Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tinkavimo gipsiniu tinku ypatumai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
Pages: 1, 2
emilka
Sveikos Mamos,

stai ir praejo man vienas is slapiausiu, atrodo, etapu - tinkavimas. Gal kam bus idomu, idedu siek tiek info ir nuotraukas. Nes vis matau visokiu abejoniu, kokia sienu apdaila pasirinkt.
Visi mane is pradziu labai gasdino: bus daug purvo ,vandens, kaip cia tas tavo nisas nuglaistyti. Rinkausi is kokiu 5 firmu, vieni priskaiciavo net 35000 lt ir pasake, kad musu nama tai tinkuos koki menesį maziausiai blink.gif ir nezinia ar gausis lygiai ax.gif

Galiausiai pasirinkome meistriukus, manau, kad man pasiseke su tinkuotojais, jau kazkur giriausi, tad galiu juos truputi pareklamuoti ir tikrai labai drasiai rekomenduoti biggrin.gif , kad nevargtumete su paieskom du menesius kaip as biggrin.gif

Viso proceso metu pratupejau statybose, nes buvo labai idomu spoksoti i ta ju maisykle, kuri panasi i dideli katila su tesla blynams biggrin.gif ir siaip, tinkavimas vienas is idomiausiu ir linksmiausiu procesu.
Kaip viskas vyko:
pirmiausiai tinkuotojai visas sienas nugruntavo su kazkokia geltona mase, po sios proceduros sienos atrode taip bigsmile.gif user posted image
veliau rado pas mus kruva kitu meistru (santechniku, elektriku ir kitu)paliktu skyliu. Ilgai nelaukdami patys viska, ka buvo imanoma uztaise, uzpurske, nuslifavo, didesnes skyles su styrofuxu, mazesnes su gipso kartonu, viena siena is viso murininkai buvo taip nukreivaliuzine, kad buvo 3 cm persokimas tarp rusio, 1 ir antro auksto. Tai tinkuotojai -priaugino gipsokartono sluoksni ir uztinkavo, gavosi labai graziai, paklaida tik 0,5mm . veliau vienas stovejo prie agregato ir yle i ji gipsa, o kitas su ilga zarna purske tokiomis bangomis tinka, kiti du su specialiomis lentomis lygino. Pas mus nemazai to ploto ,apie 700 kv. m. Nekalbu apie sienu auksti ,kai kur yra net 9 metrai doh.gif Tinkavimas 700 metru kreivu sienu su begalybe nisu ir visokiu uzkabareliu man uztruko viena savaite mirksiukas.gif . Dirbo meistrai is Lenkijos. Brigada, kuri pasirodo Lietuvoje dirba jau pora metu biggrin.gif
Del slapumo. Labai slapia nebuvo, nors reikia pripazint, kokia savaite musu mediniai languciai stovejo baisiausiai aprasoje. O slapioje stadijoje tinkas atrodo taip user posted image. Procesa tinkuotojai pabaige tuo, kad preciziskai nugramde likucius nuo grindu, surinko siuksles, na ir kaip jau spejau pasigirti, paliko svarias patalpas ir gelytes seimininkei mirksiukas.gif
po viso proceso:
Isvaziuodami meistriukai parekomendavo stipriai kurent nama ir iki galo atidaryti langus 2-3 val. , kad iseitu garai. Tokias proceduras dariau 2 savaites. Siai dienai tinkas praktiskai isdziuvo, neuzilgo galesiu nufotografuot ir parodyti, kaip jis atrodo sausas biggrin.gif , o atrodo thumbup.gif , tikrai rekomenduoju visiems pasirinki si sienu apdailos buda. Garu surinkejo nusprendeme neimti, nes kainuoja apie 70 lt uz para, oras buvo puikus, tad pavyko nesunkiai isdziovinti sienas.

O kaip Jums praejo tinkavimas? biggrin.gif
wilike
ačiū kad pasidalinai patirtimi. O tai grindis jau bot išsibetonavę prieš tinkavimą? ar šildymo sistema pajungta? Sako gipsinis tinkas savaitę išdžiūna, o čia sakai reikėjo dviejų g.gif
ir paskutinis klausimas, kokia kaina ax.gif
Vikadi
QUOTE(emilka @ 2008 02 09, 00:34)
Sveikos Mamos,

stai ir praejo man vienas is slapiausiu, atrodo, etapu - tinkavimas. Gal kam bus idomu, idedu siek tiek info ir nuotraukas. Nes vis matau visokiu abejoniu, kokia sienu apdaila pasirinkt.
Visi mane is pradziu labai gasdino: bus daug purvo ,vandens, kaip cia tas tavo nisas nuglaistyti. Rinkausi is kokiu 5 firmu, vieni priskaiciavo net 35000 lt  ir pasake, kad musu nama tai tinkuos koki menesį maziausiai  blink.gif ir nezinia ar gausis lygiai  ax.gif 

Galiausiai pasirinkome meistriukus, manau, kad man pasiseke su tinkuotojais, jau kazkur giriausi, tad galiu juos truputi pareklamuoti ir tikrai labai drasiai rekomenduoti  biggrin.gif , kad nevargtumete su paieskom du menesius kaip as  biggrin.gif

Viso proceso metu pratupejau statybose, nes buvo labai idomu spoksoti i ta ju maisykle, kuri panasi i dideli katila su tesla blynams  biggrin.gif ir siaip, tinkavimas vienas is idomiausiu ir linksmiausiu procesu.
Kaip viskas vyko:
pirmiausiai tinkuotojai visas sienas nugruntavo su kazkokia geltona mase, po sios proceduros sienos atrode taip  bigsmile.gif user posted image
veliau rado pas mus kruva kitu meistru  (santechniku, elektriku ir kitu)paliktu skyliu. Ilgai nelaukdami patys viska, ka buvo imanoma uztaise, uzpurske, nuslifavo, didesnes skyles su styrofuxu, mazesnes su gipso kartonu, viena siena is viso murininkai buvo taip nukreivaliuzine, kad buvo 3 cm persokimas tarp rusio, 1  ir antro auksto. Tai tinkuotojai -priaugino gipsokartono sluoksni ir uztinkavo, gavosi labai graziai, paklaida tik 0,5mm .  veliau vienas stovejo prie agregato ir yle i ji gipsa, o kitas su ilga zarna purske tokiomis bangomis tinka, kiti du su specialiomis lentomis lygino. Pas mus nemazai to ploto ,apie 700 kv. m. Nekalbu apie sienu auksti ,kai kur yra net 9 metrai  doh.gif Tinkavimas 700 metru kreivu sienu su begalybe nisu ir visokiu uzkabareliu man uztruko viena savaite mirksiukas.gif . Dirbo meistrai is Lenkijos. Brigada, kuri pasirodo Lietuvoje dirba jau pora metu  biggrin.gif
Del slapumo. Labai slapia nebuvo, nors reikia pripazint, kokia savaite musu mediniai languciai stovejo baisiausiai aprasoje. O slapioje stadijoje tinkas atrodo taip user posted image. Procesa tinkuotojai pabaige tuo, kad preciziskai nugramde likucius nuo grindu, surinko siuksles, na ir kaip jau spejau pasigirti, paliko svarias patalpas ir gelytes seimininkei  mirksiukas.gif
po viso proceso:
Isvaziuodami meistriukai parekomendavo stipriai kurent nama ir iki galo atidaryti langus 2-3 val. , kad iseitu garai. Tokias proceduras dariau 2 savaites. Siai dienai tinkas praktiskai isdziuvo, neuzilgo galesiu nufotografuot ir parodyti, kaip jis atrodo sausas biggrin.gif , o atrodo  thumbup.gif , tikrai rekomenduoju visiems pasirinki si sienu apdailos buda. Garu surinkejo nusprendeme neimti, nes kainuoja apie 70 lt uz para, oras buvo puikus, tad pavyko nesunkiai isdziovinti sienas.

