiojimas prasidėjo tą pačią dieną, kai kreipiausi, o išdavė irgi, po dienos, berods, ar tą pačią dieną.
Taigi, viskas priklauso nuo to, kokiam laikui duos vizą jūsų mamai. Be to, einant į pokalbį, reiks nurodyti, kada planuojama keliauti, tad duos vizą pagal pageidavimus. Dabar gi jiems jau nelabai svarbu tas vizų išdavimas turistinių, kai kitais metais panaikins (tikiuosi).
laureta
himalaia, jeigu jau nusprendei isteketi, tuomet reiketu pradeti tvarkytis viza is Amerikos (is suzadetinio puses) arba isteketi Lietuvoje ir tvarkytis dokumentus vizai.
himalaia
QUOTE(laureta @ 2008 04 26, 15:57)
himalaia, jeigu jau nusprendei isteketi, tuomet reiketu pradeti tvarkytis viza is Amerikos (is suzadetinio puses) arba isteketi Lietuvoje ir tvarkytis dokumentus vizai.
*

Ne, aš ten nuvažiavus, jei tikrai nuspręsiu pasilikt, ištekėsiu ir tada tvarkysiuos. Bet dar niekas neaišku, tik bilietai pirmyn- atgal yra.
laureta
QUOTE(himalaia @ 2008 04 26, 19:40)
Ne, aš ten nuvažiavus, jei tikrai nuspręsiu pasilikt, ištekėsiu ir tada tvarkysiuos. Bet dar niekas neaišku, tik bilietai pirmyn- atgal yra.
*

na tau spresti paciai. Kada isskrendi?
himalaia
QUOTE(laureta @ 2008 04 26, 19:13)
na tau spresti paciai. Kada isskrendi?
*

Kiek klausiau amerikonų draugų, kurie tuokėsi su lietuvaitėm, visi rekomenduoja Amerikoj tvarkytis, tad bandysiu, jei apsispręsiu.
O išskrendu rugpjūtį.
laureta
QUOTE(himalaia @ 2008 04 26, 22:28)
Kiek klausiau amerikonų draugų, kurie tuokėsi su lietuvaitėm, visi rekomenduoja Amerikoj tvarkytis, tad bandysiu, jei apsispręsiu.
O išskrendu rugpjūtį.
*

matyt geriau taip.
himalaia
Žiūrėsim. Tikiuosi, viskas išeis. Parašysiu, kaip ten kas po visko...
laureta
QUOTE(himalaia @ 2008 04 27, 19:37)
Žiūrėsim. Tikiuosi, viskas išeis. Parašysiu, kaip ten kas po visko...
*

Lauksim ziniu. As iskrendu geguze.
himalaia
QUOTE(laureta @ 2008 04 27, 18:40)
Lauksim ziniu. As iskrendu geguze.
*

O kaip jum visi pokalbiai Varšuvoj, vizos reikalai einasi? Susitvarket jau?
laureta
QUOTE(himalaia @ 2008 04 27, 19:57)
O kaip jum visi pokalbiai Varšuvoj, vizos reikalai einasi? Susitvarket jau?
*

Jau susitvarkiau viska. Ir vizas turiu. Sestadieni ryte grizau is Varsuvos. Buvau taip nuvargusi, net alpau. Bet patiko Varsuva nesvietiskai. Dar noreciau ten nuvaziuoti. Pabuvojau ten 3 dienas, tai i vilniu kai grizau, taip niuru.
himalaia
QUOTE(laureta @ 2008 04 27, 19:17)
Jau susitvarkiau viska. Ir vizas turiu. Sestadieni ryte grizau is Varsuvos. Buvau taip nuvargusi, net alpau. Bet patiko Varsuva nesvietiskai. Dar noreciau ten nuvaziuoti. Pabuvojau ten 3 dienas, tai i vilniu kai grizau, taip niuru.
*

