QUOTE(gitulia @ 2009 04 16, 09:25)
Arba gerai pagalvojus is viso atsisakyti svetaines. Pvz. man asmeniskai ji maziausiai naudojama patalpa namuose. Gyvenimas verda miegamajam arba virtuveje. Draugai jei uzeina, taip pat susedam virtuveje. Po darbo pailseti, TV ziureti, knyga skaityti ar megzti, man patogiausia savo dideleje lovoje. Kam mazame bute be reikalo daryti kambari, kuris naudojamas del kitu ir itin retai. Darai patogia virtuve, vaiku kambari ir miegama ir problemos nera

Labai pritariu

Aš tokį variantą ir esu pasidariusi... Butas nedidelis, bet ne toks jau ir maziukas- 2 kambariu (17,9 ir 12 kv), virtuve- atskira 8 kv. Gyvenam dviese su sunumi, tad vienas kambarys- vaiko. Buvo visokiu minciu - ir plota didinti, triju kambariu buto ieskotis... Ir galiausiai apsisprendziau - perku gera ir brangia sofa su mechanizmu nuolatiniam miegojimui is Juodojo alksnio (Maestro vadinasi) su pufiku (jis tarnauja kaip komoda, kai nustumdau sofa tiesdama), nusipirkau salia sofos torsera su lempute skaitymui (kaip naktine lempute), ir per kelias sekundes mano visai grazi ia jauki svetaine tampa puikiu miegamuoju (beje, labai patogus ciuzinys to spec. mechanizmo sofoje Maestro). patalynes deze paverciau viena is spintos lentynu. tad dabar labai dziaugiuosi savo svetaine- miegamuoju. Anksciau irgi miegojau svetaineje, bet va dabar viskas taip isdestyta, kad skirtumas tas, kad kai baldai susideda, kamabarys tampa svetaine, o kai isiskleidzia- normaliu miegamuoju - ir lemputė skaitymui šalia, ir "naktinis staliukas"- pufikas

. Beja, mano rūbų spinta taip pat yra svetainėje, nes užsisakinėjau svetainės sekciją, kurioje buvo ir normali rūbų spinta (iš VeSIDA sekcijų linijos Terra). Tad tikrai labai patogu.
Virtuve petvarkiau taip, kad uzsisakiau kuo ergonomiskesnes spinteles, ir tilpo puikus virtuvinis stalas (1.20 m X 0.8 m) prie kurio laisvai 6 suseda, tad tokiems gimines pietums - pats tas. O svetaineje stovi toks sudedamas stalas- spintelė, kurį, atėjus draugams, labai lengvai pritraukiu, iskleidziu, ir tada jau ir 10 susedame

Svarbu, kad viskas taip sklandziai susistate, dera medienos ploksciu spalva (balintas bukas- tiek sekcijos, tiek sudedamo stalo), viskas transformuojama be jokio vargo, per kelias minutes. Tai pareikalavo siek tiek investicijų, bet vistiek nepalyginamai mažiau, nei būčiau buto plotą didinusi. O patogumas

Netikėtai užėjus svečiui (jei lova dar būna nesudėta), galiu be jokios gėdos priimti virtuvėje, nes ji dabar labai panaši į normalų mini- valgomąjį....