O kaip Jums praejo tinkavimas?  biggrin.gif
*

O tai kiek tau kainavo kvadratas?
Ingaaa
Itariu kad tie patys lenkai ir pas mus gipsino sienas tongue.gif

Sienos atrodo super lygios tik tol kol neateina glaistytojas mirksiukas.gif , bent jau pas mus visi ejo gloste tas sienas oi kaip lygu , bet kai pradejo glaistyt doh.gif siaubas , prie to tinko sunkiai glaistas limpa , o kai pasvieti su lempa is sono tai ui kiek visokiu nelygumu yra, ir dar vienas didelis minusas del kurio statant antra nama nesirinktumeme gipso: sepetys nukrito kotas atsireme i siena , sienoj duobute, ka nors nesi kad ir svelniai uzkabini , duobe doh.gif
Ir dar prie grindu gerai neuztrintas tas gipsas tai baisus nelygumai , o cia pamatysit kai grindjuostes tvirtinsit 4u.gif
Nu gal cia tik pas mus , bet tokia patirtis 4u.gif
ITA
Ingaaa gal kaina pameni???
korida
Emilka o žyminius (,,majakus'') metalinius pas jus dejo ?
paiduke
QUOTE(Ingaaa @ 2008 02 15, 21:29)
sepetys nukrito kotas atsireme i siena , sienoj duobute, ka nors nesi kad ir svelniai uzkabini , duobe  doh.gif
Ir dar prie grindu gerai neuztrintas tas gipsas tai baisus nelygumai , o cia pamatysit kai grindjuostes tvirtinsit  4u.gif
Nu gal cia tik pas mus , bet tokia patirtis  4u.gif
*

pas pus tokių dalykų nėra, o ir man regis neturėtų taip būti, gal pas jus "nepritrintas" tas tinkas gerai g.gif pas mus ir kopėčios metalinės krito ir gipso sukėjas iš antro aukšto nukrito nusinešdamas su savim spinta, ta virto ant sienos ir nieko, viskas kuo puikiausiai thumbup.gif netgi šiandien kai tvirtino palangę, su bulgarke turėjo pjauti angokraštu, su jokiais kitais prietaisais rankiniais net po trupinį nebyrėjo
Ingaaa
QUOTE(ITA @ 2008 02 16, 00:37)
Ingaaa gal kaina pameni???
*

Jeigu gerai pamenu tai 31 lt kvadratas .
Paiduke pritrinta ten viskas gerai, glaistytojas sake kiek turejo objektu su gipsiniu tinku visur tas pats smile.gif
paiduke
QUOTE(Ingaaa @ 2008 02 16, 21:20)

Paiduke pritrinta ten viskas gerai, glaistytojas sake kiek turejo objektu su gipsiniu tinku visur tas pats  smile.gif
*

nu bet tai mums tada pasisekė, tik nežinau dėl kokios priežasties, bet pas mus pasirodo ne kaip visur lotuliukas.gif , nes kaip ir sakiau krito ir metalinės kopėčios ir spinta griuvo su darbininku kartu ir nieko, bent jau didesnių patrupėjimų tikrai nėpastebėjau
Papildyta:
tiesa, o pas jus su Knauf MP-75 tinkavo?
Ingaaa
QUOTE(paiduke @ 2008 02 16, 23:38)
nu bet tai mums tada pasisekė, tik nežinau dėl kokios priežasties, bet pas mus pasirodo ne kaip visur lotuliukas.gif , nes kaip ir sakiau krito ir metalinės kopėčios ir spinta griuvo su darbininku kartu ir nieko, bent jau didesnių patrupėjimų tikrai nėpastebėjau
Papildyta:
*

Su Knauf , tik skaitmenu nepamenu.
paiduke
QUOTE(Ingaaa @ 2008 02 16, 22:39)
Su Knauf , tik skaitmenu nepamenu.
*

nu tai bus toks pats kaip ir pas mus, nes kiek žinau kitokio Knauf gipsinio nėra, tik MP-75

o rašei, kad nesirintum gipsinio kitą kartą, man keista, aš tai rinkčiausi, man tai jis toks šiltas, negrubus. kiti žmonės net neglaisto, iškarto "grubesniais" dažais dažo, draugai pasakojo, kad Australijoj, žmonės ir ant gipsinių sienų iškart dažais dažo, pas juos tas nepriekaištingas lygumas nemadingas
Ingaaa
QUOTE(paiduke @ 2008 02 16, 23:56)
nu tai bus toks pats kaip ir pas mus, nes kiek žinau kitokio Knauf gipsinio nėra, tik MP-75

o rašei, kad nesirintum gipsinio kitą kartą, man keista, aš tai rinkčiausi, man tai jis toks šiltas, negrubus. kiti žmonės net neglaisto, iškarto "grubesniais" dažais dažo, draugai pasakojo, kad Australijoj, žmonės ir ant gipsinių sienų iškart dažais dažo, pas juos tas nepriekaištingas lygumas nemadingas
*

As rinksciausi klijuota gipso plokste. o del grubumo taigi ir paprasta tinka glaisto ir jis pasidaro toks pats svelnus kaip ir gipsinis. Bet uztai koks tvirtas.

