Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skruzdėlynas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
JOLKA999
mano skruzdelyno receptelis, teslai;1 kiausinis,100 g cukraus,70 g sviesto,4 sauksteliai pieno, 0,5 saukstelio sodos,130 g miltu. as dar idedu vaniles. kremui;1 ind sutirstinto pieno,200 g sviesto,150 g riesutu,kokius megstat. kiausini su cukrumi istrinti, sudeti suminkstinta sviesta,piena,soda ir viska gerai ismaisyti.suberti miltus,suminkyti tesla ir palaikyti saldytuve 2 val. atsaldyta tesla sumalti mesmale ir paskleidus skardoje iskepti.atsaldyti,susmulkinti.trupinius sumaisyti su kremu.mase deti i dubeni,formuojant kalneli.virsu apibarstyti aguonom.padeti saltai kad sustingtu, skanaus smile.gif as visada darau is 2 normu.nezinau ar tai trupiniuotis,receptu knygoj raso kad skruzdelynas.zinau viena-tikrai skanus.
gida
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 04, 21:30)
O cia SRUZDELYNAS
            Pagal mano autentiska recepta tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif
3 kiausinia ( didoki )
330g. miltu ( jeigu reikia dadedama)
3 saukstai spirito
2 saukstai aliejaus.

1 stikline dirbtino medaus
1 stikline cukraus
1 saukstas sviesto
2 saukstai grietines ( visus produktus truputi paverdi ir lipdai ta skanumyna) wub.gif  wub.gif  wub.gif

Gaunasi laabai skanus thumbup.gif ,tik aš grietinės nedėjau ax.gif .ir iškočioti tai jau reikia pasistengti karsta.gif .dėkui už receptuką 4u.gif
JOLKA999
siandien pavariau ant greituju,jei pavyks ikelsiu foto.bendras vaizdas butu matyti.
JOLKA999
negaliu ikelti foto,raso kad bendras failu dydis virsija nustatyta vietos limita, ka daryti g.gif
^Austeja^
O aš dariau senovinius skruzdėlynus- pyragaičius (kad tai irgi vadinasi skruzdėlynais- tikrai žinau, nes valgiau kavinėje neseniai lygiai tokius, ir vadinosi būtent taip- ir čia keletas merginų buvo įdėję "kitokių" skruzdėlynų receptus, ir kai kas sakė, jog tai trupiniuočiai- bet iš tikro tai kitos rūšies skruzdėlynai):

user posted image


Esmerelda
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 09 14, 14:44)
O aš dariau senovinius skruzdėlynus- pyragaičius
*


Labai gražūs ir puikiai atrodo wub.gif
Receptą gal galima?
^Austeja^
Šiaip šioje temoje anksčiau kažkas davęs buvo tokį receptą, kur irgi iš trupinių, ir su kond. pienu- bet ten pagal tą receptą reikia pačiai kepti trupinius.

O aš nenorėjau terliotis, nes vėlai vakare dariau, tai aš nekepiau trupinių pati, o naudojau krekerius trupintus- skonis kiek kitoks, nei pačios keptų trupinių, bet ant greičio tinka ir toks receptas:

Krekeriai- nesaldūs ir nesūrūs- o tie tokie be jokių skonių.

Rududu dėžutė, arba namie su visa skardine išsivirtas kond. pienas

Riešutai mėgstami (aš pirkau gatavai paskrudintus sveriamus žemės riešutus, skirtus prie alaus- jie sūrūs- bet kadangi masė saldi, tai man kažkaip tešloj kai įdedi riešutus, to sūrumo nesijaučia- gal dėl to, kad aš nemėgstu saldžiai, ir man netgi patinka, kai į saldumynus kažkas sūraus dedama, nes biskį nugesina tą saldumą- bet kas jautrus tokiems dalykams- geriau rinktis paprastus riešutus- aš tai tingėjau juos nužievinti, tai ėmiau tuos keptus)

Aguonos

Sviesto pakelis


Gamyba:

virtą kond. sumaišome su kambario temperatūroje palaikytu sviestu.

Suberiame sutrupintus krekerius (aš vieną krekerį, trupinau į kokias keturias dalis- turiu minty lietuviškus krekerius)- ir viską sumaišome- krekerių beriame tiek, kad masė pasidarytų tokio tirštumo, jog iš jos būtų galima nulipdyti pyragėius.

