Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mano draugas - nelegalas
Supermamø klubas > Mamø bendravimas, susitikimai, akcijos > Mamos uþsienyje
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Evi
Norejau pasiguost, ar surast likimo draugiu. Gyvenu UK su savo draugu jau beveik metus, o jis yra nelegalas (liko saly su negaliojancia viza). Jo atvejis gana komplikuotas, todel jei kas manytu, kad vedybos issprestu klausima, tai taip nera, nes mes del teisiniu dalyku tiesiog negalim cia susituokti, o susituoke kazkur kitur, didele tikimybe kad jis negaus vizos i UK. Taigi tai ne iseitis. Vienintele iseitis, kuria matom - vaziuoti i kita sali ir pradeti viska is naujo... kadangi man UK nelabai patinka, tai as nepries ieskoti nauju galimybiu, bet bet kuriuo atveju dar kokius metelius noreciau pabuti Londone ir uzsitvirtinti savo karjera.
Uztat draugo nelegalumas kabo kaip Damoklo kardas, nei kur isvaziuot, nei darbo jam pakeist, nei vairavimo teisiu gauti. O dar visuomet atsiras tokiu, kurie manys, kad jis su manim tik noredamas isspresti savo problema. Is tiesu, niekada negali guldyt galvos uz kita zmogu, bet as juo tikiu. Taciau vis pamastau, ar meile verta to, kad buciau itraukta i jo teisines peripetijas ir buti priversta keisti gyvenima is pagrindu. Apart jo nelegalumo, mano (musu) gyvenimas butu grazus ir sklandus, koks jis ir buvo iki man susipazistant su juo.
Gal kas nors su panasiom problemom? Kartais tiesiog jauciuosi nevilty.
Lunaforever
Sveikute! O is kokios jis salie? Ir kiek jum abiem metu?
Evi
QUOTE(Lunaforever @ 2008 03 09, 20:18)
Sveikute! O is kokios jis salie? Ir kiek jum abiem metu?
*

Jis is Kenijos, mums abiems po 29. O ka?
Elba
QUOTE(Evi @ 2008 03 09, 16:02)
mes del teisiniu dalyku tiesiog negalim cia susituokti, o susituoke kazkur kitur, didele tikimybe kad jis negaus vizos i UK.
*

Labas, Evi,

Niekaip neisgalvoju, kokie galetu buti teisiniai dalykai, neleidziantys susituokti g.gif Nebent jis jau yra santuokoj... is Kenijos... gal bande cia fiktyviai tuoktis g.gif
*oxi*
QUOTE(Elba @ 2008 03 09, 22:37)
Labas, Evi,

Niekaip neisgalvoju, kokie galetu buti teisiniai dalykai, neleidziantys susituokti  g.gif Nebent jis jau yra santuokoj... is Kenijos... gal bande cia fiktyviai tuoktis  g.gif
*

gali, nes nelegalams susituokti uk reikia specialaus leidimo is home office, o ji gauti gali uzpildes application forma ir isiuntes, kuri kainuoja apie 300svaru, ir be to neaisku, ar gausi ta leidima, o pinigu negrazins, jei leidimo neduos blink.gif tai kaip ir loterija blink.gif nebutinai jis turi buti vedes schmoll.gif as tai galvoju, kad jum reikejo anksciau tuoktis, kai jis cia dar su viza buvo, tada be jokiu problemu galima smile.gif
o kaip del baznytines santuokos?gal ten susituokit, man rodos ten tiek popierizmo nereik kaip register office g.gif
na, o del savo gyvenimo..tai tik tu pati zinai, kur tau geriausia ir su kuo smile.gif be to kaip suprantu nestuke.gif , tai kaip ir nedidele pasirinkimo laisve belieka smile.gif
Lunaforever
Ai zinok nezinau. Man labiau atrodo, kad tau ta viza labiau rupi, o jam matyt ir Lietuvoj neblogai butu, jam ir ten Amerika bus. Kenija juk baisiai zmones blogai gyvena. Tu pamastyk, kad tarkim atvaziavot jus i Lietuva, ka jis tne dirbs kalbos nemokedamas? Negi tu visa gyvenima ji ant savo kupros vesi. Duok DIEve, kad tikra meile... Tada viska istversit. As sakyciau, kad zenykites ofiacialiai, bent jau tam, kad jis pristatytu pazyma is Kenijos ar ner vedes, kad tau ramiau butu, nes gal pas ji ten zmona su 10 vaiku... Patarineti aisku lengviausia, orientuokis pagal situacija. O del vaiko, siais laikais moterys vaikus vienos augina ir viskas buan gerai. Daug sunkiau, jeigu dar vyra ant kupros teks tysti. O dar tu arsi, o jis per kitas lakstys. Neduok Dieve. Kiek suprantu jis dar ir nedirba, nes jei butu dirbes turetu darbo viza, kuria pratesia be problemu. Tavo situacija is tiesu labai sunki. As tau patarciau likti Anglijoj ir gimdyti ten, o jis tegul vaziuoja i Kenija darytis vizos. Jeigu meile tikra, jus viska istversit, o tu pirma galvok apie vaika... Labai noriu, kad pas tave butu viskas gerai. Rupinkis savim ir vaiku. Sekmes tau brangioji. Nusiimk rozinius akinius ir paziurek i ta vyra atidziai, nes meile baisiai apakina zmones. Tik zinok po keliu metu santuokos akys atsiveria ir tada arba lieki su tuo zmogum arba begi nuo to zmogaus. Linkiu, kad tau nesinoretu begti. Laimes tau ir meiles...
Evi
QUOTE(Lunaforever @ 2008 03 10, 09:28)
Ai zinok nezinau. Man labiau atrodo, kad tau ta viza labiau rupi, o jam matyt ir Lietuvoj neblogai butu, jam ir ten Amerika bus. Kenija juk baisiai zmones blogai gyvena. Tu pamastyk, kad tarkim atvaziavot jus i Lietuva, ka jis tne dirbs kalbos nemokedamas? Negi tu visa gyvenima ji ant savo kupros vesi. Duok DIEve, kad tikra meile... Tada viska istversit. As sakyciau, kad zenykites ofiacialiai, bent jau tam, kad jis pristatytu pazyma is Kenijos ar ner vedes, kad tau ramiau butu, nes gal pas ji ten zmona su 10 vaiku... Patarineti aisku lengviausia, orientuokis pagal situacija. O del vaiko, siais laikais moterys vaikus vienos augina ir viskas buan gerai. Daug sunkiau, jeigu dar vyra ant kupros teks tysti. O dar tu arsi, o jis per kitas lakstys. Neduok Dieve.  Kiek suprantu jis dar ir nedirba, nes jei butu dirbes turetu darbo viza, kuria pratesia be problemu. Tavo situacija is tiesu labai sunki.  As tau patarciau likti Anglijoj ir gimdyti ten, o jis tegul vaziuoja i Kenija darytis vizos. Jeigu meile tikra, jus viska istversit, o tu pirma galvok apie vaika... Labai noriu, kad pas tave butu viskas gerai. Rupinkis savim ir vaiku. Sekmes tau brangioji. Nusiimk rozinius akinius ir paziurek i ta vyra atidziai, nes meile baisiai apakina zmones. Tik zinok po keliu metu santuokos akys atsiveria ir tada arba lieki su tuo zmogum arba begi nuo to zmogaus. Linkiu, kad tau nesinoretu begti. Laimes tau ir meiles...
*

Teisingai katkuta sako. Susituokti galima Anglijos baznycioj, bet vizos gavimas tai kaip loterija, ypac tiems, kurie prabuvo ilgiau, nei galiojo viza. Loterija - svelniai pasakyta, praktiskai sansu nera daug, nebent kazkoki super-duper advokata susirasti, kurie kainuoja daug ir garantijos neduoda. Del to kitoj saly pradeti viska nuo nulio butu teoriskai paprasciau... Dirbti maniskis tai dirba, varo net per du darbus, tai sedejimu ant sprando jo neapkaltinsi. Ir roziniu akiniu as nenesioju, nebe tas amzius, ir viena likti nebijau, taciau vis tik manau, kad partneryste ir seima yra svarbu ir vien del legalumo problemu palikti zmogaus nenoreciau. Gaila, kad SM neatsiranda nei vienos su panasia patirtim, nors neabejoju, kad tokioj situacijoj musu yra ir daugiau.
Elba
QUOTE(Evi @ 2008 03 10, 12:00)
Susituokti galima Anglijos baznycioj, bet vizos gavimas tai kaip loterija, ypac tiems, kurie prabuvo ilgiau, nei galiojo viza. Loterija - svelniai pasakyta, praktiskai sansu nera daug, nebent kazkoki super-duper advokata susirasti, kurie kainuoja daug ir garantijos neduoda.
*