O pas jus jau glaiste?
ITA
QUOTE(paiduke @ 2008 02 16, 20:38)
Papildyta:
*

Meistras mus iskart perspejo, kad bus "minkstos" sienos. Toks jau yra tas gipsinis tinkas...
emilka
QUOTE(wilike @ 2008 02 09, 10:17)
ačiū kad pasidalinai patirtimi. O tai grindis jau bot išsibetonavę prieš tinkavimą? ar šildymo sistema pajungta? Sako gipsinis tinkas savaitę išdžiūna, o čia sakai reikėjo dviejų  g.gif
ir paskutinis klausimas, kokia kaina  ax.gif
*

Sveikute, sildyma turime, grindis jau buvom issibetonave, kiti betonuoja velaiu, o as rekomenduoju pries biggrin.gif , nes tada po tinku graziai pasislepia visos kompensaciniu juostu likuciai ir tarpai po betonavimo. Dziuna ilgai nes ziema, o garu surinkeju neemem biggrin.gif
Kaina 34 lt uz kv. m ir atskirai uz kampukus. Na tokia normali kaina, nei per maza nei per didele. Bet kokybe thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingaaa @ 2008 02 15, 22:29)
Itariu kad tie patys lenkai ir pas mus gipsino sienas  tongue.gif

Sienos atrodo super lygios tik tol kol neateina glaistytojas  mirksiukas.gif , bent jau pas mus visi ejo gloste tas sienas oi kaip lygu , bet kai pradejo glaistyt  doh.gif siaubas , prie to tinko sunkiai glaistas limpa , o kai pasvieti su lempa is sono tai ui kiek visokiu nelygumu yra, ir dar vienas didelis minusas del kurio statant antra nama nesirinktumeme gipso: sepetys nukrito kotas atsireme i siena , sienoj duobute, ka nors nesi kad ir svelniai uzkabini , duobe  doh.gif
Ir dar prie grindu gerai neuztrintas tas gipsas tai baisus nelygumai , o cia pamatysit kai grindjuostes tvirtinsit  4u.gif
*

As paprasiau tu paciu meistru kad man uzglaistytu, kiek veliau patalpinsiu nuotraukas biggrin.gif , bent jau man nepasirode, kad kazkas butu blogai, ar nebus taip, kad pasirinkote blogus glaistytojus, kurie megsta kalte ant tinkuotoju suverst. O del pasvietimo ant sienos galiu pasakyt, niekada nebus kaip stiklas, na nebent desite gipskartonio siena, bet jos turi savo minusu. Kas liecia gipsinio tinko minkstuma, tai nepastebejau. Sakyciau atrodo tvirtai, nors metalines kopecias jau ant ju isbandziau biggrin.gif , griuvau su kibiru pusplyciu ir kopeciom tiesiai ant sienos ir nieko biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2008 02 16, 11:18)
Emilka o žyminius (,,majakus'') metalinius pas jus dejo ?
*

Nedejo, majakus dedama ant sunkaus tinko, to taip vadinamo kalkinio. Bet dar vienas gipsinio pliusas, jis yra ekologiskas, o kalkinis aisku yra nesveikas ax.gif
Papildyta:
QUOTE(paiduke @ 2008 02 16, 23:56)

*

Mano vyras ta pati sake, davaj dazom ant tokio. Tai sakau, kazkaip musu valstybei nepadoru biggrin.gif , zmones nesupras, ant lauzo mus sudegins biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(ITA @ 2008 02 17, 01:51)
Meistras mus iskart perspejo, kad bus "minkstos" sienos.  Toks jau yra tas gipsinis tinkas...
*

Na nera toks jau minkstas, minkstas pirmas 2-3 savaites, paskui praktiskai tas pats kaip paprastas, tik apie 30 proc. maziau dregmes, nes gipsinis drege pasalina greiciau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingaaa @ 2008 02 15, 22:29)
Itariu kad tie patys lenkai ir pas mus gipsino sienas  tongue.gif

Sienos atrodo super lygios tik tol kol neateina glaistytojas  mirksiukas.gif , bent jau pas mus visi ejo gloste tas sienas oi kaip lygu , bet kai pradejo glaistyt  doh.gif siaubas , prie to tinko sunkiai glaistas limpa , o kai pasvieti su lempa is sono tai ui kiek visokiu nelygumu yra, ir dar vienas didelis minusas del kurio statant antra nama nesirinktumeme gipso: sepetys nukrito kotas atsireme i siena , sienoj duobute, ka nors nesi kad ir svelniai uzkabini , duobe  doh.gif
*

Dar klausimas, gal sunkiai limpa glaistas, nes pries tai nenugruntavot sienu?
wilike
QUOTE(emilka @ 2008 02 18, 22:12)
Sveikute, sildyma turime, grindis jau buvom issibetonave, kiti betonuoja velaiu, o as rekomenduoju pries  biggrin.gif , nes tada po tinku graziai pasislepia visos kompensaciniu juostu likuciai ir tarpai po betonavimo. Dziuna ilgai nes ziema, o garu surinkeju neemem  biggrin.gif
Kaina 34 lt uz kv. m ir atskirai uz kampukus. Na tokia normali kaina, nei per maza nei per didele. Bet kokybe  thumbup.gif

*

o kaina darbo? ar medziagu cia?
Ingaaa
QUOTE(emilka @ 2008 02 18, 22:12)
Sveikute, sildyma turime, grindis jau buvom issibetonave, kiti betonuoja velaiu, o as rekomenduoju pries  biggrin.gif , nes tada po tinku graziai pasislepia visos kompensaciniu juostu likuciai ir tarpai po betonavimo. Dziuna ilgai nes ziema, o garu surinkeju neemem  biggrin.gif
Kaina 34 lt uz kv. m ir atskirai uz kampukus. Na tokia normali kaina, nei per maza nei per didele. Bet kokybe  thumbup.gif
Papildyta:
As paprasiau tu paciu meistru kad man uzglaistytu, kiek veliau patalpinsiu nuotraukas  biggrin.gif , bent jau man nepasirode, kad kazkas butu blogai, ar nebus taip, kad pasirinkote blogus glaistytojus, kurie megsta kalte ant tinkuotoju suverst. O del pasvietimo ant sienos galiu pasakyt, niekada nebus kaip stiklas, na nebent desite gipskartonio siena, bet jos turi savo minusu. Kas liecia gipsinio tinko minkstuma, tai nepastebejau. Sakyciau atrodo tvirtai, nors metalines kopecias jau ant ju isbandziau  biggrin.gif , griuvau su kibiru pusplyciu ir kopeciom tiesiai ant sienos ir nieko  biggrin.gif
Papildyta:
Nedejo, majakus dedama ant sunkaus tinko, to taip vadinamo kalkinio. Bet dar vienas gipsinio pliusas, jis yra ekologiskas, o kalkinis aisku yra nesveikas ax.gif
Papildyta:
Mano vyras ta pati sake, davaj dazom ant tokio. Tai sakau, kazkaip musu valstybei nepadoru  biggrin.gif , zmones nesupras, ant lauzo mus sudegins  biggrin.gif  biggrin.gif
Papildyta:
Na nera toks jau minkstas, minkstas pirmas 2-3 savaites, paskui praktiskai tas pats kaip paprastas, tik apie 30 proc. maziau dregmes, nes gipsinis drege pasalina greiciau  biggrin.gif
Papildyta:
Dar klausimas, gal sunkiai limpa glaistas, nes pries tai nenugruntavot sienu?
*