Man irgi, grįžus į Lietuvą, beveik depresija užpuola...
Kaip pats pokalbis praėjo?
laureta
QUOTE(himalaia @ 2008 04 27, 21:35)
Man irgi, grįžus į Lietuvą, beveik depresija užpuola...
Kaip pats pokalbis praėjo?
*

Pokalbis praejo greitai. Paklause keleto klausimu ir viskas.
l'emurė
Gal žinot,ar žalią kortą galima bandyt gauti jau nuo 18m ar nuo 21? 4u.gif
himalaia
QUOTE(Heidė @ 2008 06 10, 21:25)
Gal žinot,ar žalią kortą galima bandyt gauti jau nuo 18m ar nuo 21?  4u.gif
*

Teoriškai amžiaus limito nėra, tačiau reikia būti pabaigus vidurinę mokyklą, tad orientuojamasi į 18 metų.
Zildreya
Sveikos, turiu klausima. Ar yra koks blogis tame, kad mano vaikas tures UK pasa? As su lietuvisku pasu, gyvensiu UK nesusituokus su vaiko teciu, kuris yra britas. Gal kovot uz Lietuviska pasa, nors busimas tetis labai pries :s neatseku tu vingrybiu. Ir ar yra skirtumas gimdyti Lietuvoje ar UK? Del vaiko paso gavimo ir registravimo kazkurios valstybes pilieciu? Aciu!
himalaia
Pagal naujas pataisas Lietuvos piliečių vaikams, gimusiems užsienyje, automatikšai suteikiama Lietuvos pilietybė, taigi jie dvigubą pilietybę turėti gali.
Tik nežinau, ar ką nors keičia, jei vaiko tėvas nėra Lietuvos pilietis.
Zildreya
Vajetus g.gif dar labiau susijauke galvele... gal zinot kur pasiskaityt apie tai? Civilines metrikacijos skyriaus www tokios info neturi
himalaia
Radau:

Pagal Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymo 9 straipsnio 2 dalį jeigu vaiko tėvai turi ne tą pačią pilietybę ir vaiko gimimo metu vienas iš jų buvo Lietuvos Respublikos pilietis ir vaikas gimė už Lietuvos Respublikos ribų jo pilietybė, iki jam sukaks 18 metų, gali būti nustatoma pagal tėvų susitarimą.

Migracijos departamentas.
Zildreya
Aciu labai!! thumbup.gif 4u.gif
ORVIDAITE
sveikos.gal galit padeti smile.gif gal kas zinote kokiu dokumentu reikia norint tuoktis Lietuvoje su uzsenieciu?gal yra dar kokiu svarbiu dalyku,kuriuos reiketu zinoti?butu labai gerai greitai suzinoti,nes labai greitas ir svarbus atvejis.aciukas is anksto 4u.gif
himalaia
QUOTE(ORVIDAITE @ 2008 08 22, 21:51)
sveikos.gal galit padeti smile.gif gal kas zinote kokiu dokumentu reikia norint tuoktis Lietuvoje su uzsenieciu?gal yra dar kokiu svarbiu dalyku,kuriuos reiketu zinoti?butu labai gerai greitai suzinoti,nes labai greitas ir svarbus atvejis.aciukas is anksto 4u.gif
*

Čia visa tema apie tai.
Zitlali
Sveikos, draugė 'pakibo' Dominikos Respublkoje , prašo, kad pasiaiškinčiau doh.gif vienžo ištekėjo mergelė prieš du mėnesius už vietinio princo ir dabar nežino kaip abiem į LT gryžt. Ambasada LR yra tik Argentinoje, o iki ten nusibelsti neturi kaip, telefonu ambasadoj info nesuteikė (pasak jos) nemaloni moteriškė kokiu būdu dabar vyrą išsivežt rolleyes.gif Gal esat susidūrusios su panašia situacija? Aš manau, kad reik jam paduoti prašymą laikinam leidimui gyventi LT? Kokia apskritai seka, kur info ieškot... unsure.gif Dar klausimas, ar konsulatuose gali tuos popierius susitvarkyt? Mačiau garbės konsulas yra Dominikoj, bet ambasada tik Argentinoj... g.gif
*PM*
QUOTE(Zitlali @ 2008 08 28, 15:55)
Mačiau garbės konsulas yra Dominikoj, bet ambasada tik Argentinoj...  g.gif
*