Lipdome norimo dydžioir formos pyragėlius- pradžioje jie gali pasirodyti perinkšti, bet kai šaldytuve pastingdysite, bus pats tas.

Galima apšlakstyti tirpintu šokoladu.

Aš dar į tuos tamsesnius dėjau ne tik virtą kond. pieną, bet pyliau šiek tiek ir nevirto kavinio kondensuoto (jį labai mėgstu)- geriau būtų ir jį virti, bet aš nenorėjau užsiimti, tai dėjau dalį rududu, dalį pyliau to kavinio kond. nevirto- bet kavinio ne per daug, jei nevirtas, kad nesigautų perskysta tešla.


Šiaip čia man kažkas panašaus į tinginį, tik smulkiau susmulkinami sausainiai, ir dedami krekeriai, nes kiti sausainiai būtų persaldu.

Skanaus drinks_cheers.gif

Viskas paprasta labai- bet kartais ir tai tinka pasilepinti savaitgalio rytą ax.gif
Esmerelda
Dėkui smile.gif
Niekad nebūčiau pagalvojusi su krekeriais daryti biggrin.gif O dar su sūriais riešutukais biggrin.gif
Įdomu būtų paragauti, turėtų būti įdomus skonis hihihi.gif
^Austeja^
Nu namiškiai nejaučia kad sūrūs riešutukai dėti lotuliukas.gif Arba jaučia, bet nesako biggrin.gif

Bet kond. pienas duoda tookį saldumą- kad jame prapuola visi sūrumai ir pašaliniai skoniai tongue.gif

Kas labai labai jau saldinukas yra , ir mėgsta saldžiai- tam gal jaustųsi druska, bet gi druskos ir šiaip deda į visokius pyragus truputį thumbup.gif

O šiaip, jo- mėgėja aš druskytės saldžiuose dalykuose- viena iš mano keistenybių tongue.gif

----Ingute----
Įdedu savo receptą SKRUZDĖLYNO.Skaitinėjau temą,bet lyg ir nemačiau tokio...

5 kiaušiniai
50g. gazuoto mineralinio vandens
miltų (tiek,kad tešla minkytųsi,bet,kad nebūtų per kieta).
riebalų virimui.

Miltus supilti į didesnį indą.Įmušti kiaušinius ir minkyti tešlą.(Aš paplakiau mikseriu,o visa kita minkiau ranka).Supilti mineralinį vandenį ir dar kartą minkyti apie 15 min.
Formuoti žagarėlius ar pan.-virti.
Glajų dariau tokį pat,kurie duoti šiame forume(pakartosiu):
1 stiklinė medaus
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai vandens
30g.sviesto 1 šaukštas grietinės.

user posted image
user posted image
Skanaus thumbup.gif
rugiagele26
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 04, 21:30)
O cia SRUZDELYNAS
             Pagal mano autentiska recepta tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif
3 kiausinia ( didoki )
330g. miltu ( jeigu reikia dadedama)
3 saukstai spirito
2 saukstai aliejaus.

1 stikline dirbtino medaus
1 stikline cukraus
1 saukstas sviesto
2 saukstai grietines ( visus produktus truputi paverdi ir lipdai ta skanumyna) wub.gif  wub.gif  wub.gif

*



Reiks sventems pasigaminti si skanesta pagal Cipciuka.

O is tu produktu, kur tesla, tai viska sumaisai, suminkai, ir darai staciakampius ir kepi aliejuj?
O aguonom veliausiai apibarstyt?
diora
QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 22, 21:11)
O aguonom veliausiai apibarstyt?
*



tai jau Taip, aguonas barstyti reikia jau pacioj pabaigoj arba tarp eiliu lipdant
rugiagele26
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 09 09, 13:35)
mano skruzdelyno receptelis, teslai;1 kiausinis,100 g cukraus,70 g sviesto,4 sauksteliai pieno, 0,5 saukstelio sodos,130 g miltu. as dar idedu vaniles.  kremui;1 ind sutirstinto pieno,200 g sviesto,150 g riesutu,kokius megstat.  kiausini su cukrumi istrinti, sudeti  suminkstinta sviesta,piena,soda ir viska gerai ismaisyti.suberti miltus,suminkyti tesla ir palaikyti saldytuve 2 val. atsaldyta tesla sumalti mesmale ir paskleidus skardoje iskepti.atsaldyti,susmulkinti.trupinius sumaisyti su kremu.mase deti i dubeni,formuojant kalneli.virsu apibarstyti aguonom.padeti saltai kad sustingtu, skanaus smile.gif as visada darau is 2 normu.nezinau ar tai trupiniuotis,receptu knygoj raso kad skruzdelynas.zinau viena-tikrai skanus.
*