Gruntavo gruntavo pries glaistyma, ir meistras normalus. Dar kita meistra buvom pasikviete tai iki jo galvojom ir svaigom kad pas mus sienos labai lygios bet kai jis su lempa parode is sono kas darosi su gulsciuku pavaiksciojo , pakeitem nuomone ax.gif Man jeigu dazyta siena turi but idealiai lygi doh.gif , kelis kambarius tapetuojam tai gruntuojam tiesiai ant tinko ir tapetas , be jokiu glaistymu ir super lygiaiatrodo, bet dazyt tai neee

Pas mus 31 lt cia ir medziagos ir darbas viskas ieina i ta kaina , ir jokiu kampuku atskirai neskaiciavo ir aplink langus visa apdaila padare uz ta pati 31 lt , sakyciau labai pigiai.
paiduke
QUOTE(Ingaaa @ 2008 02 18, 22:28)
galvojom ir svaigom kad pas mus sienos labai lygios bet kai jis su lempa parode is sono kas darosi su gulsciuku pavaiksciojo , pakeitem nuomone  ax.gif
*

dėl sienų nelygumų tai meistrai kalti, o ne gipsinis tinkas 4u.gif
Vyckaju
QUOTE(paiduke @ 2008 02 19, 09:53)
*

lotuliukas.gif aukso zodziai. Normalus tas gipsinis tinkas, o del lyginimo su paprasto gipso siena tai ner ka ir lygiant ar gipsa sukat ar klijuojat vistiek tas pats barskutis. Cia nuvirte kopecios tik idubima padare, o ten butu gipso plokste sulauze ir didziausia skyle padare.
Ingaaa
QUOTE(paiduke @ 2008 02 19, 09:53)
*

del nelygumu tai sutinku kad meistru kalte , bet del minkstumo tai ne meistrai kalti schmoll.gif
Kazi ar isvis yra tokiu meistru kur padaro is gipso tokias sienas kad iskart dazyt butu galima , daugelis giriasi kai nereiks nei glaistyt bet deja tai tik burtai....
Vyckaju
Pasistengus galima visai pakenciama kokybe isglaistyti ir tinka, bet mano nuomone tik pagalbinems patalpoms, o siaip tai butina glaistyti 2-3 kartus minimum, kas be ko gipskartoni( jeigu ne garaze) irgi glaisto 2-3 kartus pries dazant, taigi cia nesutaupysi. Ir dar gipskartonis turi tokia savybe per siules sutrukti. Bendra taisykle tokia: karkasui gipsas, murui tinkas. Gipsas murui pateisinamas nebent papildomai is vidaus siltinant.
emilka
QUOTE(wilike @ 2008 02 18, 22:47)
o kaina darbo? ar medziagu cia?
*

cia jau viskas, ir medziagos ir darbas ir net skyles visokias nemokamai uztaise biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Vyckaju @ 2008 02 19, 10:50)
lotuliukas.gif  aukso zodziai. Normalus tas gipsinis tinkas, o del lyginimo su paprasto gipso siena tai ner ka ir lygiant ar gipsa sukat ar klijuojat vistiek tas pats barskutis. Cia nuvirte kopecios tik idubima padare, o ten butu gipso plokste sulauze ir didziausia skyle padare.
*

Taip, sutinku, plokste reiktu visa keisti, nes kitaip trukinetu. Ne, as uz gipsini tinka, o tas 31 lt, tai aisku, kai dabar ne sezonas, gal ir reikia deretis. Nezinau biggrin.gif, lempa pridejus ir gipskartonio plokste buna nelabai tobula, bet as vakar nulekiau ta lempa pridet, tai tik vienoje vieoje kazkas man pasirode netaip, o visos kitos sienos ciki thumbup.gif
Gal pas jus kiti lenkai dirbo?
Papildyta:
QUOTE(Vyckaju @ 2008 02 19, 14:08)
Pasistengus galima visai pakenciama kokybe isglaistyti ir tinka, bet mano nuomone tik pagalbinems patalpoms, o siaip tai butina glaistyti 2-3 kartus minimum, kas be ko gipskartoni( jeigu ne garaze) irgi glaisto 2-3 kartus pries dazant, taigi cia nesutaupysi. Ir dar gipskartonis turi tokia savybe per siules sutrukti. Bendra taisykle tokia: karkasui gipsas, murui tinkas. Gipsas murui pateisinamas nebent papildomai is vidaus siltinant.
*

Arba dar gipsa man dejo ten, kur murininkai kliurka padare, buvo sienos perkritimas net 4 cm, ten kur laiptai doh.gif , tai jie man paklijavo plokste (dviguba) ir ant virsaus uztinkavo biggrin.gif , gavosi tiesiog tobulai, o as jau buvau tokioje panikoje, galvojau taip ir liks pilvas didziulis biggrin.gif
emilka

*

[/quote]

Matau, kad AZ pasipyle biggrin.gif , daug kas tinkuoja namucius ziema ax.gif

Tinkuotojai leido man patalpinti ju numeriuka cia, tai lietuviskas numeriukas: 860780345. Jie kalba rusiskai arba jeigu kas, rasykite man i AZ patarpininkausiu. mirksiukas.gif
Prisiminiau kaip vadinasi tinkas, su kuriuo tinkavo. Rigips, balti maisai su melynomis ir oranzinemis raidemis. Na ir galiu pasigirti, kad pirmas ir beveik visas antras musu aukstas jau isglaistytas biggrin.gif, nepasakyciau, kad yra nelygumu, arba, kad kazkas blogai. Laikas parodys. Man netgi gipskartono lubas vienoje vietoje tinkavo, buvo 2-3 cm perkritimas ant karkaso, nes gipsininkai prastai suvede kampus, reiketu ardyti visas kambario lubas doh.gif , o jie istaise.
korida
QUOTE(emilka @ 2008 02 20, 10:26)
Man netgi gipskartono lubas vienoje vietoje tinkavo, buvo 2-3 cm perkritimas ant karkaso,
*

Ant gipso kartono lubu negalima tinkuoti (ir dar 3cm doh.gif ).Juk gipskartonio lubos yra nepriklausomos konstruksijos ir nuo svorio ir vibraciju (pvz. nuo muzikos... ) po kiek laiko atsoks .
Nededant žyminiu- majaku tikrai nebus lygiai istinkuotos sienos smile.gif pasiimkit 3metru reika ir pmatysit kas ir kaip (duodu pridet i skrybele,kad nebus lygu)
Lilajar
[quote=emilka,2008 02 20, 09:26]
*

[/quote]