Ar ne manai, kad jam labai sansus padidintu jusu leliukas. Juk jis irodymas, kad jusu santykiai ir seima yra tikra. Paprastai vizu nenori duot, nes netiki, kad santuoka yra tikra. Pamenu vienos filipinietes byla, vyro tol neleido is Filipinu, kol negavo vaiko gimimo liudijimo su tevo vardu.
Nepamenu as visu imigraciniu dalyku dabar - pasiknist po immigration and nationality departamenta reiketu. Zinau, kad yra unmarried partner vizos.
Zinai, niekada nepastebejau, kad isvykstant is UK imigracine pasus skanuotu ar kaip nors kitaip tikrintu. As link to, kad kaip jie nustatys jam is cia isvykus, kiek jis cia per ilgai uzsibuvo. Juk nelegaliai dirba tikriausiai ne savo vardu. Juk galima entry clearance prasyti UK ambasadoj Lietuvoj, bet tam reikalinga buti susituokus. Na nebent as tikrai neisivaizduoju jusu atvejo sunkumo. Tiesiog noretusi, kad viskas tau susitvarkytu 4u.gif
Wedi
QUOTE(Lunaforever @ 2008 03 10, 08:28)
Nusiimk rozinius akinius ir paziurek i ta vyra atidziai, nes meile baisiai apakina zmones.

leisk paklaust o tu libane gyvendama akinius jau nusiemei? cool.gif
is tiesu man gaila taves, ir linkiu paciai atsimerkt greiciau, nei kai bus per velu...
Evi
QUOTE(Elba @ 2008 03 10, 21:06)
Ar ne manai, kad jam labai sansus padidintu jusu leliukas. Juk jis irodymas, kad jusu santykiai ir seima yra tikra. Paprastai vizu nenori duot, nes netiki, kad santuoka yra tikra. Pamenu vienos filipinietes byla, vyro tol neleido is Filipinu, kol negavo vaiko gimimo liudijimo su tevo vardu.
Nepamenu as visu imigraciniu dalyku dabar - pasiknist po immigration and nationality departamenta reiketu. Zinau, kad yra unmarried partner vizos.
Zinai, niekada nepastebejau, kad isvykstant is UK imigracine pasus skanuotu ar kaip nors kitaip tikrintu. As link to, kad kaip jie nustatys jam is cia isvykus, kiek jis cia per ilgai uzsibuvo. Juk nelegaliai dirba tikriausiai ne savo vardu. Juk galima entry clearance prasyti UK ambasadoj Lietuvoj, bet tam reikalinga buti susituokus. Na nebent as tikrai neisivaizduoju jusu atvejo sunkumo. Tiesiog noretusi, kad viskas tau susitvarkytu  4u.gif
*

Na, nezinau... gal tai padidina tikimybe keliais procentais, bet vis vien tai labai didele loterija... Internete galima rasti labai daug atsiliepimu, kiek tokiu bandymu irodyti esant tikra seima su vaikais, bendrom saskaitom, baigesi nesekme.
UK dabar sugrieztino imigracine politika, nuo balandzio 1 dienos visiems savanoriskai isvykusiems nelegalams neleis aplikuoti vizai vienerius metus is gimtosios salies. O jeigu pagauna oro uoste (irgi loterija), tai gali uzdeti bana 10iai metu. Ar mes norim rizikuoti? Ne.. del to ir planuojam po metu isvykima suvisam.. Susituokti Lietuvoje galetume, bet vienakart pazeidus vizos rezima sansai gauti leidima grizti i UK sumazeja gerokai. Zodziu ar taip ziuresi, ar kitaip, arba zaidi loterija su maza tikimybe laimeti, arba pakenti dar metelius kitus ir perplanuoji savo gyvenima taip, kad UK nebebutu nuolatine gyvenamoji vieta... Nematau kitos iseities, o ir teisininkai nieko gero nepataria, tai vat liudna kazkaip.
Papildyta:
QUOTE(Wedi @ 2008 03 10, 21:42)
leisk paklaust o tu libane gyvendama akinius jau nusiemei?  cool.gif
is tiesu man gaila taves, ir linkiu paciai atsimerkt greiciau, nei kai bus per velu...
*

Meile is tiesu apakina zmones, bet, regis, as savo galvos dar nepameciau. Tiesiog gyvenimas zymiai komplikuotesnis negu jis galetu buti...
Ingute1986
o i kokia sali planuojate vykti ? o kaip ji be jokios vizos ileis i kita sali ?
beje, o Anglijoj negalima pasiimt to Political Stay (valstybes prieglobscio) .tegu sukuria kokia istorija del ko isvyko is savo salies,kad ten jam pavojinga buvo gyvent smile.gif tada manau lengviau butu ...
*oxi*
QUOTE(Wedi @ 2008 03 10, 19:42)
leisk paklaust o tu libane gyvendama akinius jau nusiemei?  cool.gif
*

nelabai suprantu prie ko tu cia libana kisi? g.gif zmogus renkasi ir gyvena ten, kur jam gera smile.gif
Evi
QUOTE(inga_irfan @ 2008 03 10, 23:09)
o i kokia sali planuojate vykti ? o kaip ji be jokios vizos ileis i kita sali ?
beje, o Anglijoj negalima pasiimt to Political Stay (valstybes prieglobscio) .tegu sukuria kokia istorija del ko isvyko is savo salies,kad ten jam pavojinga buvo gyvent smile.gif tada manau lengviau butu ...
*

MB jau prase prieglobscio (asylum seeker) ir buvo atmestas. Kenija viena is taikiausiu ir labiausiai issivysciusiu Afrikos saliu (neskaitant praejusiu prezidento rinkimu suirutes), tai nelabai tas tinka.
I kur vyksim, priklausys labiausiai nuo manes, kur as gausiu darba. Prioritetu sarase Olandija, Belgija, Liuksemburgas. Isvykus is UK (be galimybes sugrizti), mes galim tuoktis Lietuvoj ar prasyti suzadetinio/partnerio vizos, veliau ir leidimo gyventi toj saly, kurioj pavyks nusesti. Dar variantas, jis stoja mokytis magistra ir gauna studento viza (bet cia pagal poreiki ir galimybes). Nezinau, ar kitos salys taip lengvai dalina leidimus gyventi, bet manau, kad man turint darba, butu lengviau negu UK.
Ingute1986
Bet ar jo nesulaikys kai jis isvykines is Uk ? gi is anglijos isvykstant tai tikrina dokumentus,pamatys kad neturi jokios vizos ir uk viza jau pasibaigus ,tai yra tikimybe kad sulaikys ir deportuos.o tada jau nebegaletu sugryzti i Europa niekada. ar jus kaip nors planuojat gaut ta leidima gyvent dar neisvyke is uk ? labai sunki tavo situacija sad.gif isivaizduoju kaip sunku .
Mano vyras sako kad nebent galetumet kartu isvykti i Kenija su juo ir ten susituokti ,tada susitvarkyt leidima gyvent Lietuvoje ir kartu gryzt i Lietuva.su tuo leidimu jis gales visoj Europoj keliaut.
Evi
QUOTE(inga_irfan @ 2008 03 10, 23:44)
Bet ar jo nesulaikys kai jis isvykines is Uk ? gi is anglijos isvykstant tai tikrina dokumentus,pamatys kad neturi jokios vizos ir uk viza jau pasibaigus ,tai yra tikimybe kad sulaikys ir deportuos.o tada jau nebegaletu sugryzti i Europa niekada. ar jus kaip nors planuojat gaut ta leidima gyvent dar neisvyke is uk ? labai sunki tavo situacija sad.gif isivaizduoju kaip sunku .
Mano vyras sako kad nebent galetumet kartu isvykti i Kenija su juo ir ten susituokti ,tada susitvarkyt leidima gyvent Lietuvoje ir kartu gryzt i Lietuva.su tuo leidimu jis gales visoj Europoj keliaut.
*

Jeigu uzdes stampa i pasa, tai tik del UK. UK nera Sengeno salis. Tai apribojimu sugrizti i kitas Europos salis neturetu buti. Galima turbut prasyt vizos dar esant UK, galima bandyt ir i Kenija, bet nesu tikra ar tai pades. Zinau, kad sunki sad.gif kai pradejau draugauti, as ir nezinojau, kad viskas taip komplikuota. Galvojau, tai juk galima susituokti, ir viskas bus isspresta. O pasirodo, toli grazu ne... sad.gif cia kaip tiksinti bomba... sad.gif
Ingute1986
Na dar nebent galit kreiptis pas koki advokata ir paklaust patarimo,gal issisprestu kaip nors ta problema. pvz Austrijoj tai labai lengvai duoda ta valstybes prieglobsti visiems.uk turbut istatymai labai griezti. bet kitur vel tektu viska nuo nulio pradet ...
Wedi
QUOTE(katkuta @ 2008 03 10, 22:09)
nelabai suprantu prie ko tu cia libana kisi? g.gif zmogus renkasi ir gyvena ten, kur jam gera smile.gif
*

ji supras del ko, bet cia ne vieta tiek to atsiprasau kad ilindau wink.gif

Evi, o tu pries susipazindama su juo zinojai jo situacija? ar cia irgi buvo meile is pirmo zvilgsnio? nepavydziu kai tiek sunkumu ir dar laukies, duok die kad viskas pasibaigtu jums sekmingai ir negrazins jo atgal i sali o tu liksi su vaiku ant ranku .
verysad.gif
Evi
QUOTE(Wedi @ 2008 03 11, 00:54)
ji supras del ko, bet cia ne vieta tiek to atsiprasau kad ilindau wink.gif
Evi, o tu pries susipazindama su juo zinojai jo situacija? ar cia irgi buvo meile is pirmo zvilgsnio? nepavydziu kai tiek sunkumu ir dar laukies, duok die kad viskas pasibaigtu jums sekmingai ir negrazins jo atgal i sali o tu liksi su vaiku ant ranku .
verysad.gif
*