O soda nugesint reikia?
@adrij@
AHA......uzsimaniai lotuliukas.gif , taip produktus visus sumaisai , ir minkai kol tesla bus vienalyte, na tokia svelniu paviesium , ir joje neturi matytis jokiu guzeliu , vienu zodziu minkyti ilgokai rolleyes.gif
Tik perspeju : ji is pradziu labai lips prie ranku ir indo kuriame minkai , tai reikia jas vis pasitepto aliejumi , po kiek tai laiko nustos jipti , tai reiks , kad tesla beveik isminkyta .
Tik nieko nedadedinek , jokiu kelimo milteliu , grietines ir t.t jie kai virs aliejuje padvigubes jeigu nepatrigubes doh.gif , tai nepjaustyk labai dideliais gabaliukais( zagareliais), o pjaustyk kaip tu nori : kvadratais ,trikampiais , staciakampiais.
Ir butinai pries kociojima smarkiai istepk stala aliejum !!!
SEKMES !!!!
Aguonas barstau , kai tik sudedu pora sluoksniu .
rugiagele26
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 22, 22:01)
AHA......uzsimaniai lotuliukas.gif , taip produktus visus sumaisai , ir minkai kol tesla bus vienalyte, na tokia svelniu paviesium , ir joje neturi matytis jokiu guzeliu , vienu zodziu minkyti ilgokai rolleyes.gif
Tik perspeju : ji is pradziu labai lips prie ranku ir indo kuriame minkai , tai reikia jas vis pasitepto aliejumi , po kiek tai laiko nustos jipti , tai reiks , kad tesla beveik isminkyta .
Tik nieko nedadedinek , jokiu kelimo milteliu , grietines ir t.t jie kai virs aliejuje padvigubes jeigu nepatrigubes  doh.gif , tai nepjaustyk labai dideliais gabaliukais( zagareliais), o pjaustyk kaip tu nori : kvadratais ,trikampiais , staciakampiais.
Ir butinai pries kociojima smarkiai istepk stala aliejum !!!
SEKMES !!!!
Aguonas barstau , kai tik sudedu pora sluoksniu .
*




Supratau smile.gif bet tai vistiek ji darysiu tik sventem, o gal ir anskciau pabandymui. As jau ligone tikra su tais kepiniais doh.gif
Lorux
Skanu ax.gif Ir as eisiu tuoj gaminti, tik nezinau ar butina tesla det i saldytuva, ar iskart galiu daryti blush2.gif
JOLKA999
recepte nebuvo parasyta,tai as negesinau.soda nesijaucia. o gaunasi tai labai skanus.
rusaite
merginos, gal kas kur matet pirkti( o gal pacios naudojat) toki aparaciuka lakstiniams daryti( atrodo). sakau butu gerai su juo plonai iskocioti skruzdelyno tesla. kazin, o kur kepa tuos skruzdelynus, tai ten irgi rankom kankinasi, neisivaizduoju, jei per dienas moteriskem reikia vien kocioti, tai ir rankos nukristi gali doh.gif
JOLKA999
kazin ar su rankom kocioja,juk yra tam skirtos kociojimo masinos smile.gif
rusaite
tai as ir sakau, negi rankomis, tokius kiekius! nors siaip, tai ir nznau, kaip tas ju darbas vyksta. kazin niekas ir nezino apie buitini toki aparaciuka, ne masinei gamybai? gal dar atsiras kokia mamyte ka zinanti smile.gif
rusaite
4u.gif ax.gif
Florexile
QUOTE(rusaite @ 2008 11 05, 19:08)
tai as ir sakau, negi rankomis, tokius kiekius! nors siaip, tai ir nznau, kaip tas ju darbas vyksta. kazin niekas ir nezino apie buitini toki aparaciuka, ne masinei gamybai? gal dar atsiras kokia mamyte ka zinanti smile.gif
*