Tinkuotojai leido man patalpinti ju numeriuka cia, tai lietuviskas numeriukas: 860780345. Jie kalba rusiskai arba jeigu kas, rasykite man i AZ patarpininkausiu. mirksiukas.gif
Prisiminiau kaip vadinasi tinkas, su kuriuo tinkavo. Rigips, balti maisai su melynomis ir oranzinemis raidemis. Na ir galiu pasigirti, kad pirmas ir beveik visas antras musu aukstas jau isglaistytas biggrin.gif, nepasakyciau, kad yra nelygumu, arba, kad kazkas blogai. Laikas parodys. Man netgi gipskartono lubas vienoje vietoje tinkavo, buvo 2-3 cm perkritimas ant karkaso, nes gipsininkai prastai suvede kampus, reiketu ardyti visas kambario lubas doh.gif , o jie istaise.
*

[/quote]

O tai jums pirmiausia tinkavo ar gipsa prie lubu suko?
korida
QUOTE(Lilajar @ 2008 02 20, 12:38)
*

Turetu pirma istinkuoti o poto gipsa sukti
smile.gif
padarius atvirksciai gipskartonis prisitraukia dregmes ir issigaubia .
paiduke
QUOTE(korida @ 2008 02 20, 10:29)
Ant gipso kartono lubu negalima tinkuoti (ir dar 3cm  doh.gif ).Juk gipskartonio  lubos yra nepriklausomos konstruksijos ir nuo svorio ir vibraciju (pvz. nuo muzikos... ) po kiek laiko atsoks .
Nededant žyminiu- majaku tikrai nebus lygiai istinkuotos sienos  smile.gif  pasiimkit 3metru reika ir pmatysit kas ir kaip (duodu pridet i skrybele,kad nebus lygu)
*

patyrę tinkuotojai nenaudoja majakų ir tikrai lygu, gali dėti trijų ar kiek nori metrų reiką ir bus lygu, o nemokšos ir su majakais kreivai padaro

o dėl tinkavimo ant gipso karto, tai nelabai patariama nes nesusiriša, bet jei nutepama gruntu pvz betokontact, tai viskas ten laiko ir nuo muzikos tikrai neatšokinėja
korida
[quote=paiduke,2008 02 20, 12:43]
patyrę tinkuotojai nenaudoja majakų ir tikrai lygu, gali dėti trijų ar kiek nori metrų reiką ir bus lygu, o nemokšos ir su majakais kreivai padaro

Visi rimti tinkuotojai naudoja zyminius (metalinius ,kuriuos paskui isima ar is skiedinio pasidaro zymini (su statybom susijus 20metu) )
Sutinku,kad nemoksa ir su zyminiais nukreivos smile.gif
emilka
[quote=Lilajar,2008 02 20, 11:38]

*

[/quote]

*

[/quote]

Pirmiausia tinkavo, paskui suko. Paskui tinkavo tas zemas vietas prie murloto biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(paiduke @ 2008 02 20, 11:43)

o dėl tinkavimo ant gipso karto, tai nelabai patariama nes nesusiriša, bet jei nutepama gruntu pvz betokontact, tai viskas ten laiko ir nuo muzikos tikrai neatšokinėja
*

Majakai reikalingi islyginimui, o jie diejo kampus ant angokrasciu, o sienas padare be majaku. Ir nepasakyciau, kad jiems gavosi kreivai. Bent jau kaip matosi nuotraukoje, viskas ok mirksiukas.gif , o ant gipskartonio tinkavo tuo paciu principu, kaip deda gipskartoni po tinku, kur nelygumai, aisku, kad paciu lubu netinkavo 3 cm sluoksniu biggrin.gif
Papildyta:

patyrę tinkuotojai nenaudoja majakų ir tikrai lygu, gali dėti trijų ar kiek nori metrų reiką ir bus lygu,
o nemokšos ir su majakais kreivai padaro

man rteikejo staigiai istinkuoti katiline, neradau tinkuotoju, tai pasikvieciau viena firma, ekogipsas ar kazkas, dabar nepamenu. Tai su tais majakais dare, na lyg ir gyresi esa patyre, bet kai pati po ju bandziau glaistyti doh.gif , kosmaras doh.gif , tokios kreivos sienos, tokie nelygus kampai .Turejau atsisveikinti, tada situos pasirinkau. Aciu Dievui, kad tai buvo tik katiline. Ir majakai jiems nepadejo, kai rankos kreivos blush2.gif
paiduke
QUOTE(korida @ 2008 02 20, 10:50)
Visi rimti tinkuotojai naudoja zyminius (metalinius ,kuriuos paskui isima ar is skiedinio pasidaro zymini    (su statybom susijus 20metu) )
Sutinku,kad nemoksa ir su zyminiais nukreivos  smile.gif
*

labai klysti, mano pažįstami tinkuoja po 10-12 metų, vien tik tinkavime specializuojasi, tai jie taip atkalę rankas, kad visai majakų nenaudoja, pradėjo mokintis be majakų ne lietuvoj, ir taip priprato ir gaunasi super thumbup.gif gali atvažiuoti pas mus pažiūrėti, net popieriaus lapas nepralenda kai uždedi reiką, ir gulščiukas visur yra
va mums nepasisekė tik su glaistytoju, ištinkuota buvo tobulai lygiai, o jis viską sugadino, pilvų visokių pridarė verysad.gif bet dar yra pora sienų laiptinės neglaistyta, galima įsitikinti sienų lygumu
emilka
QUOTE(paiduke @ 2008 02 20, 14:33)
labai klysti, mano pažįstami tinkuoja po 10-12 metų, vien tik tinkavime specializuojasi, tai jie taip atkalę rankas, kad visai majakų nenaudoja, pradėjo mokintis be majakų ne lietuvoj, ir taip priprato ir gaunasi super  thumbup.gif gali atvažiuoti pas mus pažiūrėti,  net popieriaus lapas nepralenda kai uždedi reiką, ir gulščiukas visur yra
va mums nepasisekė tik su glaistytoju, ištinkuota buvo tobulai lygiai, o jis viską sugadino, pilvų visokių pridarė  verysad.gif bet dar yra pora sienų laiptinės neglaistyta, galima įsitikinti sienų lygumu
*

Taip. svarbu, kad glaistytu tie patys, kur tinkavo, tada tikrai padarys gerai. Man irgi glaisto musu tinkuotojai. ax.gif
korida
QUOTE(paiduke @ 2008 02 20, 15:33)
labai klysti, mano pažįstami tinkuoja po 10-12 metų, vien tik tinkavime specializuojasi, tai jie taip atkalę rankas, kad visai majakų nenaudoja, pradėjo mokintis be majakų ne lietuvoj, ir taip priprato ir gaunasi super  thumbup.gif gali atvažiuoti pas mus pažiūrėti,  net popieriaus lapas nepralenda kai uždedi reiką, ir gulščiukas visur yra
va mums nepasisekė tik su glaistytoju, ištinkuota buvo tobulai lygiai, o jis viską sugadino, pilvų visokių pridarė  verysad.gif bet dar yra pora sienų laiptinės neglaistyta, galima įsitikinti sienų lygumu
*