Pries susipazindama, aisku, nezinojau, suzinojau po kokio menesio, turejau galimybe rinktis buti ar nebuti su juo, bet kazkaip buvau girdejus, kad zmones susitvarko, ir nenusigandau taip baisiai. Juolab kad ir lietuviai pries istojant i ES su svetimais vardais dirbdavo. Bet pradejus bandyti narplioti, paaiskejo, kad ne viskas taip paprastai issprendziama.
Matyt, tokia meiles kaina unsure.gif
Smile47
Skaitau labai daznai foruma,domiuosi tuo klausimu,nes pati esu istekejus uz marokiecio.Norejome susituokti Lietuvoje,bet negavo vizos,tai susituokeme Maroke.Planavome vykti i Ispanija dirbti,bet vyrui neduoda ispanai vizos.Nezinau kaip bus su Anglija,skaiciau internete kad jeigu as dirbu Anglijoje,man reikia issiimti leidima gyvenimui,tada vyras gales kartu gyventi su manim,gaus gyvenimo dokumentus Anglijoje. g.gif
Taistë
QUOTE(Smile47 @ 2008 03 12, 19:05)
Skaitau labai daznai foruma,domiuosi tuo klausimu,nes pati esu istekejus uz marokiecio.Norejome susituokti Lietuvoje,bet negavo vizos,tai susituokeme Maroke.Planavome vykti i Ispanija dirbti,bet vyrui neduoda ispanai vizos.Nezinau kaip bus su Anglija,skaiciau internete kad jeigu as dirbu Anglijoje,man reikia issiimti leidima gyvenimui,tada vyras gales kartu gyventi su manim,gaus gyvenimo dokumentus Anglijoje. g.gif
*

O dabar kai jau susituoke negi neduoda lietuvos vizos? man regis priimtiniausias variantas vaziuoti i lietuva ir islaukt ta laiko nuo kada gales prasyt lietuvos pilietybes. Nes sutuoktiniui tas laikas trumpesnis. O tada jis bus ES pilietis - be problemu ES keliaut ir dirbt.
Lunaforever
*

Tai tu gali savo vyrui tvarkyti laikina leidima gyventi, bet tam tau teks vaziuoti i Lietuva ir daryti jam iskvietima, jeigu tu vilniete, tai ta istaiga neatsimenu kaip ta gatve vadinasi yra prie kalvariju turgaus. Tada jis per ambasada pasidarys sau laikina leidima gyventi, tada ramiai gales dirbti visoj Europoj. Pagal Lietuvos istatymus pirma leidima gyventi sutuoktinis turi gauti budamas uz Lietuvos ribu. Taigi, jeigu net butumet susituoke Lt jam vis vien tektu isvykti tik del leidimo. Dabar jum reikia legalizuoti santuoka Lietuvoj. Jusu santuokos liudijima su apostile turite siusti per ambasada. http://www.urm.lt/index.php?1347715815 uzeik cia parasyta i kokia ambasada tau reikia kreiptis, nes Maroke nera Lietuvos atstovybes, o tai beprotiskai apsunkina situacija. Libane irgi nera Lt atstovybes tai dukrai tvarkau dokumentus, beprotiskai sunku. Is kitos puses gal ir gerai, kad tuoketes ne Lt, nes Lt pries sukuriant santuoka praso pazymu is policijos ar neteistas ir, kad nevedes. Mes tuokemes Lt tai vyras rinko. Is kitos puses man buvo ramiau... smile.gif
O del roziniu akiniu tegul niekas neisizeidzia, as nenorejau nieko pikta pasakyti ir nieko bloga neturejau minty... Tiesiog mano drauge buvo panasioj situacijoj, tik jis egiptietis. Jie apsizenijo ir viskas is sono is tiesu buvo supper ir ji buvo baisiai laiminga. Bet po kiek laiko suzinojo, kad jo mylimoji laukia Egipte ir jis jai pastoviai skambino, o drauge mano del popieriu vede. Ji baisiai ta zmogu mylejo, nusizude... Todel sakau, kduok Dieve, kad viskas butu ok.
O ko tavo draugas Anglijoj prieglobscio nepapraso? Gal duos? Tada gaus pabegelio statusa. Jei viskas klosis gerai, tai ir buta duos. O kai gaus pilietybe ir apsizenysit. O jeigu anksciau apsizenysit jau sita galimybe dings. Reiks kazka kita mastyti... Nebent kaip nors nelegaliais keliais geltu jis grizti namo, apsizenytumete ten. Tada padarytum jam leidima laikinai gyventi LT ir tada galetumet dirbti Airijoj, o su laiko kaip nors ir i Anglija vel nuvaziuosit. O del mokslu galiu pasakyti mano vyro brolis 3 metus mokosi Prancuzijoj nezkivaizdziai, tai jau baigia susitvarkyti Prancuzijos pilietybe. Gal jam ten laime pabandyti? Tai jam butu lengviausias kelias, nes Lt sutuoktiniui pilietybe tik po 10 metu duoda ir reikia dar egzaminus kalbos zodziu ir rastu, konstitucijos laikyti. Vienu zodziu sunkokas tas variantas, nes jis Lt kalbos juk nemoka. Vienu zodziu baisu. Pati su vyro popieriais vargau baisiai, o dabar su vaiko vargstu, geriau buciau gimdzius Lt tai nebutu jokiu bedu...Lietuvos ambsada praso pazymos, kad vaikas neturi Libano pilietybes, o cia tokiu pazymu neisdavineja, nes pilietybe duodama automatiskai. Sako, kad kai bus jai 18 gales jos atsisakyti, tai uzburtas ratas. Taip ir sukuosi. Kosmaras us tom biurokratinem masinom sad.gif
Evi
Lunaforever, o gal tu zinai, ar Lietuvoje duoda laikina leidima gyventi, jeigu as pati gyvenu UK? Na, mes su saviskiu dabar Londone, bet jeigu mes kartu nuvyktume i Lietuva, susituoktume, tada jis isvyktu i Kenija ir is ten prasytu leidimo gyventi Lietuvoje, bet mano darbas ir gyv. vieta realiai tai UK, ar jam butu sansu gauti? Su tokiu leidimu mes turbut vaziuotume i kuria nors kita Europos sali, bet po vieno neseniai pasirodziusio Delfi straipsnio suabejojau, ar lengvai tuos leidimus lietuviai isdavineja.. ten rase apie moteri, istekejusia ir susilaukusia vaiko su egiptieciu, ir migracijos tarnyba nedave jam leidimo. va..
Papildyta:
*

Kiek teko girdeti, tai jis gali prasyti UK vizos kaip sutuoktinis, bent jums reikes irodyti, kad tu dirbi, galesi ji islaikyti ir neprasysite paramos is valstybes. Turbut geriausia butu kartu vykti i Maroka ir abiems eiti i UK ambasada prasyti vizos.
Lunaforever
QUOTE(Evi @ 2008 03 12, 21:19)
Lunaforever, o gal tu zinai, ar Lietuvoje duoda laikina leidima gyventi, jeigu as pati gyvenu UK? Na, mes su saviskiu dabar Londone, bet jeigu mes kartu nuvyktume i Lietuva, susituoktume, tada jis isvyktu i Kenija ir is ten prasytu leidimo gyventi Lietuvoje, bet mano darbas ir gyv. vieta realiai tai UK, ar jam butu sansu gauti? Su tokiu leidimu mes turbut vaziuotume i kuria nors kita Europos sali, bet po vieno neseniai pasirodziusio Delfi straipsnio suabejojau, ar lengvai tuos leidimus lietuviai isdavineja.. ten rase apie moteri, istekejusia ir susilaukusia vaiko su egiptieciu, ir migracijos tarnyba nedave jam leidimo. va..
Papildyta:
Kiek teko girdeti, tai jis gali prasyti UK vizos kaip sutuoktinis, bent jums reikes irodyti, kad tu dirbi, galesi ji islaikyti ir neprasysite paramos is valstybes. Turbut geriausia butu kartu vykti i Maroka ir abiems eiti i UK ambasada prasyti vizos.
*