yra tokie mini aparaciukai blush2.gif vadinasi lazanijos lakstams gaminti. pirkau hobby hall, apie 60 lt kainavo. nusistatai kokio storio lakstas turi buti (pats ploniausias tai net permatomas gaunasi thumbup.gif ) dedi tesla gabalais ir suki rankenele, islenda norimo storio lakstas, belieka supjaustyti ir kepti. lb patogu ir koldunus gaminant thumbup.gif
rusaite
ar seniai pirkote, kazin dar gauciau g.gif
man reikia va, net tokiems skruzdelynams pagaminti( jeigu ivesite i Google-janesgardesiai, galerijoje pamatysite kokio dydzio smile.gif )
Florexile
QUOTE(rusaite @ 2008 11 17, 21:48)
ar seniai pirkote, kazin dar gauciau  g.gif
man reikia va, net tokiems skruzdelynams pagaminti( jeigu ivesite i Google-janesgardesiai, galerijoje pamatysite kokio dydzio smile.gif )
*


pirkau vasara, buvo akcija. pabandykit paieskoti dar virejams spec parduotuvese. man atrodo yra tokia kauno senamiestyje "viskas virejams " vadinasi 4u.gif
Olesta
Sveikutės saldžiosios kulinarės 4u.gif pagarba Jums už tokius įspūdingus skruzdėlynus aciuks.gif tik vat, kad šitie šedevrai vadinasi skruzdėlynais aš sužinojau tik iš šios temos, nors tikrai ne vakar gimiau. Aš išmokau daryti šį reikalą iš mamytės, BET mes jį formuojam ir atrodo jis gerokai kitaip, nei Jūsiškiai. Taigi pasirodau, o galbūt kam nors patiks greitesnis mano galva, paprastesnis, bet skoniu manau nelabai besiskiriantis skruzdėlynas ax.gif
Taigis, Jums prireiks:
6 kiaušiniai (kepiau iš Maximos XL kiaušinių)
650-700 g miltų (tešla neturi lipti prie rankų)
aliejaus virimui

300 ml medaus
200 ml cukraus

kiaušinius išplaku mikseriu, dedu maišydama miltus iki tol, kol tešla nekimba prie rankų, gerai išminkau. Imu po gabaliuką tešlos, suku tarp rankų volelį iš tešlos, gaunasi apie 0,5 cm skersmens „virvutė“, ją pjaustau mažais burbuliukais-skruzdėlytėmis, dedu į įkaitintą aliejų puode ir verdu:
user posted image
Tada iš medaus ir cukraus išsiverdu sirupą kaip ir Jūs bet kokiame skruzdėlyne ir supilu jį ant burbuliukų, gerai permaišau, kad tolygiai apsivoliotų sirupe, dedu į norimą indą ir apspaudžiu, laukiu kol sustings ir tada niam niam, valgau essen.gif Šitą gėrį dariau viena porą valandų mirksiukas.gif bet tikrai vertas ir darbo, ir nuodėmės persivalgyti blush2.gif blush2.gif blush2.gif Skanaus!
user posted image
Smagiausia dalis yra jį suvalgyti lotuliukas.gif
user posted image
@adrij@
Oi ....koks idomus skriuzdziukas bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Reikes pabandyti !!!!
Letta
QUOTE(Olesta @ 2008 11 22, 21:55)
Taigi pasirodau, o galbūt kam nors patiks greitesnis mano galva, paprastesnis, bet skoniu manau nelabai besiskiriantis skruzdėlynas :ax
*


Šitas skanėstas vadinasi "Riešutėlis" Dar seniai seniai teko jį gaminti -gana dažnas kepinys mūsų namuose buvo (gal reik atnaujint tą tradiciją g.gif smile.gif ). Jį gaminom iš senos knygos, kurioje jis ir yra taip užvadintas 4u.gif
Olesta
QUOTE(Letta @ 2008 11 23, 09:12)
Šitas skanėstas vadinasi "Riešutėlis" Dar seniai seniai teko jį gaminti -gana dažnas kepinys mūsų namuose buvo (gal reik atnaujint tą tradiciją g.gif smile.gif ). Jį gaminom iš senos knygos, kurioje jis ir yra taip užvadintas 4u.gif
*