Tikriausiai niekada tie Jusu tinkuotojai nebuvo papuole ant ,,netiesaus muro''. smile.gif
Aisku, jei ismuryta pagal vaservoge tai gal ir galima ,,pusetinai'' gerai istinkuoti mazesnius plotus be,, majaku ir sniuru''.
Vyckaju
Ir man nesitiki, kad taip tiesiai tinkuoja, pagal tai kaip raso, kad popieriaus lapas i plysi netilptu tada jau ir glaistyti nereikia, tiesiog darant be majaku ir taip jau gerai issiglaisto pavirsius istisai. Aisku dirbant 10 metu is dienos ta pati gal ir gali ranka vietoje gulsciuko ir nivelyro dirbti, bet, kad pagauti per visa auksti ir per visa ilgi kreiva siena tai nesitiki.
emilka
QUOTE(Vyckaju @ 2008 02 21, 14:19)
Ir man nesitiki, kad taip tiesiai tinkuoja, pagal tai kaip raso, kad popieriaus lapas i plysi netilptu tada jau ir glaistyti nereikia, tiesiog darant be majaku ir taip jau gerai issiglaisto pavirsius istisai. Aisku dirbant 10 metu is dienos ta pati gal ir gali ranka vietoje gulsciuko ir nivelyro dirbti, bet, kad pagauti per visa auksti ir per visa ilgi kreiva siena tai nesitiki.
*

Atvaziuokite pas mane, patikesite biggrin.gif , irgi netikejau. Aisku, kitas klausimas, gal jie tuos majakus dejo ,as gal nesureiksminau, bet kai ta kose vare ant sienu, tai kazkaip nepastebejau tu majaku, jie juos state tik ten ,kur as norejau daryti mineraliniu tinku, vonioje, bet paskui paskutiniu momentu persigalvojau. Reikes paklausti biggrin.gif
paiduke
QUOTE(korida @ 2008 02 21, 12:40)
Tikriausiai niekada tie Jusu tinkuotojai nebuvo papuole ant ,,netiesaus muro''. smile.gif
Aisku, jei ismuryta pagal vaservoge tai gal ir galima ,,pusetinai'' gerai istinkuoti mazesnius plotus be,, majaku ir sniuru''.
*

matę visokio mūro, kur tinko sluoksnis 3-4 cm dedasi kad pagauti kampą, ar gulščiuką

QUOTE(Vyckaju @ 2008 02 21, 13:19)
*

gali atvažiuoti jei netikit, specialiai uždėjau gulščiuką kątik ir kišau lapą ir patikėkit netelpa, na bet tuščios kalbos su jumis, aš jų visai čia nereklamuoju, pakankamai jie darbo turi
jie daro kol gulščiukas gaunasi ir gulščiuką naudoja, rankoje neįmontuotas
emilka
[QUOTE][quote=paiduke,2008 02 21, 22:05]
matę visokio mūro, kur tinko sluoksnis 3-4 cmdedasi kad pagauti kampą, ar gulščiuką[/QUOTE]
[QUOTE]gali atvažiuoti jei netikit, specialiai uždėjau gulščiuką kątik ir kišau lapą ir patikėkit netelpa, na bet tuščios kalbos su jumis, aš jų visai čia nereklamuoju, pakankamai jie darbo turi[/QUOTE]

g.gif Na ir as manau, kad jeigu kam nors kyla abejoniu ir mano, kad reikia isleisti 2-3 tukstancius lishnus garu surinkejams, kuriu reikes mineraliniam tinkui dziovinti ir majakams, as nieko pries biggrin.gif , bet nepatikesiu, kad gipsinis tinkas turiu tokiu savybiu ,kur atsiranda nelygumai, ir t.t. Netikiu, kad majakai pades isgauti geresni lyguma specams, kurie moka dirbti ir be ju. Cia tas pats kaip duok suaugusiam zmogui vaikstynes ir priversk ji vaikscioti. Kazin kaip geriau gausis ar paparastai su kojom ar su vaikstynem mirksiukas.gif ?
Vyckaju
geras daiktas tas majakas smile.gif. as dabar pats sau tinkuoju rotbandu, pirma karta gyvenime, be majaku net nebandziau nes nera kada treniruotis ant savu sienu, o su majakais svarbiausia, kad gaunasi islyginta siena vertikaliai is per visa sienos ilgi horizontaliai. aisku pati kokybe pradzioje siaip sau, toliau pagerejo, bet glaistant bus pataisyta. Faktas, kad kuo toliau dirbi tuo geriau sekasi ir net neabejoju, kad galima ir puiku rezultata pasiekti, tik deja name sienu per mazai ir tos jau baigiasi smile.gif Net neabejoju, kad dirbant kas diena ta pati darba ne vienerius metus tikrai galima tinkuoti ir "s glaza" vis patikrinant gulsciuku.
emilka
QUOTE(Vyckaju @ 2008 02 22, 12:25)
geras daiktas tas majakas smile.gif. as dabar pats sau tinkuoju rotbandu, pirma karta gyvenime, be majaku net nebandziau nes nera kada treniruotis ant savu sienu, o su majakais svarbiausia, kad gaunasi islyginta siena vertikaliai is per visa sienos ilgi horizontaliai. aisku pati kokybe pradzioje siaip sau, toliau pagerejo, bet glaistant bus pataisyta. Faktas, kad kuo toliau dirbi tuo geriau sekasi ir net neabejoju, kad galima ir puiku rezultata pasiekti, tik deja name sienu per mazai ir tos jau baigiasi smile.gif Net neabejoju, kad dirbant kas diena ta pati darba ne vienerius metus tikrai galima tinkuoti ir "s glaza" vis patikrinant gulsciuku.
*

Be abejo, ale to matai, tuoj patapsi tikru statybininku biggrin.gif , o rotbantu ne brangiau gaunasi?
emilka
Stai ir ateina prie pabaigos spakliavimo darbai. Tikejausi ,kad siam namui iseis apie 30 maisu glaisto, daug kas gasdio, kad pasimatys nelygumai. O realiai 500 metru plotui sunaudojau 12 maisu Vetonit glaisto. Po pirmo glaistymo jau praktiskai galima buvo dazyti, bet paglaiste dar karta. Tai drasiai galiu sakyti, kad nieko baisaus neatsitiko. Uz keliu dienu, jeigu nenumirsiu nuo statybines depresijos, patalpinsiu naujas sienu nuotraukas.
rositta
Oi čia kaip už žiguliuką geresnės mašinos nėra....