Na, kaip Uk nezinau. Bet Lt gali viska gauti, bet nervus tampo baisiai. Teko mum su vyru paprakaituoti. Jis turejo eiline viza kai mes tuokemes. Kai daremes leidima laikinai gyventi, buvo daug bedu. Atsakymo reikia laukti 3 menesius, o vyrui viza baiginejosi 1 diena anksciau, negu atejo atsakymas ir jam teko isvykti is Lt tam alikui, tada dar senas istatymas buvo tada dar galima buvo susituokus Lt leidima Lietuvoj tvarkytis. Jei butu nesivykes tai bauda 7000 lt. Tai tie gyvunai, nes is tiesu ten retai zmogus pasitaiko, mate, kad jam vienos dienos negana tempe iki paskutinio. Maniskis pas drauga tada i Maskva vaziavo ir ten daresi Lt viza ir grizo i Lt. Lietuvoj, ejigu nesi visur kysius, tai greitai suitvarkysi. Kai buna ten sedi malonios moterys, visada brangaus sampano, kavos ir saldainiu nesam, tada zaibiskai reikalai eina, nes tos moteriskes is akiu bylos neisleidzia ir prastumia ja greiciau, o be to tai tvarko kiek ten maksimum uzima... O del to egiptiecio, velnias ten zino kokia ten situacija... Mano vyrui liko tik metai iki pilietybes. Bet maniskis sneka lietuviskai be akcento ir be klaidu, jam problemu nemanau, kad bus. Tik jam jokio noro nera atsisakyti savo pilietybes, gimtine juk... Galetu jau Lt leisti visiem tureti po 2 pilietybes ir viskas, tada baisiai palengvintu situacija... O tu Uk pilietybe turi? Tu paziurek gal yra kokie forumai anglu kalba, gal ten kitu saliu pilieciai turejo tokiu bedu kaip tu. Lietuves Anglijoj vis vien kazkaip stengiasi isteketi uz vyru turinciu Uk pilietybe, kad galetu ja gauti pacios, tai greiciausiai sitam puslapyje vargu ar bus. Saunuolis tada tavo berniukas, kad. Esu zu tave laiminga ir tikiuosi, kad jum viskas bus gerai su popieriais. Jsm tik reikia kazkaip is nelegalo balos islipti. Gal darbdaviai galetu jam kokia darbo viza padaryti? Sumokes taviskis bauda kokia ten yra uz nelegalu buvima ir viskas. Pasidomek. GAl tarp pazistamu ten turi, kurie savo firmas turi, kad idarbintu ir jo darbo viza pasirupintu... Taip pat pasidomek gal yra kokiu zmoniu, kurie uz pinigus bedas su dokumentais tvarko, Uk tokie tikrai turi buti... Vienu zodziu baisios jum sekmes biurokratijos betvarkej...
Tiesa, jam nebutina leidimo prasyti butinai Kenijoj bunant. Jis gali ji tvarkytis bet kokioj pasaulio saly, tik ne Lietuvoj...Tik tau dokumentus leidimui teks tvarkyti lietuvoj ir iskvietima jam is Lietuvoj darytis. Vienu zodziu musiskiai tik ka vedusia pora isskiria. sad.gif
Evi
Lunaforever, labai aciu uz tavo informacija - ji labai paskatinanti. Bet mano pagrindinis klausimas butu, ar galima susituokus Lietuvoje (tam isduoda trumpalaike viza), jam kreiptis del leidimo gyventi Lietuvoje, jeigu as pati negyvenu Lietuvoje? Man atrodo, jie gali neduoti, motyvuodami kad sutuoktine (t.y. as) nera Lietuvoje, tai kam jam leidimas??
Dieve, kaip noreciau, kad viskas susitvarkytu...
Saviskiu tikiu ir pasitikiu... Aisku, kad ne viska gyvenime gali numatyti juolab atspeti, kas kito galvoj, bet as linkus tiketi geriausiu tuo paciu issaugodama savo atsarguma.
Lunaforever
QUOTE(Evi @ 2008 03 13, 00:51)
Lunaforever, labai aciu uz tavo informacija - ji labai paskatinanti. Bet mano pagrindinis klausimas butu, ar galima susituokus Lietuvoje (tam isduoda trumpalaike viza), jam kreiptis del leidimo gyventi Lietuvoje, jeigu as pati negyvenu Lietuvoje? Man atrodo, jie gali neduoti, motyvuodami kad sutuoktine (t.y. as) nera Lietuvoje, tai kam jam leidimas??
Dieve, kaip noreciau, kad viskas susitvarkytu...
Saviskiu tikiu ir pasitikiu... Aisku, kad ne viska gyvenime gali numatyti juolab atspeti, kas kito galvoj, bet as linkus tiketi geriausiu tuo paciu issaugodama savo atsarguma.
*

Tai nesvarbu kur tu gyveni. Tu istekejai Lietuvoj ir iskvietima jam is Lietuvos darai, svarbu, kad tu Lietuvos piliete, vat ir viskas. U kur tu gyevni cia jau ne ju reikalas. As su vyru Libane gyvenu, jis mano tevo bute yra prirasytas kaip ir as, vadinasi mes lyg ir gyvenam lietuvoj, niekas netikrina. Cia kitose salyse vaiksto per namus ir tikrina, o Lietuvoj ne. Del to nebijok. Jei Lt savo buto neturi, tegul tavo tevai (buto savininkas) pas notara paraso sutikima, kad jie sutinka, jog tavo vyras gyventu ju bute ir viskas. Tik vieno dalyko nezinau pagal nauja istatyma. Pagal sena istatyma pirmam leidimui gyventi as emiau is darbo pazyma apie atlyginima. Tada galima buvo ir vyrui atnesti pazyma is banko, kad turi ten pinigu, bet bankas Lietuvos turi buti. Bet tada pirma leidima galima buvo Lietuvoj issimti, o dabar juk uz Lt ribu. tai va tik del sito neaisku... Galiu patarti viena tau dalyka. Jeigu nori, kad reikalai eitu greiciau nekeisk savo pavardes, tada nereiks naujo paso. Is kitos pusesjei keisi pasa, tai naujam pase jokiu antspaudu nebus ir niekas nematys, kad tu nebuvai Lt. O kas del vizos ja kazkaip perkelia i nauja pasa. Situs niuansus tau reikia susizinoti. Neik tiesiog i ambasada Lietuvos ir viska suzinosi siuo klausimu. Cia man va problema i ambasada prisiskambinti, ten egiptiete kazkokia sekretoriauja ir vis ambasadores vaka prie telefono nekviete, o siandien is vis niekas ragelio nekelia, i Libane jokios ambasados nera, cia tai tragedija sad.gif, o pas jus ambasada po sonu, neik ten prie langelio ir susizinok, nebutina net savo pavardes sakyti, sakyk, kad tiesiog tau reikia informacijos ir viskas...
Rico
Sveikos, musu tetis irgi nelegaliai cia, prase asylum, negavo, buvo pries pora metu policija "pagavus" bet paleido g.gif
Mes per Refugee Legal Centre "tvarkomes" http://www.refugee-legal-centre.org.uk/
bet jau nuo liepos ir dar nieko, ilgai labai ta mergina viska daro, istisai teismuose sedi, bet galima taip pasiskambinti, jie konsultaciju telefona turi.
Siandien gavau e-mail'a is ju, kur sakoma, kad jei isvyksi pats iki spalio 1d, tai ta taisykle, kad negalesi prasyti vizos nuo 1metu iki 10 metu negalios. Mes palnuojam iki to laiko isvaziuoti pas ji, ten susituokti ir tada prasyti Family permit. Dar vienas labai svarbus dalykas - as turiu arba dirbti, arba studijuoti, arba tureti pasiulyma darbui.
Kvaila, nuostabu ir t.t. neitiketina, kad vaikas - dar ne irodymas, kad mes seima, santuokos liudijomas daug svaresnis doh.gif Mum per ta centra net DNR tyrimus padare, kad irodytume, kad esame seima, na popieriai jau 4-ta menesi Home Office, nieko neatsako, bet kadangi as dabar nedirbu (bet galiu paprasyti, kad darbe rasta parasytu, kad as additional leave pasiemus, arba kad as galiu grizti kada noriu, taip ir yra) tai del to gali neduoti, be to, kai jis nelegalas, tai HO neturi specialiu formu ir daro kaip nori
Kai pradedi visokius imanomus ir neimanomus variantus galvoti... galva susisuka, nieko nebezinom
Evi, o ka jus planuojat? Lietuvon? (Jei dar nepagimdei - sekmes 4u.gif )
Evi
QUOTE(Rico @ 2008 04 08, 03:16)
Sveikos, musu tetis irgi nelegaliai cia, prase asylum, negavo, buvo pries pora metu policija "pagavus" bet paleido  g.gif
Mes per Refugee Legal Centre "tvarkomes" http://www.refugee-legal-centre.org.uk/
bet jau nuo liepos ir dar nieko, ilgai labai ta mergina viska daro, istisai teismuose sedi, bet galima taip pasiskambinti, jie konsultaciju telefona turi.
Siandien gavau e-mail'a is ju, kur sakoma, kad jei isvyksi pats iki spalio 1d, tai ta taisykle, kad negalesi prasyti vizos nuo 1metu iki 10 metu negalios. Mes palnuojam iki to laiko isvaziuoti pas ji, ten susituokti ir tada prasyti Family permit. Dar vienas labai svarbus dalykas - as turiu arba dirbti, arba studijuoti, arba tureti pasiulyma darbui.
Kvaila, nuostabu ir t.t. neitiketina, kad vaikas - dar ne irodymas, kad mes seima, santuokos liudijomas daug svaresnis  doh.gif  Mum per ta centra net DNR tyrimus padare, kad irodytume, kad esame seima, na popieriai jau 4-ta menesi Home Office, nieko neatsako, bet kadangi as dabar nedirbu (bet galiu paprasyti, kad darbe rasta parasytu, kad as additional leave pasiemus, arba kad as galiu grizti kada noriu, taip ir yra) tai del to gali neduoti, be to, kai jis nelegalas, tai HO neturi specialiu formu ir daro kaip nori
Kai pradedi visokius imanomus ir neimanomus variantus galvoti... galva susisuka, nieko nebezinom
Evi, o ka jus planuojat? Lietuvon? (Jei dar nepagimdei - sekmes  4u.gif )
*