O prie ko cia ambasada? juk popierizma galima ir per konsulata susitvarkyt g.gif bent jau mano galva pirma kreiptis reik i artimiausia konsulata ir jie jau turetu pasakyt nuo ko ir ka kaip pradet.... smile.gif 4u.gif
MichGirl
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2008 08 28, 21:43)
O prie ko cia ambasada? juk popierizma galima ir per konsulata susitvarkyt  g.gif  bent jau mano galva pirma kreiptis reik i artimiausia konsulata ir jie jau turetu pasakyt nuo ko ir ka kaip pradet....  smile.gif  4u.gif
*

konsulatas ir garbes konsulatas ne tas pats, daznai garbes konsulatai jokiais popierizmais visai neuzsiima. Zitlali, o gal yra kokios kitos Sengeno salies ambasada? bent jau turistine viza i LT gal butu galima per jas susitvarkyt, o leidimo gyventi jau LT kreiptis.
*PM*
QUOTE(MichGirl @ 2008 08 28, 21:19)
konsulatas ir garbes konsulatas ne tas pats, daznai garbes konsulatai jokiais popierizmais visai neuzsiima.
*

gali but , niekad nesigilinau tas pats ,ne tas pats, as viska per konsulatta tvarkius tai man kazkaip atrodo ne taip viskas sudetinga, dar ir dabar kai ka darau viskas sklandziai smile.gif 4u.gif
mio999
merginos, po kiek laiko, pridavus fingerprints pastoviai Zaliai Kortai ji ateina pastu? ar dar bus kazkoks interviu procesas, ar jau laukti tos ZK? g.gif
doviliushka
QUOTE(mio999 @ 2008 09 05, 09:57)
merginos, po kiek laiko, pridavus fingerprints pastoviai Zaliai Kortai ji ateina pastu? ar dar bus kazkoks interviu procesas, ar jau laukti tos ZK?  g.gif
*