Jau tik meistrai kurie bijo naujovių ir pasimokyti su majakais dabar dirba

Jei kam reikia -- tinkuoja pasakiškai ir ant dažytojų po jų galima sutaupyti
gali parodyti savo darbus ir sienos jų veidrodinės --- 860687532 Marius

man tinkavo kiti , nes jų tada dar nepažinojau - - bet kai pamačiau pas kaimynus tai lūpa atvėpo -- ir iš kart telefoniuko paprašėm -- vėliau vyrui biurą tinkavo tai labai liko patenkintas smile.gif drinks_cheers.gif
Elvis
Sveiki! Negalejau susilaikyti nepakomentaves sitos temos tai net teko uzsiregistruoti biggrin.gif
Pats esu tinkuotojas gipsiniu tinku ir supratu kad si medziaga turi daug savybiu kurias reikia perprasti. Nors ir skamba neitikinamai bet tikrai prie profesionaliai istinkuotos sienos popierias naprakisite. Svarbiausia yra kokybiskos medziagos butent Knauf o kazkoks lenkiskas slamstas tada ir neliks jokiu idauzimu.
Patikekite manim esu mates tokiu sienu kad be asaru nepaziuresi tokie darbininkai ir gadina tinkuotoju varda. Siena glaistoma vena karta o antra karta tik pataisomi ibrezimai. Senieji glaistytojai priprate prie cementinio tinko drebia glaisto negailedami ir taip sugadina lygias sienas.
Rasyti galeciau dar daug bet geriau jei kas neaisku klauskite smile.gif
Sekmes ir iki drinks_cheers.gif
Medeina
QUOTE(emilka @ 2008 02 08, 21:34)
O kaip Jums praejo tinkavimas?  biggrin.gif
*

Emilka, kaip gaila kad pas jus tinkavimas vyko praktiškai tuo pat metu kaip ir pas mus ir nespėjau perskaityt jūsų "pigių" meistriukų kontaktų.
Perskaičiau temelę ir supratau kaip stipriai mes permokėjom.Tinkavo ne Knauf, bet kažkokiu kitu tinku, mokėjom po 47 lt už kv., šiandien pabaigė darbus...
uogute
mergaites, bukit geros pasakykite kaip apsaugote langus nuo tinkavimo? blink.gif pas mus tokie dideli svetainej, nu neduok die man pabruzins per langus...as jiems per kelnes pabruzinciau doh.gif
emilka
QUOTE(uogute @ 2008 03 04, 23:04)
mergaites, bukit geros pasakykite kaip apsaugote langus nuo tinkavimo? blink.gif  pas mus tokie dideli svetainej, nu neduok die man pabruzins per langus...as jiems per kelnes pabruzinciau  doh.gif
*

Mums tai tie meistrai labai kruopsciai su tokiu specialiu juodu, bet permatomu politielenu apklijavo ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Medeina @ 2008 03 04, 22:48)
Emilka, kaip gaila kad pas jus tinkavimas vyko praktiškai tuo pat metu kaip ir pas mus ir nespėjau perskaityt jūsų "pigių" meistriukų kontaktų.
Perskaičiau temelę ir supratau kaip stipriai mes permokėjom.Tinkavo ne Knauf, bet kažkokiu kitu tinku, mokėjom po 47 lt už kv., šiandien pabaigė darbus...
*

Oho, tai kiek jums tinkavo??? blink.gif Musu darbai prasidejo sausio 4 , baigesi sausio 12, buvo 700 kv. m. O kaina blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif . Kaipkankita tie statybininkai zmones aplinkui. O tai gal cia Jums su glaistymu paskaiciavo???
Papildyta:
QUOTE(Elvis @ 2008 03 04, 22:16)
Sveiki! Negalejau susilaikyti nepakomentaves sitos temos tai net teko uzsiregistruoti  biggrin.gif
Pats esu tinkuotojas gipsiniu tinku ir supratu kad si medziaga turi daug savybiu kurias reikia perprasti. Nors ir skamba neitikinamai bet tikrai prie profesionaliai istinkuotos sienos popierias naprakisite. Svarbiausia yra kokybiskos medziagos butent Knauf o kazkoks lenkiskas slamstas tada ir neliks jokiu idauzimu.
Patikekite manim esu mates tokiu sienu kad be asaru nepaziuresi tokie darbininkai ir gadina tinkuotoju varda. Siena glaistoma vena karta o antra karta tik pataisomi ibrezimai. Senieji glaistytojai priprate prie cementinio tinko drebia glaisto negailedami ir taip sugadina lygias sienas.
Rasyti galeciau dar daug bet geriau jei kas neaisku klauskite  smile.gif
Sekmes ir iki  drinks_cheers.gif
*

Na, mes turime Rigips tinka, jis mano manymu yra kokybiskas, isitikinau ne viena karta, kai kopecios krito, kai kaliau i siena su armatura. Ir nieko
Medeina
QUOTE(emilka @ 2008 03 05, 05:12)
Oho, tai kiek jums tinkavo??? blink.gif  Musu darbai prasidejo sausio 4 , baigesi sausio 12, buvo 700 kv. m. O kaina  blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif . Kaipkankita tie statybininkai zmones aplinkui. O tai gal cia Jums su glaistymu paskaiciavo???
*

Tame ir reikalas, kad tik tinkavimas doh.gif , iš pradžių sakė kad bus po 45Lt, plius kampukai, plius už kiekvieną papildomą tinko maišą po 17Lt (o papildomų maišų gavosi 86 doh.gif doh.gif , nes jie skaičiuoja kad maišo turi užtekti 1kv.m., o pas mus sienos tipo nelygios...
Aj, tai dar bajeris-paprašė "damest" pinigų už buržuikės kūrenimą lotuliukas.gif , nes čia tipo ne jų darbas.
Papildyta:
QUOTE(emilka @ 2008 03 04, 10:08)
Stai ir ateina prie pabaigos spakliavimo darbai. Tikejausi ,kad siam namui iseis apie 30 maisu glaisto, daug kas gasdio, kad pasimatys nelygumai. O realiai 500 metru plotui sunaudojau  12 maisu Vetonit glaisto. Po pirmo glaistymo jau praktiskai galima buvo dazyti, bet paglaiste dar karta. Tai drasiai galiu sakyti, kad nieko baisaus neatsitiko. Uz keliu dienu, jeigu nenumirsiu nuo statybines depresijos, patalpinsiu naujas sienu nuotraukas.
*

emilka, o kiek kainuoja špakliavimas?Ar dažys tie patys? P.S. jau bijau apsišauti mirksiukas.gif
Vyckaju
QUOTE(Medeina @ 2008 03 05, 10:07)
Tame ir reikalas, kad tik tinkavimas doh.gif , iš pradžių sakė kad bus po 45Lt, plius kampukai, plius už kiekvieną papildomą tinko maišą po 17Lt (o papildomų maišų gavosi 86 doh.gif  doh.gif , nes jie skaičiuoja kad maišo turi užtekti 1kv.m., o pas mus sienos tipo nelygios...
*