Ach šit kaip 4u.gif na va šį ryt tai noriu patobulinti receptą, tiksliau pataisyti, burbuliukai per naktį nesulipo kietai kaip „riešutėlis“, tai sekantį kartą sirupui reikėtų man dėti 200 ml medaus ir 200 ml cukraus, ta prasme, kiek medaus, tiek ir cukraus, tada sustingtų standžiai thumbup.gif bet pusės jau nebėr blush2.gif blush2.gif blush2.gif mano smaližiai raito gardžiai lotuliukas.gif
JOLKA999
TOKI SKRUZDELYNA DAR MOKYKLOJE VIRDAVOM PER DARBU PAMOKAS,BUDAVO TIKRAI SKANU. SIRUPAS BUVO TOKS. 1STIKLINE MEDAUS[GALI BET KOKIO],1 ST CUKRAUS,2 SAUKSTAI VANDENS,30 GRAMU SVIESTO,1 SAUKSTAS GRIETINES. IS TU PRODUKTU ISVIRTI SIRUPA IR ISMAISYTI SU VIRTAIS SKRUZDELIUKAIS.SUSTINKDAVO GERAI.
Olesta
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 11 23, 11:01)
TOKI SKRUZDELYNA DAR MOKYKLOJE VIRDAVOM PER DARBU PAMOKAS,BUDAVO TIKRAI SKANU. SIRUPAS BUVO TOKS.  1STIKLINE MEDAUS[GALI BET KOKIO],1 ST CUKRAUS,2 SAUKSTAI VANDENS,30 GRAMU SVIESTO,1 SAUKSTAS GRIETINES. IS TU PRODUKTU ISVIRTI SIRUPA IR ISMAISYTI SU VIRTAIS SKRUZDELIUKAIS.SUSTINKDAVO GERAI.
*


ačiū, reikės kitą kart pabandyti, o kol kas ir tas mano vakar vakare darytas tirpte tirpsta nuo lėkštės, manau iki vakaro neišgyvens lotuliukas.gif
JuMiLi
Prisiskaiciau as cia jusu skruzdelynu smile.gif bet ot blondine,tik daba suzinojau,kad skruzdelynu vadinamas tas zagareliu tortas blush2.gif
nes musu seimoj skruzdelynu buvo vadinamas visad tas tipo Trupiniuotis 4u.gif
tik siek tiek kitaip darom nei cia maciau parasyta mirksiukas.gif
teslai :4st.miltu
250g margarino kepimui
indelis grietines su soda ar kepimo milteliais
padarom tesla.ja padalinam gabaliukais ir suformuojam cepelinukus mazdaug delno dyzio.Dedam i kamera ir palaikom kol sustingsta(geriausia daryt is vakaro,ir palaikyt tesla per nakti)
tada istraukt is kameros pora gabaleliu - viena tarkuot per burokine tarka i skarda plonu sluoksniu(kad lengviau perkeptu),o kitas per ta laika kol keps,turi vos vos atitirpt,kad lengviau tarkuotusi.
Taip sukepam visus teslos gabalus.Atausinam,sudedam kondensuota piena,ir jau ko norim pagal skoni - razinu, riesutu...
Ismaisom.idedam i forma isklota maistine plevele.siek tiek paslegiam,kad trupiniai tarusavy susiklijuotu,dedam saltai.palaikom koki pora valandu,kad sustingtu.
Tada istraukiam ir idedam igavusi forma pyraga i lekste

user posted image
JOLKA999
JUMILI,LABAI PANASIAI IR AS DARAU,TIKRAI SKANU,
JuMiLi
JOLKA999 aga maciau,kad pas tave receptukas panasus buvo smile.gif tik as neverdu kond.pieno ax.gif
rimcikas
[quote=Olesta,2008 11 22, 23:55]
Sveikutės saldžiosios kulinarės 4u.gif pagarba Jums už tokius įspūdingus skruzdėlynus aciuks.gif tik vat, kad šitie šedevrai vadinasi skruzdėlynais aš sužinojau tik iš šios temos, nors tikrai ne vakar gimiau. Aš išmokau daryti šį reikalą iš mamytės, BET mes jį formuojam ir atrodo jis gerokai kitaip, nei Jūsiškiai. Taigi pasirodau, o galbūt kam nors patiks greitesnis mano galva, paprastesnis, bet skoniu manau nelabai besiskiriantis skruzdėlynas ax.gif


