Šiandien mano kantrybės taurė buvo perpildyta.
Ateina laiškas iš banko, kad vėlgi mano vyro kortelėje panaudota per daug pinigų. Nors įsiskolinimas tik 5 $, bet reikia mokėt 30 $ baudą. Ir tai gal jau 5 kartas kai taip nutinka. Aš visas mūsų sąskaitas (elektra, telefonas, mašinos draudimas) moku internetu, naudodama jo kortelę ir niekad nežinau kiek ten tų pinigų pas jį yra. Bet visuomet paklausiu ar galiu mokėt sąskaitas ar šiaip ką pirkt, ar yra pinigų. Gi gali normaliai pasakyt: palauk porą dienų, gausiu atlyginimą. Suprantu, kad jam nelengva šeimą vienam išlaikyt, nieks nepyks. Kol neturėjom namie kompo jis mokėdavo sąskaitas banke. Turėdavau maldauti su ašarom, kad teiktusi susimokėti. Bet ne, turi laukt, kol pradės siųsti grasinamus laiškus, skaičiuoti didelius delspinigius. Šiandien susirinkau visas sąskaitas ir susiskaičiavau, kad vien ant banko baudų ir delspinigių esam išleidę per pusę metų 300 $ !!! Per metus susidaro man lėktuvo bilietas į Lietuvą. Ir šiaip artėja vestuvių metinės, už tą sumą galėjom nerealiai dieną praleist, pavalgyt brangiam restorane.
Visiškas nemokėjimas skaičiuot pinigus. O dar jis nori pirkt restoraną. Su jo vadybiniais sugebėjimais bankrutuosim per savaitę. Balandžio 15 d. paskutinė diena išsiųst mokesčių dok, turėtumėm gaut nemažai pinigų, nes per tuos metus gimė vaikas, bet žinoma visiška dezorganizacija, šiandien balandžio 12 d., guli krūva popierių, nieks neužpildyta (ačiū Dievui nors popierius susirinko). Nors ašaros ir maldavimai prasidėjo vasario pradžioj. Tai greičiausiai nieko negausim.
Kitą mėnesį pradedu dirbt, tai sąskaitas mokėsiu iš savo pinigų, bus tvarka.
Klausimas: ar esat kada susidūrusi su visišku vyro nemokėjimu valdyti pinigus? Nors mano vyras tikrai nemažai uždirba, bet matau, kad labai nedaug sutaupom išsvajotajam namui, būtent dėl nemokėjimo tuos pinigus teisingai tvarkyti. Taip norėčiau, kad galėčiau valdyt šeimos finansus, bet nežinau kaip tai vyrui pasakyti, nes pati kolkas prie pajamų neprisidedu, tai kaip ir neturiu balso, ir šiaip aš Amerikoj tik 6 mėn., o jis 32 metus. Šita betvarkė tiesiog varo mane iš proto.