Toks toki supranta ir uzjaucia ... console.gif Is kur taviskis?
O taviskis kiek laiko nelegaliai cia? Ar jis dirba? Kad policija paleido, tai kazkas nerealaus, gera girdet kad jusu neisskyre.
Mes nuolat imigraciniuose forumuose internete lindim, bet nieko naujo jau nebeisskaitom. Neseniai buvom pas dar viena teisininka, tai patare toki dalyka: jeigu sugebetume susituokti per Church of England, tai galetume prasyti EEA2 leidimo gyventi pagal ES teise (EU treaty rights), kurios yra virsesnes uz UK ir nors paraiska eina per HO, jie neturi teises atmesti del blogos imigracines istorijos, plius paraiskos svarstymo terminas max 6 men, tai jeigu HO veluoja -turi pilna teise skusti. Sako, kad tokiu atveju tikimybe, kad isduos leidima, yra zymiai didesne nei pagal UK teise. Siuo atveju mes kaip EU pilieciai turim privaluma pries britus, nes pvz. jeigu as buciau brite, tai galeciau aplikuoti tik pagal UK teise, ir sansu butu daug maziau.
Bet yra vienas BET: reikia susituokti. Maniskis anglikonas, as katalike, baznycia teoriskai turetu tuokti neatsizvelgiant i statusa, bet del padidejusio fiktyviu santuoku skaiciaus net ir jie kai kada praso dokumentu, patvirtinanciu statusa (cia, kaip suprantu, sekmes reikalas). Maniskis dabar ieskosi vietines baznycios ir aiskinasi galimybes... velgi tai labai sekmes reikalas, koks kunigas, ko paprasys ir pan.
Jeigu pavyktu, mes bandytume eiti siuo keliu.
Jeigu matysim, kad iki spalio 1 d. niekas nesisprendzia, galbut vaziuosim i Kenija, tuoksimes ten ir prasysim vizos is ten, bet automatu ju niekas irgi nedalina, ir kaip mes patys suvokiam ir teisininkas sake, daugiau sansu negauti nei gauti... As nelabai noriu tuoktis Kenijoj, nes 1) kelionems daug pinigu reikia 2) jeigu tfu tfu tfu kazkada tektu skirtis, tai ka as zinau kaip Kenijos teise veikia... Bet jeigu reikes, tai reikes.
Trecias variantas, kuri turim minty - sedeti UK tyliai iki kitu metu pavasario (kuomet musu vaikiukui bus metai), ir tuomet man ieskotis darbo kitoj saly, pvz. Olandijoje. Man susiradus, jam aplikuoti del vizos. Olandijoj, kad gautu viza, nereikalauja buti susituokus, nors kita vertus, priklausomai nuo pinigeliu, galetume tuoktis pvz. kad ir Lietuvoj pries persikeliant i Olandija.
Gerai, kad yra tu variantu... nors visi jie labai migloti ir su neapibreztu sekmes laipsniu, ir juolab man tuoj gimdyti, nepasokinesi labai sad.gif

Beje, mane dar domina kitas dalykas. Tu vaikeli jo pavarde registravai? Pasalpu prasei kaip single ar kaip su partneriu? As bijau jo pavarde rasyt i visokias paraiskas del UK pasalpu, nes dar ateis ir patikrins, ir po to deportuos; kita vertus, nenoriu rasyti kad ir single, nes nesu ir midwife visokios vaikscios i namus, matys kad ne viena gyvenu. Plius, sako, jeigu prasai UK sutuoktinio vizos ir paaiskeja, kad esi dependant on benefits, tai irgi tam tikras minusas, nes skaitos saves neissilaikai...

Uffff... na ir prirasiau doh.gif

P.S. Ar ne tu Sydenhame gyveni? Jei taip, tai as beveik kaimynystej, Croydone.
Rico
QUOTE(Evi @ 2008 04 08, 09:26)

Sveika,
padesisiu nuo pradziu...
*jis is Albanijos, cia tuoj bus 10 metu
*o tai Church of England nereikia Certificate of approval? mes abu katalikai, tai kaip supratau neina baznycioj, o jei as Lietuviu baznycioj paklausciau? Jau itariu, kad jie negali isduoti santuokos liudijimo g.gif kitoj temoj, kur apie santuokas uk paskaiciau tik tam tikri ofisai gali isduoti santuokos liudijimus, o paneles nori ir graziu vestuviu... baznycioj... ir be jokiu durnu popierizmu...
*EEA2 leidimo gyventi pagal ES teise (EU treaty rights) gali prasyti jei tu dirbi, mokaisi arba turi pasiulyma dirbti ar mokytis, tai ir yra tos vadinamos treaty rights, as manyciau, kad judu turetumet kuo greiciau tvarkytis, kol tu on maternity leave, o jei dar nespetumet, tai galima is darbo prasyti additional, ir kad parasytu is darbo, kad tu galesi grizti, o jei tu nedirbi, etc, prarandi tas treaty rights unsure.gif
*tai sakai, kad is cia lengviau viskas? kaip mum aiskino, kad darosi vis sunkiau toki dalykai, ir kad is jo salies butu lengviau, tiesiog is cia patogiau... nieko nebezinau...
*del Olandijos... nezinau, maniskis sako, kad jei cia niekas nesigaus, i Italija vaziuosim, nes jo ten seserys ir brolis, bet ten su darbais sunkiau, moka uz darba, ne laika kaip cia... ir siaip sunku viska mesti ir isvaziuoti, nenoriu ne pagalvoti ir sis variantas tik paskutinis siaudas
*vaika registravom tevo pavarde, kadangi nesusituoke, reikia abiem eiti ten, nepraso jokiu dokumentu, pasakai ir viskas, jei tu viena eisi, tavo registruos pavarde. ta reikia per marods 40 dienu nuo gimimo padaryti..
*del pasalpu rasiau, kad viena, jis nors ir turi National Insurance numeri, kaip nelegalas teoriskai lyg ir neturi teises dirbti, nors Home Office gali matyti, kad jis dirba ir jei labai noretu, surastu... is manes del pasalpu visokiu prase popieriu apie Lietuva, jau net nepamenu, bet kelis menesius uztruko, tai jei ji irasyciau, reiktu jo dokumentu... kai tik viska susitvarkysim, is karto rasysiu, kad kartu.
*del midwifwe nebijok, jos nesusijusios niekur su popierizmu, as kvailute irgi isivaizdinau, kad negerai, kai Health visitor atejo pries gimdyma, visus jo daiktus suslepiau, kad tik atrodytu, kad viena gyvenu, o paskui po gimdymo abu kartu visur buvom, jom svarbu seima, o ne jusu legalumas.
*del pasalpu ir vizu - tu dar ne dependant, tu ant maternity leave (taip nelietuviskai issireiskiau), manau, kad del vaiko pasalpos ir tax credit niekas neprisikabins. As manau, kad kol maternity leave tai patigu, nes darba tu teoriskai turi. Mano tai pasibaige seniai...gaila vaiko i darzeli siusti, reikia dirbti, ar bent parodyt, kad darba turiu, man sake, kada nori grizk... bet ne per daugiausiai moka, ilgu valandu nesinori, kiek as ta leliu matysiu... bet reikia ant dvieju uzdirbti...
Tiek daug minciu ir nezinau ka daryti... ir visos pabiros, gal suprasi...
Evi, kol nepagimdei tik ilsekis ir miegok kiek eina, paskui nebus laiko pavalgyti, ir nervus palik paskui (zinau, kad neina)
As Sydenham, man sitas uzkampis depresija varo, bet jau pradedu priprasti, gavom cia council nama, bet irgi rasiau kad viena, nors nebutu nieko pakeite jei buciau ir ji irasius. As Croydone tik i Lunar House viena karta viaziavau (residence gauti), autobusu tai ilgai, traukiniu greiciau...
Evi
Rico, aciu uz atsakyma. Man labai idomu, kaip taviskis sugebejo isidarbinti ir dirbti neturedamas statuso, nors ir su NI? Taigi visi darbdaviai/agenturos praso kokio nors statuso irodymo. Maniskis siuo metu dirba ant svetimu doku, bet jeigu jo darbas uzsirauks, nezinau, kaip tada versimes.

Church of England nereikalauja CoA (tame visa ir esme), o del pakraipu jie stai ka sako savo tinklapyje “People of all denominations have a right to be married in their parish church (provided they have not been married before). So it doesn’t matter from the Church of England’s perspective.” Bet realiai jie klaustu, kodel abiems bunant kitos religijos jus svarstot santuoka anglikonu baznycioj…

Del aplikavimo pagal EEA2 reikia buti min 12 men. uzsiregistravus WRS, tas tiesa. Na kadangi as on maternity leave ir ketinu sugrizti, man tas stazas nenutruksta ir as aplikuoti pagal EEA2 galiu. Bet EEA2 yra grynai in-country paraiska, todel bet koks prasymas vizos bunant ne UK eina pagal UK teise, ir priklauso nuo ambasados grieztumo.. Pvz Kenijoje UK ambasada labai daug atmeta prasymu. Del to mums butu tikrai sunku prasyt vizos ne is UK. Gal jums kitaip? Gal Albanijoj sistema kitokia?