MB kai pridave juos tai dar gavom laiska kur praso papildomu dokumentu (mes ju nebuvom issiunte kai pildem anketa). Kai issiuntem tuos popierius jis ZK gavo gal per kokias 3 savaites. Jokio pokalbio nebuvo 4u.gif
ilona777
Turiu klausimą ir labai tikiuosi kas nors galės man padėti. Žodžiu istorija tokia, kad 2002 m. su J1 viza išvažiavau į JAV. Jai pasibaigus vieną kartą prasitęsiau turistinę vizą, per visą tą laikotarpį sutikau ten MB. Bandžiau tęstis vizą dar kartą, bet nesusiprtimas su advokatu (nutraukė veiklą, išsikraustė), aišku viza nebuvo pratęsta doh.gif likau pažeidusi vizos laiką. Prašau nesmerkti manęs dėl to , nes nebuvau taip suplanavusi likti ten nelegale ar panašiai ir labai blogai dėl to jaučiuosi verysad.gif . Tiesiog jauna, kavaila, įsimylėjusi, taip susiklosė aplinkybės....Su MB (jis JAV pilietis) pradėjome kalbėti apie santuoką, įvyko nelaimė jo šeimoje, ne tas galvoj buvo. Vėliau pradėjau galvoti, kad noriu susituokti ten kur mano šeima. Abu atvykome gyventi į Lietuvą, susituokėm. Žinoma man už nugaros liko pažeistas JAV vizos terminas (viso daugiau negu 12 mėn. ). Lietuvoje baigiau mokslus , pragyvenome čia tris metus, bet nepasakyčiau, kad jautėmės laimingi, tiesiog MB laukė kol baigsiu mokslus, vis tikėjomės, kad viskas susitvarkys. Lyg ir pradėjome tokį nedidelį versliuką, be viskas žlugo doh.gif . Š.m. sausį MB išvyko aplankyti savo artimųjų, netikėtai gavo neblogą darbą, liko ten ir ėmėme galvoti apie tai kaip man nuvykti į JAV. Vienas advokatas patarė prašyti turistinės vizos, su pagrindu vyro giminėms aplankyti, na, o jeigu duos imigracinius dokumentus tvarkytis jau pačioje JAV. Žinoma, nedavė... verysad.gif Gavau laišką, kad dėl pažeidimo negaliu vykti į JAV 10 metų doh.gif tačiau turiu teisę į "waiver" (nežinau kaip tai pavadinti lietuviškai). MB per advokatus užpildė I-129 ir I-130 . Gavau laišką iš ambasados, jog gauta mūsų peticija dėl K-3 vizos ir išvardinti dokumenai, kurių reikės pokalbyje. Dabar ruošiuosi į pokalbį ir įdomu gal kas žinot kaip ten būna su tuo "waiver", kur reikia už jį sumokėti, ar yra šansas, kad man duos tą K-3, ar ir tikėtis neverta, be to "Waiver". Kiek su MB išsiaiškinom JAV forumuose ir per advokatus, tai "waiver" keliaus į kažkokį ofisą, kur jį svarstys ir jeigu viskas ok, tik tada galėsiu gauti vizą. Gal kas nors buvo susidūręs su tokia siuacija ir ką nors žinot? Labai prašau bent kokios informacijos. Ačiū
laureta
isties nelabai daug zinau apie tai, bet jeigu susituokete, tai geriausia prasyti vizos kaip sutuoktine. Taciau nezinau kaip bus atsizvelgta i tai, kad buvote pazeideja.
*PM*
QUOTE(ilona777 @ 2008 09 07, 05:29)
Turiu klausimą ir labai tikiuosi kas nors galės man padėti. Žodžiu istorija tokia, kad 2002 m. su J1 viza išvažiavau į JAV. Jai pasibaigus vieną kartą prasitęsiau turistinę vizą, per visą tą laikotarpį sutikau ten MB. <.......................>Dabar ruošiuosi į pokalbį ir įdomu gal kas žinot kaip ten būna su tuo "waiver", kur reikia už jį sumokėti, ar yra šansas, kad man duos tą K-3, ar ir tikėtis neverta, be to "Waiver". Kiek su MB išsiaiškinom JAV forumuose ir per advokatus, tai "waiver" keliaus į kažkokį ofisą, kur jį svarstys ir jeigu viskas ok, tik tada galėsiu gauti vizą. Gal kas nors buvo susidūręs su tokia siuacija ir ką nors žinot? Labai prašau bent kokios informacijos. Ačiū
*

Del to waiver tai turejau ir as problemu kol buvo galu gale issiaiskinta kad man jo vistik nereikia, sitoj situacijoj mane kibina vienas dalykas kad cia dominuoja j-1 ir turistine, vat jei tvarkytis per santuoka zalia korta idomu kuria viza rasytu i popierius, nes visgi man rodos ta kuria pirma kart ivaziavai i jav unsure.gif anyway vistiek tai butu lengviausias kelias susitvarkyti popierius. as neprasyciau turistines o daryciausi ZK juk vyras pilietis maziau problemu butu...