Galiu biski ne visai ne i tema... ax.gif o jeigu tuos burbuliukus skruzdeliukus bandyti fritiurineje virti.... g.gif gal greiciau butu nei dvi valandos gaminimo....
Olesta
QUOTE(rimcikas @ 2008 12 03, 07:35)

Galiu biski ne visai ne i tema... ax.gif o jeigu tuos burbuliukus skruzdeliukus bandyti fritiurineje virti.... g.gif gal greiciau butu nei dvi valandos gaminimo....
*



Visai į temą, tik kad niekas nuo to nepasikeis, kepimas riebaluose yra pats greičiausias darbas bigsmile.gif nes labai greit apskrunda, tik spėk graibyti, ilgiausiai užtrunka tešlos pasiruošimas ir tų smulkių burbuliukų supjaustymas. Nes aš kai dariau iš 6 kiaušinių, tai ne taip jau mažai gaunasi, laiką parašiau nuo...iki mirksiukas.gif nes iš tos kietokos tešlos tarp rankų suvolioti pakankamai ploną juostelę tai irgi raumenų ir laiko reikia lotuliukas.gif
miilunela
o man, tai jau cia stebuklas wub.gif wub.gif cool.gif ,gal kas zinot is kur gauti kantrybes jiems biggrin.gif labai skanu valgyti, tai jo,bet jau juos mynkit,kept,klijuot doh.gif doh.gif
Jurgiedra
bandysiu Jumili skruzdėlyną atrodo neblogai g.gif
Olesta
QUOTE(triušė @ 2008 12 07, 22:11)
o man, tai jau cia stebuklas wub.gif  wub.gif  cool.gif ,gal kas zinot is kur gauti kantrybes jiems biggrin.gif labai skanu valgyti, tai jo,bet jau juos mynkit,kept,klijuot doh.gif  doh.gif
*


iš didelio noro jį valgyti lotuliukas.gif nors to lakšteliais aš taip ir nesiryžtu daryti, nes mano šeimyna pripažįsta tik tokios formos, kokios aš darau ax.gif ir Kalėdoms tikrai darysiu thumbup.gif
ssanta
eisiu gamint pagal cipuko receptą, nes visada gaunasi biggrin.gif
taip noriu skruzdėlyno
eglle75
As irgi uzsinorejau,reiks rytoj pabandyti biggrin.gif .
ssanta
QUOTE(eglle75 @ 2009 01 26, 19:05)
As irgi uzsinorejau,reiks rytoj pabandyti  biggrin.gif .
*


aš vakar kai parašiau tai ėjau gamint, bet šiandien skruzdėlyno jau nė kvapo.. biggrin.gif
sayonara2
SKRUZDELYNAS


3dideli ,kiasusiniai
2kiausiniu tryniai
2saukstai grietines
0.5stiklines pieno
1saukstas spirito
miltu.tiksliai nzn kiek neskaiciavau ,kol pasidaro tesla nelimpanti prie ranku,o po to kociojant vis dar truputi pasiberiu,padarytus lakstus verdu aliejuj


rezultatas toks:


user posted image
@adrij@
thumbup.gif thumbup.gif ......šaunuolė , super tavo skruzdėliukas good.gif good.gif
RiMami
QUOTE(sayonara2 @ 2009 02 13, 17:36)
SKRUZDELYNAS
*