As ketinu deti MB pavarde i birth certificate, bet registruoti sava pavarde (maza ka…). Svarstau kaip cia padarius del tu visu tax kreditu, nes kaip minejau, yra didelis pliusas, jeigu kuo maziau prasai is valstybes. Nors man valstybe ir taip nieko neduoda, matyt per daug uzdirbu smile.gif pabandziau prasyt council flat kaip single and pregnant, tai irase i eile kur 5 metus vidutiniskai laukti, haha smile.gif

Mes gyvenam daugiau South Norwood pusej, tai man cia visai neblogai. Kai ieskojom pigesnio busto, buvau nuvaziavus apziureti buto Forest Hille. Ten i uzkampi nepanasu, gyvenimas verda, bet butent tai ir nepatiko… grizau I savo “kaima”, tylu ramu ir siela dziugina smile.gif

siguliukas17

Sveikutes  4u.gif
Nepykit isiterpsiu del vaiko pavardes registravimo. Jeigu nori registruok savo pavarde, bet jei paskui viskas bus gerai ir jus susituoksit vaika reikes is naujo registruoti (bent taip mums sake registre) tada manau jei noresi tai galesi pakeisti i pavarde. Sekmes gimdyme!!! nestuke.gif

Rico
Jis kai prase asylum, po to jam dave NI, dabartiniam darbe dirba jau 5 metus.
WRS jau seniai, nuo LT istojimo i ES pasidariau ir spejau uzmirsti kas tai per daiktas biggrin.gif
del baznycios, manau, kad butu paprasciau kunigui viska iskloti, bet tada neaisku koks rezultatas, jei rasit kokia baznycia, kuri pasirasytu, mes irgi is paskos... man, asmeniskai, vaikas yra daug svaresnis seimos irodymas nes paprastai zmones vaiku taip lengvai, fiktyviai nedaro...
Dabar Albanijoj truputi pralaisvino vizu rezima, jie i Sengena istojo, i Nato, del to tikimes, kad lengviau bus; ir maniskio draugas vasara vaziuos, zenysis su UK piliete, kurios tevai albanai smile.gif jis irgi pas advokata buvo ir patare taip daryti, bet ji turi UK pasa, mokosi...
Nesuprantu kaip i gimimo liudijima viena pavarde rasysi, o registruosi (kur) kita, juk visur gimimo liudijimo praso g.gif
Council nama tai gavom kai mus musu seimininkas "padave" mus i teisma, kad issikeltume nes jam reikejo patalpu, kaip tik tuo metu kai buvo "iskraustymas" as buvau ligoninej (antra karta po 6 sav po gimdymo) tai prasiau, kad as silpna, kad i hosteli nekraustytu council, dave cia, o dabar po truputi ziurim kur kitur gausim, renkames...
Forest hill tai kelis kartus tebuvau, nezinau per daug. Man cia sakiau, kad jau lyg ir nieko, tik kad toli viskas, jei nvaziuoji i Lewisham, tai tie autobusai *#~*^ kiek kartu apie valanda laukiau autobuso namo, o dar su vezimu neilipsi i pirma atvaziavusi... Anksciau gyvenom netoli Lewisham ligonines, tai ten viskas salia... o kai neturim masinos (as bijau teises laikyti blush2.gif ) ir kai maniskis daznai naktim dirba, jam reikia naktinio autobuso, kiek kartu nakti nuo Catford ejo, dabar jau pasiima taxa ir i expences ideda.
Evi
Siguliukas17, Rico: As turejau minty, kad i birth certificate irasysiu vaiko teti, bet pavarde savo. Jeigu pavyks susituokti, tai vaiko pavarde keisim i tecio, manau tai normalu.

Rico, taviskiui labai pasiseke, kad 5 metus tam paciam darbe dirba.
Yra toks forumas: http://www.ukresident.com/forums, ten Spouse/Partner/Family visas skyrelyje yra labai nemazai su albanais susidejusiu ir skridusiu/skrisianciu i Albanija vizos prasyti. Gali pasidairyti ten, tik prisiregistruoti reikia norint skaityti.

Del council house supratau, tik velgi ar tu prasei kaip single, ar kaip su juo?
Su autobusais tikrai nekas skamba. Bet uztat pigiai gyvenat, manau atsiperka smile.gif
siguliukas17
[quote=Evi,2008 04 08, 16:07]
Siguliukas17, Rico: As turejau minty, kad i birth certificate irasysiu vaiko teti, bet pavarde savo. Jeigu pavyks susituokti, tai vaiko pavarde keisim i tecio, manau tai normalu.

Ta ir norejau pasakyti, bet Rico gal ne taip suprato.Nes jie taip sake, kad susituokus reikia vaika is naujo perregistruoti. Tavo pavarde pasikeis tai manau ir vaikui galesi laisvai pakeisti i tevo. Ko dar negimdai Evi 2.gif maniskis tai velavo net 10 dienu.
Evi
QUOTE(siguliukas17 @ 2008 04 08, 17:42)
Ta ir norejau pasakyti, bet Rico gal ne taip suprato.Nes jie taip sake, kad susituokus reikia vaika is naujo perregistruoti. Tavo pavarde pasikeis tai manau ir vaikui galesi laisvai pakeisti i tevo. Ko dar negimdai Evi  2.gif maniskis tai velavo net 10 dienu.
*

Negasdink tu manes apie velavimus blink.gif , nes mano 2.gif sake ir taip didelis, tai kas bus jei dar pilvelyje kelias dienas patupes blink.gif
Rico
QUOTE(Evi @ 2008 04 08, 15:07)

O koki pasa vaikui darysit? Jei LT ir paskui keisit pavarde, tai reiks per teisma, DNR testo, man taip ambasadoj aiskino. Ar jus pirmiau teciui, o paskui ir leliui?
Dekui uz nuoroda, paziuresiu veliau.

Council nama sakiau single, nes jiem reikia paso, jie neprivalo nelegalu apgyvendinti, nezinau ar be HO patvirtinomo jie pripazintu mus seima, gal, tikrai nezinau, bet kai pamaciau, kad nori jo paso, nieko daugiau neliko...
del pigumo g.gif kai paziurim 2 bedroom kainos apie £100 per savaite, bet vistiek pigiau nei privaciai, be to council tax apie 1000 per metus... kitos bills, mes anksciau uz viena dideli kambari 270 mokejom, viskas iskaiciuota.
O cia miegamasis, kad vos abi lovos sutelpa... bet vis savo, vis atskirai.
siguliukas17
QUOTE(Evi @ 2008 04 08, 16:50)
Negasdink tu manes apie velavimus  blink.gif , nes mano 2.gif sake ir taip didelis, tai kas bus jei dar pilvelyje kelias dienas patupes  blink.gif
*

Tai ir man gime 4,6kg hihihi.gif o cia anglai tokiu vaiku nemate lotuliukas.gif
braziliuke
sveikos smile.gif gal yra zinanciu kaip spresti tokia situacia Airijoj,draugas nelegalas na dar 3 sav iki to nelegalumo, skyrybu procesas jo salyje...ar galetu bent kiek padeti kad as nestuke.gif 3 sav,namo kontraktas pasirasytas iki lapkricio men,jis taip pat pasirase,musu abieju vardu paimta paskola jo salyje namo statyboms.
jei kas susidurete su tokia situacija padekite unsure.gif
Evi
QUOTE(braziliuke @ 2008 04 08, 20:05)
sveikos smile.gif gal yra zinanciu kaip spresti tokia situacia Airijoj,draugas nelegalas na dar 3 sav iki to nelegalumo,  skyrybu procesas jo salyje...ar galetu bent kiek padeti kad as  nestuke.gif 3 sav,namo kontraktas pasirasytas iki lapkricio men,jis taip pat pasirase,musu abieju vardu paimta paskola jo salyje namo statyboms.
jei kas susidurete su tokia situacija padekite  unsure.gif
*

Gerai, kad dar ne nelegalas. Gal galetu prasyt vizos is savo salies, tik dabar galvoju kokios? g.gif nes neissiskyres kaip suprantu dar. Pabandyk paieskot atsakymo forume http://www.ukresident.com/forums, ten yra ir teisininku, gal ka patars.
Rico
QUOTE(Evi @ 2008 04 09, 08:10)
Gerai, kad dar ne nelegalas. Gal galetu prasyt vizos is savo salies, tik dabar galvoju kokios?  g.gif nes neissiskyres kaip suprantu dar. Pabandyk paieskot atsakymo forume http://www.ukresident.com/forums, ten yra ir teisininku, gal ka patars.
*

Buvau tam forume, visai galva apsisuko... kiek pamaciau, kad vaziuoti ten ir tuoktis, ir laukti sutuoktinio vizos gali trukti menesius, o jei atmes, apeliuoji... dar keli menesiai... sunku, man jau galva neisnesa ka bedaryti, tukstanciai minciu, variantu kaip kas gali buti, kas nutiks... doh.gif
Evi
QUOTE(Rico @ 2008 04 10, 14:08)
Buvau tam forume, visai galva apsisuko... kiek pamaciau, kad vaziuoti ten ir tuoktis, ir laukti sutuoktinio vizos gali trukti menesius, o jei atmes, apeliuoji... dar keli menesiai... sunku, man jau galva neisnesa ka bedaryti, tukstanciai minciu, variantu kaip kas gali buti, kas nutiks...  doh.gif
*