ilona777
Labai dėkui už pastangas padėti smile.gif Matot aš dabar jau eisiu į amabasadą prašyti K-3 (sutuoktinės vizos). Tik mane labiausiai visoje šioje situacijoje erzina neteisybė, nes deportuoti už nusikaltimus, ar atvykę su padirbta viza turi tą patį baudos laikotarpį (10 metų) ir lygiai taip pat reikia to paties "waiver" kaip ir man, nors aš jokių nusikaltimų nepadariau ir nebuvau deportuota, o prabuvau vizos laiką verysad.gif . Kažkaip gėda ir nesmagu dabar keliauti į ambasadą pokalbiui kai žinai , kad vizos negausi, o dar ir tą "waiver" reiks priduoti ir laukti, kiek teko domėtis apie pusę metų. Labai tikiuosi kad bus "approved", nes kitaip tai nežinau ką reiks daryt verysad.gif Taigi, jeigu ką nors išgirsite apie tuos "waiver" reikaliukus iš kokių nors draugų ar pan. būsiu labai dėkinga 4u.gif
laureta
o ar nebuvo galimybiu isvengti siu pazeidimu?
*NYC girl*
Ilona77,o kodel jus per tuos 3 metus nesitvarket popieriu? juk jau butum turejus ZK rankose ir nebutu jokiu problemu,o tas pazeidimas nera toks didelis baubas,svarbu tu i sali ,tavo atveju JAV,buvai patekus legaliai,tik kad "prasitesiai" ju duota welcome be ju sutikimo. Tarp kitko kai jau gausi ZK,ji jau bus 10mete ZK thumbup.gif ,nes jusu santuokai daugiau nei 2 metai 4u.gif
CHIANTI
QUOTE(mio999 @ 2008 09 05, 09:57)
merginos, po kiek laiko, pridavus fingerprints pastoviai Zaliai Kortai ji ateina pastu? ar dar bus kazkoks interviu procesas, ar jau laukti tos ZK?  g.gif
*

Priklauso. Siaip pagal taisykles nuo 6 savaiciu iki 6 menesiu. Bet buna vieni gauna greiciau, kiti laukia ilgiau. Manes asmeniskai imigracine jau niekuo nestebina
Papildyta:
QUOTE(ilona777 @ 2008 09 07, 05:29)
Turiu klausimą ir labai tikiuosi kas nors galės man padėti. Žodžiu istorija tokia, kad 2002 m. su J1 viza išvažiavau į JAV. Jai pasibaigus vieną kartą prasitęsiau turistinę vizą, per visą tą laikotarpį sutikau ten MB. Bandžiau tęstis vizą dar kartą, bet nesusiprtimas su advokatu (nutraukė veiklą, išsikraustė), aišku viza nebuvo pratęsta  doh.gif  likau pažeidusi vizos laiką. Prašau nesmerkti manęs dėl to , nes nebuvau taip suplanavusi likti ten nelegale ar panašiai ir labai blogai dėl to jaučiuosi verysad.gif . Tiesiog jauna, kavaila, įsimylėjusi, taip susiklosė aplinkybės....Su MB (jis JAV pilietis) pradėjome kalbėti apie santuoką, įvyko nelaimė jo šeimoje, ne tas galvoj buvo. Vėliau pradėjau galvoti, kad noriu susituokti ten kur mano šeima. Abu atvykome gyventi į Lietuvą, susituokėm. Žinoma man už nugaros liko pažeistas JAV vizos terminas (viso daugiau negu 12 mėn. ). Lietuvoje baigiau mokslus , pragyvenome čia tris metus, bet nepasakyčiau, kad jautėmės laimingi, tiesiog MB laukė kol baigsiu mokslus, vis tikėjomės, kad viskas susitvarkys. Lyg ir pradėjome tokį nedidelį versliuką, be viskas žlugo  doh.gif  . Š.m. sausį MB išvyko aplankyti savo artimųjų, netikėtai gavo neblogą darbą, liko ten ir ėmėme galvoti apie tai kaip man nuvykti į JAV. Vienas advokatas patarė prašyti turistinės vizos, su pagrindu vyro giminėms aplankyti, na, o jeigu duos imigracinius dokumentus tvarkytis jau pačioje JAV. Žinoma, nedavė... verysad.gif  Gavau laišką, kad dėl pažeidimo negaliu vykti į JAV 10 metų  doh.gif  tačiau turiu teisę į "waiver" (nežinau kaip tai pavadinti lietuviškai). MB per advokatus užpildė I-129 ir I-130 . Gavau laišką iš ambasados, jog gauta mūsų peticija dėl K-3 vizos ir išvardinti dokumenai, kurių reikės pokalbyje. Dabar ruošiuosi į pokalbį ir įdomu gal kas žinot kaip ten būna su tuo "waiver", kur reikia už jį sumokėti, ar yra šansas, kad man duos tą K-3, ar ir tikėtis neverta, be to "Waiver". Kiek su MB išsiaiškinom JAV forumuose ir per advokatus, tai "waiver" keliaus į kažkokį ofisą, kur jį svarstys ir jeigu viskas ok, tik tada galėsiu gauti vizą. Gal kas nors buvo susidūręs su tokia siuacija ir ką nors žinot? Labai prašau bent kokios informacijos. Ačiū
*