O po kiek kg maisai nes jei 30kg tai 1m2 iseina 3cm storiu doh.gif , jei 25kg, tai apytiksliai 2,5 cm storiu gipsinio tinko. Ar tikrai tokios nelygios jusu sienos?
ant lygios sienos su maisu ~3-4m2 padarai. O jie dar papildomai tinko priskaiciavo...
Variantas arba sienos baisiausiai nelygios ir tikrai gavosi 3cm sluoksnis vidutiniskai kuo nelabai tikiu. Arba jus apgavo 2 kartus. 1 karta paskaiciave, kad reiks 1maiso/m2, o antra karta kai pamate, kad nesigaudot tinkavime dar 86 maisus priskaicavo. Cia tik siaip pasvarsciau nes jusu darbininkai galejo buti ir saziningumo isikunijimai lotuliukas.gif
emilka
QUOTE(Medeina @ 2008 03 05, 10:07)
Tame ir reikalas, kad tik tinkavimas doh.gif , iš pradžių sakė kad bus po 45Lt, plius kampukai, plius už kiekvieną papildomą tinko maišą po 17Lt (o papildomų maišų gavosi 86 doh.gif  doh.gif , nes jie skaičiuoja kad maišo turi užtekti 1kv.m., o pas mus sienos tipo nelygios...
Aj, tai dar bajeris-paprašė "damest" pinigų už buržuikės kūrenimą lotuliukas.gif , nes čia tipo ne jų darbas.
Papildyta:

emilka, o kiek kainuoja špakliavimas?Ar dažys tie patys? P.S. jau bijau apsišauti mirksiukas.gif
*

Man ko gero bus 26 lt/m2, nes cia tie patys daro ,bet jie kitu nespakliuoja, tik savo sienas, nes zino, kaip dare biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Vyckaju @ 2008 03 05, 10:59)
O po kiek kg maisai nes jei 30kg tai 1m2 iseina 3cm storiu doh.gif , jei 25kg, tai apytiksliai 2,5 cm storiu gipsinio tinko. Ar tikrai tokios nelygios jusu sienos?
ant lygios sienos su maisu ~3-4m2 padarai. O jie dar papildomai tinko priskaiciavo...
Variantas arba sienos baisiausiai nelygios ir tikrai gavosi 3cm sluoksnis vidutiniskai kuo nelabai tikiu. Arba jus apgavo 2 kartus. 1 karta paskaiciave, kad reiks 1maiso/m2, o antra karta kai pamate, kad nesigaudot tinkavime dar 86 maisus priskaicavo. Cia tik siaip pasvarsciau nes jusu darbininkai galejo buti ir saziningumo isikunijimai lotuliukas.gif
*

Kai nelygiosd sienos, dedama buna gipso plokste. Man kreivom sienosm gavosi apie 250 maisu, buvo apie 700 kv. m. tinko
Vyckaju
QUOTE(emilka @ 2008 03 05, 11:40)
Kai nelygiosd sienos, dedama buna gipso plokste. Man kreivom sienosm gavosi apie 250 maisu, buvo apie 700 kv. m. tinko
*

Vieni deda gipsa, kiti daro tik tinku nors jau daugiau 2,5-3 cm gipsiniu nepatartina.
O cia jei gerai supratau Medeinai paskaiciavo, kad 1m2 1 maisas. tada jums turejo gautis 700 maisu tinko + dar papildomai 86 ar dar daugiau maisu doh.gif . tai issivaizduokit, kad butu trigubai storiau uztinkave.
Medeina
QUOTE(Vyckaju @ 2008 03 05, 08:50)
Vieni deda gipsa, kiti daro tik tinku nors jau daugiau 2,5-3 cm gipsiniu nepatartina.
O cia jei gerai supratau Medeinai paskaiciavo, kad 1m2 1 maisas. tada jums turejo gautis 700 maisu tinko + dar papildomai 86 ar dar daugiau maisu doh.gif . tai issivaizduokit, kad butu trigubai storiau uztinkave.
*

Vakar specialiai matavau tongue.gif , tinko storis-apie 2,5-3 cm (plius minus, kai kur dar storesnis, dėta keli sluoksniai tinkliuko), tinkavo 425kv.m., vadinasi "sutinkavo" 425+86 maišus tinko.Maišai po 20kg.Daugiau neturiu ką pasakyt, nes jau ir taip nusigraužiau nagus (rankų irgi lotuliukas.gif ).
Papildyta:
QUOTE(Vyckaju @ 2008 03 05, 07:59)
Cia tik siaip pasvarsciau nes jusu darbininkai galejo buti ir saziningumo isikunijimai lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif jei kam reikia-galiu kontaktus duoti lotuliukas.gif
rositta
QUOTE(rositta @ 2008 03 04, 16:20)
Oi čia kaip už žiguliuką geresnės mašinos nėra....

Jau tik meistrai kurie bijo naujovių ir pasimokyti su majakais dabar dirba

Jei kam reikia -- tinkuoja pasakiškai ir ant dažytojų po jų galima sutaupyti
gali parodyti savo darbus ir sienos jų veidrodinės ---  860687532    Marius

man tinkavo kiti , nes jų tada dar nepažinojau  -  - bet kai pamačiau pas kaimynus tai lūpa atvėpo -- ir iš kart telefoniuko paprašėm  -- vėliau vyrui biurą tinkavo tai labai  liko patenkintas  smile.gif      drinks_cheers.gif
*

Dar pridėsiu , kad tikrai nebrangininkai , tuo metu kai teiravausi buvo 38 ir už jokius papildomus kampus jie nieko neminėjo.
Vyckaju
QUOTE(Medeina @ 2008 03 06, 10:40)
Vakar specialiai matavau tongue.gif , tinko storis-apie 2,5-3 cm (plius minus, kai kur dar storesnis, dėta keli sluoksniai tinkliuko), tinkavo 425kv.m., vadinasi "sutinkavo" 425+86 maišus tinko.Maišai po 20kg.Daugiau neturiu ką pasakyt, nes jau ir taip nusigraužiau nagus (rankų irgi lotuliukas.gif ).
Papildyta:

lotuliukas.gif jei kam reikia-galiu kontaktus duoti lotuliukas.gif
*

tai tada gal ir ne taip blogai jei maisiukai po 20kg , tik tinko daug isejo. Aisku jei sienos labai kreivai ismurytos tai gal ir teisingai gavosi ypac kai pasakete, kad tinko storis tikrai toks gavosi. tada ne tinkuotojams, o murininkams reikejo duoti per nagus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.