Deja, sitie dalykai nera paprasta, nei greita console.gif As jau beveik susitaikiau, kad mums gali tekti su MB keliems menesiams issiskirti, ir isleisti kruvas pinigu kelionems, bet viskas verta del galutinio tikslo thumbup.gif
Nors mes vis dar ieskom baznycios susituokti... gal gi pavyks vis delto unsure.gif
Rico
QUOTE(Evi @ 2008 04 10, 12:35)
Deja, sitie dalykai nera paprasta, nei greita  console.gif As jau beveik susitaikiau, kad mums gali tekti su MB keliems menesiams issiskirti, ir isleisti kruvas pinigu kelionems, bet viskas verta del galutinio tikslo thumbup.gif
Nors mes vis dar ieskom baznycios susituokti... gal gi pavyks vis delto  unsure.gif
*

O as naivuole anksciau galvojau, kad viskas zymiai paprasciau...
net jei ir buciau zinojus kiek viskas kainuos ir nervais ir pinigu, vistiek nieko nekeisciau schmoll.gif
Del pinigu... jei reikia isvaziuoti keliem menesiam tai ir skrydziai, ir pragyvenimas kelis men negaunant pajamu... tos santaupos istirps, ir tuos atidetus i ISA gali reikt judint...
baisu
Evi
QUOTE(Rico @ 2008 04 10, 15:10)
O as naivuole anksciau galvojau, kad viskas zymiai paprasciau...
net jei ir buciau zinojus kiek viskas kainuos ir nervais ir pinigu, vistiek nieko nekeisciau  schmoll.gif

As irgi nekeisciau drinks_cheers.gif
braziliuke
dekui smile.gif bandom ivairius variantus g.gif siek tiek teko studijuoti teise tai kolkas kabinames uz siulo-EU zmogaus teisiu konstitucijos dalies "seima negali buti iskirta" (kur niekur nera parasyta kad vyras/zmona turi buti EU pilieciais)
tad bandom ivairiausias budais verstis tvarkytis dokumentus kad jis galetu likti Airijoje, iki gimstant mazyliui 2.gif tada jau bus galima kitus variantus mastyti book.gif
kotrynas
sveikutes visos!

kazkada pati bandziau rasyti i ivairiausius formus, i sita taip pat,klausdama,gal kas ka zino sitais klausimais ir tt.
gyvenu su draugu-nelegalu 3 metus uk.ilgai per ta laika susipzinau su uk ie eu istatymais ir kaip ta visa nelegalu sistema veikia ir tt.
galiu pasakyti, kad:
1 nestumas ir vaikelis tokioje situacijoje -ne iseitis!!!
2 tik jau nepradekit su jokiom vizom ir pan, nes dauguma ju atmetama, net ir pati uk tai teigia!
3 jei jau isvyksit i kokia nors sali-tai galimybe grizti -labai maza, nes nelegalumas-jau yra nusikaltimas.

daug prisiskaiciau, kaip ka snekat cia,dauguma is jusu klysta,nepykit tik, bet pati zinau,kad klaidinas patarimas sioje situacijoje -daug lemiantis.
Noredami susituokti, paskambinkit i home office arba eikit i ju puslapi ir atsisiuskit forma CERTIFICATE OF APPROVAL FOR MARRIAGE ir uzpilde bei sumokeje mokesti-issiuskit, su visais imanomais dokumentais, kad gyvnat kartu:bankas, poliklinika, darbas, ir tt.
ir dar- visose uk baznyciose praso to paties dokumento!!!tik jei priklausot anglijos baznyciai - church of england-tada nieko nereikes.
oj, labai daug jum cia visko rasyt-jei turesit kokiu klausymu, mielai padesiu, nes pati buvau ir is dalies dar tebesu tokioj situacijoj, bet jau su geru ziniu bagazu-juo galiu su jumis ir pasidalinti!
p.s.maniskis-nelegas jau 8 metai, o mes tuokiames oficialiai jau geguzes23 thumbup.gif
ir jau zinom, kuriuo istatymu keliu eisim po vestuviu thumbup.gif

Evi
QUOTE(kotrynas @ 2008 04 13, 22:01)
sveikutes visos!

kazkada pati bandziau rasyti i ivairiausius formus, i sita taip pat,klausdama,gal kas ka zino sitais klausimais ir tt.
gyvenu su draugu-nelegalu 3 metus uk.ilgai per ta laika susipzinau su uk ie eu istatymais ir kaip ta visa nelegalu sistema veikia ir tt.
galiu pasakyti, kad:
2 tik jau nepradekit su jokiom vizom ir pan, nes dauguma ju atmetama, net ir pati uk tai teigia!
3 jei jau isvyksit i kokia nors sali-tai galimybe grizti -labai maza, nes nelegalumas-jau yra nusikaltimas.

daug prisiskaiciau, kaip ka snekat cia,dauguma is jusu klysta,nepykit tik, bet pati zinau,kad klaidinas patarimas sioje situacijoje -daug lemiantis.
Noredami susituokti, paskambinkit i home office arba eikit i ju puslapi ir atsisiuskit forma CERTIFICATE OF APPROVAL FOR MARRIAGE ir uzpilde bei sumokeje mokesti-issiuskit, su visais imanomais dokumentais, kad gyvnat kartu:bankas, poliklinika, darbas, ir tt.
ir dar- visose uk baznyciose praso to paties dokumento!!!tik jei priklausot anglijos baznyciai - church of england-tada nieko nereikes.
oj, labai daug jum cia visko rasyt-jei turesit kokiu klausymu, mielai padesiu, nes pati buvau ir is dalies dar tebesu tokioj situacijoj, bet jau su geru ziniu bagazu-juo galiu su jumis ir pasidalinti!
p.s.maniskis-nelegas jau 8 metai, o mes tuokiames oficialiai jau geguzes23 thumbup.gif
*

Labiausiai tai sveikinu, kad tuokiates drinks_cheers.gif
Na kiekvienam priklauso nuo situacijos. Yra saliu, kuriose paprasciau gauti vizas i UK (kaip suprantu, dabar Albanija viena is tokiu). Mes pvz kreiptis del CoA negalim, nes prabuvom kartu tik metus, per mazai dar irodymu. Vaikas irgi ne irodymas. Del to mes ir ieskom galimybes susituokti per Church of England, kurie nereikalauja CoA.
Nepasakei nieko, kas priestarautu musu susikurtam planui smile.gif O del tavo vestuviu tai labai labai dziaugiuosi - kokiu keliu bejudetu procesas, svarbiausia, kad jis juda 4u.gif
O kuriuo istatymu keliu eisit po vestuviu?
Rico
QUOTE(kotrynas @ 2008 04 13, 20:01)
galiu pasakyti, kad:

*

Dekui tau
Pirmiausia sveikinam del vestuviu 4u.gif

Vaikas tikrai ne del dokumentu biggrin.gif ir supratau jau, kad jis HO nedaug ka reiskia sad.gif
Apie tas vizas, is pradziu galvojom, kad tai optimaliausias variantas, bet pasiskaicius visur, visokiu istoriju, nelabai jau norisi niekur vaziuoti, BET jei paskui (po spalio 1d) pagaus, issius, iki 10 metu gali neleisti girizti, baisu ir nebezinia ka daryti...
O to CoA reikejo ilgai laukti? daug skundziasi, kad puse metu reikia laukti, ir nezinia ar duos... As dabar ir savo paso negaliu siusti, baigias geguzes pabaigoj...
Ir jei neturim kartu bill'u, banko, poliklinikos (jam gi banko neleidzia niekas atsidaryti, pas gydytoja irgi nepriima, ka turi jo vardu - tv license, payslip'ai)
Jo darbe irgi nezino, kad jis nelegalas ir nelabai norim sakyti unsure.gif
Jis cia jau beveik 10 metu, anksciau sake, nieko man nereikia, apsieisiu be banko, gydytojo, nesitvarke, doh.gif kaip sako, mokescius moku, pasalpu neprasau...
kotrynas, tu tik mum rasyk, mes greitai viska "sugersim"
Ir kada viska pradejot? Is kur tavo isrinktasis smile.gif ? Kokius dar santykiu irodymus siuntet HO? Ir kur gi paskui... Family permit? Kaip tu "exercise your treaty rights"? blush2.gif (nesugalvoju lietuviskai greitai blush2.gif ) ir t.t.

Evi
Tai va man irgi gana keista. CoA eina per HO, o jeigu HO pateiki dokus del CoA, tai jie zinos, kur tu gyveni. Gali po spalio 1 d. susemti ir deportuoti 10-ai metu. Nelogiska g.gif
Maniskis irgi mazai "irodymu" turi, nes kaip nelegalas nei poliklinikoj gali prisiregistruoti, nei dirbti savo vardu, nei saskaitos atsidaryt. Vienas tik banko statement'as ateina jo vardu, gal dar vandens saskaita galim padaryti, o daugiau su bendro gyvenimo irodymais tai prastai butu doh.gif

kotrynas, stai ka HO raso apie CoA:

In order to qualify for a certificate of approval, a person must have valid leave to enter or remain in the UK as follows: he/she must have:

- been granted leave to enter or remain in the UK totalling more than 6 months on this occasion ; and
- have at least 3 months of this leave remaining at the time of making the application.

