QUOTE(gudytejol @ 2008 02 29, 21:35)
nors čia žinutė sena, bet nesusilaikysiu nepakritikavus šio varianto.

šis "inkliuzas" atrodo gal netradiciškai ir netikėtai, ir tuo gal kai kuriuos žavi, bet man jis atrodo nei praktiniu nei estetiniu požiūriu "neteisingas".
1. žiūrint iš praktinės pusės kiek teko matyti senų grindų, kuo arčiau durų, tuo labiau jos nudėvėtos, nutrintos. tad tokį "inkliūzą" gal reiktų patraukti arčiau durų. kitas dalykas darant tokias detales reikia atsižvelgti į tai, kad koridorius nebus tuščias, gal pasities kilimėlis, gal pasistatys batų dėžė, gal dar kas, ar tada irgi toks inkliūzas derės ir savo proporcijomis ir spalvomis..
2.estetiniu požiūriu, būtent toks stačiakampių išdėstymas įstrižai suteikia koridoriaus vaizdeliui tam tikrą destruktyvią disharmoniją ir erzelį. manau jei tie stačiakampiai (net jei jie ir prasislenkantys, t.y. išreiškiantys judėjimą) savo kraštinėmis būtų lygiagretūs sienoms, būtų daug geriau (bet žinoma, kas nors pasakys, kad taip neįdomu). (kai architektūroje persistengiama su įstrižomis linijomis kartais sukuriamas nestabilumo ar agresijos pojūtis).
kitas dalykas, nors spalvinis derinys čia gražus, bet medžiagos tiesiog pjaunasi viena su kita - čia linoleumas (jei gerai supratau) niekaip nedera prie parketo (ar parketlenčių), todėl, kad šios medžiagos nėra lygiavertės nei savo taurumu, nei savo kaina, nei savo kilme (kadangi medis natūrali medžiaga, o linoleumas sintetinė). kaip ir nederėtų parketas ir laminatas šalia. čia žinot, kaip papuošale būtų auksas su plastmase, ne kas - dėl tos pigesnės medžiagos visas gaminys pasidaro kičinis. taigi manau reikėtų derinti medį su stiklu/plytelėm/kamštine danga (nors kamštis gal irgi nelabai, nesudaro kontrasto su medžiu

), o linoleumą derinti nebent su laminuotom grindim.
tokie mano pastebėjimai duotuoju pavyzdžiu.
o apskritai kalbant apie grindis kai dariau remontą man svarbiausia buvo praktiškumas ir būtinai tik natūralios medžiagos. gavos tradiciškai, ten kur daugiau drėgmės - vonioj, prieškambary, virtuvėje prie spintelių - plytelės, kitur, kambariuose medis. aš už medį (parketas, lentos, parketlentės), todėl, kad jis suteikia jaukumo ir vizauliai ir fiziškai (ant jų šilčiau stovėti). o plyteles tiesiog patogiau valyti ir ilgaamžiškesnė danga jų. žinoma, jei neleidžia piniginė, tada tenka rinktis pigesnes sintetines dangas.
(tėvas pamatęs kad pas mane prie virtuvės spintelių plytelės, sukritikavo, oi tai, sako, duš tau puodukai. bet atsakiau, kad jei toj vietoj daryčiau parketą, tai į jį įsmigęs peilis ar stiklainis mane dar mažiau džiugins.

)