Tavo advokatas-gryby grybas. tau priklauso zalia korta desimtmete. Jokos vizos tau nereik. Cia kazkoks nesusipratimas
*PM*
QUOTE(mamia @ 2008 09 08, 13:00)
Ilona77,o kodel jus per tuos 3 metus nesitvarket popieriu? juk jau butum turejus ZK rankose ir nebutu jokiu problemu,o tas pazeidimas nera toks didelis baubas,svarbu tu i sali ,tavo atveju JAV,buvai patekus legaliai,tik kad "prasitesiai" ju duota welcome be ju sutikimo. Tarp kitko kai jau gausi ZK,ji jau bus 10mete ZK thumbup.gif ,nes jusu santuokai daugiau nei 2 metai 4u.gif
*

as jos vietoj pildyciau ZK, nes dabar jau taip greitai viskas vyskta, pilietybes chebra susitvarko vien tik mano draugu net trys per 2 menesius gavo, viskas taip paspartinta dabar doh.gif jos atveju reiktu gero advokato kuris zino ir ismano savo darba smile.gif
ilona777
Ačiū už padrąsinimus, tikrai smagu išgirsti gerą žodį 4u.gif Nesitvarkėme dokumentų per tris metus, nes rimtai svarstėme įsikurti Lietuvoje, tiesiog galiausiai pritrūtko kantrybės ir pradėjau kitaip vetinti tai ką palikome JAV.
Šiaip MB užpildė dvi formas I-129 (dėl sutuoktinio K-3 vizos) ir I-130 dėl ŽK. Tai va "approved" atėjo dėl K-3 vizos, t.y., kad galėčiau vykti pas savo vyrą ir tenai laukti ŽK. Taigi, forma dėl ŽK irgi užpildyta, tik tai trunka ilgiau, na o su K-3 viza jau galėčiau išvykti. Tikriausiai tie kas nėra to patyrę nežino ką reiškia toks ilgas išsiskyrimas su vyru verysad.gif nes jau ima važiuoti stogas. Tai va, vis gi aš labai tikiuosi, kad viskas bus gerai ir bent jau ŽK aš gausiu be problemų. Advokatė lyg ir nieko ( čia ne ta kur pasiūlė prašyti turistinės vizos)
Papildyta:
Nor beje, apie advokatus tai jau kita istorija, nes žiauru...Arba jie nelbai ką nusimano tuose reikaluose, arba nenori konsultuoti(nors ir gauna už tai pinigu). Kiekvienas pasakoja savaip, buvo ir toks kuris iš vis prigąsdino, kad čia sunkus atvejis ir t.t. O tie kurie specializuojasi su "waiver" tai lupa nemažus pinigėlius 4000-5000$ vien tik už tą "waiver", o kur dar kiti dokumnetai ir formos . Gal ir verta, jeigu esi deportuotas už nusikaltimus, ar šiaip prisidirbęs su padirbtais dokumentai, bet mano atveju manau tai daugoka g.gif Todėl ir rašiau čia tikėdamasi pagalbos ir informacijos. Žodžiu, esu tikrai dėkinga už bet kokią info ir žinoma palaikymą 4u.gif
Papildyta:
Atleiskit už klaidas, rašiau darbe, skubėjau ... blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.