Man idomu, kaip jus apejot sita salyga?
Aj, ir siaip viska papasakok, kaip jus irodinejat, kad esat kartu, ar svarbi 2 metu taisykle, per kiek laiko gavot CoA. Noretumem pasilikti kaip atsargini varianta, bet kad mes neseniai tik 1 metu draugystes jubilieju atsventem smile.gif
kotrynas
labukas visoms,
na, pabandysiu kuo smulkiau jum parasyti, gal kuo tai pades.

zinokit, jei norit uzsiregistruot poliklinikoj, nieko gi ten nereikia, svarbiausia,kad turetu ind kortele is home office, kur duoda, kai prasosi prieglobscio arba ta lapa su gimimo data ir nuotrauka is home office.
kudikis ir santuoka -ne iseitis, bet jei jus busit susituoke, jus galesit uz saviski pakovot, nes pagal eu kazkuri poskyri-pagarba seimyniniam gyvenimui ir tt.
tas CERTIFICATE OF APPROVAL nereikalauja, kad butumet kartu daugiau nei 2 metus, dabar galvoju, kaip mums buvo..oj cia ilga istorija, na, bet rasau..
mes pirmasyk nusprendem susituokt 2005, praktiskai po pusmecio buvimo kartu, tada uzpildem ta certificate of aproval ir siuntem, toj application ten parasyta buvo,kokiu dokumentu reikia, siunciau savo pasa, ilgai laukem atsakymo, kol nestveriau, paskambinau as jiem ir paprasiau paso savo atgal,nes reikejo i ltv skrsti, tai jie atsiunte be jokiu problemu.
toliau laukem atsaymo, bet jo nebuvo, musu suplanuotos vestuves neivyko, nes negavo atsakymo, ir nezinojom kodel.
dar po kiek laiko paskambino maniskio advokatas ir pasake, kad yra atejes klausimynas del to leidimo tuoktis.
nuvaziavom pas advokata, jis mums paaiskino,kodel taip ilgai nebuvo jokio atsakymo is home office, o go todel, kad visi pareiskimai tam leidimui buvo uzsaldyti, nes kai home office atmete vienos poros prasyma tuoktis(panele buvo lenke, o vyras nebeatsimenu koks), tai jie apskunde home offisa i europos parlamenta, ten,kur zmoguas teises gina europos sajungoj, tie nusprende, kad toks applicationas nera teisetas ir liepe home officui kitokia forma padaryt,kad negali taip lengvai atmest zmones, todel ir buvo tas klausimynas-kaip papildomai informacijai gauti, ten klausimai buvo tokie:
kaip susitikot-jusu istorija
kaip nusprendet tuoktis
kokie planai ateiciai ir tt
bet dabar, poros, norincios tuoktis, nebegauna tu klausimynu, nes yra nauja appliation forma, ten atrodo nera to klausimo, kad turi but saly legaliai ar kaip, nes tam sita forma ir skirta, kad nelegalas galetu tuoktis su europos sajungos nares piliete.
mes siuntem tokius dokumentus:
nuotraukas-daug daug, gal apie simta su prierasais ir gerai,kad butu data ant fotkiu,
laiskus is draugu, kad pazista mus abu, kad zino, jog mes kartu ilga laika,
laiska is banko, nuo kada mes turim saskaitas tuo paciu adresu,
laiskus is buvusiu darbdaviu, k=patvirtinancius,kad dirbom kartu,
laiska is poliklinikos, kad gyvenam tuo paciu adresu,
visokius p45, p60 , algalapius su tuo paciu adresu-mano ir jo,
mh..kas dar..ai mes buvom suplanave vestuves, tai viska,kas musu vardu,
dar turejom concile taxo uz pusmeti
jus galit paprasyt kaimynu,kad parasytu,nuo kada kartu gyvenat, is darbovieciu, kad tik butu tas pats adresas, draugu, tevu, giminiu laiskai jums abiems, pirkiniai jusu abieju vardu, fotkes ir viskas viskas,kas tik parodo,kad gyvenat tuo paciu adresu, o del laiko...mes pirmam pareiskime melavom, metus buvom prideje,kad draugavom, sakem, tik veliau pradejom kartu gyvent.
zinokit, as jum patariu bandyt gaut ta certificate of approval, arba tuoktis churche of england, tik bijau sumeluot, bet ten diskusijos dideles vyko,kodel ta baznycia nereikalauja to leidimo, o jei nori civilines ar kitos baznycios-reikalauja, tai nezinau, ar dar nieks nepasikeite.
aa, atsiminiau, ten buvo klausimas, ar turit vaiku, tai tuo atveju tai padetu pliusa jusu applicationui, ir nereikia jokio lapo, patvirtinancio,kad esi vedes ar nevedes-nes jei prabuni uk daugiau nei 2 metus-jie tiki,kad nieko neturi ir gali laisvai tuoktis!
oj, cia prirasiau, gal ka uzmirsau, tai pridesiu smile.gif
Papildyta:
kai issiuntem ta application, tai laukem ilgai,nes nieko nezinojom,kad tos visos application yra uzsaldyti, o paskui,kai issiuntem klausimyna, tai apie 4 savaites ir atejo tas popieriukas biggrin.gif
tai jum ilgai laukti ir gi nereiketu,manyciau, o dar norejau paklaust ar jusu vyrai, vaikinai negavo legacy cases?
maniskis gavo, bet kazkas uzstrigo ten, seniai turejo atsakyma gaut, nu dabar svarbiausia mums susituokti ir po to mes eisim eea2 keliu, galit pasiziurinet internete apie sita forma,
as dabar laukiu savo eea1, kai gausiu, tai iskart po vestuviu leksim pas savo advokata ta eea2 pildyt,
ir jums reikia advokata turet-vis drasiau bus, ir patars,kaip ten kas.
jei home office atmes eea2-kreipsimes i SOLVIT!kovosim iki galo, kiek tik galesim, neleisiu kazkokiem tai griauti musu santykius,
mes kartu 3 metus, maniskis kurdas, esam labai laimingi kartu blush2.gif 4u.gif
sekmes visoms,
jei kas dar liko neatsakyta-stengsiuos atsakyti, kad tik jums tai i nauda!
tik as po darbo galiu rasyti, velai vakare.
*oxi*

sveikos 4u.gif
as irgi savo trigrasi ikisiu smile.gif
MB palestinietis, uk turi pabegelio statusa, cia gyvena jau penktus metus, bet neturi nei leidimo dirbti nei keliones dokumento verysad.gif
jo asylum application buvo atmesta, tai mes bandem pildyt ta EEA2 forma, kadangi esam susituoke musulmonu mecetej jau 2 metus.tai ka galiu pasakyti, ta forma irgi buvo atmesta doh.gif paaiskinimas is HO buvo toks, kad tipo mes jiems neisiuntem visu reikalingu dokumentu, t.y. jo paso doh.gif nors is tikruju viskas buvo nusiusta doh.gif tai musu solicitor padave HO i teisma, ir as galvojau, kad jau tuoj tuoj viskas issispres mirksiukas.gif naivuole doh.gif jau sesis menesius laukiam atsakymo, ir kolkas nieko, tai, kad mergaites nenoriu liudint, bet nedekit per daug vilciu i sita application, nes HO is zmoniu tyciojasi verysad.gif
beje, buvom pakviesti i londona irodyt savo santykiu tvirtumo, i marriage interviu, tai ten irgi cirkas doh.gif kai as pamaciau kiek ant MB yra popieriu prirasyta per tuos 5 metus, tai sakau, galima romana parasyti smile.gif
kas man beviltiskiausia sitoj situacijoj, kad HO mums pasake, kad jeigu MB yra vedes europiete ir ji dirba, tai jinai ji turi islaikyti blink.gif tai va, tokios tokeles, pasiguodziau biski blink.gif del vaiko, tai jo, as ziuriu, kad jiems tas irgi dzin, nu zodziu situacija beviltiska, kaip ir pas jus visas 4u.gif tikiuosi, kad greitai sulauksim geru ziniu smile.gif
kotrynas
na, ir vel as cia, dar turiu keliolika minuciu iki darbo, tai parasysiu, zinokit gi kad pagal home office tai jie nepripazista religines santuokos meceteje, jiems tai lygi nuliui,jums reikia susituokti oficialiai, tada turesit daugiau sansu, o kad laukiat 6 men, tai ir gi nieko, nes tai gali uztrukti iki 2 metu, kiek skaiciau visokiu pavyzdziu, kiek patys esam visokias formas pilde, tai laukiam iki siol, nors metai ir daugiau praeje doh.gif

mes vis gi tikim, kad eea2 mums pades, nes turim pakankamai daug irodymu, jog esam kartu 3metus, o po santuokos ir gi turesim visokiu nuotrauku, marriage certificate-tai vis sis tas.
va,ka dar atsiminiau, tiems musu vargseliams nelegalams, yra 2 keliai-arba eiti pagal uk istatymus, arba pagal es, bet pagal es yra pigiai, nes tos eea2 ir kitos formos nemokamos, ir jei kas-tai galima kreiptis i es institucijas arba solvit, kodel jus nesikreipet ten?nes kad ir padavet home office i teisma, vis gi abejoju,kaip ten bus, nes butu buve daug geriau, jei tiesiog kreiptumetes i SOLVIT-pasiziurekit googlej apie solvit-gal kokiu minciu kils ir tai, tikiuos, jums pades 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.