Va čia tai SUPER SKRUZDĖLYNAS blink.gif blink.gif blink.gif koks gigantiškas bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Šaunuolė thumbup.gif
regna
Šis receptas yra mūsų šeimoje keptas,jau ne sykį,jis yra iš žurnaliuko"Kviečiu prie stalo"
jam reikės500g.miltų,
4kiaušiniai,
2kiaušinių tryniai,
pakelis vanilinio cukraus,
4šaukštai spirito,
200g.irisų{nebūtinai}
150g. medaus{gali b8ti ir dirbtinis}
3šaukštai aguonų,
3šaukštai cukraus pudros,
Kiušinius išplakamesu vaniliniu cukrumi{tai galima padaryti su virtuviniu kombainu}
Po to supilame spiritą,,beriame miltus ir užminkome tešlą.
Ją gerai išdaužome į stalą ir dedame į šaldytuvą kad išbrinktų .
Išėmę iš šaldytuvo tešlą iškočiojame 2-3mm.lakštais .
Juos supjaustome 3cm.pločio,5cm.ilgio juostelėmis ir kepame aliejuje iki geltonumo .
Iškeptas juosteles dedame ant popierinės sarvieteles {poppierinio ranksluosčio},kad nubėgtų aliejus .
Po to lėkštėje ,ant padėklo{virtuvinio} statome kūgio formos skruzdėlyną .
Ant jo paviršiaus užpilame išlydyto{dirbtinio} medaus ir irisų masę{Nebūtina}
bei apibarstome aguonomis ,cukraus pudra.
Pas mus yra kepamas per Velykas{dažniausiai}
orchidejaa
QUOTE(regna @ 2009 02 14, 00:48)
Šis receptas yra mūsų šeimoje keptas,jau ne sykį,jis yra iš žurnaliuko"Kviečiu prie stalo"
jam reikės500g.miltų,
4kiaušiniai,
2kiaušinių tryniai,
pakelis vanilinio cukraus,
4šaukštai spirito,
200g.irisų{nebūtinai}
150g. medaus{gali b8ti ir dirbtinis}
3šaukštai aguonų,
3šaukštai cukraus pudros,
Kiušinius išplakamesu vaniliniu cukrumi{tai galima padaryti su virtuviniu kombainu}
Po to supilame spiritą,,beriame miltus ir užminkome tešlą.
Ją gerai išdaužome į stalą ir dedame į šaldytuvą kad išbrinktų .
Išėmę iš šaldytuvo tešlą iškočiojame 2-3mm.lakštais .
Juos supjaustome 3cm.pločio,5cm.ilgio juostelėmis ir kepame aliejuje iki geltonumo .
Iškeptas juosteles dedame ant popierinės sarvieteles {poppierinio ranksluosčio},kad nubėgtų aliejus .
Po to lėkštėje ,ant padėklo{virtuvinio} statome kūgio formos skruzdėlyną .
Ant jo paviršiaus užpilame išlydyto{dirbtinio} medaus ir irisų masę{Nebūtina}
bei apibarstome aguonomis ,cukraus pudra.
Pas mus yra kepamas per Velykas{dažniausiai}
*


Pas draugę valgiau pagal šį receptą tai tikrai thumbup.gif dar ir receptuką šį užsirašiau, būtinai ir pati pabandysiu pasigamint rolleyes.gif
Amelie*
QUOTE(baltanosis @ 2008 11 17, 18:26)
yra tokie mini aparaciukai blush2.gif vadinasi lazanijos lakstams gaminti. pirkau hobby hall, apie 60 lt kainavo. nusistatai kokio storio lakstas turi buti (pats ploniausias tai net permatomas gaunasi  thumbup.gif ) dedi tesla gabalais ir suki rankenele, islenda norimo storio lakstas, belieka supjaustyti ir kepti. lb patogu ir koldunus gaminant  thumbup.gif
*



Gimtadienis artėja, norėčiau skruzdelyną išsikept, pirkčiau tą stebūklingą mašiną ir už šiek tiek brangiau nei 60lt rolleyes.gif
Niekur nerandu tų aparačiukų, gal kas žinot kur dar galima juos nusipirkt? Internete tik profesionalūs parsiduoda už kosmines kainas unsure.gif
Ninkasi
merginos sakykit o naturalus medus tinka? g.gif nes dauguma rasot kad reikia dirbtinio, o pas mane labai daug naturalaus medaus blush2.gif
Ninkasi
niu baigiau savo skruzdėlyna pagal cipciuko recepta, už tai ačiū CIPCIUKUI 4u.gif niu ir meduti dejau naturalu, ziuresim rytoj kad gausis, foto neikelsiu nes neturiu oparato verysad.gif taigi teks kiekvienai pasitelkti i pagalba savaja fantazija rolleyes.gif
joliteee
Pirma karta kepiau vakar skruzdelyna is miltu ir kiausiniu ir druskos, sirupas-naturalus medus ir cukrus ir keli saukstai vandens, jau koks skanus gavosi
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.